2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canım çok teşekkür ederim.Büyük kız 2. sınıfa gidiyor.öğretmeni o kadar çok ödev veriyor ki anlatamam.Hadi kızım hadi kızım demekten bıktım(gerçi sende öğretmenmişin ödev konusunda ne düşünüyosun bilmiyorum:26: )
oğlan kucaktan indiği anda basıyo yaygarayı(bütün gün görmediğinden kokumu istiyo galiba )
kocam da tezini yazıyo sürekli meşgul..
Ben demedim ama vücudum benden habersiz YETEEERRRRR dedi bence

canım çok teşekkür ederim iki çocukla hayat gerçekten çok zor.Annelerimiz nakadar dayanıklıymış.Ben işe başlayı 1 ay oldu pertim çıktı :))

Son düzenleme:
hamileliğimde bir dönem doktorumuzda şüphelenmişti
gerçekten zor bir durum Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

ben anasınıfı öğretmeniyim canım ödev konusunda yorum yapamicimmm :))
bu bebişlerin hepsi kucak çocuğu mu ne bizimki de hep kucak istiyor zor bir durum
çalışınca.. hem iyi bir anne olmaya çalışmak..
ama sen sanırım bunların hepsini yapmışın
kendini unutmuşun arkadaşım bundan sonrası için önüne bak
kendine zaman ayır çocuklar büyüyor iş oluyor ama sağlık geri gelmiyor

canım çok teşekkür ederim iki çocukla hayat gerçekten çok zor.Annelerimiz nakadar dayanıklıymış.Ben işe başlayı 1 ay oldu pertim çıktı :))

benim annem de öyle diyor,çocuk bakmak çok zor olmuş diyor :) bizim zamanımızda böyle mutfak aletleri de yoktu herşeyi elimizde yapardık şimdi ona ragmen zor diyor.
allah hepimize kolaylık versin.

pekmez mevzusu yeni yeni öğrenilen bir bilgi anladığım kadarıyla. bilmiyor olabilir...
sen bilirsin canım ama şart mı yani bisküvi? tam bugday ekmegi de kullanabilirsin.
ben hiç bulamaç yapmayı düşünmüyorum açıkçası. benimle kahvaltı yapıyor mesela. hepsinden ayrı ayrı veriyorum. yumurta, peynir şimdilik. pekmezi de ayrıca veriyorum peynirle çakışmasın diye. p.tesi dr kontrolü var bakalım ne dicek. cuma günü 7 aylık oluyoruz. daha çok az ek gıda veriyorum. kilosu 10 kg oldu. yoğurt vermeyi aksatmıyorum bir tek.

bugün ilk çorbamızı yaptım...
yoğurt meyve tadıyoduk ama ilk çorbamız..
et suyu vardı bi gün öncesinden...içine biraz brokoli,karnıbahar,kabak, yeşil biber(C vitamini deposu olarak bildiğimden yoksa hiçbi tarifte duymadım doğrusu)...kaynadıktan sonra biberleri aldım içinden diğerlerini biraz da tam buğday ekmeği ekledikten sonra çektim....1kaşık da zeytinyağı...
gerçi kızım kaşık istemiyo..yoğurdu bile zor bela yediriyorum diyebilirim...
aslında su içerken bardağa saldırıyo...yada eline ekmek verdiğimizde deli gibi seviniyo evire çevire yalıyo...
ama kaşıkla biişe veremiyorum...alışmak zorunda biliyorum ama nası ?
son 1,5 ayda 300 gr aldığı için özellikle yüklenmemiz gerekiyor ekgıdaya ama yedirmek şimdiden oldukça zor

kaşık maması aldım yemiyo...biraz sulu yapıp biberonla veriyorum tadı gelince istemiyo...
devam sütü kullanmadık henüz kullanmalı mıyız onu da bilmiyorum..
şimdiye kadar sadece anne sütü aldı...sadece doğduğu hafta mama yedi sütüm gelmediği için..
şimdi ise sütüm yetmiyor anlaşılan..
son günlerde gece her saatbaşı uyanıyo...uyku konusu hala çok sorunlu...
işte bizden haberler böyle...
herkesin bebişlerine Rabbim sağlık sıhhat versin....

ha bu arada dr muhallebi dedi..
1çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pirinçunu
1 tatlı kaşığı pekmez

bizimki kaşık istemediği için biraz sulu yapıp biberonla yedirmeye çalışıyorum..hepsini yemiyo tabi ama yine de faydası oluyodur inşallah..

dün pirinç unu yerine nişasta koydum..bi fark yok gibiydi ama bu konuda bilgisi olan var mı acaba...aynı şeyler gibi geldi bana annem de bişe olmaz dedi diye denedim ama doğrusu sadece kulaktan dolma bilgiydi

canım her ikisinin de besin değerleri açısından bir farkı yok damak tadına göre evde bulunma durumuna göre istediğinle veya karıştırarak yapabilirsin muhallebini hatta muhallebiyi yaptıktan sonra tatlandırmak farklı tatlar katmak için meyve püresi de ilave edebilirsin.. ama kaşıkla vermeye devam et bence, biberonla verdiğin sürece kaşığa alışması zorlaşır.. bi de aç olduğu zamanlarda kaşıkla vermeyi dene hemen biberon verme..

HGORGULU gecmis olsun

Deryaf kuzum sen ne yediriyosun bu cocuga masallah 10 kg. Benim tatlisim 8400 du bu ay. Bana da bir el at gulum sevabina

HGORGULU gecmis olsun

Deryaf kuzum sen ne yediriyosun bu cocuga masallah 10 kg. Benim tatlisim 8400 du bu ay. Bana da bir el at gulum sevabina

bişey yedirmiyorum ya zorlamıyorum çocuğu :) bi ara muhallebi verdim baktım sadece kilo aldırmaya yarıcak onu da bıraktım. regl döneminde falan sütüm olmazsa o zaman yapıyorum. her gün yoğurt veriyorum mutlaka, yarım su bardağı. bu ay tattırmayla geçti. elma, armut, trabzon hurması, avokado verdim. çorba mevzusu hala kafamda oturmuş değil :) hee bi de yumurta verdim 3 sabah ve peynir. pekmeze de başladım her gün bir çay kaşığı. benden bu kadar şimdilik. dr ne diyecek bilmiyorum. aslında daha çok vermem lazım sanırım...
kendim iyi besleniyorum bu arada. kahvaltımı tam yapıyorum özellikle. tereyağından yumurtasına peynirine hepsini tam yiyorum. bunlar da süte geçiyor sanırım ve kio veriyorum bu arada en şahanesi de bu :)

Sutun yariyor demek ki. Ben son bes gundur hergun bir cay b. yogurt, yarim cb sebze corbasi, yarim cb meyve puresi veriyorum. O da yerse.

Yeyip yeyp kilo mu veriyosun bir de gicikk masallah sana

Kızlar bizde yavaştan ek gidaya geçtik benim kızım da sütümü sagip biberonla verirdim geçen gün bi baktım biberon alinca ögürüyor ben disarda olduğumda annem mama versin diye aldım onu da içmiyor muhallebisine katayım dedim onu da almadı sonra muhallebiye anne sütü kattım onu da yemiyor bende sade su ve pirinç unu pişirdim ağzını aça aça yedi ben şok kahvaltiya geçmedim ama bulamaç yiyeceğini sanmıyorum bizimki ekmeği ekmek yemeği yemek olarak yiyecek biberona alıştırmak istedim ama sanırım olmayacak disarda falan rahat olurdu şimdi alıştırma bardağına meyve suyunu koyuyoruz döke saça dişini kasiyarak içiyor bide elleriyle saldiriyor kendisi tutup içecek mis

Benimkide gece tam 1.5 saatte bir memeye kalkıyor.dün eşime dedimki malum yüzüm yamuk.Aptamil ısıt sen içir ben dinlenmeden bu yamuk halimden kurtulamayacağım.Ama bizim eşşek sıpası diliyle ittirmiş almamış mamayı.Tabi yine ben kalkıp meme vermek zorunda kaldım.nasıl alıştıracağım ben bunu mamaya..Allah rızası için yardımm bu felçli hatuna

slmlar 4 temmuzda beklerken oğlum 27 haziranda süpriz yaparak geldi :) aranıza yeni katıldım diyebilirim

u.
canım bir ihtimal mamayı sevmemiş olabilir.bizimki ilk aptamil kullandık,kabız oldu.ikinci SMA kullandık, tadını beğenmedi ama ısrar ettik o ay kilo alamadı ve saat başı kalkıyordu mamaya çünkü çoook az yiyordu.en son buradan bir arkadaş tavsiyesiyle bebelac başladık.tadını beğendi ve güzel kilo almaya devam etti.bide memeye alıştığı için tabi biberona alıştırmak zor olur kanımca...biberonun emziğinin akışı çok önemli ondada gol yedik oradan biliyorum :) benden tüyolar böyle :))

bence de bi şekilde alışmak zorunda..inşallah fazla direnmez:26:

kilo mu veriyosun..MAŞALLAH sana

ne zamna düzene girecekler acaba

tabii ki şart degil ama ekmegi denedim benimkiler bogulacak gibi oldular.
zaten peyniri biraz zor yiyorlar.
pınarın bebek labnesini önerdi ikiz anneleri topiginden bir arkadaşım,onu çok severek yiyorlar.
ama ben niyeyse hala ısrarla peynir mayalıyorum

kizlar biZ bir ay gecikmeli 6 aylik asisi olacaz kozim 7 aylik saglikocago ates yoksa yapariz dedi tereddutteyim.bu arada bir aydir ugrasiyotrum kizim anca gel babasi yapmaya basladi.yaptigi elini sonra yumruk yapip agzina sokuyor sevinerek.emekleme pozisyonunda agliyor besikten tutunup kalkmaya basladi yari beline kadar bu yuzden besigin on kademesini indirmiyorum.yogurtlu corbaya bayiliyor.su an hedefim bay bay ogretmek.hii birde cak yapiyoruz elimize.6.ayda gel babasi yapan bebekleri okurken super zeka diyodum olsun ogrendik bizde.bu arada pitir pitir yuruyoruz kollarinin altindan tutunca.beni parmaginda oynatiyir elinden sevdigi seyo alinca cikardigi sese hastayim ama ardindan agliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…