onu hiç duymadım canım yoğurt gibi mayalıyoruz biz 1 gün dışarda bekliyo sonra biraz suyla inceltip içiyorsun tabi kefirlerini süzdükten sonra onu internette bulabilirsin sanırım.çok faydalı bişey gerçekten bulabilirsen mayasını yap sende..
canım diğer hamileliğimde de ne kanamam ne de başka bi belirtim vardı ben bebeğimin nasıl büyüdüğünü görmek için bi hevesle gittim ama kalbinin durduğunu öğrendim( tabi bu yine aynısı olcak anlamına gelmiyo ama bu haftalar da yaşamıştım bunu o yüzden çok endişeliyim. inş kimse yaşamaz kızlar bol bol dua edin alalım şu bebişlerimizi kucağımıza:)
canım kendini çok yorma 6-12 hafta bebek için çok önemli sakatlık açısından allah korusun bebişlerimizi bende dün yaptım temizlik baya bi harap oldum sonra dedim bi daha bu kadar yormayacam kendimi bebişten hiçbişey önemli değil şu an .. evde pis oluversinhenüz bende bulantı yok çünkü sen benden daha öncesin benim doğum 26 sinda belkide ondandır
bana verdi doktorum kan ilacı hafif kansızlık varmış gyno ferum diye bi ilaç verdi folik,demir,b12 var içinde ayrı ayrı almıyım diye böyle veriyorum demişti.
ne demek canım benim.doktorum çatlak ve bebek gelişiminin tamamen kalıtsal olduğunu söylemişti bana.çatlak olacaksa eğer hiçbirşey fayda etmiyormuş.ama tedbiri de elden bırakmamak lazım ki en azından elimizden geleni yaptık diyelim.badem yağı tüyleri besliyormuş canım aklında olsun.zeytin yağı en sağlıklısı.ben yaklaşık 2 hafta önce karnım kaşınmaya başlayınca çatlak konusunu da sordurttum.bi ilaç önermişler isterse yurt dışından getirticez demişler ben de tamam dedim geldi ama belki burda da vardır bi araştırmak lazım adı SYNCHROELAST.vücudun elastikiyetini artırıp ani gelilmeden kaynaklanan yırtıkları önlüyormuş.bana 120 tl ye geldi üzerinde de bu fiyat yazıyor.200 ML büyük yani gebelik boyunca yetiyormuş ayrıca göğüste de kullanılıyormuş.
canım bence o bayan doktora bidaha gitme.işini isteksiz yapmış demek ki adamın hemen gördüğünü o niye göremesin yoksa dimi ama.bide ilgisiz sanırım.biz 30 kez doğum yapmıycaz.hayatımız boyunca toplasan belki 3 belki 4 olacak ki çoğumuz 2 ile yetinicez e bi zahmet onları da ilgili nazik ve dikkatli bi doktor kontrolünde geçirelim bu bizim en doğal hakkımız.arkadaşlar ben de bulundugum ilde özel bir hastanenin kadın dogum dr var ona gıttım ılk olarak bayan bı dr aklımda hep o vardı hamıle olursam ona gdeym dıye . neyse gittik kan degerımı goturdum ılk değerim 148 cıkmıstı suan 7. haftada olmalısın dedı ultrasonla bakalım dedi ama bebeği göremedi sonra alttan muayene etmek ıstedı ben de izin vermedim sağlık ocagındakı hemşire öyle bişeye gerek yok sadece ultrasonla baktır demişti bi de bir arkadasımın tavsiyesiydi yani grmek ıcın o kadar acele etme 10 gun daha bekle demıstı. bayan dr ben oyle dıyınce bırden bozuldu boyle hafıften azarlar gıbı oldu benm sınırlerım bozuldu sonucta ozel hastaneye azarlanmak ıcın gıtmyrm.sonra bana 1.5 lt su ıcırdı tekrar baktı boyle bıraz ılgılı bıraz ılgısız gorunmuyr falan dedı sonra bı gruntu yakalar gıbı oldu dındurdu olabılır mı dedo sonra kapattı bellı değıl bekleyecegız dedı kan olcumu yapalım dedım dr bnm ıstegmle kana bakıldı 4350 cıktı ancak sonuc cıktıgnda dr hastanden ayrılmıstı ertesı gun gtrdum bayan dr ısı varmıs cıkmıs ben de kramp falan dedım ozellıkle ısrrar ettm dıger erkek dr kontrol ıcın dr once almak ıstemedı bayan dr hastası oldgum ıcın ısrarcı davrandım neyse gırdım adam bayan dr kadar bıle ıc camasırımı ındırmeden bebegı gorduılk fotoları verdı bos gebelık değıl en azından suan dedı . yanı bı gun once o bayanın yapamadgını nasıl 2 dk yaptı ya kafam karıstı hangısıne gıtmelıyım dıye orda dogum ıstyrum kadın cok ıyı duymustum .
bencede kendinizi çok yormayın ben ne zaman temizlik yapmaya kalksam ertesi gün lekelenmem oluyor. evet içimiz rahat etmiyo evde kirlenince ama napalım bebeklerimizden kıymetli değil ya. şu 3 ay idare edelim sonra bişey olmaz Allah'ın izniyle.
canım inşallah hiç bir sorun olmazda bebeğini sağlıklı bi şekilde görürsün daha önceki yaşadıklarına üzüldüm tekrar yaşatmasın öle şeyler hiç bi sorun yokken kalbinin durması sosyalog_h gibi benimde kafamı karıştırdı doktorlar hiç bi sebep göstermedilermi canım şundan dolayı bu şekilde olmuş diye yada sen hiçmi farketmedin çünkü anne vucuduna yansıyor diye biliyorum baş ağrısı yada şiddetli kasılmalar şeklinde
herkese merhaba topiği okumaktan yazmaya fırsat kalmıyo kızlar maşşallahınız var.. bütün gelişmeleri takip ediyorum, kayıplar için çok çoookk üzgünüm geçtiğimiz yıl bunu yaşayan biri olarak, allah sabrını versin, söylenicek çok fazla bişi olmuyo bu durumda.. bebeklerinin gelişimini takip edip paylaşan anneler sizlerle ben de mutlu oluyorum. allah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder inşallah. benim salı günü normalde doktor randevum ama dayanamayıp bugün gideceğim. kaç gecedir gözüme uyku girmiyo uyanıp duruyorum uykudan bebeklerim iyiler mi acaba bişi oldu mu die. daha önce yaşadığım kayıptan dolayı. dualarınıza ihtiyacım var kızlar akşam 8 de randevum var dua edin bebeklerim sağlıklı bi şekilde büyümüş olsunlar. pıt pıtlarını görmekle kalmayım duyayım artık. benim dualarım sizlerle...
canım inşallah ikisi de sağlıklıdır dua edicem sizin için dönünce fotoğraflarını paylaşmayı unutma sakın ay bide iki taneler ya ne kadar güzel
benim folic asitin içinde demir ve b12 var.kansızlık çıkmadığı için takviye vermedi.ama folik asitten sonra kan ilacına başlıyacaksın zaten dedi.
ewet badem yağı konusunda haklısın ben kaşlarım için kullanıyodum gürleşsin diye aman sonra bide göbeğim erkek göbeğine dönmesin allah korusuncanım baktım dediğin ilaca bi internet sitesinde buldum 95 lira diyo doktorumla henüz konuşmadım bu konuları o ne diyecek ona göre bi karar veririm
canım amacım sizi de endişelendirmek değildi, sakın olumsuz düşüncelere kapılmayın. bebek eğer sağlıksızsa ilk 3 ay içerisinde kalbi duruyormuş yada düşüyormuş doğanın kanunu bu die açıklamışlardı bana. gebeliğin ilk 3 ayında yaşanan kayıpların %90 a yakını bebeğin sağlıkısz olmasından kaynaklanıormuş bunun dışında kan pıhtılaşması, troid, kromozom bozuklukları da sebep olabiliomuş. bende troid var ama doktorum ilaçla kontrol altında tutuyodu bu yüzden ondan kaynaklanmadğını söyledi. bebeğin kalbi dursa da vücut hamilelik hormonu salgılamaya devam ediyor bu yüzden hiç bir belirtisi yok. ama eğer düşük yaşanacaksa artık şiddetli ağrı ve beraberinde kanama görülüyor. bende hiçbir belirti olmadı malesef. hatta doktora gidicem gün aşermiştim ve yedim gittim dr kalbinin durduğunu söyleyince inanamadım hatta3 gün bekledim ondan sonra kürtaj oldum. l
ütfen bu yazdıklarımdan kendinize pay çıkarmayın ve içinizi ferah tutun. inş bende bugün iyi haberlerle gelicem ve sizinle paylaşıcam..
aha kazıklanmış mıyım ben yaw ama ilacın kapsülünün üzerinde yazıyo benimkinin fiyatı etiket alıp da yapıştırmamışlar yani.ikili test için gittiğinde sorarsın bi doktoruna hem çatlak kremi kullanmanın tam zamanı olacak o sıralar.
folik asit hangi marka kullanıyosun canım ben kendim folic plus alıp kullanıyodum doktor o hamilelik öncesi için dedi elevit verdi ama şu an ikisi bir kullanıyorum o bitince bi daha kullanma dedi ama ikisi çokmu fazla olur diye endişeliyim elevit günde 1 tane içiyorum folic plusu 3 tane
folik asit hangi marka kullanıyosun canım ben kendim folic plus alıp kullanıyodum doktor o hamilelik öncesi için dedi elevit verdi ama şu an ikisi bir kullanıyorum o bitince bi daha kullanma dedi ama ikisi çokmu fazla olur diye endişeliyim elevit günde 1 tane içiyorum folic plusu 3 tane
ben folbiol kullanıyorum
hamile kaldığımı öğrendiğimde doktora folik asit kullandığımı söyledim 9. haftaya kadar devam dedi.
doktor marka belirtmedi günde ne kadar alacağımı da söylemedi.
şu anda hamilelik öncesi ne kadar kullanıyorsam aynen devam
gece yatarken 1 tane alıyorum folbiol 5 mg
sizce normal mi? siz burada konuşunca aklıma geldi. acaba bu doz yeterli mi ki
Ben de aynından günde 1 tane kullanıyorum. Aynen böyle devam ben sordum doktora))
ben folbiol kullanıyorum
hamile kaldığımı öğrendiğimde doktora folik asit kullandığımı söyledim 9. haftaya kadar devam dedi.
doktor marka belirtmedi günde ne kadar alacağımı da söylemedi.
şu anda hamilelik öncesi ne kadar kullanıyorsam aynen devam
gece yatarken 1 tane alıyorum folbiol 5 mg
sizce normal mi? siz burada konuşunca aklıma geldi. acaba bu doz yeterli mi ki
cnm banaa doktor folıdoce ı gunde bıtane dedı acaba sen kac tane kullanıosun merak ettım.benimki FOLİDOCE canım.içinde demir var sanıyodum ama şimdi baktım 400 mcg folik asit + 2mg da b 12 varmış demir yok yani yanlış oldu:26:ya çok değil mi o kadar folik asit doktorun biliyo mu ikisini de kullandığını.bilmiyosa söyle bence çünkü folik asitin fazlasının vücutta emilimi olmuyor allah korusun bi zararı olmasın bide.benim de şimdi 28 li son kutum var ben de bu bitince bırakıcam yarısı bitti zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?