2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

ben gittim 8 gün gittik 35 günlüktük tatile çıktığımızda. 4 saat araba yolculuğu yaptık. annem de vardı aynen :)) kızımı hiç güneşe çıkarmadım. gerçi çocuk doktorumuz adını hiç duymadığım bir güneş kremi önerdi eczanelerde satılıyor sadece onu aldım ama kullanmadım çünkü güneşe çıkarmadım. taşınıyormuş gibi bir hazırlık ve eşya bolluğu vardı çok komik :) işbir yatak ve park yatağını bile götürdük yabancı hissederse kendini sıkıntı yaşar belki diye.. çok şükür bi sıkıntı yaşamadık. bayramda yine gitmeyi planlıyoruz Allah kısmet ederse... kızımı uyutup denize gidiyordum, uyanıp acıkınca annem çağırıyordu hemen gidip emziriyordum :)

desty hastane tipi pompa nasıl kaça kiraladın. sütümü artırmak için bende mi kiralasam acaba?

desty hastane tipi pompa nasıl kaça kiraladın. sütümü artırmak için bende mi kiralasam acaba?

medela marka. sümer aşden kiraladım. aylık 80 tl, 3 aylık 210 tl. bir de tabi senin olacak olan aparatları satın alıyorsun 1 defaya mahsus. tek göğüs aparatı 50 tl ben 2 tane aldım 2 göğsü birden sağıyorum 100 tl

kızlar anakucağımız yok bizim
almak istiyorum ben de
sallananlar daha iyi olur dimi
önerileriniz nelerdir?
bide kucağımda taşımak için kangru alcam
yarın en gec cuma alıcam
önerilerinizi bekliyorum...

canım süpersin ya
ne kadar pozitifsin
beni güldürüyosun valla

Çok teşekkür ederim canım

Walla pozitif olmak lazım. İstesekte istemesekte hızla büyüyorlar ve bu günler bir daha asla geri gelmeyecek. Onlar büyüdükçe onları daha az öpüp koklayacağız. "Anne ben bebekmiyim öpme yaaaa" demelerine daha varken doya doya sarılıp öpüyorum. Gerçi bağırıp ağlıyor ama olsun

cnm bende suan tatildeyim ama yazlıkta otel falan değil , taşınıyo girdim bi eşya gelirdim valaa gelmek banada çok iyi geldi
evde stresten ölüyodum , burda bebeğimde çok rahat , sinekler için elektrikli ilaç aldım şimdilik sıkıntı yok

ben de aventin elektiklisi var.onunla sağıyorum.genelde bebek uyurken sağım yapıyrm.mesela şu an sağımdayım.oğluşu 1,5 saat önce emzirmiştim.şimdi uyuyo 1saat uyanmaz büyük ihtimalle.her 2 göğsü de sağıyrum sırayla sağı sağarken sola göğüs kalkanı takıyorum onda da birkiyo 40ml-50 ml kadr.aynı şeyi diğeri içinde yapıyorum ama sağılmış göğüsten pek bişey sızmıyo.süt miktaı değişiyo günden güne.şimdi sol göğsden 80 ml.çıktı mesela.bi bukadar da diğerinden çıkar sanırım.sağım saatini göğsmn sızlamasına göre ayarlıyorum ve bebek erken uy anırsa önce göğsümü emzirip doymazsa sağdıklarımdan biberonla veriyorum.

Bebeğim cok agliyor diye gittik dra meğer bebeklerin gazi oldugunda cigerleri ne baski yapıyormuş kiyamam ben ona ya nasil zorlanıyor

Tesekkur ederim cvb icin ya uyursam atesinin ciktigini farketmezsem diye koekuyorum

pazartesi sağdım sağ göğüsten 100 ml çıktı. dün ikisini birden sağdım aynı anda. birinden 75 birinden 80 ml çıktı öncesinde emzirmiştim ama kısa süre önce. evden çıkıyordum anneme süt bırakmam gerekiyordu o yüzden sağdım 100 mlyi bulamadım tek gögüste. sağdıktan sonra kısa sürede uyanırsa ve gögüste süt birikmemişse ben de öyle yaparım o zmn sağdığım sütü veririm. teşekkür ederim cevabın için :))

cnm çok geçmiş olsun, üzülme lütfen hepsi gececek zamanla
emirinde kakası yemyeşil ve ishal gibiydi biliyosun, aşı yapıldıgı gün doktoruna gösterdim normal dedi bende mikrop kapmış olabilir diyorlar deyince bence gerek yok ama içinin rahat etmesi için yapalım istersen dedi. çok az iltihap çıktı ve ilaca gerek yok emzirmeye devam et dedi.

hoşbulduk canım, canım rota aşısını erken yapmamış mı ya, 3. ayda yapılıyor dedi bizim doktor :44:
bide bizim 3 aşımızda igneyle yapıldı sag bacak sol bacak, sol kol
evet ana kucagı kurtarıcım oldu, bence mutlaka almalısın
bizimde ateşi çıkmadı ama sabaha kadar huysuzlandı, doktor calpol diye bir şurup vermişti ateşlenirse yada çok huysuzlanırsa verirsin diye, en sonunda onu verdim uyudu, agrısı vardı galiba
ben de bu kız nerelerde diyordum, oh ne güzel olmuş ana kucağı, bizim de kurtarıcımız kendisi

evet bir süre giremedim moralim fena bozuktuuu gerci hala bozuk ama neysee

oğluşum biberonu red ediyordu (avent) daha önce conk conk çekmesine ragmen,
gittim dr browns aldım, onuda 1-2 çekip bırakıyor,

suyuna azıcık şeker koydum bakim çekecek mi diye,sarılıkken veriyorduk bayılıyordu
hiç durmadan conk conk çektiiii

şimdi ben anlamadım, sütümü biberonla içmeyi red ediyor tiksiniyor diliyle itiyor ama şekerli su verince içiyor :44:

napcam şaşırdım kaldım, 28 agustosda iznim bitiyor, hadi yıllık iznimi kullanım en gec 15 eylül gibi işe dönmem gerek,
biberonu tutmazsa nasıl beslenecek bu çocukk

cnm çookk geçmiş olsun senin bebişin çok hassasmış yaa önce grip şimdi bu aman dikkat et kimselerin kucağına verme elletme bebişini

sağol canım.sanada çok geçmiş olsun.allah biran önce şifa versin bebeğine...

Tesekkur ederim cvb icin ya uyursam atesinin ciktigini farketmezsem diye koekuyorum

Biz eşimle nöbet tuttuk. Gece o baktı hem sahurunu falan yaptı. gündüzde ben baktım o yattı. Bizim aşı cuma günüydü. içini ferah tut herkes aşı oluyor ve aşılar eskisi gibi çok ateş yapmıyor. inşallah bir şey olmaz ..

canım ben medilifeda saadet hanım var ona gidiyorum şuan için memnunum.benimkinin gözünede sürekli kaçıyor gözünün üst kapağını hareket ettiriyorum kendi kendine çıkıyor.beceriksizlikle ne alakası var canım. insan yaşayarak öğreniyor. bakamıyorum falan deme.

Son düzenleme:
giderek bebek bakımında uzmanlaşacak yere acemileşiyorum . bu aralar yaptığım kaçıncı hata.

bugünde bebeğime banyo yaptırırken su yutturdum galiba. emin değilim gerçi. önce annem usul banyo yaptırıyordum. çok ağlıyor diye internetten banyo videoları izleyip farklı şekillerde yıkamaya çalışıyorum. en son dün uzman tv den bi video izledim. tabi kadın oyuncak bebekle yıkadı. yıkama şekli iyi görünüyordu. bugün öyle yıkadım. hatta o straforlu fileyi kullanmadım bi havlu serdim daha rahat olur belki diye. önce sırt üstü yıkadım. yüzü bana dönüktü. gene ağladı baya. sonra ters çevirdim.

öyle sırtını falan yıkadım sesi kesildi. bende hoşuna gitti diye düşündüm. ama sanırım bu ara ağzı suya geldi ve su yuttu. çünkü su yutmuş gibi değişik sesler çıkararak ağladı. hemen durulayıp havluya sardım. karnından sesler geldi. sonra tuvaletini yaptı. su yuttuğundan mı o sesler geldi yoksa tuvaletini yaptığı için mi bilemiyorum.

sonra biberonla 50 cc sütümden verdim. kalanını emzirdim. tek göğüste bıraktı. diğerini zor verdim. normalde 2 göğsüm yetmiyor zaten. bu durumlardan su yutmuş olabileceğini düşünüyorum. gerçi önceki günlerde öyle su yutmuş gibi sesler çıkarmıştı ama o zaman daha azdı. belki o zamanlarda su yutuyordur. ağladığı için ağzı açık kalıyor çünkü.

yada gırtlağında bi sorun olabilir mi? normalde de hii hiii gbi değişik bi sesler çıkarıyor. durup dururken. dr un yanında da bu sesleri çıkarmıştı. doktor kemikleri kıkardaktan daha yumuşak. gırtlağıda öyle ondan bu ses çıkıyor demişti. banyo yaptırırken elim göğüsle boynu arasındaydı. gırtlağına baskı mı yaptım diye de düşünüyorum. ne oldu bilmiyorum ama 2 gündür yaptığım hatalardan iyice kendime güvenim gidiyor.

doğum öncesi bebek bakımı ile ilgili eğitime falan gitseymişim ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
birde birisi sevabına ev tipi banyo videosu paylaşırsa iyi olur. internettekiler ya oyuncak bebek üzerinde gösteriyor yada hastane tipi musluk altındakileri gösteriyor. banyo olayımız hep sorunlu.

şekerli su mu veriyorsun? Ya bizim doktor hiç bir şey verdirmiyor. su bile vermiyoruz sadece kaka yapamadığı için bi kaç sefer z. yağı verdim o kadar. Bizim arkadaşın eşinin bağırsaklarında sorun var tam ne olduğunu bilmiyorum. küçükken şekerli su vermişler ondanmış öyle bi anlatmıştı bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…