kızlar bugün dördüncü günümüz ve ben hala normale dönmedim ağrılar var zor kalkıp oturuyorum sadece bebeği emziriyorum o kadar onun haricinde her işi annem yapıyor sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim ben tavsiye etmiyorum benim zor oldu ya ondan spinal yetersiz geldi nasıl bir bünye varsa çocuk çıktıktan sonra çok kötü ağrı hissettim ve dikişleri dikmek için bayıttılar 30 dk odaya geldğimde kendimdeydim allhtan
şimdi ağrılarım var sezeryan olanlar nasıl hepen toplandı anlamıyorum ben mi çok kötüyüm acaba diye düşünüyorum
kızım sürekli uyuyor uyandıramıyoruz emziriyorum ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz sarılık olmasın diye yarın çocuk kontrolüne gidicez bugün topuk kanımız alındı ikinci defa sağlık ocağında daha önce hastanede aldılar kızım ağladıkça bende kendimi tutamadım ve birlikte ağladık :))) daha sonra resim eklicem şimdi hepinizi öpüyorum yeni doğum yapanları tebrik ediyorum geride kalanlarıda allah kolaylık versin diyorum kesinlikle normal doğumu deneyin olmadı sezeryan olun benim tavsiyem .....
normal dedi, o sıralar havalar biraz soğuktu o yüzden olmuştur dedi, bir hap verdi 3 gün kullandım şimdi geçti.
Canim sen de benim gibi kendini fazla geriyor olabilirsin. Doktor azarindan sonra ben hareketlerimi daha rahat yapmaya calistim "acimayacak" diyerek egilip kalktim. Yoksa gunlerce yatak yuzu goremezdim. Yatip kalkamiyordum. Dikislerden huylaniyordum bisey olacak diye. Meger olmuyor muskızlar bugün dördüncü günümüz ve ben hala normale dönmedim ağrılar var zor kalkıp oturuyorum sadece bebeği emziriyorum o kadar onun haricinde her işi annem yapıyor sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim ben tavsiye etmiyorum benim zor oldu ya ondan spinal yetersiz geldi nasıl bir bünye varsa çocuk çıktıktan sonra çok kötü ağrı hissettim ve dikişleri dikmek için bayıttılar 30 dk odaya geldğimde kendimdeydim allhtan
şimdi ağrılarım var sezeryan olanlar nasıl hepen toplandı anlamıyorum ben mi çok kötüyüm acaba diye düşünüyorum
kızım sürekli uyuyor uyandıramıyoruz emziriyorum ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz sarılık olmasın diye yarın çocuk kontrolüne gidicez bugün topuk kanımız alındı ikinci defa sağlık ocağında daha önce hastanede aldılar kızım ağladıkça bende kendimi tutamadım ve birlikte ağladık :))) daha sonra resim eklicem şimdi hepinizi öpüyorum yeni doğum yapanları tebrik ediyorum geride kalanlarıda allah kolaylık versin diyorum kesinlikle normal doğumu deneyin olmadı sezeryan olun benim tavsiyem .....
15.gun basliyorsunkızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
Hangi pompayi kullaniyorsun? Ben aventten memnunum. Ucunu basliga iyice yerlestir, biraz egil, o sekilde sagpompayla sağım yapamıyorum. bende bi sorun var sanırım. yanlış bişi yapıyorum galiba. elimle sıkıyorum süt geliyor fakat pompayla sağamıyorumyardıma ihtiyacım var
benim çatı kemiğimde problem çıktığı için doktorum sezeryan önerdi.sanırım bu hafta içi sezeryan olucam.bende istemiyordum hiç ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.
Bazen emmesi saatler suruyor uyukluya uyukluya emiyor hic dermanim kalmadi, kakasi normaldi bugun biraz kati kivamda birde daha az yapti hatta hic bu kadar uzun sure yapmadigi olmamisti gun asmadi 5 saat falan olmustur belki biraz daha fazla.Doktor mama cok vermemeye calis dedi zaten gunde 2 defa 30 cc falan veriyorum buna onay verdi.
Ama kayinvalide katili olmam an meselesi ablam hep yanimda kv ise eve misafir gibi gelip gidiyorlar arada malzeme falan aliyorlar, getirdigi misafirlerede ablam hizmet ediyor hicbirseyden anladigida yok.İlk zaman bebek cok agladi 30 cc birdefa verdik kv burdaydi, esimin akrabasiyla konustum sen mama veriyormussun dedi :) sadece 1 kac defa verdik sutum henuz cogalmadigi icin dedim kv yaymis onu anladim, 1 gun once geldi mama veriyormusun evet ihtiyac oldugunda veriyoruz dedim, him mumkun oldugunca az dedi
Bugun esimin teyzesi aradi hayirli olsuna mama veriyor musun dedi evet bazen dedim, mama verme kolayina gelir alisir bu sefer anne sutunu almaz dedi dayanamadim mecbur kalmazsam vermem zaten dedimarkasina kv geldi mama vermeyin dedi uzun uzun suratina baktim hicbirsey demedim sonra doktor verin dedi mi diye sordu benim salak kocamda cok az verin vermemeye calisin dedi
halbuki adam gunluk 60 cc civari yada 90 arada verebilirsin gece falan dedi
Gercekten cok kotu patlicam sutum olsun diye kilo alirim diye bakmadan herseyi yiyorum , goguslerimin ucu yara bere icinde olmasina ragmen saatlerce emziriyorum elimden geldigince cabaliyorum cocuk ufak dogdu hizli toparlamak icin ekstra fazla yiyor sutum yetismiyor napabilirimkim cocugu icin en iyisini istemez, sadece mama ile buyuyen cocuklarda var.Bu yuzden canim cok sikkin.
ya sürmeye vakit kalmıyor. evde bi krem var. hastanede yazmışlardı. gold diye. tam sürüyorum hemen gene emmek istiyor. garmastanı başka biri daha önermişti. biraz araştırdım. onu sürdükten sonra emzirmeden önce silmek gerekiyormuş. oğlum bir ağladı mı çok ağlıyor. memeye zor yetiştiriyorum. çok panik. bendeki kremin silinmesi gerekmediği halde içim rahat olmuyor. garmastanı silmeye vakit bulamam sanırım.
yarın pazar zaten. zorda kalırsam pazartesi almayı düşünüyorum yine de. ağzını çok açamıyorum bebeğin. o kadar panik ki. meme ucumda fazla yok. az ileri doğru uzatabilsem bu kadar sıkıntı olmaz sanırım ama şu an baya sıkıntı. beraberinde dikişlerim acımasa gene razıyım.
canım bugun mevlüdümüzü okuttuk,çok şükür buda bitti
bir sürü kıyafet geldi aman allahım çok güzeller, sadece 1-2 tane takımı begenmedim onlarıda anneme vericem birilerine giderken götürsünyemegimmizi de verdik, herşey çok güzeldiii darısı başına o zman seninde az kalmış canım
saçlarımı boyattm manikür pedikür oyyyy çok özlemişim kuaförde lak lak yaparak bişiler yaptırmayı
canım ben biliyosun 12 kilo vermiştim 10 kalmıştıı, bu 10 kilo hala duruyor
emzirdigim için tatlı şeyler yiyorum mecburen çünkü yemeyince gerçekten sütüm azalıyor
10 kiloda beni çok rahatsız etmiyor, dedigin gibi göbek ve bel kısmında fazlalıgım var, göbegim sarkmıyor öle vıcık vıcıkda degil ama hafif armut göbek derler ya o şekilde duruyorbu 10 kiloyu vermek için işe dönmeyi bekliyorum, çalışınca beslenme saatelerim düzenli oluyor, ve dikkat edebiliyorum, evdeyken bebekle saatlerime dikkat edemiyorum, bakalım hayırlısı sende çok takma sen zaten çok kilo almamıştın
sen böyle şeyleri kafana takma, stres en büyük düşmanın şu an senin.. mamaya karsı sadece kayınvaliden degil büyük bir çogunluk aynı önyargıya sahip, onun için 100 kişiden 90 ı aynı bilmişligi yapıyorkayınvaliden böyle şeyler söylediginde bu 90 kişiden sadece 1 i diyerek rahatla biraz
şaka bi yana ben bu 40 günde hem kendi annem hem k.v ile yaşadım bu evde, bu akşam şutladım ikisinide ohh be dünya varmış dedim.
ben bu dönemi sadece ben yaşamıyorum diyerek atlattım. kim ne derse he dedim geçtim, çok işe yaradı sanada tavsiye ediyorum..
biliyosun bende mama verdim bir süre, annem ve k.v verme dediklerinde anne sütüm yok demekten çekinmedim
sütüm yok doymuyor aç kalmasından iyi degil dimi dedeigimde bişi diyemediler.. yani sütümün olmamasını gurur meselesi yapmadım yapmıyorumda.. eminim sende yapmıyorsun yorumlarına kızıyorsun ama ne yaparsan yap degişmez, onun için sen görme duyma boş ver nasıl olsa geçecek kurtulucam diye düşün..
şu an itibariyle abimiz uyudu
kızım uyudu ama gazdan dolayı biraz ıkınıyo
eşim de playstation oynuyo
bende bitki çayımı aldım keyif yapıyorum
ohh sefam oldum
kim demiş iki çocuk zor :)))
canım benmki yaklaşık 1 hafta şiş kaldı ama genel anestesi olmuştum...merhaba kızlar sezeryan sonrası ayakları şişen varmı acaba benim gebelikte hiç böyle bir sorunum olmamıştı şimdi ise ayaklarım balon gibi bir anlam veremedim böyle bir durum yaşayanlar ne yaptı da geçti çok fena ayaklarım
canım çoık tatlı maşallahGünaydın annişler 18 haziranda epidural sezeryanla oğluşuma kavuştum size sadece haber verebildim o günden beri ilk defa boş kaldım hemen buraya geldimdoğum hikayemi paylaşıcam tabiki kısaca özetleyeyim..oğlum beklediğimizden tombiş doğdu 3900gr herşey çok güzeldi sonrasındaki acımı saymazsak tabi..ancak dün dik durabildim sütüm gayet iyi hatta şu anda sağıyorum bir yandan..kiraladım pompayı eve kadar getirdiler medela marka çok memnunum..daha tam düzen tutturamadık ama yaklaşık 3 saatte bir besliyorum oğlumu,çok uslu bir bebiş fotosunu da ekliyorum kuzumun
umarım herkes iyidir kutlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim doğum yapanları ben de tebrik ediyorumgörüşmek üzereeEki Görüntüle 741345
bugün altıncı günümüz ve hala sütüm yeterli gelmiyor mecbur mama takviyasi yapıyoruz humana çayları aktardan süt çayı karışımı kayısı hoşafı günlük 3 litre su tüketiyorum yinede olmuyor 2 saatte birde emziriyorum her iki göğüsümüde ne zamn dolu dolu süt olucak acaba sizler neler yapıyosunuz kızlar tavsiyeleriniz varmı çok ihtiyacım var tecrübeli anneler ....
Bu gece de kimseyi uyutmuycam
canım slm.çatı kemiği öçümünü kaçıncı haftada ve elle mi öçüldü.yani alttan muayene ile mi.inşallah doğumumuz kolay ve acısız olur.
Biraz gülün diye yazıyorum, dert yanmak için değil, ben alıştım zaten o da gitti bile :)))
hastanedeyiz, yatışım yapıldı. odada doğum fotografçısı foto çekiyor. bu da sürekli kadına kızım otursana kızım çok yoruldun falan diyor. deli galiba :) en sonunda kız yokken eşim patladı. anne bi sussana para verdik bizim için foto çekiyor. ne diye oturtmaya çalışıyorsun diye. bu şimdi benim dışımda herkese şirin gözükecek ya ipin ucunu kaçırdı
doğum yaptım odaya geldim 20 dk olmuş emzirmem için kucağıma verdiler dövünmeye başladı meme ucun çok küçük nasıl emecek bu çocuk diye...
akşama kadar hastanedeydi. çocuk vik dese aç bu çocuk aç ondan ağlıyor tüh tüh diyor... boğacaktım gerçekten. bi de demez mi akşama kalayım. yok artık dedim içimden. annem burda eşim burda tşkler dedim.
ertesi gün yine geldi hastaneye poşete börek koymuş getirmiş. hastaneye ya hem de poşet içinde... sarma sarsaymış. açtı dağıttı odadakilere... birazdan doktorum gelecek toplayın onları dedim. neden toplıcakmışız böyle böreği nerde bulacakmış o dedi. konu böreğin güzelliği değil burası hastane, adam hastane odasını kadınlar hamamına çevirmişsiniz dese ne dicez dedim. bunun üzerine ne yaptı. aynı poşetin içinde bu sefer bir takım meyveler çıkardı hadi bunları da yiyelim diye. bana diyor ki sen de yesene. anne yasak bağırsaklarım düzgün çalışmıyor katı şeyler yiyemem diyorum ama bu börekler çok hoş ye bişey olmaz diyor.
eve geldik. bu da yetişti tabi. diyor ki südyenin geceliğin ıslanmıyor senin, taşmıyor demek ki sütün, demek ki yeterli değil. eşim araya girdi, anne buzlukta sütler var. onlar emzirdikten sonra sağıp koyduklarımız sütü var yani diye... neee sağdınız mı onlar senin sütün mü napcaksınız onları harcamayın diyor. Allahım ya sabır.
sonra dedi ben memlekete gidicem. bu çocuk daha çok küçük. bişeyden anlamıyor. sevilmiyor bile. memlekete gidip diğer torunlarımı görücem. biraz ele avuca gelsin öyle dönerim. ben sanki o oynasın diye maskot doğurdum ona...
tutturdu çocuğa su vermiyor musun? hayır anne dedim. ama ciğerleri yanar onun su vermen lazım dedi. gerekli olsa doktor söylerdi dedim. ama olsun çocuğun ciğeri yanar.
doktordan döndük. dedim kızım 200 gram almış 1 haftada. sadece anne sütü için gayet iyi dedi doktorumuz diyorum. neeee kilo mu almış yok daha neler ne kilosu hahahahah diyor. kadın tıbba ve fiziğe bile karşı yani... tartıda kilo artışını görmüşüz doktor teyid etmiş ama bizimki uygun görmediyse bitmiştir o konu. doktor da kim, bilim de neymiş...
he bu arada tutturdu göbeğine krem sür, orası çok kuru, çocuğun canı yanar. ya zaten doktorun verdiği losyonla sabah akşam temizliyorum. zaten amaç kuruması ve göbeğin düşmesi değil mi? yok ama çocugun canı yanarmış öyle kuru kuru.
çocuk vik dese geliyor yanıma. neden ağladı o diyor. bigün diyecektim gel soralım belki cevap verir. yaw çocuk bu ağlayacak. acıkmıştır, altı bistir gazı vardır. vik demiş yani bi dur bi sakin. ama onun derdi benim. ben çocuğu ağlatıyorum.
bu aldığınız domatesler hiç hoş değil. bu ev çok sıcak. kirası çok pahalı. bu mutfak dolapları çok eski. cam açınca çok gürültü oluyor. vs. vs. vs....
pazartesi akşam üstü geldi çarşamba akşam üstü evine gitti. 48 saat bizde kaldı sadece. bu süre içinde çatal kaşık çekmecemi boşaltıp kendince gerekli gereksiz diye bir takım şeyleri ayırıp gereksiz bulduklarını attı. çarşaflarımın olduğu dolabı boşaltmış yeniden katlamış düzenlemiş. eşim varken masalar açılıyor o yokken bir kere sofra kurmadı. kendi başına mutfak masasında yemek yedi. ben de tepsiye koyup yemek zorunda kaldım. dizi izliyorum odaya geldi kumandayı yanımdan aldı bana hiçbişey demeden kanal değiştirdi.bunları niye anlatıyorum. evine dönünce eşime beni şikayet etmiş. hiç rahat ettirmedi beni. kendimi evimde gibi hissedemedim diye. evinde hissetse napcaktı çok merak ediyorum.
sonuç bugün memleketine uçtu. en azından eylüle kadar yok. :)))))
Bebegini saglicakla buyut. Allah acil sifalar versinslm.uzun bi aradan sonra anca girebildim.17 haziran pazartesi suni sancıyla bitanecik kızımı kucağıma aldım.çarşamba gecesi süt gelmediğini anlayıp acile gittik.kilo ve sıvı kaybı 37,5 ateş çıktı..sütüm başta gelmişş ama sonra kanallar tıkanmış ve çok az gelmiş
1 geceliğine yeni doğan yoğun bakıma yatırdılar fakat ertesi gün tahlillerinde şüpheli bir mikrop görülmüş.kan kültürü alınmış.3 gün daha kalmanız gerek dediler kültür sonucu beklencekmiş ve antibiyotiğe başladılar.3 gün sonunda da tedaviyi yediye tamamlamamız gerek dediler.artık küvezde değil.herşeyi iyi ama mikrop tehlikesine karşı hastanede.bende 3 saatte bir emziriyorum eve geliyorum süt sağıyorum.hiç dinlenmeye vaktim yok yani çok ayrıntılı yazamadım o yüzden.bu arada mikrom yetişkinlerin elinden falan bulaşan bir mikropmuş.aman siz dikkat edin herkesi odasına sokmayın.kendinizde ellerinizi her bebeğe dokunmadan önce dezenfekte edin.birde mutlaka süt pompası edinin.arkadaşlar kızıma dua edinde bu mübarek günde bişey daha çıkmasında bi an önce evimize gelsin.herkesin kandili mübarek olsun
selam kızlar,dün yine kontrolüm vardı.nst sonuçlarım iyi çıkıyor,fakat bebek kilo almıyormuş 2.500 falan gözüküyor.2 hafta geride,celeston iğne yaptırmamı söyledi ne olur ne olmaz diye.cuma günü deayın 28 inde sezeryana alacak,dualarınızı eksik etmeyin.inşallah sıkıntısız geçer ameliyat.4 yaşındaki kızımında ateşi var,sorunlar hep üst üste geldi
Elle nasil sagiyorsun ben becerememistim. Pompanin basligina meme ucunu yerlestir guzelce. Elince cekis gucunu ayarla. Ben biraz zorluyorum bebek cekisine benzesin ve kisa sursun diye. Bu arada hep elektrikli kismi kullaniyorum. Meme ucunu yerlestirince dugmesine basip ayari hafizaya al ve sadece pompayi tut, kendi kendine sut sagilsin. Bebegi emzirmem yakinsa az sut birakiyorum goguste yoksa bosaltana kadar sagiyorum.süt sağıp veren arkadaşlara bi sorum var. bir seferde kaç cc lik süt veriosunuz bebeğe.
acemiperi pompam avent ama beceremedim bi türlü sağmayı. elle sağıyorum :)
Günaydın annişler 18 haziranda epidural sezeryanla oğluşuma kavuştum size sadece haber verebildim o günden beri ilk defa boş kaldım hemen buraya geldimdoğum hikayemi paylaşıcam tabiki kısaca özetleyeyim..oğlum beklediğimizden tombiş doğdu 3900gr herşey çok güzeldi sonrasındaki acımı saymazsak tabi..ancak dün dik durabildim sütüm gayet iyi hatta şu anda sağıyorum bir yandan..kiraladım pompayı eve kadar getirdiler medela marka çok memnunum..daha tam düzen tutturamadık ama yaklaşık 3 saatte bir besliyorum oğlumu,çok uslu bir bebiş fotosunu da ekliyorum kuzumun
umarım herkes iyidir kutlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim doğum yapanları ben de tebrik ediyorumgörüşmek üzereeEki Görüntüle 741345
benim bildigim 6 bardak kadar icilebiliyorrkızlar humana çayı için günlük bir sınır var mı?
Bu gece de kimseyi uyutmuycam
cok gecmis olsun canim benim insallahh bulasmamistirr kizinda oglunda sagliklidirrlarr rabbim korusun :))) sende moralini bozma canimm :))kızlar canım çok sıkkın bi hafta önce arkadaşım ve kızı gelmişti duydumki su çiçeği geçiriyomuşş 3 gün olmuş döküntüleri dökelii ve bulaşma süresi döküntüleri dökmeden 1 hafta önce başlarmış ve bize 6 gün önce gelmişlerdi ve ben bebeği emzirirken gelip yakından bakmıştıı bulaşıcak diye çok korkuyorum kuluçka süresi 14 günmüşş 10 günü geçti sabırla bekliyorum inşallah bişi olmaz acayip morelim bozukk oğlumda hasta öksürüyo ateşi var bebekle iç içe uzak tutamıyorum ağlıyoo iyice bunaldım bugün onu götürdüğümüz doktora sordum bulaşmış olabilir diyoo kendi doktorumuzada yarın götürücem kızımı sürekli ıkınıyoo ve karnı acayip şişti sancılı sanırımm ne yapıyosam fayda etmiyoo sadece o an fayda ediyoo su çiçeği olayını onada sorucam bakalımm ay ayyy
ben geldim canlar
kızımdan vakit kalmıyor wc ye bile zor gidiyorum inanın
mememe yapıştı iyice bu çocuk yalancı meme de almıyor
ne yapacağımı şaşırdım
meme uçlarım felaket acıyor hala ağlıyorum emzirirken
ne zaman geçecek bilmiyorum ya üf
bu arada iki haftalık bebeğimle yalnız kaldım
annemler memlekete gittiler bugün
artık kızımla biz bizeyiz nasıl olacak bakalım
eşim varken rahatım o ilgileniyor bebekle ama hafta içi çok zor oluyor
wc ye bile gitmek için mememi bırakmasını bekliyorum
altıma kaçıracak gibi oluyorum bazen
doğum hikayemi yazmamaya karar verdim canlar
çok felaket bir gündü hatırlamak bile istemiyorum
ama kısaca şöyle:
12 saat boyunca sancıdan kıvrandım
güya epidural normal doğum yaptım ama anestezi uzmanı beceriksiz çıktı
belime taktığı katater sağa meyilli gidince sağ tarafım uyuştu
ama sol taraftan ne kadar sancı varsa çektim
kendi sancım yetmezmiş gibi suni sancı dayadılar
ölüyorum sandım
suyum erken bittiği için açılmam da çok zor oldu ve çok uzun sürdü
nihayet 10 cm açıklığım olduğunda kızım hala aşağı inmemişti
sancı geldikçe yukarı kaçıyordu mideme doğru
doktorum ıkın diyor ama o felaket sancıyla ve yukarı doğru kaçan bebekle ne mümkün
ağlıyorum bağırıyorum yeter artık ölüyorum diye ama bitmiyor
bir ara kızımın kalp atışları yavaşladı
bir doktor daha girdi doğumuma
benim doktor elinde vakumla kızımı çekti
diğer doktor ve bir ebe olanca ağırlıklarını kaburgama bastırdılar
nefes alamadım ağırlıktan dedim aha öldüm bu sefer
ciyak ciyak bağırıyorum allah ım böyle bir acı olamaz kurtar beni diye yalvarıyorum
en sonunda kızım çıktı ama ne sesi vardı ne bir şeyi
et yığını gibiydi doktorun ellerinde
ömrümden 10 sene gitti sanki o an
neden ağlamıyor neden sesi çıkmıyor dedim doktora
şimdi ağlatıcam bekle dedi
oksijen verdiler kızıma
sonra hafif hafif viklemeye başladı çok şükür
iç dış dikişlerim olurken uyuttu beni doktorum artık dayanamazsın seni uyutalım dedi
canıma minnet dedim
inşallah kimse böyle zor doğum yaşamaz canlar resmen psikolojim bozuldu
annem yanımdaydı sancı odasında
kadın perişan oldu ağlamaktan beni öyle gördükçe
neyse ki geçti artık rabbim beterinden korusun
süt sağıp veren arkadaşlara bi sorum var. bir seferde kaç cc lik süt veriosunuz bebeğe.
acemiperi pompam avent ama beceremedim bi türlü sağmayı. elle sağıyorum :)
canım ben 40+5 te artık oğlumun kanala inmemesi, 0 sancı ve günü geçince bebeğe bir şey olacak korkusuyla ve tabiki eşimin ısrarıyla sezaryen oldum. o zaman çok kolay bir doğum olmuştu. sende sonra pişman olma doktorun sezaryen önerdiyse ve güveniyorsan ol. normal diye ısrar edip kötü sonuçlanırsa bu sefer vicdan azabı çekersin o daha kötü.. ikiniz içinde hayırlısı olsunevet az zamanım kaldı bu esnada birde normal doğumun başlama ihtimalide var:)gerçi nst de sancı çıkmıyor rahim ağzında açılma ve yumuşamada çıkmadı.daha vaktim var gibi.salı günü doktor kontrolümde kesinleştirmem lazım duruma göre çarşamba ya da perşembeye alabilir ameliyata.40 haftam bitmek üzereyken.senin neden ilki sezeryan olmuştu?
amaaan canım diakkat et iyi gözlemle ilk önce ateşle gösteriyo kendinikızlar canım çok sıkkın bi hafta önce arkadaşım ve kızı gelmişti duydumki su çiçeği geçiriyomuşş 3 gün olmuş döküntüleri dökelii ve bulaşma süresi döküntüleri dökmeden 1 hafta önce başlarmış ve bize 6 gün önce gelmişlerdi ve ben bebeği emzirirken gelip yakından bakmıştıı bulaşıcak diye çok korkuyorum kuluçka süresi 14 günmüşş 10 günü geçti sabırla bekliyorum inşallah bişi olmaz acayip morelim bozukk oğlumda hasta öksürüyo ateşi var bebekle iç içe uzak tutamıyorum ağlıyoo iyice bunaldım bugün onu götürdüğümüz doktora sordum bulaşmış olabilir diyoo kendi doktorumuzada yarın götürücem kızımı sürekli ıkınıyoo ve karnı acayip şişti sancılı sanırımm ne yapıyosam fayda etmiyoo sadece o an fayda ediyoo su çiçeği olayını onada sorucam bakalımm ay ayyy
valla zor hayatım ben bu ara çok zorlanıyorum oğlum hasta ateşli ve mız mız bebeğimin karnı taş gibi sürekli ıkınıyo gazlııı oy oy kim demiş iki çocuk kolay diye...
ben geldim canlar
kızımdan vakit kalmıyor wc ye bile zor gidiyorum inanın
mememe yapıştı iyice bu çocuk yalancı meme de almıyor
ne yapacağımı şaşırdım
meme uçlarım felaket acıyor hala ağlıyorum emzirirken
ne zaman geçecek bilmiyorum ya üf
bu arada iki haftalık bebeğimle yalnız kaldım
annemler memlekete gittiler bugün
artık kızımla biz bizeyiz nasıl olacak bakalım
eşim varken rahatım o ilgileniyor bebekle ama hafta içi çok zor oluyor
wc ye bile gitmek için mememi bırakmasını bekliyorum
altıma kaçıracak gibi oluyorum bazen
doğum hikayemi yazmamaya karar verdim canlar
çok felaket bir gündü hatırlamak bile istemiyorum
ama kısaca şöyle:
12 saat boyunca sancıdan kıvrandım
güya epidural normal doğum yaptım ama anestezi uzmanı beceriksiz çıktı
belime taktığı katater sağa meyilli gidince sağ tarafım uyuştu
ama sol taraftan ne kadar sancı varsa çektim
kendi sancım yetmezmiş gibi suni sancı dayadılar
ölüyorum sandım
suyum erken bittiği için açılmam da çok zor oldu ve çok uzun sürdü
nihayet 10 cm açıklığım olduğunda kızım hala aşağı inmemişti
sancı geldikçe yukarı kaçıyordu mideme doğru
doktorum ıkın diyor ama o felaket sancıyla ve yukarı doğru kaçan bebekle ne mümkün
ağlıyorum bağırıyorum yeter artık ölüyorum diye ama bitmiyor
bir ara kızımın kalp atışları yavaşladı
bir doktor daha girdi doğumuma
benim doktor elinde vakumla kızımı çekti
diğer doktor ve bir ebe olanca ağırlıklarını kaburgama bastırdılar
nefes alamadım ağırlıktan dedim aha öldüm bu sefer
ciyak ciyak bağırıyorum allah ım böyle bir acı olamaz kurtar beni diye yalvarıyorum
en sonunda kızım çıktı ama ne sesi vardı ne bir şeyi
et yığını gibiydi doktorun ellerinde
ömrümden 10 sene gitti sanki o an
neden ağlamıyor neden sesi çıkmıyor dedim doktora
şimdi ağlatıcam bekle dedi
oksijen verdiler kızıma
sonra hafif hafif viklemeye başladı çok şükür
iç dış dikişlerim olurken uyuttu beni doktorum artık dayanamazsın seni uyutalım dedi
canıma minnet dedim
inşallah kimse böyle zor doğum yaşamaz canlar resmen psikolojim bozuldu
annem yanımdaydı sancı odasında
kadın perişan oldu ağlamaktan beni öyle gördükçe
neyse ki geçti artık rabbim beterinden korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?