2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kizlar ya elifimin boyun ultrasonunda birkaç adet reaktif lenf nodu saptanmis ne demek ki bu ay inşallah ciddi bir şey değildir ya doktora göstermedik henüz sonucu ama çok kurtlandim ben korkuyorum

arkadaşlar selam.aranızda bebeği haftada 1 sefer kakasını yapan var mı?

canım hoşgeldin umarım bebişin iyidir..bizimkide bi ara 4-5 günde bir kakasını yapıyordubiz o ara çocuk çok zorlandığı için minicik bi fitil vermiştik..nette yazdığına göre 10 güne kadar normal...çok zorlanmadığı sürüce fitil vermemek lazım bide eğer fitil kullanacaksan çok küçük bi parça kullanmak lazım..

Kizlar ya elifimin boyun ultrasonunda birkaç adet reaktif lenf nodu saptanmis ne demek ki bu ay inşallah ciddi bir şey değildir ya doktora göstermedik henüz sonucu ama çok kurtlandim ben korkuyorum

canım umarım bi sıkıntı yoktur sen içini ferah tut..boyun usgsini niye çektirdiniz ki

sekerli suyu sarılıkken veriyordum su an vermiyorum, sadece denemek için verdim biberondan içicek mi diye seviyor çünkü,
sade su her gün 3 defa veriyorum, doktorumuz ver dedigi için.

hayrola cnm, umarım çabucak geçecek birşeydir?

kaşık denediniz mi? şu ilaç kaşıkları ile kolay oluyor gayet hem sonrasında da kolaylık olur

canım annemle aramız kötü, sürekli bir kavga halindeyiz, anlaşamıyoruz,
en ufak sorun aramızda büyüyor büyüyor büyüyor büyüdükçe de geri dönülmez küslüklere kırgınlıklara sebep oluyor.
aşırı sevgisi ve düşkünlügü bize zarar veriyor, sadece bana degil kızkardeşim ve abime karsıda öyle,
abim 33, ben 27, kardesşim 23 yaşında ama 3 ümüzede 0-6 yaş muamelesi yapıyor.. gerizekalıymısız gibi davranıyor..
onun dedigi gibi hareket etmeliyiz yoksa takıntı haline getirip her fırsatta bizi üzüyor,
benim arkadaslarıma, eşime cevremdeki insanlara nasıl davranacagımı söylüyor düşünebiliyormusun?
ona gitme, onu evine alma, o çok sinsi, sen ona o kadar yardım ediyorsun ama o nankör aç gözünü aptal olma...daha neler neler...
1 hafta önce çok büyük kavga ettik, görüşmüyoruz, gerçi bizim her zamanki halimiz bi küsüyoruz 3 ay konusmuyoruz, bakalım bu ne kadar sürecek..

canım kaşık hiç denemedim, doyurucu olmaz diye ama bugun bir denim bakalım inş işe yarar :44:

canım evet ben tek aşı olacak sanırken 3 tane cızzz ettiler oğluşuma, neyseki ateş falan olmadı...
evet şeker çok zararlı vermiyorum, bir mama denicem ne zamandır vermiyorum bakalım mamayı biberonla alacak mı?
birde keepmein dedigi gibi kaşık denicem.. senin oğluşda benim ki gibi suyu seviyor

Zeynoo hayırdır neden moralin bozuk?
Hersey yolundadir umarim..ve önemli birsey yoktur ins
Izninin bitmesine az kalmış gibii

canım benim nerelerdesin yoktun epeydir,
yukarı yazdım moral bozuklugumu, daha da anlatsam topikte size yazacak yer kalmaz
çok üzücü bişi insanın annesiyle bu durumlara gelmesi. biz 3 kardeşiz, 3 ümüzde çevremizde ayrı ayrı seviliriz, saygı duyuluruz, herkes bizi çok takdir eder sever sayar,
ama anneme göre biz aptalız
herkes bizi kullanıyor, aptal yerine koyuyor,

evet iznimin bitmesine çok az kaldı, eylül 15 gibi başlarım ama duruma görede süt iznimi toplu da kullanabilirim,
1,5 ay gibi bir izinde ordan gelir, 5,5 aylık falan olur diye düşünüyorum bakalım artık

anammmmmmmmmmmdemek öle bızımde 2 arkadasımızın oglu var aynı ısımde ve cok tatlı cok uysallar bende hep öle hayal ettım ama hamıslgıımde bıran olsun durmasdı asktanem bnm mazarat olucak heralde dedık ama sımdılık ıyıyız bakalım 17 gunluk oldukk bılem ama hayırlısı tek saglıklı olsunlarda ınsl rabb ım dayanma guc sabırda verırı ve ablamın sınıfındada olan alperenlerde var onlarda yerıne gore sessız cosanlardanmıs karda yurur ızını bellı etmez dıyordu ablam haydı hayılrısı ınsl hakkımızda canım benımmmmmmm

rabbım bagıslasın ısll hepımızn yavrusunuda hayırlı yerlerde gormeyı nasıp etsın ınsll

Hata yapa yapa öğreneceğiz canım, bu kadar dert etme bence :) Nihayetinde ciddi bir sorun yaşamamışsın... :)

Canım biz banyo saatini, bebeğin emip doyduğu, gazını çıkarttığı, keyiflendiği saate göre ayarladık. O da akşam 21.00 civarı oluyor. Küvetine bir kova suyu koyuyoruz, içine bir kaç damla papatya yağı damlatıyoruz. Ayrıca yarım kova suyu da durulamak için hazırlıyoruz. Sonra da bebeği yavaşça, hiç ürkütmeden suya sokuyoruz. Yavaş yavaş göğsünü, gıdığını, kollarını, bacaklarını yıkıyoruz. Daha sonra yavaşça yüz üstü çeviriyoruz. Önce başını, vücudunu yıkıyoruz. Başını durularken, su yutmasını engellemek için başının arka çıkıntısına suyu döküoruz. Ön kısımlara da elimizle suyun ulaşmasını sağlıyoruz. Hiç ağlamıyor, hatta aguluyor. :) Hele banyodan sonra havlunun içinde resmen keyif yapıyor. Sonra da losyon ya da bebe yağını sürüp giydiriyoruz.

Bebeği gözlemle bence, hangi saatlerde keyifli oluyorsa o saatlerde yıkamaya çalış...

Son düzenleme:

pek keyifli olduğu saat yok ama birde akşam yıkamayı deneyeyim. genelde gündüz yıkıyorum daha sıcak diye. annemlerdeyken akşam yıkıyorduk. suya girdiği an çığlığı basıyor. havluya sarıp meme vermeden de susmuyor. aslında bende anlattığın gibi yapıyorum genelde. papatya yağı ve losyon hariç. papatya yağı ne işe yarıyor.

yarında önce kuru havlu üzerine koyup öle yıkamayı denicem. belki ıslaklığı sevmiyordur. önce kuru olarak yatırayım küvete diyorum. bugün kendini havaya kaldırmaya çalıştı durmadan. sırtının suda olmasını sevmedi. annem gibi yıkarken yüzü yere dönük havada yıkıyorduk. onda da ağlıyor gerçi. suyun içinde de ağlıyor. ağlamayacağı bi yöntem bulurum inş. yada zamanla o alışır.

önceden de her altını açtığımızda ağlıyordu. 3 kişi altını zar zor alıyorduk. yırtıyordu kendini. çok şükür 1-2 haftadır falan altını alırken ağlamıyor.

evet medela benim pompamda.güsel sağıyor ve sağarken oğlum sesinde uyuyor çift işlevli yani gerçi benim çok sütüm yok 20-30cc iki göğüsten anca çıkıyor

kızlar anakucağımız yok bizim
almak istiyorum ben de
sallananlar daha iyi olur dimi
önerileriniz nelerdir?
bide kucağımda taşımak için kangru alcam
yarın en gec cuma alıcam
önerilerinizi bekliyorum...
bizim hem arabasının ana kucağı,hem de normal anakucağımız var ama bende pek kullanamıyorum ikisinide
arabasının anakucağında çocuk bi tuhaf duruyor sadece dışarı çıktığımızda kullanıyoruz evde kullanmak içime sinmiyor. öteki anakucağınıda manuel almıştım,bilsem kendisi sallanan cins alırdım çok pişman oldum. alacaksan kendinden sallananlardan al tatlım
arkadaşlar selam.aranızda bebeği haftada 1 sefer kakasını yapan var mı?

benim bebeğimde 2-3 günde bir yapıyor kakasını doktor 10 güne kadar normal,4-5 günde yapmazsa da yarım fitil atın demişti

Valla biz de sağlam bi liste yaptık daha şimdiden aklımıza geldikçe de ekleme yapıyoruz. Ama oğlum 2 gündür ciddi anlamda huysuz napıcam bilmiyorum bu şekilde.

Herkese merhaba hepinizi çok özledim
Evimize geldik 3 kişilik hayatımıza başladık çok şükür
İkimizde iyimiz cok şükür tek sıkıntımız gaz problemi
Ağlamaktan gelişmiyor bile yavrum
İlk ay 800 gr almıştı simide tarttım evde 400 gr almış sadece
Sizin bebelerin gelişimi nasıl
Öyle sohbet edesimvar ki sizle ya çatlayacam valla

Herkes iyidir inşallah bebeklerinizde iy iyidir
Uconn dogum yaptın mı sekerim cok merak ediyorum

hoşgeldin.bbenimki 25 günlükken 350 gr almıştı. sonra dayadım mamayı. 600 gr falan aldı toplamda. daha kırkımız çıkmadı.35 günlük falanız işte

Geri dönüşüm kutusu hoşbukduk
Mamayı verdim yemedi puskurttu
Sen nasıl verdin biberonla mi

Geri dönüşüm kutusu hoşbukduk
Mamayı verdim yemedi puskurttu
Sen nasıl verdin biberonla mi

evet biberonla. benim sütüm yetmiyor. aç kaldığı için sanırım gayet iyi alıyor. rezene su şurup ne versem yiyor :) ama kaşıkla zor alıyor. genelde biberonla veriyorum. mamayı zaten biberonla veriyorum.

Bende şimdi mutfaktauim yemek yapıyorum
Banyo yaptırdım uyudu bizimki yüz üstü yatmayı seviyor bir tek geceler normal yatıyor
Bebeğini yüzüstu yaptıran var mi
Bu Arada süt durumlarınız nasıl Sutaslar :)
Bulgur pilavı ile kısır yemekten midem bulandı artık

benim yüzde 60 anca karşılıyor çocuğun yiyeceğini. bu aralar biraz arttı gibi ama çocuğun yemeside arttı. mamayı da artırdım o yüzden. bi ara bende midem bulana bulana yemek yiyordum. bu ara iştahla yiyebiliyorum çok şükür.

Canım suya birden koymuyoruz, yavaş yavaş önce ayaklarını sokuyoruz. Biz de 3-4 denemede bu yolu bulduk. :) Hiç sorma ilk zamanlarda bizimki de ilk zamanlar alt açarken, soyarken ağlıyordu. :) Canım papatya yağı, bağırsakları gevşetiyor, gaz çıkarttırıyor ve kakasını daha rahat yapıyor. Bize aktar demişti, gerçekten de faydasını gördük. :)

Bir de gün içerisinde altını açtığımızda, belden aşağısını hep yıkadık. Böylelikle sanırım suya alışması kolaylaştı. :)

Son düzenleme:

Canım biz gün içinde bazen yüz üstü yatırıyoruz. Yandan memesini de veriyoruz, sırtına da pıt pıt vuruyoruz, gazını çıkarıyor öyle uyuyor. :) Ama yüz üstü yatırırken birimiz başında nöbet tutuyoruz. Çünkü sıkıldığında başını yatağa gömmeye çalışıyor, farketmeyiz boğulur diye (Allah korusun!) hep kontrollü yatırıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…