2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
meraba canlarım babalar gününde oğluşumu kucağıma aldım nişanım ve sancımın gelmesiyle hastaneye gttik açılmam 1 cm idi.8 saat sancı çektim öğlen 16.26 da oğlum doğuyu kucağıma aldım doğumum normal oldu ve çok zor bi doğumdu makatıma kdr yırtığım var dikişlerim çok fazla oğlum 3 kilo 480 gr dünyaya geldi dünya tatlısı bi paşam var ye ye bitiremiyoruz babası bgn iş başı yaptı ama nasıl gittiğini bi ben bilirim o ağladıkça bizde oturup ağlıoruz gece uykumuz yok malesef paso memede sıpam gündüzleri uykumuz iyui memelerim yara oldu ölüorum hem alttan ağrım çok hem üstten allah yardımcımız olsun doğum yapan arkadaşları blmiorum herkesin evladını allah herkese bağışlasın hrkesi tbrk ederim buda biziz teyzeleri maşallah demeyi unutmayalım

canım senin zeytinyağı verin yazından sonra biberona biraz su koyup 1 kaşık zeytinyagıyla karıştırıp öyle içirdim..
bu şekildede etkili oldu sanırım. acaba suyla vermemin bir sakıncası olur mu ki:26:

allah bana sabır versin bu arada kaynanam bana değil ben ona bakıorum bnm ailem hep yanımda yemek yapıolar ediolar kaynanamda yatıo sürekli bide çayını beklio önüne zaten torununa da yapmacık çok gitme derdinde memlekete gitsede bnde anneme gitsem 40ıma kadar.Psikolojim bozuldu kaç gündür bgn tutmuş dioki bana sen kendin kilo almışsın için su doluymuş bebek gelişmemiş dio bi bağırdım ddm sen doğurda bitane görim kızlar yeminle kilom kalmadı bebek plasenta ve sudan ibaretmişim ben zor günler geçirmekteyim anlıycağınız bnmde erkek çocuğum oldu ama bunları etmem kesinlikle anlayış gereken bi zamandayım ama gelip gidip odaya sinek gibi vızırdanıo sinir oluyorum bozuyorum ama utanmıoda mememin biri yara olmuş taş gibi bitek solu emzirebiliorum oğlum sarılıkta olmadı ona dert oldu bu bizde durumlar böyle gtmesi için 40 mevlüdünü bile ramazandan önce yapıcaz gitcem diyip duruo 3 altın getirmiş bebeğe 5 altın parası yedi geldiğinden beri hey allahm sabır ver diorum sabır çekiorum her dk

birde kızlar malum sarılıkdan dolayı geceleri 2 saatte bir uyandırıp emziriyordum.
şu an sarılık geçti, zaten acıkınca aglıyor kendiliginden.

acaba o agladıkça mı geceleri emzirsem :26: yoksa 2 saatte bir uyandırmaya devam mı edeyim :44:

gaz sancısından dolayı zar zor uyuyor zaten, kaldırmaya kıyamıyorum,
yada kaldırınca tekrar yatmaz diye de korkuyor olabilirim

yorumlarınızı bekliyorum,

Son düzenleme:

canım tebrik ediyorum
oğluşuna kocaman maşallahhh çok datluuuu

yengeme danıştım tecrübeli annedir 2 çocuğu var 2 saatte bir uyandırmaya alıştırsın dio ağladıkçada ver sütü saat farketmez bnm henüz olmadı ama 2 saat değil gece paso memede yinede doymuo sanırım yengem süt annesi oldu 2 kere emzirdi herhalde ben mamaya başlıycam geceleri bi kere mama versem belki rahat olur gazıda yok allaha şükür totoyu kaldırıp kendi çıkarıo gazını zombi gibiyim zeynom gözlerim patladı resmen uykusuzluktan ele avuca gelseler rahatlycaz bol yıkamalıymışsın bebeği sabah ve ikindide 2 posta olmak üzere bide sarı ışığa yada güneş ışığına tutcakmışsın bebeği

canım biz hergün yıkıyoruz zaten dogdugundan beri. bende ilk zamanlar çok uykusuzluk çektim ama şu an iiyim,
2 saatte bir uyandırıyorum ama acaba o acıktıkça mı emzirsaem artık diye düşünmeye başlamıştım. neyse devam edelim o zaman.

ilk zamanlar gaz problemi çok fazla olmuyor zaten. biz bu cumartesi 40 mevlüdümüzü okutucaz inş, 40 dan sonra geçer diyorlar bakalım 4 gözle bekliyorum çünkü o sancı çektikçe benim içim gidiyor

maşallah ne kadar tatlısın sen
allah uzun ve sağlıklı ömür geçirmesini nasip etsin canım
zor bi doğum olmuş anladığım kadarıyla inşallah ağrıların geçer biran önce
kv ne gelince sen değilde onu susturucak başka kimse yok mu yanında sinir oldum bende kadına allah selamet versin onada

yok canım su ile verme su yanlış hatırlamıyorsam 6 aya kadar verilmiyor.
cay kaşıgının içine sütünü sag sütüne ekle zeytinyagını öyle ver.
mesela ben saglık ocagının verdigi d vit damlasını bile cay kaşıgına sütümü biaz sagdıktan sonra damlatıyorum kaşıga.sende zeytin yagını cay kaşıgına koy zeytin yagının üzerine sütünü sagıp öyle kaşıkla agzına ver ama su ile verme bi daha .annemede sordumda suyla olmaz diyor
ayrıca biberonla neden veriyorsunki çay kaşıgı ile verecksin.biberonlada verme bidaha

Son düzenleme:
canım biz de o hikayelerden çok duyduk ve kortuk ama başında nöbet tutulmaz ki öyle..bir de cibinlik hikayesi var bizde, mahallede birinin başına gelmiş yeni onda da aklımız çıktı takmıyoruz cibinlik fln..bak biz bundan aldık çok da güzel kullanışlı, böyle kusar ya da tükürüğü fazla gelirse yandan çıkarıyor.

aynı sorun bizde de oldu, öncekilerde yazmıştım. Oğlum çok terledi, biz İzmirdeyiz ve çook sıcak. Doktorun tavsiyesi üzerine, tek kat, kısa kollu body alta çorap giydiriyorum. Banyodan sonra ve uyurken ince battaniye örtüyorum yarıya kadar. Oda sıcaklığını sabitleme çalışmalarından da vaz geçtim. Açtım pencereleri ama bir yandan takip ediyorum çünkü 30'u geçerse tehlikeli olabiliyormuş o zaman klimayı açacağım mecburen.Bir sorun kucaktayken terlemeleri kaldı, gaz çıkarırken bazen uzun süre kucağımızda oluyor ve epeyce terliyor

...kızlar gaz için topikleri gezdim epeyce. Kimyon macunu buldum, 2-3 kaşık bala bir dolu tatlı kaşığı kimyonu anne karıştırıp yiyor ve üzerine bol su içiyor. Dün geceden beri yapıyorum bakalım yarayacak mı, günde 2-3 defa yeniyormuş. Doktor gaz için sap simplex diye bir ilaç verdi bize ama çok darda kalırsanız kullanın dedi. Şimdilik tutuştu, masajdı alternatif yöntemlerle idare etmeye çalışıyoruz,ilaç vermek istemedik. Dün gece ve bu sabah epeyce masaj yaptık (youtubedan öğrendik pek güzel) ilk başta işe yaramadı gibi geldi ama sonra çeşitli oranlarda faydasını duyduk! Bir de yüzüstü yatırmak gerekiyormuş hergün birkaç dakika, o da iyi geliyormuş (tummytime) ama bizimki nefret ediyor doktorda bile yatmadı hemen hacıyatmaz gibi dönüveriyor. Onu pek yapamıyoruz o yüzden ama bebeğiniz kabul ediyorsa o da epey faydalı oluyormuş (tabi az tutmak ve başında beklemek lazım bu sırada)

Son düzenleme:
gvn, bebişin pek tatlıymış güle güle büyüt..k.valide teröründe sana sabır diliyorum canım benim..bizimki ayağını kesti Allah'tan, öyle gelsin diye de yalvarmıyoruz eskisi gibi

sanirim.en sonnnn ben dogurcam ya.
butun evi temizledim.bugu

ay canım sorma yaaa bende dünden beri bir temizlik hastalığı başladı heryeri siliyorum temizliyorum bütün gece de bacaklarım ağrıyor sonra ama duramıyorum herkes yapma diyor ama kafam orda hep sağlıklı bir şekilde doğursaydık bari artık bu kadar harekete normal doğururuz inş

kızlar yardımmm sağ göğsümde süt kolumun altına doğru birikiyo ve sertleşiyo emziriyorum sağıyorum sıcak havlu ovalama derken anca geçiyo ama ağrısı kalıyo gece zor uyudum

HAYIRLI HABERLELRLE GEL INSL CNM BENIM INSL GUSEL SEYLER DUYARSINN DOGUM LA ILGILIIIIIII

oğlan uyurken azcık uyuyım ben öptüm hepinizi canlarım allaha emanet olun yavrularınızla

canımm bu ne gusellık yaa kım bılır benım minik aslanımm nasıldırr k.v konusunda boll sabır dılıyorum ınsll bır an once evısıne doner gıcık sey!!!
oglun cok tatlı yaaaaaaa bende dogurmak ıstıorum dıkıslerıne gelınce temıslıgıne cok dıkat et enfeksıyon fılan kapmasın ınsl cabucak ılesırlerr gogus yaranda gecr ınsl da ıkısındende emısırsınızz ama paşan cok tatlı subhanallahhh yaaaaaaa sancı kendı sancınmıydıı cnm onu merak ettım yoksa sunı fılanmııı:26:

ayy ne gusel elıne saglık hareket berekettır ınsl kolyından dogumlarımız olurr benımde ıcıme sınmez tertemıs olsun da öle dogumdan gelınce rahat rahat yatımmm yok kıs daha doguracaklar var mınıkkalbımde burdaa
evet bak hareket berektıtıtr ınsll kolayından dogurururzzzzzzzzzzzzzzz

Dogum yapanlari tebrik ediyorum.

GVN oglusun pek tatli

Kizlar ben bebegin basinda beklemiyorum. Yatagina ya da oturma odasinda ona hazirladigimiz yataga yatiriyoruz. Uyudugundan emin olunca ayriliyoruz basindan. mutfakta yemek yiyoruz ya da baska odada islerimizi yapiyoruz. 10-15 dk bir de bakiyoruz kontrol icin. Gece-gunduz 3-4 saatte bir uyandiriyorum. Sarilik tehlikesini atlattik gibi geliyor. Ozellikle cok yorulmussak bebek de dahil gec uyumussak biraz uyumasina izin veriyorum. Zaten uyuyunca uyandirmak cok zor oluyor. COk hareketli oldugundan uyumasi da cok zor.

Emme sorunumuz gecmedi. o bir damla ilaci almadan emmiyor malesef Sag mememi yine almiyor, sut az geliyor diye. Pompa da yeteri kadar etkili degil. Mememdeki sutun azaldigini farkediyorum artik

Sezeryan yaralarim iyilesiyor cok sukur. Bugun bebek uyurken kuafore gittim bakim yaptirdim Yemek pisirip ev isi de yapabiliyorum. Yetismiyor ama en azindan islerin bir ucundan tutuyorum. Bebisime bugun yine banyo yaptirdik. Yarim saattir el kol hareket ettirmekten uyuyamadi. O henuz tam uyuyamadan meme saati gelecek

Canim gunun var daha. Biraz daha sabir. Beklemek cok zor ama gelince her seye deger diyeceksin

kızlar yardımmm sağ göğsümde süt kolumun altına doğru birikiyo ve sertleşiyo emziriyorum sağıyorum sıcak havlu ovalama derken anca geçiyo ama ağrısı kalıyo gece zor uyudum
Sicak havlu ya da yikamadan sonra sag. Her emzirdiginde sag kalani. Baska turlu cok agrir. Benim ilk sag mememe geldi sut ama korumayi beceremedim simdi sutum azaliyor. Sik sik emzirip-sagip bosalt gogsu

canım benimki de aynı senle benim doğum tarihim 3 temmuz bebek 2500 klo doktor sağlıklı dedi üç hafta geriden benim de

Kizlar sezeryanla dogum yapali 6 gun oldu.sutum hala sari ve cok degil.bi sagmada 15-20 ml geliyor.yetmedigini dusunup mama veriyorum ara ara gayet guzel emiyor.sizin sutleriniz ne zaman gurul gurul gelmeyev basladi.sorum sezeryanli annelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…