- 8 Şubat 2013
- 2.117
- 4.174
- 133
- 36
selam güzel anneler, tekrar iyi dilekleriniz için teşekkr ediyorum,alıntı yapamadım malum, aslında bugün tam bir aylık olduk ama bir haftadır oğlum evimizde olduğu için bir haftalık gibiyiz o yüzden pek fırsat vermiyor:) timurum uyuyorken başımızdan geçenleri anlatayım
25 haziranda nişanım geldi sancısız sabah hastaneye gittik 10:3 da yatış yapıldı,kordon dolanması olduğu için sürekli kalp atışları dinlendi,epidural normal doğum yaptığım için hiç bişey hissetmedim sayılır,6 cm açıklığa kadar sancı çektim ama pek hissetmedim sonra epidural yapıldı çokda zevkli bir doğum oldu dr ebeler hemşireler güle oynaya doğum yaptım,sonra çocuk çıktığı anda benim dr um çocuk dr una çocuğu veririken bağırsaklarıyla ilgili tıp dilinde bişeyer söyledi ve benim dikişlerimi atmak için bayıltttl yarım saat sonra ayıldım ERTESİ GÜN TABURCU OLUp eve gittik,1 saat sonra çocuk morarmaya nefes alamamaya başladı hemen eşim hasataneye geri götürdü ve yoğun bakıma aldılar takip edelim dediler benide 3 saatte bir hastaneye çağırıp emzirttiler 3 gün böyle devam etti ama çocuk hergeçen gün daha çok kusmuş,3. günün sonunda çocuk dr unun aklına film çekmek geldi ve sorunu anladı bağırsaklarına oluşmamış bir kısım varmış,cerrahi müdahale gerekiyor dedi o sırada benim doğumumu yaptıran dr geldi ve ben diğer çocuk dr una söylemiştim zaten bu sorunu dedi çocuk dr u da keşke benim haberim olsaydı dedibenim dr bu durumu doğumdan 15 gün önce görmüş ultrasonda ama ne hikmetse bize söylememiş,normalde bu durum anne karnında 20. haftada görülür ve ilaçla tedavi edilirmiş,hadi onu göremedi diyelim doğumda farkedildiğinde çocuk hiç beslenmeden doğduğu anda ameliyat edilip sorun giderilirmiş ama bizim dangoz dr lar çocuğu besleyip midesini patlatmak üzere bize verdiler ve çocuğun kustuğu pislik ciğerlerine kaçmış ve 2 ciğeride enfeksiyondan çalışmaz hale gelmiş, bu şekilde bizi ambulansla samsun medikal park hastanesine sevk ettiler ve zorlu 20 gün geçirdik ameliyat oldu enfeksiyonunu atlattı çok şükür, çok güçlü bir bebekmiş dedi tüm dr lar, adımız mucize bebek oldu tüm hastane bizim için dua etti ve biz bu olayı çok şükür atlattık benim hastanemde özel bir hastaneydi ve ordudun en iyi dr u diyordu herkes, en iyi dr bize neler yaptı,minicik beden günlerce neler çekti, yazarken bile ağlamaktan fenalık geçirmek üzereyim ama çoook şükür geçti,küçük şehir küçük dr demekmiş Allah hiç kimsenin başına vermesin çok zor bişeymiş en iyi sizler anlarsınız beni biliyorum o yüzden paylaşmak istedim, tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum dualarını için
selam güzel anneler, tekrar iyi dilekleriniz için teşekkr ediyorum,alıntı yapamadım malum, aslında bugün tam bir aylık olduk ama bir haftadır oğlum evimizde olduğu için bir haftalık gibiyiz o yüzden pek fırsat vermiyor:) timurum uyuyorken başımızdan geçenleri anlatayım
25 haziranda nişanım geldi sancısız sabah hastaneye gittik 10:3 da yatış yapıldı,kordon dolanması olduğu için sürekli kalp atışları dinlendi,epidural normal doğum yaptığım için hiç bişey hissetmedim sayılır,6 cm açıklığa kadar sancı çektim ama pek hissetmedim sonra epidural yapıldı çokda zevkli bir doğum oldu dr ebeler hemşireler güle oynaya doğum yaptım,sonra çocuk çıktığı anda benim dr um çocuk dr una çocuğu veririken bağırsaklarıyla ilgili tıp dilinde bişeyer söyledi ve benim dikişlerimi atmak için bayıltttl yarım saat sonra ayıldım ERTESİ GÜN TABURCU OLUp eve gittik,1 saat sonra çocuk morarmaya nefes alamamaya başladı hemen eşim hasataneye geri götürdü ve yoğun bakıma aldılar takip edelim dediler benide 3 saatte bir hastaneye çağırıp emzirttiler 3 gün böyle devam etti ama çocuk hergeçen gün daha çok kusmuş,3. günün sonunda çocuk dr unun aklına film çekmek geldi ve sorunu anladı bağırsaklarına oluşmamış bir kısım varmış,cerrahi müdahale gerekiyor dedi o sırada benim doğumumu yaptıran dr geldi ve ben diğer çocuk dr una söylemiştim zaten bu sorunu dedi çocuk dr u da keşke benim haberim olsaydı dedibenim dr bu durumu doğumdan 15 gün önce görmüş ultrasonda ama ne hikmetse bize söylememiş,normalde bu durum anne karnında 20. haftada görülür ve ilaçla tedavi edilirmiş,hadi onu göremedi diyelim doğumda farkedildiğinde çocuk hiç beslenmeden doğduğu anda ameliyat edilip sorun giderilirmiş ama bizim dangoz dr lar çocuğu besleyip midesini patlatmak üzere bize verdiler ve çocuğun kustuğu pislik ciğerlerine kaçmış ve 2 ciğeride enfeksiyondan çalışmaz hale gelmiş, bu şekilde bizi ambulansla samsun medikal park hastanesine sevk ettiler ve zorlu 20 gün geçirdik ameliyat oldu enfeksiyonunu atlattı çok şükür, çok güçlü bir bebekmiş dedi tüm dr lar, adımız mucize bebek oldu tüm hastane bizim için dua etti ve biz bu olayı çok şükür atlattık benim hastanemde özel bir hastaneydi ve ordudun en iyi dr u diyordu herkes, en iyi dr bize neler yaptı,minicik beden günlerce neler çekti, yazarken bile ağlamaktan fenalık geçirmek üzereyim ama çoook şükür geçti,küçük şehir küçük dr demekmiş Allah hiç kimsenin başına vermesin çok zor bişeymiş en iyi sizler anlarsınız beni biliyorum o yüzden paylaşmak istedim, tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum dualarını için
bende dahil herkes erkeğe benzetiyor zaten
nurgu bizde bu cuma verem aşısı için gideceğiz 2 aylık olduk başka aşıdamı olacağız ateş oluyormu
canim power nickli arkadasimizin bebegide ayda 2 kilo almis vee doctor az ver fln dememis bendee merak edip bura yazdimm bana oyle diyince ferahladimm..benm oglann 1 ay 20 gunlukdeki tartida .6 kilodu .. obez mi olcak bizim bebeklerr .. bende anne sutu veriyormm inslh bi problem olaz haftaya randevumz varrr bakalim ne kdr almiss saglik sekillde buyusunlerde .. cocugum kesinlikle sisman cocuk olmasini istemem benm oglan 6 kilo boyu 59.5 cm di i ..bnm oglana bakincaa cok kilou gorunmyup ama irii massllah kilolu degilde iri bebek olcaklar belkii
sansliymissin cnm aman olmasin yazik yavrucaga :)) cnm ya gözumde canlan dirdimda cok komik bi haliniz olmus
oyy masallahhhh cnmm ne kadar guzel kilo almis oglusun cnm agrisi olmustur keske sen yinede ona vreseydin surup flnn
bizde bugun ilk asimizi olduk her iki bacaginada yapildi allahtan koluna yapilmadi cok sukurki doktora gitmeden önce banyo yaptirmistim asi olduktan sonra karninida doyurdum biberonla uyudu ben carsida 3,5 saat dolastim hic sesi cikmadan uyudu eve geldik altini degistik emzirdim yine uyudu 2 yada 3 saat daha uyudu sonra uyaninca ortaligi yikmaya basladi hic dokundurtmadi kendisine kimildatsam agliyordu ne aglama hemde sanki her bagirmasinda tekrar asi yapilmis gibi bagiriyorbiraz bekledim sakinlesmedi atesini ölctim normaldi ama hic sakinlesecek gibi degldi gözunden hala uyku akmasina ragmen uyuyamiyordu bende hemen bir fitil verdim bir saat sonra sakinlesip uyumaya basladi sanirm cok agrisi varmis o yuzden agliyordu kuzum benimmm kiyamam ben ((
biraz önce yine fitil verdim cunku yine atesi cikmaya basladi uykuyada gecemiyordu kac saatir uyanikti dayanamadim hem sabah kadar rahat uyur atesinin cikmasini engelelr diger bebeklerimdede öyle yapardim atesi olsun olmasin geceleri bir fiitl veriyordum asinoldugu gun sabaha kadar rahat uyuyordU . neyse kizlar kizim bu arada 5 700 gr olmus cok mu az almis sizceen son bir ay önce 4 700 gr flndi 1 kilo almis bir ayda tmm olarakk hic mama vermiyordum sadece anne sutuyle besliyordum :))
bu arada biz cuma gunu turkiyeye ucuyoruz kizlar bizim icinde dua edin sag saglik sorunsuz kazasiz belasiz gidip gelelim uckata kizim uslu uslu uyusun aglamasin sorun cikarmasin insallahh :))) SIZLER COK ÖZLYECEGIZ ordan nete giremiyecem ne yaziki tlf nuda kullanamiyacam herkes kendine ve bebislerine iyi baksin allaha emanet olsun öpüyorz sizleri
Canım geçmiş olsun neyse ki siz atlattınız aşı işini. Sırada bizler varız bakalım ne yapıcaz aşı zamanı. Türkiye de aşılar ağızdan oluyor anladığım kadarıyla. Doktora sormadım ama buradaki yorumlardan o anlaşılıyor. Ayda 1 kiloya normal diyorlar diye biliyorum ama en güzelini kendi doktorunuz söyler.
Uçakta Allah sana kolaylık versin. İnşallah bebeğin rahat rahat uyur. Bence uçak olayı hoşuna gidecek , bizimkinin kesinlikle giderdi:) sen biliyorsundur ama ben yine de hatırlatayım; kalkıyorken ve iniyorken emzirmeyi unutma... İyi yolculuklar.
Sonunda oğlumun pasaportu geldi ve biletlerimizi aldık. 4 aydan önce uzun uçak yolculuğuna çıkmayın diye tavsiyede bulunanlar oldu bizede mantıklı geldi 11 Ekim'e aldık biletleri. 12 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı'nı Vatanımda kutlamak nasip olacak inşallah çok seviniyorum. Acaba oğlum 15 saatlik uçak yolculuğunda napacak. gerçi beşik veriyolarmış uçakta. öyle dediler. puset falanda götürmücem. kanguruyla idare edicez. bu kısa seyahat İnşallah eşim içinde iyi bir tecrübe olur. Hiç kurban bayramı görmedi hayatında. Burda kesiyoruz ama aynı olmuyor. Ne yazık ki sadece 1 hafta kalacağız. 3 gün istanbul 4 gün antalya. doyamayacağım memleketime ama Eşim hastalarını daha uzun süre bırakamıyor bu defa. İnşallah herşey yolunda gider ve çok güzel bir hafta olur.
bugün oğlumda bişey keşfettim. Çok ağlıyordu uyku bastırıyor ama o uyumamak için direniyordu. Bende tv müzik açtım sesini açtım aldım kucağıma birlikte hareket ettik. İşte bacak bölgesini çalıştırdık diyelim :) Çocuk kucağımda sustu şaşkaloz şaşkaloz bana baktı anne ne oluyor der gibiiyice mayıştı sonra durduk ayağımda salladım uyudu Tabi onu çok sarsmadım hemde spor yapmış sayıldım
Ayrıca ikinci keşfim; Oğlum artık beni meme olarak görmüyorrrrEskiden sadece lık lık lık meme içerdi. Şimdi meme içerken gözlerimin içine bakıyor eliyle mememe dokunuyor kolyemi tutuyor beni tanımaya başlıyor çoook hoşuma gidiyor
annişler son günlerde ne kadar çok yemek yiyorum.amanın böyle giderse kilo veremicem ben.daha verilmesi gereken kilolarım var ama boğazım durmuyo.sürekli birşeyler yemek istiyorum
Sonunda oğlumun pasaportu geldi ve biletlerimizi aldık. 4 aydan önce uzun uçak yolculuğuna çıkmayın diye tavsiyede bulunanlar oldu bizede mantıklı geldi 11 Ekim'e aldık biletleri. 12 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı'nı Vatanımda kutlamak nasip olacak inşallah çok seviniyorum. Acaba oğlum 15 saatlik uçak yolculuğunda napacak. gerçi beşik veriyolarmış uçakta. öyle dediler. puset falanda götürmücem. kanguruyla idare edicez. bu kısa seyahat İnşallah eşim içinde iyi bir tecrübe olur. Hiç kurban bayramı görmedi hayatında. Burda kesiyoruz ama aynı olmuyor. Ne yazık ki sadece 1 hafta kalacağız. 3 gün istanbul 4 gün antalya. doyamayacağım memleketime ama Eşim hastalarını daha uzun süre bırakamıyor bu defa. İnşallah herşey yolunda gider ve çok güzel bir hafta olur.
Uyumuyor uyumuyor dediğim bebeğim dün akşama doğru bi uyudu hala uyuyor. Emziriyorum altını temizleyip yatırıyorum. Gazını çıkarmıyorum bile. Kendi kendine uyurken dırtlaya dırtlaya hallediyor o işi:) Galiba yorgunluk atıyor. Gece 1 gibi yatıp sabah dokuza kadar uyuyan gece hiç sıkıntı vermeyen bi bebek. Ama gündüz de uyku nedir bilmez yarım saat uyursa uyurdu.Akşama kadar kucağımda gezdir gezdir gezdir. Bu kadar fazla uyumuş olmasına hala inanamıyorum... Hatta uyansada biraz dolaştırsam diyorum sonra yine uyusun ama
canım kızın çok güzel kilo almış maşallahbizde bugun ilk asimizi olduk her iki bacaginada yapildi allahtan koluna yapilmadi cok sukurki doktora gitmeden önce banyo yaptirmistim asi olduktan sonra karninida doyurdum biberonla uyudu ben carsida 3,5 saat dolastim hic sesi cikmadan uyudu eve geldik altini degistik emzirdim yine uyudu 2 yada 3 saat daha uyudu sonra uyaninca ortaligi yikmaya basladi hic dokundurtmadi kendisine kimildatsam agliyordu ne aglama hemde sanki her bagirmasinda tekrar asi yapilmis gibi bagiriyorbiraz bekledim sakinlesmedi atesini ölctim normaldi ama hic sakinlesecek gibi degldi gözunden hala uyku akmasina ragmen uyuyamiyordu bende hemen bir fitil verdim bir saat sonra sakinlesip uyumaya basladi sanirm cok agrisi varmis o yuzden agliyordu kuzum benimmm kiyamam ben ((
biraz önce yine fitil verdim cunku yine atesi cikmaya basladi uykuyada gecemiyordu kac saatir uyanikti dayanamadim hem sabah kadar rahat uyur atesinin cikmasini engelelr diger bebeklerimdede öyle yapardim atesi olsun olmasin geceleri bir fiitl veriyordum asinoldugu gun sabaha kadar rahat uyuyordU . neyse kizlar kizim bu arada 5 700 gr olmus cok mu az almis sizceen son bir ay önce 4 700 gr flndi 1 kilo almis bir ayda tmm olarakk hic mama vermiyordum sadece anne sutuyle besliyordum :))
bu arada biz cuma gunu turkiyeye ucuyoruz kizlar bizim icinde dua edin sag saglik sorunsuz kazasiz belasiz gidip gelelim uckata kizim uslu uslu uyusun aglamasin sorun cikarmasin insallahh :))) SIZLER COK ÖZLYECEGIZ ordan nete giremiyecem ne yaziki tlf nuda kullanamiyacam herkes kendine ve bebislerine iyi baksin allaha emanet olsun öpüyorz sizleri
yolunuz açık olsun inş. güzel bi tatil geçirirsiniz..oğluşunuz uslu olurda bol bol gezersiniz inş.Sonunda oğlumun pasaportu geldi ve biletlerimizi aldık. 4 aydan önce uzun uçak yolculuğuna çıkmayın diye tavsiyede bulunanlar oldu bizede mantıklı geldi 11 Ekim'e aldık biletleri. 12 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı'nı Vatanımda kutlamak nasip olacak inşallah çok seviniyorum. Acaba oğlum 15 saatlik uçak yolculuğunda napacak. gerçi beşik veriyolarmış uçakta. öyle dediler. puset falanda götürmücem. kanguruyla idare edicez. bu kısa seyahat İnşallah eşim içinde iyi bir tecrübe olur. Hiç kurban bayramı görmedi hayatında. Burda kesiyoruz ama aynı olmuyor. Ne yazık ki sadece 1 hafta kalacağız. 3 gün istanbul 4 gün antalya. doyamayacağım memleketime ama Eşim hastalarını daha uzun süre bırakamıyor bu defa. İnşallah herşey yolunda gider ve çok güzel bir hafta olur.
canım eğer başını kontrol edebiliyorsa kaldırıp sağa sola çevirebiliyorsa Allah ın izniyle bişi olmaz biz çoğunlukla yüzüstü yatırıyoruz bende onunla birlikte uyuyorum ama yinede dikkat etmek lazımKızlar sabaha karşı oğlumun çok gazı vardı. Tiki var karnına masaj yaptırmıyor. ilacını içirdim hala çıkaramadı tüm gece ıkınmaktan yorulmuştu. Bende tabi. Bende öyle karnının üstüne yatırdım. sırtına masaj yaptım derken ikimizde uyumuşuz 2 saaatAllahtan yavruma bişey olmadı. Rabbim korudu.
canımya çooooooooooooook çok geçmiş olsun çok şükür atlatmışsınız ben okurken salya sümük ağladım siz nasıl dayanmışsınız Rabbim bi daha böyle günler yaşatmasın size ve tüm annişlere...Rabbim tüm bebişlere sağlık sıhhat bolluk versinselam güzel anneler, tekrar iyi dilekleriniz için teşekkr ediyorum,alıntı yapamadım malum, aslında bugün tam bir aylık olduk ama bir haftadır oğlum evimizde olduğu için bir haftalık gibiyiz o yüzden pek fırsat vermiyor:) timurum uyuyorken başımızdan geçenleri anlatayım
Allahım bizim evde mucize gibi bi şey oldu inanamıyorum bütün sorun gazmış sanırım, burda da yazmıştım nurse harvey kullanan var mı diye, heraldee o iyi geldi dün gece tam 4 saaaat uyuduk şimdi de uyuyor 2 saatir inanamıyorum, umarım tesadüf değildir umarım ilaçla ilgilidir ,yarın yine eskiye dönmeyizcanım günaydın...öyle güzel güzel yazınca ben, seninde için gitmiş kıyamam umarım bebişin biraz rahatlarda sende rahatlarsın.bizimde her zaman böyle olmuyor tabi.dün insan içine çıkalım biraz hem eve erzak alırız diye 1 saat çıktık bütün gün felaket olduağla ağla yedi bitirdi bizi.gazı var kakada yapamamıştı zaten yoruldukça 5 dk sızdı sonra tekrar ağla...banyodan sonra uykuya bayılan çocuk ağla ağla sinirlerimi bozdu bende uykusuzdum.en son akşam 9 gibi babasının kucağnda gaz çıkarınca rahatladı biraz. 12 de tekrar 3te 5 te 7 de tekrar kalktı mızırdanarak.yani diyeceğim herşey arasıra güllük gülistalık oluyor :26: hele 1-2 hafta önce hiç susmuyordu.eşimde çalışıyordu ben bebeğe tek bakıyordum.kan ter içinde uykusuz savaşıyordum resmen.bu sıcakta kaç gün banyo yapmadığım,aç açına yattığım zamanlar oldu işte bunlar hep bir süreç yaşıyoruz atlatıcaz inşallah.moralini yüksek tut benim gibi sütün gitmesin
ayy bizimkide hatta memeyi biraz geç veryim kıza kıza emiyor elleriyle sağımı solumu mıncıklıyor içime sokasım geliyor
paşam benim...
bide eşim çok hırpalıyarak sewer alıp başka odaya götürür rahat rahat seweyim diye ağmaya başlayınca peşinde gidiyorum kocişe kızıyorum
oğlum sesimi tanıyor hemen susuyor çok gülüyoruzsonra kendini acındırıyor bana
beni kurtar gibisine kuzum benimmm
canım eğer başını kontrol edebiliyorsa kaldırıp sağa sola çevirebiliyorsa Allah ın izniyle bişi olmaz biz çoğunlukla yüzüstü yatırıyoruz bende onunla birlikte uyuyorum ama yinede dikkat etmek lazım
Allahım bizim evde mucize gibi bi şey oldu inanamıyorum bütün sorun gazmış sanırım, burda da yazmıştım nurse harvey kullanan var mı diye, heraldee o iyi geldi dün gece tam 4 saaaat uyuduk şimdi de uyuyor 2 saatir inanamıyorum, umarım tesadüf değildir umarım ilaçla ilgilidir ,yarın yine eskiye dönmeyiz
TALİAA: canim güle güle kazasiz belasiz gidip gelin insallah keske arasira nete girebilseydin hic yoktan artik döndügünde ugrarsin buralara kimseler kalmamis olursa bile ben sürekli bakiyorum yazdigini görürsem kesin yazarim.. İnsallah diledigin gibi bir tatil olur, kayinvalidenle falan korktugun gibi bir mevzu yasamazsin.. Canim nereye gitmek istiyorsa git gez hasret gider yalniz dikkat et yeme icme konusun da ipin ucunu fazla kacirma sonra pisman olursun :)
SAHRA: canim cok cok gecmis olsun doktorun hatasini büyük ama genel de bir sekilde temize cikarmayi bilir onlar kendilerini bahaneleri daima vardir.. Cok sükür suan durumunuz iyiymis cok sevindim umarim bundan sonra da hersey yolunda gider
MERVE: canim sende hosgeldin yoktun uzun zamandir nasil gidiyor cici annelik hersey yolundadir umarim kizimizin ameliyati yakin zannedersem biran önce atlatip rahatlarsin sende insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?