Kızlar Nasılsıniz herkes iyidir inşallah. Ben çok fena grip oldum nefes alamıyorum, agzim burnum tıkalı v gözümede bulaştır gözüm de akıyo hiç halim yok etlerim acıyo bide üstüne dün gece isal de oldum icim bitti resmen , , geceyi tuvalette geçirdim yorgunlukta cabası. ... bu halde bebeğime bakıyorum kimsenin yardımı yok kızlar inanırmisiniz çocuğumu kucağımda tasiyacak gücüm yok. Emzirip altını alıp uyutmaya uğraşıyorum zavallı uyumak istemiyo aglata aglata uyutuyorum cok vicdan azabı çekiyorum ama etlerim acıyo heryerim sizliyo ve öksürükten burnumun akintisindan kendime gelemiyorum.
Annemin yanındayim ama bakmıyo bebeğe, sadece yemek ev işi yapıy çocuğa hiç yardımı yok dun ağlamakli yalvardim yardim et çocuğa bakamiyorum gücüm kalmadı dedim on tane laf saydı o 18likmiymis o da hastaymis ve o zamanında hasta olduğunda hem bize bakarmis hem ev işi yaparmis hiç yatamazmis ben çok nazliymisim....:2:
Kızlar cok moralim bozuk hem hastalık hem cocuguma düzgün bakamamam hemde annemin bu tavrı çok canımı sıktı, kocisde istanbul da keşke o yanımda olsa o bundan çok daha yardım ederdi.
Aile hekimine gittim o da bi halt anlamiyo minoset ve agiz burun spreyi yazdı bide agumentin 1000 mg antibiyotik yazdı ama antibiyotigi icmesen daha iyi dedi, e dogal olarakbemzirme doneminde her ilaç yazilmiyo minosetbsadece ateş düşürücü ağrı kesici onunla grip gecmezki bugün 3.gunum daha beterim. Kizlar siz ne önerirsiniz? Ne yapim ne iyi gelir gribe ? Ben limon bal kaynarsu ile içecek yapıp ictim ama cok icmem gerek sanırım
evet canım her şekilde zor olacakayy ben şimdiden düşündükçe öyle oluyorum benim kv bakıcak eminim elinden geleni yapacak ama işte kimse annesi gibi bakamaz sonuçta.. bir de kendi annen baksa istemediğin veya yanlış gördüğün şeyi rahatlıkla söylersin biz onu ne yapıcaz bilemiyorum.. allah sağlık versin diye düşün canım.. öyle düşünelim ki sütümüze bişey olmasın.. bir de süt sağma olayını nasıl yapacaksın şimdilik tabi gerek kalmıyordur fazla ama tam gün çalışınca benimkinin 3 öğün falan beslenmesi gerekecek benim öyle sağıp saklayacak kadar sütüm de yok ne yapıcam bilmiyorum..
kızlar 3 aylık bebek(ortalama 6 kg) kaç saatte kaç ml anne sütü tüketiyor bilgisi olan var mı? misal 7-8 saatte kaç ml olması gerek?
evet canım her şekilde zor olacakbeslenme işi de benim düşündüğüm gibi olmayacak sanırım. Ben dolaba bırakmıştım birikmişlerimi, 5 saatte 100lük üç paket bitirmiş ve dahasını istemiş gelir gelmez aldım memeye ve bütün akşamı da memede geçirdi...
sıkıldık oğlumla, uykusu oldugu halde uyumamıştıda
açtım müziği geçtim karşısına bi guzel kurtlarımı döktüm, pür dikkat izledi paşa
baktım mıkırdanıyo aldım kucagıma bi roman havasıda onla yaptık
ohhhhhh rahatladım valla :118:
şimdide emerken uyudu
ben uyuduğunda sağıyorum güzel birikiyor öyleben 4 aylık olunca başlayacağım senin ki 5 saatte 100 lük 3 tane mi dedin eyvah eyvah ben napıcam bilemedim.. sen nasıl sağdın peki hayatım ne zaman sağıyorsun sütünü? ben gece göğüslerim dolunca birini vereyim diğerini sağayım istiyorum ama sonra düşününce verince emiyor sonuçta buzluğa koyacağıma oğlumun midesinde dursun diyorum kıyamıyorum zaten kilo alımı da çok değil bu ay 800 gr civarı almış ki her öğünde 2 memeyi veriyorum. ne yapsam bilemiyorum..
hah işte bunu arıyordum ben de sağol canımGünaydın kızlar,
nerde okuduğmu hatırlaıyorum ama bebeklerin bi öğünü = kilosu x 20-30 ml süt imiş.
keep birde benimki şu an en az 120 cc ile doyuyor. 150 versem içer. sütün doyuruculu ve çocuğa göre değiştiğini düşünüyorum. benim sütüm çok yağlı değil. ondan bu kadar içtiğini düşünüyorum.
Benim bebeğim 6 kilo 120 cc yazınca şaşırdım. Ben 2-3 saatte bir emziriyorum sütümde çok değil. tüm gece tek gögsümü emzirmezsem sabahına 80- 90 ml süt birikiyor. Biberon ile verince 60 ml sütü zor içiriyorum. Oda yarısını ağzında biriktirip biriktirip tükürüyor. Zaten 2 gündür çok iştahsız çok moralim bozuk. Mememi veriyorum 2 dil atıyor kapasını kaldırıp suratıma bakıyor. Zorla kafasını mememde tutuyorum içsin diye ağlıyor sonra. biberon veriyorum dili ile itiyor. 4 saat hiç süt içirmedim acıksın diye sonra 30 cc süt verdim gazını alırken kustu çoğunuHasta mı oldu acaba. burnu tıklı o kadar.
evet ben bunu başka bi topikte birine daha söylemiştim oda şaşırmıştı. muhakkak çocuğum iştahıylada alakası var ama bence sütün besleyiciliğide önemli. seninki doyurucudur ondan o kadar yetiyordur. benimkinin sık sık açıkmasından ve buzdolabında beklettiğimde üzerinde biriken yağdan doyurucu olmadığını anlıyorum. mama verdiğimde daha az içiyor örneğin.
annemde hep der benbim sütüm çok suluydu bi tombiş çocuklarım olmadı diye. tereyağ falan yemesem çok daha sulu oluyor benim. vitamin falan aldımda hergün düzenli içemiyorum
Bir hastalığı olmasında zayıf olmuş çok önemli değil. Benim bebeğim zayıf bir bebek. Sütüm öyle çok yağlı durmuyor ama belkide öyledir.
Kızlar soracam hep unutuyorum. Sütümü sağıyorum normal beyaz. donduruyorum sonra ısıtınca sapsarı oluyor. Normal midir? Dondurmasam bile sütü benmari usulü ısıtınca sararıyor. Yanlış bir şey mi yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?