canım hoşgeldin umarım bebişin iyidir..bizimkide bi ara 4-5 günde bir kakasını yapıyordubiz o ara çocuk çok zorlandığı için minicik bi fitil vermiştik..nette yazdığına göre 10 güne kadar normal...çok zorlanmadığı sürüce fitil vermemek lazım bide eğer fitil kullanacaksan çok küçük bi parça kullanmak lazım..
ya dr bana da bir haftaya kadar normal dedi ama nebileyim bazen çok ağlıyo gaz oluyor.geçen geceden ikindiye kadar tam olarak uyuyamadı bile.bazıları bağırsaklarında sorun vardır diyo.ama öyle bişey olsa dr anlardı heralde bağırsakları hızlandırsın diye ilaç verdi.20 gün kullanın dedi.11 gün hiç farketmedi bende bıraktım.dünde poposunda leke vardı.bu saat oldu daha devamı gelmedi hayırlısı bakalım.bugün iyi ama bağırmıyo en azından.evet medela benim pompamda.güsel sağıyor ve sağarken oğlum sesinde uyuyorçift işlevli yani gerçi benim çok sütüm yok 20-30cc iki göğüsten anca çıkıyor
bizim hem arabasının ana kucağı,hem de normal anakucağımız var ama bende pek kullanamıyorum ikisinide
arabasının anakucağında çocuk bi tuhaf duruyor sadece dışarı çıktığımızda kullanıyoruz evde kullanmak içime sinmiyor. öteki anakucağınıda manuel almıştım,bilsem kendisi sallanan cins alırdım çok pişman oldum.alacaksan kendinden sallananlardan al tatlım
benim bebeğimde 2-3 günde bir yapıyor kakasını doktor 10 güne kadar normal,4-5 günde yapmazsa da yarım fitil atın demişti
benim kanamam hala tam anlamıyla bitmedi dra gittim baktı herşey normalmiş ama istersen yinede rahmini temizleyelim dedi veee sonuç kürtaj olduk. gerçi bişey çıkmadı hormonlardan olabilirmiş emzirenlerde olabliliyormuş. bebek için rahim filmiyle başladım kürtajla devam. vay be bende de ne cesaret varmış
Arkadaşlar çok merak ediyorum türkiye de 6 ay sırf anne sütü verin diyolar ya acaba diğer ülkelerde bu nasıl?
bildiğim kadarı ile amerika dan almanya dan arkadaşlar var?Çook merak ettim orada beslenmeyle ilgili nasıl bir yönlendirme var?
Hiç bebeğiyle tatile çıkan var mı? Bayramın 1. Günü tatile gidiyoruz. Rahat etmek için otel yerine ev tutmayı tercih ettik ve tabi annem de gelecek ama çok endişelerim var. Mesela sıcak, sivrisinekler... Kırkımızı 1 gün geçmiş olucaz acaba düzene girmiş olacak mıyız? Yada tam düzene girmişken düzenimiz mi bozulacak? Of ! Tatilsiz olmuyor 40 lı bebekle de nasıl olur bilmem. Böyle bi deneyim yaşadıysanız yada fikriniz varsa önerilerinizi paylaşır mısınız?
kızlar elimdeki elektrikli pompadan hiç verim alamayınca hastane tipi pompa kiraladım ve artık stok yapmaya başlamaya karar verdim. sizden ricam siz ne zaman sağıyorsunuz süt saklamak için? iki göğsü birden mi sağıyorsunuz? kaç ml çıkıyor? sağdıktan sonra tüm süt biter de süt birikmeden kızım uyanır diye endişe ediyorum. bir de zaten öyle göğüslerim dolup dolup taşmıyor. önerileriniz nelerdir?
giderek bebek bakımında uzmanlaşacak yere acemileşiyorum . bu aralar yaptığım kaçıncı hata.
bugünde bebeğime banyo yaptırırken su yutturdum galiba. emin değilim gerçi. önce annem usul banyo yaptırıyordum. çok ağlıyor diye internetten banyo videoları izleyip farklı şekillerde yıkamaya çalışıyorum. en son dün uzman tv den bi video izledim. tabi kadın oyuncak bebekle yıkadı. yıkama şekli iyi görünüyordu. bugün öyle yıkadım. hatta o straforlu fileyi kullanmadım bi havlu serdim daha rahat olur belki diye. önce sırt üstü yıkadım. yüzü bana dönüktü. gene ağladı baya. sonra ters çevirdim.
öyle sırtını falan yıkadım sesi kesildi. bende hoşuna gitti diye düşündüm. ama sanırım bu ara ağzı suya geldi ve su yuttu. çünkü su yutmuş gibi değişik sesler çıkararak ağladı. hemen durulayıp havluya sardım. karnından sesler geldi. sonra tuvaletini yaptı. su yuttuğundan mı o sesler geldi yoksa tuvaletini yaptığı için mi bilemiyorum.
sonra biberonla 50 cc sütümden verdim. kalanını emzirdim. tek göğüste bıraktı. diğerini zor verdim. normalde 2 göğsüm yetmiyor zaten. bu durumlardan su yutmuş olabileceğini düşünüyorum. gerçi önceki günlerde öyle su yutmuş gibi sesler çıkarmıştı ama o zaman daha azdı. belki o zamanlarda su yutuyordur. ağladığı için ağzı açık kalıyor çünkü.
yada gırtlağında bi sorun olabilir mi? normalde de hii hiii gbi değişik bi sesler çıkarıyor. durup dururken. dr un yanında da bu sesleri çıkarmıştı. doktor kemikleri kıkardaktan daha yumuşak. gırtlağıda öyle ondan bu ses çıkıyor demişti. banyo yaptırırken elim göğüsle boynu arasındaydı. gırtlağına baskı mı yaptım diye de düşünüyorum. ne oldu bilmiyorum ama 2 gündür yaptığım hatalardan iyice kendime güvenim gidiyor.
doğum öncesi bebek bakımı ile ilgili eğitime falan gitseymişim ya.
Benim kanamamda hala bitmedi kırkım cıkınca 3 gün kanamam olmadı sonra tekrar başladı bugun 55 gün oldu doğum yapalı adet mi görüyorum anlamadım. Sanada geçmiş olsun canım
bu aksam saatlerindeki aglama krizini nasıl aşıcaz hanımlar bana bi akıl verin
bol gazla birlikte kakasını yaptı karnı tok ama saat kurulmuş gibi başlıyo iftar vakti eşim daha bir kere dogru düzgün iftar yapamadı
banyo yapmayı seviyo yıkayım dedim yok bana mısın demedi morarıyo aglarken bu seferde cıplak kaldı gıydıremedım oyle kasıyokı kollarını bacaklarını acmak mumkun degıl
Kızlar esımı ıst dan aramıslar 3.defa gıdıp saglık ocagından topuk kanı verın demısler.bız ıkı defa topuk kanı vermıstık ılkınde tsh hormonu yuksek cıkmıstı bı daha almamız gerekıyo demslerdı smdı de esıme ılkı gayet guzel ıkıncıde yuksek cıkmıs o yuzden bı daha vermenız gerekıyo demısler :26:
Farkındayım arapsacına dondu anlattıklarım ama kafam da aynı sekılde bu ne kadar boyle devam edıcek yasayan var mı bu durumu az degıl ya 3. Defa kan vercek olum mınıcık halıyle :26:
selam kızlar kaç gündür giremiyorum bebeğim çok huysuzdu kaç gündür bugünde kakasında hafif sümüksü kan gördüm ve doktora gittik bebeğime amip bulaşmışşçok morelim bozukk nerde bulaştı anlamıyorum artık banyo suyunu kaynatıcaz kimsede elini yıkamadan dokunamıcakk çok canm sıkkın çok lanet bi hastalıkmış sütümde iyice azaldı çok morelim bozuk kaç gündürrr neyse bende haberler bunlarrr
maşalllah küçük prense yakışıklı paşaaaa27 günlük oldu meleğim:)pazartesi sünnetini de yaptırdık miniğimin.mır mır uyuyo şimdi yatağında oğluş.Eki Görüntüle 763344
canım hoşgeldin umarım bebişin iyidir..bizimkide bi ara 4-5 günde bir kakasını yapıyordubiz o ara çocuk çok zorlandığı için minicik bi fitil vermiştik..nette yazdığına göre 10 güne kadar normal...çok zorlanmadığı sürüce fitil vermemek lazım bide eğer fitil kullanacaksan çok küçük bi parça kullanmak lazım..
Herkes iyidir inşallah bebeklerinizde iy iyidir
Uconn dogum yaptın mı sekerim cok merak ediyorum
canım ya banyo şapkasına yorum yapmadın kullandınmı...??
hoşbulduk canım.iyi Allaha şükür sadece gaz sorunumuz var.annemler yazın yaylaya gidiyorlar bizde onların yanına gitmiştik oranın havasıda gaz yapıyor.e bide kakasını 7-8 günde anca yapıyor.onun sıkıntısı haricinde pek sıkıntımız yok .3 günlükken hastaneye yatmıştık.kan kültüründe enfeksiyon görülmüştü.dr muhtemelen yetişkinlerin ellerinden bulaşmıştır dedi.zor günlerdi 3 saatte bir emziriyordum eve geliyordum süt sağıyordum.orda bırakmak eve gelmek kötüydü ama neyseki atlattık.Allah kimseye göstermesin.ya bi ara sabunu incelttik zeytinyağıyla biraz poposunu uyardık işe yaramadı.dr depridat diye bir ilaç verdi günde 3 kere yarım ölçek 20 gün kullanın dedi 11 gün bi işe yaramayınca bıraktım.ilaç ilaç mecbur kalmadıkça kullanmak istemiyorum.bizden haberler böyle.siz nasılsınız bakalım?
nurgu canım kusura bakma bi türlü fırsat bulamadım banyo şapkasını bebişe değil bana bile taksan büyük gelir 2 3 yaşında anca olur..bence gereksiz..bide ürünün öyle kafa ölçüsü yok standart o yüzden oldukça büyük...yoksa bizim kızın kafasımı küçük yaw
anacım kuzucuğunada maşallah sanki beni kurtarın der gibi bakmış yawrum çok tatlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?