deneyimli annelere bir sorum olacak,çocuklarınıza uyku eğitimi verdiniz mi
sadece çevremdekiler dese umursamıcam ama gittiğim dr larda verme diyor. internetten araştırıyorum en az 2 ay anne sütü dışında bişi vermeyin diyor. kaldım arada işte. emzirme kampını denicem. aslında benim çoğu günüm emzirme kampında gibi. çocukla ilgilenmek dışında bişi yapmıyorum. ama gene de özel olarak bunu deneyeceğim. haftasonunu bkliyorum. eşimle daha iyi yaparım. eşim çocuğa daha iyi bakıyor. gözüm arkamda kalmıyor. kayınvalidem yaşlı, sağolsun yardımcı oluyor baya ama gözüm arkada kalıyor hep. uyuyamıyorum bile. hep çocuğun ağlama sesi kulağıma geliyor ağlamasa bile.
canım uyku eğitimi için güzel şeyler yazmışın ama bizimki kendi kurallarını koymuş onu nasıl değiştireceğim(
Senin de beynin gittiğin bi yerde kalmış deseydin sen de canım
Canım ben ilk kızıma verdim
Canım; çok şey yapıyorsun süt için biliyorum ama yine de hatırlatmak istedim. Çok çok çok fazla su içmelisin. Ben tuvalete zor yetişecek kadar çok su içiyorum. Bir de çörekotu tüket. Her iki emzirme arasında 1-2 çay kaşığı çörekotu yiyorum, çok faydasını görüyorum. Bir de Gnc'nin Brewer's Yeast diye bir supplement'i var. Günde 4 taneye kadar içilebiliyor. Ya da ısırgan otu hapı var yine Gnc'nin yanlış hatırlamıyorsam onları deneyebilirsin. Alkolsüz bira içebilirsin bol bol. Yaralar seni bezdiriyor, anlıyorum. Ben de 2 ay çekmiştim ve 2 defa da süt ateşi olmuştum. Ama sabret, hepsi geçiyor. Sana tavsiye ettiğim yatarak emzirmeyi denedin mi? İşe yaramadı mı?
biz bugün geçtik çok çabuk büyüyolar maşallaaaaaaaah yyaa3 nolu beze gectinizmi gunumuz yakin senle
slm canlarım nasılsınız bebişler nasıl?Ortalıkta salgın var haberiniz olsun dün akşam ateşlendim 40 dereceye çıktı ateşim parmağımı oynatıcak takaatim yoktu eşim emzirttirtti bebeği hep o tuttu memeye onu bile alamıodum kucağıma.Neyse bgn düştü ateşm allaha şükür yavrum bana muhtaç dün öğlen kalça usgmiz çekildi sorun yok oğlum 5200 olmuş maşallah sütüm yağlı yarıyor sıpaya gece uykularımız düzene girdi 1.30 da uyuyo 6 ya kadar bu arada sizinkilerde garip sesler çıkarıo mu :)dudağını fln bükmeye başladı bu arada artık net gülüyoruz tepki veriyoruz karşıdakine :)2 gündür kaka problemimiz vardı zor yapıodu hakiki zeytinyağı vermemi söyledi doktor 1 çay kaşığı kdr bu sabah denedik bakalım etki edicek mi domates gibi oluyo yapamayınca bzde durumlar böyle bu arada bebiş resmleri eklenmiş gördüklerim turnur,mikailesra,nurgu maşallah bebişlerinize öpün çok çok mıncıklayın şöyle bi :)
bu arada aç olduğunu anlamak için bnm kinin tepkisi şöyle elleri ayakları durmuo aç olunca memeyi bi kapışı var canımı alıyo resmen çok obur bi sıpa sofraya bi bakışı var biz yemek yerken ek gıdalara bi geçsekte rahatlasak :)
bişey sorucam bu arada kızlar bnm oğlan çokçiş yapıyo bezinden geçiyo bazen prima kullanıyoruz ama yaramıyo sanrım bazen ggece alıyorum emzirmek için beli çocuğun ıslak hep üşütücek diye korkuyorum bu sabah bezini değiştirdim 1 kilo çiş yapmış resmen allahtan geçmemişti
hoş geldin vee güle güle yolunuz açık olsun tatlım..kızlar nasılsınız , geçmişi bitiremedim 20 sayfa gerideyim. biz iyiyiz kızımla çok şükür ama annem geçen hafta pazar günü gittiğinden beri kızımla yanlız kaldım ve çok zorlandım hiç birşeye vakit bulamadım ara ara buraya girip okudum ama yazmaya fırsat bulamadım kızım uyuduğunda uyumaya veya evi toparlayıp yemek yapmaya çalıştığımdan buraya vakit bulamadım. ara ara depresyonlara girer gibi oldum, çünkü son bir haftadır kızım her akşam iftar saatlerinden gece yarılarına kadar ağlıyo , sanırım gaz sıkıntısı var aslında çıkarıyo gazını ama tam hepsini çıkaramıyo sanırım, çıldıracak gibi olduğumuz oldu eşimle, eşim akşamdan akşama ve çok yorgun geliyo hatta 3günde bir de gececi ve bana çok yardımı olmuyo neyse ki yarın sabah Sinoba beni ailemin yanına bırakıcak , çünkü anladı nekadar çok zorlandığımı, bil hassa dün gece çok ağladı yavrucağım saatlerce ağladı susturmak için gece gece arabaylaa sokaklara döküldük, arabaya binince susuyo da zilli kızım gezme mi istiyo ne.... Şuan hıp hızlı aklımdan geçenleri yazıyorum biraz daldan dala atlıyorum kusura bakmayın çünkü kızım uyanıyo şuan mızmızlanıyo beşiğinde . Buarada dün 1 aylık olduk ve ilk aşımızı da olduk . Doğa 3330 gr 50 cö doğmuştu ve şuan 4500 kilo ve 54 cm , sağlık ocağındaki hemşire ablamız gelişimi iyi , sütün yeterli dedi çok mutlu oldum ama bir de şu akşam ağlamalarımız da olmasa çok zor çook he bide kızımın yüzü gözü hep isilik ve boynunun altları kat kat olmuş pişikten kıpkırmızı et gibi olmuş silemiyorum boynunu açmıyo bir türlü neyse kızlar bizden haberler böyle
Buarada Talıaa, zeynoo ve geridönüşümkutusu öyle çok sevindimki geri dönmenize çok iyi oldu geri gelmeniz
denoz arakadaşım günlerdir yazın aklımdan çıkmadı acını tasavvur edemiyorum çok zor inan bana kendi ailemden birinin başına gelmiş kadar üzüldüm içim yandı, Allahım sana sabır versin güç metanet versin ve yeniden kolların dolsun minik meleklerle...
Kızlar sizleri çok çok seviyorum çok özledim hepinize öpücüklerYarın sabah İsstanbuldan Sinoba kendi arabamızla yola çıkıcaz dua edin kızlar yollarımız açık olsun sağ salim varalım .....Bundan sonra hep cepten takip etcem sizi yazabildiğim kadar yazmaya çalışırım
bizde yeni çıkardık canım ama artık alıştı çizmiyor bence sende çıkar ellerinin kendine ailt olduğunu farkettiBiZde iki aylik olucaz hala eldiveni cikarmadik.ne zamN cikarsam elini gozune sokuyr simdide gozlerini ogusturmayi ogrendi ikide bir gozunu ogusturuyor burnunu ogusturuyor acaba benimkimi bole sadece bide elini emiyor surekli eldiven dsgisiyorum mikrop olmasin diye
Banada dua et canım ya benimkininde gece uykusu düzelir inşlh. Bende yatırırken emzirmeye başladım memede uyuyordu ama sonra içim gidiyordu gazını çıkarmak için kaldırıyordum sonra hooooop gözler cin olmuş bana bakıyor
maşallah emir paşa anneyi sömürmüş bitirmiş bide kendine löp löp et yapmışsuan 2 numara olan paketin bitmesini bekliyorum, muhtemelen 1 haftaya kalmadan geçmiş oluruz 3 numaraya 2 numara küçük geliyor çünkü.
kızlar doktordan geliyoruz, ben 1 tane igne olacak sanıyordum 3 tane aşı yaptılar kuzumaa
kilosu 6.300 boyu 59 cm olmuşdoktor kilo alımı çok iyi sütün yarıyor dedi.
ben zaten sarılık geçtikten sonra mamayı kesmiştim,
böyle olmasına çok sevindim
her ayda vuruluyor bildiğim kadarıyla:44:maşallah emirekoskocaman abi olmuş valla..bu aşı işini tam soracaktım sen yazmışsın demek 3 aşıymış kaçıncı günde yapılmış oldu şimdi bu 2. parti aşılar, bize 15 ağustosa gün verdi hemşire sanki geç gibi geldi bana:44:
Bu ne diyo la??
MAŞALLAH suphanallah çok büyümüş yaaa tam ısırmalık bacaklara bak yavrum benim yaaa melek meleeeek:128::128:Kızlar kızıma MAŞALLAH deyin
kızlar ben bebeğimi emzirmeye başladığım zaman diğer göğsüm akmaya başlıyor bebeğimin üstü ıslanıyor bu normal mi yaa sizde böyle oluyor mu birde iki memeyi her emzirmede veriyormunuz yoksa önce birini aradan 2 saat falan geçice diğerini mi benim bebeğim ikisini de emse elimi ağzına götürünce başlıyor emmeye doymuyor mu acaba diyorum zaten göğüslerimin yarası hala geçmedi ağlayarak emziryorum birde böyle yapıca doymadı diye üzülüyorum bugün yalancı meme verdim ne rahat şeymiş yaaa ama herkes alıştırma diyor sizler veriyor musunuz ? devit 3 damlası vermişti hemşire bugün başldık 3 damla kaşıkla verdim bu şekilde olucak dimi kızlar ne zamana kadar vericez bunu
aaaaa kaşıkla çörek otu yiyen bi tek benim sanıyordum :))) çörek otu sütü arttırır dediler dediler eeee dedim napıcam en kolayı 1 kaşık çörek otu at ağzına, üstüne su. işe yarıyor mu bilmiyorum yani yapmasam nolur bilmiyorum ama yapıyorum :))))
bendede aynı durumlar tatlım çok şükür maşallah demekki sütün bol
sütü az olanlar ikisinide veriyor ama ben göğsümün boşalmasını bekliyorum yoksa ağrı yapıyor bana
2 saatte bir uyanıp kendi acıkıyor zaten sırayla veriyorum göğüsleri
damlayıda günde 3 damla 1 yaşına kadar dewam tatlım..
Bana doktorum tavsiye etti canım. Yediğim zaman sütün bollaştığını bariz görebiliyorum. İşe yarıyor bence.
kızlar 2 gündür yeni keşfettim kızım yüzüstü uyumaya bayılıyooooooo
hele ki çok gazı varken yatırıyorum zorlanmadan gaz da çıkarıyo mışıl mışıl da uyuyo
ama kafasını döndürürde nefes yolunu tıkarsa diye başından ayrılamıyorum işte
prima beyaz olanı çok memnunum ilk günden beri hemde hiç pişiğimiz olmadı ama 2 aylık olacaz daha 3. paketimiz çünkü ben hep yıkıyorum sadece gezmelerde bide geceleri kullanıyorum kullanırkende bi kapta sıcak suyun içinde yıkıyorum mendilikızlar ya bebeğin poposunu silmek için hangi marka ıslak mendil kullanıyosunuz. ben bez olarak molfix kullanıyorum yanında hediye edilen molfix ıslak mendil çok güzel parfüm fln içemiyo sabunlu. ama tek olarak bulamadım sanırım mgroslarda fln satılıyo. primanın beyaz paketlerini hiç beğenmedim pişik yaptı bizi sanki köpüklü gibi yapış yapış oluyo mavi olanıda parfümlü.
slm canlarım nasılsınız.coktandır birtürlü katılamadım aranıza.
gelen giden ev işi yemek iftardı sahurdu derken bünyem alt üst oldu.
zombi gibi geziniyorum ne gece ne gündüz uyumuyorum.
neyse bizim paşa pamukçuk oldu nasıl oldu anlamadım ama 2.cocugum olmasına ragmen başladıgı anlayamamışım ve iyice ilerlemiş bogazına kadar inmiş yavrumun.bogazı bile şişmiş bu yüzden .1 haftadır onunla ugraşıorum damla verdi damlayla pamukçu önlüyoruz şuruplada bogazını.
inanın dışarı bile cıkartmıyorumki hasta olur diye ama oluyor
mesela eşim şuan iş yerinin iftar yemegine gitti herkes karısıyla ailesiyle ama ben hasta olur diye gitmediöm eşim tek gitti am huzursuz gitti yanlız olunca.
bu arada bugün 45 günlügüz
2700 dogan muhammed erenmim şuan 4700 kilo
sizin kilo alımları nasıl biz cokmu düşügüz ?
ayyyh hastayım bu topiğin erkeklerine yaa maşallah hepsi saçlı saçlı yaaaa
maşallahhh fındığıma :) minik kuzu
bebişe dikkat et aman biz önemli değiliz zorda olsa atıyoruz üstümüzden ama oğlum hasta olsa dayanamam burnu tıkansa üzülüyorum bzimde aynı tatlım gündüzleri ağlaması sızlaması yok keyifli gayet uyku saati yaptım ona gece 1.30 da uyuyo sabah 6 6.30 uyanıo emiyo yine yatıyo ama sık uyanıo sabahları babasıyla yatakta oynuyolar
sağol canım bnm iyileştim şükür bol sıvı alıyorum zaten mecbur emzirdiğim için zaten sıvı alımım çok fazla
bu arada bugün kü biziz buda :)
Eki Görüntüle 758039
geçmişe ii bak tatlım ayrıntılı şekilde yazdım uygulamak isteyen uygulasınDün burada kırk uçurma nasıl olur dememe rağmen malesef kimse cevap vermedi((
Ama büyüklerimden öğrendiklerimlerimle biz kırkımızı çıkardık.Şöleki,
bir leğene 40 tane herbirini ihlas suresiyle okuyarak taş koyduk.Bugday koyduk,tuz koyduk,alyans koyduk.
içine su doldurduk.O Suyla bebegi dualar okuyarak yıkadık.sonra o suyla bende yıkandım.BÖELİKLE KIRKIMIZDA ÇIKTI.BİZDE HEMEN GEZMEYE GİTTİK :))
kendi sülalenden biri varsa güvenilir bence yakından bulmaya çalış haklısın senin kaygını anlayamayızOnuda dusundum, ama tanisirim belki anlarim oyle biri olup olmadigini.Odaklaniyorum var diye hatta cidden stres yapmiyorum ama suan sagdim 5 cc bile cikmadi 3 yada 5 damla bagisikligi icin 6 ay anne sutu alsaydi iyiydi.
olur canım niye olmasın daha ii çünkü damladan sonra kusmaması lazımArkadaslar d vitamini damlasını biberonda süte karıstırıp veren varmı?benim oğlan kaşıkla verince cıkarıyo. Karıstırıp versem acaba bi sakıncası olur mu??
Eki Görüntüle 758732 benım uyku bılmez sevgilim =) üüü cekme annem gezdir beni diye ağlıyo =)
kızlar sizin bebeklerinde ayak ve bacakları titriyormu
dogdugundan beri yapıyor geriliyor diye düşünüyordum ama bu aralar iyice farkettim bilgin günde 4 -5 defa ayak ve bacakları titretiyor
korkmaya başladım bu reflexmi yoka başka bişeymi
başına gelen varmı aynı durum acilll cvp
sağol tetesi burda çirkin bebiş yokkivalla cnm şeytan kulağına kurşun oğlan uslu allahtan uyanıkken bile koltukta yatırıyorum tv izlio gülüyo bişiler edio işte akşam saat 11den snra uyutmuyorum uykusu olsa bile 1 de mama veriyorum yatıo en erken 5.30da uyanıo bizde yatıoruz kocişle zaten dogu yatak odasında park beşik aldım mini boy ona onda uyuyo gündüzleride içeriye oturma odasına götürüyorum bazen beşiğinde bazen koltukta uyuyo uyanıkkende sesi çıkmıo bitek çok acıkınca kolları bacakları durmuo gazını çıkartıyorum bazen yarım saat ıkınıyo ama gazı çıkar çıkmaz uykuya geçiyo kucağa alıştırılmayan çocuklar yatıyo canım bu bir gerçek bi emzrmek için alıyorum kucağıma babasıda yatakta seviyo oynuyo az veriyorum kucağına alışmasın die 1 hafta annemlerdeydim kucaklarından kapmaktan bi hal oldum alıştırırlar die tavsiyem gece altını çok açmayın bebişlerin banada bunu yengem önerdi gece altı açılınca onun için bile uyanıo ben açmıyorum gece kaka etmio zaten pişiğide yok şükür kucağı bırakırsa gece uyur uyanık tut oyna onunla sende uyu geceleri ben ilk zamanlar uykumu alamayınca agresif oluodum şmdi şükr oğlan içerde oynuo ben bi yandan yemek yapıorum bi yandan pc de inş böle gider zaten böle giderse oğlan yaşına girer girmez 2. bebişi yaparım :)
genelde babalar eşlerini kıskanır çocuk olunca bende tam tersi.
ben eşimin çocuğa karşı ilgisini kıskanıyorum. aşkla bakıyor çocuğa. gazını falan da benden iyi çıkarıyor. ilişkilerini kıskanıyorum
ama sütüm su gibi geliyor bana koyu sütü de emiyordur inş.bu hafta dr gittiğimizde kilosunu öğreneceğim çok merak ediyorum artış oldu mu diye ilk başta kilo kaybı baya yaşadık çünkü birde ben uykudan zor uyandırıyorum zorlamasam kalkacağı yok
birde biz bu çocuğu sürekli sallıyoruz. uyumakta sıkıntısı olduğu için sürekli uyutmaya çalışıyoruz. bunuda sallayarak yapıyoruz. bi zararı olcak diye korkuyorum.
önceden ne güzel göğsümde uyurdu. bi alıştırdık sallamaya hep sallıyoruz şimdi.
kızlar ben bebeğimi emzirmeye başladığım zaman diğer göğsüm akmaya başlıyor bebeğimin üstü ıslanıyor bu normal mi yaa sizde böyle oluyor mu birde iki memeyi her emzirmede veriyormunuz yoksa önce birini aradan 2 saat falan geçice diğerini mi benim bebeğim ikisini de emse elimi ağzına götürünce başlıyor emmeye doymuyor mu acaba diyorum zaten göğüslerimin yarası hala geçmedi ağlayarak emziryorum birde böyle yapıca doymadı diye üzülüyorum bugün yalancı meme verdim ne rahat şeymiş yaaa ama herkes alıştırma diyor sizler veriyor musunuz ? devit 3 damlası vermişti hemşire bugün başldık 3 damla kaşıkla verdim bu şekilde olucak dimi kızlar ne zamana kadar vericez bunu
Dün kırkımız çıktı ama bizimki bugün gündüz yine bütün gün uyudu.Yani bu da demek oluyorki yine bütün gece ayaktayız(((
Bıktım artık sarhoş sarhoş evde dolanmaktan.Nolur akıl verin bu çocuğun gece gündüzünü nasıl ayarlayacağım ben.
Gündüz uyanık tutamıyorum.Alıyorum kucağıma 5 dakka sonra kucağımda uyuya kalıyor kıyamıyorum yatırıyorum .Ama gece cin gibi.güzler faltaşı gibi ,gece gece kucakta dolanmak istiyor.
Birde memeyi böğürüyor almıyor.Alsa rahat edeceğim.Ne yaptınız memeye alıştıranlar?
kızlar herkese iyi geceler doğumdan beri girip yazmaya fırsatım bile olmadı uykusuz bir bebeğim var herkesin bebekleri büyümüş maşallah.sizlere bişi danışmak istiyorum 23 gün önce normal doğum yaptım ve iç dikişlerim için şampuanla yıkarken,elime 1 cm kadar sert iğne midir ipmidir ,bişi geliyor çektim belki iptir diye ama gelmedi.iplik olsa öyle sert olmaz diye düşündüm.aynı durumu yaşayan var mı acaba dikişlerim mi tutmamadı mı.
yooook artııkkaç kilosuun cücüüüüm
ya bu ne tatlı bu ne tombiş bişi nasıl sevimli maşaalh maşallahEki Görüntüle 757263 Eki Görüntüle 757267 Eki Görüntüle 757269 bu ne kadar obur oldugumuzun ıspatıı daha cok ılgınc olanları vardı ama boyutu buyuk geldı ekleyemedım :)))
Eki Görüntüle 757282 Eki Görüntüle 757285 Eki Görüntüle 757286 Eki Görüntüle 757283 bunlarda ne kadar keyfımıze düskün oldugumuz ıspatıCoktandır resım eklemedım toptan halletım galıba sımdıde :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?