merhaba taze anne adayları :) umarım rahat bir gün geçiriyorsunuzdur..
pek giremiyorum okumaya çalışıyorum girdikçe ama pek vaktim olmuyor, yatarak geçiriyorum çoğu günü malesef.. çok merak ediyorum bende, cinsiyetini öğrenenler olmuş sanırım hayırlı olsun inş. doktorum bana ikili testten bahsetmedi kaçıncı hafta da yapılıyor.. cinsiyetini ne zaman öğrenirim acaba geçen hafta gittim doktora 1 ay sonra gel dedi..
off super yaa 2 hafta sonra demekki biizm de belli olabilecek. Bizim de cinsiyet konusunda aile icinde ciddi gerginlikler var. Ben hep erkek cocuk isterdim hamile kalmadan, hatta ruyalarımda bile erkek cocuk goruyorum, hamile kaldıgımı ogrenince hep aklımdan erkek gecirdim. Gecen annemler sordu ne hissediorsun die, dedim erkek- hepsi birden annem babam kardesım aaa erkek olmasın, yok kız daha iyi kızı olan sanslı olur, erkek isteme kız iste dediler. Tabii hic biri erkek cocuk buyutmemis diyorlarki kız hayırlı olur sanabakar, kendimize bakıcı yetistiryoruz sankı. Allahtan esim yoktu yanımda, o boyle konusmalara cok kızıyor. Ne olursa olsun saglıklı olsun diyenlerden en ufak bir renk vermiyor, hem ben uzulmeyım hem de beklenti olusmasın diye. Ben de kızdım annemlere ya erkek olursa onu sevmeyecek misiniz diye, yok ne alakası var ama gonlumuzden gecen bu diyorlar. Dedim benim gonlumden gecen onemli, siz bir sey demeyın simdi, kapatalım bu konuyu dedim kestirdim attım. Sırf bu cinsiyet muhabbetıne girmemek icin is yerinde kimseye hamileyim demedim. Nasılsa bulantım yorgunlugum kilo almam yokken soylemiyorum cinsiyet belli olunca soylicem boylece kız mı istiyorsun erkek mi ay kız olsun yok erkek olsun muhabbetını atlatmıs olacagım.
ya bide kızlar hala benim hiç karnım falan çıkmadı kilomda aynı sizinde öyle mi ister istemez tedirgin oluyorum onun için :26:
11-14 hafta arası yapılıyormuş
slm kızlar
kıyafetlerinize sığmamaya başladınızmı
benim kotlarım artık zor kapanıyor
Teşekkür ederim. Ben Üsküdar Bulgurlu'da oturuyorum. Doktor tavsiye edebilecek birileri var mıdır?
ya bide kızlar hala benim hiç karnım falan çıkmadı kilomda aynı sizinde öyle mi ister istemez tedirgin oluyorum onun için :26:
çıkmayabilir canım herkeste bir olmuyor bence çok erken daha kaç grlar ki zaten
Naptın sen :) 11. haftada karın mı çıkar?..4. ayda yavaş yavaş belli oluyor ...Belki iç karnın geniştir, panik yok herşey normal ...
ayy bende de aynı sorun var.Kapanıyor kapanmasına da bebeğe bir zararı olur diye elbiselerimi giymeye başladım.Birde hamile pantolonu aldım.Çoook rahat bişeymiş.Birde hamile çorabı diye birşey duydum.Bilmiyordum.Öğrendiğim iyi oldu.Kışın çok ihtiyaç duyucazz inşallah
Doktorum 5. aya kadar hiç kilo almazsan ya da en fazla 1 kilo alırsan çok iyi olur demişti. bu açıdan bakarsak kilo almak için oldukca erken sanırım :)
ben de henüz hiç kilo almadım (şükür:) karnım da belli olmuyor dışarıdan. sanırım iç karnı geniş olanların daha geç belli oluyormuş göbeği
yok canım çok hastası var ama farklı davranmıyo ya gayet iyi muayenehaneinde 3 boyutlu vrmış komşum sırf onun için gidiyomuş o da çok memnuncanım cumartesi almıştım ama kararsızlığım yüzünden gitmedim bi kaç daha bahara gidicem sonra vericem kararımı ahmet bey iyi bidoktor ama muaynehanesi varmış ya çok yoğun olmazmı diye kafamda soru işareti oldu yani kendi muaynehanesindeki hastaları ön planda tutarmı tutmazmı acaba ?
canım ya bu konudan en muzdarip olan benimdir yanlız başıma hareket edemiyodum bi ara şimdi biraz daha iyi diyorum eskşisine göre ama hhala inanılmaz br agrım var sonumuz nolcak bilmiyorummerhaba kızlar,
öncelikle herkese iyi ve sağlıklı haftalar diliyorum
son iki haftadır ciddi bel ağrısı yaşıyorum. hamilelikten önce tüm gün temizlik yaptığımda belim ağrırdı şimdilerde bir şey yapmasam da gece yandan yana dönerken beni zorlayacak kadar ağrı oluyor.
bel ağrısı için henüz erken bir dönem değil mi
benim gibi ağrı çeken arkadaşlar var mı
benim erkeğe de uyuyo kıza nolcak şimdi
bana kız gibi geldi canım ya belki de öle hisettim nub teorisinde dik olursa erkek diyolar ya öle dimdik bişey yok gibi sanki
Allah razı olsun canım inşallah en kısa zamanda senin ufaklığıda görürüz böyledoktorumuz net deyil ama öyle görünüyor dedi bizde kesin olarak diyemiyoruz, önceden başka görüntülere yorum yapardım ama şimdi kendiminkine yorum yapamıyorum benzetemiyorum birşeye
ben hiç kilo almadım canım ama benimde pantolonlarım olmuyo hafif bi göbek olduslm kızlar
kıyafetlerinize sığmamaya başladınızmı
benim kotlarım artık zor kapanıyor
sıkıntı yapma canım benim arkadaşımın 4. ayı bitti benim karnım daha büyük onun ki dümdüz resmenya bide kızlar hala benim hiç karnım falan çıkmadı kilomda aynı sizinde öyle mi ister istemez tedirgin oluyorum onun için :26:
ne bilim resimlerini koyan arkadaşlarımızın maşallahı var :) bide okudum şuan rahmimiz portakal büyüklüğünde falanmış diyorum nerde o portakal ben niye hissetmiyorum :) uzun süre görmeyince bebeğimi tedirginlikler başladı tabi bende :)
merhaba kızlar,
öncelikle herkese iyi ve sağlıklı haftalar diliyorum
son iki haftadır ciddi bel ağrısı yaşıyorum. hamilelikten önce tüm gün temizlik yaptığımda belim ağrırdı şimdilerde bir şey yapmasam da gece yandan yana dönerken beni zorlayacak kadar ağrı oluyor.
bel ağrısı için henüz erken bir dönem değil mi
benim gibi ağrı çeken arkadaşlar var mı
Bak alnız değilmişim..iki gündür nasıl bel ağrısı ile uyanıyorum ben de inan( acaba çok uyuyorum,çok uyumaktan mı oluyor bilemedim..
Bir çoğu kilo alıyor yada gazdan şişiyor heveslendikleri için biraz daha abartabiliyorlar, sen takılma onlara doktorun farklı bir durum görse bunu sana söyler zaten...Bazen burdan etkilenip merakımdan soru soruyorum.En son adamcağız derin bir nefes alıp nasıl düzelticez bu internetde yazılanları, kullaktan dolma şeyleri dedi ve bana internetden okuma dedi :) yalnızca 1 internet sitesi önerdi orda yalnızca ingilizce yazıyor isteyen olursa adresi verebilirim.
canım sıcak suyu beline ve karnına koyma ayaklarına koy koyarsan sıcak su kasları falan gevşetiyo ilk zamanlar tehlikeli bi durum yani sıcak sudan uzak durmak lazımcok uyumaktan da olabilir ama sanırım hassaslaşıyoruz giderek.
ben iki gün önce sıcak su lastiğini koydum belime agrıyı geçiricem diye. hava da soguk malum, iyi geldi sandım önce sonra bel agrısı bel acımasına dönüştü ve ben eğilip dogrulamaz hale geldim. bir daha kendi bildiğime kesinlikle böyle bir şey yapmayacagım :/
benim ağrı genel olarak neden kaynaklanıyo bilmiyorum ama hamilelik döneminde eskisi gibi ev işi yapmak mümkün olayacak sanırım. parça parça yapmak gerekecek her şeyi, çok çabuk yoruluyorum
inşallah bidaha yaşamazsın aynı kabusu cnmGünaydın canlar dün akşam benden bir miktar kan geldi bir anda alt üst oldum sonra apar topar hastahaneye çok şükür iyiymiş bebeğim kalp atışını gördüm böyle pıt pıt allahıma şükürler olsun şimdi evde dinleniyorum dua edin ne olur.
günaydın kızlar hayırlı sabahlar ...gerçekten öyle, dün tüm gün migren ağrısı ile kıvrandım.. ağrı kesici yazdırmayı da unutuyorum doktoruma, çekiyorum sonra.
canım parol kuallanabilirsin hamileleler kullanabiliyor banada doktorum vermişti..parol, minoset ve tamol gebelerin kullanabildiği ağrı kesiciler kızlar aklnızda olsunben de dun aşırı derece baş agrısı cektim. Alkazeltzer aldım ama sonra da pişman oldum, prospektusunde gebelikte kullanımı için doktora başvurunuz yazıyordu. Sizin kullandığınız ağrı kesiciler hangileri??
ben de çok sıkılıyorum anaokulu öğretmeniyim hep çalışmıştım bu yaşıma kadar çocuklarla oyun oynamayı onlara hikaye anlatmayı herşeyi çok özledimmerhabaa hamiş anneler nasılsınız bakim? yaa uff kızlar ben hamile kalmadan bir ay önce fln işten ayrıldım..şimdi hamile olduğum için işe girmek istemedim..ama zaman bir türlü geçmiyor.ben çok sıkılıyorum evde olmaktan,kafayı yicem.ben böyle 6-7 ay nasıl geçiririm?hormonlarda bir taraftan iyice depresyona gircem diye kokuyoruummm....
artık bebişlerimize bşyler örmeye başlarsak oyalanırız bence.canımm ne güzel oyalanıyorsun sen..ben iyice psikolojim bozuldu galiba,hiçbirşey yapmak istemiyor cnm...bütün arkadaşlarım çalışıyor,gündüz herkes işinde gücünde,akşam zaten sorun yok eşim gelinc herşey güzelama gündüz kendimi boş işe yaramaz bişey gibi hissediyorum...bence benim kendime bi uğraş bulmam lazım ama ne??
canım çok güzel ya kocaman olmuş minişin maşallahbiz geldik hanımlar herkese merhaba:)
umarım herkes iyidir miğde bulantılarınız biraz olsun hafiflemiştir.
bizde doktor kontrolümüzden geldik, bizim ufaklığı gördük maşallah hiç yerinde sabit durmadı bir o yana bir bu yana dolanı durdu çok hareketliydi, doğru düzgün fotoğrfnı bile çekemedi doktorumuzbugün 12+0 ız günüyle orantılı gidiyoruz boyumuzda 5 cm olmuş
cinsiyete gelince şu anda birşey belli olmaz oluşma aşamasında dedi, eşimle bizde baya baskı yaptık bir yorumunuz vardır illaki dedik görünmüştür birşeyler
oda dayanamadı kesin ve net olarak düşünmeyin ama bana göre şu anda Erkeğe benzettim dedi kesin sonuç haftaya pazartesi 2li testimiz var o zamana net olabilir dedi.
tabi çok ama çok kız isteyen eşim öğrendiği anda suratı bir değişti hala kabul etmiyor kendisi kızım o benim diyebende onun sayesinde inanamadım kesin olarak ailemize birşey söylemedim hatta ihtimalini bile
ve buda net olarak tek yan pozumuz diğerleri hep karışık
nub teorisinden anlayan arkadaşlar siz neye benzettiniz yorumlarınız nedir
resmin sol tarafına bi çıkıntı var sanırım nub teorisine göre bu pipi oluyor ay teyzesi yesin onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?