2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
emzirince kilo verilir tamamen hikaye...68 ile hamile kaldım 87 ile doğuma girdim şimdi 79 um....Düşündükçe deliriyorum.Bide bebeğim sırf anne sütüyle besleniyor....

Kişiden kişiye değişiyor sanırım çünkü ben hamileyken 14.5 kilo aldım 61 kg idim hamile kalmadan önce. Şimdide aynı kilodayım. Eskiden nasıl yiyorsam aynen devam ediyorum. Tatlı oldum olası sevmem. Benim kızımda sadece anne sütü ile besleniyor emzirmenin çok faydasını gördüm. Sezeryan sonrası koca göbek kalıcak diye korkardım hep.

bize gelen yardımcıda sürekli uyutma çabasında.hatta laf arasında ağzından kaçırdı uyutayımda işime bakayım gibilerinden.hem denize bakıyor, arada yapabildiği kadar ev işi,ütü mütü yapıyor.ben evdeyim bu ara dönüşümlü yapıyoruz işte.ama nedense akşama ben yorgun oluyorum.bi terslik var bu işte:44:

valla benim kızım mama yiyor 1,5 aydır ama hiç öyle beş altı saat uyumuyor.en geç 3. saatte açlıktan ağlayarak kalkıyor

saolun kızlar yaaa içim yanıyo valla
o hali gitmiyo gözümün önünden

kıyamam çok geçmiş olsun,Rabbim beterinden korusun ufff...

evde oldukça insan kendi içine gömülüyor ve saracak insan arıyor.ben eşime sarıyorum, yine kavgalıyız 2 gündür.nolcak bizim bu halimiz...çalışmayı çok özledim.annelerimiz olsaydı hemen bugün işe geri dönerdim.hem gelecek için hem kendim için bunu yapmak isterdim. fakat maalesef yardımcıya güvenilir ama yardımcı bebeğimin gelişimini ne kadar destekleyebilir?! anca uyutur işte :44:

slm kızlar
benim oglan son 1 aydır anne sütüyle beslenemiyor neden diye soracak olursaız kayınpederle ve kayınvalide bende kalırlarlar cocugu emzirmeye fırsat bulamıyordum ve yorulmak koşuşturmaktan ve en önemliside strestten üzüntüden cünkü onlara kıl oluyodum neyse sütümün azaldıgı farketince hemen mamaya başladım aptamil veriordum
bugün ise 1 ögün aptamilin içine 1tane cici bebe attım içti
akşama dogruda pirinç ununu pişirdim ve suyuna aptamil attım yine
ara ögünlerdede emzirmeye devam gece ise hep emziriyorum
başka ek gıda olarak ne verebilirim şimdi tavsiye olan varmı acaba.

kızlar bakıcı derken size bi olay anlatayım bayramdan önce olan bi olay
görümcemin komşusunun yigeni varmış.bakıcısı dogdugundan beri bakıyormuş ama bebek 1 yaşına gelmiş yürümeye başlamış neyse bebegi uyutmuş o uyurken bende az dinleneyim demiş tabi bakıcı uyumuş iyice dalmış bebek sessizce ondan önce uyanmış
yeni yürümeye başlamışya balkona gitmiş ve kovanın üstüne çıkıp 3 kattan aşagı düşüp yere düşüp ölmüş
ve şuan o bebegin yürüteci . burun spreyleri.kan damlası ve bi kaç oyuncagı bana getirmiş görümcem kullanırken o kadar canım acıyorki uzaktanda olsa okadar içim yandıki
yani demem o ki kızlar bakıcılarınıza ev tehlikelerine karşı uyarın ve tedbirinizi alın
mesela gazı vansından kapatsın hep camı balkonu acık bırakmasın vs vs evde bircok tehlike var malesef..

ay bu gerçekmi yaaa sbah sabah koptumm :90::90::90::90::90::90::76::76::76:

Eki Görüntüle 807471
ay adam bide belkide başkasıyla erzurumu araken hamile kalmıştır demiş

yeni avatarım nasıl??
beğendim canım ama sende avatar görmeyi yadırgadım accık

ay şekerim sağolasın
ooooooooh bir sürü göbek atan sarı kafa birazda bundan yaşasın iş yapan kocalar yaşasın yan gelip yatmak
anlayışsız kocalara benden bu sarı kafa gelsin

ay çook tatlısın ya

ben geldim. haftasonu mevlüt var. iş çok ama hiçbişi yapamadım daha. bolca börek yaptım sadece..

canım inş. sütün tekrardan dolup taşar
ek gıda biz bugün tokayayla konuştuk ben biraz aceleciyim herşeyi vereyim yesin istiyom ama kurallara uyacaam ne olur ne olmaz
havuç+patates+pirinç çorbası yapıp accık zeytinyağı koyup pişirip blenderdan geçirip verebilirsin (muhallebi kıvamında)
ben havuçsuzunu yaptım (yoktu)
tokayay bunlara ek kabakta koymuş

ben geldim. haftasonu mevlüt var. iş çok ama hiçbişi yapamadım daha. bolca börek yaptım sadece..

biz 5. ayımıza gireceğiz hala mevlüt yapmadık çok üşeniyorum
daha bebek şekeri falan almam lazım menü belirlemem Erva ya mevlütlük oyyyyyy çok üşeniyorum
kvde üşeniyor
of ya ne zaman yapacaaam ben
kız gelinlik çağa geldi hala mevlüt okunmadı

Her şey mükemmel olmalı inanışından vazgeçin!
“Yetersizlik hissi ‘Ben yeterince iyi bir anne değilim’ düşüncesinden kaynaklanmaktadır. ‘İyi anne’ olmayı, ev işleriyle uğraşıp çocuğu ile evde ilgilenmek olarak gören anneler yanlış bir algıya düşmektedir. Çünkü şayet çalışan anne, çocuğuna dengeli ve yeterli bir şekilde ilgi, sevgi ve bakımı gösteriyor ise çocuk sağlıklı bir duygusal ve sosyal gelişim göstermektedir. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki bu annelerin çocukları bağımsız, sorumluluk sahibi, başarılı ve güvenli bireyler olarak yetişmektedir.

Çalışan annenin karşılaştığı bir diğer sorun ise aşırı sorumluluk yüklenmesi, hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorgun olmasından kaynaklanarak, işten eve dönüşte çocuğuna yeterince zaman ayıramama kaygısıdır. Çalışan anneler iş yüklerini çevrelerindeki kişilerden özellikle babalardan destek alarak biraz hafifletebilirler. Hayatlarında öncelik verecekleri işleri sıraya koyup organize edebilirler. Önemli olan annenin çocuğu ile geçirdiği sürenin uzun olması değil, kaliteli olmasıdır. Önemli olan öpmek, kucaklamak, sarılmak, çocukla duygularınızı paylaşmak, onun da duygularını ifade etmesine fırsat vermek, yardımcı olmaktır. Hediyeler yerine sevgi ve ilgi vermek, onunla birlikte vakit geçirmek çocuğunuzu tatmin edecektir.

Her şeyin mükemmel olması gerektiği inanışınızdan vazgeçin. ‘Bunlara da yetişmeliyim’, ‘Şunları da yapmalıyım’ gibi cümleleri, yani -meli –malı’ları hayatınızdan çıkarın. ‘İyi’ ve ‘yeterli’ bir anne olduğunuza inanın. Çocuğunuzla aranızda sağlıklı, sevgi ve güvene dayalı bir ilişki kurulmuş ise etkili bir iletişim kurabiliyor, karşılıklı olarak birbirinizi dinliyor ve duygularınızı açıkça ifade edebiliyorsanız. Siz mutluysanız, onun da mutlu olmaması ve iş yaşamınızdan olumsuz yönde etkilenmesi için hiçbir sebep yoktur.”

bende üşeniodum. ama herşeyi asgari düşündüm ve yapmaya karar verdim. mesela büyük temizlik yapacaktım yapmıyorum. bebek şekeri almıcam. evde bi gıdım vardı. onu dağıtcam . yettiği yere kadar. param yok napimm

paran yoksa tatlım ne diye masraf yapıyorsunki
gerçi sana bebek görmesine gelmemişlerdi
ben doğum zamanı bebek şekeri falan yaptırmamıştım erken doğum olunca onlar hep kaldı şimdi yapmak istiyorum
doğum erken olunca hiçbişi istediğim gibi olmadı
bari mevlüt güzel olsun diyorum bebek şekeri falan burda beğenmedim beğendiklerimde pahalı
çokta gereksiz harcama yapmak istemiyorum
hem güzel hem ucuz pek mümkün değil

ben kuran okunsun diye yapıyorum. yakında işe başlıcam zaten. işe başlayınca toparlanırız inş. çok kişi çağırmadım. ucuz yollu sade bi mevlüt yapacağım. kendime bişi almıcaktım. bi elbisem vardı onu giyerim diye düşünüodum ama olmadı. günlük evde giydiğim şeyler bile olmuyor bana:26:

giysi mevzusunu açma canım
ben genelde pantolonun üzerine bol tunik tarzı şeyler giyerim
şimdi onların bazıları bile olmuyo
zaten kuran işi olmasa benimde yapacağım yok bide hatimi bekliyorum bebek için hatim okutacam bari duası evde olsun diyorum
sanırım ben bayramdan sonra yaparım hatimim anca o zaman okunur

benim kv 56 yaşında kadın hergün sabah 5-6 gibi kalkıyor
Erva'yı ona verene kadar plates yapıyor kitap okuyor
akşamları yatmadan önce yarım saat yüzüne bakım yapıyo
ben dişlerimi bile fırçalamaya üşeniyorum
krem ayda yılda bir sürerim
resmen ölü toprağı serpilmiş üzerime
saçlarımı kestirmem lazım üşeniyorum
1-2 aydır bıyıklı bıyıklı dolaşıyorum çokta umursamıyorum
kaşlarım orman olmuş
ama benim doğru dürüst bi kuaförüm yokki

Ay nihayet gelebildim
cok isim vardi küçük capli bir taşınma yasadikk
yarinda resmi olarak ise başlıyorum bunun icin icim cok burukk
oglusum az once emerken uyuyakaldi o minicik elinin tüm parmaklariyla göğsüme bir sarilisi vardii ay dayanamadim ilkkez seni nasıl birakip gidicem diye ağladım
Neyseki cabuk toparladim
ama icimde firtinalar kopuyor

neyse sizler naptiniz bakalım bir yandan yeni sekmede gecmise bakim yavaş yavaş

Ya ağlayacağım şimdi bir türlü çözemiyorum. bu nedir böyle ya bilmece gibi
galiba ilk gördüğümde ne olarak gördüysem ona takılmışım bir türlü o kadını göremiyorum

Aaa olmaz ama ne kadar zmn gecti toparlan bir an önce kendine bak canimmm psikolojik olarak iyi hissetmen onemlii bencee

aaaaaaaaaa evet si kv lere gidecektiniz
nasıl olacak orada ne kadar kalacaksınız. 4 gün onlarda 3 gün evinizde kalacaksınız zor olmayacak mı?
bebiş için katlanacaksınız galiba. kaçınılmaz bir şey bebişi bırakıp çalışmak, hepimiz için

Ya ağlayacağım şimdi bir türlü çözemiyorum. bu nedir böyle ya bilmece gibi
galiba ilk gördüğümde ne olarak gördüysem ona takılmışım bir türlü o kadını göremiyorum

kız nasıl göremiyosun
herkes işi gücü bıraktı bunla uğraşıyo
üstte ortadaki kırmızılık şapkalı kafa eliyle tutmuş
orta kısımlarda göğsü falan
aşağıdaki kırmızılık etek kısmı
bilemedim anca böle anlattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…