2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Denizkizi..kirklanmissiz hadii, rahatlamissindir tabi.. günler ne çabuk geçiyor. .maşallah yavruna

Bu aksamuzeri aglamalari cogu kiside var..niye oluyor acaba..dedigin gibi uyuyana kadarda devam ediyor
Oglumun sesi çekiliyor bu aksam aglamasinda
Havanin karardigi vakitte nobeti tutuyor yani:S
Cumleten kolay gelsin ne diyelim

Kızlar bugün itibariyle bizde kırklandık ve kırkımız çıktı inşallah bundan sonrası daha güzel ve iyi olur bizim için. son bir hafta 10 gündür akşam ağlamalarımız moda oldu ama öyle böyle ağlama değil çocuğumun sesi kısıldı ağlamaktan
sanırım gaz sancısı çekiyo ama gazını da çıkarıyo kakasını da yapıyo yani bu huzursuzluk saatlerce uykuya direnme neyin nesi çözemedim. uykusu da çok bozuldu , bir uyudumu saatlerce uyuyan yavrum uykusunda bir sıçrıyo 10 dakika sonra uyanıyo ve uykusu bölündüğü için daha çok ağlıyo ve uytmak imkansızlaşıyo dün akşam özellikle ağlamaktan etleri morardı çocuğun, evde herkes çok üzüldü annemle ben perişan olduk, iyiyki burda annemlerdeyim yoksa ben tek başıma ne yapardım bu ağlama krizi anlarında. birde banyodan çıkınca eskiden mışıl mışıl uyurdu şimdi uyutana kadar canım çıkıyo ve yine aynı şekilde 10 dakika uyumadan uyanıyo ne yapıcam nasılş olacak inşallah düzene girer.... hepimizde aynı dertler .......

cnm aşıyı zorlu atlatmışsınız geçmiş olsun size ben şimdiden korkuyorum 20 gün sonra bizimki de olacak o kaka aşıları ayrıca bebişinin kilosu iyi bence takma kafana hiç, çocuğu o bezmi yapacan boşver fazla kiloyu . İnşallah uçak yolculuğunuz çok rahat geçer ve Türkiyede güzel bir tatil geçirirsin ama biz seni özleriz , hiçmi yolu yok Türkiyede nete girmenın, senin cepten nete giriliyodu sanki ağlarız bak çok arayı açma.

cnm oğluşunun pasaportu hayırlı olsun güle güle kullanın, Türkiyede güzel bir tatil geçirirsiniz inşallah....

Ayyy evet Allah korumuş yavrunu , ama işte uykusuzluk yorgunluk yüzünden oluyo, ben de korkuyorum uyuya kalmaktan bebişi emzirirken, benim kaynanam bir tane bebeğini emzirirken uyuya kalarak boğmuş, anlattığından beri aklıma geliyo korkuyorum...

cnm çok çok çok geçmiş osun, siz neler yaşamışsınız öyle Allah evladını sana bağışlamış, ve gerçekten nekadar güçlü bir bebekmiş ne kadar çok acıya dayanmış yavrum içim sızladı okurken. Allahım size başka acı hastalık yüzü göstermesin inşallah....

oğlum soguk almış bugun doktora gittik ,surup ve burun spreyi verdi,
nefes alamıyor bogazı burnu dolu yavrumun... yanlız şurubu içiremiyorum tadı çok kötü ben bile begenmedim

nasıl içircem bilmiyorum

burnu tıkanıksa fokur fokur otri burun aspratörünü kullan tatlım süper bi icat biraz tiksinç ama olsun

10 dk dan sonraki sonuç geçerli değildir ama ben hamile olmadığım zmanlarda bakıyordum yarım saat sonra hiç bişi çıkmıyodu
ümitlendirmek istemem ama inşallah vardır
sabah ilk idrarla muhakkk dene haberlerini bekliyoruz

ayy okuyorum okuyorum tam yazıcam ya biri geliyor ya oğlan uyanıyor ya bilmem ne...

kırkları çıkanlara hayırlı olsun,gördüklerim denizkızı, naserdo

naserdo canım, kundak denedin mi? girerse kundağa çok rahat edersiniz muhtemelen

zeynoo,keyfin yerine gelmiş canım sevindim-anne ile tartışma fenadır tartışır bi de tartıştım diye üzülürsün..seninkinin de niyeti kötü değilmiş belli ki sizi korumaya çalışıyor. Bir de anneler bu yaşlarda biraz faydalı hissetmek istiyor galiba.

Canım testlerde de yazar 5 dakikadan fazls bekleyen testlerin sonucu güvenilir değildir diye. Eğer hamile olduğunu düşünüyorsan 1 hafta daha bekleyip testi yineleyebilirsin yada kesin sonuç için ksn testi yaptırabilirsin. Sonuçta en güvenilir olanı kan testi. Benim de çok silikti idrar testim varla yok arasıydı çünkü daha çok küçükmüş ama kan testim pozitif çıktı. O pek belli olmuyor yani hamile olabilirsin de olmayabilirsin de

merakımdan aradım buldum okudum daha iki satırın sonuna gelmeden zırlamaya başladım ve
sonunu getiremediiiim allahım kimseye ewlat acısı yaşatmasın
bana kızmayın ama yazıyı paylaşıcam bu aralar hepimiz uyumuyor,yok gazı var yok şusu var diye dertleniyoruz ya
biraz içimize koysun istedim
allahım emanetini bize bağışla yarabbi onun acısını bize gösterme
ALLAH KİMSEYE EWLAT ACISI YAŞATMASIN DENDİĞİ ZAMAN ''AMİİİİİN'' DİYE EN İÇTEN SÖYLEYEN ANNELERDİR..
bol ağlamalar ama kendinizi üzmeyin sadece bebişlerimize sabır gösteelim diye aradım buldum haaa

bebeğim şehit oldu
ahhh bebeğim ahhh ne yazsam kiiii

acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!

annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,Allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını SU koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı

Allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...

yazacak çok şey var ama Allah'ıma isyan etmek istemiyorum

bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...

annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,Rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama

Allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...

arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,

4 aylık bebeğim KEVSER SU kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız Allah rızası için sevinirim....

Son düzenleme:
Offff hüngür hüngür ağladım. Allah acısını dindirsin inşallah ne zor bir durum bir anne için Allah korusun. Benim okurken kalbime bıçaklar saplandı. Zaten oğlumdan yada ağlamasından hiç şikayetçi olmadım ne uykusuzluk ne başka bişey vız gelir yeterki kollarımızda olsunlar. Allah düşmanıma bile böyle acı yaşatmasın. Amiiin

Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Keşke paylaşmasaydın. İnsan bi şekilde merak edip okuyor. Çoğumuz zaten lohusayız, zaten akıllar karışık, çoğumuz bunalımdayız. Aklımızdan bir sürü kötü şey geçiyor zaten. Ben sırf bu yüzden uyku uyuyamıyorum. Sürekli vesvese yapıyorum. Allah'ımın bize emanetleri onlar en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz hepimiz çoğumuz da evet şikayet ediyoruz uyumuyor, ağlıyor, mızmız, huysuz diye... Ama hepimiz de uyumamasından uykusuz kalıyorlar diye, ağlamasından, bir derdi mi var acaba, bir yeri mi acıyor, sağlığında sıkıntı mı var diye şikayet ediyoruz. Şikayetlerimiz kendi keyfimiz için değil yani. Keyfiyse bi sıkıntı var zaten vicdanlarda ona da bu yazı inan ki derman olmaz yani.
Allah hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Daha büyük acı yok derler Rabbim yaşatmasın. Allah evladını kaybeden herkese sabır versin.

amin canım senin maşallahın var zaten hepimize örneksin bu topikte EN OLUMLU ANNELİK ÜNVANI SENİNDİR
ben kendimde içimde olmak üzere bazen şikayetleniyoruz

haklısın canım ama belirttiğim gibi amacım üzmek değil bi nebzede olsa yüreğimizi yumuşatmak
elbette kıymet biliyoruz hepimiz onlar bizim canımız ciğerimiz
ben şahsen bir adımda olsa bu yazıyı okuyunca güçlendm
seni bilmem ama ben şikayetleniyordum açıkçası niye uyumuyosun vs... diye
seni üzdüysem kusura bakma....

sahra çok geçmiş olsun.

bugün bebeğimi ağlatmadan banyo yaptırabildim. bu sefer küvete su koymadım. kuru bi havlu koydum. üstüne oğlumu koydum. üzerini orda çıkardım. yavaş yavaş su koydum. başını yıkarken biraz ağladı sadece. başını iyi yıkayamadım ama diğer yerlerini yıkarken ağlamadı. inş yarında ağlamaz.

Estafurullah kusura bakmadım ama mafoldum. Kuzucum erken uyudu bugün dakka başı yanına gidip nefesini dinliyorum. Allah'ım böyle acı yaşatmasın ne diyeyim. Çok zor gerçekten. Of! Yanlış birşey söylemekten korkuyorum. Dilim bağlandı nutkum tutuldu, ağlayamadım bile. Yüreğim sıkışıyor. Allah'ım benim ömrümden versin ona. Hepimize çocuklarımızı bağışlasın. Ne desek boş. Hep anne olunca anlayacaksın derlerdi ya, çok doğruymuş, şimdi anlıyorum. Gözünden sakınıyorsun, hiç birşey umrunda olmuyor, yeri geliyor babasından sakınıyorsun, annemin kucağında bile huzursuz oluyorum. Hasta olucam bu gidişle. Sanırım ben de lohusalığı böyle yaşıyorum. Kuzum benim, şu muhtaçlıkları bitse. Daha çok küçük çok savunmasız. Beni bu çok korkutuyor.

Nurgu: güzelim okumak isteyen gider okurdu ne diye paslastin ki simdi okadar bahsedildi zaten linkini versen neyse de.. Zaten bir defa oglum gece bogulma tehlikesi atlatti son anda duyup uyandim onun sokunu atlatamadim birde bunu gördüm tuzu biberi oldu.. Cogu moralini yüksek tutmaya calisiyor bebegini besleyebilmek icin kiminin zaten fazladan birsürü telasi var.. kusura bakma da cok kizdim

bu iyi haberimdi. kötü olansa galiba bebeğim memeden ayrılacak. dünden beri emzirdiğimde sinirleniyor kızarıp bozarıyor. gazı var sanıyorum . çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor birşey. biberonla mama verdiğimde o şekilde davranmıyor. emdikten ve mama verdikten bi yarım saat sonra sağım yapmaya fırsat buldum. 60 cc çıktı. ortalama 60-70 cc süt çıkıyor benden zaten. hadi olsun 80. demekki içmemiş fazla. uğraşmak istemiyor sanırım az az geliyor diye. ne yapacağım bilmiyorum. hep hayalimdi bol bol emzirmek. 2 yaşına kadar emziririm diye düşünüyordum. bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum.

kizlar yorumlariniz icin cok tsk ederimmmmmm cok guzel seyler yazmisinizz cok sagolun artik gelince grs tekrar bugun son girisim :))
kizimin kilosu icinde cok iyi seyler yazmisiniz cok sagolun icim rahatladi :))

zeynooocummm bende esranin yazdigina katiliyorum senin icin

hepinizi kocaman öpüyorummmm

Bende hep deneyip yanılma yöntemiyle öğreniyorum. Hergün bir adım inşallah halledicez bu işi gör bak süper anneler olucaz.

Memeden ayrılırsa sağıp verirsin. Benim bir arkadaşım 10 aydır sağarak veriyor. Oğlu 2 ay erken doğmuştu. Şimdi tosun gibi maşallah.

Canım sana öyle geliyordur. Ben de sütümü sağıyordum bir ara göğüslerim yaraydı emziremiyordum 15 dakikada bazen 80 cl bazen 150 cl bazen daha fazls çıkıyordu. Şimdi emziriyorum yine sağmam gerekirse 100 120 cl çıkıyor fazlası çıkmıyor ama o gün sağdım 70 anca çıktı hemen arkasından arda uyandı emzireyim defim cok cok emdi kuzum ağzındsn süt bile taştı sen pes etme ve düzenli sağ sütünü. Lohusa şerbeti inanılmaz artırıyo sütü bi de humana çayını mutlaka dene.
Benim sağma makinasının kullanma klavuzunda verimi artırmak için sağarken bebeğinizi düşünün hatta bir resmine bakın yazıyor. Yarın denicem bakalım doğru mu?

görür görmez hemen sayfayı değiştirdim arkadaşım kim olduğunuda hatırlamadım şimdi o acı olayı neden açık ve seçik buraya yapıştırıyorsun! sen bilmiyor musun ki biz lohusayız biz acemi anneleriz, deneyimli olsak ne yazar!! sütümüz artsın diye yırtınıyoruz.peki bunu niye yapıyoruz?! bebeğimiz için değil mi? kendimize iyi bakmalıyız ki bebeğimize faydamız olsun değil mi?! bebeğimiz hala nefes alıyor mu acaba boğuldu mu diye zırt pırt bakmak için uykusuz kalmamız sence doğru bir şey mi?! bunu yaparken uykusuz kaldığımız için bebeğimizi yüz üstü yatırdıktan sonra sızmamız iyi mi peki?! peki emzirirken nerdeyse bayılacak gibi olmamız?!
felaket haberi isterseniz bende de tonla var detayına kadar yazayım o zaman herkes bebeğinin kıymetini daha iyi bilecekmiş! peh... benim bebeğimin kıymetini bilmem bu ölüm haberine bağlı değil kusura bakma.taa bebeğim ilk doğduğunda tövbe tövbe onu kaybettiğimi gördümde rüyamda, günlerce psikolojim bozuldu.kendime hala gelebilmiş değilim!
diyeceğim bu güzel paylaşımlar yaptığımız forumda bilgilerden tecrübelerden yararlanmak, yeni arkadaşlarla sohbet için burdayım ama felaket haberini bağıra çağıra paylaşıyorsun.bu olayı ilk haber verdiklerinde (kim yazdı yine hatırlamıyorum) merak edenler girip okudu zaten yazdılar okuduklarını ve ağladıklarını.içim parçalandı.senin içimi parçalamaya ne hakkın var!?
ramazan ramazan tövbe tövbe rabbim ...

Hahahah çok güldüm. Keşke dediğin gibi olsa. Elimden geleni yapıyorum işte. Bide çok zor buldum oğlumu onunda etkisi var tabii

YAŞTAN DOLAYIMIR GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİNMİDİR GERÇEKTEN ÖYLE BUNU SADECE BEN SÖYLEMİYRUM CİCİİMM
RABBİM KİMSEYE EWLAT ACISI TADDIRMASIN...

olay o kadar abartıldıki ewet yanlış yaptım paylaşmakla ama unutmaki bunu birebier yaşayanda BİR ANNE
kimin başına ne geleceği belli değil...
uykusuz kalacaksın,zırt pırt uyanacaksın,emzirirkende bayılacak gibi olacaksın tabi annelik bu işte
bu durumlara dikkat edelim başımıza böyle felaketler gelmesin dikkatli olalım
göründüğü gibi iş işten geçtikten sonra hiç bir şeye yaramıyor
ben yazımı paylaşırken kimseden izin alacak değilim isteyen okur istemeyen okumaz
özelliklede belirttim şikayetçi oluyoruz bu yazı işe yarayacak diye
baktınki başlık hoşuna gitmeDİ , mademki bağıra çağıra yazmışım okumadan geç güzelim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…