2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar oğlum pazar gününden beri çok huzursuz sürekli ağlama durumunda emerken savaşarak emiyor ve sürekli emmek istiyor yatırıyorum kalkıyor kucağa alınca az susar gibi olup 5 dk sonra kucakta olmasına rağmen gene ağlıyor doymuyor mu acaba diyorum sütüm var öyle aman aman taşıp akıcak kadar değil ama var acaba kalitesizmi ki doymuor diyorum kaka yapmasıda azaldı pazardan beri 4-5 defa yapardı şimdi 1 defa yaparsa yapıyor ıkın ıkın bir hal oluyor gazıda var ama onuda alttan üstten çıkarıyor genede rahatlamıyor noldu anlamadım pazar gününden önce 22-3 saatte bir emip 2 saat uyurdu gazı vardı ama böyle huzursuz değildi memede kavga olayı yoktu hiç kakası düzenliydi ne derdi var emin olamıyorum doymadığını nasıl anlarım yada ne derdi olduğunu çok üzülüyorum o öyle yaptıkça

deneyimli annelere bir sorum olacak,çocuklarınıza uyku eğitimi verdiniz mi

canım uyku eğitimi için güzel şeyler yazmışın ama bizimki kendi kurallarını koymuş onu nasıl değiştireceğim (

Canım mesela bir üst mesajında alıyorum kucağıma 5 dk sonra uyuyor demişsin ya, kucağında dolaştırma yavruyu. Ana kucağı gibi bir şeyde vakit geçirmesine gayret et. Oturt ve bırak demiyorum ama, yine kucağındaymış gibi onunla konuş, önüne renkli oyuncaklar as, sesli olanları salla, eğlendir vs. Kucağın ço doğal olarak bebeğinin ayrılmak istemediği ve rahatladığı bir yer. Uyuyakalır. Aa kucağında uyanık tutarsan birsüre daha sonra yatağında uyuyacak kadar yorgun olur. Emziği bebeğe verdiğinde de emziğin arkasına emziği atmasına engel olacak bir stopper koy. Küçük bir omuz bezini faan rulo yapıp emziğin önüne koy. Başlarda atmasını engellemiş olursun. Bir süre sonra da alışıp kendi tutar zaten.

aaaaa kaşıkla çörek otu yiyen bi tek benim sanıyordum :))) çörek otu sütü arttırır dediler dediler eeee dedim napıcam en kolayı 1 kaşık çörek otu at ağzına, üstüne su. işe yarıyor mu bilmiyorum yani yapmasam nolur bilmiyorum ama yapıyorum :))))

kızlar ben bebeğimi emzirmeye başladığım zaman diğer göğsüm akmaya başlıyor bebeğimin üstü ıslanıyor bu normal mi yaa sizde böyle oluyor mu birde iki memeyi her emzirmede veriyormunuz yoksa önce birini aradan 2 saat falan geçice diğerini mi benim bebeğim ikisini de emse elimi ağzına götürünce başlıyor emmeye doymuyor mu acaba diyorum zaten göğüslerimin yarası hala geçmedi ağlayarak emziryorum birde böyle yapıca doymadı diye üzülüyorum bugün yalancı meme verdim ne rahat şeymiş yaaa ama herkes alıştırma diyor sizler veriyor musunuz ? devit 3 damlası vermişti hemşire bugün başldık 3 damla kaşıkla verdim bu şekilde olucak dimi kızlar ne zamana kadar vericez bunu

3 nolu beze gectinizmi gunumuz yakin senle
biz bugün geçtik çok çabuk büyüyolar maşallaaaaaaaah yyaa

geçmiş olsun tatlım inşallah o salgın buralara uğrramazz:18::18: çok zor olmuştur eminim ki sağlıklıyken zor yetiyoruz
dahasını düşünemiyorum
maşallah oğluşuna çok güzel kilo allmışş

doğum tarihiniz ne canım ya bibiş özellikleri hemen hemen aynı sanki benimkini anlatmışsın
çiş konusunda bizde aynıyız güya kalite takılıyoruz ama aynı ya bezde yada bizim bebişler çoookk sidikli

hoş geldin vee güle güle yolunuz açık olsun tatlım..
kazasız belasız gidin gelin inşallah.. maşallah kızçen çok iii kilosu

bizde yeni çıkardık canım ama artık alıştı çizmiyor bence sende çıkar ellerinin kendine ailt olduğunu farketti
bende tırnaklarını kesmeye cesaret edemiyodum bi baktım bi gün burnunu kanatmıış
sonra birazda burdan gaaz depoladım ve kestiim oğluşumun elleri artıkın özgür

sonra gelde gülme işte o bakış bitiriyor insanı annelik bu olsa gerek
maşallah emir paşa anneyi sömürmüş bitirmiş bide kendine löp löp et yapmış
aşınız nasıl oldu hepsi iğnemi??
bide ilaç kullandınmı gitmeden ve geldikten sonra:26:

her ayda vuruluyor bildiğim kadarıyla:44:

REKLAAAAMLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRR

Kızlar kızıma MAŞALLAH deyin
MAŞALLAH suphanallah çok büyümüş yaaa tam ısırmalık bacaklara bak yavrum benim yaaa melek meleeeek:128::128:

bendede aynı durumlar tatlım çok şükür maşallah demekki sütün bol
sütü az olanlar ikisinide veriyor ama ben göğsümün boşalmasını bekliyorum yoksa ağrı yapıyor bana

2 saatte bir uyanıp kendi acıkıyor zaten sırayla veriyorum göğüsleri
damlayıda günde 3 damla 1 yaşına kadar dewam tatlım..

Bana doktorum tavsiye etti canım. Yediğim zaman sütün bollaştığını bariz görebiliyorum. İşe yarıyor bence.

ama sütüm su gibi geliyor bana koyu sütü de emiyordur inş.bu hafta dr gittiğimizde kilosunu öğreneceğim çok merak ediyorum artış oldu mu diye ilk başta kilo kaybı baya yaşadık çünkü birde ben uykudan zor uyandırıyorum zorlamasam kalkacağı yok

Bana doktorum tavsiye etti canım. Yediğim zaman sütün bollaştığını bariz görebiliyorum. İşe yarıyor bence.

işte ben elimden geldiğince, okuduğum duyduklarımla bişeyler yapıyorum. su şişeleri aldım kendime sürekli onlar yanımda hem ne kadar içtiğimi ölçüyorum hem de su içmeyi sevmeyen biriyim kalkıp almaya üşünüyorum. şişe yanımda durunca içiyorum.

işte böyle çörek otu yiyorum.

humana çay içiyorum günde 2 bardak falan.

doktorum bebeğin gelişimi gayet iyi dedi. tam bir ay kontrolümüzde 900 gram almıştı. boyu da 6 cm uzamıştı.
ama burdaki arkadaşların bebeklerin kilolarına bakıyorum ayda 1500 gram falan alan var. doktor herşey yolunda dedi diye sorun etmemeye çalışıyorum

Yüzüstü yatırınca boyun kasları da gelişiyormuş. Ben de her gün göğsümün üzerine 5-10 dk yüz üstü yatırıyorum ,bir yandan da sırtını sıvazlıyorum , hemen pırtlıyor , çok hoşuna gidiyor.

prima beyaz olanı çok memnunum ilk günden beri hemde hiç pişiğimiz olmadı ama 2 aylık olacaz daha 3. paketimiz çünkü ben hep yıkıyorum sadece gezmelerde bide geceleri kullanıyorum kullanırkende bi kapta sıcak suyun içinde yıkıyorum mendili
mendiller kendiliğinden pudralı o yüzden öyle kalıntılar yapıyo

slm canım hoş geldin özlettin kendini
geçmiş olsun bebişine
maşallah çok ii kilo almış paşacııık bence gayeet iyisiniz

ayyyh hastayım bu topiğin erkeklerine yaa maşallah hepsi saçlı saçlı yaaaa

geçmişe ii bak tatlım ayrıntılı şekilde yazdım uygulamak isteyen uygulasın
40nız hayırlı olsun daha nice nice 40lar dewirin inşallaaaaaaaaaaaaahh

Onuda dusundum, ama tanisirim belki anlarim oyle biri olup olmadigini.Odaklaniyorum var diye hatta cidden stres yapmiyorum ama suan sagdim 5 cc bile cikmadi 3 yada 5 damla bagisikligi icin 6 ay anne sutu alsaydi iyiydi.
kendi sülalenden biri varsa güvenilir bence yakından bulmaya çalış haklısın senin kaygını anlayamayız
belki psikolojik olarak bebişim artık anne sütü alıyor diye rahatlarsan sütün çoğalır inşallah
hem kötü düşünme sadece sen değilsinki millet göğüslerim sarkmasın diye emzirmeyip mama veriyolar
olsun hayırlısı sen yinede göğsünü vermeye çalış onunda faydası var 3-5 damla olsun kimse annenin yerini tutmaz

Arkadaslar d vitamini damlasını biberonda süte karıstırıp veren varmı?benim oğlan kaşıkla verince cıkarıyo. Karıstırıp versem acaba bi sakıncası olur mu??
olur canım niye olmasın daha ii çünkü damladan sonra kusmaması lazım

Eki Görüntüle 758732 benım uyku bılmez sevgilim =) üüü cekme annem gezdir beni diye ağlıyo =)

oyyhh erkek olmuşta bahçivan giymiş yesinlerr seni yaa çok tatlı allahım esirgesin

bizde yok tatlım gözlemlediğim kadarıylaa:26:

ooyy maşşaaalh banada bi tane onun aynısından yapıp göndersene

erkeklerin hepsi aynı sanırım bizim sıpada aynı maalesef babacı oluyolar

almıştır niye almasın annesi zaten sen farkediyosundur cicilerinden
hem sütün açıklığına koyuluğuna ne bakıyosun önemli olan vitamin
eyvaaah tembel olacak seninki desene uyku tulumu

Eki Görüntüle 759097
Benim oğlum günde en az 10 saat bu salıncağın üzerinde. Ayrıca ana kucağımızda titreşimli. Bir zararı olsa başta doktor olan babamız izin vermez. Hatta ne zaman kucağına alsa oğlunu oda sallıyor pişpişliyor. Yani için rahat olsun. Bebeği şiddetli bir şekilde sarsmadığın sürece hiç bir zararı yok internetten araştırabilirsin.

benimde emzirirken diğeri akıyor 24 saat göğüs pedi kullanıyorum her emzirmede sadece tek göğsümü veriyorum diğer emzirmede de diğerini
dvit i de en az 1 yaşına kadar kullanıcaz eğer başındaki o yumuşak şey (bıngıldak ) kapanmazsa 2 yaşına kadar da d vit i devam edicez

kızlar herkese iyi geceler doğumdan beri girip yazmaya fırsatım bile olmadı uykusuz bir bebeğim var herkesin bebekleri büyümüş maşallah.sizlere bişi danışmak istiyorum 23 gün önce normal doğum yaptım ve iç dikişlerim için şampuanla yıkarken,elime 1 cm kadar sert iğne midir ipmidir ,bişi geliyor çektim belki iptir diye ama gelmedi.iplik olsa öyle sert olmaz diye düşündüm.aynı durumu yaşayan var mı acaba dikişlerim mi tutmamadı mı.

Ben acıkıp meme istediğinde önce emzik verdim bir kaç dk. Cuk cuk emdi sinirlendi her seferinde öğürdü attı falan ama yılmadım. İki hafta sürdü alıştırmak.

Benimde dikişimin başlangıç noktasındaki yara kabuğu kalkınca altından yarım santim kadar beyaz ip göründü bende tırnak makasıyla dibinden kestim:) seninki de öyle bişey mi acaba. Bu durum ne kadar normal bende bilmiyorum.Pazartesi bebeğimin duyu testi için hastaneye gidicem o zaman doktoruma sormak istiyorum bakalım ne diyecek...

Emzik olayını anladığım kadarıyla Türkiye de çok büyütüyorlar. Burda hastanede veriyorlar hemen. Çok zararlı bişey olsa hastanede ısrarla vermezler. Evde emziksiz idare edilebilir belki gerçi ben evdede emziksiz yapamam ama dışarda yolda alışverişte yani her an kucağımıza alamayacağımız yada emziremeyeceğimiz zamanlarda emziksiz napılır bilemiyorum. Ben yapamam sanırım. Mızırdanınca yada huzursuzken yada ağlayınca emziği veriyorum hemen susuyor oyalanıyor. Üstelik ben çok yakıştırıorum bebeklere. Dün internetten bütün renklerinden sipariş verdim. Her kıyafetine uygun emziğimiz oldu. Hevesle bekliyorum.

yooook artıık kaç kilosuun cücüüüüm

tatlış 60 kiloyum ama bende ata demirer gibi ekvatoryal olarak kilo aldım kollarımı bacaklarımı görsen üflesen kırılır kemiklerim çok incedir bide 48in pek üstünü görmemişimdir hamileliğe doğru kilo alışım başladı şuan göbek ve dötten ibaretim

ya bu ne tatlı bu ne tombiş bişi nasıl sevimli maşaalh maşallah hoşgeldin dünyaya bebek

Herkese iyi geceler. Galiba çoğunuz benim gibi bebeğinin uykusuzluğundan şikayetçi. Bende aynı durumdayım. Günde 7-8 saat uyuyor. Ben o uyurken uyuyayım mı temizlik mi yapayım? yemek mi? çamaşır mı? ütü mü? bilemiyorum. Kendime de vakit ayırmak istiyorum çünkü günden güne kendimi daha yorgun ve mutsuz hissediyorum. Bebeğimi ne kadar çok sevsemde eski rahat günlerimden sonra bu kadar kısıtlanmak beni gerçekten çok etkiledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…