- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
Kızlaaar lütfen bi akıl verin oğlum doğru dürüst emmiyor sürekli uyumak istiyor 1hafta sonra 3aylık olacak daha önce her 1,5 yada 2saatte emmek isteyen cocuk şimdi 3saatte sadece tek memeyi yalandan emip ağzını yüzünü ekşitipt diliyle kaktırıyor memeyi sonra başlıyor mırlanaya uyumak istiyor yani geceleride5 saat sabredebiliyorum uyanmazsa alıp emziriyorum ama yine aynı emme sekli neden böyle yapıyor bu arada her iki saate boşalmaya alışan memeler bu kadar süreye dayanamadı dün bütün gün ateşler içinde yandım hatta bi ara moralim çok düştü salya sümük dolandım evdekendi istegi ile emmek istemesinimi beklemeliyim yada zorla emzirmeyemi çalışmalıyım?
kızlar mamalarınızı nerde saklıyorsunuz. evdeki kutu bitince daha almıcam diyordum ama yok mamasız olmuyor. karnı tam doymuyor benim sütümle. doyurucu değil sütüm. kaç gündür az mama veriyorum çocuk gene eskisi gibi huzursuz. gene devam etcem mamaya.
mamanın üstünde buzdolabında saklamayın diyor ama benim ev çok sıcak. 2 haftadır yeşil kakası vardı oğlumun. belkide mamadan oluyor diye düşünüyorum.
buzdolabında saklasam ne olur ? siz nerde saklıyorsunuz. en fazla 3 hafta kullanılıyor dimi?
bende hastanelik olmaktan korkuyorum.elimden geldiğince gece bile kalkıp sütümü sağıyorum.ama hiç iyileşeceğe benzemiyor.çünkü hep göğüslerimde bir hassasiyet söz konusu.şimdi antibiotik bitecek ve daha kuvvetli şekilde ağrılar başlayacak diye ödüm kopuyor.sanada çok geçmiş olsun.bu arada bebeğinin hastanede yattığını bilmiyordum.ne oldu acaba?şimdi iyidir umarım.ben bu mastit yüzünden 2 gün hastanede yattım 1 saat içinde oluştu ve sol kolumun altında badem büyüklüğünde iki beze olmuştu, süt kanallarım tamamen tıkanmış, göğüsler taş kesilmiş ve ateş gibi yanıyordu doğum yapalı 6 gün olmuştu ve bebeğim yoğun bakımdaydı kadın doğumcum beni öyle görür görmez yatış yaptı şansıma o akşam nöbetçi ebe de doktorumun hastasıymış 5 ay önce doğum yapmış ve iki kez mastit olmuş beni onunla tanıştırdı melinnaz sana emanet dedi allah razı olsun kadıncağız bütün gece benimle uğraştı saat başı hastane tipi pompa ile bastıra bastıra sağdı göğüslerimi allahım o ne acıydı anlatamam ama başka çaresi yokmuş maalesef ya o kanallar tamamen açılacak yada cerrahi müdahale yapılacak dedi doktorum korkudan sesimi çıkaramadım iki gün boyunca böyle devam ettik aynı zamanda serumla birlikte antibiyotik verdiler ve geçti çok şükür şimdi süt sağma makimesiyle sürekli sağıyorum tıkanmasın diye
bende avent pompa almıştım hiç memnun kalmadım lansinoh aldım ondan memnunum
aventin masaj başlığını çıkarınca benim göğüs uçlarım çok tahriş oluyor.hoş başlıklada tahriş oluyor ya.zaten kızımda çok hoyrat emiyor.bu aralar emerken memeyi sündürme huyu çıktı.zaten bu mastit meme ucu çatlaklarından bakteri girmesi ile başlıyormuş.acaba makinede zarar verir mi diyorum ama çaresiz sütü boşaltmak lazım.üzülme üzülme emin ol gelecek. benim pompada avent. ben ilk başta ondan hiç süt çıkaramadım. elimle sağdım hep. elimle sağa sağa göğsüm göbeğime indi :) sonra o masaj yapan ek bi parçası var ya ucunda. onu çıkardım. böylece göğsüm daha rahat girdi o parçanın içine. sağdıkça sağdıkça artar. kızın daha iyi çektiği için sütün yetiyordur. pompayla tam sağamıyorsundur. ben sadece pmpaya bıraksam işimi hiç gelmez. elimle durmadan yardımcı oluyorum pompaya. gerçi çok bastırmak iyi değilmiş ama haffifçe masaj yapar gibi yapabilirsin. öyle daha iyiymiş. ben boşverdim artık bastırıyorum.
bezi ağırlaşmışsa doymuş demektir.bendede aynı sorun var bu aralar.ama sanırım daha kuvvetli çekmeye başladılar bu nedenle kısa sürüyor.benim gibi mastit falan olmak istemiyorsan fazla sütünü sağıp dolaba kaldır bence.Kızlaaar lütfen bi akıl verin oğlum doğru dürüst emmiyor sürekli uyumak istiyor 1hafta sonra 3aylık olacak daha önce her 1,5 yada 2saatte emmek isteyen cocuk şimdi 3saatte sadece tek memeyi yalandan emip ağzını yüzünü ekşitipt diliyle kaktırıyor memeyi sonra başlıyor mırlanaya uyumak istiyor yani geceleride5 saat sabredebiliyorum uyanmazsa alıp emziriyorum ama yine aynı emme sekli neden böyle yapıyor bu arada her iki saate boşalmaya alışan memeler bu kadar süreye dayanamadı dün bütün gün ateşler içinde yandım hatta bi ara moralim çok düştü salya sümük dolandım evdekendi istegi ile emmek istemesinimi beklemeliyim yada zorla emzirmeyemi çalışmalıyım?
Kızlar benim oğlumun kafası çok terliyor. Emerken terlemesini anlıyorum sonuçta enerji harcıyo fakat sabah uykudan kalktıktan sonra bir bakıyorum çarşafı sırılsıklam. Sadece kafasının olduğu yer. Bugün öyle terlemişki kafasının genişliğini aşmış ıslaklık. Sizde de oluyomu?? Hasta falan olursa diye çok korkuyorum:18:
kızlar doğum sonrası ilk adetinizi oldunuz mu ben doğum yapalı 2,5 ay olacak daha adet olmadım bir iki damla geliyor devamı yok sonra 2,3 gün sonra yine bir iki damla geliyor yine devamı yok sizde durumlar nasıl özellikle normal doğum yapan arkadaşlar.
kızlar bir de benim oğlum gazını yaparken zorlanıyo bende gece yatmadan önce milupanın rezene çayından 20-30 cclik veriyorum gerçekten faydasınıda görüyorum fakat aklıma takılan bu çayı her gece vermemin bir zararı olur mu acaba siz kullanıyomusunuz yada ne kadar sıklıkla kullanıyorsunuz?
kızlar doğum sonrası ilk adetinizi oldunuz mu ben doğum yapalı 2,5 ay olacak daha adet olmadım bir iki damla geliyor devamı yok sonra 2,3 gün sonra yine bir iki damla geliyor yine devamı yok sizde durumlar nasıl özellikle normal doğum yapan arkadaşlar.
kızlar bir de benim oğlum gazını yaparken zorlanıyo bende gece yatmadan önce milupanın rezene çayından 20-30 cclik veriyorum gerçekten faydasınıda görüyorum fakat aklıma takılan bu çayı her gece vermemin bir zararı olur mu acaba siz kullanıyomusunuz yada ne kadar sıklıkla kullanıyorsunuz?
Kızlaaar lütfen bi akıl verin oğlum doğru dürüst emmiyor sürekli uyumak istiyor 1hafta sonra 3aylık olacak daha önce her 1,5 yada 2saatte emmek isteyen cocuk şimdi 3saatte sadece tek memeyi yalandan emip ağzını yüzünü ekşitipt diliyle kaktırıyor memeyi sonra başlıyor mırlanaya uyumak istiyor yani geceleride5 saat sabredebiliyorum uyanmazsa alıp emziriyorum ama yine aynı emme sekli neden böyle yapıyor bu arada her iki saate boşalmaya alışan memeler bu kadar süreye dayanamadı dün bütün gün ateşler içinde yandım hatta bi ara moralim çok düştü salya sümük dolandım evdekendi istegi ile emmek istemesinimi beklemeliyim yada zorla emzirmeyemi çalışmalıyım?
Kızlar Bebişler en uzun kaç saat uyuyor ?
kızlar ya 4. ayımıza girdik
5900gr kilo 60cm boy
38,5 baş çevresi çıktı
baş çevremiz biraz küçükmüş
kilomuzda bana az geldi hemşire ortalamanın üstünde dedi oysa
sizin kuzucuklar nasıl
boy kilo topiği pek aktif değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?