Ben silikonu denedigim de ilk gün hep agriyla emzirdim hemen gecmedi yani hatta ilk basta kücük olan silikon getirdiler bana gögüs ucunun tamami degil de bir kismini cektigi icin silikon yüzünden daha fena olmustu, baktigim da iki gögsümden de kan geliyordu hemen ebeyi cagirmistim o bana gögüs ucunu tam kavramazsa veya silikon kücük gelirse böyle olur diye bir büyügünü getirdi cok sükür o günden sonra bir defa bile agrim sizim olmadi 6 haftadir.. Bence sende emzirmeye devam et bir müddet silikonla ve her emzirme sonrasi kesinlikle meme ucuna krem sür aksatma 2-3 güne toparlarsin insallah.. Hep aciyacak diye düsünme lütfen gececegine inan moralini yüksek tutmaya calis.. Bu arada benim kullandigim silikon medela büyüklügü L 24 mm
mesajımı gördüğünde özel mesajla cevaplar mısın canım buradan göremeye bilirim.tugok doktorun nie emmerken uyutma dedi merak ettim bnm kiz surekli olede15-20dk emiyo uyuya kalio ama agzinda tutuo
aynen bizimkininde eli devamlı agzında gözünde oldugu için bende sürekli değiştirmk zorunda kalıyorum
sanki inşaatta çalışıyo kuzum nasıl kirleniyo o eldivenler
hatta eldivenler yetmiyo çorap giydiriyoum ellerine
1 aydan sonra önermiyolar eldiveni
biran önce eldvenden kurtulup emziğe alıştımak istiyorum, emzikde almıyo benm sıpa
bi alışssa büyü rahatlık olcak devamlı memede durma derdinden kurtulcaz
kızlar gazdan çekiyorsanız şiddetle nurse harveysin bitkisel şurubunu tavsiye diyorum benm kızda acayip işe yaradı mutlaka kullanın derimm
lover lover canım özellikle sen bebeğim çok ağlıyo diyodun ya ıkınmalar falan bence bi dene benm kzıı baya sakinleştirdi kakasını zart zort yapıyoo bi güzelde uyuyoo mutlaka dene
canlar bu kalça çıkığı ultarasonlarını çektirenler varmı bizim doktor 2buçuk ayda çekelim dedi prof ta eliyle muayene etti kalça çıkığı yok ama bacaklarının arasına kalın bi bez koy dedi bacakları iki yana tam yatmıyomuş ama kalça çıkığından değil kıkırdakları açılsınmı öle bişi dedi ama ben şimdi bunu taktım nettende baya baktım kalça çıkığı belirtisi olabilirmi diye sağlık ocağından istedi usg yi ama doktor bi dahaki kontrole dedi acaba devlete gidip çektirsemmii doktorr önemli bişi değil dedi ama herşeye önemli değil dedi kıllandım haaa:44::44:
cnm 2. aynı bitirdi verem aşısıyla birlikte 2 aşı daha yaptılar..
tam 1 ay sonraya tekrar randevu verdi, 3. ay kontrolü ve
istersem eger ishal aşısı yapacagını söyledi, tam anlayamadım ama sanırım bu ishal aşısı şart degil :44:
slm annişler,
sizlere birşey sormak istiyorum.bebeklerinizi nasıl emziriyorsunuz?yani emmeye kalktığında iki memeyi birden mi emziriyorsunuz tek memeyi mi ve kaç dakka emiyo?benim oğluşum bir saate yakın emiyo bazen.sağlık ocağına gittim bugün yarım saatten fazla emzirme dedi.yarım saat emme ona yeter diyorlar.ayy şaşırdım artık
slm annişler,
sizlere birşey sormak istiyorum.bebeklerinizi nasıl emziriyorsunuz?yani emmeye kalktığında iki memeyi birden mi emziriyorsunuz tek memeyi mi ve kaç dakka emiyo?benim oğluşum bir saate yakın emiyo bazen.sağlık ocağına gittim bugün yarım saatten fazla emzirme dedi.yarım saat emme ona yeter diyorlar.ayy şaşırdım artık
UNİBABY Nnin mendilini tek geçiyorum.doğumdan önce de bana daha önce doğum yapan arkadaşlarım önermişti.Cidden çok iyi.kızlar ya bebeğin poposunu silmek için hangi marka ıslak mendil kullanıyosunuz. ben bez olarak molfix kullanıyorum yanında hediye edilen molfix ıslak mendil çok güzel parfüm fln içemiyo sabunlu. ama tek olarak bulamadım sanırım mgroslarda fln satılıyo. primanın beyaz paketlerini hiç beğenmedim pişik yaptı bizi sanki köpüklü gibi yapış yapış oluyo mavi olanıda parfümlü.
Acaba tuz alimindan mi kaynaklaniyor?Odemin coktan kaybolmasi gerekirdi. Ben sislik sorunu yasamadigim icin bilemiyoum.Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda?
Cok gecmis olsun. Bebekler hasta olunca dunya duruyor resmen. Kilo alimi cok iyi bence. Ufaklar cabuk buyurmus digerlerini de gecermis zatenslm canlarım nasılsınız.coktandır birtürlü katılamadım aranıza.
gelen giden ev işi yemek iftardı sahurdu derken bünyem alt üst oldu.
zombi gibi geziniyorum ne gece ne gündüz uyumuyorum.
neyse bizim paşa pamukçuk oldu nasıl oldu anlamadım ama 2.cocugum olmasına ragmen başladıgı anlayamamışım ve iyice ilerlemiş bogazına kadar inmiş yavrumun.bogazı bile şişmiş bu yüzden .1 haftadır onunla ugraşıorum damla verdi damlayla pamukçu önlüyoruz şuruplada bogazını.
inanın dışarı bile cıkartmıyorumki hasta olur diye ama oluyor
mesela eşim şuan iş yerinin iftar yemegine gitti herkes karısıyla ailesiyle ama ben hasta olur diye gitmediöm eşim tek gitti am huzursuz gitti yanlız olunca.
bu arada bugün 45 günlügüz
2700 dogan muhammed erenmim şuan 4700 kilo
sizin kilo alımları nasıl biz cokmu düşügüz ?
Doktormu yaziyor yani sigorta oduyormu bu ilaci
her emmede ve fışkırarak kusuyorsa doktora götür canımkızlar benim kızım 2 gündür emdikten sonra çok kusuyor aynı durumda olan var mı bir de sol gözü çapaklanmaya başladı üşüttümü acaba?
unibabykızlar ya bebeğin poposunu silmek için hangi marka ıslak mendil kullanıyosunuz. ben bez olarak molfix kullanıyorum yanında hediye edilen molfix ıslak mendil çok güzel parfüm fln içemiyo sabunlu. ama tek olarak bulamadım sanırım mgroslarda fln satılıyo. primanın beyaz paketlerini hiç beğenmedim pişik yaptı bizi sanki köpüklü gibi yapış yapış oluyo mavi olanıda parfümlü.
benimki birkaç günde inmişti canım, doktorun ne diyor?kilodan olabilir mi acaba?bir şişlik kontrolü vardı, doktorum öğretmişti ayağına bastırıyorsun rengine göçmesine bakıyorsun fln..tam hatırlayamıyorum şimdi, o zaman kafam pek yerinde değildi kusura bakma ama doktora bir sor istersen..Bu konuda cevap yazicak kimse yok mu annişler? Bugün 27 günlük olduk. Benim dogumdan sonra şişliklerim gitmedi. Benimle aynisorunu yaşayan var mı aranızda?
kv sizinle mi yaşıyor canım yoksa yardıma mı geldi?Canm sakinlesiyorum üstüne baska olay yasiyorum lanet ettim artik allahtan bulsunlar ne diyeyim
Ben o süre olayına çok inanmıyorum. Benim 2 kızımda ılk aylarında memede uzun kalmalarına rağmen sütü az içebiliyorlar. İlk kızımda bu yüzden kilo alımında problem yaşamıştım. Doktor hemen mama tavsiye etmişti, ama işin komik yanı sağdığım zaman sütün bol olduğunu görüyordum. Ben de psikopat anne modeli olarak bebek baskülü aldım ve kızımı emmeden önce ve emdikten sonra tartmaya başladım. Örneğin 100 cc içmesi gerekiyor ama 60 cc içebilmiş diyelim. Bir önceki öğünde sağdığım sütten 40 cc biberonla veriyordum. Böylece kilo almaya başlamıştı. Bu kızımda da aynısını yapıyorum, kilo alımı çok iyi. Bir de eksik emmediği için bir dahaki beslenme saati gelene kadar açlıktan uyanmıyor. Mışıl mışıl uyuyor. :)
Biraz daha büyüyüp çenesi güçlenince tartmayı bırakıyorum, o zaten 10 dakikada içmesi gerekeni içiyor.
ben dün eşime hamilelik sonrası hormonlardan bahsettim biraz..adam şu şekilde düşünüyor: hamilelikte idare etti, doğumda idare etti, süt gelene kadar idare etti,süt kesilmesin diye idare etti..(biliyoruz ki aslında gayet etmediği yerler de oldu ya neyse) Biraz uzaklaşıp sonradan konuşmak-anneanne usulü- çaresini buldum ben çünkü kimse kimseyi tolere edemiyor artık..senin eşin de aynı şeyleri mi yaşıyor acaba? yok ki bunların kulüpleri fln paylaşsınlar birbirleri ile, yazıkBen alt degistirirken pamuk ve su kullaniyorum. Zorda kalirsam unibaby.
BEn yine esime gicik oldum ramazan gunu. Lohusa oldum olali bu adamin surekli okuzlugu tutuyor. Kalbim de cok kirilgan zaten. Kirkim cikti lohusalik bitti derken giderayak yine kirdi beni
Oglum da aksam huzursuzdu. Ancak uyutabildim. Kucaga da iyice alistirdim sanirim. Insallah ilerde sikinti olmaz
ben dün eşime hamilelik sonrası hormonlardan bahsettim biraz..adam şu şekilde düşünüyor: hamilelikte idare etti, doğumda idare etti, süt gelene kadar idare etti,süt kesilmesin diye idare etti..(biliyoruz ki aslında gayet etmediği yerler de oldu ya neyse) Biraz uzaklaşıp sonradan konuşmak-anneanne usulü- çaresini buldum ben çünkü kimse kimseyi tolere edemiyor artık..senin eşin de aynı şeyleri mi yaşıyor acaba? yok ki bunların kulüpleri fln paylaşsınlar birbirleri ile, yazık
Dinimizde 40 çıkarma diye bişey yokmuş hurafeymiş. Kafam karıştı.
Anne Olunca Anladm - Doum - LOUSALIK HURAFELER
Dün burada kırk uçurma nasıl olur dememe rağmen malesef kimse cevap vermedi((
Ama büyüklerimden öğrendiklerimlerimle biz kırkımızı çıkardık.Şöleki,
bir leğene 40 tane herbirini ihlas suresiyle okuyarak taş koyduk.Bugday koyduk,tuz koyduk,alyans koyduk.
içine su doldurduk.O Suyla bebegi dualar okuyarak yıkadık.sonra o suyla bende yıkandım.BÖELİKLE KIRKIMIZDA ÇIKTI.BİZDE HEMEN GEZMEYE GİTTİK :))
ben dün eşime hamilelik sonrası hormonlardan bahsettim biraz..adam şu şekilde düşünüyor: hamilelikte idare etti, doğumda idare etti, süt gelene kadar idare etti,süt kesilmesin diye idare etti..(biliyoruz ki aslında gayet etmediği yerler de oldu ya neyse) Biraz uzaklaşıp sonradan konuşmak-anneanne usulü- çaresini buldum ben çünkü kimse kimseyi tolere edemiyor artık..senin eşin de aynı şeyleri mi yaşıyor acaba? yok ki bunların kulüpleri fln paylaşsınlar birbirleri ile, yazık
tatlım ii düşünüyosunda şahsen ben olsam güvenemm
alkol ,sigara kullanan olur ,yeme alışkanlığı güzel olmayan biri olur
onuda geçtim, sütleri steril bi şekilde doldurup koymayabilir
bence pes etme dewam et emzirmeye veee mutlu olmaya
sütüm gelmiyor kızım doymuyo aha şimdi memeyi bırakacak diye düşünme
başka şeylere odaklan doydu diye pozitif bak görüceksin işe yarayacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?