2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

İlk 2 ay çok zordu. Şimdi 2 haftadır ev işlerine yardım eden bir ablamız var. Çok rahatladım. Ama burada ne annem var, ne kayınvalidem, ne de çocukları yarım saat emanet edebileceğim birisi. O yüzden zor. Haftasonları eşim yardımcı oluyor sağolsun. Bir de herşeyimiz saatli. Örneğin büyük kızmı 12:30'da yatırıyorum öğlen uykusuna, küçüğü kaldırıp emziriyorum, oyun oynuyorum, onun yatma vakti geliyor 14:30'da, onu yatırırken büyüğü uyanıyor falan gibi. Akşamları mesela büyüğü yediriyorum, banyosunu yaptırıyorum, oyun oynuyoruz (bu arada küçüğün huysuzluk saati geliyor, o da ana kucağında yanımızda oluyor, ona çıngırak sallarken büyükle kitap okuyoruz), 19:30'da yatakta büyüğü. Sonra küçüğün banyo, beslenme ve yatma faslı. O da 20:30'da yatakta. Mesai sabah 7'de başlayıp 20:30'da bitiyor anlayacağın. :) Tabii küçüğün gecede 2 defa da beslenmesi ve saat 00:00'da da süt sağma işlemi var. Herşey saatli ve programlı olunca daha kolay oluyor.

Canim allah bebeklerinizi size bagislasin
aslinda bende emir 2 yasina geldiginde 2. Cocugu yapmayi cok isterdim.. fakat şartlar müsait degil maleseff. Onun icin eger yapmak istersek evin kredisi bitmis olmali oda emirin okula başlamasına denk geliyor
iste o zaman 2.cocugu yapip evimin kadini cocuklarimin anası olabilirim
Cunku 2.cocugu yapsam bizim anneler hayatta bakmazlar
Suan zordur ama ileride cok rahat olursun..ne guzel herkesin klişe olarak söylediği seyi gerçekleştiriyorsun birlikte buyuyorlar

yok be güzelim ben de birebir katılıyorum senin düşüncelerine
zaten birçok düşüncene katılıyorum yancın gibi hissettim kendimi

vay beeee kooskoca doç. kadın benim düşüncelerime katılıyoor. gurur duydum kendimle valla
saol denozum kendime güvenim tavan yaptı bu saatte

ben varııım
ığdır da havalar nasıl tatlım
ne işin var taaaaa orda yawf:44:

Cnm şurada hataya dusuyorsunuz. Evt dediklerinin her kelimesine katiliyorum fakat bir anne boyle bir durumdan yararlanamiyorken diger anne sirf tanidiklari var diye boyle bir durumdan yararlaniyorsa burada bir haksizlik soz konusu oluyor..
hak yenmis oluyor herkes 2 ay daha bebegiyle olup 2 ay daha parasini almak ister. Fakat bir yerdeki duzen oradaki kanunlar ve haklar ile saglanir. Durumu avrupa ile kiyasliyarak hak yenmiyor denilemez. Türkiyede kanunlar bu haklari vermiyorsa eger herkes icin vermiyor. Ama biri cikip dolayli yoldan aliyorsa bu normal bir durum gibi algilanamiyor..
ha soyle bisey var ben niye boyle bisey yaptin sen hak yiyen birisin diye saldirmiyorum kesinlikle yanlis anlasilmasin.. sordu diye soyluyorum :))
Bende devleti sucluyorum insanlari boyle seylere mecbur biraktiklari icin..
fakat dedigim gibi bizim icin esas olan buradaki duzen ise eger buradaki kanunlarsa ki oyle yapilan sey yanlis.. eger yaptigi dogru diyorsaniz herkes gidip heyet raporu alsin madem oyle.. alabiliyormuyuz peki hayirr. Neden cunku tanidik biri yok. Ama bende istiyorum hem bebegimle olup hem para almak. Alin size kabak gibi haksizlik.

bu açıdan sende haklısın zeynom
ama bak yazmışsın en sona "bende istiyorum hem bebeğimle olup hem paramı almak" diye. bende istiyorum herkes istiyoo bu bizim en doğal hakkımız. ve bizim bağlı olduğumuz düzen yiyor hakkımızı. o yüzden bende diyorum ki alabiliyorsanız alın raporu yedirmeyin hakkınızı.
yani bence bi sıkıntı yok alabilen alsın keyfine baksıın.
düzen bozulmuş bi kere naparsın...

şiir gibi konuştum haaa

oğluşum uyanıyooo benden bu kaaaaa
iyi geceleeeer

Son düzenleme:

bende zeyno gibi düşünüyorum. herkesin kendi tercihi tabi. herkes kendi parasının hesabını kendi verecek sonuçta.

ben kullanamazdım sanırım.

doğum izni 4 ay çok az. en az altı ay anne sütü deniliyorsa doğum izni de kesinlikle en az 6 ay olmalı. fakat bu hakkı gayri resmi yollardan almak anlamına gelmiyor. yoksa pek çok konuda böyle denilebilir. maaşını alamayan bi işçi patronun kasasını soyarak alsa, yada ne bilim birisi, yakınını öldürmüş birini devlet yeterince cezalandırmadı diye öldürse olur mu? böyle şeylerde kendince hak almadır.

tabi üçe beşe bakmıyoruz bi şekilde hepimiz yapıyoruz böyle şeyler. mesela biz ortaokuldayken abimle minibüs parasını 1 tane verirdik hep okula giderken. kendimizce ikimizi tek kişi görürdük. ufağız diye. ama bundan kimsenin rızası olmazdı ve minibüste hep parasını kim vermedi muhabbeti olurdu. aklıma geldikçe gülüyorum. kendimizi o kadar haklı görüyorduk ki. şoför parasını vermeyen uzatsın deyip dururdu :)

dersanedeykende kardeşimin üzerinden falan paso kullanırdık. öğrenciliğimiz bitmişti ama dersanede öğrenciydik diye kullanırdık. bi arkadaşım kesinlikle kullanmazdı. devleti dolandıramam deyip tam akbil kullanırdı

konuyu şaçma sapan dağıttım ama aklıma geldi anlatayım dedim
benim çalıştığım kurumda aynı işi yapıp benden daha az çalışıp çok dahaz fazla maaş alan var. ama ben onlara bakmıyorum kesinlikle. kendi maaşımın hakkını kendim vermeliyim dedim ve elden geldiğince vermeye çalışıyorum. muhakkak ufak çaplı usulsüzlüklerim oluyordur hayatta ama 2 ay rapor kullanamazdıum sanırım. birde ben böyle şeylerden genelde korkuyorum. geç kaldığım zaman yada yalandan izin alınması gerektiği zamanda annem hasta babam hast denir ya. korkarım öyle şeylerden. o gün yalanla elde ettiğim şeyin gün gelir bu yalan yüzünden gerçek olacağını düşünür korkarım.

Herkese Günaydın kimsecikler yok sanırım nasılsınız anneler hersey yolundadir ins
Benim oğlum hep uyanik onunla ilgilenmekten sayfaya hic giremiyorum takip edemiyorum hasta olanlara ameliyat olaacak arkadasa simdiden geçmiş olsun.calismaya başlayan anneler sizede allah sabir ve kolaylık versin. bende kasimda is basi yapicam sutumde bebisimi ancak doyuracak kadar bende sut biriktirmeye ne zaman baslasam acaba calismaya bbaşlayan anneler siz ne kadar zaman kala başladınız süt biriktirmeye?

Kızlar Nasılsıniz herkes iyidir inşallah. Ben çok fena grip oldum nefes alamıyorum, agzim burnum tıkalı v gözümede bulaştır gözüm de akıyo hiç halim yok etlerim acıyo bide üstüne dün gece isal de oldum icim bitti resmen , , geceyi tuvalette geçirdim yorgunlukta cabası. ... bu halde bebeğime bakıyorum kimsenin yardımı yok kızlar inanırmisiniz çocuğumu kucağımda tasiyacak gücüm yok. Emzirip altını alıp uyutmaya uğraşıyorum zavallı uyumak istemiyo aglata aglata uyutuyorum cok vicdan azabı çekiyorum ama etlerim acıyo heryerim sizliyo ve öksürükten burnumun akintisindan kendime gelemiyorum.
Annemin yanındayim ama bakmıyo bebeğe, sadece yemek ev işi yapıy çocuğa hiç yardımı yok dun ağlamakli yalvardim yardim et çocuğa bakamiyorum gücüm kalmadı dedim on tane laf saydı o 18likmiymis o da hastaymis ve o zamanında hasta olduğunda hem bize bakarmis hem ev işi yaparmis hiç yatamazmis ben çok nazliymisim.... :2:

Kızlar cok moralim bozuk hem hastalık hem cocuguma düzgün bakamamam hemde annemin bu tavrı çok canımı sıktı, kocisde istanbul da keşke o yanımda olsa o bundan çok daha yardım ederdi.
Aile hekimine gittim o da bi halt anlamiyo minoset ve agiz burun spreyi yazdı bide agumentin 1000 mg antibiyotik yazdı ama antibiyotigi icmesen daha iyi dedi, e dogal olarakbemzirme doneminde her ilaç yazilmiyo minosetbsadece ateş düşürücü ağrı kesici onunla grip gecmezki bugün 3.gunum daha beterim. Kizlar siz ne önerirsiniz? Ne yapim ne iyi gelir gribe ? Ben limon bal kaynarsu ile içecek yapıp ictim ama cok icmem gerek sanırım

bende ev kredim bitmeden 2. çocuğu yapmak istemiyorum. şu an 28 yaşındayım. ev kredisi 5 yıl sonra bitcek. eşim desen benden 8 yaş büyük. 5 yıl sonra erinirim belki çocuk yapmaya çopk tembelim zaten. çocuk bakmanın bu kadar zor olduğunu bilsem bunu da yapmazdım tamamen cahillikten oldu

eskiden tek çocuk fikri bana çok tuhaf gelirdi. tek çocuklu insanları anlayamazdım. neden yapmazlar derdim. şimdi tek çocukla kalabilirim. kendim doğurup bakmayacak olsam yani baba olsam 4-5 tane isterimde ...

bu şartlar altında 1 yada 2 anca işte

bi aydan az bi zaman kaldı benim. sütüm az olduğundan biriktiremedim ben. isatiyorum ama sadece 110 cc biriktirdim şimdiye kadar. onuda bi gece mama verdim de öyle. zaten mama veriyorum. bi öğün sütüm olmasına rağmen mama verdim. o olan sütü sağdım buzluğa attım.
aslında gece sütüm oluyor. çocukta uykudn tam emmiyor. gece sağsam birikir ama ahh tembellik ve uyku

Son düzenleyen: Moderatör:
deniz kızı çok geçmiş olsun. elevit falan vitaminin varsa ondan da al. güç kuvvet veriri belki. pek bilgim yok grip konusunda birşey öneremeyeceğim.

annen konusunu da takma.eş de dahil bi süre sonra herkes bıkıyor emin ol. o yüzden ben hiçbiyerde uzun kalmıyorum. bi anneme geliyorum bi evime gidiyorum. nerde çok kalsam ordakiler bıkıyor bıktıklarını hissettiğim an kaçıyorum. önceden alınıyordum ama artık sorun etmiyorum..

oyy ben 4 gündür girmemişim yaa baya olmuşş muhabbetler almış başını gitmişş kızlar aslında alıntı yapmak istediğim çpk şey oldu ama benm yaramazın uyuduğu ve işimi askıya aldığım kısa bi zmaan diliminde yazdığım içinn alıntı yapıp tek tek cevap yazamıcam ama genel konu çalışan annelerle ilgili çalışan anneler allah sizlerin yardımcısı olsun gerçekten işiniz zor hem iş hem çocuk hem ev bi arkadaşında dediği gibi madem anne sütü 6 ay önemli diye kamu spotları hazırlanıyoo ozaman neden süt izni 6 ay değill dilerim en kısa zamanda bu düzelir sizler değil belki ama sizden sonrakiler en azından bu durmun zorluğunu yaşamasınlarr
diğer meseleye gelince bu tarz konular bence biraz ince meseleler evet durma göre kanunlara göre belki diğer çalışan biçok anneye göre bi haksızlık var otaraftan bakıldığında ama kendi tarafından bakıldığında herkes gibi oda kendi çıkarını hakkını ve bebeğinin mutluluğunu düşünür kendine göre mutlaka haklıdır bu herzaman böyledir arkadaşlar herkes kendi açısından haklıdır burdaki birçok annede fırsatı olsaydı aynı şeyi yapardı bence bunu yapmıcak kadar idealist kendinden başkalarının haklarını gözeten insanlardan çok kalmadığını düşünüyorum neyse dilerim en yakın zamanda herşey insanların zor duruma düşmesini engelliyicek bi hal alırda herkes rahat bir nefes alırr...aman amma uzattım beee aslında daha iyi yazmak isterdim ama off malsf oğlum ve kzım gözlerini dikmişş bana bakıyolar şu anda rahatsız edici oluyo bazennnkendimi diken üstünde hissediyorum...

canm benm çok geçmiş olsunn kıyamam sana yaa ama annen de yapılcalk şeymi yaa sen ona herzaman bakmı diyosun hastasın keyfindenmi yanii kızdım ama bakkneyse bol bol bitki çayı iç canım ve dinlen en iyi ilacı buu ıhlamurr çok iyi geliyo canım bide sık sık sıcak duş al gerçekten çok faydasını görüceksin gribin iyileşmesine yardımcı oluymuş duşunu al yat sürekşi bikaç güne hafiflicektir allah yardımcın olsun canım dilerim bebeğine geçmez emzirirken maske takmayı unutma tekrar geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…