bebeğin kilosuna göre değişiyor canım, 4,5kg civarında 2-3 saatte bir 60ml alması gerek dedi doktor
o kiloda 1,5-2 saat ara ile 30 ml demişti bize doktor ama aranıyorsa aç olabilir canım ya acaba içerken dökülüyor olabilir mi mamanın çoğu?benm çok fazla içti ozaman sürekli açç 3.5 kilo anca olmuştur bir saat arayla 60 ml önce sonrada 70 ml içtiii valla anlamıyorum aç gibi aranıyoo ama anlamıyorumki ben
hayırdır canım umarım kötü birşey yoktur.lütfen bebeğini düşün ve ağlama.çünkü sütüne ihtiyacı var.kendine söz ver ilk bebeğim önemli diye.ne olursa olsun sana muhtaç senden ilgi sevgi ve meme bekleyen bir bebişin var.ağlarsan,stres yaparsan sütünden olursun(bende olmuştu çok ağlamıştım ve sütüm kesildi.tekrar gelesiye günler geçti)
canim lohusa kadinin yalniz kalmasi iyi degil derler hicmi yanina gelcek kimse yoktu kv den görumcen eltin flnn gerci olsa bile gelmeyince gelmezler( ALLAH YARDIMCIN OLSUN canim esin neden yok yaninda bu dönemlerde keske yaninda olsaydi :)
benim kizimda arabayla gezmeyi bayiliyor hic sesi cikmiyor gezerkenn :))
cok tsk ederimm saol evet allah korudu cok sükürr :)))
tsk ederizz saolunn rabbim herzaman hepimizin evlatlarini koruusn insallah :))
canim senin neyin varrr neden agliyorsunnn ya depresoyna fln girmee(( sütün kesilirr va ozamn hic gelmez üzme kendini :))
Sebep annelik sorumlulugu altinda ezilmem. Acaa yapabilecek miyim kaygisi. Su an agri,aci ve uykusuzlugun da etkisi cok fazla ama ilerisi icin asiri kaygiliyim.ise basladigimda nasil olacak belirsiz.saol canım ya bende doktorumuzla konuştum oda bulaşmamıştır korkma dedii rahatladım biraz...
hadi hayırlısı canım yaa allahım hayırlı doğumlar versin..
canım çok tatlı maşallah..allahım esirgesin..
canım ya üzme kendinii düzelir inşallah ağlarsa ağlasın sen önce memeni tuttur yavaş yavaş alışır..meme başınmı yokta tutmuyoo...
ayy canım ya sevindim allahım evlatlarımızı korusun bu ara iyice pimpirikli oldum yaa
canım bende öleyim arasıra gelip gidiyoo dün boğdular resmen benide bebeğii anneme verdimm erkenden yattım uyudumm oğlum ateşli bebek gazlı kafayı yiyodum ağlama seslerine...
ya bende çoğaltamadım şu sütü su içiyorumm herşeyi yiyorum kilomda duruyo yerinde tatlılar yüzündenn :26::26fff gıcık oldum iyice bugün sağmaya başladımm artıkk çoğalsın diyee talıaa bide ortalama kaç ccle doyarr ben normalde 20 dakka emziriyorumm
Selam annecıkler :)
Ne guzel hepınız yavrularınızdan bahsedıyorsunuz suan sızı cok kıskanıyorum acık acık soylım
Benım oglum 40+3 oldu hala gelmedı ve hıc nıyetı de yok :26: gunlerdır sancı nedır onu bıle unuttum sankı hamıle degılım .. Hergun hastanedeyız nst ye gırıp cıkıp elımız bos eve gelıyoruz ..
Cumaya kadar bı sıkıntı olmadıkca mudahale edılmeyecek suan hersy yolnda ve tosunum gıtgıde kılo alıyor..doktorumuz bebegın kılosu artıyo boyle gıderse normal dogum yapamazsn dedı cok uzuldum..tabı yavrumun saglıgı onemlı ama ne bılım ıste cok odakladm sanırım kendımı normal doguma..
Neyse artık Mevlam en ıyısını bılır hakkımızda hayırlısı olsun demekten baska bısy dusmuyor bıze .. Ne kadar artık su hastane maratonundan bunalsam da sonunda yavrumu saglıkla kucagıma alym unuturum dıyorum ..
Iste boyle teteler bız baya dertlıyız anlasılan..gunlerdır kafa yorgunlugundan foruma dahı gırıp bı sayfa bıle okuyamadım :26:
Bıze dua edın de sızler gıbı mutlu mesut yavrularımıza kavusalım .. Hepınızın mınıklerını opuyorum ..
bana ilk gidisimizde ucretsiz vermislerdi yani 3gunlukkenkızlar bu d vitamini sağlıkocağından ne kadar süreyle verilior.
bana bi reçete gibi liste vermişlerdi. kardeşime aldırdım hepsini. iiçinde d vitamini de var. zaten param az, ücretsiz veriliosa geri vermeyi yada değiştirmeyi deneyeceğim. kağıdı hastaneden verdikleri için onların yazdığı göğüs kremini aldırdım hiç işe yaramıyor. boşu boşuna bi sürü şey almış oldum
o kiloda 1,5-2 saat ara ile 30 ml demişti bize doktor ama aranıyorsa aç olabilir canım ya acaba içerken dökülüyor olabilir mi mamanın çoğu?
Sebep annelik sorumlulugu altinda ezilmem. Acaa yapabilecek miyim kaygisi. Su an agri,aci ve uykusuzlugun da etkisi cok fazla ama ilerisi icin asiri kaygiliyim.ise basladigimda nasil olacak belirsiz.
canım topuk kanı aldırıyosun ya bir hafta içinde ozaman veriyolarr bana ücretsiz veriyolar...kızlar bu d vitamini sağlıkocağından ne kadar süreyle verilior.
bana bi reçete gibi liste vermişlerdi. kardeşime aldırdım hepsini. iiçinde d vitamini de var. zaten param az, ücretsiz veriliosa geri vermeyi yada değiştirmeyi deneyeceğim. kağıdı hastaneden verdikleri için onların yazdığı göğüs kremini aldırdım hiç işe yaramıyor. boşu boşuna bi sürü şey almış oldum
kızlar en çok kaç kilo gitmiş onu merak ediyordum. bi türlü tartı bulamadım. eve aldığımızın pili yoktu nihayet pil geldi tartıldım. şoklardayım.
doğumdan bigün önce tartılmıştım. 81 kiloydum. şimdi tartıldım 78 kiloyum. çocuk bile 4 kiloya yakın doğdu bu nasıl oluyorki. sadece 3 kilo gitmiş. şu an ayaklarım aşırı şiş. suratım falanda öle. ondan mı acaba.
kızlar bugün doktorumuz gaz problemimiz için biogaia yı önerdii daha kullanmadım kullanıp deneyimlerimi yazarım size bilginiz olsun..internette araştırdım fayda gören çokk...
canım 60 cc verdim doymadı hala aranıyoo bilemedim oyüzdennn
bende geçen 70 cc verdim gene arandı. göğsüm çok t-yara olduğu için vermeyecektim ama durmayınca gene verdim. bende bu soruyu sormuştum. kaç cc ile doyuyor. mamada 30 cc yeterli oluyor ama sütte nasıl bilemedim bende.
canım topuk kanı aldırıyosun ya bir hafta içinde ozaman veriyolarr bana ücretsiz veriyolar...
canım sezeryandan sonra şişlikkk oluyoo ben 1 hafta sonra 7 kilo vermiştimm şişlerde anca inmiştimm öle kaldımm şişler inince dahada gider merak etme...
bana neo baby diye bi şurup yazmışlar. çok ağladığında ondan veriyorum. gazı varmı yok mu bilemiyorum ama. şurup kullanmak ne kadar doğru onu da hiç bilmiyorum.
bende geçen 70 cc verdim gene arandı. göğsüm çok t-yara olduğu için vermeyecektim ama durmayınca gene verdim. bende bu soruyu sormuştum. kaç cc ile doyuyor. mamada 30 cc yeterli oluyor ama sütte nasıl bilemedim bende.
canım benmki damla günde 5 damla verdim ama tık yokk doktorum bide acı elma yağıyla masaj yap dedi onuda yaptık hala uyumadı emmek isityoo okadar süt sağdım verdim hala doymadıı mama vericem şimdi 30 cc yok ya 70 cc falan doyurmuyo bizimkinii off bu süt olayı beni deli ediyoo...canım bende 1 haftada gittimm sağlık ocağına önemli değil yanii..doğum yaptığımı daha bugün bildirdim. bugün gelin dediler ama ben hala lavaboya zor gidiyorum. cuma gideceğim.
valla canım bu süt olayını ben bi anlasamm emdiğinde 20 dakkada doyuyoduu uyuyoduu bugün sağdım dengem dağıldı ben bu kızı doyuramıyorum benmki 90 la doymadı meselaa nerdesyse 120 cc falan içtii...kızlar ben notlar alıyordum emzirmeyle ilgili (kilosu*20-30 cc) normaliymiş. yani bu bir emme de oluyor dimi:)yani 3 kiloysa 60 ile 90 cc yeterli demek oluyor bu
kızlar bugün doktorumuz gaz problemimiz için biogaia yı önerdii daha kullanmadım kullanıp deneyimlerimi yazarım size bilginiz olsun..internette araştırdım fayda gören çokk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?