2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar bebeklerı hasta olanlara cok cok gecmıs olsun bız bıle okurken ıcımız acıyo bırde sız bunları yasıyosunuz allah kolaylık versın herkese bız bebegımıze bırsey olmasın dıye ne kadar ugrassakta olunca oluyo ıste benımde aklımda hep oaa bırsey olmasın korkusu var herseyde bır problemmı var dıye dusunuyorum cok korkuyorum ona bırsey olcak dıye yazdıklarınızı okuyunca bende korktum cunku benımde bebegım cogu zamn yesıl kaka yapıyor ınternette arastırdıgımda ılk sutu alan bebeklerde olabılıyomus dıye okudum bende goguslerım agrıdıgı ıcın br gogsumu ıkıncıye veremıyodum ondan oluyomus bebek sadece sulu sutu alıyomus bıde gecen gun bebegım fıskırarak kustu ben soguk ıcınce galıba mıdesını usuttu bebegım ondan kaynaklanabılıyomus bırdaha olsaydı doktora goturcektık ıcım hıc rahat degıl kac gundur kafam karmakarısık

3 gündür sütümü aralıksız sağdıgım için şunu farkettim ve kafama takıldı :26:

sol gögsümden aldıgım süt hep su kıvamında ve rengi berrak acık yani yagsız süt gibi,

sağ gögsümden aldıgım süt ise hep koyu ve katı rengide bildigin krem rengi yaglı yaniii,

acaba sol gögsüm su ihtiyacını sağ gögsümde doyma ihtiyacını mı karsılıyor

niye böyle acaba bilginiz var mı? 2 gögüsden gelen sütün aynı olması gerekmez mi?

biri farklı digeri farklı görüntüde süt veriyor :44:

Ohh kafani dagitip gelmene cok sevindim gitmeden önce sürekli stressli görüyordum seni ne güzel esin de gelmis aklin onda kalmamis.. Asilara bile dayanamiyoruz mecbur oldugu halde birde böyle bakteri kapip hasta olduklarin da hemen kan tahlili falan isteniyor ben cok güclü biriyimdir inan ama ogluma günlük serum üzerinden igne verdiler tuzlu bir ilac damarini acmasi icin nasil acitiyorsa canini 1 dakikalik sey icin cildiracak gibi agliyordu bunu günde 5 defa yasadi kuzum biz onlarin cektigi acinin on katini cekiyoruz o an hic hastalanmasinlar igne serum nedir bilmesin istiyor insan ama ne kadar cok üstüne düssekte yine oluyor olucak.. İnsallah atesi cikmaz kizinin asidan sonra simdiden gecmis olsun.. Firsat buldukca girmeye calis yine de telefonden girebiliyorsan eger emzirirken falan kizini bakarsin yine özletme kendini

Tatlim sütü dondurucudan cikardiginiz gibimi aciyorsunuz? Benim bildigim verilecek sütü bir gün öncesinden cikarip buzdolabina birakmak kendi kendine acilmasi sonra cikarip hafif isitip vermek.. Donmus sütü birden cikarip isitinca bebek icin önemli olan koruyuculugu ve kalitesi yariya iner dedi benim doktorum.. Hem tekrar ise basladigin da hala anne sütüne devam ederse evden cikarken buzluktan günlük ne kadar iciyorsa okadar süt cikarip buzdolabina birak ertesi güne hepsi acilmis olur ve ertesi gün her emzirme saati geldiginde de biberon isiticisinin icine koy veya ilik suda isit en sagliklisi bu, ama midesini bozmus hep ayni isida veremiyor sütü kayinvalidem diyorsan sen bu biberon isiticisinin ayari hep ayni sicaklik ve dakikaya ayarlarsin o sadece dügmeye ac kapa yapar bu sekil de cok daha pratik ben hep böyle yapiyorum belki fikir olur sana da canim

İlk defa duydum bunu simdi rengi berrak derken bembeyaz bizim ictigimiz süt gibimi yoksa cok daha fazlami acik tatlim? Ben sagarken hep bakiyorum ilk basta su sagdikca beyaza gittikce koyulasiyor ikisi de ayni.. Hani diyecegim sorun yapma nasilsa sagdiktan sonra karisiyor iki gögsünden gelen sütte ama aksamlari emziriyorsun da artik bak bakalim hep böyle geliyorsa biraz sag biraz sol gögsünü verirsin hep baska aklima birsey gelmiyor

canım sanırım sütü sıcak suyun içine bırakıp başında beklememiş gelene kadar ılık degil bildigin sıcak olmuş, bu kezde cok sıcak veremeyecegi için tekrar ılısın diye soguk suya tutmuş,
bildigin sütlerin anasını aglatmış

acemiligine geldigi için kızmadım ama gösterdim nasıl yapması gerektigini oda tmm dedi, sadece olan kuzuma oldu onun için çok üzüldüm

ben biberon ısıtıcısı almamıştım, suda kendim hallediyordum ama şimdi sen böyle anlatınca kafama yattı k.v deye böyle bir şey kesin almalıyım hatta şimdi netten bakıp alim bi tane saol tatlım

cnm bildigin su gibi degil tabiki
ama acık renkli yağlı degil yaniii belli oluyor, sağ gögsümdeki süt koyu kıvamlı krem rengi şeklinde dolaba koyunca bile katılaşıyor ama sol gögsümden aldıgım süt su kıvamında duruyor
banada cok enteran geldi bu durum

Rica ederim canim ama aldigina dikkat et dakika ve isi ayari bulunsun üzerin de cok daha kolay olur birde para vermisken sadece biberon isitan degil iler de ek gidaya gectigin de yedigi seyleri de isitabilecegin birsey olsun yine hep belli bir ayar da daha rahat olur sizin icin.. İlk defa oldugu icin dedigin gibi acemiligine gelmistir onlarin sütü isitip verdiklerini hatta bizim yaptigimiz gibi sagdiklarini bile sanmiyorum hic zamanin da cocuk büyütürken :) esim de ilk sütü isit getir dedigim de buzdolabin da acilmis süt dururken buzluktan cikarip suyu tencere de önce kaynatip sonra biberonu kaynayan suyun icine atmis bekliyorum bekliyorum gelmiyor sonun da kalktim gittim nerde kaldin diye bakmaya ne göreyim su kayniyor icinde biberon biberonu bir cikardim icinde bildigin yogurt dolu sanki birde en fazla dolu olan poseti cikarmis buzluktan 230 ml süt ziyan oldu anlayacagin

evt cnm bakıyorum iiyi bişey alıcam ztn, kadında rahat eder böylece,

benim kayınvalide 10 yıl cocuk özlemi çekmiş dogurdugu bebekleri 1 yasına gelmeden hep kaybediyormuş araştırılıyormuş hiç bir sonuca varılamıyormuş,
ne kadar acı bişey yaa düşündükçe üzülüyorum, hamile kalıyor dogum yapıyor ama bir süre yaşayıp sebebini bilmeden kaybediyor çok acılar çekmişş bu yüzden
onun için emirle ilgili bir yanlış yaptıgında kızamıyorum isteyerek yapmadıgı için.. sadece bilmediginden,
en son istanbula gelmişler bir prof teşhis koymuş,
k.v demin sütü bebeklerini zehirliyormuş
eşime hamile kalıp dogum yaptıgında eşimde zehirlenir gibi olmuş fakat teşhis koyuldugu için 5 günlükken mamayla beslemeye başlamışlar ve yaşamış
eşimden 1 yıl sonra k.v de 2. cocuguna hamile kalmış, onuda mamayla beslemişler oda saglıklı şu an
k.v demin sütünde bir madde varmış, çok nadir görülen, hala kahrolur düşündükçe aglar 5 tane bebegimi kendi ellerimle zehirlemişim diyee teşhis koyulabilseydi hiç birini kaybetmezdim diye .. kimin aklına gelir ki böyle bişiyyy sen doyurmak için emziriyosun ama...

Son düzenleme:

Yagli olan hangi taraf bilmiyorum ama sanirim o diger memenin de hakkini yiyor :)))))) ayy bilemedim bisey gelmiyor aklima

Ha bide cok söyledim ama bunu da söyleyecektim biberon alan bebek enİrilmeye göre daha cok kusuyor bunu oglum da fark ettim ben.. Emzirdigim de cok cok az kusarsa ama biberen sonrasi bir miktar kesin cikariyor

Okurken tüyelerim diken diken oldu tam da suan oglum kucagimda emziriyorum inan nasil kötü hissettim tam 5 cocuk hem de biz igne degdi tenine diye kahroluyoruz onun cektigi acilari tahmin bile edemem kiyamam ya ne kadar aci birsey kimin aklima gelir ki anne sütü bebek icin en saglikli oldugu bilinen seyin bebege zarar verdigi tatlim hic detayli anlattimi sana bu kayiplari yasamadan önce bebekte belirli degisimler olmusmu.. Ya bunu sormamin sebebi korktum birden ne bileyim hani ben spor da yapiyorum spor yapan annenin sütüne de bazan zehir karisir diye yaziyor cogu yerde allah korusun..

Son düzenleme:

canım tabiki belirti veriyormuş sürekli kusma ateşlenme baygınlık hali,

yatırıyorlarmıs arastırıyorlarmıs bişi bulamıyorlarmış, zehirlendigini anlıyorlarmıs ama neyin zehirledigini teşhis edemiyorlarmış, aylarca hastanelerde kalıyormuş bebekleri
sen korkma, kimse korkmasın, bu tarz şeyler herkesin başına gelebilecek şeyler degill ki
ben daha önce böyle birşey hiç duymamıştım, sen duymuşmuydun yada topikte başkası duymusmudur? hayır..
milyonlarca insandan onun başına gelmiş,

senin sütün oldukça saglıklı korkma tatlımmm

oyy teyzesi eliasim biliyorsun kacgün hastaneydi suan hala cok taze oldugu icin hep diken üstündeyim birsey oldu olucak yine diye oyüzden hemen acaba bendemi diye geciriyorum aklimdan :101::101::101:

5 defa hamile kal dogur kaybet cok aci ya biz bir hamilelikte belim agriyor aman sistim söyle böyle 9 ayi geciremedik gercekten cok güclüymüs kayinvaliden öpüyorum ellerinden.. dedigin gibi bu durumu yasamis birisine ters birsey falan da söyleyemez insan ben olsam ne kadar zaman gecse de hala cok hassas olurdum böyle bir konuda.. tatli dille göster artik arkadasim zaten tabi en iyi sen bilirsin ama anlattiklarindan yola cikarak cok iyi ve anlayisli biri sanirim kayinvaliden ne güzel..

bu arada son iki sayfayi ikimiz doldurmusuz neredeyse kizlaaaar deve kuslari gibi kafanizi topragin altina gömüyorsunuz ama totonuz acikta misali alttan takip ettiginizi görüyorum :80::80::80:

Son düzenleme:
selam kızlar :80:
deve kuşlarından biri de benim evet :) size bir sorum olacak:
ben de eylülde işe başlıyorum zeyyno seni tebrik ediyorum darısı başıma diyorum.. süt sağma konusunda nezamandır sağıyorsun sütünü sen daha önce de sağıyodun sanki :/
ben hiç sağmadım çünkü çok sütüm yok.çocuğuma kadar heralde ya da bilmiyorum bana fikir verin bakalım
el pompası aldım elektrikli çok acıtıyo diye o da acıtyo nasıl alışıcam ben :26:

cook gecmiş olsun canm Rabbim beterinden saklasın

bizimde dün gecemiz sıkıntılıydı hiç uyuyamadı yavrum tam dalıyo çığlık atarak geri kalkıyo
bi sıkıntısı var ama anlayamadık
üşütmüş olabileceginden birde kulagından şüpheleniyorumm
kulagı epey kirleniyo bu ara
acilde de cocuk doktoru olmayınca pek bişey yapmıyolar diye sabahı bekledik
sabah aradım doktorumuz bu hafta izindeymiş diger doktorda 4 den önce müsait degilmiş
eşiminde işleri yogun olunca işe gitti mecburen
birde yarın BCG aşımız var malum zorluyo bebekleri oglum bu kadar huzursuzken ve nedenini bilmeden birde onu yaptırmak istemiyorum
aşımızı bi hafta ertelesek olurmu acaba biliyomusunuz
saglık ocagındakı doktora sorcam bakalım ne dıcek sabah

Son düzenleyen: Moderatör:
canım çok geçmiş olsun Allah geçmiş etsin sen anlattıkça benimiçim acıdı

canım ya geçmiş olsun.

canm benm geçmiş olsun seni okadar iyi anlıyorumki .

Canim benim cok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun. Bence kendini suçlama. olacağı varsa bir şekilde oluyor.

Cok geçmiş olsun canım. .

cnm benim çok geçmiş olsun ama kendini suçlaman yanlış

çok geçmiş olsun canım öyle düşünüpte kendinide üzme

canım benim çok geçmiş olsun okuyunca çok üzüldüm.

canım benim kızımda öyle oldu

benim oğluşumunda kakası yeşik sümüksü bazende suluydu

canlar hepinize çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
doktor kakası yeşildi dediğimde benim yediğimden kaynaklanabileceğini söyledi
ama her ihtimale karşı idrar tahlili de yapalım dedi
kakası temiz çıktı
ama zaten tahlil için verdiğim kakası sarıydı yani bir sefer yeşil oldu sonra normale döndü
ama gelin görün idrarı iltihaplı çıktı yavrumun
7-8 lökosit varmış ki bu cidden yüksek bir rakam bebek için
idrarındaki sorunun ise yediklerimde alakası yokmuş
kakasından idrar yoluna bakteri bulaşmış olabileceğini söyledi
o kadar dikkat etmeme rağmen neler geldi başıma ya
bir de özel hastaneye gittik tüküreyim keşke devlete gitseydik
o acildeki görevliyi şu an bile görsem boğabilirim sinirim geçmedi hala
bu sabah sağlık ocağına gittik iğnesi için
hemşire hemencecik yaptı iğneyi ve hiç kanamadı
kızım yavrum da dünkü kadar ağlamadı
kuzum benim nasıl iç çeke çeke ağlıyor ya düşündükçe içim daralıyor
artık korkudan her gün kakasını yapmasa bile sabah akşam yıkıyorum belden aşağısını şampuanla
şu dört gün geçse de yavrumun iğneleri de aşıları da bitse artık

amin hayatım çok teşekkür ederim

canım bizim aşılarımız da bugündü ama acildeki doktor iğneler bitmeden yaptırmayın aşıyı dedi
yani bir kaç gün ertelemekten bir sıkıntı olacağını sanmam
bir de özel hastanenin aciline gidersen oralarda çocuk doktoru oluyor

Gecmis olsun canim su kan alma ve igne olayi benide uzuyor kiyamam fistiga umarim en kisa zamanda gecer, dun bizim rutin kontrolumuz vardi benimki basti yaygarayi doktor hemen bu kolik bir bebek ama bazen bebek cok aglar idrar yolunda enfeksiyon olabilir onuda ancak tahlille anlayabiliriz dedi.Bizimkinin herzamanki hali ama seninki cok agliyormuydu son zamanlarda

evet cnm bugun topigin çenesi düşükleri biz olduk galiba

evt cnm ben daha öncede sagıyordum ama günde 1 yada en fazla 2, bazen hiç sağmadıgımda oluyordu,
benim pompam avent, bir çok kişi memnun degil ama ben cok memnunum hiç acı fln olmuyor bende:26:
normal emiş temposunda 5-6 dakikada epey süt veriyor,

cnm su an çok şaşkınım yaaa,
bizimde lökosit degerimiz 7 çıkmıştı, ve doktorumuz bak dedim sana önemli bişi degil, bu deger ilaç tedavisi gerektirecek bir deger degil demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…