2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben hepsoburadadn elija marka aldim memnunm

canım iki alternatif var hangisini aldın
slip daha mantıklı gibi geldi bana?

canım ben eve geldiğimiz gece zorlandım eşimi uyandırdım
bebişe bakmak için yataktan kalkamadım
sonra bol bol okudum hep iyi olayıım diye
gece kendim bakmalıydım
annem yok yanımda
sonra çok şükür toparladım
5.günümde gayet iyiydim çok şükür
zaten baştan beri Mirayımın herşeyini kendim yapıyorum çok şükür
bol bol ayetel kürsi, nas, felak oku...

Benimkide gece 1-1:30 gibi başlıyor zorlanmaya. Ikınıyor kızarıyor zorlanıyor ağlıyor derken sabah 9 oluyor. Sabah ta tuvaletini yapıp rahatlıyor.eşke gece uyusa sabah ıkınsa

Benim 20. günüm yeni yeni yan yatmaya başladım ama ilk hafta dışında ağrı kesici kullanmadım. Seninde 1 hafta olmuş bu kadar çok ağrımaması lazım. Eğilip kalkarken ağrı oluyor. Bende hala eğilip kalkarken dikişlerim açılıyormuş gibi oluyor. Ama senin haftanda iken ayakta yürürken ağrım çok yoktu.

sahra için üzüldüm. inş bebeği kısa zamanda sağlığına kavuşur.

ucon doğum yapmış. hayırlı olsun.

kızlar teşekkür ediyorum.dün evimizede çıktık.herşey gayet yolunda.
taliaacım kızımı merak etmişsin.resimdekine pek benzetemedim galiba:)ama benim kızımda pek tatlı teyzesi bak buda resmi.Eki Görüntüle 745243

ben bu konuda şanslı olanlardanım sanırım, aynı gün ayağa kalktım ben. 5.gün ise ağrılar geçti.

ucon gözün aydın maaşallah cok tatlı kızlar ayrı bi tatlı oluyo ya allah bagışlasın

kızlar hazıran ayınında son gunu bugun bakalım oglum gelırmıkı 3-4 gundur dusensız sancılar var ama ne akıntıda nede agrılarda artma var hayılrısı bakaım son 6 gunumuz kısmetımız ne zaman gelırse saglıckala kalın ınslll ıı pazarlar cücüklerinizleeeeeeeeeeeeeeee

canım senin doğum nası oldu acaba? son zamanlarda dr normal olmaz demişti galiba sana...
ben de aynı durumdayımda sonuç ne oldu merak ettim...
benm günüm geçti ve bekliyorum bana da dr zor doğum olur diyo...
bebişe de maşallah bu arada..Rabbim nazarlardan korusun...

Son düzenleme:

evet canım yaa bende temmuz annesi olacağım haziran bitti bile baksana cuma kontrole gittiğimde hiç açıklık yok demişti yarın tekrar randevum var bakalım ne diyecek birde sana bişey soracağım dünden beri ben ayaktayken özellikle belimin sağından kasığıma doğru sanki bıcak saplanıyor gibi bir ağrı giriyor bir anda bacaklarım tutmuyor hemen geciyor kalca kemiklerim sanki kütürdüyor geçe bu şekilde uyudum belim falan ağrıdı gece ama çok şiddetli değildi ve su nişan hiç bişey gelmedi henüz bugün kalktığımda iyiydim arada ayaktayken oluyor yine sanki yarın doğuracakmışım gibi bir his var içimde ama Rabbim hayırlısını versin inş.akıntım var beyaz iltihap gibi sanki yaaa bu acaba bir belirti olabilir mi ?bu arada sen kaşıntın nasıl geçti demişsin ya benim kaşıntım biraz farklıydı 5.ayda başladı bütün vücudum deli gibi kaşınıyor karaciğer yağlanmasından şüphelendiler bir sürü testler yapıldı karaciğer ultrasonları çekildi çok şükür bişey çıkmadı cildin hassas olduğu için tepki vermiş olabilir ama takip edeceğiz eğer karaciğer enzimlerin yükselirse 37 haftada alacağız bebeği dediler ama şükürler olsun bir sorun olmadı bir hap verdi doktorum birde krem hapı bir hafta falan içtim kaşıntım içtiğimde azalıyordu hiç zararı yok dedi ama emin olamadım bıraktım kremi de kaşındığın zaman sürüyorsun rahatlatıyordu şu anlarda eskisi kadar kaşınmıyorum kendiliğinden geçti yani birbirimize dua edelim hayırlı doğum için şuan 3 kişi mi kaldık doğurmayan

Doğum hikayelerinizi okurken rastladım soruna canım kanaman bitince abdest alıyorsun... Kırk gün lohusalığın en uzun süresi.... Kırk gün içinde ne zaman kanaman biterse abdest alırsın... Nasıl adetin en uzun süresi on... Ama kanaman dört gün de sürebilir altıı da ve biter bitmez abdest alırsın aynen öyle.... Ben ilahiyat mezunuyum.. Güvenebilirsin....[/QUOTE]

aaaaaaa ben bunu bilmiyodum
iyiki rastladım buna ben 40. günün sonunda abdest alıncak sanıyodum
sanıyodum diorum çünkü bana kimse bişe sölemedi tek dedikleri sen lohusasın sen emziklisin sen şusun sen busun sadece görev tanımlamasında bulundular:) bende 40 da bi hayır var diyerekten 40 günün sonunda abdest alcam sanıyodum iyi oldu öğrendiğim.
bide kayınvalidem (normal doğum yaptım 6 dikişim var) dikişlerimin kolay iyleşmesi için 2 yumurtayı sahanda yağda pişirip dikişli bölgeme SARMAYI teklif etti düşünebiliomusunuz:)
yumurtayı pişirip bi bezle oraya sarıcakmışım çok daha çabuk iyleşcekmiş kaynanası ona zamanında öle yapmış çok iyi gelmiş büyük eltimede öle yapmış büyük eltim ertesi gün bidaha yapalım demişmiş onada çok iyi gelmiş akıl var mantık var nimet oraya konurlurmu yahu hemde yağlı yağlı bidaha sahanda yumurta yiyemezdim yapsaydım:)
şükür dikişlerim hiç sorun çıkarmadı zaten bana sürekli batikonla pansuman yaptım
bide kendine çok kültürlü der bana garip garip şeyler söledi durdu zaten aklım başımda diildi iyce gıcık oldum.....

canım senin doğum nası oldu acaba? son zamanlarda dr normal olmaz demişti galiba sana...
ben de aynı durumdayımda sonuç ne oldu merak ettim...
benm günüm geçti ve bekliyorum bana da dr zor doğum olur diyo...

canım senin kaç gün geçti günün bende bekliyorum dr neden zor olur dediki sana yarın tekrar kontrolüm var banada ne diyecek daha fazla da uzatırsa artık sezeryana razı olacağım günü gecince tehlikeli deyip duruyo herkes moralimi bozuyorlar dinlemek istemiyorum ama her ağızdan bir ses çıkıyor

bir diğer bekleyen de benm canım.. günümüz dün doldu yarın kontrolümüz var..bakalım ne olacak...
benm de sorun dr um zor doğum olur diye sezeryana yönlendiriyor sanki...bebek büyüyyo nası doğuracaksın diyo... ebe normal yapabilirsin diyo.. kafam karıştı iyice...
bende de ne bi açıklık, ne de başka bi belirti var...
aynı kaşıntı sorunu da bi 15-20 gündür var bende tüm vücudum özellikle geceleri deli gibi kaşınıyo...
şuan başka olumsuz bi durumda yok o yüzden hemen sezeryana meyletmek de istemiyorum...
bu bebişlerde '' benm günüm bugün doldu hadi bi kaka yapıyım'' demiyolardır heralde

Ben 5. Gün hastaneden eve geldim agrim illaki vardi ama yavas yavasta olsa bütün ev isi, bebek bakimi kendim yaptim 7. Gün zorlansam da yat yatmaya baslamistim.. Agrilarim bazan hic yok bazan oluyordu bugün 20. Gün cok sükür hic bir sikayetim yok sadece dikislerin biraz üstü göbegime dokununca hafif yanma gibi bir aci oluyor, buda rahmin kendini toparlamasindandir sanirim
Umarim sende biran önce toparlanirsin

sezeryan olanlarrr ne zaman korse takabilirr bilgisi olan varmııı çok sıktırınca bşy olurmu acaba

Bana hastane de dogumdan cikar cikmaz doktorlar takti cok sıkı bir sekilde.. Bende 5. Gün kendi korsemi takmaya basladim günde en az 8-10 saat takiyorum ilk günlerde agrilar varken korseyle cok daha rahat oluyor tavsiye ederim..

çatın sınırda bebek de 3600 gözüküyor zor doğum olur diyo...

ama ben aynı gün başka dr a gittiğimde bebeğim 200 gr daha hafif gözüküyor...
o yüzden de kafam allak bullak kime neye inanancağını şaşırıyor insan...

Kizlar belki araniz da merak edenler bilgisi olmayanlar vardir diye yazmak istedim bebegin kırkının cıkarilmasi bir adet haline getirildigi icin yapanlar var genel de, dinimiz de bebegin kırkı diye birsey yoktur kuran da hic bir yerde buna dair birsey bulumazsiniz bebek dogdugu ilk kırk gün icinde mikroplara, hastaliklara karsi cok fazla hassas oldugu icin kırkı cikmadan disari falan cikmayin gibi seyler söylerler bunu dine baglayan veya bir mecburiyet olarak düsunenler oluyor ayni sey lohusalik döneminde ki anne icin de gecerli annenin kanamasi oldugu ve bebege de hep yakin olmak zorunda oldugu icin mikrop falan kapmasin diye ayni sey söylenir.. Bu bebegin mevlüdü icin de gecerli bunlar sadece gelenek haline getirilmis eskilerden kalma inanislar yapip yapmamak mecburi degil size kalmis.. Oturup bir yasin okursunuz olur biter.. Bebek dogduktan sonra kurban kesilir buda sünnettir kiz bebege 1 erkek bebege 2 kurban, ben kurban bayramin da hepsini aradan cikaricam insallah

kızlar göğsümün birinden az süt geliyo ne yapabilirim bana fikir verin. sağıyorum ama pek gelmiyo. birde benim ufaklık kakasını yaparken baya ses çıkarıyo normal mi sizinkiler nasıl.

ay bunları biri anneciğime de söylese, gündebi 30-40 defa "sen lohusasın veya çocuğun kırkı çıkmadı" lafı ediliyor sanki tarlaya çalışmaya gideyim diyorum..bizim oğlan da aksi gibi gezenti, günde bir defa illa o arabaya binip gezecek, çıksa da şu kırk laf yemeden gezse oğlişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…