dün kızımıza dönence filan almak için avm ye gittik
kızım orda kakasını yaptı
kaka yemyeşil ve sümüksüydü
canım benim kızımda öyle oldu bayramın 1.günü.bizde acile gittik kaka tahlili yaptı.amip çıktı.ama bana dr ağız yoluyla bulaşır yediğinle alakası yok dedi.bende 1 gün önce dışardan et yemiştim sen öyle söyleyince kafa karıştı.ama biz 2 gün sonra kilo kaybı var mı diye gittik tekrar benim yediğimden kaynaklanır mı dedim ısrarla alakası yok dedi.2 tane ilaç verdi kullanıyoruz.hala geçmedi ama azaldı.umarım biran önce iyileşirler.
senin bebekte anlamadığım konu kakada sorun varken neden idrarda problem görüldüki.idrardaki problem neden kakaya etki etsinde yeşil yapsındoktorun bildiği vardır heralde.allah şifa versin çocuklarımıza
dün kızımıza dönence filan almak için avm ye gittik
kızım orda kakasını yaptı
kaka yemyeşil ve sümüksüydü
canım benim kızımda öyle oldu bayramın 1.günü.bizde acile gittik kaka tahlili yaptı.amip çıktı.ama bana dr ağız yoluyla bulaşır yediğinle alakası yok dedi.bende 1 gün önce dışardan et yemiştim sen öyle söyleyince kafa karıştı.ama biz 2 gün sonra kilo kaybı var mı diye gittik tekrar benim yediğimden kaynaklanır mı dedim ısrarla alakası yok dedi.2 tane ilaç verdi kullanıyoruz.hala geçmedi ama azaldı.umarım biran önce iyileşirler.
senin bebekte anlamadığım konu kakada sorun varken neden idrarda problem görüldüki.idrardaki problem neden kakaya etki etsinde yeşil yapsındoktorun bildiği vardır heralde.allah şifa versin çocuklarımıza
benim oğluşumunda kakası yeşik sümüksü bazende suluydu, bendeki burdaki yorumlara bakarak götürmüştüm doktora,
doktorumuz baktı kanlı olmadıgı sürece normal dedi,
bende ama mikrop olabilirmiş deyince gerek yok ama için rahat olsun diye tahlil yapıcam dedi,
sonuc kaka temiz idrarda iltihap çıktı, bunun için ilaç vermicem gerek yok bol bol emzirip su ver kendiliginden atar dedi
3 gün sonra kakası yine sapsarı oldu :44:
şu an bişeyi yok, yani idrarda iltihap olunca da kaka yeşile dönüyor demek kii :26:
canım ya çok geçmiş olsun evet bizde hala atlatamadık küçücük bedenlerinde hastalık taşıdıkları zaman içim yanıyo yaa osancılandıkça benm içim yanıyoo yarın aşısı var napıcam diye düşünüyorumm...annemin yanı kötü geçermi yaa çok güzeldi dinlendim eşimde geldi bol bol gezdik kafa dağıttıkk baya uzun oldu ama artık eskisi kadar fırsatım olmıuyoo girmek için oğlumda tatilde okulu yok kız hasta ikisi birden yorucu oluyo nete fazla vaktim kalmıyo yanii ama eylülde rahatlıcam inşallahh...
cnm benim yine akşam gittimde yeni uyanmıştı dün biraz huysuzlanmış pek uyumamış, uykusu vardı belliydi, hemen öpüp kokladım emzirdim emerken gögsümde uyuduama ben yine uyanacagını anladım gazı vardı belliydi, yarım saat olmadan uyandı ben tabi o arada uyanmasını bekliyordum 4 gözle uyandı gazını çıkarttım 5-6 kere pıt pıt alttan cıkardı keyiflendi, oynaştık durduk ama gün içerisinde kusmuş birkaçkere canım ona sıkıldı baya, hiç kusmazdı çünküü k.v de süt çok ısınınca bu kez soguk suya tutuyormus sanırım 1 sıcak 1 soguk suya tutunca midesini bozdu, bende buzluktaki sütleri aşagı göze indirdim başında bekle hafif ılıklaşınca hemen al suyun içine bırakıp başından ayrılma dedim, bakalım bugun kusacak mı
yok yaa oğluşumun bana benimde ona ihtiyacım var
2 gün iyiydim ama dün kustugunu ögrenince sabaha kdr uyumadım, sabaha kdr gögsümde uyuttum,
şimdide uykusuzluktan başım ağrıyor,
şu cuma bir gelsin de kasıma kadar bir daha zor ayrılırım kuzumdan
3 gündür sütümü aralıksız sağdıgım için şunu farkettim ve kafama takıldı :26:
sol gögsümden aldıgım süt hep su kıvamında ve rengi berrak acık yani yagsız süt gibi,
sağ gögsümden aldıgım süt ise hep koyu ve katı rengide bildigin krem rengi yaglı yaniii,
acaba sol gögsüm su ihtiyacını sağ gögsümde doyma ihtiyacını mı karsılıyor
niye böyle acaba bilginiz var mı? 2 gögüsden gelen sütün aynı olması gerekmez mi?
biri farklı digeri farklı görüntüde süt veriyor :44:
Tatlim sütü dondurucudan cikardiginiz gibimi aciyorsunuz? Benim bildigim verilecek sütü bir gün öncesinden cikarip buzdolabina birakmak kendi kendine acilmasi sonra cikarip hafif isitip vermek.. Donmus sütü birden cikarip isitinca bebek icin önemli olan koruyuculugu ve kalitesi yariya iner dedi benim doktorum.. Hem tekrar ise basladigin da hala anne sütüne devam ederse evden cikarken buzluktan günlük ne kadar iciyorsa okadar süt cikarip buzdolabina birak ertesi güne hepsi acilmis olur ve ertesi gün her emzirme saati geldiginde de biberon isiticisinin icine koy veya ilik suda isit en sagliklisi bu, ama midesini bozmus hep ayni isida veremiyor sütü kayinvalidem diyorsan sen bu biberon isiticisinin ayari hep ayni sicaklik ve dakikaya ayarlarsin o sadece dügmeye ac kapa yapar bu sekil de cok daha pratik ben hep böyle yapiyorum belki fikir olur sana da canim
İlk defa duydum bunu simdi rengi berrak derken bembeyaz bizim ictigimiz süt gibimi yoksa cok daha fazlami acik tatlim? Ben sagarken hep bakiyorum ilk basta su sagdikca beyaza gittikce koyulasiyor ikisi de ayni.. Hani diyecegim sorun yapma nasilsa sagdiktan sonra karisiyor iki gögsünden gelen sütte ama aksamlari emziriyorsun da artik bak bakalim hep böyle geliyorsa biraz sag biraz sol gögsünü verirsin hep baska aklima birsey gelmiyor
canım sanırım sütü sıcak suyun içine bırakıp başında beklememiş gelene kadar ılık degil bildigin sıcak olmuş, bu kezde cok sıcak veremeyecegi için tekrar ılısın diye soguk suya tutmuş,
bildigin sütlerin anasını aglatmış
acemiligine geldigi için kızmadım ama gösterdim nasıl yapması gerektigini oda tmm dedi, sadece olan kuzuma oldu onun için çok üzüldüm
ben biberon ısıtıcısı almamıştım, suda kendim hallediyordum ama şimdi sen böyle anlatınca kafama yattı k.v deye böyle bir şey kesin almalıyım hatta şimdi netten bakıp alim bi tane saol tatlım
Rica ederim canim ama aldigina dikkat et dakika ve isi ayari bulunsun üzerin de cok daha kolay olur birde para vermisken sadece biberon isitan degil iler de ek gidaya gectigin de yedigi seyleri de isitabilecegin birsey olsun yine hep belli bir ayar da daha rahat olur sizin icin.. İlk defa oldugu icin dedigin gibi acemiligine gelmistir onlarin sütü isitip verdiklerini hatta bizim yaptigimiz gibi sagdiklarini bile sanmiyorum hic zamanin da cocuk büyütürken :) esim de ilk sütü isit getir dedigim de buzdolabin da acilmis süt dururken buzluktan cikarip suyu tencere de önce kaynatip sonra biberonu kaynayan suyun icine atmis bekliyorum bekliyorum gelmiyor sonun da kalktim gittim nerde kaldin diye bakmaya ne göreyim su kayniyor icinde biberon biberonu bir cikardim icinde bildigin yogurt dolu sanki birde en fazla dolu olan poseti cikarmis buzluktan 230 ml süt ziyan oldu anlayacagin
cnm bildigin su gibi degil tabiki
ama acık renkli yağlı degil yaniii belli oluyor, sağ gögsümdeki süt koyu kıvamlı krem rengi şeklinde dolaba koyunca bile katılaşıyor ama sol gögsümden aldıgım süt su kıvamında duruyor
banada cok enteran geldi bu durum
evt cnm bakıyorum iiyi bişey alıcam ztn, kadında rahat eder böylece,
benim kayınvalide 10 yıl cocuk özlemi çekmiş dogurdugu bebekleri 1 yasına gelmeden hep kaybediyormuş araştırılıyormuş hiç bir sonuca varılamıyormuş,
ne kadar acı bişey yaa düşündükçe üzülüyorum, hamile kalıyor dogum yapıyor ama bir süre yaşayıp sebebini bilmeden kaybediyorçok acılar çekmişş bu yüzden
onun için emirle ilgili bir yanlış yaptıgında kızamıyorum isteyerek yapmadıgı için.. sadece bilmediginden,
en son istanbula gelmişler bir prof teşhis koymuş,
k.v demin sütü bebeklerini zehirliyormuş
eşime hamile kalıp dogum yaptıgımda eşimde zehirlenir gibi olmuş fakat teşhis koyuldugu için 5 günlükken mamayla beslemeye başlamılar ve yaşamış
eşimden 1 yıl sonra k.v de 2. cocuguna hamile kalmış, onuda mamayla beslemişler oda saglıklı şu an
k.v demin sütünde bir madde varmış, çok nadir görülen, hala kahrolur düşündükçe aglar 5 tane bebegimi kendi ellerimle zehirlemişim diyeeteşhis koyulabilseydi hiç birini kaybetmezdim diye .. kimin aklına gelir ki böyle bişiyyy sen doyurmak için emziriyosun ama...
Okurken tüyelerim diken diken oldu tam da suan oglum kucagimda emziriyorum inan nasil kötü hissettim tam 5 cocuk hem de biz igne degdi tenine diye kahroluyoruz onun cektigi acilari tahmin bile edemem kiyamam ya ne kadar aci birsey kimin aklima gelir ki anne sütü bebek icin en saglikli oldugu bilinen seyin bebege zarar verdigi tatlim hic detayli anlattimi sana bu kayiplari yasamadan önce bebekte belirli degisimler olmusmu.. Ya bunu sormamin sebebi korktum birden ne bileyim hani ben spor da yapiyorum spor yapan annenin sütüne de bazan zehir karisir diye yaziyor cogu yerde allah korusun..
canım tabiki belirti veriyormuş sürekli kusma ateşlenme baygınlık hali,
yatırıyorlarmıs arastırıyorlarmıs bişi bulamıyorlarmış, zehirlendigini anlıyorlarmıs ama neyin zehirledigini teşhis edemiyorlarmış, aylarca hastanelerde kalıyormuş bebekleri
sen korkma, kimse korkmasın, bu tarz şeyler herkesin başına gelebilecek şeyler degill ki
ben daha önce böyle birşey hiç duymamıştım, sen duymuşmuydun yada topikte başkası duymusmudur? hayır..
milyonlarca insandan onun başına gelmiş,
senin sütün oldukça saglıklı korkma tatlımmm
canım çok geçmiş olsun Allah geçmiş etsin sen anlattıkça benimiçim acıdı
canım ya geçmiş olsun.
canm benm geçmiş olsun seni okadar iyi anlıyorumki .
Canim benim cok gecmis olsun
Çok geçmiş olsun. Bence kendini suçlama. olacağı varsa bir şekilde oluyor.
Cok geçmiş olsun canım. .
cnm benim çok geçmiş olsun ama kendini suçlaman yanlış
çok geçmiş olsun canım öyle düşünüpte kendinide üzme
canım benim çok geçmiş olsun okuyunca çok üzüldüm.
canım benim kızımda öyle oldu
benim oğluşumunda kakası yeşik sümüksü bazende suluydu
cook gecmiş olsun canm Rabbim beterinden saklasın
bizimde dün gecemiz sıkıntılıydı hiç uyuyamadı yavrum tam dalıyo çığlık atarak geri kalkıyo
bi sıkıntısı var ama anlayamadık
üşütmüş olabileceginden birde kulagından şüpheleniyorumm
kulagı epey kirleniyo bu ara
acilde de cocuk doktoru olmayınca pek bişey yapmıyolar diye sabahı bekledik
sabah aradım doktorumuz bu hafta izindeymiş diger doktorda 4 den önce müsait degilmiş
eşiminde işleri yogun olunca işe gitti mecburen
birde yarın BCG aşımız var malum zorluyo bebekleri oglum bu kadar huzursuzken ve nedenini bilmeden birde onu yaptırmak istemiyorum
aşımızı bi hafta ertelesek olurmu acaba biliyomusunuz
saglık ocagındakı doktora sorcam bakalım ne dıcek sabah
canlar hepinize çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
doktor kakası yeşildi dediğimde benim yediğimden kaynaklanabileceğini söyledi
ama her ihtimale karşı idrar tahlili de yapalım dedi
kakası temiz çıktı
ama zaten tahlil için verdiğim kakası sarıydı yani bir sefer yeşil oldu sonra normale döndü
ama gelin görün idrarı iltihaplı çıktı yavrumun
7-8 lökosit varmış ki bu cidden yüksek bir rakam bebek için
idrarındaki sorunun ise yediklerimde alakası yokmuş
kakasından idrar yoluna bakteri bulaşmış olabileceğini söyledi
o kadar dikkat etmeme rağmen neler geldi başıma ya
bir de özel hastaneye gittik tüküreyim keşke devlete gitseydik
o acildeki görevliyi şu an bile görsem boğabilirim sinirim geçmedi hala
bu sabah sağlık ocağına gittik iğnesi için
hemşire hemencecik yaptı iğneyi ve hiç kanamadı
kızım yavrum da dünkü kadar ağlamadı
kuzum benim nasıl iç çeke çeke ağlıyor ya düşündükçe içim daralıyor
artık korkudan her gün kakasını yapmasa bile sabah akşam yıkıyorum belden aşağısını şampuanla
şu dört gün geçse de yavrumun iğneleri de aşıları da bitse artık
oyy teyzesi eliasim biliyorsun kacgün hastaneydi suan hala cok taze oldugu icin hep diken üstündeyim birsey oldu olucak yine diye oyüzden hemen acaba bendemi diye geciriyorum aklimdan :101::101::101:
5 defa hamile kal dogur kaybet cok aci yabiz bir hamilelikte belim agriyor aman sistim söyle böyle 9 ayi geciremedik gercekten cok güclüymüs kayinvaliden öpüyorum ellerinden.. dedigin gibi bu durumu yasamis birisine ters birsey falan da söyleyemez insan ben olsam ne kadar zaman gecse de hala cok hassas olurdum böyle bir konuda.. tatli dille göster artik arkadasim zaten tabi en iyi sen bilirsin ama anlattiklarindan yola cikarak cok iyi ve anlayisli biri sanirim kayinvaliden ne güzel..
bu arada son iki sayfayi ikimiz doldurmusuz neredeysekizlaaaar deve kuslari gibi kafanizi topragin altina gömüyorsunuz ama totonuz acikta misali alttan takip ettiginizi görüyorum :80::80::80:
selam kızlar :80:
deve kuşlarından biri de benim evet :) size bir sorum olacak:
ben de eylülde işe başlıyorumzeyyno seni tebrik ediyorum darısı başıma diyorum.. süt sağma konusunda nezamandır sağıyorsun sütünü sen daha önce de sağıyodun sanki :/
ben hiç sağmadım çünkü çok sütüm yok.çocuğuma kadar heralde ya da bilmiyorum bana fikir verin bakalım
el pompası aldım elektrikli çok acıtıyo diye o da acıtyo nasıl alışıcam ben :26:
canlar hepinize çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
doktor kakası yeşildi dediğimde benim yediğimden kaynaklanabileceğini söyledi
ama her ihtimale karşı idrar tahlili de yapalım dedi
kakası temiz çıktı
ama zaten tahlil için verdiğim kakası sarıydı yani bir sefer yeşil oldu sonra normale döndü
ama gelin görün idrarı iltihaplı çıktı yavrumun
7-8 lökosit varmış ki bu cidden yüksek bir rakam bebek için
idrarındaki sorunun ise yediklerimde alakası yokmuş
kakasından idrar yoluna bakteri bulaşmış olabileceğini söyledi
o kadar dikkat etmeme rağmen neler geldi başıma ya
bir de özel hastaneye gittik tüküreyim keşke devlete gitseydik
o acildeki görevliyi şu an bile görsem boğabilirim sinirim geçmedi hala
bu sabah sağlık ocağına gittik iğnesi için
hemşire hemencecik yaptı iğneyi ve hiç kanamadı
kızım yavrum da dünkü kadar ağlamadı
kuzum benim nasıl iç çeke çeke ağlıyor ya düşündükçe içim daralıyor
artık korkudan her gün kakasını yapmasa bile sabah akşam yıkıyorum belden aşağısını şampuanla
şu dört gün geçse de yavrumun iğneleri de aşıları da bitse artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?