- 30 Temmuz 2012
- 279
- 0
- 46
iyi maşaallah gelişimi bi yavaşlar bi artar abartı bi fark olmadıkça dert etmemek lazım. Hoş insanın içi kıpır kıpırken korkuyor bişey olacak diye ama bebek için annenin psikolojisi de önemli. Mümkün olduğunca serin kalmaya çalışmak lazım.
evet tatlım doktor kontrolünde aldım şmdilik iyiyim bütün günüm 5 dk bulantısız geçmiodu kusmada cabası şmdi 1,5 saat oldu iyiyim inş iyi gelir
eşinin maaşı nasıl canım .ok yüksekte ondan mı göz dikiyorlar
yok cnm yüksek değil ama allaha şükür bize yetiyor 1200 tl.kayınpederim 3.500 tl maaş alıyor şirketin bi bayisinde müdür bide!!
bunları anlamak mükün değil bitaembereket versin kendileri geçiniyorlar demiyorlar benim kayınpederimde biz iki kişi çalışıyoruz yaçocuklardn bir şey için 1000er lira istiyem diyor bende dedimki bizim borcmuz çok olsun diyor biraz daha borçlanırsınız bende dedim valla ankarada bn sırf cebime iki kuruş kalsın diye hmile hamile aktarma yapıp 45 dk otobüs bekliyorum bizim bbeğimiz oclak dedim sonrada kayınvldemi çekip siz halden anlrsınız durmumuz böyleböyle kardeşim evlendi bileziğibile babam alı benim takacağım buna rağmen istemezler inşallah
buarada ilk 3 ay bebek yediklerimizden çok fazla emilim yapmıyomuş , asıl 3 aydan sonra daha önemli olduğunu söylüyolar , tabi yine de dikkat etmek lazım
Biliyordum ama 2bucuk ayda 8 kilo vermek cok sagliksizmisoooof ooof haftaya tekrar gidcem kilo kaybetmeye devam edersem damardan beslenmeye baslicam hastaneye yatcam sooon carede o
buarada ilk 3 ay bebek yediklerimizden çok fazla emilim yapmıyomuş , asıl 3 aydan sonra daha önemli olduğunu söylüyolar , tabi yine de dikkat etmek lazım
Biliyordum ama 2bucuk ayda 8 kilo vermek cok sagliksizmisoooof ooof haftaya tekrar gidcem kilo kaybetmeye devam edersem damardan beslenmeye baslicam hastaneye yatcam sooon carede o
umarım bi cesaret de bize gelir, gelir herhalde. Doğumdan sonra bu topikten devam etmiyor muyuz, bizden başka haziran 2013 olmayacak kii:44:ınsallah bebegımızı kucagımıza alalalım rabbım bu konuda da bıze o gucu verecektır.hem topigimızdekı arkadaslarla bebegımızı nasıl buyuttugumuze daır yıne fıkır alısverısınde bulunacagımız baska bır topıkte toplanırız.sımdı nasıl bırbırımızden fıkır alısverısınde bulunuyorsak yıne yaparız.ne guzel bak sende azda olsa tecrubelısın.benım yıyenım bırde ıkı bucuk kılo dogdu ellerı bacakları ınceceıktı ablam korkuyordu dokunmaya bende cesaretlıymısım demekkı.:)
benim annem şimdiden pazarlığını yaptı, ben küçük bebek yıkayamam diye. Bizi küçükken hep babam yıkamış. Babam yardım etse k.annem alınır, o yardım etse benim içim rahat etmeyecek. Onlar bebeklere çok rahat davranıyorlar, kültürleri öyle. Eşimin yeğeni olmuştu daha küçücüktü havaya atıp tutuyorlardı. Benim aklım çıkar öyle şeyde. O yüzden ben iyice bir öğrensem iyi olur sanırımmerhaba canım her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır derler ya.bebek yıkamakta öyle bir şey.ama sana ilk ve öncelikli tavsiyem kendini hep bebeğimi ben yıkayacem bunu yapabilirim diye motive etmen.ve mümkün oldukçada bebeğini kendin yıkaman.bebeğini ilk yıkamasını tecrübeli birinden özellikle annenden yardım al.onu izle.ve 2 banyonda sen yıka o seni izlesin ve ğerektiğinde müdahale etsin.3 banyoyu zaten kendin yaptıracaksın.bebeğin banyo için piyasada satılan küvetler var yanlız sana tavsiyem eğer doğumun sezeryanle olursa özellikle ayaklı olan küvetlerden alman.birde bu bebeğin ilk banyosu ne zaman olacak diye bir çelişki var.bazı hastaneler doktorlar ebeler ğöbeğin düşmesine ğerek yok diyo.ama bazıları ise ğöbek düşmeden asla yıkamamalı diyo.bu konuda fikrine ğüvendiğin emin olduğun birinden akıl al.ve onun dediğini yap.eğer benim fikrimi soracak olursan bebek bu melek ğöbek dediğin 1 haftada düşüyo zaten 1 hafta yıkamasan ne olacak sanki.ben 2 bebeğimide ğöbek bapğı düştüğü ğün yıkadım:)
oooh oh nasıl bir yaş farkı o öylegerçekten harika tavsiyeler bunlar, çok saol canım
benim en ufak kardeşim ben 19 yaşındayken doğdu, şimdi 9 yaşında sıpa
bayaa tecrübeliyim diyebilirim. Epey emeğim vardır üzerinde, inş kendi çocuğumda da zorlanmam..
canım %10'u vermişsin. Benim de 1 kg kadar kaldı. Sonrası ne olacak bilmiyorum, dr. ne dedi sana hastaneye mi yatacaksın?Bilgilendirmeleriniz icin cok tesekkr ederim :) ama morelim cokk bozuldu bugun kontrol vardi yine kilo kaybetmisimhamile kaldigimda 74 kiloydum bugun tartildigimda 66 oldugumu gordum bu hizla kilo kaybedersem bebegime birsey olabilirmis. cok kotuyuuum allahim onu benden almasin tuunacak tek dalim o
tembellik değil canım hamilelik, kendine haksızlık etme. Kolay mı ya, bugün biz kışlıkları çıkardık ...ablayla. Tam bilemediği için yardım edeyim dedim tansiyonum düştü hemen çöküp kaldım. Yardım al canım, ücretli bulamıyorsan anne, abla, bi akraba vs. Tek başına çok zor.maşallah ne güzel ya düzene oturtmuşsun.çamaşırları serip toplamak bile ölüm geliyoroff çok tembeliimm
ben de meleğimin verdiği sabırla daha bi olgunlaştım ve o geldiği zaman eşimin biraz daha mantıklı düşüneceğine inanıyorum.
canım iki yüzlü olmak çok başka bana eşimle bir tartışmamızda eşim işteyken ben sizin evliliğinizin yürümeyeceğini biliyodum allah var ya hiç de istemedim bu evliliği mehmetle konuşup yol yakınken bi an önce bitirmesini isticem dedi üstelik tartışmamıza da kendisi sebep olmuştu.akşam eşim gelince o da yanmdayken yüzüne karşı söyledim bunu hemen masum ayaklarına yattı kızm sen herşeyi yanlış anlıyosun ben öyle bşy demedim diye ağlamaya başladı ve kötü kadın ben oldum o ağladı diye daha neler neler gebeliğimin 2. aynda sinir krizi geçirtip acillik etti beni sonra da eşime gidip çok üzülüyorum bu kızın haline çok zor geçiyo hamileliği ne yapsak ki diye laflar etti.zamanında eşim ikisini de öldürmek istemiş ama hafıza kaybı olunca sanırım bu sefer kin yerini vicdan azabına bırakmış.şu an tamamen kendini rahatlatmaya çalışıyor bundan kurtulabilmek için annesinin gözünün içine bakyor.çok zor çooookeşim babasna öyle düşkün ki suçlamayı bırak geçen gün maaşını babası çekmiş yaklaşık 10 gündür taşn kökünü yiyoruz dün dayanamadım söylendim.bana kzd yine o benim babam bizim için neler yaptı isterse hep alsın maaşımı hiç önemli değil dedi ya delirdim.biz şu an kayınpederimin evinde oturuyoruz.bunun kamburunu da hep yaşcaz galiba.başka bi semtte 4 katlı apartmanları var ev sıkıntısı yok, bankada 20 bin tl parası var bize 21 bin ye araba aldı 1 yıl önce 1ay önce de görümceme aynısını aldı.ihtiyacı olsa ben derim zaten aşkım babana yardım edelim diye ama anlamıyorum.eşim evlenmeden önce maaşını aldığı gibi babsına veriyodu sonra her gün ondan harçlık istiyodu.şimdi de isterse hep alsın maaşımı ben ondan istediğimde veriyo nasılsa diyo.delirmek üzereyim bu zihniyetini nasıl değiştircem bilmiyorum.
hala tedavi görüyor dengesizliklerinin sebebi de bu zaten ama ben bi yere kadar hasta gözüyle bakarım meleğim olduktan sonra asla izin veremem bize zarar vermesine.
cnm kadın bizim evliliğimizin de kendininki gibi sonuçlanmasını istediği için bunları yapıyo zaten.seni alırken deselerdi ya bunu ya ben çok sinir oluyorum böyle insanları bi kaşık suda boğasım geliyo artık.keşke evlenirken annesi babası olmayan birini bulaydım diyorum bazen ama eşimi de çok seviyorum o da beni çok saf ve temiz kalpli hemen inanıveriyo altınd yatan sebebi göremiyo yoksa hiç bi derdimiz yok.allah senin de yardımcın olsun cnm.
mehselciğim sen neler yaşamışsın öyleanlamyorum cnm bi anlasam canını verir babası için.ben de dün gece bunu anlatmaya çalıştım sen baba olacaksın artık sorumluluklarımız artacaka masraflarımız olacak bebeğimizin ihtiyaçlarını karşılayamayız böyle yaparsan dedim ama anlamıyo.ben bebek düşünmeye başladığımızdan beri 11 tane çeyrek altın yaptm geçen ay görümceme vercekti onları araba alsın diye.bu arada görümcem yeni telefon almş i-ped 2000 tl ye.ben nasıl düzelticem bu durumu bilmiyorum yardım edin lütfen
idrar testi yapıldı mı canım sana, keton nasıl çıktı?Biliyordum ama 2bucuk ayda 8 kilo vermek cok sagliksizmisoooof ooof haftaya tekrar gidcem kilo kaybetmeye devam edersem damardan beslenmeye baslicam hastaneye yatcam sooon carede o
aynı topikten devam ediyoruz canım, diğer yılların haziran anneleri aynı topikten devam ediyor..umarım bi cesaret de bize gelir, gelir herhalde. Doğumdan sonra bu topikten devam etmiyor muyuz, bizden başka haziran 2013 olmayacak kii:44:
oooh oh nasıl bir yaş farkı o öyleeh sen gayet net hatırlıyorsundur ne nasıl yapılır
ah di mi kardeş gibisi yokaynı topikten devam ediyoruz canım, diğer yılların haziran anneleri aynı topikten devam ediyor..
kardeşim plansız bi bebekti canım, çok ağladım istemem bu yaştan sonra diye ama şimdi iyi ki var diyorum
canım o benimm
evet küçük dayısı olacakah di mi kardeş gibisi yokbebişin de çok şanslı gencecik dayısı/teyzesi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?