şimdi banyo yaptırdık çocuğu. sırtında yetişkinlerdeki gibi iltihaplı sivilce varnormal bişi mi. yüzünde falan ufak tefek oluyordu ama bu daha büyük gibi.
birde kayınvalidem ve eşim çocuğu sakinleştirmek için elini verip emdiriyorlar. sinir oluyorum. emzik kabul etmiyor. bunlarda sakinleşsin diye çocuğun elini veriyorlar emsin diye
Evet cok can sikiciydi. Dun aksam akli basina gelmisti esimin. Eve girdi ben bi salata yapayim dedievet canım konu can sıkıcıymış cidden haklısın ama işte onların da idare etmesi kendi çaplarında oluyor dağına göre işte
Kirmizilar isilik. Beyaz olana da annem deri genislemesi diyor ne kadar dogru bilmiyorumSlm hanimlar
Bebegimin yuzunde minik minik kirmizi kabarciklar var sivilce gibi bir iki tane de beyaz bunun sebebi ne acaba ve ne yaparsam gecer bi fikri olan var mi???
Cok gecmis olsun. Allah sifa versin. Korktuguna ugramazsin insallahSımdı tekrardan kan aldırdık geldık oglumun aglaya aglaya sesı kısıldı babasının kucagı ıyı gelıyoda Allahtan susuverdı hemen.
Dedıgın gıbı canım tsh hormonu yuksek cıkmıs bazı bebeklerde ılk alısta yuksek oluyo sonrasnda dusuyo dedı eger dusmezse tedavı gormesı gerekıyomus.her bebekte ılk alısta yuksek cıkma ıhtımalınden dolayı cok canımı sıkmadm ama ıns bu defa dusuk cıkar da yavrucak mınıcık halıyle ılaclara maruz kalmaz.dua edın ogluma teyzelerı
Ramazan diye ben de alttan aliyorum elimden geldigince guzel yemek yapmaya calisiyorum zaten. Ramazan olmasa iki yumurtaya talim ettirirdim ya ben onu mubaarek aya dua etsinhttp://s0.nerdennereye.com/images/harita/turkiye-haritasi.jpg
Aynı esimle beni anlatmışsın sanki. Lokanta sanki burası lafina cok güldüm.ilahi cok hossun. Esim evden çıkarken menüyü kendi belirliyor artik beyefendi. Ramazanda öyle rastgele yemek yemezmiş.
Masallah ogluna ya nazarim degmesin cok ozendim valla
sağol tetesi burda çirkin bebiş yokkivalla cnm şeytan kulağına kurşun oğlan uslu allahtan uyanıkken bile koltukta yatırıyorum tv izlio gülüyo bişiler edio işte akşam saat 11den snra uyutmuyorum uykusu olsa bile 1 de mama veriyorum yatıo en erken 5.30da uyanıo bizde yatıoruz kocişle zaten dogu yatak odasında park beşik aldım mini boy ona onda uyuyo gündüzleride içeriye oturma odasına götürüyorum bazen beşiğinde bazen koltukta uyuyo uyanıkkende sesi çıkmıo bitek çok acıkınca kolları bacakları durmuo gazını çıkartıyorum bazen yarım saat ıkınıyo ama gazı çıkar çıkmaz uykuya geçiyo kucağa alıştırılmayan çocuklar yatıyo canım bu bir gerçek bi emzrmek için alıyorum kucağıma babasıda yatakta seviyo oynuyo az veriyorum kucağına alışmasın die 1 hafta annemlerdeydim kucaklarından kapmaktan bi hal oldum alıştırırlar die tavsiyem gece altını çok açmayın bebişlerin banada bunu yengem önerdi gece altı açılınca onun için bile uyanıo ben açmıyorum gece kaka etmio zaten pişiğide yok şükür kucağı bırakırsa gece uyur uyanık tut oyna onunla sende uyu geceleri ben ilk zamanlar uykumu alamayınca agresif oluodum şmdi şükr oğlan içerde oynuo ben bi yandan yemek yapıorum bi yandan pc de inş böle gider zaten böle giderse oğlan yaşına girer girmez 2. bebişi yaparım :)
Bu mamaya neden zehir gozuyle bakiliyor ben de onu anlamiyorum. Tamam anne sutunun yeri ayri ama mecbursan da vereceksin mamayi. Bu kadar zararliysa neden uretiliyor hala. Sen de canini sikma, olan sutun de gidecek elden Allah korusunkimseye deme nazar da değer bence :)
ben bugün devlet hastanesine gittim. ordaki doktora da sütümün yetmediğini ve mama verdiğimi söyledim. bi organını yokedyorsun dedi. anlamadım dedim. bağırsaklarda bi organ anne sütü ile birlikte mama vererek ona zarar veriyorsun dedi. mama verme dedi.
zaten bu konuda hassasım kadın birde böyle konuşunca yıkıldım gene. ağlaya ağlaya bi hal oldum. annemi aradım onu da üzdüm bi güzel. sonra hemşire arkadaşımla konuştum o biraz rahatlattı.
gene de bu süt olayına çok üzlüyorum. düşünmemeye çalışıyorum düşündükçe ağlayasım geliyor.yazarken gene aklıma geldi ağlıyorum.
Ben de yeni kesfettim. Bi 10-15 dk kendi kendine duruyor ben de rahat ediyorumkızlar 2 gündür yeni keşfettim kızım yüzüstü uyumaya bayılıyooooooo
hele ki çok gazı varken yatırıyorum zorlanmadan gaz da çıkarıyo mışıl mışıl da uyuyo
ama kafasını döndürürde nefes yolunu tıkarsa diye başından ayrılamıyorum işte
HEr emzigi aliyor mu oglun? BEn de sirin emziklerden almak istiyorum ama tutmaz diye korkuyorum. Hep yarim damak mi aldin?Emzik olayını anladığım kadarıyla Türkiye de çok büyütüyorlar. Burda hastanede veriyorlar hemen. Çok zararlı bişey olsa hastanede ısrarla vermezler. Evde emziksiz idare edilebilir belki gerçi ben evdede emziksiz yapamam ama dışarda yolda alışverişte yani her an kucağımıza alamayacağımız yada emziremeyeceğimiz zamanlarda emziksiz napılır bilemiyorum. Ben yapamam sanırım. Mızırdanınca yada huzursuzken yada ağlayınca emziği veriyorum hemen susuyor oyalanıyor. Üstelik ben çok yakıştırıorum bebeklere. Dün internetten bütün renklerinden sipariş verdim. Her kıyafetine uygun emziğimiz oldu. Hevesle bekliyorum.
Canim ille de kayisi yeyip iceceksin bak nasil geciyor. Bana da oluyor sik sik. Bol su ve kayisi ile atlatiyorumbu kabızlık beni delirtcek bitircek((((
ne doğum ne hamilelik ne göğüs ucu acıları ne dikişler beni hiçbiri bu kadar zorlamadı(((
kızlar bugün 3. gün ve ben 5 gün yapmadığımı biliyorum
aslında ilk başlarda hoşuma gidiyodu dikişlerim acımıyodu ama sonradan gece geliyor ve içerde inanılmaz ağrı yapıyo
tam anüsümde dışardan hiçbişey yok hemaroit yada anal fistür varmı diye elimle yokladım yok aynayla baktım gene yok şçerden inanılmaz bi acı zonklama
burda şey okumuştum bebeklerde kaka yapmak için kulak çöpünü zeytnyağına batırıp uyarın diye onu kendimde deneyeim dedim sabaha karşı acıya dayanamadım
ve kulak çöpü girmedi o kadar kasılmışki kulak çöpü girmeyen yerden nasıl çıkıcak zaten
yarın doktora gidicem dayanamıyorum
ızdırabın en dibi resmen
bizdede durumlar aynı. Netten araştırıyordum uykuya dalamama sorununu. Bebeğe şimdiden uyku rutini oluşturmak gerekiyormuş.Kendi kendine sallamadan uyumayı öğrenmesi gerekiyormuş. Bizimki ne uyuyor ne uyanık gözler baygın bi kapatıyor bi bağırıp ağlıyor. Sürekli sallamak istiyor.
işte ben elimden geldiğince, okuduğum duyduklarımla bişeyler yapıyorum. su şişeleri aldım kendime sürekli onlar yanımda hem ne kadar içtiğimi ölçüyorum hem de su içmeyi sevmeyen biriyim kalkıp almaya üşünüyorum. şişe yanımda durunca içiyorum.
işte böyle çörek otu yiyorum.
humana çay içiyorum günde 2 bardak falan.
doktorum bebeğin gelişimi gayet iyi dedi. tam bir ay kontrolümüzde 900 gram almıştı. boyu da 6 cm uzamıştı.
ama burdaki arkadaşların bebeklerin kilolarına bakıyorum ayda 1500 gram falan alan var. doktor herşey yolunda dedi diye sorun etmemeye çalışıyorum
sadece çevremdekiler dese umursamıcam ama gittiğim dr larda verme diyor. internetten araştırıyorum en az 2 ay anne sütü dışında bişi vermeyin diyor. kaldım arada işte. emzirme kampını denicem. aslında benim çoğu günüm emzirme kampında gibi. çocukla ilgilenmek dışında bişi yapmıyorum. ama gene de özel olarak bunu deneyeceğim. haftasonunu bkliyorum. eşimle daha iyi yaparım. eşim çocuğa daha iyi bakıyor. gözüm arkamda kalmıyor. kayınvalidem yaşlı, sağolsun yardımcı oluyor baya ama gözüm arkada kalıyor hep. uyuyamıyorum bile. hep çocuğun ağlama sesi kulağıma geliyor ağlamasa bile.
her gören bebeğin küçük kalmış diyoree bende biliyorum zaten el kadar hala humana içiyorum, şekerli şeyler yiyorum.ama beslenme düzenim hala oturmadı çünkü evde benden başka işleri ve yemeği yapacak kimse yok.eşim yoğun çalışıyor.su içmeyede dikkat ediyorum ama...hastaneden çıkışımız 3250gr, 1 aylık olduğunda 3680 gr olmuştu
boyuda 51 di hastaneden çıkış, 1 aylık kontrolünde 52,5 olmuş...minik kızım benim:26: bugün itibariyle 33 günlüğüz...
her gittiğimizde hastaneyi ayağa kaldırıyor benim bebiş.o zaman dr da elini bebişimin ağzına veriyor :) sinir olma dr da böyle yaptığına göre vardır bi hikmeti
kimseye deme nazar da değer bence :)
ben bugün devlet hastanesine gittim. ordaki doktora da sütümün yetmediğini ve mama verdiğimi söyledim. bi organını yokedyorsun dedi. anlamadım dedim. bağırsaklarda bi organ anne sütü ile birlikte mama vererek ona zarar veriyorsun dedi. mama verme dedi.
zaten bu konuda hassasım kadın birde böyle konuşunca yıkıldım gene. ağlaya ağlaya bi hal oldum. annemi aradım onu da üzdüm bi güzel. sonra hemşire arkadaşımla konuştum o biraz rahatlattı.
gene de bu süt olayına çok üzlüyorum. düşünmemeye çalışıyorum düşündükçe ağlayasım geliyor.yazarken gene aklıma geldi ağlıyorum.
şimdi banyo yaptırdık çocuğu. sırtında yetişkinlerdeki gibi iltihaplı sivilce varnormal bişi mi. yüzünde falan ufak tefek oluyordu ama bu daha büyük gibi.
birde kayınvalidem ve eşim çocuğu sakinleştirmek için elini verip emdiriyorlar. sinir oluyorum. emzik kabul etmiyor. bunlarda sakinleşsin diye çocuğun elini veriyorlar emsin diye
aman uğramasın canım kmseye çok zor yetemedim çocuğuma valla allahtan 1 günde dikildim ayağa.biz bugün geçtik çok çabuk büyüyolar maşallaaaaaaaah yyaa
geçmiş olsun tatlım inşallah o salgın buralara uğrramazz:18::18: çok zor olmuştur eminim ki sağlıklıyken zor yetiyoruz
dahasını düşünemiyorum
maşallah oğluşuna çok güzel kilo allmışş
doğum tarihiniz ne canım ya bibiş özellikleri hemen hemen aynı sanki benimkini anlatmışsın
çiş konusunda bizde aynıyız güya kalite takılıyoruz ama aynı ya bezde yada bizim bebişler çoookk sidikli
bebişlerinzde hiçbr orun yok cnm kucağa alışmışlar sadece dün akşam eşimi beklerken doğu kucağımda uyumuşuz 2mzde gece etkilendi 1de yatan çocuk 2de uyudu kucak istiodu bide aaaa ddm yok sana kucak suratıma bakıp dudağını büküodu :) burun tıkanıklığı içinde benim oğlanda doğduğu ilk 15 gün çok tıkalıydı banyolardan snra burun sterilizatörüyle temzleyip damla koyuyodum öle topladı kendini bi dne tatlımHerkes kalca grafigi cektirmeye baslamis. Bana doktor 2-3 ay arasinda cektir simdi tam cikmaz demisti. Bayramdan sonra gidicem ben de cektirmeye. Bayram sonrasi oglumun ve benim asilarimiz var. Tetanoz 5 dozdu hatirlarsaniz devam edip bitiricem ben.
Oglum 15 dakikadir ana kucaginda kendi kendine oynuyor ay nasil mutlu oldum anlatamam, sanirim bir ilk bu bizim icin
Uyku egitimi verenleri tebrik ederim. Ben gitgide kucakci yapiyorum bu cocugu galiba, bir an once onlem almak lazim. Havalar bir garip Ankarada. Yine kalin patiklileri giydirdim oglusuma. Ben bile usuyorum. Hele sabaha karsi micimiz donuyo soguktan. Oglusun saclarini da kestim ensesine gelenleri. Terletiyordu cocugumu.
Benim bebgin burnu surekli tikali hrhir ediyor. Serum fizyolojik veriyorum aspiratorle cekiyorum ama yine ayni yine ayni. Nasil kurtulucam bilemedim.
Canım kendini çok sıkmışsın. Ben sezaryen doğum yaptım, doğumdan hemen sonra sütüm geldi, doktorun dediğine göre doğum sancılarım başladığı içinmiş. Ama arkasından çok azaldı. Bebeğim sürekli ağlıyordu açlıktanmış, mecburen mama verdik. Neyse ki çabalarım sonucu sütü arttırdım. AMA (burası çok önemli) ne zaman (ki şuan hepimiz çok hassasız maalesef) canım sıkılsa, iki damla gözyaşı döksem hemen azalıyorHerkesin bünyesi her gıdaya aynı tepkiyi vermez, sen de benim gibi herşeyi dene mutlaka.
Bana bebişin doktoru miktarından önce kalitesini arttıralım ki iyi kilo alsın dedi, multivitamin (multibioanta) ve balık yağı verdi. Miktarını arttırmak için de mutlaka günde 3-4 litre su + ısırgan otu çayı (kahvaltıda içebilirsin) ve çok önemli mutlaka hergün kefir iç dedi. Ben bunların dışında şimdi hergün değil ama başlarda hergün mutlaka malt içecek içtim. Ben faydasını gördüğümü düşünüyorum, ama işte herkeste aynı etki olmayabilir.
Geçmişi okumaya vakit bulamıyorum, Bunları denemiş de olabilirsin. Lakin moralini çok yüksek tutmaya çalış, en önemli olan bu . Ben hep şöyle düşündüm: ben iyi olursam bebeğim de iyi olur, çünkü onlar bize muhtaç. Allah yardımcın olsun, inşallah sütün bollaşır da moralin düzelir.
Ahh bir de benim de kulağıma sesi geliyor bazen, o zamanlarda genelde uykusuz oluyorum. Kendini rahatlatmaya çalış. Bir yerde okumuştum, normalde bebek memedeki kahverengi halkayı emerek ile anneyi uyarıyor, hormon salgılanıyor ve süt yapılıyor. Ama anne sadece bebeğini düşünerek de bu hormonu salgılayabilir. Ben bunu sürekli denedim, gerçekten oluyor. Bence sen de kendini motive et ve bunu yapmayı dene. İnşallah sonuç alırsın.
Herkesin sıkıntıları aşağı yukarı aynı; uykusuzluk, gaz, süt, vs.. Bizde de hepsi var :)
Ancak benim takıldığım bir şey daha var. Bugün oğlum 38 günlük. Hastaneden döndükten hemen sonra kakası altın sarısı oldu, ama15. gününde birden yeşile döndü rengi. Hastanede 4 gün arayla 2 kez kaka tahlili yapıldı. Kakası mukuslu ve yeşil, bazen de sarı yeşil karışık. Ne bakteri ne mikrop hiçbir şey çıkmadı. İdrar tahlili, kültürü yapıldı, onda da bir şey çıkmadı. Doktor en sonunda kilo alımı iyi kaka rengini önemsemeyin dedi. Doğduğunda 3600 gramdı, 1 ay sonra 4500 oldu. Ama yine de içim bir türlü rahat etmiyor. Sizin bebeklerinizin kaka rengi de değişiyor mu böyle?
Bir de geçen gün bebeğim uyandı gözü arı sokmuş gibi şişmişti, ne yapacağımı şaşırdım. Yarım saat içinde düzeldi. Akşam uyuyup uyanınca yine şişmişti. Doktoru aradık, kızarıklık, akıntı, çapak hiç biri yok, sadece şiş dedik. Bebeklerde sık sık olur burnu tıkanınca dedi ve siyah çay demleyip gözüne pansuman yapın dedi. Yaptım geçti, tekrardan da olmadı. Size hiç oldu mu böyle bir şey?
Allah hepimize sabır versin. Ben de bütün gün evde çamaşır, yemek, çocuk çok sıkıldım, benim de yardım edenim yok. Ne yapalım güçlü olmak gerek, minik yavrular için.
kalitesini arttırmak için yağlı beslenmeye çalışıyorum. sağlıkocağına gidince vitamin takviyesi isticem. balıkyağı da alayım. bna söylenen süt yapan herşeyi yiyip içiyorum. ama doğru düzgün bişi arttırmadı sütümü. sabit sanki. 3 saatte bir sağarsam 60 ml çıkıyor, 1,5 saatte sağarsam 30 ml çıkıyor. daha uzun süre beklersem 100 e yaklaşıyor. bu miktarı arttıramadım bi türlü. oğlum 2 saatte bir açıkıyor ve 90 ml den aşağısı kurtarmıyor onu. kilo alımı az. önceden açgözlülük yapıyor sanıyordum ama şimdi anladım ki b,ldiğimiz açmış çocuk.
Canım bak benimde sol göğsüm yara oldu kan emdi oğlum bi iki gün emzirmeyeyim derken gitti süt. Bir gece önce şişti sağdım 125 ml süt ertesi gün süt gelmedi göğsümden. İstersem 24 saat bekliyim en fazla 20 cc çıkıyor.
Sağ göğsümle idare etmeye çalışıyorum. 3-4 saat arayla sağıyorum 90-120 cc arası çıkıyor. Arada uyanırda acıkırsa mama veriyorum. Şimdilik mama sayımız çok az ama tek göğsüm ne kadar idare edecek bebeğimin her geçen gün büyüyen midesini ki.
Yapacak bir şeyim yok ne yazık ki. Yalnız tesadüfen bir şey farkettim eşimin iftar için aldığı hurmayı biraz fazla kaçırdığım gün göğsüm şişti. 60 cc süt çıkaran göğsüm dün 120 yi gördü.
Dene derim. Gerçi sol göğsüme hiç faydası olmadı.
Bu kadar üzülme. Sen elinden geleni yap yeter. Ben 31 haftalık doğmuşum ve sadece 2 kez anne sütünü sağıp verebilmişler. Mamayla büyümüşüm ve gayet sağlıklıyım.
benimde emzirirken diğeri akıyor 24 saat göğüs pedi kullanıyorum her emzirmede sadece tek göğsümü veriyorum diğer emzirmede de diğerini
dvit i de en az 1 yaşına kadar kullanıcaz eğer başındaki o yumuşak şey (bıngıldak ) kapanmazsa 2 yaşına kadar da d vit i devam edicez
Benim ilk başlarda sütüm çok azdı , hatta bir kaç kere hazır mama vermek zorunda kalmıştım. Sonra medela ile sağdım , sütüm çok arttı , çok şükür. Aynı senin söylediğin gibi oluyor. Tek göğsümü emzirirken diğer göğsümdeki sütler akıyor . Bebeğimin üstü ıslandı , bir kac kez değiştirmek zorunda kaldım. Ben tek göğsümü emziriyorum , digerini de sağıyorum. Sağmazsam çok müthiş ağrı yapıyor. Bir daha emzirme saati gelene kadar iki göğsüm birden doluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?