Haftalardır mesajlarınızı okuyorum üzülüyorum sonunda dayanamıycam bişeyler yazıcam. Kıssanızda gücensenizde inanın sizi düşündüğüm için yazıyorum bunları. Öncelikle doğumdan kesinlikle korkmayın ve hep bir aksilik çıkar havasına girmeyin. Siz öyle yaptıkça aksilikler olacak. Aklınıza geldiğinde endişelendiğinizde dua edin. Bizler insanız elbetteki korkularımız endişelerimiz var ama silkelenip dua edip pozitife bağlayın ki herşey iyi olsun. Baştan beri bütün mesajlarıma bakabilirsiniz. Bir kez bile ya yırtığım olursa ya doğum zor olursa yada olmazsa sezeryan olurum demedim suni sancıdan korkmadım yada ya sütüm gelmezse ya oğlum sarılık olursa demedim. Kaldıki ben sizlerden çok yaşlıyım sizlerin enerjisine ve elastiikliğinize sahip değilim. 5 düşükten sonra bu yaşta Allah evlat verdi bana. Bunların yerine nasıl daha çok süt yapabilirim, doğumum kolay olsun diye neler yapabilirim suni sancı nedir onları araştırıp durdum. Ve neticede doğumum çok kolay oldu. Sütümde 2 gün gelmedi şimdi fazla geliyor buzluğa 6 biberon extra sütüm var. Oğlum ilk iki gün işemedi ve kaka yapmadı ama hiç telaşlanmadım. İnşallah geçecek dedim doktoru bile aramadım. İnternetten baktım normalmiş. Hiç acaba dediğim bişey olmadı olduysada hemen dua ettim pozitife çevirdim. Nolur kendinize işkence etmeyin. Benim oğlum iki gün emmedi sütümde olmadı sarılık falan çıkmadı asla mama verme fikri beynimden bile geçmedi. İnat ettim sürekli emzirdim boş boş emzik yerine kullandı göğüslerim yara oldu ağlayarak emzirdim. Sünnet sonrası bakımdan korkmadım sonuçta oldu bitti geçecek. Lütfen sakin olunki herşey yolunda gitsin. Gençsiniz enerji dolusunuz kıymetini bilin. Banada kızarsanız kızın size kırılmayacak kadar Olgun bir yaştayım. Başkaları gibi forumu terk edecek falan değilim. İçimden ne geldiyse yazdım. Kusura bakan baksın artık napalım. Allah herşeyi herzaman hayıra dönüştürür nasılsa
türlü türlü huyları var kimi giyinmeyi sevmezbazı bebekler çıplaklığı sevmezmiş canım, bizimki de öyle. Altı değişirken çoğunlukla stres oluyor. Biraz azalsın diye bir tarafı açıkken diğer tarafı ya da ayakları fln tülbent vs. ile örtüyorum ben. Banyoda da aynı şeyi yaptık ama bir yere kadar işe yarıyorBir de benimkinin bir huyu var emerken ağzını ve göğsümü elleri ile örtüyor,hani saklıyor gibi..annem diyor ki "seninki pek namuslu hem kendi pipisini hem annesinin memesini göstermek istemiyor "
aynen öle yaaa değilmi :)hamilelik öncesi her türlü şeyi hamilelik belirtisi mi acaba diye diye gün geçirirdik. şimdi de doğum için belirtiler arıyorum kendi kendime
denizkızı inşallah bir avazda kurtulursun canım...
geridönüşümkutusu bir alemsin ya üçtür yeni takvim yapıyorsun:)biran önce sende kurtulsan inşallah ben bile rahat edicem:)
ya benim daha 14 günüm var.sabredemiyorum artık.aslında ne kadar geç gelse bebek için o kadar iyi ama burda doğumlar oldukça gaza geldim:)ben bile böyleysem günü geçenleri düşünemiyorum bile.
sen neden başkalarının laflarını bu kafar takıosun ki doktorun verdiği karar bir yerde bekletmek değil miya düşün işte sen 14 günle bile böylesin, benim günüm geçti baya birde beni düşün. tekvim olmayınca daha strese giriyorum. birde ben olumsuz şeyler düşünmemeye çalışıyorum ama başkaları düşündürtüyor sağolsunlar.
dün birine günü geçti dedim dikkat et kakasını yemesin diyor. ben aklıma bile getirmemeye çalışıyorum bu ihtimali. ama zorla getirtiyorlar işte. ondan stres oluyorum. riskli olmasa geç gelsin sorun değil ama korkuuyorum işte ister istemez.
sen neden başkalarının laflarını bu kafar takıosun ki doktorun verdiği karar bir yerde bekletmek değil mi
kötü düşünmemelisin
sen genede böyle söyleyenlere kulak asma seni düşünen insan motive etmeye çalışır zatenmaalesef kendi dr. umun kararını bilmiyorum ki. stresim birazda bundan. başka bi dr. a göründüm kendi dr. um olmadığı için. o da beni çok tatmin etmedi.
ya düşün işte sen 14 günle bile böylesin, benim günüm geçti baya birde beni düşün. tekvim olmayınca daha strese giriyorum. birde ben olumsuz şeyler düşünmemeye çalışıyorum ama başkaları düşündürtüyor sağolsunlar.
dün birine günü geçti dedim dikkat et kakasını yemesin diyor. ben aklıma bile getirmemeye çalışıyorum bu ihtimali. ama zorla getirtiyorlar işte. ondan stres oluyorum. riskli olmasa geç gelsin sorun değil ama korkuuyorum işte ister istemez.
aman bırak etraftaki insanların söylediklerini.dün mağazada eşim kasada sıra beklerken oturdum bir kenara.2 dk içinde kadının biri bana ne kadar kaldı,normal mi sezeryan mı gibi sorular sorup arkasından ben normal istiyorum diyince allah yardımcın olsun çok zor ben beni öldürün diye bağrıyordum en son dediyuh dedim içimden nasıl bir toplumuz biz.doğuma gidecek kadına moral vereceğine şunun anlattığı şeye bak.bu arada bunu anlatan kadının 3 çocuğu varmış.eşimde bana kızıyor.deseydin ya madem ölmek istedinde doğumda niye 3 tane yaptın sonra diye:)38-42 hafta arası doğum olması gayet normal.senin sanırım 41 tamamlanmadı.bakalım hafta içi kendi doktorun ne diyecek.
Hareketlerini çok iyi takip etya düşün işte sen 14 günle bile böylesin, benim günüm geçti baya birde beni düşün. tekvim olmayınca daha strese giriyorum. birde ben olumsuz şeyler düşünmemeye çalışıyorum ama başkaları düşündürtüyor sağolsunlar.
Canim biz 2. Gece kendi sutum disinda biraz verdik 30 cc den az o sayede biraz uyuyabildim, birde ertesi gun oglen dusa girdigimde az birsey vermisler sutum yeterli seviyeye gelip cogalana kadar yetmedigi noktada veriyoruz.Ama dun oglenden bu yana hic vermedik demekki sutum biraz daha cogalmis ve yaglanmis.Sutunun yetip yetmedigini anlarsin zaten hic durmuyor agliyor, bir sekilde tahmin ediyorsun,anliyorsun.Sonra deneme yapiyorsun biz ilk once sancisi var dedik gaz ilaci verdik hatta, sonra biraz mama verelim dedik yedi uyudu kizim o zaman yetersiz kaldigini anladik.Sarilik degerini hastanede olcuyorlar daha sonra sen gozunun ak kismindan dilinden,yuzunden,burnundan anliyorsun sari oluyor, ama butun hepsi sarilik oluyor cunku karacigerleri bilubrin uretmiyor ilk hafta ne kadar cok emerse sariliginin artmasi dusuyor cunku ilk agiz sutu dogal antibiyotikmis o koruyormus.
komikmiş kadın ..
evet bende araştırdım 38-42 normal tarihmiş ama 40 dan sonra ayrı bir stres basıyor insanı. acemiperi anlatıyordu. o zaman tam anlamıyordum. yaşayınca daha farklı oluyor. neyseki hareketleri iyi. gerçi bugün fazla hareket etmedi ama dün hareketleri gayet iyiydi. öyle olunca daha rahatlıyorum.
bazı bebekler çıplaklığı sevmezmiş canım, bizimki de öyle. Altı değişirken çoğunlukla stres oluyor. Biraz azalsın diye bir tarafı açıkken diğer tarafı ya da ayakları fln tülbent vs. ile örtüyorum ben. Banyoda da aynı şeyi yaptık ama bir yere kadar işe yarıyorBir de benimkinin bir huyu var emerken ağzını ve göğsümü elleri ile örtüyor,hani saklıyor gibi..annem diyor ki "seninki pek namuslu hem kendi pipisini hem annesinin memesini göstermek istemiyor "
Kızlar doğuma girdi 10 cm açıklıkla
ne olur dua edin
rabbim bi avazda kurtarsın
bebek çabucak insin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?