2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

senin de göğüs ucun yokmuydu o yüzden mi silikon denedin parmakk gibi göğüs ucu olanlara çok özeniyorum yaaa en kısa zamanda kurturum inş. şu yaralardan artık emzirmek işkence oldu bana

Doktormu yaziyor yani sigorta oduyormu bu ilaci

ben çektirdim devlet hastanesinde. Bence sende çektir. Zaten çok sıra beklemiyorsun yeni doğan olduğu için hemen alıyorlar.

Zeynoo, ishal aşısı dediği doktorun rota aşısı. 3. Dünya ülkesi değiliz ama yiyecek ve içeceklerimizde virüsümüz, mikrobumuz eksik olmuyor biliyorsun. Ben büyük kızıma yaptırmıştım, hiç öyle ishal vs rahatsızlığı olmadı şimdiye kadar. Yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum.

ben tek gögüsü 10 dakika emziriyorum 1.5 saat ona yetiyor.sonra 1.5 saat sonra diğer gögüs 10 dakika şeklinde devam ediyoruz.
Ama burda çocuğun yeter deyip memeyi bırakması çok önemli.doyarsa kendiliğinden bırakıyor

Dün burada kırk uçurma nasıl olur dememe rağmen malesef kimse cevap vermedi ((
Ama büyüklerimden öğrendiklerimlerimle biz kırkımızı çıkardık.Şöleki,

bir leğene 40 tane herbirini ihlas suresiyle okuyarak taş koyduk.Bugday koyduk,tuz koyduk,alyans koyduk.
içine su doldurduk.O Suyla bebegi dualar okuyarak yıkadık.sonra o suyla bende yıkandım.BÖELİKLE KIRKIMIZDA ÇIKTI.BİZDE HEMEN GEZMEYE GİTTİK :))

Ben o süre olayına çok inanmıyorum. Benim 2 kızımda ılk aylarında memede uzun kalmalarına rağmen sütü az içebiliyorlar. İlk kızımda bu yüzden kilo alımında problem yaşamıştım. Doktor hemen mama tavsiye etmişti, ama işin komik yanı sağdığım zaman sütün bol olduğunu görüyordum. Ben de psikopat anne modeli olarak bebek baskülü aldım ve kızımı emmeden önce ve emdikten sonra tartmaya başladım. Örneğin 100 cc içmesi gerekiyor ama 60 cc içebilmiş diyelim. Bir önceki öğünde sağdığım sütten 40 cc biberonla veriyordum. Böylece kilo almaya başlamıştı. Bu kızımda da aynısını yapıyorum, kilo alımı çok iyi. Bir de eksik emmediği için bir dahaki beslenme saati gelene kadar açlıktan uyanmıyor. Mışıl mışıl uyuyor. :)
Biraz daha büyüyüp çenesi güçlenince tartmayı bırakıyorum, o zaten 10 dakikada içmesi gerekeni içiyor.

UNİBABY Nnin mendilini tek geçiyorum.doğumdan önce de bana daha önce doğum yapan arkadaşlarım önermişti.Cidden çok iyi.

Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda?
Acaba tuz alimindan mi kaynaklaniyor?Odemin coktan kaybolmasi gerekirdi. Ben sislik sorunu yasamadigim icin bilemiyoum.

Cok gecmis olsun. Bebekler hasta olunca dunya duruyor resmen. Kilo alimi cok iyi bence. Ufaklar cabuk buyurmus digerlerini de gecermis zaten

Ben alt degistirirken pamuk ve su kullaniyorum. Zorda kalirsam unibaby.

BEn yine esime gicik oldum ramazan gunu. Lohusa oldum olali bu adamin surekli okuzlugu tutuyor. Kalbim de cok kirilgan zaten. Kirkim cikti lohusalik bitti derken giderayak yine kirdi beni

Oglum da aksam huzursuzdu. Ancak uyutabildim. Kucaga da iyice alistirdim sanirim. Insallah ilerde sikinti olmaz

kızlar benim kızım 2 gündür emdikten sonra çok kusuyor aynı durumda olan var mı bir de sol gözü çapaklanmaya başladı üşüttümü acaba?
her emmede ve fışkırarak kusuyorsa doktora götür canım

unibaby, pamuk ve suyu da denedim ama o benlik birşey değilmiş

Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda?
benimki birkaç günde inmişti canım, doktorun ne diyor?kilodan olabilir mi acaba?bir şişlik kontrolü vardı, doktorum öğretmişti ayağına bastırıyorsun rengine göçmesine bakıyorsun fln..tam hatırlayamıyorum şimdi, o zaman kafam pek yerinde değildi kusura bakma ama doktora bir sor istersen..

Canm sakinlesiyorum üstüne baska olay yasiyorum lanet ettim artik allahtan bulsunlar ne diyeyim
kv sizinle mi yaşıyor canım yoksa yardıma mı geldi?

wooow çok beğendim fikri ve azmi-beğen butonu yetmedi bi de buradan yazayım dedim-ilk zamanlarda yeterince güçlü çekemiyorlar gerçekten, ya da gaz vs o 10 dk her zaman tutmayabiliyor

bugün çok komik birşey oldu,oğlan emdi epeyce de uykusu var bir anda gaz sancısı geldi gazı çıkarayım derken memeden aldım diye kızdı geri memeye koydum ama o kadar kızdı ki ilk başta almadı ben de yatışsın diye bekledim. Bir an durdu ve kelimenin tam anlamı ile yakama yapıştı kendini yukarı doğru ittirip memeyi buldu ve hırsla emdi..korksam mı gülsem mi bilemedim valla

ben dün eşime hamilelik sonrası hormonlardan bahsettim biraz..adam şu şekilde düşünüyor: hamilelikte idare etti, doğumda idare etti, süt gelene kadar idare etti,süt kesilmesin diye idare etti..(biliyoruz ki aslında gayet etmediği yerler de oldu ya neyse) Biraz uzaklaşıp sonradan konuşmak-anneanne usulü- çaresini buldum ben çünkü kimse kimseyi tolere edemiyor artık..senin eşin de aynı şeyleri mi yaşıyor acaba? yok ki bunların kulüpleri fln paylaşsınlar birbirleri ile, yazık

Bu kırk çıkarma olayını bende pek bilmiyorum. Google dan başlıcam sanırım:)

Dinimizde 40 çıkarma diye bişey yokmuş hurafeymiş. Kafam karıştı.

Anne Olunca Anladm - Doum - LOUSALIK HURAFELER

evet canim dinimizde böyle birsey yo 40 cikartma olayi tamamen bir gelenek olarak yapiliyor nazar dan korumak amacli olarak nedar ise yariyor ne kadar dogru henuz bende cozebilmis degilim 40 tane tas toplayip suya atiyoruz biz annem öyle yapiyordu ama o da tmm dogru bilmyormus :)) burda arkadaslar her bir tasa dua okuyup atmislar :) birde ayna altin kalem bugun birde bugdayi okudum :) biz sadece tasi ekledik birde kokulu olsun diye gul suyu ve ciceler ekledim ben tmm 40 cikartmis olmadim galiba neyse zaten rabbimize emanetler o dogrusunu bilirr icinde ve aklinda kalmasin diye yap bence :))

Canim ben yazini görüp okudugumda nurgulu yazmisti hemde cok ayrintili bir sekilde o yuzdne ben yazmadim tekrar :))
kirkiniz hayirli olsun insallahh :))

idare ettiklerini sanıyorlar daha çok yine idare eden kadınlar oluyor. hatta bence lohusalık sendromuna giren de hamilelik stresini yaşayan da onlar. yani benim kocaya bakarsan bu durum daha uygun oluyor hamilelikti doğumdu lohusalıktı çok yordu garibimi :))
bizimde bugün kırkımız çıktı. uçurduk gitti 40 taşa ihlas okuttum kv.deye gerçi o batıl inanç bunlar dedi durdu ama ben içimde kalmasın yapmak istiyorum diye rica ettim toplattım okuttum öyle.
neyse benim kız uyumuşken acil yatayım bende hepinize iyi geceler annişler.

Onuda dusundum, ama tanisirim belki anlarim oyle biri olup olmadigini.Odaklaniyorum var diye hatta cidden stres yapmiyorum ama suan sagdim 5 cc bile cikmadi 3 yada 5 damla bagisikligi icin 6 ay anne sutu alsaydi iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…