2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Tatlim ben viyanadayim barcelona ya gidip görmek kismet olmadi henüz viyanayla bir karsilastirma yapamayacagim oyüzden.. Viyana genel de tarih acisindan görülüp gezilecek biryer saraylar, müzeler, meshur kliseler, milyonlarca kelebegin icin de yürüyebilecegin kelebek evi, avrupanin en büyük genclik parklarindan birtanesi (hemen benim evin yanin da), fayton turu, tuna nehri vs... Turistlerin en cok ilgisini ceken seyler 1. Viyana da ki hersey normalin iki kati fiyat olarak diyebilirim ve viyana gercekten cok kalabalik bir sehir avusturyanin en kücük sehirlerinden birisi olmasina ragmen en fazla nüfusa sahip neredeyse..
Kalabaligi sevmem temiz hava olsun dersen tirol, kärnten gibi alplerin ve tamamen doga icinde bulunacagin yerleri tercih edebilirsin hatta istersen avusturyadan italyaya mesela Venedig sabah trenle gidip tur atip aksama tekrar viyana ya dönebilirsin arada ki mesefa oldukca kisa.. Otel fiyatlari da eger maddi durum iyi dersen kafana göre heryerde cok güzel termaloteller var

teşekkür derim canım bu dediklerin aklımda olsun o zaman...ben barcelona taraftarıyım ama viyanayı da mutlaka gör diyorlar o yüzden ikilemdeydim:)))

Bu arada okuyup yazmaya üsendigimden degil ara ara bakiyorum birtürlü mesajin tamamini yazip bitiremiyorum dünden beri diger tarafa yazmistim biraz stres altindayim oglumun kulak iltihabindan dolayi doktor-ev canim cikti resmen birde üzerine rahat olur diye hastaneye arabayla gittim dönüste arkadan aglayinca ona bakicam diye öndeki arabaya birgüzel girdim neyse ki arabada hasar var ama ikimizde de birsey yok cok sükür bundan sonra bebekle hayatta arabayi yalniz calistirmam sorsaniz 5 yildir trafikteyim

çok geçmiş olsun cnm yaaa..neyseki siz de bişey yok...
ben de hep ondan korkuyordum bebeğim olduğunda eşim olmadan nasıl kullanıcam diye...

canım bizde yeni atlattık amipi.bende çok korkuyorum bazen yeşil gibi oluyo yine kakası.hazır suyla banyo ettiriyoruz.emziği çeşmeye tutup versen bile olurmuş.benim kızım emzik kullanmıyor ama vitamini çay kaşığıyla veriyordum ve her seferinde çeşmede tozu gitsin diye yıkıyordum.artık hazır suyla yıkıyorum

bizimki tekrarladı canım ya tahlilde amip dediler ama doktorumuz besin alerjiside olabilir bi bakalım dedi ben artık herşeyini hazırsuyla hallediyorum onuda hayat suyun doğal minarelli suyundan aldım sadece onu kullanıyorumm
:32:

Her çocuk kendi tarzını kendi yaratıyor bence canım. Eltimin bebeği ilk 2 ay kendi kendine uyuyordu. Sonra idrar yolları enfeksiyonu oldu ve her şeyin rengi değişti. Canı yanıyordu ve annesi onu uyutmak için her yolu denedi. Sonund sallamaya alıştı.

Benim ki şu an kendi kendine uyuyor ama yarın öbür gün huyunun değişmeyeceğinin garantisi yok ne yazık ki. :17:
haklısın buna bende inanıyorumm benmde oğlum ilk 6 ay kendi uyudu sonra sallamaya alıştıı ama yinede çok zorlanmamıştım..

olur arkadaşım giderizzz ama tabi benm büttün bildiklerimi unutmama az kaldı şöle tırlatmadan çağırsalardı iyiydii...:9:

bakk heleeee netim koptuu dün gece hemen sattın beni zeynoooo:20::5::5:şaka biyana cidden asef iki çocukla bende daha iyi toparlıyo durumu ben biraz bunalıma girdimmm:53::53:zor geliyoo ya öle hareketli bi yaşamdan sonra eve tıkılmak anlayın sizde beni yaa:52::52:neyse bunuda büyütüyüm gelirim kendimeee ama bu yarışma olayınıu tuttumm zeynomm nerden katılıyoz buna atvnin kendi sayfasındanmı bebeğemmm....

Girme bunalıma. .çık bakalım:1:
Bende dogumdan once; cok aktiftim..
Nasılsa bi zaman sonra yeniden kosturmacaya gireceğim diye zorlu da olsa mevcut durumumuz; tadini çıkartıyorum evde olmanın:34:

Fıstık bebek arabasını seviyorsa parklara gidin yavrularınla. .yada markete. .
Yada sen araba kullanıyorsan ,atlayın arabaya çıkın cnm dışarılara biraz:34:
Olmadı bize gel yaaa..Güzel günlerin yakin olduguna dair moral vereyim sanaa:29::1:
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada okuyup yazmaya üsendigimden degil ara ara bakiyorum birtürlü mesajin tamamini yazip bitiremiyorum dünden beri diger tarafa yazmistim biraz stres altindayim oglumun kulak iltihabindan dolayi doktor-ev canim cikti resmen birde üzerine rahat olur diye hastaneye arabayla gittim dönüste arkadan aglayinca ona bakicam diye öndeki arabaya birgüzel girdim neyse ki arabada hasar var ama ikimizde de birsey yok cok sükür bundan sonra bebekle hayatta arabayi yalniz calistirmam sorsaniz 5 yildir trafikteyim

Cok geçmiş olsun esra..Allah korumus cnm.cok şükür sizler iyisiniz
Bende bebekle henüz cikmadim tek başıma trafige..
Suanda da pek mumkun görünmüyor,çünkü arabadan hic haz almıyor..yaninda olmam gerekiyor araba çalışırken.nasil olacak bilmem:44:

Canım biz gaz için nurse harvey kullanıyoruz epey memnunum. Yazacaktım az önce unuttum.:17:
Canim su an ben de nurse harvey ve colinox kullaniyorum. Sanirim yakinda ikisini de birakacagim. Ben bir rahatlama goremedim cocugumda. Aglayacaksa yine agliyor gazdan. Colinoxa baslayali 10 gun oldu ona biraz daha zaman verecegim bakteri var icinde cunku. Icimden ir ses herseyi ye, ilac da kullanma, gazini masajla cikar gitsin diyor :27:

Tatlim ben viyanadayim barcelona ya gidip görmek kismet olmadi henüz viyanayla bir karsilastirma yapamayacagim oyüzden.. Viyana genel de tarih acisindan görülüp gezilecek biryer saraylar, müzeler, meshur kliseler, milyonlarca kelebegin icin de yürüyebilecegin kelebek evi, avrupanin en büyük genclik parklarindan birtanesi (hemen benim evin yanin da), fayton turu, tuna nehri vs... Turistlerin en cok ilgisini ceken seyler 1. Viyana da ki hersey normalin iki kati fiyat olarak diyebilirim ve viyana gercekten cok kalabalik bir sehir avusturyanin en kücük sehirlerinden birisi olmasina ragmen en fazla nüfusa sahip neredeyse..
Kalabaligi sevmem temiz hava olsun dersen tirol, kärnten gibi alplerin ve tamamen doga icinde bulunacagin yerleri tercih edebilirsin hatta istersen avusturyadan italyaya mesela Venedig sabah trenle gidip tur atip aksama tekrar viyana ya dönebilirsin arada ki mesefa oldukca kisa.. Otel fiyatlari da eger maddi durum iyi dersen kafana göre heryerde cok güzel termaloteller var

Tmm aklımda olsun viyana gelirsem ne otel bakicam direk seni ararim viyanadayim gel beni al diye :60: :60: :60: :60:

Cnm cok gecmis olsun neyseki siz iyisiniz:48: oglusunada uzuldum yine niye ilhitap oldu acaba ne dedi doktor:26:

power geçmiş olsun.benim annemde kızım doğduğunda geçirdi zona.yorgunluk ve stresten kaynaklıymış.doktorun vitamin vermiştir belki ama vermediyse sen al.bağışıklık sistemi ile ilgili bir vitamindiş bizim aldığımız biraz pahalı ama.beslenmene çok dikkat et.erken teşhisse hafif atlatırsın.annemde öyle olmuştu.

sağol canım sorma ben o doktoru ... (anladınız siz):47: sadece solusyon verdi okadar eczacı bi kızdı bi kızdı sana vitamin vermesi gerekiyodu tek çaresi vitamin bunun dedi neyse o vitamin verdi gerçekten biraz pahalı oldu ama yeterki geçsin ama yayılmaya başladı ya :((((

ay bende tanıtıyım kendimi sinopluyum ve memleket delisiyim ilk fırsatta oraya yerleşmeyi isityoruz yada ege taraflarına istanbuldan kurtulmak lazım diye düşünüyorum. 26 yaşındayım beylikdüzünde oturuyorum. satış ve müşteri temsilciği yapıyordum şuan temizlik bulaşık b.oklu bez değişitirme :27::27: işleriyle meşgulum :27: yarışmacı arkadaşlara başarılar bide sabah çamaşır makinam bozuldu yaaa :50::50:

Selam güzel anneler :)

Dün oğlumu sünnet ettirdik. Önce makattan bir sıvı verdiler, 5-10 dk kadar sonra da testislerinden iğne yaptılar. Sonra da kestiler. İğne ve kesme işlemi toplamda 20 dk kadar sürdü. İyi ki yaptırmışız diyorum, çünkü sünnet derisinde yapışıklık varmış. Doktor 6 aya kadar kesinlikle tavsiye ediyoruz dedi. Hem yapan için, hem bebek için en sağlıklısı bu dedi. Çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Acısı, ağrısı olmadı. Oğlan anneleri yaptırın gitsin, kolayca iyileşiyor bıcırıklar. :)

merhaba,
ben de 5 haziran dogumlu ikiz çocuk annesiyim. biri kız digeri erkek. uyku düzeni kurabildiniz mi? gündüz uyumayan çocuklarınızı nasıl oyalıyorsunuz?

bu arada ütümde bozuldu tamirciye verdim salaklar çalışan ksımlarınıda bozup bu olmuyo diyerek birde üstüne 50 lira para alıp geri gönderdiler. bu nedir yaa ütüm bozuk çamaşır makinamın başlat düğmesi içeri kaçtı(okadar çok çalışıyoki garibim dayanamadı tabi:1:)
üstüne gögsümde zona çıktı yayılmaya başladı ağzımın içi yara doldu birde gribim. bunada şükür yarabbim:2:
ayy çıldırıcam yaaa :52:

ay bende tanıtıyım kendimi sinopluyum ve memleket delisiyim ilk fırsatta oraya yerleşmeyi isityoruz yada ege taraflarına istanbuldan kurtulmak lazım diye düşünüyorum. 26 yaşındayım beylikdüzünde oturuyorum. satış ve müşteri temsilciği yapıyordum şuan temizlik bulaşık b.oklu bez değişitirme :27::27: işleriyle meşgulum :27: yarışmacı arkadaşlara başarılar bide sabah çamaşır makinam bozuldu yaaa :50::50:

Bende istanbulun kalabaligin dan epey bunalmis durumdayim :)) hayalim sayisal loto tutturup bodruma yerlesmek :1: makinanda tam zamaninda bozulmuş bebisden dolayi 2 gunde1 aciyorum valla ben :27:

merhaba,
ben de 5 haziran dogumlu ikiz çocuk annesiyim. biri kız digeri erkek. uyku düzeni kurabildiniz mi? gündüz uyumayan çocuklarınızı nasıl oyalıyorsunuz?

Allah bağışlasın ve yardımcın olsun canım.

Düzeni biz değil kendisi kurdu paşa :)) Sabahları 5.30, 6.oo gibi uyanıyor. Öyle uyur uyanık saati 7.30 ya da 8.00 yapıyoruz. Doğumu ailemin yanında yaptım ve halen yanlarındayım. Babam alıyor 9.00'a kadar oyalıyor. Oynuyor, konuşuyor, balkona falan çıkarıyor. Ben de bu arada ya kestiriyorum ya da kahvaltımı yapıyorum. Sonra 1 saat kadar yine uyuyor. Öğleye doğru da gündüz asil uykusunu uyuyor :)) Bu genelde 3 saat kadar sürüyor. Aralarda bol bol konuşuyoruz, oynuyoruz. Sonra yine çok kısa bir uykusu var. Babamın ve kardeşimin geleceği saatlerde gezme krizlerimiz tutuyor :) Onlar geldiğinde yine odadan odaya dolaştırıyorlar, o da eşyalarla sohbet ediyor. Balkona çıkarıyorlar, hava alıyor vs. Akşam 21.00-21.30 arası banyo saatimiz. Yıkıyoruz, biraz havlu içinde keyif yapıyor sonra emzirip uyutuyorum. Bu düzende bizim tek payımız, uyumak istediği ve uyanık kalmak istediği saatlere göre günlük hayatımızı düzenlemek. Bunun dışında kendi düzeni. Tabi ki kalabalıktaki düzeni, her zaman ilgilenecek biri emrine amade paşanın. :)) Evimize dönüp yalnız kaldığımızda nasıl olacak bilmiyorum. O zaman da o şartlara göre bir düzen kendiliğinden oluşur diye düşünüyorum.

Bir de canım biz oyun halısı kullanıyoruz, bir ara arabasını ev içinde kullandık, bazen de oto koltuğunu kullanıyoruz. Biz nerdeysek yanımıza alıyoruz. Özellikle mutfaktayken, biz iş yaptıkça, takır tukur ses çıkardıkça çok ilgisini çekiyor ve bizi gülerek takip ediyor. :)

Son düzenleme:
kızlar ya bende baby plus süt pompası var.yani benim burda söylenenler kadar sütüm çıkmıyor.ben hep sütümün az olduğunu düşünmüştüm ama pompadanda kaynaklanabiliyormuş bunu şimdi öğrendim.birde emzirdikten sonra sağınca ne kadar çıkıyor sizde.

arkadasım çoook gecmişöolsun, verdiğin paranın ustune bi soğuk su iç. ben de almıştım ebebekten, hiiiç verim alamadım, geri gönderdik sorun yok diye aynen geri geldi, sakın ama sakın kimse almasın bu aleti. bir de ebebektekiler işi o kdr yokuşa surdu ki, pımpayı almaları servis ve geri vermeleri nerdeyse 1 ayı buldu ve benim sutum çooooktan azalmış oldu. sutum bol bol iken sagıp koycaktım calışırken lazım olur diye, hakkımı helal etmiyorum.. sakın almayın.

aynı fikirdeyim aventin pompası bende de var ve rezalet gerçekten ilk aldığımda daha iyiydi giderek kötüleşti bende bu ay geçsin de hastane pompası kiralayayım diyorum çünkü 4 aylıkken oğlum işe başlamam gerekiyor zaten çok sütüm yok biriktiremiyorum sadece geceleri oğlum emdikten sonra kalanı sağıyorum o da bir göğüsten 40cc falan çıkıyor böyle hayatta birikmez. zaten o 40 cc içinde yarım saat uğraşıyorum.. bence bu pompa sütü bol olanlar için iyi olabilir ama benim için uygun değil..

canım ben zaten günde bikez mama veriyorum iki tana biberonum var mama hazırlamadan önce kaynar suda bekletiyorum 10 dakka sonra mama yapıyorum bana şimdilik iki tane yetiyoo ama belki bi tane daha alırım aventinkini niye tutmadı acepp benm biri medela biride chiccoo step up dpktprum chiccoyu hiç önermedi step up ı bunlar bebeklerin damak yapılarına göre değil dedi normal biberon ağzı kullan dedi bana

medela nın hangi biberonu canım?

Bende size özeniyorum valla ne güzel sütünüzle besliyorsunuz bebişlerinizi. Rabbim sütünüzü bol etsin inşallah.:16:

Gece 3 buçukta kalktığında kendini açamıyor. Yarı uyur yrı uyanık oluyor. Mamasını yiyor ama omzuma alıp gazını çıkartmaya çalışırken uyuyakalıyor. Gazı çıkmadan yatıyor ve sabah kaçınılmaz son sanırım. Gerçi çıkarttığı zamanlarda oluyor ama demek ki yeterli olmuyor.:16:

Bende çok üzgünüm. Başından beri sorunluydu göğüslerim zaten. Uçları çok küçük. Bebeğim tutamadı hep yara oldu 2 ay iyileşmedi. En sonunda sol göğsüm kn revan içinde kaldı ve durup duruken sütten kesildi. Bir damla dahi gelmez oldu.

Sağ göğsüm tek başına yetmedi ek mamaya başladık. Dediğin gibi biberona alıştı ve memeyi almamaya başladı.
Şimdi lactabol diye bitkilse şurup gibi bir şey kullanıyorum. Dün sabah başladım. İnşallah faydası olur.:14:

canım inşallah artar sütün bol bol gelir..

Herkese iyi geceler philips tekli elektirikli göğüs pompası kullanan var mı ben verim alamıyorum neyi yanlış yapıyorum :(((

senin bir yanlışın yok canım pompa dandik..

kızlarr ya benm bebede süt alerjisi olma ihtimalinide düşünerkten doktorumuz diyete başlattı benii süt ve süt ürünlerinin olduğu hiç bişi yiyip içemiyorumm et ve yumurtada yasakkk bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan varsa paylaşın kızlar gerçekten ihtiyacım varrr açımm yaaa resmen bennn

ben oğlumun kakasında kan gördüm bir kez bana doktorum dedi ki süt ürünlerini yeme zaten süt falan içmiyordum gaz yapıyor diye ama sütlaç yiyordum bol bol o yaptı sanırım çünkü bir daha hiç görmedim.. süt içebilirsin canım ama keçi sütü içmelisin çünkü bu süt alerjisi değil inek sütü alerjisiymiş.. yumurta ve eti hiç kesmedim bir daha da kakasında kan görmedim.. ama kakası hep yeşil onu da doktorum beslenmesine bağlıyor.. bu zaten 3. aydan sonra biten bişeymiş. benim belki de başından beri gaz yapacak yiyecekleri çok yemememden kaynaklı sütüm azdır siz şimdi sütüm azaldı yazmışsınız ya acemiperiyle öyle düşündüm..

kızlar 2 ay sonra işe başlayacağım ama buzlukta hiç sütüm yok nasıl biriktireceğim gün içinde ancak oğluma yetiyor her emzirmede iki göğsü veriyorum ben.. gece de 2 göğüsten emzirdikten sonra kalanı sağıyorum 1 saatte ancak 80 cc falan çıkıyor..hastane pompası alayım diyorum ama onlar da acıtıyormuş galiba zaten aventin pompasıyla bile göğsüm tekrar yara oldu nasıl yapsam bilemedim..

Bende istanbulun kalabaligin dan epey bunalmis durumdayim :)) hayalim sayisal loto tutturup bodruma yerlesmek :1: makinanda tam zamaninda bozulmuş bebisden dolayi 2 gunde1 aciyorum valla ben :27:

küçük yerde güzel bi işin varsa deyme keyfine valla. geçim kolay oluyor kafan rahat oluyo. ama sahil kasabası falan olacak :24:
ben hergün açıyodum cnm ya bide evde 2.5 kişiyiz. günde 3 kere üst değiştiriyorum ama yinede pasaklıyım :37::27:

Back
X