2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

evet bebegin emdigiyle süt sagmak arasinda cok buyuk bir fark var pompa asla bebegin emdigi kadar süt cikartamiyor :))
Birde bebegin agzindan salgiladigi emzimler memeyi uyarip sütün artmasina sebeb oluyor (bu yuzden calisan annelr eve gelince mutlaka bebeklerini emzirmeye calisinlar sagilan sutu vermeyin :)
ben de pompayi kaldirdim sayilir kullanmiyorum artik zaten 20 cc 40 cc gibi birsey cikiyor o da benim isimi görmuyor kizimin cok daha fazla emdigini biliyorum yalniz senden iyi cikmis yinede 100 cc cok iyi sen neden kafana taktinki acaba ozamanlar benim elde ettigim sut o kadardi sagarken hemde cift taraftan sen tek gösüsten cikartmisin onu masallah

Canim 2-3 saatte degil 5-6 saatte okadar cikiyor önceden her aksam 5 saatte bir sagip buzluga atiyordum 80-120 arasi cikiyordu tek gögüsten neyse ki oglum artik gündüzleri her 3 saatte bir tek gögsü emiyor böyle olunca her gögsü 6 saatte bir emmis oldugu icin 100-130 gibi süt aliyordur, son 2 haftadir hic sagmadim dün haric iste ama artik kafama takmiyorum hic ne yapayim.. Birde ben sürekli sagip sagip buzluga atmistim en basindan beri yaklasik 2500 ml süt birikmisti buzlukta onun hepsini 140 ml olarak aksamlari verdim ogluma benim kafaya takmam daha cok azalirmi diye canim birde gögüslerim cok gec doluyor sanirim, sen de kac saatte bir okadar cikiyor? Senin sütün baslar da cok iyiydi ama ya nazarimi degdi birinin ne oldu

açlık ağlaması duymuyorum ben hiç canım, ujmarım dediğin gibidir..kilo ölçümüne de bir hafta var daha erken mi gitsem acaba

canım tek göğüsten 100 zaten epey güzel bir rakam, o normal değer ben iki göğüsten toplan 45-50 çıkarmaktan bahsediyorum canım..pompayı kaldırmam da söz konusu değil iş yerinde sağıp eve bırakmam gerek

umarım öyle oluyordur taliacım ya, gece gece netten okuduklarım da canımı sıktı ama çocuk ağlamıyor acaba aç olup da ağlamaması olur mu ki

Canim bu miktar ne kadar süre de cikiyor ama?
Birde nette bende cok arastirmistim avrupada ki emzirme danismanlarinin hicbiri artik cok su icmeyi tavsiye etmiyor, bilim adamlarina ve son yillar da yapilan arastirmara göre cok su icmek sütte azalma bile yapabilirmis susadigin kadar icmez en mantiklisiymis tr deki doktorlar da tam tersi cok icin diyor hangisine inanicam sasirdim

offf ya ne guzel alintilara ayrintili yorum yapmistim amam net dondu hepside uctu ( artik kisa kisa cevaplar yazcam malesef (
Ben aanlamadımbu josef amca hayal mi gerçek mi

Off cok yorucu olmuştur eminim niye gittiniz ki:26:
Ay bende ne merakliyim
bende hala anlamadim canim gercekmi hayalmi oldugnaavukat sirketi gercekte var interneten baktim ama josef diye birisi yok hem soyismi benim de degilki esimin soyismi ayrica turk ismi yabanciylada alaksi yok diyordum ya turkiyeden gelirken polisin birisi siz amerikalimisin dedi bu olay daha önce tvde cikmis kandirmacaymis biz avukata danistik öyle dedi bize kesinlikle ulasmaya diyolaga flnda girmeye calismayin herhangi bir dolandircilikta olabir dedi bizde biraktik arastirmadik

Güz temizliğine başladım
Dun mutfağı bitirdim mis gibi oldu
Bugünde yatak odasının yarısını yaptım ohh
Ohh ohh

ohh ohh masallahh erva uyumuyor diyorsun hemde guz temizligi yapiyorsun masallah sana
allah kolayliklar versin canim
Kızım var senin bir derdin
O gunde yazdim görmedin anlat çabuk
aman bosver canim dertsiz insanmi var
Gelininiz doğum yapti mi hamileydi en son:26:

yok canim yapmadi daha adi batasica 12 ayda dogum yapcakti uzun suredir görmuyorum yine ayrilma olaylari fln oldu . ahh ah iste dertlerimden birisine parmagini degdirisin
Anacım biri gelsin benim bebeyide uyutsun
ben seve seve glirim canim benimm ama uyurmu bilemem
Ay kostum geldim hemen duyunca
haberim olmasa gelinim elden gidecek
zeynoo yakarim ortaligi :)
geridonusum sagolsun haber verdi
dunurum merak etme yakin zamanda oglumla
yesil sahalara kesin donus yapicaz az daha dayanin
hosgeldiun canim ya ben sikayet etcektim sana zeynoyu senin gelini benim damada yapmaya calsiyordu ben gelmesem senin gelin gitmis olcakti

benim dedem yumurtaya pekmez koyar yerdi. biz tadına bile bakmazdık ama lezzetli olduğu söyleniyor
benimde dayim yumurtaya bali sürer yerdi bende iyy derdim hic sevmezdim ama öyle sade yumurta degil unla fln cirpilip pisirdi annannem simdiki crepi ilk bulan benim annanemle dayimdir yani
Ayın 11ine almis k.peder biletleri
oooooooo hadi hayirli olsun yolculuk cok yakindaymiss canm bol bol gez oralarda eglen kesinlikle evde kapatma kendini kv den pinti gezdirmek istemez fln esini sen isle ince ince simdiden

kocam gösterdi bu resmi dedim böyle yaparsan ağzını yırtarım

Eki Görüntüle 816420

ayyyyyy cok guldum ya ne koik hale getirmis bebegii tamm benim esimin olayi bu iste

ben yokken kaynatiyorsunuz ben gelince kimse kalmiyorrrr
ay napim ya bende anca gelebildim 3 veletten sonra birde koca öküzüm var o da cocuk gibi zaten
aman napalim kendimiz calip kendimiz oynayalim ohhhh yandan yandan

zeynooo ohh seninde keyfin yerindeymis bugun bi kahvede benden ic beraber icelim diyecem ama sen cikmisin artik ayri ayri iceriz

bene öyle canim ya baya bir senin dediign gibi 5-6 saati gecmisti sagdigimda ama dedigim gibi el pompasi oldugu icin sagmak cok kolay olmuyor onun etkisi cok bence en iyisi elektirikli olanlar hastaneden fln kiralamayi neden dusunmedim bilmiyorum bu saaten sonrada cok gerek yok artik gögsum sismiyor . canim daha cok azalabilirde böylede kalabilir kimileri 2 yasina kadar emziriyor ben oglumu 8 aylik olana kadar emzirdim hala emzirebilirdim buda okadar emerse sukredecem artik :)) masallah sen iyi stok yapmisin
bizimde var buzlukta 400 500 cc ancak cikar ordada ( yaaa benim turkiyeye gitmem sutumun azalmasna neden oldu birde cok stres yaptim kv olayini kafaya cok taktim ya tartisma cikarsa basima kalirsa esim hayir diyemezse diye cok endiselendim ve ne yazikki buda sutumu etkiledi gitmeden basladi cunku azalma olayi orada her yerde emziremeyinde mama verdim sagma imkani hic bulamadim pompayi bostan bosa göturup getirdim bunlar neden oldu azalmasina. ama tabki yine bunada sükür tamamen kesilebilridide cok sukurki yetecek kadar geliyor

canim benim kiz acikinca bir agliyor normalde cok sesiz olan kiz acikinca yikyor ortaligi emince susuyor ve bu susma bir kac saat suruyor bazen 2 bazen 3-4 saat i ble buluyor diyecegim o ki eger doymasa kesinlikle aglar yikar ortaligi ve cok SIK SIK emmek istiyorsa ilk aylardaki gibi 1,1.5 saate bir emmek istiyorsa kesinlikle doymuyor ozaman ben o yuzden arada mama veriyorum sutumun dolmasina ve yetmesini sagliyor

en iyisi kendi mantigini kullanmak canm ben herzaman demisimdir cok bilincsiz bilgiisz bir anneydim diye hic kimseye danismadan akil almadan kendi ic gudülerimle davranirdim. burda bazen sizden duyuyorum okuyorum ve cok sasiriyorum ozaman meger ben farkinda olmadan bilincsizce dogru seyler yapiyormusum inan insan birseyi kimseye degilde kendisin sordumu dogru olani buluyor

bal mevzusu Kizlar bugun burda bal konusu gecmisti zeynonun kv desi bebegin sebzesine katmis sebze ye katma olayi benimde migdemi bulandirdi maleseff neyse asil meseleye gelirsek ben burda bunu okuduktan sonra alis verise gittim kizima su tahilli olan mamalardan alim dedim istedigim gibi birtane bulamadim buyuk boy paketlerde vardi ben denemek amacli birza kucuk boy olanlardan alamk istedim. neyse tmm iceriklerine bakiyordum ne görum birisinin icinde bal var hemde 4 . ayindan sonra verilmesi gereken mamada cok sasirdim ben bizim kizlar cok zararli oldugunu soyluyordu bu neyin nesi simdi dedim bebek ölümlerine neden olabilyiorsa nasil üertim yapabilirler. ben bu olayi anlamis degilim hala bal zararlimi yararlimi simdi:44: gerci ben cocuklarim hepsinede veriyordum burdada demisimdir kac kez emzigini alistirmak icin batiriyordum burda sizden duyduktan sonra vermemeye basladim bende. ama dedigim gibi markali bir mamanin zararli olabilcek bir ayda bu katkiyi yapmasi kafami karistirdi simdi (

kizlar aranizda mama sandalyesi alan oldumu hangi model ve markayi tercih ettiniz ben brevinin hem sandalye hemde sallanan besik gibi olanlarindan almak istiyorum

bu turuncu olanlar brevi 3 ayri sekilde kullaniliyor . dgeri hauck fiyat olarak aralarinda cok birsey degismiyor sizce hangisini tercih etmeliyim yada baska önerileriniz varmi ??

birde sallanarak kullanmak icin cokmu gec kaldim ??:44::44::44:

Bebeklere neden bal yedirilmemeli?-

Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler. Yetişkinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmaz. Gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide hala ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.

Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.

Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor.

canım ben böyle bir makale buldum balla ilgili

iyi geceler bu arada

Bebeklere neden bal yedirilmemeli?-
canım ben böyle bir makale buldum balla ilgili

iyi geceler bu arada

iyi geceler canim cok tsk ederim cnm arastirma yaptigin icin
ay bu arastirmalara artik cok guvenemiyorum ben yararli dedikleri zararli cikiyor zararli dedikleri yararli cikabiliyor
rabbim onu sifa olarak yaratmis mutlaka onun icinde o mikrobun yok edilmesini saglayan enzimler vardir diye dusundum ben
tabi ben kizima vermeyi dusunmuyorum her ihtimale karsi allah korusun bebislerimizi

benim demek istedigim bu markali firmali nasil olyuordu zararli oldugu söylenen bir seyi bebeklerin mamasina katiyor hemde 4. aylik bebekler icin :44:

Ben daha almadim mama sandalyesi almali mıyım acaba ama sallanan bence daha iyi o sekildede vakit gecirir hem

canım biz 2,5 aylıkken aldık.o gün bu gündür çok işimizi gördü.tabi ilk başlarda oyuncaklarına vuramıyordu, anlamıyordu.şimdi 3,5 aylık ve asılı oyuncaklarla çook eğleniyor, çığlıklar atıyor şiddetle tavsiye ederim.hem yorulduğu içinde güzel uyuyor

Cnm cok dertliyim o konuda oyun halisi biraz rahatlatti beni 4 - 5 saat oyalamis oluyom gunde diger kalan zamani yama emerek yada ayaklari kollari egzersiz yapiyoz 3 - 4 kez yarim veya 20 dakikalik uykular aksam babasi geleseye pert oluyorum.

bizimkide aynı :44:

uzun zamandır yazamıyorum, umarım herkes iyidir. okullar açıldı işe başladım babaannemiz geldi oğluma bakıyor çok şükür hersey yolunda oğlum babannesini seviyo.
süt muhabbeti olmuş ben de sabah tek göğsümü emzirdikten sonra ikisini de sağıyorum toplam 50-60 bazen de 40 çıkıyo,saat 10da da onu içiyor 12 de öğle arasında geliyorum çok emmezse ozaman da sağıyorum aperatif çıkıyo :) sonra 3te geliyorum.sizin yazdıklarınızı okuyunca benim sütüm en az... 4 saat emmediğinde bile 70 çıktı.ama koyulaştığını da düşünüyorum,açlıktan ağlamıyor sadece yalanmaya başlıyor ayrıca en çok 3 saat aç kalıyor, ama babaannemize göre acıkınca ağlamaz,ona göre oğlum hep aç.işe başlamadan bi düzenimiz vardı 3 saatte bir emiyordu düzeni bozuldu yavrumun mama da vermek istemiyorum...öyle işte kızlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

dün kontrolümüz vardı.3,5 aylık olduk.rota aşımızı yaptırdık.kilomuz 5500gr, boyumuz 60,5cm olmuş.dişlerimiz henüz yok.bu ay 600gr almışız sadece.ama geçen ay birden kilo almıştı,dengelemiş oldu denizim...zaten minyon - minik benim kızım.
ellerinizden öper teyzeleri

maşallah çok tatlı bi bebek.Bizde onu öperiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…