- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
Canim benim anne sütünden dedigin gibi zaten su ihtiyacini da karsiliyor bebek, bize söylemek istedikleri bazan susadigi icin de emmek ister bir kac kücük kasik su verin veya cay icirin cocuga emzirmek yerine cünkü sütün sindirilmesi daha uzun sürüyormus.. Her saat basi emzirilen bebegin karin agrisi ve gaz sancisi daha cok olurmus 40-60 ml arasinda ki sütü sindirmesi en az 1,5 saatini aliyormus zaten daha onu sindiremeden yenisi dolunca migdeye haliyle gaz sancisi olurmus..
Bende cay aldim gecen gün ama cok fazla vermek istemedim sen hangi cayi veriyorsun canim gazina da iyi geliyor demissin ? Benim aldigim hipp marka yeni dogan cayi
Alt degistirme konusunda da düzelirler heralde hep böyle kalmazlar sanirim ama esinin yaptigi da cidden belki ise yariyor olabilir :))) cünkü altini acinca hemen bir rahatlik geliyor o serinlikle rahatlamayla yapiyorlar hemen ilk haftalar bezi dolu olunca acmadan anlamiyordum simdi son 1-2 gündür bezi dolu oldugun da kokusu geliyor hemen kakasinin ne cabukta büyüyüp dünyaya uyum sagliyorlar :))
Senin izin de yaklasti iyice heyecan vardir sanirim az cok iyi degerlendir hergününü canim umarim kayinvalideye bakna konusunu tamamen halletmissinizdir..
gözun aydin canim tebrik ederim göbegi dsumusunuzz ilk banyonuzuda yapmisin hayirli olsunn ya kizlar hakkaten bu sicaklarda beklemeyin göbegi dussun diye bebekler rahatlasinn birazzCanim bizim bugün 13. günümüz dolucak dün aksam düstü göbegi.. Kulak cubugu ile göbek deliginin icine biriken iltihaplari temizle islak kalmasin ardindan da biraz pudra dök ne kadar kuru olursa okadar iyi.. Göbegi düser düsmez ilk banyosunu yaptirdim aman allahim cocuga resmen uyusturucu vermisiz gibi rahatladi suya girdigi dakika gözlerini kapatip ihh ihh diye seeler cikarmaya basladi kuzum bilseydim hic beklemezdim göbegini hemen yikardim.. Insallah sizinki de bugün yarin düser
canim yaa birazcimk sabir inan gececek bunlar suan lohusalik sendromuda geciriyor olabilirisn senn dikkkat et kendine kafana birsey takma sorun etme sütünü flnn gerekiyorsa mama ver emzirmeyide ihmal etme canim mama rahatligina hem bebek hemde sne alisrsan vazgecemezsin :)) daha önce bende söylemistim sütüm az geliyor yetmyior kizim ac kaliyor diyee bugune kadar sabrettim surekli emzirdimm mama vermedimm bir kere öyle caresiz kalmistimki bende snein gibi hastanenin hediye verdigi kasik mamasini verdim kizima ve nasil gabiz oldu bir görsen aci cekiyorduu yavrumsahibinden az kullanılmış çocuk var isteyen var mı :)
imdat diyorum artık.mahvolmuş durumdayım. meme başım feci. hiç ayrılmıyor benimki memeden. iyileşmesine fırsat vermiyor. emmeyi tam bilmior, süt az. biraz emiyor çok yoruluyor uyuyyor. 5 dk sonra kalkıyor. uzun süre memede ve kucakta kaldığı içinde zaten acıyan dikişlerim felaket bir hal alıyor.
emzirirken çığlık atıyorum artık. beraberinde gelen baş ağrısı ve bel ağrısını saymıyorum bile. şimdi sırt ağrısı da eklendi.
günlerdirde abartısız hiç uyumadım. ya dikişlerden dolayı ya bebekten dolayı. en son sabah dayanamadım artık. süt geldiğinden beri mama vermemeye calışıyorduk. dayanamadım sabah 30 cc lik verdirdim krdeşime. ben ilgilenmedim bile. bıraktım çocuğu öle
demin gene sanki normal doğumda doğuruyor gibi ağrılarım sancılarım oldu. çığlık ata ata sağı solu tuta tuta emzirdim. dayanamadım gene mama vercektm. sonra gönlüm el vermedi elimle sağmaya çalıştım. 20 cc lik sağdım.
pompam var ama onla sağamıyorum. hemde oda acıtıyor çünkü meme başım şu an baya yara.
napcam ben..
kızlarr bi arkadaşım ciğerlerine emboli attığı için erken doğuma girdi bebeği daha 36 haftalık kendine kan sulandırıcı verildiği için riskli bir ameliyata girdii arkadaşlar lütfen dua edinn şimdiden saolun...
Benim kiz emzigi tuttu ama ben nasil kullanilicagini bilmiyorum uyurken agzinda birakabiliyor muyuz?Korktugum icin emzigi geri aldim, kullanan arkadaslar siz nasil yapiyorsunuz?
Biraz gülün diye yazıyorum, dert yanmak için değil, ben alıştım zaten o da gitti bile :)))
hastanedeyiz, yatışım yapıldı. odada doğum fotografçısı foto çekiyor. bu da sürekli kadına kızım otursana kızım çok yoruldun falan diyor. deli galiba :) en sonunda kız yokken eşim patladı. anne bi sussana para verdik bizim için foto çekiyor. ne diye oturtmaya çalışıyorsun diye. bu şimdi benim dışımda herkese şirin gözükecek ya ipin ucunu kaçırdı
doğum yaptım odaya geldim 20 dk olmuş emzirmem için kucağıma verdiler dövünmeye başladı meme ucun çok küçük nasıl emecek bu çocuk diye...
akşama kadar hastanedeydi. çocuk vik dese aç bu çocuk aç ondan ağlıyor tüh tüh diyor... boğacaktım gerçekten. bi de demez mi akşama kalayım. yok artık dedim içimden. annem burda eşim burda tşkler dedim.
ertesi gün yine geldi hastaneye poşete börek koymuş getirmiş. hastaneye ya hem de poşet içinde... sarma sarsaymış. açtı dağıttı odadakilere... birazdan doktorum gelecek toplayın onları dedim. neden toplıcakmışız böyle böreği nerde bulacakmış o dedi. konu böreğin güzelliği değil burası hastane, adam hastane odasını kadınlar hamamına çevirmişsiniz dese ne dicez dedim. bunun üzerine ne yaptı. aynı poşetin içinde bu sefer bir takım meyveler çıkardı hadi bunları da yiyelim diye. bana diyor ki sen de yesene. anne yasak bağırsaklarım düzgün çalışmıyor katı şeyler yiyemem diyorum ama bu börekler çok hoş ye bişey olmaz diyor.
eve geldik. bu da yetişti tabi. diyor ki südyenin geceliğin ıslanmıyor senin, taşmıyor demek ki sütün, demek ki yeterli değil. eşim araya girdi, anne buzlukta sütler var. onlar emzirdikten sonra sağıp koyduklarımız sütü var yani diye... neee sağdınız mı onlar senin sütün mü napcaksınız onları harcamayın diyor. Allahım ya sabır.
sonra dedi ben memlekete gidicem. bu çocuk daha çok küçük. bişeyden anlamıyor. sevilmiyor bile. memlekete gidip diğer torunlarımı görücem. biraz ele avuca gelsin öyle dönerim. ben sanki o oynasın diye maskot doğurdum ona...
tutturdu çocuğa su vermiyor musun? hayır anne dedim. ama ciğerleri yanar onun su vermen lazım dedi. gerekli olsa doktor söylerdi dedim. ama olsun çocuğun ciğeri yanar.
doktordan döndük. dedim kızım 200 gram almış 1 haftada. sadece anne sütü için gayet iyi dedi doktorumuz diyorum. neeee kilo mu almış yok daha neler ne kilosu hahahahah diyor. kadın tıbba ve fiziğe bile karşı yani... tartıda kilo artışını görmüşüz doktor teyid etmiş ama bizimki uygun görmediyse bitmiştir o konu. doktor da kim, bilim de neymiş...
he bu arada tutturdu göbeğine krem sür, orası çok kuru, çocuğun canı yanar. ya zaten doktorun verdiği losyonla sabah akşam temizliyorum. zaten amaç kuruması ve göbeğin düşmesi değil mi? yok ama çocugun canı yanarmış öyle kuru kuru.
çocuk vik dese geliyor yanıma. neden ağladı o diyor. bigün diyecektim gel soralım belki cevap verir. yaw çocuk bu ağlayacak. acıkmıştır, altı bistir gazı vardır. vik demiş yani bi dur bi sakin. ama onun derdi benim. ben çocuğu ağlatıyorum.
bu aldığınız domatesler hiç hoş değil. bu ev çok sıcak. kirası çok pahalı. bu mutfak dolapları çok eski. cam açınca çok gürültü oluyor. vs. vs. vs....
pazartesi akşam üstü geldi çarşamba akşam üstü evine gitti. 48 saat bizde kaldı sadece. bu süre içinde çatal kaşık çekmecemi boşaltıp kendince gerekli gereksiz diye bir takım şeyleri ayırıp gereksiz bulduklarını attı. çarşaflarımın olduğu dolabı boşaltmış yeniden katlamış düzenlemiş. eşim varken masalar açılıyor o yokken bir kere sofra kurmadı. kendi başına mutfak masasında yemek yedi. ben de tepsiye koyup yemek zorunda kaldım. dizi izliyorum odaya geldi kumandayı yanımdan aldı bana hiçbişey demeden kanal değiştirdi.bunları niye anlatıyorum. evine dönünce eşime beni şikayet etmiş. hiç rahat ettirmedi beni. kendimi evimde gibi hissedemedim diye. evinde hissetse napcaktı çok merak ediyorum.
sonuç bugün memleketine uçtu. en azından eylüle kadar yok. :)))))
y kizlar ben hala dogum yapamadim.resmen en sona kaldim.cok.agorlastim artik sizler gibi kavusmak istiorm.ogluma
selam kızlar,dün yine kontrolüm vardı.nst sonuçlarım iyi çıkıyor,fakat bebek kilo almıyormuş 2.500 falan gözüküyor.2 hafta geride,celeston iğne yaptırmamı söyledi ne olur ne olmaz diye.cuma günü deayın 28 inde sezeryana alacak,dualarınızı eksik etmeyin.inşallah sıkıntısız geçer ameliyat.4 yaşındaki kızımında ateşi var,sorunlar hep üst üste geldi
göbişim için dün sıkı bişey gydim kızlar azcık sıkıca yani korseden korkuyorum hala
ne olur ne olmaz şmdi gymek istemiyorum
zaten bunalttı 3-4 saat ancak gydm
akşamına çok ilginç bi çay bardağı kadar su geldi
yani gysek hep ordakileri temzlicez
gün boyu olmasa da ha gayret kızlar 2-3 saat giyin en azından gün içinde
canım tebrik ederim sende kavuşmuşsun kızına korse için erken canım benim doktorum 20. günden itibaren giyebilirsin dedi senin doktorun ne dedi bu konuda birde bende inanılmaz ayaklar bacaklar şişti sizdede varmı böyle bir durum
Canim o verdikleri ilaclardan kaynaklaniyormus.bende de vardi gectimerhaba kızlar sezeryan sonrası ayakları şişen varmı acaba benim gebelikte hiç böyle bir sorunum olmamıştı şimdi ise ayaklarım balon gibi bir anlam veremedim böyle bir durum yaşayanlar ne yaptı da geçti çok fena ayaklarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?