teşekkür ederim canım.allah gönlünde varsa sanada bir kız nasip etsin inşallah:)ucon gözün aydın maaşallah cok tatlı kızlar ayrı bi tatlı oluyo ya allah bagışlasın
canım senin doğum nası oldu acaba? son zamanlarda dr normal olmaz demişti galiba sana...
ben de aynı durumdayımda sonuç ne oldu merak ettim...
benm günüm geçti ve bekliyorum bana da dr zor doğum olur diyo...
bebişe de maşallah bu arada..Rabbim nazarlardan korusun...
ay bunları biri anneciğime de söylese, gündebi 30-40 defa "sen lohusasın veya çocuğun kırkı çıkmadı" lafı ediliyorsanki tarlaya çalışmaya gideyim diyorum..bizim oğlan da aksi gibi gezenti, günde bir defa illa o arabaya binip gezecek, çıksa da şu kırk laf yemeden gezse oğlişim
ayhhh maşallah canım oğluşuna
gözün aydın cnm öp miniğini yerimize :)Selam taze anneler sonunda bende anne oldum kavustum mınıgıme :)
Dun 41+1 de doktorumun onerısı uzerıne sunı sancı aldım bebegım kanala ınmıstı ama acılmada artma olmadı ıkı saatte yarım cm artıs olup sancı olmayınca bebek rıske gırıyor dıyerek acılen sezeryana aldılar 16:30 -17:00 cıvarı oglumu kucagıma aldım.
Bugun eve geldık ama wc harıcı yataktan kalkamıyorum.elım yuzum vucudumun heryerı sıs hamıleyken bıle boyle olmamıstım.ayaga kalkıp mınıgıme tam manasıyla bakabılecegım gunu ıple cekıyorum :)
allah analı babalı büyütsün masalalh oğluşunadudaklarını yesinler
arkadaşlar bu arada sahranın bebeginin gercekten duaya cok ihtiyacı var bugün görüştük yine bebek özel bi odada enfeksiyon kapmıycakmış o yüzden serumla besleniyormuş. yazık annesi koynuna basıpta emziremedi bile yavrusunu...ordudan samsuna başka bi hastaneye sevk edildikleri için evlerinde de degiller
bagırsakları anne karnında da mikrop kapmış olabilir demişler
ameliyat için mikrobun gecmesini bekliorlrmış kız gercekten cok daralmış
üzülme dedim strestten sütün kesilir bebegine sütünü vercegin günü hayal et dedim teselli vermeye calıştım
topikteki arkadaşlar bol dua etsinler dedi slm söyledi
sağol teyzesi :) tavsiyelerini denemeye başladım iyi gibi cnm sağol valla tecrübelisin sonuçta bnm kide obur boğaznda bırakıo habire sütü :)oyyyy masallahhh bu ne yakisiiklilik cokk tatlii canim bu yerim ben onucanim burun tikanikligi oluyor sicak havlar kuruyor tikaniyor :)) sütünden damlat burnuna tikanikligi acacak sütün genzien kacmamasi icinde gögsunun ucuna emerken isaret parmaginla hafif bastir genzine kacmasini önleyecek o da birde tmm birden hizli hizli cekerek emdigi sirada gögsün geri cek soluk almasini sagla :)) geri ver EN ÖNEMLISI ISE KAFASINI YÜKSEKTE TUTMAK BEBEK BEDENIYLE TAMAMEN ÖN KISMI SANA DÖNUK OLSUN KAFASINIDA KOLUNLA DESTEKLEYEREK YUKARDA TUT .))
:
bana contractubex verdi epey memnun kaldım
ben dogumdandan 3 gun sonra sormuştum dikişleri kapatmadığı sürece takabilirsin demişti dr.
canım hangisini aldın
uzun olan sanırım yaz için olmaz değil mi
benim 12. günüm son 3 gündür iyiyim
canım iki alternatif var hangisini aldın
slip daha mantıklı gibi geldi bana?
canım ben eve geldiğimiz gece zorlandım eşimi uyandırdım
bebişe bakmak için yataktan kalkamadım
sonra bol bol okudum hep iyi olayıım diye
gece kendim bakmalıydım
annem yok yanımda
sonra çok şükür toparladım
5.günümde gayet iyiydim çok şükür
zaten baştan beri Mirayımın herşeyini kendim yapıyorum çok şükür
bol bol ayetel kürsi, nas, felak oku...
dün baktımki doğum yaptıgımdan beri evden hatta odadan dışarı çıkmamışım
15 gün olmuş balkona çıkmak bile garip geldi
bizde babamızla attık oğlumuzu arabasına dogruuuu alışveriş merkezine hiç sesi çıkmadı oğlumun
bundan sonra eve kapanmak yook
ama eve bi geldik fena halde gaz sancısı sabahı zor ettik
gaz için bişey kullanmıyorum ama bundan sonra ihtiyaç olcak gibi
cnm tek meme yetiyo zaten benimki de öyle 25 dakika emince doyuyo ama bazen 15 dakika olmadan uyuyo kalıyo ve yatağına yatırdığımda 5 dakika sonra ağlamaya başlıyo ve tekrar emmek istiyo özellikle geceleri hep böyleyiz ve bana uyku haram zaten gündüzleri ise bi uyudu mu ben uyandırmazsam zorla 3-4 saat uyuyo ama geceleri tam tersi uyandımı emzir altını al ve altını alırken birdaha kaka çiş yapıyo bekliyorum sonra hıçkırık tutuyo tekrar emziriyorum emzirirken tekrra kaka yapıyo derken kısır döngüye giriyoruz ve her uyanmasındasn birbuçuk saat sonra tekrar uyuyo ve sonra bir saat sonra uyanıyokızlar bebişleriniz kaç dk meme emiyor birde her iki göğüsünüzede emiyormu
benim kız 25 dk bir göğsümü emiyor ve sonra memede uyuyor kalıyor diğer memeyi sağmak zorunda kalıyorum her ikisini birden emmiyor
uyuya kalmasa belki emecek
zeyno canım senin oğlan gibi oldu benim kızda meme olmadan uyumuyor sallamak filan kar etmiyor meme alsın ağzına uyuyor
birde biz geceleri hep uyanığız gece gündüz ayırımı yapamıyor akşam 11 den gece 3-4 gibi bizi ayakta tutuyor napıcaz bilemiyorum bu şekilde önerisi olan varmı ??
cnm benim de 14.günüm ama damla damla da olsa geliyokızlar benimde hala kanamam bitmedi ya günlük ped hep leke oluyor. sizde de geliormu kanama
cnm hayırlı olsun darısı başımızabizim bugun yani cmartesi günü ( simdi pazara döndük) kirkimiz cikti cok sükürrr
maşallah oğluşuna cnm yaaa yeyim ben onu yeyimmbiz geldik teteler oğluşum uyuyo bnde yemeğimi yedim bi bakınim dedim nasılsınız minikler nasıl 2 haftalık olduk bis
buda tostosum 2 haftada büyüdü sıpa yiyoruz deliler gibi valla acımıyoruz hiç onunda hoşuna gidio :)bu arada bi problem var aslında problemmi bilmiorum emziren annelere özellikle sorum bebeğinizde burun tıkanıklığı var mı ilac fayda etmio emerkende bazen göğüslerim çok dolu olduğunda özellikle genzine kaçıo hemen yan çeviriorm korkuorum tabi sizde sıkıntı oluyormu böle bnm obur fırt fırt çektiği için mi genzinde kalıo acaba.Buda büyüyen biziz teteler :)
Eki Görüntüle 744830 Eki Görüntüle 744831
ayy canm yerım bu mınığı ben yaa ççok tatlı masallah :) benm oğlusumunda oyleydi canım sürekli emerken genzıne kacıyordu yn cevrmeklede düzelmiyordu korkudan sütü sağıp ıcırmeye baslamstm sonrada sütüm azaldı geceleri mama vermeye basladım cıyak cıyak bağrıyo acımm acım dıye yoksa :) burun tıkanıklığı ıcınde okyanus suyu verdi bana doktorum onu kullanıyorum birde aspire etmek için bsey verdı cok ıse yaradı canmbiz geldik teteler oğluşum uyuyo bnde yemeğimi yedim bi bakınim dedim nasılsınız minikler nasıl 2 haftalık olduk bis
buda tostosum 2 haftada büyüdü sıpa yiyoruz deliler gibi valla acımıyoruz hiç onunda hoşuna gidio :)bu arada bi problem var aslında problemmi bilmiorum emziren annelere özellikle sorum bebeğinizde burun tıkanıklığı var mı ilac fayda etmio emerkende bazen göğüslerim çok dolu olduğunda özellikle genzine kaçıo hemen yan çeviriorm korkuorum tabi sizde sıkıntı oluyormu böle bnm obur fırt fırt çektiği için mi genzinde kalıo acaba.Buda büyüyen biziz teteler :)
Eki Görüntüle 744830 Eki Görüntüle 744831
geçmişi okuyamadım ama son iki sayfadan anladığım kadarıyla ucon doğum yapmış tebrik ederim cnm seni kızın pek tatlı öpmeye kıyılmazgüle güle büyüt bebişini. sahra nın bebeği rahatsızmış sanırım çok geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir de evlerine çıkarlar Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah...
Biz günlerdir evdeyiz, geçen de bebeğin doğum raporunu vermek için işyerime gitmek için evden çıktım, kızıma annem baktı, aklım hep evdeydigerçi hep aradım kızım da mışıl mışıl uyuyodu ama annem rahat vermedi panik etti beni , bi düşünmüyo bu kız loğusa azcık evden çıkmış kocasıyla bi soluk alsın diye zaten kızlar, Allah razı olsun annem hep yardımcı bebeğe bakımımda ama beni çok bunalttılar , onlar evde kalmaya alışkın değiller evde kaldıkça sinir yapıp herşeye laf sokmaya başladı , eşime tahammülsüz davranışlar sergiledi arada hep ben kaldım yinede kociş hiç laf söylemedi ama bana başbaşayken söyledi tabi, he buarada o melek kaynanam annemler geldikten sonra zıvanadan çıktı kıskançlıktan yapmadığını bırakmadı annem babam bizde uzun yoldan geldiler, bide kayınpeder geldi ilkokul 4e giden erkek torunuyla birlikte bu loğusa halimde resmen çıldıracaktım beni öyle bunalttılarki annemler bizde olduğu ve ev dar olduğu halde bir hafta kaldılar az kalsın annem babam sinoba geri dönüyolardı bunaldılar üst üste bi de kaynanamın uyuzlukları saçma sapan kıskançlıkları ve hep kendi isteğini yaptırmak için bizi çıldırtana kadar zorlamaları, anlatsam roman olur ama vaktim yok kızçem her an uyanabilir, neyse işte annemle babama o bir haftalık bunaltı yetti şimdide hep eşimden çıkartıyolar hırslarını , zavallımın hiçbişeyden haberi yok arada üzülen ben bir ara sütüm gitti birgün gelmedi çok üzüldüm strese girdim ama Allahtan sonra geldi,
Neyse kızlar yaa benim kızmın altı pişik oldu neyapsam da geçmiyo daha da büyüdü pişik olan alan , kızım çok sık kaka yapıyo ben de sürekli altını değiştiriyorum arada bir sadece belden aşağısını yıkıyoruz suyla daha iyi rahatlar diye ama geçmiyoyavrucağım çok ağlıyo bazen bu pişik yüzünden sanırım, kaka yapıp çiş yapmayacağını bilsem bez bağlamıycam ama sık sık kaka yapıyo bepanthol pişik kremi kullanıyoruz ama geçmiyo ne yapsam bilemedim :26:
dediğin damlayı deneyim bakayımmetsil gaz damlası al ben kullanıorum çok iyi
bizde dün carrefuara emzik almaya cıkmıştık yıktı ortalıgı habire ememk istedi bebek odasında emzirdim serviste bidaha istedi ayyy dedim bidaha cıkmıycam
bir diğer bekleyen de benm canım.. günümüz dün doldu yarın kontrolümüz var..bakalım ne olacak...
benm de sorun dr um zor doğum olur diye sezeryana yönlendiriyor sanki...bebek büyüyyo nası doğuracaksın diyo... ebe normal yapabilirsin diyo.. kafam karıştı iyice...
bende de ne bi açıklık, ne de başka bi belirti var...
aynı kaşıntı sorunu da bi 15-20 gündür var bende tüm vücudum özellikle geceleri deli gibi kaşınıyo...
şuan başka olumsuz bi durumda yok o yüzden hemen sezeryana meyletmek de istemiyorum...
bu bebişlerde '' benm günüm bugün doldu hadi bi kaka yapıyım'' demiyolardır heralde
tetelerrr bis deldik birascık daha buyuyoruz hergun Eki Görüntüle 745496 bir sorum olucak benim catlaklarım cok asırı derin bır parmak kalınlığında ve gobeğim yanlarım okadar dolu kı benım gibi olan varmı ve bır cozum bulabildiz mı ?? cok uzuluorum aynaya baktıkca
canım bende niğdede oturuyorum hava çok sıcak ama evlerimiz serin gibi korkuyorum soymaya bizimde alt ayaklı badi üst zıbın iki kat öle dolaşıyoo valla ama banyodan sonra bide battaniyeliyorum korkudan..Kizlar yaa ben kayseride yasiyorum.evimiz cok sicak degil ama serin de degil.ogluma citcitli badi ayaksiz pantolon ve dis zibin giydiyorum evde.sizce fazla mi yaa kisa kollu tulum icin erken degil mi daha
canım çok tatlı bebeğin allah analı babalı büyütsünn biz hala soyamadık bizim kızı korkuyom üşür diye..
canım bende niğdede oturuyorum hava çok sıcak ama evlerimiz serin gibi korkuyorum soymaya bizimde alt ayaklı badi üst zıbın iki kat öle dolaşıyoo valla ama banyodan sonra bide battaniyeliyorum korkudan..
geçmişi okuyamadım ama son iki sayfadan anladığım kadarıyla ucon doğum yapmış tebrik ederim cnm seni kızın pek tatlı öpmeye kıyılmazgüle güle büyüt bebişini. sahra nın bebeği rahatsızmış sanırım çok geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir de evlerine çıkarlar Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah...
Biz günlerdir evdeyiz, geçen de bebeğin doğum raporunu vermek için işyerime gitmek için evden çıktım, kızıma annem baktı, aklım hep evdeydigerçi hep aradım kızım da mışıl mışıl uyuyodu ama annem rahat vermedi panik etti beni , bi düşünmüyo bu kız loğusa azcık evden çıkmış kocasıyla bi soluk alsın diye zaten kızlar, Allah razı olsun annem hep yardımcı bebeğe bakımımda ama beni çok bunalttılar , onlar evde kalmaya alışkın değiller evde kaldıkça sinir yapıp herşeye laf sokmaya başladı , eşime tahammülsüz davranışlar sergiledi arada hep ben kaldım yinede kociş hiç laf söylemedi ama bana başbaşayken söyledi tabi, he buarada o melek kaynanam annemler geldikten sonra zıvanadan çıktı kıskançlıktan yapmadığını bırakmadı annem babam bizde uzun yoldan geldiler, bide kayınpeder geldi ilkokul 4e giden erkek torunuyla birlikte bu loğusa halimde resmen çıldıracaktım beni öyle bunalttılarki annemler bizde olduğu ve ev dar olduğu halde bir hafta kaldılar az kalsın annem babam sinoba geri dönüyolardı bunaldılar üst üste bi de kaynanamın uyuzlukları saçma sapan kıskançlıkları ve hep kendi isteğini yaptırmak için bizi çıldırtana kadar zorlamaları, anlatsam roman olur ama vaktim yok kızçem her an uyanabilir, neyse işte annemle babama o bir haftalık bunaltı yetti şimdide hep eşimden çıkartıyolar hırslarını , zavallımın hiçbişeyden haberi yok arada üzülen ben bir ara sütüm gitti birgün gelmedi çok üzüldüm strese girdim ama Allahtan sonra geldi,
Neyse kızlar yaa benim kızmın altı pişik oldu neyapsam da geçmiyo daha da büyüdü pişik olan alan , kızım çok sık kaka yapıyo ben de sürekli altını değiştiriyorum arada bir sadece belden aşağısını yıkıyoruz suyla daha iyi rahatlar diye ama geçmiyoyavrucağım çok ağlıyo bazen bu pişik yüzünden sanırım, kaka yapıp çiş yapmayacağını bilsem bez bağlamıycam ama sık sık kaka yapıyo bepanthol pişik kremi kullanıyoruz ama geçmiyo ne yapsam bilemedim :26:
Kizlar yaa ben kayseride yasiyorum.evimiz cok sicak degil ama serin de degil.ogluma citcitli badi ayaksiz pantolon ve dis zibin giydiyorum evde.sizce fazla mi yaa kisa kollu tulum icin erken degil mi daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?