2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

teşekkür ederim cnm ben de yavas yavas gıtmemeyi dusunuyorum sadece o hastanade dogum ıstedgm ıcın bı an dusundum bı de tavsıye almıstım bayan dr ıcın .. ınsan gercekten hangı doktorun ıyı olcagına zor karar veriyor herkesin farklı yasadıgı seyler var hepimiz için hayırlısı olsun...

saol canim bemiks c yi ben gunde iki defa kullaniyordum sonra bire dusurdu dr
benim de 7+4 tu ama bu gun 7+6 cikti erken dollenme dedi
drum

doktor sonra multivitamin verecekmiş öyle söylemişti
evet o multivitaminlerin içinde de folik asit oluyor ama daha az miktarda. Şu anda bizim daha fazlasına ihtiyacımız var. Bu arada canım, test sonuçlarına çok sevindim, bundan sonra da sağlıkla devam etsin hamileliğin

Seni o kadar iyi anlıyorum ki...ama tek tesellim yaşının çok genç olması. İnşallah fazla beklemeden evlat sahibi olursun. Allah yar ve yardımcın olsun. Bol bol Yasin oku ben hep öyle yaptım ve Allah'a sığındım.
Biz eşimle evlendiğimizde ikimizde 30 yasındaydık. Eşim hemen çocuk istemedi. 4 yıl gezdik tozduk sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Zannettikki ıstediğimizde hemen olacak. Ama öyle olmadı 1.5 yıl sonra anca hamile kaldım. Burda hemen doktor randevusu vermiyorlar banada 4 hafta sonrasına vermişlerdi. 2 hafta sonra pembe bir lekelenmem oldu bir kaç saat sonra kanamam başladı hemen acile gittik malesef düşük yapmıştım. Eşimle birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. İkincisinde sevgililer gününe birkaç gün kala Colorado da öğrendim hamile olduğumu ve eşimede müjdeyi sevgililer gününde verdim. Yine çok sevindik bu defa hemen doktor randevusu aldım herşey normal dedi iki hafta sonra yine lekelenmem oldu hemen acile gittik aynı şeyleri tekrar yaşadık üstelik burda sigortan olsada acile para ödüyorsun ve düşükten 1 ay sonra faturası geliyor. Yaklaşık $1500.00 her seferinde. Bebeğini kaybettiğinemi yanarsın bu parayı ödeyip elinin bomboş kaldığınamı. Yada acını pahalı bir şekilde hatırlatmalarınamı? 3. Ve 4. Hamileliğim 8 hafta sürdü bu defa kendi kendine düşmediler kürtaj oldum. Ben kürtajı dizilerden filmlerden bilirdim. Hemen yapılır sonra evine giderdin öyle kolay bişi sandım ama burda öyle değil. Ameliyata hazırlar gibi saatlerce hazırlıyorlar hastanede yapılıyor. Sonrasındada aylarca narkozdan kaynaklanan ağrılar geçmiyor. Bir arkadaşım burda kürtajın doğumdan zor olduğunu özellikle sonrasının daha kötü olduğunu söylemişti. Haklıymış. Kürtajdan baya bi tırstım. 5. De kan testleriyle takip ettirdim ve gelişmediğini söylediler hemen ilaç alıp kendim düşürdüm. 8 hafta Beklesem yine kürtaj olmam gerekecekti. Her seferinde sebep olarak yaşımı ileri sürdüler ve başka sebep aramadılar. zaten burda doktorlar sadece kendi ıstediklerini yapıyılar senin fikrinin beklentilerinin bi önemi yok. her neyse Bu defa doktoru değil annemi dinledim. Annem bana düşükten sonra 3 ay içinde hamile kalırsam şansımın daha yüksek olacağını söyledi. 1 ay korunup 2. Aydan itibaren denemeye başladım ve 2 kez adet olduktan sonra hemen hamile kaldım. Hala çok yüksek bir düşük riskim var ama bu defa bebeğimin kalbinin attığını duydum ve kan değerlerimde daha iyi. Üstelik ilk defa bulantım falan var. Bu defa Allah'ın izniyle umutluyum inşallah bebeğim beni bırakmayacak. Ve inşallah 3 ay sonra sendende müjdeli haberi alıcaz. Tekrar geçmiş olsun dualarımız seninle sakın unutma.

canım ya bizde eşimle 30 yaşımızda evlendik gecen yıl..gecen yılda ayrı kaldıgımız için olmadı aslında ben hemen istemiştim yaştan dolayı..dediğin gibi gecnçken bir sıkıntı yok bence ama 30unu gecince insan tedirgin olmaya başlıyor..demek 9 yılda hep düşükler kürtajlar yaşadın...inşallah bu sefer bebişin seninle kalır...inşallah bizimle kalır bebişlerimiz..ben düşük vs.. yaşamasam da gene de korkuyorum ..inşallah sağ salim kucagımıza alırız yavrularımızı

Son düzenleme:
slm canlarım nasılsınız :) çok mutluyum bgn miniğimin kalp atışını duydum onu gördüm çok güzel bi duygu allahım göremeyen ve duyamayanlara tez zamanda yaşatsın sizler nasılsınız kızlar mercimekler nasıl :)

neler yaşamışsın öyle ama maşallah çok iyi sabretmişsin. inşallah bu sefer Rabbim bebeğini sana bağışlar. herşeye rağmen umudunuzu kaybetmemeniz çok önemli. Allah'ım inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.

bakalım daha canımız neler isticek hepsini depolamaya kalksak ohoo :) eşime söledim ama bakalım bulabilicekmi benimki biraz yeteneksiz o konuda aş erdiğim şeyleri pek bulamıyor

canım ya nasıl katlandın sen bu kadar kayıp ve hayal kırıklığına allah sabrını veriyor demek ki. çok güçlü bi kadınsın sen eminim bebeğin de öyle olacak bu sefer.inşallah bu kez o masaya doğum için yatar ve bebeğini kucağına almış olarak hastaneden çıkarsın.

Ben de defter tutuyorum) sen neler yazıyorsun neler geldi aklına?..

ay canım ya ne güzel atan bir minik kalp daha çok şanslıyız kalpleri atıyor ve biz bunu görebiliyoruz.bütün minişlerin kalbi hep atsın inşallah.biz çok iyiyiz sanırım yani kanamam olmadığı için öyle hissediyorum umarım miniğim de iyidir kalbi de hala atıyodur inşallah.bide biz mercimek değil barbunyadan biraz büyükmüşüz teyzesi abi olmuşuz yani amaaan işte belki de abla

öncelikle aramızda kayıplar olmuş gerçekten inanılmaz üzüldüm Allah sabır versin ve geçmiş olsun umarım bir an önce bebişleriniz sizleri bekletmeden gelirler.bende dün bir tanıdığımızında hamile olduğunu öğrendim oda 2 ay önce düşük yapmıştı şu anda progestan iğneleri kullanıyormuş Allahım kısa zamanda herkese aratmadan nasip etsin.

kalp atışlarını duyan herkesi de tebrik ediyorum küçük minnoşlarımıza maşallah subannaallah!

tam da biz dün akşam eşimle birlike izledik internetten, ben ilk 3 videoyu izlemiştim eşime göstermek istedim sonra eşim hayretler içersinde bir yandan videoyu izliyor bir yandan bana bakıyordu yani bizim minik bu kadar mı diye kafasında canlandıramıyordu, hatta sabah rüyamda bebişimizi gördüm dedi baya etkilenmiş yani
eşlerinizle birlikte izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim bende

önceden de bir arkadaşımız sormuştu yazmıştım ben Kolon Hastanesi, Fatma hanıma gidiyorum tavsiye edebilirim gayet neşeli,konuşkan ve her sorunuzu açıklayan bir doktor

aaa demek sende beylikdüzündesin:)
medilife ı bende merak ediyorum fkt bana uzakta kalıyor ben kolona gidenlerdenim:)

bu arada böyle konuşuldukça bende doktora gidip bebişimi görmek istiyorum hareketli halini hiç göremedik biz, haftaya gidebilirdim fakat eşimin işleri yoğun nolur 12 sini bekle bende göriyim dedi nasıl sabredicem bilmiyorum sonrasındada 19-26 arası ikili test için randevu almamız gerek o zamanda cinsiyeti herhalde öğreniriz

Son düzenleme:

ben öğrenmeden bir önceki gün başladım yazmaya.kanamam oldu yine yoksun yine gelmedin bana meleğim diye...sonra ertesi gün ondan nasıl haberdar olduğumu o an sağlık ocağının önünde kaldırıma oturup kahkaha atarak deli gibi ağladığımı ve o sırada yanımdan geçen komşumuzun sormasıyla hamile olduğumu söyleyip arkamdaki apartmanda balkonda oturan beni hiç tanımayan herkesin alkışlayıp tebrik ettiğini, onu babasına nasıl söylediğimi, babasının ona ne kadar aşık olduğunu ve ona neler anlatığını, doktor kontrollerimizi, onu ilk gördüğümdeki ağlamamı, kalp atışını duyduğum anı, dış gebelik olabilir dediklerinde orda olduğunu bildiğimi, kanamalarımda çok nazlı olduğunu kızların böyle yaptığını falan anlattım ve hastaneye kaldırıldığım zaman koluma taktıkları bilekliği kesip üstüne hastaneye giriş ve çıkış saatimizi yazdım deftere yapıştırdım,doktorumuzun verdiği ilaçların adını bile yazdım, belki kız olur da merak eder diye ağrılarımın nerde olduğunu bulantımın ne zaman başladığını neleri yemeyi sevdiğimi falan da yazıyorum.ama yaklaşık 1 aydır yazamıyorum ve kendimi kötü hissediyorum.yaşadıklarımızı unutmadan hemen tekrar başlamam lazım yazmaya.

küçük kuzumaaa onu nezaman ögrendiğimi.nerde ögrendıgımı yazdım benım ve babasını suankı konumunu anlattım.sen bizim 4 yıl sonra evlılıge dönüşen ve bıze 3.ayda hediye gelen küçük mucizemsin dedim .ayyy daha neler nelerr.3 4 sayfa yazdım.ama bebek hatıra defterı almak istiyrum ama baktıgım hıç bisitede içerik fotolarını koymamıslar varmı tavsıyesı olan arkadaslar.buarada bazı arkadaslara cok üzüldüm hepimize saglıklı dogum ve saglıklı bebekler diliyorum

selam arkadaşlar ben henüz hamiş olamadım ama bişe sormak istiyorum sizlere idrarda gebelik bata kaç gün kala belli olur en erken acaba:26:

idrarda en erken bir hafta kalaya kadar çıkabiliyo canım tamamen döllenme zamanıyla doğru orantılı aslında.. kandaysa daha kısa sürede çıkıyor tabii.. çünkü önce kanda yükseliyo beta hcg sonra idrara salınıyo...

canım seninle hemen hemen aynıyız ya bişiy sorucam keseyi bende gördüm ama kalp atışını göremedimde kesenin içinde bebeğini gördünmü ben boş kese gördüm sanki doktorada biişiy soramadım

hayatım ben de ilk doktora gittiğim gün sadece boş bir kese olarak gördüm hatta resmini de çekip verdi 15eylül sat, 22 ekimde sadece boş kesemizi görebildik.. 1kasımda kalp atışlarını çok şükür :) bilgi vermek istedimm

kızlar bilgilerinizi yazarmısınız sizin eksik..yaş,beklenen doğum tarihi..kaçıncı çocuk,kalp atışı duyulduysa ne zaman

yaş 35 :) beklenen doğum 22/23 haziran, Rabbim izin verirse 2 çocuk kalp atışı 1kasım

Kayıp yaşayanlar için çok üzgünüm..
Bunu yaşamış biri olarak, zorluğunu biliyorum.
Düşükler özellike 8. hafta içinde oluyor.
8-10. hafta en riskli dönem..
Bu aralar topikten böyle bir haber bekliyordum ne yazık ki..
Ama ben üzülmemenizi tavsiye ederim.
Bu dünyaya gelecek, nefes alacak; sizin bedeninizde ete kemiğe bürünecek bir cana kimse mani olamaz..
Eğer kaybettiyseniz; bunda sizin suçunuz yok..
Henüz zamanı gelmemiş demek ki..
Beklemek zordur; geçen zamanı anmak zordur..
Ben hala ilk bebeğim dursaydı şu kadar ay olacaktı hamılelıgım dıyorum..
O'nun yeri hep ayrı olacak..
Ben kalp atışını da duymuştum, kalp atışını duyunca dusuk ıhtımali %5 e dusuyor;
ama o ıhtımal benı bulmustu..
Ben de gebelıgı ogrendıgımın ertesı gunu onun ıcın bır defter tutmaya baslamıstım..
Hevesle, özenle..
Şimdi ise bunu hep erteliyorum..
Yine kayıp olursa, diye..
Kötü birşey ama insna bu sekilde canının daha az acıması ıcın koruyor kendını..

Özetle; bu tür konularda bizim suçumuz yok.. (sigara vs ile onu zehirlemiyorsak tabii)
Dünyaya gelecek bir canın gununu anını Allah bilir; bizler sadece aracıyız.
Taşıdığımız bebekler bizim değil, sadece Allah tan birer emanet.
Bunun bilinci ve sorumluluğu ile;
dilerim hepimiz bu güzel yolculukta er ya da gec yavrularımıza kavuşuruz;
ve bize verilen şansı en iyi şekilde kullanıp onu hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için elimizden geleni yaparız..
Amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…