canım bence o bayan doktora bidaha gitme.işini isteksiz yapmış demek ki adamın hemen gördüğünü o niye göremesin yoksa dimi ama.bide ilgisiz sanırım.biz 30 kez doğum yapmıycaz.hayatımız boyunca toplasan belki 3 belki 4 olacak ki çoğumuz 2 ile yetinicez e bi zahmet onları da ilgili nazik ve dikkatli bi doktor kontrolünde geçirelim bu bizim en doğal hakkımız.
banada doktor folbiol verdi. 9. haftaya kadar kullanılıcak dedi. en son çarşamba günü gittim 8+3 düm 1 hafta daha kullan dedi. yani haftaya çarş bırakıcam ben ilacı.
bana doktorum 12 hafta dedi canım, sen sanırım başka bir şeye geçeceksin 9.haftada?
onlar çok güzel şeyler yaa, hani şu içine saçı ultrason resmi vs. konulanlar değil mi..bakıyorum ben de onlaracanımben o hatıra defterinden alacagım oraya yazarım
bu arada kalp atışınız da hayırlı olsun.bide benim aklıma bşy takılıyo biz de gittiğimizde 9+3 tük ama doktorumuz 9+5 gözüküyo dedi.böyle olunca doğum tarihi de 2 gün öncesine geliyo mu acaba?:44:
evet o multivitaminlerin içinde de folik asit oluyor ama daha az miktarda. Şu anda bizim daha fazlasına ihtiyacımız var. Bu arada canım, test sonuçlarına çok sevindim, bundan sonra da sağlıkla devam etsin hamileliğindoktor sonra multivitamin verecekmiş öyle söylemişti
bende netten bulunca alcam onu inşallah.güzel bişi gercektencanımben o hatıra defterinden alacagım oraya yazarım
Kızlar Dün normal muayene için doktora gittim.Bilenler var lekelenmem vardı progestan kullanıyodum.Doktor karnımda ve alttan baktı bebeğimin gelişimi dujrmuş kalbi atmıyodu.10 Haftalık olması gereken çocuk 8. haftada durmuş.Narkozla kürtaj oldum.Bana dua edin bu durumu çabuk atlatiyim.Bu bebek için 2,5 sene uğraştım.Bi dahaki bu kadar bekletmez umarım.Sosyolog beni listeden çıkartırsan sevinirim.Bi daha da buraya girmeye cesaratim olurmu bilmiyorum.Hepinize hayırlı hamilelikler dualarınızı eksik etmeyin.
onlar çok güzel şeyler yaa, hani şu içine saçı ultrason resmi vs. konulanlar değil mi..bakıyorum ben de onlara
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...ama tek tesellim yaşının çok genç olması. İnşallah fazla beklemeden evlat sahibi olursun. Allah yar ve yardımcın olsun. Bol bol Yasin oku ben hep öyle yaptım ve Allah'a sığındım.
Biz eşimle evlendiğimizde ikimizde 30 yasındaydık. Eşim hemen çocuk istemedi. 4 yıl gezdik tozduk sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Zannettikki ıstediğimizde hemen olacak. Ama öyle olmadı 1.5 yıl sonra anca hamile kaldım. Burda hemen doktor randevusu vermiyorlar banada 4 hafta sonrasına vermişlerdi. 2 hafta sonra pembe bir lekelenmem oldu bir kaç saat sonra kanamam başladı hemen acile gittik malesef düşük yapmıştım. Eşimle birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. İkincisinde sevgililer gününe birkaç gün kala Colorado da öğrendim hamile olduğumu ve eşimede müjdeyi sevgililer gününde verdim. Yine çok sevindik bu defa hemen doktor randevusu aldım herşey normal dedi iki hafta sonra yine lekelenmem oldu hemen acile gittik aynı şeyleri tekrar yaşadıküstelik burda sigortan olsada acile para ödüyorsun ve düşükten 1 ay sonra faturası geliyor. Yaklaşık $1500.00 her seferinde. Bebeğini kaybettiğinemi yanarsın bu parayı ödeyip elinin bomboş kaldığınamı. Yada acını pahalı bir şekilde hatırlatmalarınamı? 3. Ve 4. Hamileliğim 8 hafta sürdü bu defa kendi kendine düşmediler kürtaj oldum. Ben kürtajı dizilerden filmlerden bilirdim. Hemen yapılır sonra evine giderdin öyle kolay bişi sandım ama burda öyle değil. Ameliyata hazırlar gibi saatlerce hazırlıyorlar hastanede yapılıyor. Sonrasındada aylarca narkozdan kaynaklanan ağrılar geçmiyor. Bir arkadaşım burda kürtajın doğumdan zor olduğunu özellikle sonrasının daha kötü olduğunu söylemişti. Haklıymış. Kürtajdan baya bi tırstım. 5. De kan testleriyle takip ettirdim ve gelişmediğini söylediler hemen ilaç alıp kendim düşürdüm. 8 hafta Beklesem yine kürtaj olmam gerekecekti. Her seferinde sebep olarak yaşımı ileri sürdüler ve başka sebep aramadılar. zaten burda doktorlar sadece kendi ıstediklerini yapıyılar senin fikrinin beklentilerinin bi önemi yok. her neyse Bu defa doktoru değil annemi dinledim. Annem bana düşükten sonra 3 ay içinde hamile kalırsam şansımın daha yüksek olacağını söyledi. 1 ay korunup 2. Aydan itibaren denemeye başladım ve 2 kez adet olduktan sonra hemen hamile kaldım. Hala çok yüksek bir düşük riskim var ama bu defa bebeğimin kalbinin attığını duydum ve kan değerlerimde daha iyi. Üstelik ilk defa bulantım falan var. Bu defa Allah'ın izniyle umutluyum inşallah bebeğim beni bırakmayacak. Ve inşallah 3 ay sonra sendende müjdeli haberi alıcaz. Tekrar geçmiş olsun dualarımız seninle sakın unutma.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...ama tek tesellim yaşının çok genç olması. İnşallah fazla beklemeden evlat sahibi olursun. Allah yar ve yardımcın olsun. Bol bol Yasin oku ben hep öyle yaptım ve Allah'a sığındım.
Biz eşimle evlendiğimizde ikimizde 30 yasındaydık. Eşim hemen çocuk istemedi. 4 yıl gezdik tozduk sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Zannettikki ıstediğimizde hemen olacak. Ama öyle olmadı 1.5 yıl sonra anca hamile kaldım. Burda hemen doktor randevusu vermiyorlar banada 4 hafta sonrasına vermişlerdi. 2 hafta sonra pembe bir lekelenmem oldu bir kaç saat sonra kanamam başladı hemen acile gittik malesef düşük yapmıştım. Eşimle birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. İkincisinde sevgililer gününe birkaç gün kala Colorado da öğrendim hamile olduğumu ve eşimede müjdeyi sevgililer gününde verdim. Yine çok sevindik bu defa hemen doktor randevusu aldım herşey normal dedi iki hafta sonra yine lekelenmem oldu hemen acile gittik aynı şeyleri tekrar yaşadıküstelik burda sigortan olsada acile para ödüyorsun ve düşükten 1 ay sonra faturası geliyor. Yaklaşık $1500.00 her seferinde. Bebeğini kaybettiğinemi yanarsın bu parayı ödeyip elinin bomboş kaldığınamı. Yada acını pahalı bir şekilde hatırlatmalarınamı? 3. Ve 4. Hamileliğim 8 hafta sürdü bu defa kendi kendine düşmediler kürtaj oldum. Ben kürtajı dizilerden filmlerden bilirdim. Hemen yapılır sonra evine giderdin öyle kolay bişi sandım ama burda öyle değil. Ameliyata hazırlar gibi saatlerce hazırlıyorlar hastanede yapılıyor. Sonrasındada aylarca narkozdan kaynaklanan ağrılar geçmiyor. Bir arkadaşım burda kürtajın doğumdan zor olduğunu özellikle sonrasının daha kötü olduğunu söylemişti. Haklıymış. Kürtajdan baya bi tırstım. 5. De kan testleriyle takip ettirdim ve gelişmediğini söylediler hemen ilaç alıp kendim düşürdüm. 8 hafta Beklesem yine kürtaj olmam gerekecekti. Her seferinde sebep olarak yaşımı ileri sürdüler ve başka sebep aramadılar. zaten burda doktorlar sadece kendi ıstediklerini yapıyılar senin fikrinin beklentilerinin bi önemi yok. her neyse Bu defa doktoru değil annemi dinledim. Annem bana düşükten sonra 3 ay içinde hamile kalırsam şansımın daha yüksek olacağını söyledi. 1 ay korunup 2. Aydan itibaren denemeye başladım ve 2 kez adet olduktan sonra hemen hamile kaldım. Hala çok yüksek bir düşük riskim var ama bu defa bebeğimin kalbinin attığını duydum ve kan değerlerimde daha iyi. Üstelik ilk defa bulantım falan var. Bu defa Allah'ın izniyle umutluyum inşallah bebeğim beni bırakmayacak. Ve inşallah 3 ay sonra sendende müjdeli haberi alıcaz. Tekrar geçmiş olsun dualarımız seninle sakın unutma.
var hala ben bu perşembe pazardan anneme aldırttım ama pahalı tabi ee artık bitiyo ya ondan iki küçük kavunu 5 liraya almış geçen gün de ben manavdan almıştım 8 liraydı.aslında bol olduğu zamanda şu yılbaşına kadar duran kalın kabuklu kavunlardan alıp evin bi köşesine atıversek ne güzel olurmuş.bilsem gebeş kalacağımı, içim yandıkça kavun yiyeceğimi evin bi odasını kavunla doldururdum
kızlar ben bugun bebeğime defter tutmaya basladım.ileride okudugunda annesi ve babasının suan ki yasından eğitim durumlarını bılsın.yanı ona hamıle kaldıgımda nelerle ugrasıodum bılsın.cunku ben annemın hep kac yasında hamıle kaldıgını ve benzerı soruları merak edıp sormustumçbnm bebeğimde benm gibi sorgulayıcı olur ınsallah.
slm canlarım nasılsınız :) çok mutluyum bgn miniğimin kalp atışını duydum onu gördüm çok güzel bi duyguallahım göremeyen ve duyamayanlara tez zamanda yaşatsın sizler nasılsınız kızlar mercimekler nasıl :)
kızlar biraz önce mükemmel bir belgesel izledim.izleyin ve nasıl bir mucizenin içinde olduğumuzu bir kez daha anlayın.ben çok etkilendim.tüylerim hala diken diken.ismi Yaşama Yolculuk - Anne Karnında Yaşamın Öyküsü .toplamda 9 bölüm youtupe dan izleyebilirsiniz....
Günaydın kızlaaar
bugün evdeyim ve dinlenebileceğim için çok mutluyum..işe gitmek beni çok yoruyor artık, o yüzden hafta sonunun tadını çıkarıyorum..
Beylikdüzü'nde tavsiye edebeleceğiniz iyi bir hastane ve dr var mı ?
bu arada herkese iyi hafta sonları diliyorum..
sevgiler
ben de beylikdüzündeyim, özel hastane olarak medilife'a gidiyorum..
daha doğrusu 1 defa gittim ama o hastaneyi çok seviyorum ben..
Orda Sanem Hn. diye bi doktoru tavsiye etti bana bir çok kişi (yakın çevremden)
ilk gittiğimde nöbetçi doktor vardı arife günü olduğundan ama bir sonraki randevumu Sanem Hn. dan almayı düşünüyorum.
Burdaki arkadaşlar Kolon hastanesini de tavsiye ediyolar.. öyle okumuştum..
Ben de defter tutuyorum) sen neler yazıyorsun neler geldi aklına?..
küçük kuzumaaa onu nezaman ögrendiğimi.nerde ögrendıgımı yazdım benım ve babasını suankı konumunu anlattım.sen bizim 4 yıl sonra evlılıge dönüşen ve bıze 3.ayda hediye gelen küçük mucizemsin dedim .ayyy daha neler nelerr.3 4 sayfa yazdım.ama bebek hatıra defterı almak istiyrum ama baktıgım hıç bisitede içerik fotolarını koymamıslar varmı tavsıyesı olan arkadaslar.buarada bazı arkadaslara cok üzüldüm hepimize saglıklı dogum ve saglıklı bebekler diliyorumBen de defter tutuyorum) sen neler yazıyorsun neler geldi aklına?..
selam arkadaşlar ben henüz hamiş olamadım ama bişe sormak istiyorum sizlere idrarda gebelik bata kaç gün kala belli olur en erken acaba:26:
canım seninle hemen hemen aynıyız ya bişiy sorucam keseyi bende gördüm ama kalp atışını göremedimde kesenin içinde bebeğini gördünmü ben boş kese gördüm sanki doktorada biişiy soramadım
kızlar bilgilerinizi yazarmısınız sizin eksik..yaş,beklenen doğum tarihi..kaçıncı çocuk,kalp atışı duyulduysa ne zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?