Sağol cnm teşekkür ederiz. Size de iyi tatiller inşallah çok güzel bir tatil geçirirsinizcanım çok geçmiş olsun kafana takma sen hiç birşeyi duyma boşver bir bebeğe annesinden daha ii kimse bakamaz konuşup dursunlar bırak
geçmiş olsun canım çabucak atlatırsınız inşş.
bide tatile gidenler antalyaya otele gidiyoruz çocuk için ne giydiririm orda ne lazım olur neler götürüyüm fikir verirmisiniz
giderken uçakla gidicez normalinde olsa kalkarken emzirirdim sorun olmazdı ama bu huysuzlukla emmez biliyorum uçakta nasıl oturup durucak onuda bilmiyorum ya olduda emmesse basınçtan etkilenirse diye korkuyorum bişey olurmu acaba(
Cnm bende doğum yapalı 2,5 ay oldu ve bende de tik yok adet olmadım hala bidamla bile gelmiyokızlar doğum sonrası ilk adetinizi oldunuz mu ben doğum yapalı 2,5 ay olacak daha adet olmadım bir iki damla geliyor devamı yok sonra 2,3 gün sonra yine bir iki damla geliyor yine devamı yok sizde durumlar nasıl özellikle normal doğum yapan arkadaşlar.
kızlar bir de benim oğlum gazını yaparken zorlanıyo bende gece yatmadan önce milupanın rezene çayından 20-30 cclik veriyorum gerçekten faydasınıda görüyorum fakat aklıma takılan bu çayı her gece vermemin bir zararı olur mu acaba siz kullanıyomusunuz yada ne kadar sıklıkla kullanıyorsunuz?
cnm bir sorun yoktur heralde benim kızım da öyle çok terliyo uyurken emerken kafası sırılsıklam oluyoKızlar benim oğlumun kafası çok terliyor. Emerken terlemesini anlıyorum sonuçta enerji harcıyo fakat sabah uykudan kalktıktan sonra bir bakıyorum çarşafı sırılsıklam. Sadece kafasının olduğu yer. Bugün öyle terlemişki kafasının genişliğini aşmış ıslaklık. Sizde de oluyomu?? Hasta falan olursa diye çok korkuyorum:18:
bende adet olmadım cnm böyle olabikiyomus hatta 6ay adet olmayan arkadaşim var.kızlar size bişey soracam cvplarsnz sevinirimmm...benim ilk doğumdan sonra kırkım çıktı hemenarkasına düzenli her ay adet oldum bu ikinci bebeğim ama bunda hala bşy yokk 40m çıktıktn sonra daha hiç adet olmadım ben gibi olan varmı
4.ay bebek gelişimi 4.ayda bebeğiniz neler yapabilir 4 aylık bebek boyu kilosu ne kadar artar dört.ay bebeğin bedensel duygusal gelişimi
ay ay cok detaylı anlatılmış inceleyin isterseniz
kızlar biberon sterlzatoru kullananlara bı sorum olucak sterıl etmk ıcın sitirik asit dye bsy varmış eczanelerde bulamadm ama ıntte bunun bıldıgmız lımon tuzu olduğnu ogrendım bı fıkrı olan varmı
Büyük kızımda annem ve kayınvalidem dahil herkes 4. ayda tattırmaya başlamamısöyledi. Doktorumuz da inatla 6 ay bitecek dedi. Doktoru dinledim, 6 ay su dahil anne sütünden başka hiçbir şey vermedim. (Tabii süt olmasa mecbur mama verecektim) Başka birşey vermeyin demelerinin sebebi bebeğin sindirim sisteminin hazır olmaması. Ben mesela tuz için 10-11 aylıkken büyük insan yemeği gibi tuzlu verebilir miyim, onlardan tattığında çok seviyor, eskiden veriyorlarmış, ne olacak ki demiştim doktora. O da eskiden 1 yaşından önce tuz veriyorlardı, o yüzden böbrek rahatsızlıkları, yüksek tansiyon vb bu kadar yaygın herşeyin zamanını beklemek lazım dedi. Bir de geçen bir arkadaş bebeğine tattırdığı besinleri yazmıştı, cevap yazacaktım, kaybettim. Domates vardı listede. Domates alerjenlerden ve 1 yaşına kadar yasak. Tattırılacaksa bile hangilerinin tattırılabileceği araştırımalı.Ucon ve Denizkizi cok gecmis olsun. Allah sifa versin.
Ben de ayni dusuncedeyim.Ben Tv ye bakarsa hemen baska tarafa ceviriyorum dikkatini
Bebegim her sehir disi donusu burnumdan getiriyor. Hava degisiminden galiba asiri huysuz oluyor. Dun cok kotuydu. Hic susmadan tum gun agladi. Toplamda yarim saat anca uyudu koca gun. Sinirlerim bosaldi benim deMeme bile emmedi, dolapta duran sutumu cikarip biberonla verdim Sabah 7 de baslayan cigliklar aksam 7 gibi son buldu ve yorgunluktan sizdi kaldi. Ben de mahalleye reklam oldu, oyle cigliklar atti ki
Yakinda oglumu sunnet ettirecegim insallah. Rotavirus asimizi da yaptirmadik onu da yaptirmak lazim bir an once. Ben ek gidaya cabucak gecilmesini dogru bulmuyorum. Ama etrafimdakiler ornekler vererek 6 ayin gec oldugunu, bebegin ek gidayi reddedecegini, 4 aydan sonra alistirmamin en iyisi oldugunu soyluyor. Bilemedim ne yapacagimi.
kızlar bebeğim orta kulak iltihabı olmuş ateşimiz yüksek sürekli nasıl atlatacağız yaşayan arkadaşlar vardı nasıl atlattınız iğne olduk dün gece antibiyotiğe başladık ateş düşürücü içiyoruz arada birde mama takviyesi yapmamı istedi çok halsiz kalmış dedi dr brovs ın yeni doğan için bir biberonunu aldım ama memeyi unutur biberona alıştırma diyor çevremdekiler napıcam sizinkiler nasıl hem güzel güzel emip hem de biberonla mama yiyen bebişleriniz var mı ? bu iltihabı ne kadar sürede atlatabiliriz
bende de selülit oluştu bol bol
çok sinir bozucu sporda yapamıyorum malesef
hele bu sene ki şort modası beni deli ediyoooooo
bronz bronz bacaklarla kısacık sortları giymiyolar mı
öyle bakakalıyorum ve sinir oluyorum
bu sene evde bile paçalı don paklar benii
slm haziran anneleri..anladığım kadarıyla hiç kimse ücretsiz izne ayrılmayarak işe başlıyor..benimde 4 eylülde başlamam gerekiyor ama 2 aylık heyet raporu ayarladım ama şimdide vicdanen rahatsız oluyorumm..herkes bebeğini bırakıp giderken sırf tanıdıklarım var diye bebeğimle daha fazla vakit geciricem ve paramı alıcam..ücretsiz izne ayrılmak gibi hakkım var ama eşimin maasıyla nasıl idare ederim bilmiyorum..eve 2 maaş girerken bile zorlanıyoruzz geçinmekte..hayat standartlarımdan vazgeçmek zor geliyor...işim çok kolay sadece imza atıyorum bi kamu kurumunda kontrolör olarak çalışıyorum..ama genede kurumda olmadan maaş almak beni rahatsız edecek sanırımm..sizce heyet raporu alarak kul hakkına girmiş mi oluyorumm(((
bende 29 ,aslanım
Bu arada benin hamilelik te catlagim yoktu görünürde, simdi 1, 5 aydir falan belimin hemen alt tarafinda arka yanlarda 4-5 kırmızı catlagim olmuş
Kilo almadım, sonradan ne alaka yanii..neyse gözümaydın
Çatlak patlak yusyuvarlakk:111::78:
Sağol cnm teşekkür ederiz. Size de iyi tatiller inşallah çok güzel bir tatil geçirirsiniz
Cnm bende doğum yapalı 2,5 ay oldu ve bende de tik yok adet olmadım hala bidamla bile gelmiyo
cnm bir sorun yoktur heralde benim kızım da öyle çok terliyo uyurken emerken kafası sırılsıklam oluyo
bende adet olmadım cnm böyle olabikiyomus hatta 6ay adet olmayan arkadaşim var.
Canim senin bebis 4aylik mi donebiliyor mu
Yaa, kusura bakmayın arkadaşlar, hep büyük kızımdan örnek veriyorum, ama o da daha 20 aylıkmolduğu için bilgiler çok taze, onları hatırlayıp yazıyorum, sıkılan varsa affola. Ben gece emzirmesini 7 aylıkken bıraktım. Bırakır bırakmaz adet oldum ve 2 ay sonra da hamile kaldım zaten. :)
evt cnm dönmeye başladı, arabasında kendini yanlara atıyor artık baglamak şart oldu...
yatagına yatırıncada bir anda dönüyor şaşırıyorum
onun için genellikle köşe koltugun uzun tarafıyla pufu birleştirip üzerine öyle bırakıyorum düşmesin diye.
bide gövdesini kaldırıp oturuyorayakta tutunca adım atıyor hatta koşuyor hızlı hızlıı
konusuyor kendince biz konusunca cvp veriyormüzik acınca tv de pür dikkat izliyor
sesli kahkahalar atıyorr
ay arka arkaya yazınca farkettim benim oğluşum baya büyümüş teyzesiiii
ay canım büyük kızım dedigin 20 aylık mıı
helal olsun sana arka arkaya müthişsin yaaa şu anda bir numaralı hayranınım
hani biz işyerinde dogum yapan kız var ya, hani işden atılan ona bebek görmeye gittigimde göstermişti o da çok fena çatlamış
heryeri hemde beli karnı basenleriii.. oda baya krem falan kullanmıştı.
üzülme zamanla görüntü olarak su andaki gibi olmuyormuş...
ben hiç krem kullanmadım krem duş jeli gibi maddelere vücudum tepki veriyor..
genetik olarak anneme çekmişim hiç çatlamadım
Çok kıskandım seni. Günde 3 kez o kremi sürüyorum liearac ampülleri varmış onları alacağım birde acnelyse diye soydurucu etkisi olan bir krem birde onu alacağım. Geriye lover diye biri kalmayacak toptan kendimi eriteceğim
slm haziran anneleri..anladığım kadarıyla hiç kimse ücretsiz izne ayrılmayarak işe başlıyor..benimde 4 eylülde başlamam gerekiyor ama 2 aylık heyet raporu ayarladım ama şimdide vicdanen rahatsız oluyorumm..herkes bebeğini bırakıp giderken sırf tanıdıklarım var diye bebeğimle daha fazla vakit geciricem ve paramı alıcam..ücretsiz izne ayrılmak gibi hakkım var ama eşimin maasıyla nasıl idare ederim bilmiyorum..eve 2 maaş girerken bile zorlanıyoruzz geçinmekte..hayat standartlarımdan vazgeçmek zor geliyor...işim çok kolay sadece imza atıyorum bi kamu kurumunda kontrolör olarak çalışıyorum..ama genede kurumda olmadan maaş almak beni rahatsız edecek sanırımm..sizce heyet raporu alarak kul hakkına girmiş mi oluyorumm(((
geçmiş olsun canım çok çabuk toparlarsın inşallah..
geçmiş olsun hayatım..
ayy ben şimdiden düşündükçe öyle oluyorum benim kv bakıcak eminim elinden geleni yapacak ama işte kimse annesi gibi bakamaz sonuçta.. bir de kendi annen baksa istemediğin veya yanlış gördüğün şeyi rahatlıkla söylersin biz onu ne yapıcaz bilemiyorum.. allah sağlık versin diye düşün canım.. öyle düşünelim ki sütümüze bişey olmasın.. bir de süt sağma olayını nasıl yapacaksın şimdilik tabi gerek kalmıyordur fazla ama tam gün çalışınca benimkinin 3 öğün falan beslenmesi gerekecek benim öyle sağıp saklayacak kadar sütüm de yok ne yapıcam bilmiyorum..
coook gecmiş olsun hanımlar biran once atlatırsınız inşşlhh((((
doktorumuz eğer 4. ayda sadece anne sütü veriyorsan ek gıdaya geçme dedi. ama anne sütü yetmiyo mamada veriyorsan o zaman meyvesuyu ve yoğurtla başlamalısın dedi. 6.aydan sonra kesinlikle başlamalısın çünkü enerji olarak anne sütü bebeğe yetmez dedi. ek gıdaya geçince konnuşuruz neler vermen gerektiğini dedi
canım sen sadece anne sütü veriyosun bildiğim kadarıyla bizim doktor sadece anne sütü ile besleniyorsa 6. aydan sonra ek gıdaya başlayın dedi. ama ben 4. aydan sonra enazından yaz meyveleri zamanı geçmeden günde 1 yemek kaşığı taze meyve suyu vermeyi düşünüyorum
canım ben nuk dan memnun kaldım hiç sıkıntı çekmeden aldı normal silikon uç kullandım
geçmiş olsun canım hayırdır?
Hayırdır canim geçmiş olsun
Zaten ogun gibi ver demiyorlar. Kasigin ucuyla tadina baktir diyorlar. Benim de aklim karisti iste.Canım ufak ufak alıştırmak daha doğruymuş. Tattırman yeterli olacaktır 6. Aya kadar. Biz 4. Ayımız dolunca başlıcaz ek gıdalara çünkü şu an sadece mamayla besleniyoruz. Doktorumuz meyvelerle başlıcaz sonra detaylı konuşuruz dedi bakalım.
Ayrıca bugün elma yerken pür dikkat bana bakan oğlumun zaten kaşınan diş etlerini elmayla kaşıdım.Pek hoşlandığı söylenemez.
Ben de bebege gore degistigini dusunuyorum zaten. Bebegin yiyecegi varsa yer yoksa yemez. Daha 3.aya yeni girecegiz zaten onumuzde vakit var. Doktora da sorarim ama doktordan doktora o kadar degisiyor ki her seyBüyük kızımda annem ve kayınvalidem dahil herkes 4. ayda tattırmaya başlamamısöyledi. Doktorumuz da inatla 6 ay bitecek dedi. Doktoru dinledim, 6 ay su dahil anne sütünden başka hiçbir şey vermedim. (Tabii süt olmasa mecbur mama verecektim) Başka birşey vermeyin demelerinin sebebi bebeğin sindirim sisteminin hazır olmaması. Ben mesela tuz için 10-11 aylıkken büyük insan yemeği gibi tuzlu verebilir miyim, onlardan tattığında çok seviyor, eskiden veriyorlarmış, ne olacak ki demiştim doktora. O da eskiden 1 yaşından önce tuz veriyorlardı, o yüzden böbrek rahatsızlıkları, yüksek tansiyon vb bu kadar yaygın herşeyin zamanını beklemek lazım dedi. Bir de geçen bir arkadaş bebeğine tattırdığı besinleri yazmıştı, cevap yazacaktım, kaybettim. Domates vardı listede. Domates alerjenlerden ve 1 yaşına kadar yasak. Tattırılacaksa bile hangilerinin tattırılabileceği araştırımalı.
Bu arada 6 ay sonunda başladım ek gıdaya, n'oldu? Herşeyi ayıla bayıla yedi, hiçbirşeye hayır demedi. :) Şimdi 2 numaraya da aynı taktikleri uygulayacağım.
Gecmis olsun canim insallah kolay atlatirsinçok teşekkür ederim kızlar ınsallah cabuk geçer doğumdan sonra safra kesesi tası ortaya cktı malsf safram alıncak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?