2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım bende sezeryan oldum ve 2.gününde çok feci ağrım olsa bile sürekli yürüdüm.neredeyse hiç yatmadım.yatınca ağrım daha çok oluyordu.helede kalkmaya çalışınca.tavsiyem sık dişini kalk yürü.ben çok zorlandım ama kolay atlattım.15.günümdeyim maşallah ne ağrı ne sızı.herkes kızıyordu bana sen lohusasın yatman gerek diye ben inat ettim hep evin içinde yürüdüm.çok zor oluyo haberin olsun ama alışıyorsun ve daha çabuk iyileşiyorsun.birde bol su.

Denizkizi masallah bebegine

Canim sen de benim gibi kendini fazla geriyor olabilirsin. Doktor azarindan sonra ben hareketlerimi daha rahat yapmaya calistim "acimayacak" diyerek egilip kalktim. Yoksa gunlerce yatak yuzu goremezdim. Yatip kalkamiyordum. Dikislerden huylaniyordum bisey olacak diye. Meger olmuyor mus

kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
15.gun basliyorsun

pompayla sağım yapamıyorum. bende bi sorun var sanırım. yanlış bişi yapıyorum galiba. elimle sıkıyorum süt geliyor fakat pompayla sağamıyorum yardıma ihtiyacım var
Hangi pompayi kullaniyorsun? Ben aventten memnunum. Ucunu basliga iyice yerlestir, biraz egil, o sekilde sag

benim çatı kemiğimde problem çıktığı için doktorum sezeryan önerdi.sanırım bu hafta içi sezeryan olucam.bende istemiyordum hiç ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.

canım slm.çatı kemiği öçümünü kaçıncı haftada ve elle mi öçüldü.yani alttan muayene ile mi.inşallah doğumumuz kolay ve acısız olur.

sen kimseyi takma senin bildiğin herzaman doğrudur morelini yüksek tut sütün gitmesinn biraz dayanıcazz artıkk geçicek sabrett...

canım benm silmene gerek yok sadece günde bir defa ılık suyla yıkıcaksınn lansinohuda extra kullanıyorum baya düzeldi benmkiler silikon uçlar olmadan emzirebiliyorum artık..sende biraz sabret canım inşallah çabucak iyileşir..

ay ne güzel atlattın bende atlatsaydım hoş pekte hevesim kalmadı ya neyse güle güle kulanın canmım cicilerinizii...
şu an itibariyle abimiz uyudu
kızım uyudu ama gazdan dolayı biraz ıkınıyo
eşim de playstation oynuyo
bende bitki çayımı aldım keyif yapıyorum
ohh sefam oldum
kim demiş iki çocuk zor :)))

valla zor hayatım ben bu ara çok zorlanıyorum oğlum hasta ateşli ve mız mız bebeğimin karnı taş gibi sürekli ıkınıyo gazlııı oy oy kim demiş iki çocuk kolay diye...
canım benmki yaklaşık 1 hafta şiş kaldı ama genel anestesi olmuştum...

canım çoık tatlı maşallahallah analı babalı büyütsün...

canım gelir sabret ben 17 günlüğüm bvenm bile hala çok yokk sadece mamayı kestik...yetiyoo ama sağamıyorum mesela...
Bu gece de kimseyi uyutmuycam

canım çok tatlı ve sert duruyooo allahım esirgesinn...

canım slm.çatı kemiği öçümünü kaçıncı haftada ve elle mi öçüldü.yani alttan muayene ile mi.inşallah doğumumuz kolay ve acısız olur.

3 gün önce yapıldı yani 39. haftanın içindeyken.elle yaptı muayeneyi.bende darlık yok ama çatı kemiğim olması gerekenden birkaç cm aşağıdaymış.bebeğin çıkışına engel olabilirmiş bu durum.bebek kendini daha aşağı atarak çıkmalıymış.çıkamazsa sezeryana dönme durumu söz konusuymuş.hem o kadar acıdan sonra sezeryana dönmek hemde bebeğe yüzde 1 bile olsa zarar vermek fikri beni del ediyor.o yüzden ben sezeryana karr verdim.bence sendede sorun varsa çok fazla normal doğum diye diretme boşuna.

Ay çok güldüm şu mübarek günde...gülüyorum ama doğumdan sonra benim başıma da gelecekler daha iyisi olmayacak biliyorum.herkesin bi hayat tecrübesi var ve kendincede bunuda karşıdakine dayatıyor.burda unutulan sa bi bebeği annesinden başka hiç kimse daha çok düşünemez...doğumdan sonra ben napıcam bilmiyorum.şimdiden bunun stresine girmek istemiyorum çok çenemi tutabilen görmezlikten gelen bi yapım yok.dikişler,uykusuzluk,süt problemi vs derken etrafımda kırılıp dökülmedik kimse kalmayacak sanırım..

kızlar canım çok sıkkın bi hafta önce arkadaşım ve kızı gelmişti duydumki su çiçeği geçiriyomuşş 3 gün olmuş döküntüleri dökelii ve bulaşma süresi döküntüleri dökmeden 1 hafta önce başlarmış ve bize 6 gün önce gelmişlerdi ve ben bebeği emzirirken gelip yakından bakmıştıı bulaşıcak diye çok korkuyorum kuluçka süresi 14 günmüşş 10 günü geçti sabırla bekliyorum inşallah bişi olmaz acayip morelim bozukk oğlumda hasta öksürüyo ateşi var bebekle iç içe uzak tutamıyorum ağlıyoo iyice bunaldım bugün onu götürdüğümüz doktora sordum bulaşmış olabilir diyoo kendi doktorumuzada yarın götürücem kızımı sürekli ıkınıyoo ve karnı acayip şişti sancılı sanırımm ne yapıyosam fayda etmiyoo sadece o an fayda ediyoo su çiçeği olayını onada sorucam bakalımm ay ayyy

slm.uzun bi aradan sonra anca girebildim.17 haziran pazartesi suni sancıyla bitanecik kızımı kucağıma aldım.çarşamba gecesi süt gelmediğini anlayıp acile gittik.kilo ve sıvı kaybı 37,5 ateş çıktı..sütüm başta gelmişş ama sonra kanallar tıkanmış ve çok az gelmiş
1 geceliğine yeni doğan yoğun bakıma yatırdılar fakat ertesi gün tahlillerinde şüpheli bir mikrop görülmüş.kan kültürü alınmış.3 gün daha kalmanız gerek dediler kültür sonucu beklencekmiş ve antibiyotiğe başladılar.3 gün sonunda da tedaviyi yediye tamamlamamız gerek dediler.artık küvezde değil.herşeyi iyi ama mikrop tehlikesine karşı hastanede.bende 3 saatte bir emziriyorum eve geliyorum süt sağıyorum.hiç dinlenmeye vaktim yok yani çok ayrıntılı yazamadım o yüzden.bu arada mikrom yetişkinlerin elinden falan bulaşan bir mikropmuş.aman siz dikkat edin herkesi odasına sokmayın.kendinizde ellerinizi her bebeğe dokunmadan önce dezenfekte edin.birde mutlaka süt pompası edinin.arkadaşlar kızıma dua edinde bu mübarek günde bişey daha çıkmasında bi an önce evimize gelsin.herkesin kandili mübarek olsun

ben geldim canlar
kızımdan vakit kalmıyor wc ye bile zor gidiyorum inanın
mememe yapıştı iyice bu çocuk yalancı meme de almıyor
ne yapacağımı şaşırdım
meme uçlarım felaket acıyor hala ağlıyorum emzirirken
ne zaman geçecek bilmiyorum ya üf
bu arada iki haftalık bebeğimle yalnız kaldım
annemler memlekete gittiler bugün
artık kızımla biz bizeyiz nasıl olacak bakalım
eşim varken rahatım o ilgileniyor bebekle ama hafta içi çok zor oluyor
wc ye bile gitmek için mememi bırakmasını bekliyorum
altıma kaçıracak gibi oluyorum bazen

doğum hikayemi yazmamaya karar verdim canlar
çok felaket bir gündü hatırlamak bile istemiyorum
ama kısaca şöyle:
12 saat boyunca sancıdan kıvrandım
güya epidural normal doğum yaptım ama anestezi uzmanı beceriksiz çıktı
belime taktığı katater sağa meyilli gidince sağ tarafım uyuştu
ama sol taraftan ne kadar sancı varsa çektim
kendi sancım yetmezmiş gibi suni sancı dayadılar
ölüyorum sandım
suyum erken bittiği için açılmam da çok zor oldu ve çok uzun sürdü
nihayet 10 cm açıklığım olduğunda kızım hala aşağı inmemişti
sancı geldikçe yukarı kaçıyordu mideme doğru
doktorum ıkın diyor ama o felaket sancıyla ve yukarı doğru kaçan bebekle ne mümkün
ağlıyorum bağırıyorum yeter artık ölüyorum diye ama bitmiyor
bir ara kızımın kalp atışları yavaşladı
bir doktor daha girdi doğumuma
benim doktor elinde vakumla kızımı çekti
diğer doktor ve bir ebe olanca ağırlıklarını kaburgama bastırdılar
nefes alamadım ağırlıktan dedim aha öldüm bu sefer
ciyak ciyak bağırıyorum allah ım böyle bir acı olamaz kurtar beni diye yalvarıyorum
en sonunda kızım çıktı ama ne sesi vardı ne bir şeyi
et yığını gibiydi doktorun ellerinde
ömrümden 10 sene gitti sanki o an
neden ağlamıyor neden sesi çıkmıyor dedim doktora
şimdi ağlatıcam bekle dedi
oksijen verdiler kızıma
sonra hafif hafif viklemeye başladı çok şükür
iç dış dikişlerim olurken uyuttu beni doktorum artık dayanamazsın seni uyutalım dedi
canıma minnet dedim
inşallah kimse böyle zor doğum yaşamaz canlar resmen psikolojim bozuldu
annem yanımdaydı sancı odasında
kadın perişan oldu ağlamaktan beni öyle gördükçe
neyse ki geçti artık rabbim beterinden korusun

Bebegini saglicakla buyut. Allah acil sifalar versin

Pdnk dogum anini cabuk unutuyor insan, geldi gecti. Bebekle ilgili sorunlar herkeste ayni. Burayi okudukca ben normalmisim diyorum. Kimse sut-emme-emzirme sorununun bu kadar onemli oldugunu soylememisti bana. Bilseydim daha hazirlikli olurdum, daha cok onlem alirdim.

canım bebek küçük diye mi o ilaç ve sezeryan olması benimki de almıyor da merak ettim

süt sağıp veren arkadaşlara bi sorum var. bir seferde kaç cc lik süt veriosunuz bebeğe.

acemiperi pompam avent ama beceremedim bi türlü sağmayı. elle sağıyorum :)

hayırlı kandıllerrr----
herkezlere ıyı pazarlarrrrrrrrrrrrrr ben cok yorgun bıtkın bır haldeyım nedenseehıc enerjık degılımm
uyku halım var hepp sabah bel agrısı ıle uyandımm kı acayıp kotuyduuu sonra oglen yuruyuse cıktık ark..ilee 1 st geldım ve sıcakcıkkkk bır duşa girdimmmmmmmmmm o ka ı geldı ve gene uykum geldıı paşam ıı sukur ve akıntı rengım sarı renge dondu artık (bırısı nısanın sarı olabılırcegını solemıstıı )ama sumuksu degıll kv dr bır gıdın sancılara baktrın dıyor bense red dedıyorummm sıddetlensın sonraaa

sımdı yemek yedık eşimi ikna ettım besıgımızı kuruyorr bol sabırla puzzle gıbı cunku besıkk geceye ancak bıter gıbı aksamada ark..eşi ıcın dogum gunu pastası yapmıs cagırdı dedım agrım olmaz sa gelırızz esıme dedım sen kur ara verdıgınde gıder gelırız cay ıcmeyeee

öle ıstee sımdılık bızde dogum yokk

süt sağıp veren arkadaşlara bi sorum var. bir seferde kaç cc lik süt veriosunuz bebeğe.

Elle nasil sagiyorsun ben becerememistim. Pompanin basligina meme ucunu yerlestir guzelce. Elince cekis gucunu ayarla. Ben biraz zorluyorum bebek cekisine benzesin ve kisa sursun diye. Bu arada hep elektrikli kismi kullaniyorum. Meme ucunu yerlestirince dugmesine basip ayari hafizaya al ve sadece pompayi tut, kendi kendine sut sagilsin. Bebegi emzirmem yakinsa az sut birakiyorum goguste yoksa bosaltana kadar sagiyorum.

Bebegi emzirdikten sonra 30 cc ya da 40 cc veriyorum, acligina gore.

oyyyy masallahh cokk tatli canim allah bagislasin uzun ömür nasip etsin insallahh. kurbaga kiyaetinede bayildimm cok tatli olmuss
kızlar humana çayı için günlük bir sınır var mı?
benim bildigim 6 bardak kadar icilebiliyorr

Bu gece de kimseyi uyutmuycam

ayyy bu nasil tatli birseyy hemde cok kizginizz sanirim anneden istedigini alamamiss benim kizinda kaslari böyle catik oliyorr cok kizgin duruyorr allah bagislasinn canim uzun ömurlu olur insallah :)))

cok gecmis olsun canim benim insallahh bulasmamistirr kizinda oglunda sagliklidirrlarr rabbim korusun :))) sende moralini bozma canimm :))

canim benim gecmis olsunn öncelile gözun aydin allah anali babali büyütsün kizinii . canim dogumun zor olmuss ama merak etmee bu gunleri unutacaksin hatirlamiyacaksin cok yakinda :)) Biliyorsundur benim ilkide cok zor olmustu ama bak 3. dogurdumm :)))

pompayla sağmayı ben de beceremedim bir türlü
sağdım sağdım süt gelmedi
ama göğsüm şişip ağrıdı
sağlık ocağındaki ebe sağolsun elle nasıl sağacağımı gösterdi
pompanın çekemediği süt elle geldi hemen
ama işte elle çok uzun sürüyor
bir ara ödüm koptu kanallarım tıkanacak iltihaplanacak diye
annemin öyle olmuş kesip iltihabı boşaltmışlar
ben de korkudan eşime çektirdim valla napayım
çekip çekip tükürdü de boşalttı göğsümü rahatladım
zaten zamanla bebek de daha iyi çekmeye başlıyor
çeneleri kuvvetlendikçe daha rahat boşaltırlar memeleri
ama uçlarım çok fena ne sürdüysem fayda etmedi
inşallah bir an önce geçer

canım ben 40+5 te artık oğlumun kanala inmemesi, 0 sancı ve günü geçince bebeğe bir şey olacak korkusuyla ve tabiki eşimin ısrarıyla sezaryen oldum. o zaman çok kolay bir doğum olmuştu. sende sonra pişman olma doktorun sezaryen önerdiyse ve güveniyorsan ol. normal diye ısrar edip kötü sonuçlanırsa bu sefer vicdan azabı çekersin o daha kötü.. ikiniz içinde hayırlısı olsun
amaaan canım diakkat et iyi gözlemle ilk önce ateşle gösteriyo kendini
ama anne sütü alıyor belki korur
valla zor hayatım ben bu ara çok zorlanıyorum oğlum hasta ateşli ve mız mız bebeğimin karnı taş gibi sürekli ıkınıyo gazlııı oy oy kim demiş iki çocuk kolay diye...

canım ben bu işi çok sevdim kalabalık bir aile olmanın mutluluğu sanırım
eşim annem hatta oğlum çok yardımcı oluyor
ben bu gidişle 3. yaparım :)))

canım kısacası böyleyse uzununu düşünemedim hikayenin
içim acıdı keşke sezaryen olsaymışın
ama neyse sağ salim kavuştun ya kızına acılar unutulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…