Neyse kızlar yaa benim kızmın altı pişik oldu neyapsam da geçmiyo daha da büyüdü pişik olan alan , kızım çok sık kaka yapıyo ben de sürekli altını değiştiriyorum arada bir sadece belden aşağısını yıkıyoruz suyla daha iyi rahatlar diye ama geçmiyoyavrucağım çok ağlıyo bazen bu pişik yüzünden sanırım, kaka yapıp çiş yapmayacağını bilsem bez bağlamıycam ama sık sık kaka yapıyo bepanthol pişik kremi kullanıyoruz ama geçmiyo ne yapsam bilemedim :26:
yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması içindi benimki üçüncü gündü sanırım başladım ben bilemiyorum bana mı öyle geldi ama kremden sonra acım azaldı, belki yumuşattığı içindirbana kendi doktorum krem vermedi. doktorumun olmadığı bi gün başka doktora görünmüştüm o yazdı bir krem . alsam mı kararsızım. ne işe yarıyor. kaçıncı günde başladın kullanmaya. benim için geç mi oldu. 12. günümdeyim
ah canım ya geçmiş olsun. Biz oğlanı iki defa yıkıyoruz her yıkama ve alt değiştirme sonrası desitin kullanıyoruz. Altını günde 9-10 defa değiştiriyouz, 3-4 defa da açık bırakıyoruz bir süreliğine (altına kullan at olanlardan alt açma seriyoruz yaparsa da atıveriyoruz işte)geçmişi okuyamadım ama son iki sayfadan anladığım kadarıyla ucon doğum yapmış tebrik ederim cnm seni kızın pek tatlı öpmeye kıyılmazgüle güle büyüt bebişini. sahra nın bebeği rahatsızmış sanırım çok geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir de evlerine çıkarlar Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah...
Biz günlerdir evdeyiz, geçen de bebeğin doğum raporunu vermek için işyerime gitmek için evden çıktım, kızıma annem baktı, aklım hep evdeydigerçi hep aradım kızım da mışıl mışıl uyuyodu ama annem rahat vermedi panik etti beni , bi düşünmüyo bu kız loğusa azcık evden çıkmış kocasıyla bi soluk alsın diye zaten kızlar, Allah razı olsun annem hep yardımcı bebeğe bakımımda ama beni çok bunalttılar , onlar evde kalmaya alışkın değiller evde kaldıkça sinir yapıp herşeye laf sokmaya başladı , eşime tahammülsüz davranışlar sergiledi arada hep ben kaldım yinede kociş hiç laf söylemedi ama bana başbaşayken söyledi tabi, he buarada o melek kaynanam annemler geldikten sonra zıvanadan çıktı kıskançlıktan yapmadığını bırakmadı annem babam bizde uzun yoldan geldiler, bide kayınpeder geldi ilkokul 4e giden erkek torunuyla birlikte bu loğusa halimde resmen çıldıracaktım beni öyle bunalttılarki annemler bizde olduğu ve ev dar olduğu halde bir hafta kaldılar az kalsın annem babam sinoba geri dönüyolardı bunaldılar üst üste bi de kaynanamın uyuzlukları saçma sapan kıskançlıkları ve hep kendi isteğini yaptırmak için bizi çıldırtana kadar zorlamaları, anlatsam roman olur ama vaktim yok kızçem her an uyanabilir, neyse işte annemle babama o bir haftalık bunaltı yetti şimdide hep eşimden çıkartıyolar hırslarını , zavallımın hiçbişeyden haberi yok arada üzülen ben bir ara sütüm gitti birgün gelmedi çok üzüldüm strese girdim ama Allahtan sonra geldi,
Neyse kızlar yaa benim kızmın altı pişik oldu neyapsam da geçmiyo daha da büyüdü pişik olan alan , kızım çok sık kaka yapıyo ben de sürekli altını değiştiriyorum arada bir sadece belden aşağısını yıkıyoruz suyla daha iyi rahatlar diye ama geçmiyoyavrucağım çok ağlıyo bazen bu pişik yüzünden sanırım, kaka yapıp çiş yapmayacağını bilsem bez bağlamıycam ama sık sık kaka yapıyo bepanthol pişik kremi kullanıyoruz ama geçmiyo ne yapsam bilemedim :26:
canım çok tatlı bebeğin allah analı babalı büyütsünn biz hala soyamadık bizim kızı korkuyom üşür diye..
canım bende niğdede oturuyorum hava çok sıcak ama evlerimiz serin gibi korkuyorum soymaya bizimde alt ayaklı badi üst zıbın iki kat öle dolaşıyoo valla ama banyodan sonra bide battaniyeliyorum korkudan..
İptal olmus durumdayimbana yardim edin kolikle ugrasiyoruz kimyon yiyorum hersey yapiyorum olmuyor doktoru aradim sicak havlu onerdi birazda sab verdim ama cozum degil.Su zeytinyagi kolikde ise yarar mi birde hergun versem bagirsaklari iyice tembellesmez mi disarda destekle olayi cozdugum icin?
Daha once yazimda cvp vermissinizdir hic okuyamadim buraya yazin ama mucizevi birsey varsa bana ozelden yazar misiniz?cunku giremiyorum tum hayatim onun ekseninde o uyuyunca yemek yiyip dus aliyorum buraya hic giremiyorum, Tallia sana hayranim 3 cocuk biri bebek seni icimden cok andim diyorumki bu kadin nasil internete vakit bulup giriyor.Masallah diyim Allah nazardan korusun
kızlar....
bebişe yediklerimiz geçiyor ya hani... ya ben kabızım ve 2 gündür tuvalete çıkamıyorum,bebeğimin de gaz sorunu mızmızlık yaşamasının sebebi bunlar olabilir mi ki...
humananın kimyonlu rezenesini içiyorum,bende hala tık yok.
canım kimyonu kaynatıp 1 cAY kasığı bebeğe ver
annen caliisiyoyrdu dimi isten izin alamiyordu sanirim o yuzden kalamadi .teşekkür ederim. içi de kurursa rahat etcez iyice inş. annemler günü birlik geldi gittiler. kızkardeşimde gitti. zaten son zamanlarda bıkmıştı yüzünü ekşitiordu bişi yaparken. biraz da ondan hassaaslaşmıştım. o kadar emek verdi emeklerini gözardı edemem ama surat asıncada insan alınıyor.
bu arada ben gene ateşlendim. yanıyorum. içimde yanıyor. sürekli su içiyorum.
tsk ederim canim saol darisi sizleirn basina insallahh :)) korunmaya gelince ben hic korunmadim canim ne hap ne igne nede spiral kullandim esimde korudu kendisi bazen kondom bazende geri cekilme yöntemiyle cok sukur bir kaza fln yasamadik hic bundna sonrada öyle yapmayi dusunuyorum alistigim icin bu duruma diger turlu rahatsiz oluyorum ve cok iyi yikadigim halde kokuyormus gibi geliyor bana:26::26:doktorum birsey tavsiy etti gecen gün spirale benzyior ama degil kucuk igne kadar kadar birsey burda tek benim doktorumj yapiyormuss cok iyi bir yöntem oldugunu soyledi ama ben spirala karsiyim canim embrio olustuktan sonra bir nevi kurtaj yapiyormuss bunu önce bilmiyorudm yeni ögrendim :) hapinda kilo yaptigini duyudm ama ignenin kilo yaptigini gözumle gördum bir arkadasta karar sana kalmis birse yani :))günaydın canlarımmmm
hamilelikte bitti dogumlarda bitti
yavaş yavaş kırklarımızda cıkmaya başladı talıa kırkınız cıkmış hadi gözünüz aydın
banada az kaldı
peki gel gelelim bundan sonraki işe
nasıl korunmayı düşünüyorsunuz spiral taktıranınız varmı kırkın içinde takılıormuş
ben igne düşünüorum igne yaptıranınız varmı hiç daha önce
yada haptan memnun kalan
evet canim bazen keske uzanta olsalardi diyor insan :))Bazen yoklukları (veya uzakta olmaları ) daha hayırlı oluyor
41 kere MASALLAHHHHHHH SÜPHANALLAHHHH canimm cokkk guzel cok tatali bir kizin varrr bence avatardaki resimdeki bebekten cok daha guzel olcak bu annesiikızlar teşekkür ediyorum.dün evimizede çıktık.herşey gayet yolunda.
taliaacım kızımı merak etmişsin.resimdekine pek benzetemedim galiba:)ama benim kızımda pek tatlı teyzesi bak buda resmi.Eki Görüntüle 745243
sağol tatlım :)
gözün aydın cnm öp miniğini yerimize :)
sağol cnm bnm darısı başına :)
çok üzüldüm rabbim şifa versin
sağol teyzesi :) tavsiyelerini denemeye başladım iyi gibi cnm sağol valla tecrübelisin sonuçta bnm kide obur boğaznda bırakıo habire sütü :)
uconcum :) maşallah yavruşuna cnm
vayy bee senin kv dende demek sonmunda cadi yüzünü gösztermissgeçmişi okuyamadım ama son iki sayfadan anladığım kadarıyla ucon doğum yapmış tebrik ederim cnm seni kızın pek tatlı öpmeye kıyılmazgüle güle büyüt bebişini. sahra nın bebeği rahatsızmış sanırım çok geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir de evlerine çıkarlar Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah...
Biz günlerdir evdeyiz, geçen de bebeğin doğum raporunu vermek için işyerime gitmek için evden çıktım, kızıma annem baktı, aklım hep evdeydigerçi hep aradım kızım da mışıl mışıl uyuyodu ama annem rahat vermedi panik etti beni , bi düşünmüyo bu kız loğusa azcık evden çıkmış kocasıyla bi soluk alsın diye zaten kızlar, Allah razı olsun annem hep yardımcı bebeğe bakımımda ama beni çok bunalttılar , onlar evde kalmaya alışkın değiller evde kaldıkça sinir yapıp herşeye laf sokmaya başladı , eşime tahammülsüz davranışlar sergiledi arada hep ben kaldım yinede kociş hiç laf söylemedi ama bana başbaşayken söyledi tabi, he buarada o melek kaynanam annemler geldikten sonra zıvanadan çıktı kıskançlıktan yapmadığını bırakmadı annem babam bizde uzun yoldan geldiler, bide kayınpeder geldi ilkokul 4e giden erkek torunuyla birlikte bu loğusa halimde resmen çıldıracaktım beni öyle bunalttılarki annemler bizde olduğu ve ev dar olduğu halde bir hafta kaldılar az kalsın annem babam sinoba geri dönüyolardı bunaldılar üst üste bi de kaynanamın uyuzlukları saçma sapan kıskançlıkları ve hep kendi isteğini yaptırmak için bizi çıldırtana kadar zorlamaları, anlatsam roman olur ama vaktim yok kızçem her an uyanabilir, neyse işte annemle babama o bir haftalık bunaltı yetti şimdide hep eşimden çıkartıyolar hırslarını , zavallımın hiçbişeyden haberi yok arada üzülen ben bir ara sütüm gitti birgün gelmedi çok üzüldüm strese girdim ama Allahtan sonra geldi,
canim benim bosver dökülsün sacilsin düsünme bunlari senn kafana takmaa kizindan dahami kiymetli evin esyalarin ailendne dahami önemli bi daha bugünleri yasiyabilcekmisin onu dusun gecen zaman geriye gelmiyor o yuzden en guzel sekilde yasamaya bak kafana birseyi takma hem aileni hem esini hemde kendini strese sokmaa annen baban esin nederse hee sen haklisin de geccnm hayırlı olsun darısı başımızaartık kırkımız çıksa da sokaklara atabilsek kendimizi gerçi yarı kırkı çıksın sanırım melekete gidicem o zaman bol bol gezeriz kızımla.
Benim annem de bana yardımcı oluyo hatta bazen alıyo o bakıyo ben uyuyorum ama bizimki de evde oturmaya alışık değil memlekette evin karşısı park , denizkenarı ve çay bahçeleri var burda bişey yok ve eve tıkıldıkça stresten bana ve eşime sarıyo babam da ayrı bi dert anlatmıştım kazadan sonra rahatsız sinirli ve huysuz sürekli mutfakta hiç durmadan sigara içiyo her yere küller dökülüyo annem temziliyo gerçi ama sanki evim batmış gibi hissediyorum kociş de diyoki eve mutfağa sardı sigara kokusu yerleşti diyo bazen çok üzülüyorum keşke tek başıma olabilsem diyorum ama sonra da bebek mesela emerken boğazına kaçıyo falan çok korkuyorum yada tek başıma yıkayamam cesaretim de yok annem olmasa naparım diyorum yani iki arada bir derede karışık duygular içindeyim loğusalıkta var tabi ağlayasım gelio arada bir diyorum ne zormuş ben bu bebişe nasıl bakıcam diyorum sonra ben herşeyi yapabilirim ditorum amaaannn saçma sapan duygular
oyyyy masallahhh kücücüktü simdi tosuncuk olmusstetelerrr bis deldik birascık daha buyuyoruz hergun Eki Görüntüle 745496 bir sorum olucak benim catlaklarım cok asırı derin bır parmak kalınlığında ve gobeğim yanlarım okadar dolu kı benım gibi olan varmı ve bır cozum bulabildiz mı ?? cok uzuluorum aynaya baktıkca
İptal olmus durumdayimbana yardim edin kolikle ugrasiyoruz kimyon yiyorum hersey yapiyorum olmuyor doktoru aradim sicak havlu onerdi birazda sab verdim ama cozum degil.Su zeytinyagi kolikde ise yarar mi birde hergun versem bagirsaklari iyice tembellesmez mi disarda destekle olayi cozdugum icin?
Daha once yazimda cvp vermissinizdir hic okuyamadim buraya yazin ama mucizevi birsey varsa bana ozelden yazar misiniz?cunku giremiyorum tum hayatim onun ekseninde o uyuyunca yemek yiyip dus aliyorum buraya hic giremiyorum, Tallia sana hayranim 3 cocuk biri bebek seni icimden cok andim diyorumki bu kadin nasil internete vakit bulup giriyor.Masallah diyim Allah nazardan korusun
Denedim, ustune birde sicak havlu koyduk uyuyor ama karnindaki sesler disardan duyulorkac gundur neler yapmadim humana kimyonlu rezene 4 yada 5 kupa iciyorum, toz kimyonu her oglen ve aksam tepeleme cay kasigi yiyorum, bebege egzersiz yaptiriyorum hatta onada kimyonlu rezene verdim falan napicagimi sasirdim.Umarim kimyon ise yaramistir, peki ne kadar kimyon ne kadar su olucak birde kaynaticak miyim?yoksa sicak suda mi bekleticem?
ben mi lohusayım çevremdekiler mi anlamıyorum.
eşim zaten iyice bir alem oldu. önceden kendinin haklı olduğunu düşünse bile hep alttan alırdı, idare ederdi.
şimdi sağolsun ben hamileyken hamile, lohusayken lohusa oldu.
çocuk gene deli gibi ağlıyordu. ne yapsam susmadı. meme veriyorum almıyor. emmeyi bilmiyor sinirlenip bırakıyor. yada başka sorunu var bilmiorum. gaz için şurup verdim ama hiç bi şekilde ağlaması durmadı. göğsüm zaten acıyor. öyle olunca çaresiz kalıyorum ağlamaya başlıyrum. göğüs kalkanında birikmiş azıcık bir süt vardı. onu vermeye çalıştım memeden almadığı için.
kaşıkla verecektim. eşime kaşığı steril etmesi için verdim. o arada çocuk kendini yırtıyor. bende eşime çabuk ol dedim. çoştu oda. bende gerekirse koş dedim ağlayarak. o ara zaten ağlıyordum çaresizlikten. bizim sesler yükselince kardeşim geldi. abla iyi misin diye. içeri girmek istedi. eşimin üstü müsait değildi. eşim sertçe bağırdı gelme diye.
sonra kardeşimde ona bağırdı bana bağıramazsın diye. birbirlerine hakaretler falan. ben eşime kızdım sonra bebekle ilgilendim. kardeşime de bakmadım. o ara babamı aradığını duydum gel beni al diye.
ben çocuğu uyuttum , hatta kendim uykuya dalıyordum. bi baktım kapı sesi. babamlar gelmiş. kardeşimi almaya. o zaman koptum gene tabi. gene ağlamalar...
canim en basta sen rahatlamaya calis gevsemeye caliss biraz oglunu al disari cik belki iyi gelirr :) anladigim kadariyla sen gerildikce ertrafindakilerde geriliyor sinirleniyorr( buda gayet normal sen negatif enerji yayiyorsun sürekli olumsuz davraniyorsun yapma kendinide gectim cevrene zarar vermeye baslamdin farkindamisinn ( kizma lütfen bana ama sen bu neden blöyle bu niye olmadi bebegin nesi var gazimi mi var acmis susuzmu gögsüm cok agiyor emziremiyorum diye cevrenede olumsuzluklarini belirtiyorsan onlarda caresiz kaldiklari icin geriliyorlardir mutlkaa bahsetmesne bile eminim bunu hissediyorlar. sen biraz pozitif olmaya calis bebeginle mutlu oldugunu onu cok sevdigini cevrene göstermeye calisslütfen ve dedigim gibi yarin sabah al oglunu cik disari at bebek arabasina cok uzun olmasada kisa bir gezinti yapip gel bu arada babanlar göturdumu kardesini (( sen agladikca sütün dahada azalacak bilyiorsun dimii keske yakin olsamda ben gelip emzirsem oglunu ve hatta diger sutu olmayanlari emzirsem sutummu ne yapcagimi dusunmeye basladim bende artik ve nedenini biliyorsun dimi bol bol emzirmek veeeeeee en önemlisi bebekle iletisim moralllllllllllllllllllllllllllllllll
cnm sudocrem al, çok iyi tavsiye ediyorum
emir'in poposunda küçücük bir yeri baktım pişik olmak üzere sürdüm aynı akşam geçmişti,
Canım pişik için biz, her alt temizliğinden sonra sudocream kullanıyoruz. Ayrıca her altını açtığımızda (gece hariç), belden aşağısını yıkıyoruz. Kaka da yapsa, yapmasa da sürekli böyle. Havalar çok sıcak, bence silip bırakmamak gerek. Arada kaka da yapsa, havalansın diye açık bırakıyoruz. Kaka yaparsa sadece bodysi kirleniyor. Onu da çıkarıp, kakayı akıtıp sabunla çitiliyoruz. Gwçmiş olsun canım...
taliaaayy canm yerım bu mınığı ben yaa ççok tatlı masallah :) benm oğlusumunda oyleydi canım sürekli emerken genzıne kacıyordu yn cevrmeklede düzelmiyordu korkudan sütü sağıp ıcırmeye baslamstm sonrada sütüm azaldı geceleri mama vermeye basladım cıyak cıyak bağrıyo acımm acım dıye yoksa :) burun tıkanıklığı ıcınde okyanus suyu verdi bana doktorum onu kullanıyorum birde aspire etmek için bsey verdı cok ıse yaradı canm
loğusa halınle bıde kv kıskanclıklarıyla tavırlarıyla uğrasmak ınsanı delirtiyor canım biliyorum bebekler 40 ı cıkana kadar oyleymış canım benımkide sureklı yapıyordu sonra azalttı ben eve geldınden berı bızım cocukluklarımızdan kalan popolin kullandım her alt değişmede pişik hiç olmadı allaha sukur canm aklında bulunsun
meraba canlarım babalar gününde oğluşumu kucağıma aldım nişanım ve sancımın gelmesiyle hastaneye gttik açılmam 1 cm idi.8 saat sancı çektim öğlen 16.26 da oğlum doğuyu kucağıma aldım doğumum normal oldu ve çok zor bi doğumdu makatıma kdr yırtığım var dikişlerim çok fazla oğlum 3 kilo 480 gr dünyaya geldi dünya tatlısı bi paşam var ye ye bitiremiyoruz babası bgn iş başı yaptı ama nasıl gittiğini bi ben bilirim o ağladıkça bizde oturup ağlıoruz gece uykumuz yok malesef paso memede sıpamgündüzleri uykumuz iyui memelerim yara oldu ölüorum hem alttan ağrım çok hem üstten allah yardımcımız olsun doğum yapan arkadaşları blmiorum herkesin evladını allah herkese bağışlasın hrkesi tbrk ederim buda biziz teyzeleri maşallah demeyi unutmayalım
Eki Görüntüle 739806 Eki Görüntüle 739807
Kizlar yaa ben kayseride yasiyorum.evimiz cok sicak degil ama serin de degil.ogluma citcitli badi ayaksiz pantolon ve dis zibin giydiyorum evde.sizce fazla mi yaa kisa kollu tulum icin erken degil mi daha
ben mi lohusayım çevremdekiler mi anlamıyorum.
eşim zaten iyice bir alem oldu. önceden kendinin haklı olduğunu düşünse bile hep alttan alırdı, idare ederdi.
şimdi sağolsun ben hamileyken hamile, lohusayken lohusa oldu.
çocuk gene deli gibi ağlıyordu. ne yapsam susmadı. meme veriyorum almıyor. emmeyi bilmiyor sinirlenip bırakıyor. yada başka sorunu var bilmiorum. gaz için şurup verdim ama hiç bi şekilde ağlaması durmadı. göğsüm zaten acıyor. öyle olunca çaresiz kalıyorum ağlamaya başlıyrum. göğüs kalkanında birikmiş azıcık bir süt vardı. onu vermeye çalıştım memeden almadığı için.
kaşıkla verecektim. eşime kaşığı steril etmesi için verdim. o arada çocuk kendini yırtıyor. bende eşime çabuk ol dedim. çoştu oda. bende gerekirse koş dedim ağlayarak. o ara zaten ağlıyordum çaresizlikten. bizim sesler yükselince kardeşim geldi. abla iyi misin diye. içeri girmek istedi. eşimin üstü müsait değildi. eşim sertçe bağırdı gelme diye.
sonra kardeşimde ona bağırdı bana bağıramazsın diye. birbirlerine hakaretler falan. ben eşime kızdım sonra bebekle ilgilendim. kardeşime de bakmadım. o ara babamı aradığını duydum gel beni al diye.
ben çocuğu uyuttum , hatta kendim uykuya dalıyordum. bi baktım kapı sesi. babamlar gelmiş. kardeşimi almaya. o zaman koptum gene tabi. gene ağlamalar...
keepmeah canım ya geçmiş olsun. Biz oğlanı iki defa yıkıyoruz her yıkama ve alt değiştirme sonrası desitin kullanıyoruz. Altını günde 9-10 defa değiştiriyouz, 3-4 defa da açık bırakıyoruz bir süreliğine (altına kullan at olanlardan alt açma seriyoruz yaparsa da atıveriyoruz işte)
arkadaşa böyle mi moral veriyorsun :S şaşırdım yazdıklarını okuyunca... keşke yakın olsam da gelip ben emzirsem ne demek ya... :S ayrıca ben burda arkadaşın bi hatasını göremiyorum, eşi anlayışsız davranmış bence.. üstelik kardeşi de çok çocukça bi harekette bulunmuş.. insan biraz idare etmeyi öğrenir, eniştesi sesini yükseltti diye koşup hemen babasını aramaz çocuk gibi..
kız zaten bebeğin rahatsızlıklarından bunalmış, bi de etrafa pozitif düşünce yaymayla mı uğraşacak allah aşkına? asıl etrafın ona pozitif düşünce yayması lazım:)
kusura bakma yazdıklarımı kendine karşı bişey gibi algılama da yazdıklarından arkadaşın psikolojisini anlamadığın çok belli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?