Zaten ogun gibi ver demiyorlar. Kasigin ucuyla tadina baktir diyorlar. Benim de aklim karisti iste.
Ben de bebege gore degistigini dusunuyorum zaten. Bebegin yiyecegi varsa yer yoksa yemez. Daha 3.aya yeni girecegiz zaten onumuzde vakit var. Doktora da sorarim ama doktordan doktora o kadar degisiyor ki her seyIlk bebegin de kucukmus daha nasil idare ediyorsun ikisini birden masallah
ay ben çok anarşik olmuşum yaw.
Kimseler yok galiba yine
Evet canım, 20 aylık. Benim ilk kızım tüp bebek. İlk tedavilerimi yapan doktorlar boşuna uğraşma, çocuğun olmaz demişlerdi. Donöre yönlendirmişlerdi. 3. Denememde hamile kaldım ve kızım doğdu. O benim ilk mucizem. Sonrasında da Allah bir daha yüzümüze bakar mı, bir de kardeşi olur mu acaba falan diye düşünürken kızım 6 aylıkken tekrar tüp bebek tedavisine başlamak istedik. Doktorumuz normal yolla da olabilir, birkaç ay deneyin dedi. 2. Reglimden sonra sürpriz bir hamilelikle 2. Kızımı kucağıma aldım. Bebek sahibi olmayı bu kadar isteyip olmaz denmesi öyle bir psikoloji ki, çıldırıyorsun. Allah her isteyene evlat nasip etsin. Biz hızımızı alamadık, 3.'yü ne zaman yaparız diye düşünüyoruz. :)
yok be güzelim ben de birebir katılıyorum senin düşüncelerine
zaten birçok düşüncene katılıyorum yancın gibi hissettim kendimi
ewt genetik faktör önemliymiş bende hiç çatlamadım ama ben bi yağ karışımı kullandım gebeliğim süresince. hatta bu yağ karışımı çatlaklara da kullanılıyormuş selülitlerede. kullananlar çok memenunmuş. adı muslu medine çatlakismi şaka gibi ama gerçek aktarlarda satılıyoo 20 tl. isteyenlere alıp gönderebilirim
bence hiç sıkma canını tatlım. öyle bi imkanım olsa bende alırım inan hatta yapmaya çalıştım ama dr um vermedi.
avrupada 2 yıl doğum izni bizim ise iki ay şaka gibi. bence kul hakkıda yemiyorsun. bebeğinin hem sana hem o paraya ihtiyacı var. almanya da bebek mama yemek zorunda kalırsa o mamanın parasını bile ödüyor devlet. doğum parası da her ay bize verdiklerinin en az 20 katıal sana kul hakkı nasıl yeniyor gör. almanyadaki bebekler bebekte bizimkiler soğan cücüğümü uleeeeyyyn:88:
bir annenin bebeğinin yanında en az 6 ay kalıp maaşını alması doğal bir haktır. insan hakkıdır. insanca yaşama hakkıdır ama devlet bu hakkımızı yasal olarak vermiyor. sende bu hakkını yasal olmayan yolla alıyorsan bence bi sıkıntı yok hiç dert etme canım
Cnm şurada hataya dusuyorsunuz. Evt dediklerinin her kelimesine katiliyorum fakat bir anne boyle bir durumdan yararlanamiyorken diger anne sirf tanidiklari var diye boyle bir durumdan yararlaniyorsa burada bir haksizlik soz konusu oluyor..
hak yenmis oluyor herkes 2 ay daha bebegiyle olup 2 ay daha parasini almak ister. Fakat bir yerdeki duzen oradaki kanunlar ve haklar ile saglanir. Durumu avrupa ile kiyasliyarak hak yenmiyor denilemez. Türkiyede kanunlar bu haklari vermiyorsa eger herkes icin vermiyor. Ama biri cikip dolayli yoldan aliyorsa bu normal bir durum gibi algilanamiyor..
ha soyle bisey var ben niye boyle bisey yaptin sen hak yiyen birisin diye saldirmiyorum kesinlikle yanlis anlasilmasin.. sordu diye soyluyorum :))
Bende devleti sucluyorum insanlari boyle seylere mecbur biraktiklari icin..
fakat dedigim gibi bizim icin esas olan buradaki duzen ise eger buradaki kanunlarsa ki oyle yapilan sey yanlis.. eger yaptigi dogru diyorsaniz herkes gidip heyet raporu alsin madem oyle.. alabiliyormuyuz peki hayirr. Neden cunku tanidik biri yok. Ama bende istiyorum hem bebegimle olup hem para almak. Alin size kabak gibi haksizlik.
ben varııım
ığdır da havalar nasıl tatlım
ne işin var taaaaa orda yawf:44:
Cnm şurada hataya dusuyorsunuz. Evt dediklerinin her kelimesine katiliyorum fakat bir anne boyle bir durumdan yararlanamiyorken diger anne sirf tanidiklari var diye boyle bir durumdan yararlaniyorsa burada bir haksizlik soz konusu oluyor..
hak yenmis oluyor herkes 2 ay daha bebegiyle olup 2 ay daha parasini almak ister. Fakat bir yerdeki duzen oradaki kanunlar ve haklar ile saglanir. Durumu avrupa ile kiyasliyarak hak yenmiyor denilemez. Türkiyede kanunlar bu haklari vermiyorsa eger herkes icin vermiyor. Ama biri cikip dolayli yoldan aliyorsa bu normal bir durum gibi algilanamiyor..
ha soyle bisey var ben niye boyle bisey yaptin sen hak yiyen birisin diye saldirmiyorum kesinlikle yanlis anlasilmasin.. sordu diye soyluyorum :))
Bende devleti sucluyorum insanlari boyle seylere mecbur biraktiklari icin..
fakat dedigim gibi bizim icin esas olan buradaki duzen ise eger buradaki kanunlarsa ki oyle yapilan sey yanlis.. eger yaptigi dogru diyorsaniz herkes gidip heyet raporu alsin madem oyle.. alabiliyormuyuz peki hayirr. Neden cunku tanidik biri yok. Ama bende istiyorum hem bebegimle olup hem para almak. Alin size kabak gibi haksizlik.
Canim allah bebeklerinizi size bagislasin
aslinda bende emir 2 yasina geldiginde 2. Cocugu yapmayi cok isterdim.. fakat şartlar müsait degil maleseff. Onun icin eger yapmak istersek evin kredisi bitmis olmali oda emirin okula başlamasına denk geliyor
iste o zaman 2.cocugu yapip evimin kadini cocuklarimin anası olabilirim
Cunku 2.cocugu yapsam bizim anneler hayatta bakmazlar
Suan zordur ama ileride cok rahat olursun..ne guzel herkesin klişe olarak söylediği seyi gerçekleştiriyorsun birlikte buyuyorlar
Herkese Günaydın kimsecikler yok sanırım nasılsınız anneler hersey yolundadir ins
Benim oğlum hep uyanik onunla ilgilenmekten sayfaya hic giremiyorum takip edemiyorum hasta olanlara ameliyat olaacak arkadasa simdiden geçmiş olsun.calismaya başlayan anneler sizede allah sabir ve kolaylık versin. bende kasimda is basi yapicam sutumde bebisimi ancak doyuracak kadar bende sut biriktirmeye ne zaman baslasam acaba calismaya bbaşlayan anneler siz ne kadar zaman kala başladınız süt biriktirmeye?
Kızlar Nasılsıniz herkes iyidir inşallah. Ben çok fena grip oldum nefes alamıyorum, agzim burnum tıkalı v gözümede bulaştır gözüm de akıyo hiç halim yok etlerim acıyo bide üstüne dün gece isal de oldum icim bitti resmen , , geceyi tuvalette geçirdim yorgunlukta cabası. ... bu halde bebeğime bakıyorum kimsenin yardımı yok kızlar inanırmisiniz çocuğumu kucağımda tasiyacak gücüm yok. Emzirip altını alıp uyutmaya uğraşıyorum zavallı uyumak istemiyo aglata aglata uyutuyorum cok vicdan azabı çekiyorum ama etlerim acıyo heryerim sizliyo ve öksürükten burnumun akintisindan kendime gelemiyorum.
Annemin yanındayim ama bakmıyo bebeğe, sadece yemek ev işi yapıy çocuğa hiç yardımı yok dun ağlamakli yalvardim yardim et çocuğa bakamiyorum gücüm kalmadı dedim on tane laf saydı o 18likmiymis o da hastaymis ve o zamanında hasta olduğunda hem bize bakarmis hem ev işi yaparmis hiç yatamazmis ben çok nazliymisim....:2:
Kızlar cok moralim bozuk hem hastalık hem cocuguma düzgün bakamamam hemde annemin bu tavrı çok canımı sıktı, kocisde istanbul da keşke o yanımda olsa o bundan çok daha yardım ederdi.
Aile hekimine gittim o da bi halt anlamiyo minoset ve agiz burun spreyi yazdı bide agumentin 1000 mg antibiyotik yazdı ama antibiyotigi icmesen daha iyi dedi, e dogal olarakbemzirme doneminde her ilaç yazilmiyo minosetbsadece ateş düşürücü ağrı kesici onunla grip gecmezki bugün 3.gunum daha beterim. Kizlar siz ne önerirsiniz? Ne yapim ne iyi gelir gribe ? Ben limon bal kaynarsu ile içecek yapıp ictim ama cok icmem gerek sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?