kizzz kizima cok mu goruyon :) cikolata yuzuklere bayildim neyse efe miz Asya dan baska birsey demiyorsa bizede laf dusmez musmutlu olsunlar:119: ay bi kotu oldum
Hazir nisandan sözden konu acilmisken bizim dünür 2 gün var 3 ay yok neredeyse bizde nisani bozuyoruzzz evde kalicak oglusum ana kuzusu yapicam ben onu vermem kimselereee
kızlar hayırlı akşamlar benim bebiş 5 ayı bitirdi beni emmiyo biberon almıyor kaşıkla veriyorum ağlıyo almıyor deli oldum iiyice bu çocuk hiçmi acıkmıyo iştahı açılması için ne yapabilirim biberonu nasıl alıştırabilirim benim durumumda olan varmıı (
bende bi halley pastayla tuzlu kek var çabucak oluyo ikisini bie saatte yaparsın kesin.
bi de kızların şu pudinkli kurabiyesi var pişmesi dahil yarım sa sürmüyor al sana üç çeşit.
halley pasta:
1 paket büyük bou onlu halley
1 paket kremşenti
süt
çikolata sos(toz karışım)
1 tane muz
yarım bardak iri dövülmüş ceviz içi
çikolata sosu pişir soğut. halleyleri 4-5 parçaya kes küçük boy kare cam kaba koy. üzerine soğuk sütle çıptığın kremşantiyi muzu cevizi ekle güzelce karıştır. cam kabın içine yay üzerini bastır düzleştir. soğutuğun çikolata sosu da döküp istersen hindistan cevizi ile süsle. donducuya koy. misafirler gelmeden yarım sa önce çıkar servis yap.
tuzlu kek:
bir büyük boy patates
yarım demet maydanoz
bir kase ezilmiş beyaz beynir
bir tatlı kaşığı çörekotu
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 paket k.tozu
üzerine susam
patatesi fındık büyüklüğünde doğra. üzerine maydanozu incecik kıy. beyaz beyniri ve çörekotunu ekle karıştır.
başka bir kapta yumurta yoğurt yağ tuz k.tozu ve aldığı kadar un ile kek kıvamında karışımını hazırla güzelce çırp. sebzeli karışımı içine ekle karıştır ama çok diil. hamur çökmesin. kek kalıbına ya da cam kaba dök üzerine bol susam serp.
afiyet olsun.
kızların pudinkli kurabiyeside
1 paket pudink
1 su bardağı sıvı yağ
3-4 kaşık pudra şekeri
aldığı kadar un
Dünürüm ayıp ettin istediğin içli köfte olsun gel en güzelini yapayım sana söylemesi ayıptır has adanalıyık....:)))
damadım nasıl?zor zamanlar geçiriyorsunuz ama üzülme aynı şeyleri gelininde bana çektirdi ama artık ne kızımı nede kendimi üzmüyorum tek emmeyen bebek bizimkiler değil napalım sağlıklı olsunlar yeter,ayrıca seyzene annesi güzel kızı kaptın diyerekten şeyyy etmişsin alındım valla bizimde elimiz yüzümüz düzgün ayyy(
onu bende yapıyorum güzel oluyor. adanalılarınki kadar olmasa da tabi. maraşlı arkadaşım var. ondan yemiştim ben onu. çok lezzetli yapar o da. ondan tarif alıp yapmıştım çok güzel olyor.
Yaa amaa amaaa amaaaaa hadi siz yine iyi kötü heryer de bulursunuz ben viyananin göbegin de nerdeen bulasim tantuniyiii ( gecen bir yerde yedim bildigimiz basit kavurmayi ekmek arasi tantuni diye satiyorlar off simdi aklimaa atasehirde yedigim kokorec geldii ilk defa tadina orda baktik hayran kaldim
Viyanada millet sinitzel yedi ben saf gibi mutfagimin ozlemi ile Turk resteurantlarina kostum adam onumuze peynir koydu diyoki bu cok guzel peynir. bizde tabi Kibarligimizi bozmamak icin evet cok guzel dedik ama cok kotuydu.İcimden dedim Allah burdakilere yardim etsin valla gulum sen gel ben sana atasehirde tantuniler ismarliyim kendimi affettiriyim hatta onceden kerebic siparis ettiririz.
O sicak sarap kokusuna nasil dayaniyosun cok merak ettim, butun sehir mi kokar arkadas.İstanbula indim annem beni opemedi.Yoksa ben hamileydim diyemi oyle hissettim