canım ya bende iki çocukla kariyer hayatıma maalesef ara vermiş bulunmaktayım (öğretmenim)
ilk doğumdan sonra eşim arkadaşlarına hala beni hiç bakımsız görmediğini
hep üstüm başım düzgün tırnaklarımın ojeli olduğundan bahsetmiş bunu arkadaşı söylemişti
2. çocuktan sonra artık hiç kendine bakmıyorsun
vakit ayırmıyorsun dedi belli etmesemde çok üzüldüm aslında ayıracak vaktim yok..
dediğin gibi bence çocukların stresi ve iş yükü psikolojik ve bedenen yıpratıyor insanı
kendine dikkat et canım tekrar geçmiş olsun
canım süt veren giyimine dikkat etmeli falan filan ama
bence nazara geldin sen.
iki çocugun var çalışıyorsun maşallah güzelsin üstüne bir de dogum kilolarını hemen verdiysen
ve prestijli bir işte çalışıyorsan tamam işte.
büyüklerimiz mezarların yarısı nazardan ölenlerle doludur der. allah muhafaza.
tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda daha da güzel olursun.
şimdi nasılsın??
hamileliğimde bir dönem doktorumuzda şüphelenmiştiarkadaşlar daha önce kendi bebegim için dua isteömiştim Allah razı olsun hepinizden çok şükür bebegim iyi şimdide ablamın bebegi için istiyorum lütfen dualarınızda ona da yer verin 20 haftalık hamile ve spina bifida ve down sendromu riski çok yüksek Rabbim bizi evlatlarımızla sınıyor bunada şükür.. inşallah bi şey çıkmaz sağlıkla dogar yavrumuz aminn Allah ım
Canım çok teşekkür ederim.Büyük kız 2. sınıfa gidiyor.öğretmeni o kadar çok ödev veriyor ki anlatamam.Hadi kızım hadi kızım demekten bıktım(gerçi sende öğretmenmişin ödev konusunda ne düşünüyosun bilmiyorum:26: )
oğlan kucaktan indiği anda basıyo yaygarayı(bütün gün görmediğinden kokumu istiyo galiba )
kocam da tezini yazıyo sürekli meşgul..
Ben demedim ama vücudum benden habersiz YETEEERRRRR dedi bence
canım çok teşekkür ederim iki çocukla hayat gerçekten çok zor.Annelerimiz nakadar dayanıklıymış.Ben işe başlayı 1 ay oldu pertim çıktı :))
canım bitkisellikle dogallıkla kafayı bozmuş doktorumun tarifiydi bu.
inanır mısın yaptım ve begenmedim ben de.
hipp in bisküvisi de çok pahalı geldi bana.kutuda da azıcık var.doktor yapmıcaksan hipp al demişti.
eti cici bebe vercem ben
ha bu arada dr muhallebi dedi..
1çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pirinçunu
1 tatlı kaşığı pekmez
bizimki kaşık istemediği için biraz sulu yapıp biberonla yedirmeye çalışıyorum..hepsini yemiyo tabi ama yine de faydası oluyodur inşallah..
dün pirinç unu yerine nişasta koydum..bi fark yok gibiydi ama bu konuda bilgisi olan var mı acaba...aynı şeyler gibi geldi bana annem de bişe olmaz dedi diye denedim ama doğrusu sadece kulaktan dolma bilgiydi
Deryaf kuzum sen ne yediriyosun bu cocuga masallah 10 kg. Benim tatlisim 8400 du bu ay. Bana da bir el at gulum sevabinapekmez mevzusu yeni yeni öğrenilen bir bilgi anladığım kadarıyla. bilmiyor olabilir...
sen bilirsin canım ama şart mı yani bisküvi? tam bugday ekmegi de kullanabilirsin.
ben hiç bulamaç yapmayı düşünmüyorum açıkçası. benimle kahvaltı yapıyor mesela. hepsinden ayrı ayrı veriyorum. yumurta, peynir şimdilik. pekmezi de ayrıca veriyorum peynirle çakışmasın diye. p.tesi dr kontrolü var bakalım ne dicek. cuma günü 7 aylık oluyoruz. daha çok az ek gıda veriyorum. kilosu 10 kg oldu. yoğurt vermeyi aksatmıyorum bir tek.
HGORGULU gecmis olsun
Deryaf kuzum sen ne yediriyosun bu cocuga masallah 10 kg. Benim tatlisim 8400 du bu ay. Bana da bir el at gulum sevabina
bugün ilk çorbamızı yaptım...
yoğurt meyve tadıyoduk ama ilk çorbamız..
et suyu vardı bi gün öncesinden...içine biraz brokoli,karnıbahar,kabak, yeşil biber(C vitamini deposu olarak bildiğimden yoksa hiçbi tarifte duymadım doğrusu)...kaynadıktan sonra biberleri aldım içinden diğerlerini biraz da tam buğday ekmeği ekledikten sonra çektim....1kaşık da zeytinyağı...
gerçi kızım kaşık istemiyo..yoğurdu bile zor bela yediriyorum diyebilirim...
aslında su içerken bardağa saldırıyo...yada eline ekmek verdiğimizde deli gibi seviniyo evire çevire yalıyo...
ama kaşıkla biişe veremiyorum...alışmak zorunda biliyorum ama nası ?
son 1,5 ayda 300 gr aldığı için özellikle yüklenmemiz gerekiyor ekgıdaya ama yedirmek şimdiden oldukça zor
kaşık maması aldım yemiyo...biraz sulu yapıp biberonla veriyorum tadı gelince istemiyo...
devam sütü kullanmadık henüz kullanmalı mıyız onu da bilmiyorum..
şimdiye kadar sadece anne sütü aldı...sadece doğduğu hafta mama yedi sütüm gelmediği için..
şimdi ise sütüm yetmiyor anlaşılan..
son günlerde gece her saatbaşı uyanıyo...uyku konusu hala çok sorunlu...
işte bizden haberler böyle...
herkesin bebişlerine Rabbim sağlık sıhhat versin....
Benimkide gece tam 1.5 saatte bir memeye kalkıyor.dün eşime dedimki malum yüzüm yamuk.Aptamil ısıt sen içir ben dinlenmeden bu yamuk halimden kurtulamayacağım.Ama bizim eşşek sıpası diliyle ittirmiş almamış mamayı.Tabi yine ben kalkıp meme vermek zorunda kaldım.nasıl alıştıracağım ben bunu mamaya..Allah rızası içinyardımm bu felçli hatuna
bence de bi şekilde alışmak zorunda..inşallah fazla direnmez:26:canım her ikisinin de besin değerleri açısından bir farkı yok damak tadına göre evde bulunma durumuna göre istediğinle veya karıştırarak yapabilirsin muhallebinihatta muhallebiyi yaptıktan sonra tatlandırmak farklı tatlar katmak için meyve püresi de ilave edebilirsin.. ama kaşıkla vermeye devam et bence, biberonla verdiğin sürece kaşığa alışması zorlaşır.. bi de aç olduğu zamanlarda kaşıkla vermeyi dene hemen biberon verme..
bişey yedirmiyorum ya zorlamıyorum çocuğu :) bi ara muhallebi verdim baktım sadece kilo aldırmaya yarıcak onu da bıraktım. regl döneminde falan sütüm olmazsa o zaman yapıyorum. her gün yoğurt veriyorum mutlaka, yarım su bardağı. bu ay tattırmayla geçti. elma, armut, trabzon hurması, avokado verdim. çorba mevzusu hala kafamda oturmuş değil :) hee bi de yumurta verdim 3 sabah ve peynir. pekmeze de başladım her gün bir çay kaşığı. benden bu kadar şimdilik. dr ne diyecek bilmiyorum. aslında daha çok vermem lazım sanırım...
kendim iyi besleniyorum bu arada. kahvaltımı tam yapıyorum özellikle. tereyağından yumurtasına peynirine hepsini tam yiyorum. bunlar da süte geçiyor sanırım ve kio veriyorum bu arada en şahanesi de bu :)
Benimkide gece tam 1.5 saatte bir memeye kalkıyor.dün eşime dedimki malum yüzüm yamuk.Aptamil ısıt sen içir ben dinlenmeden bu yamuk halimden kurtulamayacağım.Ama bizim eşşek sıpası diliyle ittirmiş almamış mamayı.Tabi yine ben kalkıp meme vermek zorunda kaldım.nasıl alıştıracağım ben bunu mamaya..Allah rızası içinyardımm bu felçli hatuna
pekmez mevzusu yeni yeni öğrenilen bir bilgi anladığım kadarıyla. bilmiyor olabilir...
sen bilirsin canım ama şart mı yani bisküvi? tam bugday ekmegi de kullanabilirsin.
ben hiç bulamaç yapmayı düşünmüyorum açıkçası. benimle kahvaltı yapıyor mesela. hepsinden ayrı ayrı veriyorum. yumurta, peynir şimdilik. pekmezi de ayrıca veriyorum peynirle çakışmasın diye. p.tesi dr kontrolü var bakalım ne dicek. cuma günü 7 aylık oluyoruz. daha çok az ek gıda veriyorum. kilosu 10 kg oldu. yoğurt vermeyi aksatmıyorum bir tek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?