2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bende 29 ,aslanım
Bu arada benin hamilelik te catlagim yoktu görünürde, simdi 1, 5 aydir falan belimin hemen alt tarafinda arka yanlarda 4-5 kırmızı catlagim olmuş
Kilo almadım, sonradan ne alaka yanii..neyse gözümaydın
Çatlak patlak yusyuvarlakk:111::78:

Sağol cnm teşekkür ederiz. Size de iyi tatiller inşallah çok güzel bir tatil geçirirsiniz

Cnm bende doğum yapalı 2,5 ay oldu ve bende de tik yok adet olmadım hala bidamla bile gelmiyo
cnm bir sorun yoktur heralde benim kızım da öyle çok terliyo uyurken emerken kafası sırılsıklam oluyo

bende adet olmadım cnm böyle olabikiyomus hatta 6ay adet olmayan arkadaşim var.

kızlar biberon sterlzatoru kullananlara bı sorum olucak sterıl etmk ıcın sitirik asit dye bsy varmış eczanelerde bulamadm ama ıntte bunun bıldıgmız lımon tuzu olduğnu ogrendım bı fıkrı olan varmı

Büyük kızımda annem ve kayınvalidem dahil herkes 4. ayda tattırmaya başlamamısöyledi. Doktorumuz da inatla 6 ay bitecek dedi. Doktoru dinledim, 6 ay su dahil anne sütünden başka hiçbir şey vermedim. (Tabii süt olmasa mecbur mama verecektim) Başka birşey vermeyin demelerinin sebebi bebeğin sindirim sisteminin hazır olmaması. Ben mesela tuz için 10-11 aylıkken büyük insan yemeği gibi tuzlu verebilir miyim, onlardan tattığında çok seviyor, eskiden veriyorlarmış, ne olacak ki demiştim doktora. O da eskiden 1 yaşından önce tuz veriyorlardı, o yüzden böbrek rahatsızlıkları, yüksek tansiyon vb bu kadar yaygın herşeyin zamanını beklemek lazım dedi. Bir de geçen bir arkadaş bebeğine tattırdığı besinleri yazmıştı, cevap yazacaktım, kaybettim. Domates vardı listede. Domates alerjenlerden ve 1 yaşına kadar yasak. Tattırılacaksa bile hangilerinin tattırılabileceği araştırımalı.

Bu arada 6 ay sonunda başladım ek gıdaya, n'oldu? Herşeyi ayıla bayıla yedi, hiçbirşeye hayır demedi. :) Şimdi 2 numaraya da aynı taktikleri uygulayacağım.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun, tez vakitte iyileşir inşallah. Ben sadece anne sütü veriyorum ve sırf alışsın, ben yanında olmadığım zaman aç kalmasın, kaşıklarla sefil olmasın diye doğduğundan beri günde 2 öğününü sağıp biberonda veriyorum. Emmesinde hiçbir problem yok. Biberonu da memeyi de geri çevirmiyor. Biberon olarak Avent'in sarı kutulularını tavsiye ederim, kesinlikle gaz yapmıyor.

aynen ben de öyle canım yaaa...hasetimden çatlıyorum ben de
içim gidiyor benim bacaklarım niye böyle diye

bence eğer senin yokluğun yapılan işi çok aksatmıyorsa çok fazla rahatsız olmana gerek yok...çünkü insanı şartlar sağlamıyor devlet bize maalesef..hani 24 hafta olacaktı doğum izni nooldu yine bi kulp bulup değiştirmeye çalışıyorlar öngörülen teklifi...ama dediğim gibi yokluğum çok önemli bir boşluk yaratmıyorsa ve elimde böyle bir fırsat varsa ben olsam ben de kullanırdım galiba...çünkü zaten devlet seni bebeğinden ayırmakla haksızlık yapmış oluyor maalesef...bazen sırf bu durumlar için yurt dışında yaşamak istiyorum zira insana oralarda değer veriliyor..hakkı korunuyor...

ayyy bayıldım çatlak patlak yusyuvarlakkkk hepimizin ortak düşüncesi galiba:)))

Yaa, kusura bakmayın arkadaşlar, hep büyük kızımdan örnek veriyorum, ama o da daha 20 aylıkmolduğu için bilgiler çok taze, onları hatırlayıp yazıyorum, sıkılan varsa affola. Ben gece emzirmesini 7 aylıkken bıraktım. Bırakır bırakmaz adet oldum ve 2 ay sonra da hamile kaldım zaten. :)

Canim senin bebis 4aylik mi donebiliyor mu

evt cnm dönmeye başladı, arabasında kendini yanlara atıyor artık baglamak şart oldu...
yatagına yatırıncada bir anda dönüyor şaşırıyorum

onun için genellikle köşe koltugun uzun tarafıyla pufu birleştirip üzerine öyle bırakıyorum düşmesin diye.

bide gövdesini kaldırıp oturuyor ayakta tutunca adım atıyor hatta koşuyor hızlı hızlıı
konusuyor kendince biz konusunca cvp veriyor müzik acınca tv de pür dikkat izliyor
sesli kahkahalar atıyorr

ay arka arkaya yazınca farkettim benim oğluşum baya büyümüş teyzesiiii

ay canım büyük kızım dedigin 20 aylık mıı
helal olsun sana arka arkaya müthişsin yaaa şu anda bir numaralı hayranınım

Maşallah canım maşallah. Bizimkide sesler çıkartıyor kahkaha atıyor muzik ve tv ilgisini cekiyor adim atiyor tutunca bazi seyleri kisa sureli tutuyor. Ayyy konusmasi beni cok cok mutlu ediyor resmen cevap veriyor

ay canım büyük kızım dedigin 20 aylık mıı
helal olsun sana arka arkaya müthişsin yaaa şu anda bir numaralı hayranınım

Evet canım, 20 aylık. Benim ilk kızım tüp bebek. İlk tedavilerimi yapan doktorlar boşuna uğraşma, çocuğun olmaz demişlerdi. Donöre yönlendirmişlerdi. 3. Denememde hamile kaldım ve kızım doğdu. O benim ilk mucizem. Sonrasında da Allah bir daha yüzümüze bakar mı, bir de kardeşi olur mu acaba falan diye düşünürken kızım 6 aylıkken tekrar tüp bebek tedavisine başlamak istedik. Doktorumuz normal yolla da olabilir, birkaç ay deneyin dedi. 2. Reglimden sonra sürpriz bir hamilelikle 2. Kızımı kucağıma aldım. Bebek sahibi olmayı bu kadar isteyip olmaz denmesi öyle bir psikoloji ki, çıldırıyorsun. Allah her isteyene evlat nasip etsin. Biz hızımızı alamadık, 3.'yü ne zaman yaparız diye düşünüyoruz. :)

ewt genetik faktör önemliymiş bende hiç çatlamadım ama ben bi yağ karışımı kullandım gebeliğim süresince. hatta bu yağ karışımı çatlaklara da kullanılıyormuş selülitlerede. kullananlar çok memenunmuş. adı muslu medine çatlak ismi şaka gibi ama gerçek aktarlarda satılıyoo 20 tl. isteyenlere alıp gönderebilirim

bence hiç sıkma canını tatlım. öyle bi imkanım olsa bende alırım inan hatta yapmaya çalıştım ama dr um vermedi.
avrupada 2 yıl doğum izni bizim ise iki ay şaka gibi. bence kul hakkıda yemiyorsun. bebeğinin hem sana hem o paraya ihtiyacı var. almanya da bebek mama yemek zorunda kalırsa o mamanın parasını bile ödüyor devlet. doğum parası da her ay bize verdiklerinin en az 20 katı al sana kul hakkı nasıl yeniyor gör. almanyadaki bebekler bebekte bizimkiler soğan cücüğümü uleeeeyyyn:88:

bir annenin bebeğinin yanında en az 6 ay kalıp maaşını alması doğal bir haktır. insan hakkıdır. insanca yaşama hakkıdır ama devlet bu hakkımızı yasal olarak vermiyor. sende bu hakkını yasal olmayan yolla alıyorsan bence bi sıkıntı yok hiç dert etme canım

Bence zaten sıkıntı rapor kullanmak değil herkes cocugunun yaninda kalmak ister ki kalmalida zaten sıkıntı bazıları tanıdıkları sayesinde rapor alabiliyorken bazilarinin alamamasi buda alamayanlarin hakkina girmektir

coook gecmiş olsun hanımlar biran once atlatırsınız inşşlhh ((((

Hayırdır canim geçmiş olsun

çok teşekkür ederim kızlar ınsallah cabuk geçer doğumdan sonra safra kesesi tası ortaya cktı malsf safram alıncak

Zaten ogun gibi ver demiyorlar. Kasigin ucuyla tadina baktir diyorlar. Benim de aklim karisti iste.

Ben de bebege gore degistigini dusunuyorum zaten. Bebegin yiyecegi varsa yer yoksa yemez. Daha 3.aya yeni girecegiz zaten onumuzde vakit var. Doktora da sorarim ama doktordan doktora o kadar degisiyor ki her sey Ilk bebegin de kucukmus daha nasil idare ediyorsun ikisini birden masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…