2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

her gittiğimizde hastaneyi ayağa kaldırıyor benim bebiş.o zaman dr da elini bebişimin ağzına veriyor :) sinir olma dr da böyle yaptığına göre vardır bi hikmeti

evet canım konu can sıkıcıymış cidden haklısın ama işte onların da idare etmesi kendi çaplarında oluyor dağına göre işte
Evet cok can sikiciydi. Dun aksam akli basina gelmisti esimin. Eve girdi ben bi salata yapayim dedi

Slm hanimlar
Bebegimin yuzunde minik minik kirmizi kabarciklar var sivilce gibi bir iki tane de beyaz bunun sebebi ne acaba ve ne yaparsam gecer bi fikri olan var mi???
Kirmizilar isilik. Beyaz olana da annem deri genislemesi diyor ne kadar dogru bilmiyorum

Cok gecmis olsun. Allah sifa versin. Korktuguna ugramazsin insallah

Ramazan diye ben de alttan aliyorum elimden geldigince guzel yemek yapmaya calisiyorum zaten. Ramazan olmasa iki yumurtaya talim ettirirdim ya ben onu mubaarek aya dua etsin

Masallah ogluna ya nazarim degmesin cok ozendim valla

Bu mamaya neden zehir gozuyle bakiliyor ben de onu anlamiyorum. Tamam anne sutunun yeri ayri ama mecbursan da vereceksin mamayi. Bu kadar zararliysa neden uretiliyor hala. Sen de canini sikma, olan sutun de gidecek elden Allah korusun

Ben de yeni kesfettim. Bi 10-15 dk kendi kendine duruyor ben de rahat ediyorum

HEr emzigi aliyor mu oglun? BEn de sirin emziklerden almak istiyorum ama tutmaz diye korkuyorum. Hep yarim damak mi aldin?

Canim ille de kayisi yeyip iceceksin bak nasil geciyor. Bana da oluyor sik sik. Bol su ve kayisi ile atlatiyorum

Herkes kalca grafigi cektirmeye baslamis. Bana doktor 2-3 ay arasinda cektir simdi tam cikmaz demisti. Bayramdan sonra gidicem ben de cektirmeye. Bayram sonrasi oglumun ve benim asilarimiz var. Tetanoz 5 dozdu hatirlarsaniz devam edip bitiricem ben.

Oglum 15 dakikadir ana kucaginda kendi kendine oynuyor ay nasil mutlu oldum anlatamam, sanirim bir ilk bu bizim icin

Uyku egitimi verenleri tebrik ederim. Ben gitgide kucakci yapiyorum bu cocugu galiba, bir an once onlem almak lazim. Havalar bir garip Ankarada. Yine kalin patiklileri giydirdim oglusuma. Ben bile usuyorum. Hele sabaha karsi micimiz donuyo soguktan. Oglusun saclarini da kestim ensesine gelenleri. Terletiyordu cocugumu.

Benim bebgin burnu surekli tikali hrhir ediyor. Serum fizyolojik veriyorum aspiratorle cekiyorum ama yine ayni yine ayni. Nasil kurtulucam bilemedim.

ama nasil olacak duzen

her gören bebeğin küçük kalmış diyor ee bende biliyorum zaten el kadar hala humana içiyorum, şekerli şeyler yiyorum.ama beslenme düzenim hala oturmadı çünkü evde benden başka işleri ve yemeği yapacak kimse yok.eşim yoğun çalışıyor.su içmeyede dikkat ediyorum ama...hastaneden çıkışımız 3250gr, 1 aylık olduğunda 3680 gr olmuştu
boyuda 51 di hastaneden çıkış, 1 aylık kontrolünde 52,5 olmuş...minik kızım benim:26: bugün itibariyle 33 günlüğüz...

Canım kendini çok sıkmışsın. Ben sezaryen doğum yaptım, doğumdan hemen sonra sütüm geldi, doktorun dediğine göre doğum sancılarım başladığı içinmiş. Ama arkasından çok azaldı. Bebeğim sürekli ağlıyordu açlıktanmış, mecburen mama verdik. Neyse ki çabalarım sonucu sütü arttırdım. AMA (burası çok önemli) ne zaman (ki şuan hepimiz çok hassasız maalesef) canım sıkılsa, iki damla gözyaşı döksem hemen azalıyor Herkesin bünyesi her gıdaya aynı tepkiyi vermez, sen de benim gibi herşeyi dene mutlaka.
Bana bebişin doktoru miktarından önce kalitesini arttıralım ki iyi kilo alsın dedi, multivitamin (multibioanta) ve balık yağı verdi. Miktarını arttırmak için de mutlaka günde 3-4 litre su + ısırgan otu çayı (kahvaltıda içebilirsin) ve çok önemli mutlaka hergün kefir iç dedi. Ben bunların dışında şimdi hergün değil ama başlarda hergün mutlaka malt içecek içtim. Ben faydasını gördüğümü düşünüyorum, ama işte herkeste aynı etki olmayabilir.
Geçmişi okumaya vakit bulamıyorum, Bunları denemiş de olabilirsin. Lakin moralini çok yüksek tutmaya çalış, en önemli olan bu . Ben hep şöyle düşündüm: ben iyi olursam bebeğim de iyi olur, çünkü onlar bize muhtaç. Allah yardımcın olsun, inşallah sütün bollaşır da moralin düzelir.

Ahh bir de benim de kulağıma sesi geliyor bazen, o zamanlarda genelde uykusuz oluyorum. Kendini rahatlatmaya çalış. Bir yerde okumuştum, normalde bebek memedeki kahverengi halkayı emerek ile anneyi uyarıyor, hormon salgılanıyor ve süt yapılıyor. Ama anne sadece bebeğini düşünerek de bu hormonu salgılayabilir. Ben bunu sürekli denedim, gerçekten oluyor. Bence sen de kendini motive et ve bunu yapmayı dene. İnşallah sonuç alırsın.

Bazı bebekler daha cılız oluyor, doktor bişi söylemedi mi? ama bence multivitamin, balık yağı falan için ki size güç olsun, bebişe de ek vitamin desteği olsun.

Son düzenleme:
Herkesin sıkıntıları aşağı yukarı aynı; uykusuzluk, gaz, süt, vs.. Bizde de hepsi var :)

Ancak benim takıldığım bir şey daha var. Bugün oğlum 38 günlük. Hastaneden döndükten hemen sonra kakası altın sarısı oldu, ama15. gününde birden yeşile döndü rengi. Hastanede 4 gün arayla 2 kez kaka tahlili yapıldı. Kakası mukuslu ve yeşil, bazen de sarı yeşil karışık. Ne bakteri ne mikrop hiçbir şey çıkmadı. İdrar tahlili, kültürü yapıldı, onda da bir şey çıkmadı. Doktor en sonunda kilo alımı iyi kaka rengini önemsemeyin dedi. Doğduğunda 3600 gramdı, 1 ay sonra 4500 oldu. Ama yine de içim bir türlü rahat etmiyor. Sizin bebeklerinizin kaka rengi de değişiyor mu böyle?

Bir de geçen gün bebeğim uyandı gözü arı sokmuş gibi şişmişti, ne yapacağımı şaşırdım. Yarım saat içinde düzeldi. Akşam uyuyup uyanınca yine şişmişti. Doktoru aradık, kızarıklık, akıntı, çapak hiç biri yok, sadece şiş dedik. Bebeklerde sık sık olur burnu tıkanınca dedi ve siyah çay demleyip gözüne pansuman yapın dedi. Yaptım geçti, tekrardan da olmadı. Size hiç oldu mu böyle bir şey?

Allah hepimize sabır versin. Ben de bütün gün evde çamaşır, yemek, çocuk çok sıkıldım, benim de yardım edenim yok. Ne yapalım güçlü olmak gerek, minik yavrular için.

doktorlara kalırsa bnm böbreğimde büyüodu ama bişey çıkmadı güvenmiorum doktorlara artık ben doymuosa çocuk napıcaz yani sütü hiç olmayan anneler ne yapsın açmı bıraksınlar bebeklerini kısmet işi cnm süt işi bgn var bnm yarın olucağı ne malum birden azaldığıda oluyor sütün takma kafana nasibinde varsa emer seni zaten

bnm kinin sırtındada var cnm sıkıntılı bişi değildir sanırım sıcaktanda olabilir
aman uğramasın canım kmseye çok zor yetemedim çocuğuma valla allahtan 1 günde dikildim ayağa.
biz babalar gününde doğduk sen bizden önceydin sanırım valla bnm oğlan çok sidikli annemlerde öle dio oğluma hep kimi kakasını yapar beline kdr benimkide beline kdr işio
bebişlerinzde hiçbr orun yok cnm kucağa alışmışlar sadece dün akşam eşimi beklerken doğu kucağımda uyumuşuz 2mzde gece etkilendi 1de yatan çocuk 2de uyudu kucak istiodu bide aaaa ddm yok sana kucak suratıma bakıp dudağını büküodu :) burun tıkanıklığı içinde benim oğlanda doğduğu ilk 15 gün çok tıkalıydı banyolardan snra burun sterilizatörüyle temzleyip damla koyuyodum öle topladı kendini bi dne tatlım

kızlar ben oglum her agladıgında meme veriyorum biraz emiyo orda sakınleşiyo sonra oynuyo agzıyla emmesede
acaba yanlışmı yapıyorum devamlı memeye tutarak:26:

Son düzenleyen: Moderatör:

kalitesini arttırmak için yağlı beslenmeye çalışıyorum. sağlıkocağına gidince vitamin takviyesi isticem. balıkyağı da alayım. bna söylenen süt yapan herşeyi yiyip içiyorum. ama doğru düzgün bişi arttırmadı sütümü. sabit sanki. 3 saatte bir sağarsam 60 ml çıkıyor, 1,5 saatte sağarsam 30 ml çıkıyor. daha uzun süre beklersem 100 e yaklaşıyor. bu miktarı arttıramadım bi türlü. oğlum 2 saatte bir açıkıyor ve 90 ml den aşağısı kurtarmıyor onu. kilo alımı az. önceden açgözlülük yapıyor sanıyordum ama şimdi anladım ki b,ldiğimiz açmış çocuk.

arada benimkide yapiyor bi sitede de biri dok tora sormusoda cevaplamis duzensiz ve sik beslenince olurmus. ne zaman gunduz uyku dizeni bozulsa sik emiyor o zaman oluyor mukusta balgam yutunca oluyor.tahlil temizse korkma

kzlar mrhb benim durumumd a olanınız varmı bebeğim hiç durmuyo gece gündüz ıkılıyo tısılıyo elleri kolları sürekli oynuyo hiç olmadı bağırıyo ağlıyo altı temiz karnınıda doyuruyorum masaj yapıp gazınıda çıkarıyorum neyi var anlamadım kakasını yapamıyo gibi geliyo sizin bebişler kaç günde bi kaka yapıyo acaba

Canım bak benimde sol göğsüm yara oldu kan emdi oğlum bi iki gün emzirmeyeyim derken gitti süt. Bir gece önce şişti sağdım 125 ml süt ertesi gün süt gelmedi göğsümden. İstersem 24 saat bekliyim en fazla 20 cc çıkıyor.

Sağ göğsümle idare etmeye çalışıyorum. 3-4 saat arayla sağıyorum 90-120 cc arası çıkıyor. Arada uyanırda acıkırsa mama veriyorum. Şimdilik mama sayımız çok az ama tek göğsüm ne kadar idare edecek bebeğimin her geçen gün büyüyen midesini ki.

Yapacak bir şeyim yok ne yazık ki. Yalnız tesadüfen bir şey farkettim eşimin iftar için aldığı hurmayı biraz fazla kaçırdığım gün göğsüm şişti. 60 cc süt çıkaran göğsüm dün 120 yi gördü.

Dene derim. Gerçi sol göğsüme hiç faydası olmadı.

Bu kadar üzülme. Sen elinden geleni yap yeter. Ben 31 haftalık doğmuşum ve sadece 2 kez anne sütünü sağıp verebilmişler. Mamayla büyümüşüm ve gayet sağlıklıyım.

emizrmeyince sağım yapmışmıdın. ben iyileşsin biraz diye sağıp veriyorum şu an. içeri doğru geniş oyuklar oldu bende. yakında meme başı diye bişi kalmayacak. o yüzden biraz iyileştireyim istedim. benimde sol göğsümden sağa göre yarısı çıkıyor.

Nihayet eldiveni dun cikardim eldivenini emerken sirilsiklam yapan kizim ilk is elini agzina soktu.bir oggggk dediki yan komsu duymustur.elinin tadini hic beyenmedi.sonra ufaktan parmagini derken bir saat sonra ellerini yumruk yapmis bi bironi bir diger elini emip duruyo mutlu mutlu simdi sorun bunu nasil unutturacam huy kapmasin.sabahta yatakta babasinin burnunu avuclayip yanagina civi gibi isaret parmagini soktu.ben bi yerine yanlislikla carpsam iki gun soylenen ko cam yuzunu parcalayan kizina hadi bida kizim dedi.ha bu arada annen gitsin kizim ben sana bakarim yada sen buyuyunce bana bakcanmi demeye basladi bana yol mu gorundu ne

göğüs pedleri sırıksıklam oluyor insan içine nasıl çıkcaz üstüm ıslanıyor hemen kaç saatte bir emziriyorsun canım

balmond yazdığını okumuştum ama cevap yazamadım. akılımda kalan kadarını yazayım.

yan yatarak emzirmeyi sezeryan ağrılarım yoğunken ve bazen uykum varken yapıyordum. yaralar iyileştikten sonra belki tekrar yara olmaması için yapabilirim. 4-5 gündür çoğunlukla sağarak vermeme ve çeşşitli kremler (garmastan, madessol, bepanten gibi) kullanmama rağmen hala yaralarım gemedi. daha öncede bahsettim benim yaralar içe doğru derin ve geniş oyuklar şeklinde.

süt için yazdıklarının çoğunu yapıyorum. ısırganı karışık çay şeklinde aldık aktardan. içinde rezene anason vb şeylerle karışık halde. çörek otunu almıştım ama henüz yememiştim. sen söyleyince aklıma geldi dün attım ağzıma bi kaşık. onu yemek de o kdar zorki. sen nasıl yiyorsun. ben eskiden çocuğum olsun diye onu ağzımda çiğneye çiğneye yiyordum ama şimdi yemek ayrı bi zor geldi.

bi kaç değişik bişiler yazmışsın tam aklımda değil. kapsül mü ne bişiydi sanırım. bi onlar yok işte. milupanın süt çayı var. humanayı bulamamış eşim onu almış.

göğüslerim yara içinde olduğu için makinayla sağmaya dayanamıyorum çok canım yanıyor zaten çocuğun acıtmasında bile hüngür hüngür ağlıyorum bazen elimle sağıyorum bende hafif sıkarak kaşıkla mı veriyorsun sağdığın sütü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…