Ne güzel kısa kollu giyinmiş ben hala korkuyorum kısa kollulara geçmeye :26: Şuan üzerinde iç zıbın ve dış zıbın var ve çorap ve patikli pantolonodanın camları kapalı
Ben şimdi bunu sıcak alıştırdım. Yavaş yavaş serine alıştırsam hasta olur mu ?
Ben şimdi bunu sıcak alıştırdım. Yavaş yavaş serine alıştırsam hasta olur mu ?
lovercım napıosun canım ya,pişirceksin kuzuyu bu sıcakta
benimki altında bez üstünde kısa kollu çıtçıtlı bodyle hep gece gündüz,tek gece yatarken üstüne penye battaniyesini örtüyorum ama kolları yine açıkta sıcağı hiç sevmiyor. evde de sadece bir odamızın camı açık ama bebeğin bulunmadığı bir odanın camı ve Allahtan evim serin çok sıcak olmuyor. yavaş yavaş soy bence bebeği alışsın. dr kontrolümüzde dışarı çıkacağız diye bende senin gibi kat kat giydirmiştim,dr bi kızdı bana.şort tişört yeter dedi
enesibel bebeğinin bacağı mı titriyor? geçmişi okuyamadım ama benimkininde genelde sol bacağı titriyor,seyirme tarzında bi kaç sn sürüyor. doktora sordum çizgili kaslarının yani istemli çalışan kaslarını daha kontrol edemedikleri için normal dedi. hee bir de bebek işerkende seyirirmiş bacağı ilk zamanlarda.
kızlar huysuzlanan bebeklerinize ilaç gibi bir video. tam 10 saatlik,özellikle kolik sancılarında bizim bebeği süt dökmüş kediye çeviriyor. youtubeda Relaxing Hair Dryer Sound.. 10hrs ASMR videosuağlarken açıverin nasıl sustuklarına siz de şaşıracaksınız.
her gören bebeğin küçük kalmış diyoree bende biliyorum zaten el kadar hala humana içiyorum, şekerli şeyler yiyorum.ama beslenme düzenim hala oturmadı çünkü evde benden başka işleri ve yemeği yapacak kimse yok.eşim yoğun çalışıyor.su içmeyede dikkat ediyorum ama...hastaneden çıkışımız 3250gr, 1 aylık olduğunda 3680 gr olmuştu
boyuda 51 di hastaneden çıkış, 1 aylık kontrolünde 52,5 olmuş...minik kızım benim:26: bugün itibariyle 33 günlüğüz...
anaaam yerim ben onu.
bizimkine benziyor o zaman
çok tatlı ciciler çok yakışmış
humanaya devam,artı çörekotu,artı hurma,artı tatlı şeyler...gebelik diyabetinde şekeri mecburen kesmiştim şimdi aşırı şeker yükleniyormuşum gibi geliyorBugün sağlık ocağında tartıldık.Nihayet bebeğim 4000gr olmuş
bugün itibariyle 35 günlüğüz...demekki yediğim içtiğim yaradı, sütüm arttı.başta mamayı 30cc olarak başlamıştık her emzirme sonrası.bir birbuçuk haftadır 45 veya 50cc veriyorum.aslında değişen tek şey sütümün biraz artmış olması.Allahıma çok şükür 4000 i gördüm ya mutluluğumu anlatamam.sanırım işler yoluna giriyor.lansinoh pompa sipariş etmiştim oda bugün geldi.bakalım pompanın nasıl yararı olacak!?
Kizlar anladigim kadariyla bebegin uykuya saatlerce dalamama konusu cogumuz da var.. Bu haftalar da normal bir durummu acaba.. Oglum da son 1 haftadir hep böyle uyanik oldugu her dk yatmayi hic istemiyor illaki kucakta olucak ve hergün farkli saatler de uyaniyor tekrar uyumasi 5-6 saati aliyor bu süre icin de hep huysuz uykusu var ama bir türlü derin uykuya gecemiyor defalarca uyu uyan uyu uyan bitmiyor.. Gaz sancisi desem hem agzindan hem kendisi alttan gazini devamli cikariyor, günde 5-6 defa kakasini da yapiyor, öyle bacaklari karnina cekerek aglamalar falan da yok hic oldugu yerde etrafa baka baka agliyor.. Oysa ilk 5 hafta ne kadar usluydu yattigi yerde kendi kendine oynuyordu sürekli kucagima aldigim gibi de uyuyordu.. Yarin doktor randevumuz var sorucam bakalim ne söyleyecek
canım ben de yeni yeni oturtuyorum, okuduklarımdan anladığım kadarı ile, uyku rutini günlük rutinden farklı uykuya dalmadan önce hep aynı şeyleri aynı sırada yapmaya çalışıyoruz..misal gündüz uykusu öncesi: banyo, masaj, giyinme,emme, gaz çıkarma, emzikRutini nasil oturtuyorsun anlatirmisin. Sanki baslarda daha duzenliydi hersey. SImdi hersey karan corman. Ne yemek saati belli ne uyku saati. Banyo yaptirma saati de degisiyor ona gore. Uykuya dalamiyor. Geceyi gunduz yapti gunduz uyuyuo gece oyun istemeye basladi. Dun de cok kotuydu. Saat basi uyanip ciglik cigliga agladi gaz sancisindan. Bu sab simpleks artik ise yaramiyor galiba. O kadar da rezene iciriyorum. Arada bir zeytinyagi veriyorum. Surekli gaz masaji yapiyorum. Yok, yine gaz yine gaz ve asiri sesli bagira bagira agliyor, yoruyor kendini de beni de.
kolay gelsin canım, eminim yaparsın dert etme..kendi küvetinde, sevi bebenin banyo minderi ile yıkıyorum ben (ama benim bebiş genelde banyoda çoook sakin oluyor bilmem ağlasa nasıl olurdu) minderi tam takmıyorum sadece kafa kısmını takıyorum. Böylelikle önce suya ayakları girmiş oluyor. Ters çevirdiğimde de emekleme posizyonunda kendisi duruyor ama yine de tek elimle tutuyorum ne olur ne olmaz diye.Bu arada herşey önceden hazırlanmış (havlusundan bezine ve köpürtülmüş süngerine kadar) ve ulaşabileceğim bir mesafede oluyor tabi..İtiraf edeyim kendim yıkarken daha yalap şap oluyoryalnız kalanlar bebeklerini tek başına yıkayanlar
nasıl yıkıyosunuz
neler kullanıyosunuz
40 çıkınca artık yalnız kalıcam çünkü
korkuyorum becerebilr miyim bilmiyorum...
slm bizim sabahları acayip sıkıntımız var ya kakamızı yapamıyoruz çok fena zeytinyağı veriyorum herşeyi deniyorum sonunda yapıyor ama helak oluyor ağlamaktan sonra rahatlıyoruz gün içinde yapabiliyor ama ertesi sabah yine aynı. benim ilgisiz dr da kilo aldığı için diyo anlamadım Allah yardım etsin
ben de gündüz yaptırıyorum seninle aynı nedenlerden, gündüz çok sıcak geldiğinden mutlaka banyo istiyor ve akşam iş güç derken yalan oluyor ikinci banyo saatini düzenli tutturamıyorum o zaman..gündüz rutini için banyoyu kullanıyoruz gece rutinini farklı kuruyoruz şu anda banyo dahil değil. Uyku rutininde mutlaka banyo olması şart değil,başka şeyler de koyabilirsinkızlar bende hangi saatte banyo yaptırmalıyım ona karar veremedim bir türlü doğduğundan beri sabah saatlerinde yaptırdım hep ama şu uyku eğitimi için uykuya hazırlık rutini olsun diye akşammı yaptırmalıyım acaba diye takıldı aklıma sabahları benim için rahat oluyor akşam herkes evde olduğundan yemek saatiydi mutfaktı bulaşıktı derken geç vakte kalıyor snrada bakıyorum oğlum uyuyor bir oturtamadım birde doğduğundan beri sabahları yaptırıyordumya şimdi akşama alırsa alıştığı düzeni bozmuşmu olurum bu sorun yaratırmı acaba sizler ne zaman yıkıyorsunuz bebişleri
henüz yaptırmadık ama biz doktorumuzla rotarix yapılmasına karar verdik çünkü zaten ikinci ayda 3 tane aşı var, çok yükleniyor çocuk, rotarix 3.ayda ve o ay aşı yok daha makul yani..ben bu konuyu güvendiğim bir dr. arkadaşıma danıştım kendi çocuğuna da yaptırdı ve yaptırmayı önerdi o nedenle üzerine araştırma vs. okumadım:44:kızlar selamlar... inşallah iyidir bütün annişkolar
size bir sorum olacak,drumuz 2.,4. ve 6.ayda yapılmak üzere 3 doz rotavirüs aşısı önerdi rotateq isimli.diğer preparatı da rotarixmiş. ama ben yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. yaptıran var mı ilk dozunu ya da yaptırmayı düşünen? pek olumlu şeyler okumadım internetteki araştırmalarımda. ileriye dönük etkileri de bilinmiyor yeni bir aşı olduğu için:26:
lovercım napıosun canım ya,pişirceksin kuzuyu bu sıcakta
benimki altında bez üstünde kısa kollu çıtçıtlı bodyle hep gece gündüz,tek gece yatarken üstüne penye battaniyesini örtüyorum ama kolları yine açıkta sıcağı hiç sevmiyor. evde de sadece bir odamızın camı açık ama bebeğin bulunmadığı bir odanın camı ve Allahtan evim serin çok sıcak olmuyor. yavaş yavaş soy bence bebeği alışsın. dr kontrolümüzde dışarı çıkacağız diye bende senin gibi kat kat giydirmiştim,dr bi kızdı bana.şort tişört yeter dedi
kızlar selamlar... inşallah iyidir bütün annişkolar
size bir sorum olacak,drumuz 2.,4. ve 6.ayda yapılmak üzere 3 doz rotavirüs aşısı önerdi rotateq isimli.diğer preparatı da rotarixmiş. ama ben yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. yaptıran var mı ilk dozunu ya da yaptırmayı düşünen? pek olumlu şeyler okumadım internetteki araştırmalarımda. ileriye dönük etkileri de bilinmiyor yeni bir aşı olduğu için:26:
canım bebişin emmesiyle sağma aynı olmaz kibenimde sütüm çok az her sağmamda 20 ccyi zor buluyor.bebişim 36 günlük,her öğünde yani 3 saatte bir 60 cc mama veriyorum dr önerirsiyle,bir de 20 cc anne sütü ama her 3 saatte bir çıkmıyor bazen sütüm o zaman sadece mama veriyorum,bebeğimde 3 gündür emmeyi reddediyor,sol göğsümü hiç emmiyor ağlıyor bas bas bağırarak,sağ göğsümü emiyor bi süre sonra süt tazyikli gelmediği için ağlamaya başlıyor. ne yaptıysam sütüm artmadı yaa..
bebeklerimizin kiloları ve boyları hemen hemen aynı canım,bende druna dedim ki sanki hiç büyümüyor yoo gayet iyi kilo alımı dedi kafana takma
keşke beimde sütüm artsaaaa
kızlar selamlar... inşallah iyidir bütün annişkolar
benimde sütüm çok az her sağmamda 20 ccyi zor buluyor.bebişim 36 günlük,her öğünde yani 3 saatte bir 60 cc mama veriyorum dr önerirsiyle,bir de 20 cc anne sütü ama her 3 saatte bir çıkmıyor bazen sütüm o zaman sadece mama veriyorum,bebeğimde 3 gündür emmeyi reddediyor,sol göğsümü hiç emmiyor ağlıyor bas bas bağırarak,sağ göğsümü emiyor bi süre sonra süt tazyikli gelmediği için ağlamaya başlıyor. ne yaptıysam sütüm artmadı yaa..
bebeklerimizin kiloları ve boyları hemen hemen aynı canım,bende druna dedim ki sanki hiç büyümüyor yoo gayet iyi kilo alımı dedi kafana takma
keşke beimde sütüm artsaaaa
saol canım hep 4 yaşındaki abisinin bebeklik cicileri
hem erkege hiç bişey yokki giydircek ya .ben farklı bişey bulamıorum
kızlarınki çok güzel oluyor
senin kızın cicileride cok şeker annesi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?