kızlar bu yanlış bi uygulama
bende sağlık çalışanıyım ve aile hekimliğinin olduğu bi yerde çalışıorum:)
yapılan aşılar en az 2 saatte etki gösterir
siz şimdi evde ateş düşürücü şurup yada fitil veriosunuz diyelim sağlık ocağına gitti aşı oldu diyene kadar süre geçiyo aşının etkisini göstermesinide sayarsak 3-4 saat geçmiş oluyo bu sürede ateş düşürücünün etkisi geçiyo bebişler aşısını olsun eve geldikten sonra verin ilacın etki süresi daha uzun olur:)
Gelicem topige ay napiyim giyicek hicbirseyim yok bir umit belki olur diye zorladim ama hakikatten imkansizdi 3 beden falan fark var, esimde senin gibi guldusut olayini hallettik yakin olsaydik kizimin sut annesi sen olurdun ama kismet degilmis minnos sayesinde kizimin pamuk gibi bir sut annesi oldu.Cok tatli birisi hatta sutu saglikli bir sekilde eve getirmemiz icin bize yardimci oldu fikir verdi, suan difrizde bir suru anne sutumuz var.
5 saat mi? dr. yarım saatten fazla memede tutma demişti bana,senin bebiş ne kadarlık canım?arkadaşlar haziran anneleri buluşuyor falan diyorsunuz ya ben inanamıyorum .ben yarım saat dışarı çaıkamıyorum bebişi de çıkaramıyorum . bende mi var bi sorun acaba. benim bebiş mümkün değil memeden başka biyerde sakinleşmiyor, bugün 5 saat aralıksız emzirdim ağlaya ağlaya (o ağladı ben ağladım) gündüz hiç uyumuyor . dışarı çıktığımızda sürekli ağlıyor .bugünlerde gece de uyumamaya başladı ,gaz için nurse harvey 'in şurubunu aldık bakalım ,iyi gelecek mi ,kullanan faydasını gören var mı? bi de siz de böyle saatlerce emziriyor musunuz? bugün tuvalete gidemedim bırak yemek yapmayı vs..
ah cnm ya,inşallah olmaz bişi, düşük bir ihtimal zaten tek seferde..yanlışlıkla çocuğa buzdolabından soğuk sütü içirdim. bişi olur mu?. çok korkuyorum midesini falan üşütmesinden
nice yıllara canımslm annişler :) oğluşu yatırdım bi 1,5 saat brlikte uyuduk uykumu aldım damladım buraya tekrar o yatıo halen bugün doğum günüm oğluşumla ilk doğum günüm sürprizlerimiz vardı misafirler damladı 12den snra gece bebişle daha anlamlı oluo doğum günleri iyiki ben doğmuşumda oğlumu doğurmuşum diorum hep
bebişler nasıl canlarım can sıkıcı durumlar yok inş sorunları olanlar az kaldı sabredin en kolik bebeklerin bile 3 aydan snra geçior sıkıntısı 3 aydan snra bi düzen yaparsınız çözim buluruz brlikte uyku sistemine vs. sine öpüorum sizleride minnoşlarıda
eşimde son birkaç gündür bir gariplik var kızlar yabir mızmızlık olur olmaz şeylere can sıkmalar, takmalar..çocuğa bile tahammülü azaldı sanki..soruyorum bişi söylemiyor ısrar ediyorum her gün başka birşey söylüyor öylesine bir de dikkat ediyorum hep yorgun günde 10 saat fln uyuyor..depresyona mı girdi adam acaba ya??? ya da bişi oldu bana söylemiyor of of
yok canım ya, öyle birşey değil sanki bir de öyle olsa ilk zamanlar olmaz mıydı niye şimdi aniden..bir de belli etmemeye çalışıyor fark ediyorum, hani normal davranmaya uğraşıyor ama toleransı azaldı adamın hem bana hem bebeğe hem de geriye kalan dünyaya sanırım-bugün bir araba sürüşü vardı, kaç kişiye sinirlendi sayamadımeşin sana düşkün olsa gerek
doğumdan sonra senin ilgin eşinden bebeğe yöneldiği için huzursuz olabilir mi acaba :26:
bebeği kıskanıyor olabilir mi yani :26:
hem de nasıl açık cnm bende her fırsatta bişeyler yiyorum süt olsun diye de yiyorum çünkü az yediğim gün sutumde azalıyo bu şekilde nasıl kilo vericem böyle yedikce kilo icam diye korkuyorum. Suana kadar yani doğumdan sonra ki ilk 15gunde 12 kilo verdim ve dahada veremedim şuan 86 kiloyum en az 75e inmem lazım . Ya kizlar bide çevremin kilomla ilgili yorumlarindan bıktım ya hergoren nekadar çok kilo almissom rejim yapiyomusun nasıl vereceksin bu kiloyu deyip duruyo . Biktim yaaa ben daha dogum yapali yeni bir ay oldu ne bekliyolar ben logusayim nasıl rejim yapimkızlar ya sizin de iştahınız çok açık mı ?
ben her fırsatta bir şeyler yiyorum sonum hiç iyi değil
kızım beş dk uyusa kendimi mutfakta buluyorum
çok yiyorum çok napıcam ben böyle ya :18:
çoğunuz kilo vermeye devam ediyor
bense doğumda verdiğimi de geri alıcam bu gidişle :26:
Ayni sey bizde de oluyor canim 1 haftadir birde yüz üstü yatinca boynunu hava da tutuyor hep gücü bitince de hirsla aglamakli tepinerek emekliyor resmen.. Keske hep böyle devam etse de bikac aya emekleseler :)
Benimki de yuzme-emekleme arasi biseyler yapiyor.Banyoda sirtini cevirip yikarken de ayaklarini cirpip yuzuyor sanki. Simdiki bebeler erkenden herseyi yapiyor. Talia sen tecrubelisin. Annemler tutturdu kucagina aldikca ayaklarinin uzerine bastir bu cocugu dik dursun diye. Ama bebegim kollarindan tutup ayaklariyla yere bastirinca feci sekilde basiyor cigligi. Benim bebegimin mi sorunu var yoksa bu ayak bastirma dogru degil mi?
dogsu soyledin canim simdiki bebekler cok farkli valla 10 yil gecmesine ragmen ben bukadar sasiriyorsam annelerinizin birseyi bilmemesine ve sasirmasina kizmayin :)) gercekten cok fark oluyor aralarinda :)
beniim annemde tersini söylr hep ayaginin ustune bastirma onun kemikleri zayif cikabilir fln diye allah korusun kalca cikikligi fln olabilir diye ben bastiriyorum ama tamamen yukunu ayaklaarina vermesini engeliyorum kollarindan tutarak sende öyle yap zaten o zamana ayaginin ustune basabilyiorsa basiyorlar ama aglamasini anlayamadim neden acaba agliyor ayagi yada bacaklarimi agriyor fazla yukleniyor olabilirr sen bunu istersen bir doktora danis ne diyecek: bizimki baya bir basiyor cokta hosuna gidiyor o sekilde durmak nerdeyse yuruyp kosacak
Ne güzel kısa kollu giyinmiş ben hala korkuyorum kısa kollulara geçmeye :26: Şuan üzerinde iç zıbın ve dış zıbın var ve çorap ve patikli pantolon odanın camları kapalı
anaaam yerim ben onu.
bizimkine benziyor o zaman
çok tatlı ciciler çok yakışmış
canim bende iyi dilekelrin icin cok tsk ederim insallah dedigin gibi misil misil uyur huysuzluk etmez bende rahat ederim yoksa ucakta hic cekilmez bebegin aglamasi :)Sağol cnm iyi dileklerin için. Artik sadece okuyabiliyorum yazmaya hic fırsat bulamıyorum. Memleketimde annemlerin yanindayim esim cumartesi gece geri döndü, o yanımda olmadığı için icim buruk 2 gündürama burda logusa depresyonu falan kalmadı mutluyuz kizimla . Kalabalık bir aile ortaminda olmak çok güzel ve sıkıldıkça evimizin karşısı park ve denize sıfır bebek arabamiza binip sahilde gezip dolaşıyoruz kizimla ve bebek arabasına biner binmez uyuyo kizcem hem burda arkadaşlarmda var vakit güzel geçiyo . Tabi sizin yazdığınz aynı dertler bizdede var gaz sancılari ve özellikle akşam iftardan sonra baslayan gece yarısına kadar süren aglamalarimiz ve uykuya direnmelerimiz , isilik derdi ama kızlar bazen bebisime bakıyorum da bu güzellik benimmi diyorum öpmeye doyamiyorum ve söy lendigim için kendime kiziyorum.
Taliaa cim sanada cocuklarinla iyi lyolculuklar diliyorum inşallah bebisin uçakta mışıl mışıl uyurda yolculuk rahat olur.
cnm sana öyle bir ozendimki masallah oğlusuna ama nazardeğmesin çünkü en çok kendimizin nazari değiyo yavrularimiza...
Aynen cnm bizdede bir hafta 10 gündür akşam aglama krizlerimiz var, , dediğingibi gazını da çıkarıyo kakasini da yapıyor ve emziriuorum hemde 2 göğüsude bitiriyor ama ağlarken ellerini emiyo hep bende yarın doktora gidicem hem bunlari sorcam hemde kalça ultrasonu için randevu alcam
Neyse kızlar kendinize ve bebisinize iyi bakın bizden şimdilik bu kadar öpüyorum hepinizi
masallah canim demekki bir benim normalmis anormallik yokmus bizdedetalliacim ben yatıyorum kızımıza göğsüme yatırıyorum kızım ayaklarını dizlerime bastirarak emekliyor dediğin gibi basıma çıkıyor vadende yüz üstü yatırıyorum ellerimle ayaklarının altına koyup destek veriyorum kaldırıp kendini yukarı dogru atıyor basını kaldırıyor maşallah ya bebislerinize
kızlar bende hangi saatte banyo yaptırmalıyım ona karar veremedim bir türlü doğduğundan beri sabah saatlerinde yaptırdım hep ama şu uyku eğitimi için uykuya hazırlık rutini olsun diye akşammı yaptırmalıyım acaba diye takıldı aklıma sabahları benim için rahat oluyor akşam herkes evde olduğundan yemek saatiydi mutfaktı bulaşıktı derken geç vakte kalıyor snrada bakıyorum oğlum uyuyor bir oturtamadım birde doğduğundan beri sabahları yaptırıyordumya şimdi akşama alırsa alıştığı düzeni bozmuşmu olurum bu sorun yaratırmı acaba sizler ne zaman yıkıyorsunuz bebişleri
Ben her akşam 9:00 gibi yıkıyorum. Sonra uzun uzun emiyor gaz ilacını veriyorum. Masaj yapıp gazını çıkarıyorum kundaklıyorum sonra salıncağında uyuyor yatağına koyuyorum. En az 4 saat uyuyor maşallah böyle olunca iyi oluyor bende dinleniyorum. Gecede uyanınca aynı şeyi yapıyorum. Gazını çıkarmadan yatırmıyorum artık. Yoksa sürekli uyanıp beni uyutmuyor.gazı çıkarsa Sabaha kadar uyuyor. Zaten şehzade hazretleri kendi düzenini kurdu maşallah. Ben bişey yapmadım. Birde uyanınca emzirmeden önce altını açarsam daha güzel emiyor ve uyuyor. Sabahları işe gidene kadar beraber oynuyoruz uyanık oluyor sonra altını değiştirip emzirip salıncakta uyutup araba koltuğuna koyuyorum. Uyumaya devam ediyor. Aynı rutine ofiste de devam ediyoruz sadece akşamları banyo saatine kadar baya bir uyumuyor. Mızırdanıyor bende kucağımda oyalıyorum agular yapmaya gülmeye başladı maşallah keyifli oluyor. İnşallah böyle devam eder. Bebeğin mutluluğu birazda annenin mutluluğuna bağlı sanırım. Ben çok rahat biriyimdir çok takmam herşeyi. Her kafadan ses çıkar duymazlıktan gelirim neşemi bozmamak için haber bile seyretmem oda etkili oluyor çünkü azıcık moralim bozulsa oğlum hep huzursuz olup mızırdanıyor uyumuyor. Bazan morali yüksek tutmak çok zor hatta imkansız ama elimden geleni yapıyorum.
Bu arada oğlumun yüzündeki kırmızılar iyice çoğaldı anne sütü sürün demiş doktor onu deniycem çünkü kaşınıyor heralde yavrum yüzünü tırmalayıp duruyor içim gidiyor.
ay napiyorsun canim senin cokmu soguk orasibnim kizin suan uzerinde tek kisa kollu tsortle uyuyor altindada sadece bezi bagli baska birseyi yok ustunde bataniye örtmustum onuda acmis örtmedim geri suan feci sicak ave butun camlarda acik kizimin yattigi odada dahil sen napiyorsun kis gibi giydirmsiin bebegi hem isilik olur cocuk öyle
ben her bebegimide ince giydirdim havaya göre yani ve masallah hic bebeklerim hastalanmadi isilik ne cok sükür hic bilmiyoruz insallahta bilmeyiz yapma canim bu sicalarda bebege iskence yapiyorsunsen terliyorsan o da terliyor sen usuyorsan oda usuyor ona göre giydir bebegini
Ben her akşam 9:00 gibi yıkıyorum. Sonra uzun uzun emiyor gaz ilacını veriyorum. Masaj yapıp gazını çıkarıyorum kundaklıyorum sonra salıncağında uyuyor yatağına koyuyorum. En az 4 saat uyuyor maşallah böyle olunca iyi oluyor bende dinleniyorum. Gecede uyanınca aynı şeyi yapıyorum. Gazını çıkarmadan yatırmıyorum artık. Yoksa sürekli uyanıp beni uyutmuyor.gazı çıkarsa Sabaha kadar uyuyor. Zaten şehzade hazretleri kendi düzenini kurdu maşallah. Ben bişey yapmadım. Birde uyanınca emzirmeden önce altını açarsam daha güzel emiyor ve uyuyor. Sabahları işe gidene kadar beraber oynuyoruz uyanık oluyor sonra altını değiştirip emzirip salıncakta uyutup araba koltuğuna koyuyorum. Uyumaya devam ediyor. Aynı rutine ofiste de devam ediyoruz sadece akşamları banyo saatine kadar baya bir uyumuyor. Mızırdanıyor bende kucağımda oyalıyorum agular yapmaya gülmeye başladı maşallah keyifli oluyor. İnşallah böyle devam eder. Bebeğin mutluluğu birazda annenin mutluluğuna bağlı sanırım. Ben çok rahat biriyimdir çok takmam herşeyi. Her kafadan ses çıkar duymazlıktan gelirim neşemi bozmamak için haber bile seyretmem oda etkili oluyor çünkü azıcık moralim bozulsa oğlum hep huzursuz olup mızırdanıyor uyumuyor. Bazan morali yüksek tutmak çok zor hatta imkansız ama elimden geleni yapıyorum.
Bu arada oğlumun yüzündeki kırmızılar iyice çoğaldı anne sütü sürün demiş doktor onu deniycem çünkü kaşınıyor heralde yavrum yüzünü tırmalayıp duruyor içim gidiyor.
ay çok hoşsun çok güldüm bunun anasıda böyle lafına
ben baktım bulamadım. Özellikle okumak istiyorum. en ufak şeyde çocuktan şikayet ediyorum. yok gazdı yok uyumuyordu yok ağlıyor vs. Resmen ondan kaçıyorum. Okuyunca bana ibret olsun Rabbime daha çok şükretmeyi öğreneyim.
Kızlarr bu arada çok mutluyum biraz geç oldu ama oğluşum ağzından gaz çıkarmayı öğrendi. Kucağıma alıyorum sırtına hafif dokunuyorum içindeki bütün gazları çıkarıyor.Öğrenene kadar ne çektikkk beee Darısı ilaçsız pırtlatmanın başına
arkadaşlar haziran anneleri buluşuyor falan diyorsunuz ya ben inanamıyorum .ben yarım saat dışarı çaıkamıyorum bebişi de çıkaramıyorum . bende mi var bi sorun acaba. benim bebiş mümkün değil memeden başka biyerde sakinleşmiyor, bugün 5 saat aralıksız emzirdim ağlaya ağlaya (o ağladı ben ağladım) gündüz hiç uyumuyor . dışarı çıktığımızda sürekli ağlıyor .bugünlerde gece de uyumamaya başladı ,gaz için nurse harvey 'in şurubunu aldık bakalım ,iyi gelecek mi ,kullanan faydasını gören var mı? bi de siz de böyle saatlerce emziriyor musunuz? bugün tuvalete gidemedim bırak yemek yapmayı vs..
İşin ilginç tarafı bebişim isilik olmadı acaba o da mı sıcağı seviyorEvde halimizi göreceksiniz ben çocuğu soyuyorum babası giydiriyor. Ben camalrı acıyorum babası kapatıyor. Sonra sıcak oluyor o açıyor ben kapatıyorum. Kv çocuğu soyuyor ben giydiriyorum sonra dayanamıyorum ben üstündekileri çıkarıyorum kv gelip giydiriyor böyle kısır bir döngü içerisindeyiz
Lover lover hangi sehirdesin bizde Böyleyiz de merak ettim
İstanbul beylikdüzü tarafındayız canım.
bende bi beylikdüzü oturanı olarak buranın çok estiğini istanbulun içi gibi olmadığını söyleyebilirim ;ee ne zaman buluşuyoruz yoksa buluştunuz mu yaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?