HERKESLERE SELAMLAR;
ara ara girip okusam da yazmaya fırsat bulamadım ne zamandır.
kızım da ben de iyiyiz cok sükür. bugun 24 günlük oldu. haftaya 1 aylık aşılarımız var onları olucaz.
ilk haftalar göğüs acıları, normal doğum da olsa dikişler falan derken geçti gitti. mama vermeden bu zamana kadar geldik. ancak hala uyku düzenimiz oturmadı. karnını doyuracak kadar sabredip ememiyor miniğim memede uyuyor zorla uyandırıyorum az bişe emiyor gene uyuyor. sarılık sıkıntımız falan hiç olmadı şükür ama mememde uyuma meraklısıyız:))
hal böyle olunca cabuk acıkıp cabuk uyanıyoruz. saat başı ayaktayız. her seferinde de en az 1 saat emişmeye çalışıyoruz. büyüdükçe öğrenecek inşallah. düzenimiz oturacak zamanla.
eşim annem hiç kimse yok yanımda bu arada 10 gündür 4 yaşında ablamız ve bebekle gece gündüz yalnızım. ilk günler zorlandım ama şimdilerde alıştım sayılır.
bugün ablamızın saçını kestirmek için kuaföre gittik. bebeğim arabasında uyudu. ordan parka gitti ve sonra yemek yedik dışarıda. ara ara uyandı ama toplam 1,5 saatlik gezimiz boyunca hiç üzmedi bizi. artık her gün yarım saat çıkarıcam, çook iyi oluyor, arabada güzel uyuyor.
böyle işte. bizde durumlar. sizler nasılsınız?
bu arada 2013 bebekleri büyüyor gibi yeni bir başlık açalım mı? bebek bakımıyla ilgili sıkıntılarımızı ordan paylaşırız. malum gebelik bitti coğumzun, yeni bir döneme girdik artık..
cok tsk ederimm saol evet allah korudu cok sükürr :)))hepsi geçiyor hiç merak etme... ben şimdi herkese aynı şeyi söylüyorum. hiçbişeye takılmayıp doğumun ilk emzirmenin ilk günlerin tadını çıkarın. sonra bütün acıları, gözyaşlarını gülerek hatırlıyoruz çünkü... :))))
çok geçmiş olsun. Allah korumuş sizi...
çok çok geçmiş olsun.allah korumuş oğlunu.okuyunca çok üzüldüm ama iyi olduğunada çok sevindim.allah çocuklarımıza bebeklerimize sağlık sıhhat versin.
Onlarca alinti yaptim hepsi gitmis. Gecmisi okumaya calisiyorum 2 gun gerideyim.
Depresyondayim bugun sutum yerine goz yaslarim akti. Daha ice akani saymiyorum bile bunaldim.Allah'ima siginiyiorum.
tsk ederiz teyzesio cok saol aminn canim kimseye yasatmasinn en cok korotugum seydi basimiza geldi ama neyseki iyi atlattik cok sükürr :)))talia çok geçmiş olsun allah korumuş oğluşunu allah bi daha yaşatmasın inşallah
canım benimde 60 cc çıktı iki göğüsten ilk zamanlar ne kadar içmeli acaba yetiyodur inşallah
düzene 40 çıkınca girecek inşallah
hayırdır canım neden depresyondasın süt problemi mi var sendede
tsk ederiz teyzesio cok saol aminn canim kimseye yasatmasinn en cok korotugum seydi basimiza geldi ama neyseki iyi atlattik cok sükürr :)))
ilk sagdigimda bendede 60cc gelmisti zamanlar cogaldii cok sükür :)) bugun emmesine ragmen 200 cc sagip dolaba attim
Taliacim oncelikle gecmis olsun. Ben daha yeni okudum hastaneye gitmisiniz gece. Hic biseyi yoktur ins pasanin.
Benim esim yurtdisinda gorevli dogumdan 10 gun sonra gitti. Annemlerde memlekete gittiler. Kv de yarimagiz bize gel dedi. Yanima gelmeyi teklif bile etmedi. Hos dogumda hastaneye bile gelmemis bebegi 15 gun sonra yarim saat gormus biri. Cokda bise beklemiyorum. Baskada kimse yok saten. 10 gun kadar var, atlattik mi bitti demektir..
maşallah canım gayet yeterli sütün var allah dahada artırısın seninkinide bizimkileride inşallah
özellikle yediğin bişeyler varmı bu aralar çörek otu yiyorum onun baya faydasını gördüm olmayanlara tavsiye ederim zeytin yağının içine atsınlar her gün bir çay kaşığı yesinler
Onlarca alinti yaptim hepsi gitmis. Gecmisi okumaya calisiyorum 2 gun gerideyim.
Depresyondayim bugun sutum yerine goz yaslarim akti. Daha ice akani saymiyorum bile bunaldim.Allah'ima siginiyiorum.
inşallah canımbu arada araştırdım biraz önce bebeğine büyük bir ihtimal ulaşmamış hastalık,içini ferah tut annesii
hadi hayırlısı canım yaa allahım hayırlı doğumlar versin..karnımda agrımaya basldı hayılrısıınsl.... ben tozumu alayım yuruyum he evın ıcınde sonra sıcak su doldurupp bekleyımmm belkım artarrrrrr ve dusenlı gelırrrrrrrrrrinşl...
hast...su-kanama-ve dusenlı sancı olmadıkca gitmye nıyetım yok sımdıdlık kv gıt olctur fılan dıyor ama yokk
esımde arayıp duruyor varmı gelısmeeyok canım bıızm oglan beklmede diyorummm
gelmessem merak etmeyın ınsll dogum olursa haber verbılırımmm
Yarı kırkımız çıktı 20 günlük olduk teyzeleri.
:
Selam arkadaşlar..
Benim biberon problemim devam ediyor uyanınca aç oluyor ve meme almak istemiyor biraz sağıp verince memeye dönüyor bugün ağlasa da ısrar etcem ve biberon kullanmıycam inşallah yine çokçok ağlarsa kaşıkla vercem dua edin lütfen
Normal doğumu çok isntiyordum içimde kaldı bir de emmezse ben çok üzülürüm..
ayy canım ya sevindim allahım evlatlarımızı korusun bu ara iyice pimpirikli oldum yaatsk ederim canim saol asi hic yaptirmak aklima dahi gelmemisti tsk ederim doktoruna gidip soylecegim hem turkiyeye gitcek asi yaparlarda eger cok daha iyi olur :)) sanada cok gecmis olsun 3. kere atlatmisin ben olsam cildirdim herhalde hasre böceklerle hic aram yok görmey dahi tahammul edemem
tsk ederim canimm cok saoll :))
cok tsk ederim canimm saollllll almanyada vardirda bizim bu cevrede cok yasanilan birsey degildii( neseki birsey olmadan atlattik :))
cokkk tsk ederim canimmmm bende panikledim ama sanirim bu durumlarda soguk kanli olmayi basarabiliyorum cunku ben paniklesem esimin almancasi yok o halledemez ben kosturmak zorundayim mecburen sakin oluyorum ama tabi onu cüzdanimi amayi fln unttum az daha saglik kartini unutuyordum buna benzer seyler yasayabiliyorum yanii))
yok canim cok sükür kesilmedi allah koruduu :)) aksine sütüm cogaldi bugun kizimi emzdirdim yatirdim kalan sütüde sagim dedim 200 cc süt sagdim birini buzluga atttim birisine dolaba koydummbirde kizim emmisti emmese herhalde 300 cc yi gecerdii
canım bende öleyim arasıra gelip gidiyoo dün boğdular resmen benide bebeğii anneme verdimm erkenden yattım uyudumm oğlum ateşli bebek gazlı kafayı yiyodum ağlama seslerine...Onlarca alinti yaptim hepsi gitmis. Gecmisi okumaya calisiyorum 2 gun gerideyim.
cok tsk ederim canim cok sükür iyi simdi kafami sisirmekle mesgul:)) canim ya insallah esin erken gelir hem onun icinde zor olmusutr bebegi birakip gitmek :)) kvdelerin cogunlugu öyle naparsin canim :)) allah yardimcin olsun
cok saol canim üzülme bende daha bir kac gune kadar sütümün azligindan sikayet ediyordum simdi cok sükür hem emiyor hemde dolaba atiyorumm sagmak cok ise yaradi galiba sagdikca cogaldii ilk zanlar bende öyle 40 -60 cc ciktikca deli oluyordum kocaman gögüslerimden bukadarcikmi süt cikiyor diyee ilk defa bugn bukadar cok sütüm oldu daha önceleride en fazla 180 cc bulmustuk :)) herseyi denedim canim bulgur cogaltiyor karpuz cogaltiyor tatli seyler yemek cogaltiyorr kagvaltida recel nuttella
Öyle özel birsey denemedim süt cayindan iciyordum bir kac gundur onuda icmemeye baslammistim ne tesaduf sutum cogaldi icmeyindeama icmekte ise yariyordu birakma dene :)) bol bol su icmek tabiki ne önemli olani bu INSALLAHH SENIN VE HERKESIN SÜTÜ COGALIRR UMUDUNU KAYBETMEDEN SAGMAYA VE EMZIRMEYE DEVAM ET ZAMANLA COGALACAK :))
tahin pekmez yiyorum bugunlerde yemegin yaninda salat yiyorum sanirim oda cogaltti :))
kızlar bugün doktorumuz gaz problemimiz için biogaia yı önerdii daha kullanmadım kullanıp deneyimlerimi yazarım size bilginiz olsun..internette araştırdım fayda gören çokk...
kızlar sağıp doyması için kaç cc süt vermeli sizce ayy ilk bebeğimmiş gibi herşeyi sorar oldum ama emin olamıyorum doyduğundan ama sağmam lazım sütümü arttırmalıyım...
canım bizimkininn bağırsaklarıo resmen savaş yeri gibiydii gurul gurul kuzum kıvarnıyoduu üstten alttan gaz çıkarmasına rağmen karın taş gibii bağırsaklarını düzelticekmiş inşallah bubizde bugün zınco gaz giderici aldık inşallah faydası olur
canım bizimkininn bağırsaklarıo resmen savaş yeri gibiydii gurul gurul kuzum kıvarnıyoduu üstten alttan gaz çıkarmasına rağmen karın taş gibii bağırsaklarını düzelticekmiş inşallah bu
ben 30 cc diye biliyorum ama sağıp vermediğim için emin değilim cnm:26:
canım 60 cc verdim doymadı hala aranıyoo bilemedim oyüzdennn
kızlar sağıp doyması için kaç cc süt vermeli sizce ayy ilk bebeğimmiş gibi herşeyi sorar oldum ama emin olamıyorum doyduğundan ama sağmam lazım sütümü arttırmalıyım...
bebeğin kilosuna göre değişiyor canım, 4,5kg civarında 2-3 saatte bir 60ml alması gerek dedi doktorkızlar sağıp doyması için kaç cc süt vermeli sizce ayy ilk bebeğimmiş gibi herşeyi sorar oldum ama emin olamıyorum doyduğundan ama sağmam lazım sütümü arttırmalıyım...
çocuk doktorunun yada sağlık ocağındaki ebenin nosu yok mu ara bi sor istersen..ben sıkışınca arayıp sorarım..
Canim bebek emmiyor mu da sagip veriyorsun.benimki emdigi icin sagmiyorum.bu sekilde artar diye biliyorum ama yanlis mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?