- 30 Nisan 2012
- 307
- 2
- 296
arkadaşlar meraba, hepimizin bebişleri hayırlı uğurlu olsun umarım ,benim bebişim de 7 haziranda doğdu şu anda 42 günlük ,bu haftalarda bana gülümsemesi ve tepki vermesi gerekiyormuş ama benimkisi emzirirken de dahil olmak üzere bırakın gülümsemeyi bana bakmıyor bile ,hiçbir oyuncağa veya parlak ıvır zıvıra da tepki vermiyor sizinkiler nasıl nelere nasıl tepki veriyorlar ,bilinçli gülüyorlar mı mesela ya da bakıyorlar mı size
Ben de aynı dertten muzdaribim. Mama versem bile hala aranıyor. Emme isteği diye düşünüp emzik aldım,onu da kabul etmiyor.
Ne yapsam bilemedim. Saatlerce emzirmek yoruyo insanı.
oglum 49 gunluk beni takip ediyor ve sewdigimde guluyor..bunlari bir haftadir daha iyi yapiyor..tedirginsin belli doktora gorunun..icin rahat eder her bebek ayni olcak diye bisi yokk..zamanla hepsini ogrencek cnmm[/QUOTE
teşekkürler canım cevabın için doktor randevumuz ayın 17 sinde o zaman sorucam ama şu anda çok tedirginim eşim de çok kızıyor bana ,bakalım doktor ne diyecek off o zamana kadar ne yapıcam
arkadaşlar meraba, hepimizin bebişleri hayırlı uğurlu olsun umarım ,benim bebişim de 7 haziranda doğdu şu anda 42 günlük ,bu haftalarda bana gülümsemesi ve tepki vermesi gerekiyormuş ama benimkisi emzirirken de dahil olmak üzere bırakın gülümsemeyi bana bakmıyor bile ,hiçbir oyuncağa veya parlak ıvır zıvıra da tepki vermiyor sizinkiler nasıl nelere nasıl tepki veriyorlar ,bilinçli gülüyorlar mı mesela ya da bakıyorlar mı size
ayyy çoook teşekkürler içim rahatladıcanım bizimde doğum tarihimiz 7 haziran .bizimkide çook nadiren tepki veriyor.Ben doktora sordum 60 günden sonra başlayacak dedi.
emizrmeyince sağım yapmışmıdın. ben iyileşsin biraz diye sağıp veriyorum şu an. içeri doğru geniş oyuklar oldu bende. yakında meme başı diye bişi kalmayacak. o yüzden biraz iyileştireyim istedim. benimde sol göğsümden sağa göre yarısı çıkıyor.
Kayseride yasayan haziran anneleri bizde bulusalim mi cok imrendim istanbuldakilere
olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama daha cokk kucuguz tatlımmmmmmmmmmmmm:44::44:ama bız temmuzda dogdukk olarmıkii
Aynn canim bizde bayramda burada degiliz ama sonrasında bulusabiliriz hem bebeklerimizde ele avuca gelir birazbende onu diyorum canım biz de buluşalım valla bana uyar. ama bayramda yokum ben ank.da olacağım ailem orada ben gurbetteyim burada evlenip geldim kayseriye. o yüzden pek kimsem de yok. bayram sonrası da bikaç hafta kalmak planım ama dönünce yada gitmeden ayarlarsak görüşmek isterim.
bende onu diyorum canım biz de buluşalım valla bana uyar. ama bayramda yokum ben ank.da olacağım ailem orada ben gurbetteyim burada evlenip geldim kayseriye. o yüzden pek kimsem de yok. bayram sonrası da bikaç hafta kalmak planım ama dönünce yada gitmeden ayarlarsak görüşmek isterim.
Aynn canim bizde bayramda burada degiliz ama sonrasında bulusabiliriz hem bebeklerimizde ele avuca gelir biraz
bizde de kaka yapamama sorunu başladı... 2 gündür tık yok.... korkup acile götürdük,10 güne kadara yapmaması normal ilaç ya da herhangi bi uygulama yapamayız dediler... anlamıyorum ki çocuk emiyo emiyooo o sütler nereye gidiyor... yememde de sorun yok.... zeytinyağı verdim,popişine de sürdüm hala tık yok....
işin ilginç yanı huzursuzluğu da yok herşey normal...
kızlar bebeğim 16 günlük ve sanki doymuyor gibi geliyor sizinkiler bir emme saatinde ne kaç cc sütle doyuyordur tahmini olarak gece falan durmazsa mama veriyorum beni emiyor ardından bir ölçek mama yiyor ama hala aranıyor sütüm ağzına gelmiyor mu acaba diyorum birde emerken bazen yutkunma sesleri çıkarıyor bazende sadece ağzını kımıldatıyor sanki hiç yutkunmuyor süt yok galiba diyorum sıkıyorum göğsümü süt geliyor ama sizinkiler nasıl yapıyor ben çok mu pimpirikleniyorum
göğüs pedleri sırıksıklam oluyor insan içine nasıl çıkcaz üstüm ıslanıyor hemen kaç saatte bir emziriyorsun canım
emizrmeyince sağım yapmışmıdın. ben iyileşsin biraz diye sağıp veriyorum şu an. içeri doğru geniş oyuklar oldu bende. yakında meme başı diye bişi kalmayacak. o yüzden biraz iyileştireyim istedim. benimde sol göğsümden sağa göre yarısı çıkıyor.
Benim bebgin burnu surekli tikali hrhir ediyor. Serum fizyolojik veriyorum aspiratorle cekiyorum ama yine ayni yine ayni. Nasil kurtulucam bilemedim.
uyusaydık iyiydi ama kızım oyun oynuyor. geceleri uyuyor dıye diye kendı kendime nazar değdirdim cocuga...((
Canım ben ilk kızıma verdim. Şimdi bu kızıma da veriyorum, vereceğim. Aslında çok temel şeyler var uykuyu düzene sokmak için. Çok fazla kucak olmayacak. İlerleyen aylarda da rahat etmek için bebek her zaman kendi odasında ve yatağında yatacak. Kundak ve emzik başlarda şart. Karnı muhakkak tok olacak. Beslenme saatleri hep sabit olacak ne olursa olsun. Saatinden öne veya sonra değil. Akşam 12'den sonra altını açmak yok. Işıklı ortamda, gürültüde tutmak yok. Gece gündüz ayrımı yapabilsin diye. Başlardaki devamlı uyuma hali geçmeye başladığı zaman her gün 10-12, 14-16 arası yatağında olacak, uyusun uyumasın. O saatlerin uyku zamanı olduğunu öğrenmesi şart. Her gün muhakkak 19:00'da banyo, emzirme ve en geç 20:30'da yatakta olmalı. İlk aylarda bu duruma çok itiraz etmiyorlar bu şartları sağladığında. Eğer ki ederse kucağa almadan önce emzik kontrolü, yönünü değiştirip yeni bir pozisyon verme, odanın sıcaklığını ayarlama gibi şeyler işe yarıyor. İlerleyen aylarda özellikle gündüz uykusu saatlerine itiraz edebilir bebek. O zaman da biraz mızıldanmasında problem yok, çünkü gerçekten edepsizlikten yapıyor oluyorlar. Bir de genel olarak en en büyük şart, devamlı kucakta tutup kucak kuşu yapmamak gerekiyor.
kızlar oğlum pazar gününden beri çok huzursuz sürekli ağlama durumunda emerken savaşarak emiyor ve sürekli emmek istiyor yatırıyorum kalkıyor kucağa alınca az susar gibi olup 5 dk sonra kucakta olmasına rağmen gene ağlıyor doymuyor mu acaba diyorum sütüm var öyle aman aman taşıp akıcak kadar değil ama var acaba kalitesizmi ki doymuor diyorum kaka yapmasıda azaldı pazardan beri 4-5 defa yapardı şimdi 1 defa yaparsa yapıyor ıkın ıkın bir hal oluyor gazıda var ama onuda alttan üstten çıkarıyor genede rahatlamıyor noldu anlamadım pazar gününden önce 22-3 saatte bir emip 2 saat uyurdu gazı vardı ama böyle huzursuz değildi memede kavga olayı yoktu hiç kakası düzenliydi ne derdi var emin olamıyorum doymadığını nasıl anlarım yada ne derdi olduğunu çok üzülüyorum o öyle yaptıkça
oğlum tam en tatlı olacağı ,tepki vereceği ,beni anlayacı zaman işe başlayacağım.şu 6 ay mevzusu da çıkmadı zaten.Neyse vardır bundada bir hayır ....
kızlar bebeğim uykuya çok zor dalıyor uyuyuncada kaldırmak zor oluyor gözlerini çevirip duruyor korkutuyor beni sizinkilerde yapıyor mu başka yerlere bakıyor bazen gülüyor bazen kaşlrını çatıyor normal mi bunlar
Aynn canim bizde bayramda burada degiliz ama sonrasında bulusabiliriz hem bebeklerimizde ele avuca gelir biraz
olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama daha cokk kucuguz tatlımmmmmmmmmmmmm:44::44:ama bız temmuzda dogdukk olarmıkii
kızlar bebeğim uykuya çok zor dalıyor uyuyuncada kaldırmak zor oluyor gözlerini çevirip duruyor korkutuyor beni sizinkilerde yapıyor mu başka yerlere bakıyor bazen gülüyor bazen kaşlrını çatıyor normal mi bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?