cnm aşıyı zorlu atlatmışsınız geçmiş olsun size ben şimdiden korkuyorum 20 gün sonra bizimki de olacak o kaka aşılarıbizde bugun ilk asimizi olduk her iki bacaginada yapildi allahtan koluna yapilmadi cok sukurki doktora gitmeden önce banyo yaptirmistim asi olduktan sonra karninida doyurdum biberonla uyudu ben carsida 3,5 saat dolastim hic sesi cikmadan uyudu eve geldik altini degistik emzirdim yine uyudu 2 yada 3 saat daha uyudu sonra uyaninca ortaligi yikmaya basladi hic dokundurtmadi kendisine kimildatsam agliyordu ne aglama hemde sanki her bagirmasinda tekrar asi yapilmis gibi bagiriyorbiraz bekledim sakinlesmedi atesini ölctim normaldi ama hic sakinlesecek gibi degldi gözunden hala uyku akmasina ragmen uyuyamiyordu bende hemen bir fitil verdim bir saat sonra sakinlesip uyumaya basladi sanirm cok agrisi varmis o yuzden agliyordu kuzum benimmm kiyamam ben ((
biraz önce yine fitil verdim cunku yine atesi cikmaya basladi uykuyada gecemiyordu kac saatir uyanikti dayanamadim hem sabah kadar rahat uyur atesinin cikmasini engelelr diger bebeklerimdede öyle yapardim atesi olsun olmasin geceleri bir fiitl veriyordum asinoldugu gun sabaha kadar rahat uyuyordU . neyse kizlar kizim bu arada 5 700 gr olmus cok mu az almis sizceen son bir ay önce 4 700 gr flndi 1 kilo almis bir ayda tmm olarakk hic mama vermiyordum sadece anne sutuyle besliyordum :))
bu arada biz cuma gunu turkiyeye ucuyoruz kizlar bizim icinde dua edin sag saglik sorunsuz kazasiz belasiz gidip gelelim uckata kizim uslu uslu uyusun aglamasin sorun cikarmasin insallahh :))) SIZLER COK ÖZLYECEGIZ ordan nete giremiyecem ne yaziki tlf nuda kullanamiyacam herkes kendine ve bebislerine iyi baksin allaha emanet olsun öpüyorz sizleri
cnm oğluşunun pasaportu hayırlı olsun güle güle kullanın, Türkiyede güzel bir tatil geçirirsiniz inşallah....Sonunda oğlumun pasaportu geldi ve biletlerimizi aldık. 4 aydan önce uzun uçak yolculuğuna çıkmayın diye tavsiyede bulunanlar oldu bizede mantıklı geldi 11 Ekim'e aldık biletleri. 12 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı'nı Vatanımda kutlamak nasip olacak inşallah çok seviniyorum. Acaba oğlum 15 saatlik uçak yolculuğunda napacak. gerçi beşik veriyolarmış uçakta. öyle dediler. puset falanda götürmücem. kanguruyla idare edicez. bu kısa seyahat İnşallah eşim içinde iyi bir tecrübe olur. Hiç kurban bayramı görmedi hayatında. Burda kesiyoruz ama aynı olmuyor. Ne yazık ki sadece 1 hafta kalacağız. 3 gün istanbul 4 gün antalya. doyamayacağım memleketime ama Eşim hastalarını daha uzun süre bırakamıyor bu defa. İnşallah herşey yolunda gider ve çok güzel bir hafta olur.
Ayyy evet Allah korumuş yavrunu , ama işte uykusuzluk yorgunluk yüzünden oluyo, ben de korkuyorum uyuya kalmaktan bebişi emzirirken, benim kaynanam bir tane bebeğini emzirirken uyuya kalarak boğmuş, anlattığından beri aklıma geliyo korkuyorum...Kızlar sabaha karşı oğlumun çok gazı vardı. Tiki var karnına masaj yaptırmıyor. ilacını içirdim hala çıkaramadı tüm gece ıkınmaktan yorulmuştu. Bende tabi. Bende öyle karnının üstüne yatırdım. sırtına masaj yaptım derken ikimizde uyumuşuz 2 saaatAllahtan yavruma bişey olmadı. Rabbim korudu.
cnm çok çok çok geçmiş osun, siz neler yaşamışsınız öyle Allah evladını sana bağışlamış, ve gerçekten nekadar güçlü bir bebekmiş ne kadar çok acıya dayanmış yavrum içim sızladı okurken. Allahım size başka acı hastalık yüzü göstermesin inşallah....selam güzel anneler, tekrar iyi dilekleriniz için teşekkr ediyorum,alıntı yapamadım malum, aslında bugün tam bir aylık olduk ama bir haftadır oğlum evimizde olduğu için bir haftalık gibiyiz o yüzden pek fırsat vermiyor:) timurum uyuyorken başımızdan geçenleri anlatayım
25 haziranda nişanım geldi sancısız sabah hastaneye gittik 10:3 da yatış yapıldı,kordon dolanması olduğu için sürekli kalp atışları dinlendi,epidural normal doğum yaptığım için hiç bişey hissetmedim sayılır,6 cm açıklığa kadar sancı çektim ama pek hissetmedim sonra epidural yapıldı çokda zevkli bir doğum oldu dr ebeler hemşireler güle oynaya doğum yaptım,sonra çocuk çıktığı anda benim dr um çocuk dr una çocuğu veririken bağırsaklarıyla ilgili tıp dilinde bişeyer söyledi ve benim dikişlerimi atmak için bayıltttl yarım saat sonra ayıldım ERTESİ GÜN TABURCU OLUp eve gittik,1 saat sonra çocuk morarmaya nefes alamamaya başladı hemen eşim hasataneye geri götürdü ve yoğun bakıma aldılar takip edelim dediler benide 3 saatte bir hastaneye çağırıp emzirttiler 3 gün böyle devam etti ama çocuk hergeçen gün daha çok kusmuş,3. günün sonunda çocuk dr unun aklına film çekmek geldi ve sorunu anladı bağırsaklarına oluşmamış bir kısım varmış,cerrahi müdahale gerekiyor dedi o sırada benim doğumumu yaptıran dr geldi ve ben diğer çocuk dr una söylemiştim zaten bu sorunu dedi çocuk dr u da keşke benim haberim olsaydı dedibenim dr bu durumu doğumdan 15 gün önce görmüş ultrasonda ama ne hikmetse bize söylememiş,normalde bu durum anne karnında 20. haftada görülür ve ilaçla tedavi edilirmiş,hadi onu göremedi diyelim doğumda farkedildiğinde çocuk hiç beslenmeden doğduğu anda ameliyat edilip sorun giderilirmiş ama bizim dangoz dr lar çocuğu besleyip midesini patlatmak üzere bize verdiler ve çocuğun kustuğu pislik ciğerlerine kaçmış ve 2 ciğeride enfeksiyondan çalışmaz hale gelmiş, bu şekilde bizi ambulansla samsun medikal park hastanesine sevk ettiler ve zorlu 20 gün geçirdik ameliyat oldu enfeksiyonunu atlattı çok şükür, çok güçlü bir bebekmiş dedi tüm dr lar, adımız mucize bebek oldu tüm hastane bizim için dua etti ve biz bu olayı çok şükür atlattık benim hastanemde özel bir hastaneydi ve ordudun en iyi dr u diyordu herkes, en iyi dr bize neler yaptı,minicik beden günlerce neler çekti, yazarken bile ağlamaktan fenalık geçirmek üzereyim ama çoook şükür geçti,küçük şehir küçük dr demekmiş Allah hiç kimsenin başına vermesin çok zor bişeymiş en iyi sizler anlarsınız beni biliyorum o yüzden paylaşmak istedim, tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum dualarını için
bizzzzzzzzzzz .... nihayet dün yaptı 5. günde çok mutlu olduk... Darısı başınıza :)
oğlum soguk almışbugun doktora gittik ,surup ve burun spreyi verdi,
nefes alamıyor bogazı burnu dolu yavrumun... yanlız şurubu içiremiyorum tadı çok kötü ben bile begenmedim
nasıl içircem bilmiyorum
mrb siz deneyimli annelere bişey sorcam benim adetim 9 gün geçti ve bugün test yaptım negatif ama 4-5 saat sonra baktım çok silik baya silik gördüm biliyosum olumsuz olabilir ama fikir almak istedim 9 geçip böyle olması olumsuz bi sonuç ama
mrb siz deneyimli annelere bişey sorcam benim adetim 9 gün geçti ve bugün test yaptım negatif ama 4-5 saat sonra baktım çok silik baya silik gördüm biliyosum olumsuz olabilir ama fikir almak istedim 9 geçip böyle olması olumsuz bi sonuç ama
merakımdan aradım buldum okudum daha iki satırın sonuna gelmeden zırlamaya başladım ve
sonunu getiremediiiim allahım kimseye ewlat acısı yaşatmasın
bana kızmayın ama yazıyı paylaşıcam bu aralar hepimiz uyumuyor,yok gazı var yok şusu var diye dertleniyoruz ya
biraz içimize koysun istedim
allahım emanetini bize bağışla yarabbi onun acısını bize gösterme
ALLAH KİMSEYE EWLAT ACISI YAŞATMASIN DENDİĞİ ZAMAN ''AMİİİİİN'' DİYE EN İÇTEN SÖYLEYEN ANNELERDİR..
bol ağlamalar ama kendinizi üzmeyin sadece bebişlerimize sabır gösteelim diye aradım buldum haaa
bebeğim şehit oldu
ahhh bebeğim ahhh ne yazsam kiiii
acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!
annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,Allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını SU koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı
Allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...
yazacak çok şey var ama Allah'ıma isyan etmek istemiyorum
bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...
annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,Rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama
Allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...
arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,
4 aylık bebeğim KEVSER SU kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız Allah rızası için sevinirim....
Offff hüngür hüngür ağladım. Allah acısını dindirsin inşallah ne zor bir durum bir anne için Allah korusun. Benim okurken kalbime bıçaklar saplandı. Zaten oğlumdan yada ağlamasından hiç şikayetçi olmadım ne uykusuzluk ne başka bişey vız gelir yeterki kollarımızda olsunlar. Allah düşmanıma bile böyle acı yaşatmasın. Amiiin
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Keşke paylaşmasaydın. İnsan bi şekilde merak edip okuyor. Çoğumuz zaten lohusayız, zaten akıllar karışık, çoğumuz bunalımdayız. Aklımızdan bir sürü kötü şey geçiyor zaten. Ben sırf bu yüzden uyku uyuyamıyorum. Sürekli vesvese yapıyorum. Allah'ımın bize emanetleri onlar en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz hepimiz çoğumuz da evet şikayet ediyoruz uyumuyor, ağlıyor, mızmız, huysuz diye... Ama hepimiz de uyumamasından uykusuz kalıyorlar diye, ağlamasından, bir derdi mi var acaba, bir yeri mi acıyor, sağlığında sıkıntı mı var diye şikayet ediyoruz. Şikayetlerimiz kendi keyfimiz için değil yani. Keyfiyse bi sıkıntı var zaten vicdanlarda ona da bu yazı inan ki derman olmaz yani.
Allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Daha büyük acı yok derler Rabbim yaşatmasın. Allah evladını kaybeden herkese sabır versin.
amin canım senin maşallahın var zatenhepimize örneksin bu topikte EN OLUMLU ANNELİK ÜNVANI SENİNDİR
ben kendimde içimde olmak üzere bazen şikayetleniyoruz
haklısın canım ama belirttiğim gibi amacım üzmek değil bi nebzede olsa yüreğimizi yumuşatmak
elbette kıymet biliyoruz hepimiz onlar bizim canımız ciğerimiz
ben şahsen bir adımda olsa bu yazıyı okuyunca güçlendm
seni bilmem ama ben şikayetleniyordum açıkçası niye uyumuyosun vs... diye
seni üzdüysem kusura bakma....
sahra çok geçmiş olsun.
bugün bebeğimi ağlatmadan banyo yaptırabildim. bu sefer küvete su koymadım. kuru bi havlu koydum. üstüne oğlumu koydum. üzerini orda çıkardım. yavaş yavaş su koydum. başını yıkarken biraz ağladı sadece. başını iyi yıkayamadım ama diğer yerlerini yıkarken ağlamadı. inş yarında ağlamaz.
sahra çok geçmiş olsun.
bugün bebeğimi ağlatmadan banyo yaptırabildim. bu sefer küvete su koymadım. kuru bi havlu koydum. üstüne oğlumu koydum. üzerini orda çıkardım. yavaş yavaş su koydum. başını yıkarken biraz ağladı sadece. başını iyi yıkayamadım ama diğer yerlerini yıkarken ağlamadı. inş yarında ağlamaz.
amin canım senin maşallahın var zatenhepimize örneksin bu topikte EN OLUMLU ANNELİK ÜNVANI SENİNDİR
ben kendimde içimde olmak üzere bazen şikayetleniyoruz
Hahahah çok güldüm. Keşke dediğin gibi olsa. Elimden geleni yapıyorum işte. Bide çok zor buldum oğlumu onunda etkisi var tabii
bu iyi haberimdi. kötü olansa galiba bebeğim memeden ayrılacak. dünden beri emzirdiğimde sinirleniyor kızarıp bozarıyor. gazı var sanıyorum . çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor birşey. biberonla mama verdiğimde o şekilde davranmıyor. emdikten ve mama verdikten bi yarım saat sonra sağım yapmaya fırsat buldum. 60 cc çıktı. ortalama 60-70 cc süt çıkıyor benden zaten. hadi olsun 80. demekki içmemiş fazla. uğraşmak istemiyor sanırım az az geliyor diye. ne yapacağım bilmiyorum. hep hayalimdi bol bol emzirmek. 2 yaşına kadar emziririm diye düşünüyordum. bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum.
Hahahah çok güldüm. Keşke dediğin gibi olsa. Elimden geleni yapıyorum işte. Bide çok zor buldum oğlumu onunda etkisi var tabii
görür görmez hemen sayfayı değiştirdim arkadaşım kim olduğunuda hatırlamadım şimdi o acı olayı neden açık ve seçik buraya yapıştırıyorsun! sen bilmiyor musun ki biz lohusayız biz acemi anneleriz, deneyimli olsak ne yazar!! sütümüz artsın diye yırtınıyoruz.peki bunu niye yapıyoruz?! bebeğimiz için değil mi? kendimize iyi bakmalıyız ki bebeğimize faydamız olsun değil mi?! bebeğimiz hala nefes alıyor mu acaba boğuldu mu diye zırt pırt bakmak için uykusuz kalmamız sence doğru bir şey mi?! bunu yaparken uykusuz kaldığımız için bebeğimizi yüz üstü yatırdıktan sonra sızmamız iyi mi peki?! peki emzirirken nerdeyse bayılacak gibi olmamız?!
felaket haberi isterseniz bende de tonla var detayına kadar yazayım o zaman herkes bebeğinin kıymetini daha iyi bilecekmiş! peh... benim bebeğimin kıymetini bilmem bu ölüm haberine bağlı değil kusura bakma.taa bebeğim ilk doğduğunda tövbe tövbe onu kaybettiğimi gördümde rüyamda, günlerce psikolojim bozuldu.kendime hala gelebilmiş değilim!
diyeceğim bu güzel paylaşımlar yaptığımız forumda bilgilerden tecrübelerden yararlanmak, yeni arkadaşlarla sohbet için burdayım ama felaket haberini bağıra çağıra paylaşıyorsun.bu olayı ilk haber verdiklerinde (kim yazdı yine hatırlamıyorum) merak edenler girip okudu zaten yazdılar okuduklarını ve ağladıklarını.içim parçalandı.senin içimi parçalamaya ne hakkın var!?
ramazan ramazan tövbe tövbe rabbim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?