ZEYNO: kiz 6-7 yil önceki fotografini koymadin demi kandirmiyosun bizi :) bak tek 21 sanan ben de degilmisim.. Ben birseyi merak ediyorum tatlim sen isyerin de sagdigim sütleri nasil saklayip eve götürüyorsun? Ayy her 2-3 saatte bir süt sagmaya musait yer ariyorsundur sen simdi birde ben gün icin de 2 kez sagsam kendimi damizlik inek gibi hissediyorum..
MERVEcim hayatim Taliaayla görüsüyormusunuz ? Bende almanyada ki numarasi var belki yeni numara alip aramistir ordan seni? Ne zaman geldigini de unuttum tam izinden..
Bizde oglusumla ciktik eve geldik 2 saat oldu cok sükür biraz stress yapmadim degil.. Esim önemli bir toplantiya girmis ve toplantiya girdigin de telefonunu yanina almasi yasak eh bizi de dün söyledikleri saatten daha erken taburcu ettiler mecbur oglumu hemsireye birakip cikis islemlerini yaptirdim toparlandim cikip taksiyle geldik ama ne gelis kolum da bir oglumun cantasi diger kolum da kendi cantam kucagim da anakucaginin icin de oglum hastanenin disina kadar biraz yürümek zorun da kaldim okadar saolsun kocacim tuvalet banyoyu sildim bulasiklari kaldirdim diyordu megerse tuvaleti silmis tamam ama küvete bir su tutmus bulasiklarin hepsi kiskoca makina varken lavaboya doldurmus birde camasir asmis ki sormayin sanki uzaktan firlatmis camasirlari nasil denk geldiyse öyle kalip kurumus sorsan evi temizlemis hic temizlemese ne durum da olurdu acaba
Cnm sagdıgım sütü süt saklama kablarına koyup cafedeki mini buzdolabına koyuyorum, aventin termal çantasını almıştım onuda o dolaba koyuyorum iyice soguyor orda
akşamda cıkarken o sütleri termal çantaya koyup eve götürüyorum süt saklama poşetlerine 80-80 bölüp hemen buzluga atıyorum,
çünkü 80 lik ideal oluyor, fazla koyunca hepsini ısıttıgında içemeyince ziyan oluyor süt, tekrar dolabada atamıyorsun.
iş yerinde sıkıntı yok illaki bi yer buluyorum ama tabi iş yerinde süslü püslüsün kıyafet ile zor oluyor
evde şort atlet takıldıgım için kolay oluyordu
hadi sizde evinize kavuşmuşsunuz gözünüz aydınerkeklerin yaptıgı işten ne bekliyorsun kii
eger is yerin büyükse aman dikkat et yanlislikla birisi senin sütleri icmesin sonraaynen ben de senin gibi buzluga atacagim zaman en fazla 90 ml yapiyorum ne zaman cok iciyor diye düsünüp fazla doldursam ziyan oluyor
ne zamandir foruma giremedim cok ozledim hepinizi. insallah herkes iyidir. gecmisi okuyamiyorum malesef islerimiz cok yogun. sadece oglusumun ve benim iyi oldugumuzu zamansizliktan nete giremedigimizi soylemek icin geldim. sevgiler.
slm annişler,
sizlere birşey sormak istiyorum.bebişleriniz onlara seslendiğinizde bakıyor mu?ne bileyim seslere tepki veriyor mu?oğlum ona ismiyle hitap ediyorum,oğlum,aşkım falan diyorum yok dönüp bakmıyor pas vermiyor.çıngıragı var onunla ses çıkarıyorum yine bakmıyo ama çıngıragı görünce ilgisi ona kayıyo.acaba oğlumun kulağında sorun mu var(beni duymuyor) yoksa duymaya yeni mi başlayacaklar???yoksa ben paranoyak mı olmaya başladım????
Insallah 100 gundur. Doktor 6,5 ay surebilecegini soyledisab simplex benim kızımda kabızlık yaptığı için bırakmak zorunda kaldık ne yazıkki.ben doğal yollardan 100 gün sayıyorum.kolik 100 gün sürüyormuş çünkü.
EKonomik sikintilar herkeste var. Gececek insallah. Bebek bereket getirir. Esin kisa sure sonra is bulacaktir mutlaka. Sen stresini azaltmaya calis. KV ne kadar hos bisi yapmis ona bile sinir olmussun, iyice gerilmissin. Sutun etkilenir mazallah. Kimse bu kadar minik bir bebegi birakip gitmek istemez boyle dusunkızlar beni iyi siz anlayacağınızdan size içimi dökmek istiyorum bikaç zamandır işe başlayacağım günü düşündükçe ağlayıp duruyorum keske çalışmak zorunda olmasamda bebeğimle kalabilsem ama bu imkansız , günler geçtikce içim daralıyor buna nasıl dayanacağım bilmiyorum , bunun yanı sıra ancak bebeğime yetecek kadar sütüm var , sütte biriktiremiyorum doğru düzgün ,
bebeğime kayınvalidem bakacak iyi bakacağından şüphem yok ama yinede içim daralıyor düşündükçe:44:
cevremdekilere bahsedince aman cnm bisen mi bırakacaksın , neden endişe ediyosun demiyolarmı , gelde kızmabebeğime baktıkca içim acıyoo , kucağımdan indirmek istemiyorum , gaz probleminden dolayı kucakta uyumaya da alıstı bıcırık ,gece üzerimde uyuyoo bide , eşimle de iyice uzaklastık sanki , nerdeyse 3 aylık olacak biz hiç birlikte olmadık bile , zaten hamile iken de istemiyodum tam kardeş olduk yani :26: gittikçe uzakşaıyorum sanki tek istediğim bebeğimi bırakmamak ama o da imkansız
bunun yanısıra ekonomik sıkıntılarımız devam ediyoo , eşim nerdeyse 7 aydır işsiz hala iş bulamadıtüm yük omuzlarımda o kadar yoruldum ki anlatamam. yani anlayacağınız işe dönmek zorundayım
bu sabah birde kayınvalideye kızdım , sabah 5.30 gibi oglumu emzirdim uyur uyanık beşiğine bıraktım , ben dalmışım gelmiş bebeğimi almış odasına götürmüş bende eşim aldı salona gitti sandım , sabah uyandığımda sesler geliyodu ağlamıyodu ama ne bilim yanımda görmeyince iyice sinir oldum almış kucağında gezdiriyoo bende bihışımla cektim aldım odaya götürdüm emzirdim nasıl acıkmış yavrum, sonra bana diyo ki uyanmışmıs oda biz uyuyalım diye almışmış bende uyansa bile tekrar uyurdu almasaydın dedim ama çok kızdım buduruma ,sanıırm tüm gerginliğim onu bırakacak olmanın düşüncesibuna nasıl dayanırım bilmiyorum , allahtan sabır dilemekten başka bisey gelmiyor elimden
Iznin bitene kadar 5-6 aylik oluyor sanirim oglun. Calismak zorundaysan calisacaksin caresi yok. Sartlari en iyi sen bilirsin. Yine de iyi kotariyorsun masallahin vartoplu cvp verim dedim
kızlar aslında cokda erken degil işe başlamam için,
zaten 28 agustosda iznim bitiyor, ben 15 mayıs da dogum yaptım 37+4 de.
emir 2 gün sonra 3. ayını bitirip 4. ayından gün alacak.
zaten hersekilde 2 hafta sonra işe dönmem lazımdı. ama ben 28 agustosun üzerine yıllık iznimi hesaplattım
buna göre 12 eylülde işe gelmem lazımdı. şimdi bir hafta calışıyorum. bu 7 günüde 12 eylülün üzerine eklicekler
ettimi bana 20 eylül
şimdi 20 eylülün üzerinede toplu olarak süt iznimi alıcam iş yeri 45 gün diye biliyoruz ama sorar ögreniriz dedi, daha fazlada olabilir,
en az 45 gün olsa kasım başı gibi işe tastamam başlamış olurum, 3 ordan 5 burdan uzata uzata ancak bu kadar uzuyor
denızkızı canım bizim işyeride tam tersi 1 yıl hergün 1 gün izne pek sıcak bakmıyor toplu kullan bi kerede cıksın aradan diyorlar,
Burnu tikaliysa az emer. Kulaga da vurabilir dikkatli ol.Aksi bir adamsa degistir doktorunu. COcuk doktoruyla iletisim kurmak cok onemli benceslm hanımlar bebişi hastalananlar çok çok geçmiş olsun Rabbim korusun hepsini inş. insanın içi gidiyo. bizimde emzirme savaşımız sürüyor bakalım kim kazanacak neden birden oldu anlamıyorum. herzaman da yapmıyor bazen. ama burnumuzda tıkalı ondan olabilir mi acaba. dün yine drumuzdan aylık azarımızı işittik. adam çok ters ne desem kızıyo eee bende 10 tane çocuk doğurmadım ya ne bileyim öğrenmeye çalışıyorum. zaten herşeye normal diyor
Ben spiralden korkuyorum. Kanama cok yapiyormus. Spiralle hamile kalan da cok. Simdilik kondomla idare ediyoruz. Zaten 2-2,5 yil sonra tekrar bebek dusunuyorum. Tabi dellenip kocayi bosamazsamkızlar bugün sağlık ocağındaki ebeyle konuştum.. spiral hakkında biraz bilgi aldım.. bana pek güvenli gelmiyodu aslında ama kondomu sevmiyorum rahatsız oluyorum.. geri çekilme konusunda da eşime güvenmiyorum.. ilaçlarsa benden uzak olsun zaten aşırı kilo aldım ..geriye bitek spiral kalıyo .. ama spiralle çok hamile kalan var .. nedenini hemşire şöyle anlattı.. devlet hastanesinde ve sağlık ocaklarında takılan spiral standartmış..medium boy yani.. ama her kadının pelvis boyu rahim genişliği falan filan işte farklı olurmuş.. rahimi geniş olan bi hatuna medium takarsan korumaz .. dar olan birine takarsanda sürekli sancı yapar rahatsız eder dedi.. bu yüzden gidip bi medikalden pelvis boyuna göre spiralini al götür taksınlar dedi.. aslında mantıklı geldi ama bide sizlerin fikrini almak istiyorum.. siz nası bakıyosunuz spirale yada nasıl korunuyosunuz..
Masallah tosun pasayaoğluma dün 2. ay aşısı yapıldı.
6270 gram ve 60 cm olmuş.bu arada sadece anne sütü (hiç mama vermedim).doğum kilosu 3300 ve 48 cm di..
hala 1.5 saatte bir emerse ve sürekli uyursa olacağı buydu.Obez olmaz inşallah(
günaydın kızlardün akşam eve gittim oğlumun keyfi gayet yerindeydi fakat beni görünce eller ayaklar durmadı bir gülücükler aman allahımmm çok hoşuma gittiii aldım kucagıma sevdimmm bol boll ama bizimki erken yattı 21.30 da uyudu doyamadım kuzumaa bu sabahta erken kalktım emizirdim gazını cıkardım gece yattıgı kıyafet ile altını degiştirip uyuttum kucagımda. yatagına yatırıp hazırlanıp işe geldim yine
kızlar beni iyi siz anlayacağınızdan size içimi dökmek istiyorum bikaç zamandır işe başlayacağım günü düşündükçe ağlayıp duruyorum keske çalışmak zorunda olmasamda bebeğimle kalabilsem ama bu imkansız , günler geçtikce içim daralıyor buna nasıl dayanacağım bilmiyorum , bunun yanı sıra ancak bebeğime yetecek kadar sütüm var , sütte biriktiremiyorum doğru düzgün ,
Bebeğime kayınvalidem bakacak iyi bakacağından şüphem yok ama yinede içim daralıyor düşündükçe:44:
Cevremdekilere bahsedince aman cnm bisen mi bırakacaksın , neden endişe ediyosun demiyolarmı , gelde kızmaBebeğime baktıkca içim acıyoo , kucağımdan indirmek istemiyorum , gaz probleminden dolayı kucakta uyumaya da alıstı bıcırık ,gece üzerimde uyuyoo bide , eşimle de iyice uzaklastık sanki , nerdeyse 3 aylık olacak biz hiç birlikte olmadık bile , zaten hamile iken de istemiyodum tam kardeş olduk yani :26: Gittikçe uzakşaıyorum sanki tek istediğim bebeğimi bırakmamak ama o da imkansız
Bunun yanısıra ekonomik sıkıntılarımız devam ediyoo , eşim nerdeyse 7 aydır işsiz hala iş bulamadıTüm yük omuzlarımda o kadar yoruldum ki anlatamam. Yani anlayacağınız işe dönmek zorundayım
Bu sabah birde kayınvalideye kızdım , sabah 5.30 gibi oglumu emzirdim uyur uyanık beşiğine bıraktım , ben dalmışım gelmiş bebeğimi almış odasına götürmüş bende eşim aldı salona gitti sandım , sabah uyandığımda sesler geliyodu ağlamıyodu ama ne bilim yanımda görmeyince iyice sinir oldum almış kucağında gezdiriyoo bende bihışımla cektim aldım odaya götürdüm emzirdim nasıl acıkmış yavrum, sonra bana diyo ki uyanmışmıs oda biz uyuyalım diye almışmış bende uyansa bile tekrar uyurdu almasaydın dedim ama çok kızdım buduruma ,sanıırm tüm gerginliğim onu bırakacak olmanın düşüncesiBuna nasıl dayanırım bilmiyorum , allahtan sabır dilemekten başka bisey gelmiyor elimden
Cnm sagdıgım sütü süt saklama kablarına koyup cafedeki mini buzdolabına koyuyorum, aventin termal çantasını almıştım onuda o dolaba koyuyorum iyice soguyor orda
akşamda cıkarken o sütleri termal çantaya koyup eve götürüyorum süt saklama poşetlerine 80-80 bölüp hemen buzluga atıyorum,
çünkü 80 lik ideal oluyor, fazla koyunca hepsini ısıttıgında içemeyince ziyan oluyor süt, tekrar dolabada atamıyorsun.
iş yerinde sıkıntı yok illaki bi yer buluyorum ama tabi iş yerinde süslü püslüsün kıyafet ile zor oluyor
evde şort atlet takıldıgım için kolay oluyordu
hadi sizde evinize kavuşmuşsunuz gözünüz aydınerkeklerin yaptıgı işten ne bekliyorsun kii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?