2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar mrb
Uzun zamandır foruma yazmıyorum ama ara ara takip ediyorum
Kızımla biz gayet iyimiz kocaman olduk sadece anne şutu veriyorum uykularımızda çok şükür buara iyi biraz gaz sikintimizve bolca inlemelerimiz var söylene söylene emıyor inleyeinleye uyuyor meleğim
Saclarımız çok az hala da çıkmış değil ne döküldü ne yenileri çıktı sizlerde durum nasil?
Birde goz rengimiz hala karışık gri mavi doğduk şimdi icinden kahve ve yeşiller çıkıyor

Ne güzel kısa kollu giyinmiş ben hala korkuyorum kısa kollulara geçmeye :26: Şuan üzerinde iç zıbın ve dış zıbın var ve çorap ve patikli pantolon odanın camları kapalı

lovercım napıosun canım ya,pişirceksin kuzuyu bu sıcakta
benimki altında bez üstünde kısa kollu çıtçıtlı bodyle hep gece gündüz,tek gece yatarken üstüne penye battaniyesini örtüyorum ama kolları yine açıkta sıcağı hiç sevmiyor. evde de sadece bir odamızın camı açık ama bebeğin bulunmadığı bir odanın camı ve Allahtan evim serin çok sıcak olmuyor. yavaş yavaş soy bence bebeği alışsın. dr kontrolümüzde dışarı çıkacağız diye bende senin gibi kat kat giydirmiştim,dr bi kızdı bana.şort tişört yeter dedi

enesibel bebeğinin bacağı mı titriyor? geçmişi okuyamadım ama benimkininde genelde sol bacağı titriyor,seyirme tarzında bi kaç sn sürüyor. doktora sordum çizgili kaslarının yani istemli çalışan kaslarını daha kontrol edemedikleri için normal dedi. hee bir de bebek işerkende seyirirmiş bacağı ilk zamanlarda.

kızlar huysuzlanan bebeklerinize ilaç gibi bir video. tam 10 saatlik,özellikle kolik sancılarında bizim bebeği süt dökmüş kediye çeviriyor. youtubeda Relaxing Hair Dryer Sound.. 10hrs ASMR videosu ağlarken açıverin nasıl sustuklarına siz de şaşıracaksınız.

Ben şimdi bunu sıcak alıştırdım. Yavaş yavaş serine alıştırsam hasta olur mu ?

evet canım benim bebegimin bacagı ve ayakları günde 5 -6 defa 5-10 saniye süre süren titriyordu yani seyriyordu.
internetten araştırmaya başladım iç açıcı şeyler yazmayınca emekli olan cocuk doktorumuzu aradım
takip et dedi tuttugunda duruyorsa sorun yok dedi.
yüzünün rengide mor oluyormu bak dedi
dediklerini uyguladım tekrar araım tutunca geciyor dedim rngide degişmedi dedim
reflex o ozaman dedi.o genelde cocuklarda olur dedi
dogrudur canım senin dediginde olabilir haklısın hiç duymamıştım mantıklı yani :)

humanaya devam,artı çörekotu,artı hurma,artı tatlı şeyler...gebelik diyabetinde şekeri mecburen kesmiştim şimdi aşırı şeker yükleniyormuşum gibi geliyor Bugün sağlık ocağında tartıldık.Nihayet bebeğim 4000gr olmuş
bugün itibariyle 35 günlüğüz...demekki yediğim içtiğim yaradı, sütüm arttı.başta mamayı 30cc olarak başlamıştık her emzirme sonrası.bir birbuçuk haftadır 45 veya 50cc veriyorum.aslında değişen tek şey sütümün biraz artmış olması.Allahıma çok şükür 4000 i gördüm ya mutluluğumu anlatamam.sanırım işler yoluna giriyor.lansinoh pompa sipariş etmiştim oda bugün geldi.bakalım pompanın nasıl yararı olacak!?

anaaam yerim ben onu.
bizimkine benziyor o zaman

çok tatlı ciciler çok yakışmış

saol canım hep 4 yaşındaki abisinin bebeklik cicileri
hem erkege hiç bişey yokki giydircek ya .ben farklı bişey bulamıorum
kızlarınki çok güzel oluyor
senin kızın cicileride cok şeker annesi :)

benimde sütüm çok az her sağmamda 20 ccyi zor buluyor.bebişim 36 günlük,her öğünde yani 3 saatte bir 60 cc mama veriyorum dr önerirsiyle,bir de 20 cc anne sütü ama her 3 saatte bir çıkmıyor bazen sütüm o zaman sadece mama veriyorum,bebeğimde 3 gündür emmeyi reddediyor,sol göğsümü hiç emmiyor ağlıyor bas bas bağırarak,sağ göğsümü emiyor bi süre sonra süt tazyikli gelmediği için ağlamaya başlıyor. ne yaptıysam sütüm artmadı yaa..
bebeklerimizin kiloları ve boyları hemen hemen aynı canım,bende druna dedim ki sanki hiç büyümüyor yoo gayet iyi kilo alımı dedi kafana takma
keşke beimde sütüm artsaaaa

Aynı oglumu anlatmıssın canım tam yazacakken senın yazını gordum.dun gece artık cıldırın moduna gırmek uzereydım :26: suanda da aynı sekılde altını smdı aldım emzırdım gazını da cıkarttık ıkı dakika daldı hop gozler faltası.ben dayanamıyorum artık gozlerım kapanıyo oglum da tık yok 5er dakika lık uykularla aksam edıyo.yardm edecek cocugu ıkı dakika tutacak kmse de yoksa tamam seyreyle bır annenın dramını :)
Ikı dakika laf etmek yasak basladı yıne mızır mızır bı derdı mı var cocugun anlayamıyorum kı
Dr dan gelınce yaz buraya canım mutlaka bız gıdne kadar bı fıkrım olsn en azndn normal mı onu bılelım

Kızlar gun hesabı yaparken bebıslerın dogdugu gunlerı de sayıyor muyuz??

canım ben de yeni yeni oturtuyorum, okuduklarımdan anladığım kadarı ile, uyku rutini günlük rutinden farklı uykuya dalmadan önce hep aynı şeyleri aynı sırada yapmaya çalışıyoruz..misal gündüz uykusu öncesi: banyo, masaj, giyinme,emme, gaz çıkarma, emzik
gece rutini: uyku tulumu giyme, yatağına yatırma, ışığı kapatma,uyku sesleri açma,elimi tutma(buraya uyku arkadaşı koyacağım sonrasında),emzik şeklinde yaptık biz..günlük rutini bizim bebekler henüz kuramıyor pek, bu kadar küçükken onun istediği zaman beslenme onun istediği zaman uyku oluyor tabi ki ama bizim belirlediğimiz şeyleri(misal banyo gibi,pijama giyme gibi) mutlaka aynı zamanlarda yapmaya gayret ediyoruz sıkıntısı olduğunda gezdirerek,sallayarak ve memede de uyuyor ama gaz vs. sıkıntısı yoksa uyku rutini ile (özellikle bu hafta) uykuya geçişi çok daha sakin ve kolay oluyor..bilmiyorum benimn oğlan mı böyle yoksa bütün bebekler mi ama rutini çok kolay kurdu ve benimsedi..gece uykusu içinse kuralları var; ışığı açmama,konuşmama, kaka,taşma vs olmadığı sürece 12den sonra alt açmama,odada kalma gibi..

yalnız kalanlar bebeklerini tek başına yıkayanlar
nasıl yıkıyosunuz
neler kullanıyosunuz
40 çıkınca artık yalnız kalıcam çünkü
korkuyorum becerebilr miyim bilmiyorum...
kolay gelsin canım, eminim yaparsın dert etme..kendi küvetinde, sevi bebenin banyo minderi ile yıkıyorum ben (ama benim bebiş genelde banyoda çoook sakin oluyor bilmem ağlasa nasıl olurdu) minderi tam takmıyorum sadece kafa kısmını takıyorum. Böylelikle önce suya ayakları girmiş oluyor. Ters çevirdiğimde de emekleme posizyonunda kendisi duruyor ama yine de tek elimle tutuyorum ne olur ne olmaz diye.Bu arada herşey önceden hazırlanmış (havlusundan bezine ve köpürtülmüş süngerine kadar) ve ulaşabileceğim bir mesafede oluyor tabi..İtiraf edeyim kendim yıkarken daha yalap şap oluyor, annem ya da eşim varken ince temizlik yapılıyor

bizim de bir hafta kadar öyle olmuştu ve o hafta cidden iyi kilo almış, bilmem bağlantısı var mıdır..kaka yapamadığında masaj veya ağaçtaki kaplan tutuşu var ya onu yapıyoruz yapamasa da o duruşta biraz rahatlıyor

ben de gündüz yaptırıyorum seninle aynı nedenlerden, gündüz çok sıcak geldiğinden mutlaka banyo istiyor ve akşam iş güç derken yalan oluyor ikinci banyo saatini düzenli tutturamıyorum o zaman..gündüz rutini için banyoyu kullanıyoruz gece rutinini farklı kuruyoruz şu anda banyo dahil değil. Uyku rutininde mutlaka banyo olması şart değil,başka şeyler de koyabilirsin

henüz yaptırmadık ama biz doktorumuzla rotarix yapılmasına karar verdik çünkü zaten ikinci ayda 3 tane aşı var, çok yükleniyor çocuk, rotarix 3.ayda ve o ay aşı yok daha makul yani..ben bu konuyu güvendiğim bir dr. arkadaşıma danıştım kendi çocuğuna da yaptırdı ve yaptırmayı önerdi o nedenle üzerine araştırma vs. okumadım:44:

Bide üzerine pikesini örtüyordum Neyse kademeli olarak azaltayım. İlk iş dış zıbınını çıkardım tshirt giydirdim ve pikesini kaldırdım üzerine tülbent örttüm. Odanın camlarınıda bir kaç gün sonra açarım

Ya bende bu konuyu çok araştırıyorum. Türkiye'nin her yerinden arkadaşlarımla görüşüyorum. Çoğunluk rotarix olanı yaptırmış. Yaptırmayan arkadaşlarımda var ama doktorları önermiş. Ben önermeyen doktor hiç duymadım. biz 2. ay aşılarımızı olduk. ben 3. ayda yaptırmaya karar verdim 3 ve 5 de hem o aylar aşı yok. Hem 3. ay biraz daha gelişmiş oluyor vücut.

canım bebişin emmesiyle sağma aynı olmaz ki
o emdiğinde mutlaka daha fazla emiyordur
mamayı kaşıkla vermeyi dene istersen birde daha çok minik
bırakmaz umarım seni

ben oğlumda yaptırdım 5 yaşını bitirecek bi sıkıntı yok

herkese merhaba kızlar
ne zamandır gelemiyorum arada zayıflama kampına uğrayıp okuyorum
ama yazamıyorum tel.den evet 2 çocuk gerçekten zor artık dışarı çıkmaya başladık
beni yoruyor ama yinede çok güzel kızım doğru düzgün hiç uyumuyordu
milupanın gece çayını aldım ondan mıdır nedir bilmiyorum bugün gündüz güzel uyudu şaşırdım
süt için malt içmeye başladım ama vitamalt değil maltana diye bir içecek var ya ondan
bakalım görcez.. 2 hafta sonra tatile çıkıyoruz 2 çocuklu tatil nasılmış görcez biri eteğimde biri mememde
tabi bu arada kendime yeni mayo almak zorunda kaldım bikini hayal oldu

her emzirmede ısrarla önce sağ sonra solu veriyorum.ama bende de soldan pek bişey gelmiyor.sağolsun kızım biraz hırslanarak çıkarmaya çalışıyor ama baktı olmuyor mızıldanmaya başlıyor.bende kıyamıyorum mama seansına geçiyorum.büyüyor tabi sana öyle geliyor

aaa akşama misafir gelecekmiş sevgili kocacım daha yeni haber veriyor
ahh bu erkekler napcam ben şimdi

arkadaşlar benim kızıım büyüyoooo
çok mutluyum
dönencenin altıa koyunca kendi kendine sesler çıkararak ağlamadan bi süre duruyo önceden hiç dönenceye yüz vermiyodu
bide artık gaz sıkıntımız azaldı
hemen anlatıyorum her sabah kahvaltıda liptonun rezeneli çayını içiyorum bide gündüz uykusu geldiğinde yüzüstü yatırıyorum pırt pırt hiç ağlamadan ıkınmadan yapıyo kakasını çok mutluyum çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…