2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Dinlendigim zaman sutum daha bol oluyor mesela benim annem hic oyle yaklasmiyor aksine moral veriyor kizim sen kendine bakmazsan bebege faydali olamazsin diyor, o yuzden tabiki once anne sutu ama bizimkilerde normal degil.Mama verdigim gece uyuyabildim birkac saat hem birtek ben degil bebekte dinlenebildi sonra sutumde birikmisti sonrasinda bebek rahatca emebildi o yuzden takmamak lazim.
Ayaklarini yukari dogru cektiginde sancisi veya gazi var diye tahmin ediyoruz cok az zeytinyagini ilitip karnina ve ayaklarinin altina masaj yapiyoruz birde sab gaz giderici damlatiyoruz.

canım bugun mevlüdümüzü okuttuk, çok şükür buda bitti
bir sürü kıyafet geldi aman allahım çok güzeller, sadece 1-2 tane takımı begenmedim onlarıda anneme vericem birilerine giderken götürsün yemegimmizi de verdik, herşey çok güzeldiii darısı başına o zman seninde az kalmış canım
saçlarımı boyattm manikür pedikür oyyyy çok özlemişim kuaförde lak lak yaparak bişiler yaptırmayı
canım ben biliyosun 12 kilo vermiştim 10 kalmıştıı, bu 10 kilo hala duruyor
emzirdigim için tatlı şeyler yiyorum mecburen çünkü yemeyince gerçekten sütüm azalıyor
10 kiloda beni çok rahatsız etmiyor, dedigin gibi göbek ve bel kısmında fazlalıgım var, göbegim sarkmıyor öle vıcık vıcıkda degil ama hafif armut göbek derler ya o şekilde duruyor bu 10 kiloyu vermek için işe dönmeyi bekliyorum, çalışınca beslenme saatelerim düzenli oluyor, ve dikkat edebiliyorum, evdeyken bebekle saatlerime dikkat edemiyorum, bakalım hayırlısı sende çok takma sen zaten çok kilo almamıştın

sen böyle şeyleri kafana takma, stres en büyük düşmanın şu an senin.. mamaya karsı sadece kayınvaliden degil büyük bir çogunluk aynı önyargıya sahip, onun için 100 kişiden 90 ı aynı bilmişligi yapıyor kayınvaliden böyle şeyler söylediginde bu 90 kişiden sadece 1 i diyerek rahatla biraz

şaka bi yana ben bu 40 günde hem kendi annem hem k.v ile yaşadım bu evde, bu akşam şutladım ikisinide ohh be dünya varmış dedim.
ben bu dönemi sadece ben yaşamıyorum diyerek atlattım. kim ne derse he dedim geçtim, çok işe yaradı sanada tavsiye ediyorum..
biliyosun bende mama verdim bir süre, annem ve k.v verme dediklerinde anne sütüm yok demekten çekinmedim
sütüm yok doymuyor aç kalmasından iyi degil dimi dedeigimde bişi diyemediler.. yani sütümün olmamasını gurur meselesi yapmadım yapmıyorumda.. eminim sende yapmıyorsun yorumlarına kızıyorsun ama ne yaparsan yap degişmez, onun için sen görme duyma boş ver nasıl olsa geçecek kurtulucam diye düşün..

Son düzenleme:

benimki bugün memleketine gitti ben çalışmaya başlayana kadar dönmeyecekmiş. ameliyattan çıktım odaya aldılar beni bebeği kucağıma verdiler gögsümü açtılar bizimki dövünmeye başladı ay senin meme ucun çok küçük bu çocuk onu nasıl alacak diye... ya şimdi ben nasıl iyi niyet arayayım bu cümlede. hiç mi doğurmadın bu psikolojiyi hiç mi bilmiyorsun. başıma ne gelecek bilmiyorum sütüm var mı yok mu çocuk nasıl emer nasıl tutulur? 30 dakika önce çıkarmışım yavrumu içimden kadının kurduğu cümleye bak. demem o ki hepsi aynı. biz bişeyi yanlış ya da eksik yapmamız hoşlarına gittiği için herşeyi bu şekilde değerlendiriyorlar. senin çabanı görmek istemiyor. gelin işte, süt vermek için uğraşmıyor kolaya kaçıyor. kendisi olsaydı ne zorluklarla emzirdi büyüttü çocuklarını... bizde iş yok. tövbe yarabbim. ay dur ben başka bir mesajda kv maceralarımı anlatayım içimde kalmış :))

1 haziranda doğurdum, 5 haziranda çağırdı. bandajı çıkardı. 1 hafta durgun suya girme ve ıslak tutma dedi. 1 hafta sonra da kullanmaya başlamam için bir krem verdi. ne kadar çok hava alırsa o kadar çabuk iyileşir demişti.

ilk günler süt yetmiyo gerçekten ve ben çok çok az mama veriyordum
bu seferde sarılık oldu daha fazla da verebilirmişim aslında
bizimki 2-3 saat uyuyor ama uyanık olduğu 1-2 saat süre içinde de
nerdeyse memeye yapışık geziyor yani 2 saat aralıklarla emiyor
mama içen bebeklerde gaz sorunu çok oluyo diye biliyorum
birde biz emzirmeden önce sab simplex veriyoruz 5 damla sonra emziriyorum
bayağı rahatlatıyor deneyebilirsin

benim doktorum beni hiç çağırmadı kontrole. ben dikiş yerimde şişlik olunca kendim gittim.

şu an itibariyle abimiz uyudu
kızım uyudu ama gazdan dolayı biraz ıkınıyo
eşim de playstation oynuyo
bende bitki çayımı aldım keyif yapıyorum
ohh sefam oldum
kim demiş iki çocuk zor :)))

canım bende sezeryan oldum doğumdan bi hafta sonra kontrolüm vardı dikişler için

topiğe daha yeni yeni girebiliorum doğum yapalı bu 6. günüm:) bebğim 6 gündür nefes alıyo:)
ve son mesajlara baktım direk hep aynı süt problemi benimde ilk 2 gün sütüm gelmedi
1 gece hastanede yattım o gece yoktu vede ertesi gece evde yoktu yani sütüm yok napim bebk açmı kalsın kan şekerimi düşsün...
verdim mecburen 2 gün mama bu 2 günde yemediğim şey kalmadı sütüm gelsin diye
önce soğan ardına lohusa şerbeti ardına bulgur pilavı yine soğan sonna pekmez büskiviler
en son 2. günde gelmedi bende gittim 3. gün erkenden eczaneden pompa aldım:) baya uğraştım geldi sonunda sütüm:)

kendimi o kadar suçladımki bu 2 günde neden yok benim sütüm ya hiç gelmezse diye sonuçta bu süt beyinle ilgili bi olay
beyinde hipofiz bezi emir veriyo ve st salgılanıyo
acaba ben bebeğimi sevmiyomuyum diye bile düşündüm neler neler ....
tabi mama mı veriosun verme biberona alışır cümlelerini çok duydum..... napim ya napim dedim en son yok!!!!!!!!
insan o kadar bunalıyoki....... bu süreçte ....... mama vermeden çnce emzirmeye çalışırsın süt gelmez bebek ağlar susamaz yavrun açtır mamayla doyurursun bide üstüne laf yiyince yeter be diyo insan:)

Son düzenleme:

walla çok haklısın çocukta açlık bi yandan senin uykusuzluğun cabası..her kafadan bi ses olur bi yandan kafayı yemek üzereyimmmm

walla çok haklısın çocukta açlık bi yandan senin uykusuzluğun cabası..her kafadan bi ses olur bi yandan kafayı yemek üzereyimmmm

uykusuzluk yorgunluk ve stres de sütü doğrudan etkilen şeyler
bence ilk günler süt yoksa mama verilebilir
özellikle bebişler ağlıyor ve uyumuyorsa ilk günler
genellikle açlıktan oluyor

Biraz gülün diye yazıyorum, dert yanmak için değil, ben alıştım zaten o da gitti bile :)))

hastanedeyiz, yatışım yapıldı. odada doğum fotografçısı foto çekiyor. bu da sürekli kadına kızım otursana kızım çok yoruldun falan diyor. deli galiba :) en sonunda kız yokken eşim patladı. anne bi sussana para verdik bizim için foto çekiyor. ne diye oturtmaya çalışıyorsun diye. bu şimdi benim dışımda herkese şirin gözükecek ya ipin ucunu kaçırdı

doğum yaptım odaya geldim 20 dk olmuş emzirmem için kucağıma verdiler dövünmeye başladı meme ucun çok küçük nasıl emecek bu çocuk diye...

akşama kadar hastanedeydi. çocuk vik dese aç bu çocuk aç ondan ağlıyor tüh tüh diyor... boğacaktım gerçekten. bi de demez mi akşama kalayım. yok artık dedim içimden. annem burda eşim burda tşkler dedim.

ertesi gün yine geldi hastaneye poşete börek koymuş getirmiş. hastaneye ya hem de poşet içinde... sarma sarsaymış. açtı dağıttı odadakilere... birazdan doktorum gelecek toplayın onları dedim. neden toplıcakmışız böyle böreği nerde bulacakmış o dedi. konu böreğin güzelliği değil burası hastane, adam hastane odasını kadınlar hamamına çevirmişsiniz dese ne dicez dedim. bunun üzerine ne yaptı. aynı poşetin içinde bu sefer bir takım meyveler çıkardı hadi bunları da yiyelim diye. bana diyor ki sen de yesene. anne yasak bağırsaklarım düzgün çalışmıyor katı şeyler yiyemem diyorum ama bu börekler çok hoş ye bişey olmaz diyor.

eve geldik. bu da yetişti tabi. diyor ki südyenin geceliğin ıslanmıyor senin, taşmıyor demek ki sütün, demek ki yeterli değil. eşim araya girdi, anne buzlukta sütler var. onlar emzirdikten sonra sağıp koyduklarımız sütü var yani diye... neee sağdınız mı onlar senin sütün mü napcaksınız onları harcamayın diyor. Allahım ya sabır.

sonra dedi ben memlekete gidicem. bu çocuk daha çok küçük. bişeyden anlamıyor. sevilmiyor bile. memlekete gidip diğer torunlarımı görücem. biraz ele avuca gelsin öyle dönerim. ben sanki o oynasın diye maskot doğurdum ona...

tutturdu çocuğa su vermiyor musun? hayır anne dedim. ama ciğerleri yanar onun su vermen lazım dedi. gerekli olsa doktor söylerdi dedim. ama olsun çocuğun ciğeri yanar.

doktordan döndük. dedim kızım 200 gram almış 1 haftada. sadece anne sütü için gayet iyi dedi doktorumuz diyorum. neeee kilo mu almış yok daha neler ne kilosu hahahahah diyor. kadın tıbba ve fiziğe bile karşı yani... tartıda kilo artışını görmüşüz doktor teyid etmiş ama bizimki uygun görmediyse bitmiştir o konu. doktor da kim, bilim de neymiş...

he bu arada tutturdu göbeğine krem sür, orası çok kuru, çocuğun canı yanar. ya zaten doktorun verdiği losyonla sabah akşam temizliyorum. zaten amaç kuruması ve göbeğin düşmesi değil mi? yok ama çocugun canı yanarmış öyle kuru kuru.

çocuk vik dese geliyor yanıma. neden ağladı o diyor. bigün diyecektim gel soralım belki cevap verir. yaw çocuk bu ağlayacak. acıkmıştır, altı bistir gazı vardır. vik demiş yani bi dur bi sakin. ama onun derdi benim. ben çocuğu ağlatıyorum.

bu aldığınız domatesler hiç hoş değil. bu ev çok sıcak. kirası çok pahalı. bu mutfak dolapları çok eski. cam açınca çok gürültü oluyor. vs. vs. vs....

pazartesi akşam üstü geldi çarşamba akşam üstü evine gitti. 48 saat bizde kaldı sadece. bu süre içinde çatal kaşık çekmecemi boşaltıp kendince gerekli gereksiz diye bir takım şeyleri ayırıp gereksiz bulduklarını attı. çarşaflarımın olduğu dolabı boşaltmış yeniden katlamış düzenlemiş. eşim varken masalar açılıyor o yokken bir kere sofra kurmadı. kendi başına mutfak masasında yemek yedi. ben de tepsiye koyup yemek zorunda kaldım. dizi izliyorum odaya geldi kumandayı yanımdan aldı bana hiçbişey demeden kanal değiştirdi. bunları niye anlatıyorum. evine dönünce eşime beni şikayet etmiş. hiç rahat ettirmedi beni. kendimi evimde gibi hissedemedim diye. evinde hissetse napcaktı çok merak ediyorum.

sonuç bugün memleketine uçtu. en azından eylüle kadar yok. :)))))

benim kocada mama yı verme diyenlerden sütün var verme diyor..nerden biliyosa sütümün yetip yetmediğini..

canım bence kesinlikle başka hatta başka başka doktorların fikrini al derim
belki farklı bişi söylerler yada ben başkasına gittikçe kendi doktoruma olan güvenim artmıştı :)
seninde öyle olur
ayrıca benim kız aynı doktor ve aynı makine olmasına rağmen
bazen 3 kilo bazen 2,5 çıkıyodu doktor da bebeğin duruşu ve ödeminden kaynaklı bu değerlere güvenme dedi
kızım 2.800 doğdu

eşim çok karşı bu saatten sonra başka doktora gitmemeözellikle devlete gidiyim orda daha objektif olurlar dedim.onada devlet politikası yüzünden yapamayacağını bile bile normal doğum için zorlarlar diyor.herşeye bir lafı var.o doğuracak ya.içime bir kere kurt düştü benimde. sanırım sezeryana doğru kayıyorum.allah korusun birşey olsa ömür boyu affetmem kendimi.

benim kocada mama yı verme diyenlerden sütün var verme diyor..nerden biliyosa sütümün yetip yetmediğini..

canım o çocuğun annesi sensin yetmediğini en iyi sen bilirsin
zaten sürekli değil ya süt bir süre sonra artıyor sen rahat ol
bu sürede az az verebilirsin ama emzirdikten sonra ver
yalnız gerçekten biberona çok kolay alışıyorlar
ve anne memesini aldırmak mümkün olmuyor dikkatli ol

canım gerçekten çok az vaktin kalmış
ama bence yine de başka doktorun fikrini al
çünkü sezaryen kolay bi şey değil
ve sonrasındaki doğumlarında aynı oluyor
bir ameliyat neticede ama en azından
için rahat olur doğuma girerken

dinlenince gerçekten baya farkediyor. gece verdiğim mama sayesinde iki saat uyudum. o ara baya süt olmuş. sabah lavaboda klozetteyken bi baktım şıp şıp damlıyor. o sütle baya uyudu çocuk. sonra uyuma fırsatım olmadı. hala tam süt olmadı.

ay hakikaten güldüm neşelendim baya. ona maskot doğurdum kısmı çok komikti :)

benim kayınvalide de 2-3 kere gelip çocuğu niye ağlatıyorsunuz diyor :) zevkteennn :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy canım yaa hadi hayırlısı haberini eksilk etme haa merak ederiz...yinemi tuvaletin geliyoo senin...
sorma canım evet yine tuvaletim geliyo ama bu seferki heyecandan benim nişandan daha haber yok, gerisi gelmedi, gösterdi kendini geri kaçtı bakalım yarını bekleyeyim en iyisi inşallah devamı gelir

evet az zamanım kaldı bu esnada birde normal doğumun başlama ihtimalide var:)gerçi nst de sancı çıkmıyor rahim ağzında açılma ve yumuşamada çıkmadı.daha vaktim var gibi.salı günü doktor kontrolümde kesinleştirmem lazım duruma göre çarşamba ya da perşembeye alabilir ameliyata.40 haftam bitmek üzereyken.senin neden ilki sezeryan olmuştu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…