2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlarr ben bu kızın uykusunu düzene sokamadım sizin bebeişler geceleri napıyoo uyuyolarmı benmki çok vızırdakkk

çok geçmiş olsun...kısaca, toz zencefil-1tatlı kaşığı bal-yarım limon-az tarçın cezvede kaynat ılık iç.bir kaç defa iç hemen sonuç vermiyor.bana çok iyi gelmişti.gebeyken 3-4 defa ağır grip olmuştum tavsiye ederim...

evet canım her şekilde zor olacak beslenme işi de benim düşündüğüm gibi olmayacak sanırım. Ben dolaba bırakmıştım birikmişlerimi, 5 saatte 100lük üç paket bitirmiş ve dahasını istemiş gelir gelmez aldım memeye ve bütün akşamı da memede geçirdi...

kızlar 3 aylık bebek(ortalama 6 kg) kaç saatte kaç ml anne sütü tüketiyor bilgisi olan var mı? misal 7-8 saatte kaç ml olması gerek?

kızlar 3 aylık bebek(ortalama 6 kg) kaç saatte kaç ml anne sütü tüketiyor bilgisi olan var mı? misal 7-8 saatte kaç ml olması gerek?

1 aylık kontrolümüzde dr bi hesap yapmıştı.hesabı bana anlaatmadı. o zaman oğlum 4400 falandı sanırım. her öğünde 75-150 arsası tüketmesi lazım dedi. 150 den fazlasında kusar dedi. 8 öğün olarak hesapladı sanırm. 3 saatte bir beslenecek şekilde. ama benimki 2 saatte bir besleniyor gündüz.

keep birde benimki şu an en az 120 cc ile doyuyor. 150 versem içer. sütün doyuruculu ve çocuğa göre değiştiğini düşünüyorum. benim sütüm çok yağlı değil. ondan bu kadar içtiğini düşünüyorum.

şimdi netten diğer forumlara fln baktım. Daha önce bırakmış olanlar anlatmış. 8-9 saatlik tam günlük çalışma için 500ml civarı bırakıyorlarmış. Şöyle ki 3 aylık bebek için 3 saatte bir 150 ml civarı imiş ama geridönüşümün dediği gibi çocuktan çocuğa ufak farklar oluyormuş..misal kimisi 1,5 saatte bir daha az miktarlarla sık sık besliyormuş vs ama toplam 450-500ml lazım o kesin..

ben 4 aylık olunca başlayacağım senin ki 5 saatte 100 lük 3 tane mi dedin eyvah eyvah ben napıcam bilemedim.. sen nasıl sağdın peki hayatım ne zaman sağıyorsun sütünü? ben gece göğüslerim dolunca birini vereyim diğerini sağayım istiyorum ama sonra düşününce verince emiyor sonuçta buzluğa koyacağıma oğlumun midesinde dursun diyorum kıyamıyorum zaten kilo alımı da çok değil bu ay 800 gr civarı almış ki her öğünde 2 memeyi veriyorum. ne yapsam bilemiyorum..

sıkıldık oğlumla, uykusu oldugu halde uyumamıştıda
açtım müziği geçtim karşısına bi guzel kurtlarımı döktüm, pür dikkat izledi paşa
baktım mıkırdanıyo aldım kucagıma bi roman havasıda onla yaptık
ohhhhhh rahatladım valla :118:
şimdide emerken uyudu

Son düzenleyen: Moderatör:

bende bi ara benimkinin koltuk altlarından tutup zeybek yada ankara havası ile oynatıyordum. öyle yorup sonra uyutuyordum şimdi ağırlaştı emzirirken bile almaya üşeniyorum. hiç oynatamam artık

cok geçmiş olsun
Ilac kullanmayacaksan,Bitki caylariyla atlatirsin cnm
ıhlamur, elma kabuğunu (1 elmayı soyup kabuğunu çay da kullan, meyvesinide ye) kaynat, balla tatlandır.
Hatta icine limon dilimi, bi cubuk tarcinda ekle.sık sık ic, dogal yollardan atlatmaya çalış cnm
Kendinize iyi bakin annesi amann..

Günaydın kızlar,

Nerede okudum hatırlamıyorum ama bebeğin öğünü= kilosu x 20-30 ml imiş.

Ben gün içinde emziriyorum ancak akşama pek sütüm kalmıyor bu nedenle düzenli olarak gece emzirmesinden sonra kızımı yatırıp süt sağıyorum ki ertesi akşam içebilsin. süt sağaazsam mama yiyor bu yüzden sğmaya çalışıyorum sürekli.

eğer akşam hç emmez ise 120 ml süt içiyor rahalıkla en son 5,5 kilo idi. hesap doğru sanırım.

Hepinize bol sütlü bir gün dilerim.

ben uyuduğunda sağıyorum güzel birikiyor öyle. Bir de benim makine çiftli, büyük rahatlık o.

Günaydın kızlar,

nerde okuduğmu hatırlaıyorum ama bebeklerin bi öğünü = kilosu x 20-30 ml süt imiş.
hah işte bunu arıyordum ben de sağol canım

kızlar benim oğlana bebek piyano uygulaması açtım bir güzel oynadı çaldı epeyce oyalandı (30-40dk) deneyin isterseniz siz de mis gibi oldu valla

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dokdoapps.mybabypiano&hl=tr

Son düzenleme:

Benim bebeğim 6 kilo 120 cc yazınca şaşırdım. Ben 2-3 saatte bir emziriyorum sütümde çok değil. tüm gece tek gögsümü emzirmezsem sabahına 80- 90 ml süt birikiyor. Biberon ile verince 60 ml sütü zor içiriyorum. Oda yarısını ağzında biriktirip biriktirip tükürüyor. Zaten 2 gündür çok iştahsız çok moralim bozuk. Mememi veriyorum 2 dil atıyor kapasını kaldırıp suratıma bakıyor. Zorla kafasını mememde tutuyorum içsin diye ağlıyor sonra. biberon veriyorum dili ile itiyor. 4 saat hiç süt içirmedim acıksın diye sonra 30 cc süt verdim gazını alırken kustu çoğunu Hasta mı oldu acaba. burnu tıklı o kadar.

evet ben bunu başka bi topikte birine daha söylemiştim oda şaşırmıştı. muhakkak çocuğun iştahıylada alakası var ama bence sütün besleyiciliğide önemli. seninki doyurucudur ondan o kadar yetiyordur. benimkinin sık sık açıkmasından ve buzdolabında beklettiğimde üzerinde biriken yağdan doyurucu olmadığını anlıyorum. mama verdiğimde daha az içiyor örneğin.

annemde hep der benbim sütüm çok suluydu bi tombiş çocuklarım olmadı diye. tereyağ falan yemesem çok daha sulu oluyor benim. vitamin falan aldımda hergün düzenli içemiyorum

Bir hastalığı olmasında zayıf olmuş çok önemli değil. Benim bebeğim zayıf bir bebek. Sütüm öyle çok yağlı durmuyor ama belkide öyledir.

Kızlar soracam hep unutuyorum. Sütümü sağıyorum normal beyaz. donduruyorum sonra ısıtınca sapsarı oluyor. Normal midir? Dondurmasam bile sütü benmari usulü ısıtınca sararıyor. Yanlış bir şey mi yapıyorum

Son düzenleme:

Benimkide oyle oluyor yag galiba canim

Benim tosba biraz istahsiz sanki bu aralar ya sanki daha az emiyor hwm süre hem miktar bakımından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…