yok canım çok hastası var ama farklı davranmıyo ya gayet iyi muayenehaneinde 3 boyutlu vrmış komşum sırf onun için gidiyomuş o da çok memnun
sen gittinmi canım ahmet beye ondan alıcaktın diğimi randevuyu belki bidhakine ona giderim çok kararsız kalmıştım bahara devam edeyim dedim..
hayırlı olsun canım ne güzel bi doktormuş öyle bizede böylesi denk gelse keşkekızlaaar ben geldim, bebişimin hareketlerini gördüm çok şükürilk başta uyuyordu doktor amca şöyle bir salladı karnıma vurdu uyandırdı Sonra da "vay siz misiniz beni uyandıran" der gibi kıpır kıpır kıpırdandı sıpam Bir de poz verdi, resmini aldık ama şimdi yükleyemiyorum:26:. Kollar ayaklar her bişeyi tamam, dolaşımını kontrol etti, normal Bulantılar devam ettiğinden 10 gün daha rapor aldım İkili testi cuma günü yapacağız. İnşallah tertemiz çıkar. Bir de ben geç yumurtlamıştım, biz beş gün geriden geliyorduk her hafta, bu hafta iki günlük arayı kapatmış, 3 gün gerideydi:119:Bir kötü haber (bu da nazar boncuğumuz) bir kg. daha verirsem hastaneye yatacağım ama bebek gayet sağlıklı
Doktor amcanın dediklerini de aktarayım size;
1)Gelecek hafta kulakları oluşacak o yüzden iletişime başlıyoruz
2)Yüksek ses, ani ışık değişimleri ve özellikle bas sesler bebeğin gelişimini yavaşlatıyormuş, bunlardan uzak durulacak ve özellikle yattığımız odada ses ışık olmayacak, televizyon karşısında uyunmayacak
3)Günde 1,5 lt su içmem yeterli imiş
4)Bu haftalarda yoğun duygu patlamaları olabileceği için önemli kararlar almayın vee bol bol naz yapın dedi
İşte böyle
hepsi çok güzel canım ama biraz erken değilmi benim de gözüm kalıyo kıyafetlerede dedim bi cinsiyeti belli olsunBunlarda bizim şimdiye kadar ki hediyelerimiz ama ayıcıklı tulumu kendim aldım
canım ilkini anladımda öteki hangi site faceden atabilirmisinKızlar dün paylaştıgım kıyafetlerin benzerleri gene gelmiş ben aldım iki tane..bakmak isteyen varsa...vip......n sitesi..hani ilk kapan seperine atıyo bitiriyo ya o sitelerden biri.isteyen olursa adını söylerim:)
göz makyajı bende yapıyoum ama duyduğuma göre gözden vücuda kimyasallar daha çabuk geçiyormuş...Ama hiç birşey sürmedende olmuyorki iş yerinde..Biraz kendimizi iyi hissetmemiz için bişeyler sürmeliyiz
günaydın kızlar şimdi doktordan geldim, neler oldu anlatayım.
kan verdim toxoplazma, rubella vs için sonuçları yarın alacam.
onun dışında 10 gün önce kanamam olmuştu, sorun yokmuş şu an bebeğimiz gayet sağlıklı, gelişimi iyi dedi doktor.
buarada bizim doktorda, ağzından cımbızla laf alınanlardan,
o yüzden adamı sürekli soru yağmuruna soktum.
yükses sesi sordum, zararı olmamıştır dedi, düğüne gitmiştimde, sanırım o sürekli maruz kalanlara.
sonra ikili testin tarihini sordum,özel hastaneye gidiorum ben, hastane ücretini karşılamıor pahalı dedi,
o yüzden 1 ay sonra 3 lü test yapalım dedi.
bende ücret önemli deil, gerekliyse yaptıralım dedim, yok önemli deil, zaten 3 lü testle aynı kapıya çıkacak dedi.
bilemiorum siz ne düşünüorsunuz?
buarada demir hapı verdi, içinde folik asitte varmış o yüzden folbiolu bırak gerek yok dedi.
hastaneden çıkınca yolun üstünde sağlık ocağı vardı, akıllılık yapıp gidip kayıt oldum, çok ilgilendiler,
ebeyle falan tanıştırdı aile hekimimiz, kilomu tansiyonumu ordada ölçtüler.
tetanoz aşısı için falan biz sizi ararız dediler.
işte olanlar bu şimdilik
ha bu arada ultrasonda bana kız gibi geldi, nub teorisi aklıma geldi,çıkıntı paraleldi, eşim erkek istior ama bakalım hayırlısı.
bide dün akşam baya çikolata yedim, sonra karnıma sancı girdi, sanırım bebişim enerjiden hopur hopur hopladı
ayy yeter ne çok konuştum, dolmuşum hehe
yorumlarınızı bekliorum.
hoş sabahlar kızlar bugün 8 hafta olduk ama perşembe kontrol var kan tahlilleri normal ama doktor şekere tekrar bakalım dedi.facede toplansak bir grup mu kursak diyorum
merhaba kızlar,
öncelikle herkese iyi ve sağlıklı haftalar diliyorum
son iki haftadır ciddi bel ağrısı yaşıyorum. hamilelikten önce tüm gün temizlik yaptığımda belim ağrırdı şimdilerde bir şey yapmasam da gece yandan yana dönerken beni zorlayacak kadar ağrı oluyor.
bel ağrısı için henüz erken bir dönem değil mi
benim gibi ağrı çeken arkadaşlar var mı
canımm ne güzel oyalanıyorsun sen..ben iyice psikolojim bozuldu galiba,hiçbirşey yapmak istemiyor cnm...bütün arkadaşlarım çalışıyor,gündüz herkes işinde gücünde,akşam zaten sorun yok eşim gelinc herşey güzelama gündüz kendimi boş işe yaramaz bişey gibi hissediyorum...bence benim kendime bi uğraş bulmam lazım ama ne??
Kızlar doğal sürme sürmeyi deneyin bence tabi waterprof kalemler kadar rahat olmaz ama en azından bebişe zararı olmaz. Zaten kimyasalların vucuda en kolay geçeceği yer de orasıdır kalem ya da eyeliner sürdüğümüz yerdir herhalde.
çok geçmiş olsun canım inaşşalah en kısa zamanda çıkarsınBiz 2 gündür hastahanede yatıyoruz kanamam yok dün yine kahverengi salyA gibi akıntı geldi bugün İyiyiz çok şükür serum. Veriyorlar dua edin olur mu canlar:)))
Bende şimdi kuru baklagilleri araştırıyodum bana bi arkadaşım pirinç pilavının hiçbir faydası yok bulgur ye demişti ama öyle değilmiş yani bulgurda daha fazlaymış ihtiyaç duyduklarımız ama pirinçte içinde çok önemli vitaminler barındırıyormuş ayrıca kuru fasulye.ıspanak vs bunlarda faydalıymış benim derinlemesine bir araştırma yapıp yeni bir besin düzeni oluşturmam lazım hem çok sıkıldım aynı şeyleri yemekten biber dolmasınada pirinç yerine bulgur koyun diyorlar. Balıktada somon ve uskumruyu tercih etmeliymişiz
burası hareketliliğinbi kaybetmesin diye biraz daha bekleyeylim dedik yeni gelenler olabilir diyeEvet kuralım yaa güzel olur hem sonradan da haberleşiriz. Hadi sen kur burda paylaş biz de de üye olalım
Evet ben varım malesefAma bende zaten bel fıtığı var. Ama kuzenimin eşi de hamileliğini öğrendikten kısa bi süre sonra bel ağrıları başladı (korkutmak gibi olmasın) doğuma kadar devam etti. Hep beline bi yastık koyuyodu otururken.
Çalışma hayatından ev hayatına direkt geçiş yapınca zor oluyo tabi. Ben internet üzerinden çalıştığım, gurbette ve küçük bir şehirde yaşadığım için hep evdeyim. Geçen sene İstanbul'daki hem çalışıp hem okuduğum günleri arıyorum bazen ama düşünüyorum da şimdi o tempoyu kaldıramam gibi geliyo. Benim tercümeler çok boş bırakmıyo zaten beni. Onun dışında kitap ve kur'an okuyorum. İşte buraya takılıyorum. Aşerdiğim şeyleri pişiriyorum ev işleri derken gün geçiyo zaten.
Ama benim sana asıl tavsiyem el işi. Örgü çok kolay ve insanı çok rahatlatıyo. Bebişlerimiz yaz bebeği olacak ama 3 aylıkkken falan havalar yavaştan soğumaya başlar o zaman için yelekler falan yapabilirsin. Hem ürettikçe psikolojin düzelir hem de örerken vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın.
ben de görüyorum cnm onları adını vermedikleri site yok ama bizimki göze battı işte tadımz kaçtı başka bşy değilcanım mayıs annelerinin 1126. sayfasına bak resmen liste yapmışlar sitelerin adını..
kızlar eşim grip oldu, iki gündür annesinin evinde:26: arada bizi özleyip geliyor ama maalesef kovuyorum çünkü bana bir bulaşırsa hastaneyi garantileriz,Allah korusunAnnem geldi, bana bakıyor. Keşke daha önce çağırsaymışım. Bana yemek yedirme konusunda bebekliğimden beri annemin üstüne yoktur çünkü Üç gündür 300 gr kadar aldım bir de dün doktor çıkışı annemle dolaştık biraz, ilk hamiş pantolonumu aldım, aman ne rahat şeylermiş onlar öyle tasarım harikası valla Gerçi kenarında köşesinde minik kalpler fln var ama idare edeceğiz artık
benim de pantolonlarım olmuyor kızlar yaselamlar herkese , kızlar işteyim ve midem çok kötü, şimdiye kadar birkaç defa istifra ettim, özellikle acıktıkça bulantı artıyor, krakersiz adım atamaz hale geldim, eşim bir koli almıştı 6. haftadan beri günde 2-3 paket bitiriyorum,süt yumurta sarımsaklı yemekler düşünürken bile beni bitiriyor. Başka bir sıkıntım yok çok şükür, bu arada benimde pantolonlarım sıkmaya başladı, bir düğmesini açıyorum, bugün hamile pantolonu almak istiyorum bakalım bulabilecekmiyim .
ben de senin gibi gün sayıyorum cnm son 8 günümüz kaldı.çok özledim miniğimiGünaydın kızlar
Bebeğimi uzunz amandır görmüyorum. Sağlığı nasıl, ne kadar büyüdü çok merak ediyorum. Randevum haftaya cuma. Zaman zor geçiyor
kapalı bir hediye paketi taşıyoruz cnm nasıl bşy çıkacağını asla bilemeyiz bazen testler bile yanlıyor ama ben kendi adıma eğer yaptırmazsam içim içimi yer ve vicdan azabı duyarım.bide özel eğitim kurumunda öğretmenlik yaptm bir süre down sendromunun ne olduğunu o zaman daha iyi anladım 2 ay ağlamaktan helak olmuştum, anne baba ayrı acı çekiyor çocuk daha bi ayrı.2li test yüksek ihtimalle belirliyor olup olmadığını o yüzden ben yaptrmaktan yanayım.allahım hiçbirimizi böyle bir acıyla imtihan etmesin inşallah sağlıklı sıhatli doğsun süt kokulu meleklerimiz.AMİİİİNNNNgunaydın bu hafta ıkılı teste gıdecek arkadslar varmı bende haftaya gıdecegım ama telas sardı benı.aslında ıkılı testte saptanabılen sadece down sendromlu bebekler bu ultrason olcumundede ense kalınlıgından ve burun kemıgınde anlasılıyor.ama ögrendım kı spastık ozurlu cocuk olması,otızm,zeka gerılıgı,sagırlık,korluk ultrasonda ve hıc bır testte bılınebılen bırsey degılmıs ne yazıkkı.allahım saglıkla bebeklerımızı kucagımıza almak nasıp etsın ınsallah.hıcbırseyın garantısı yok yanı.bunun ıcın ıkılı testte kararsızım.bu konuda sızler ne dusunuyorsunuz.
soğuk içilirse kabızlık sıcak içilirse ishal yapıyo cnm yada tam tersi miydi acaba:44:öyle bşy işte yani ılık içersen bağırsaklarını da güzel çalıştırır.bizim için şu an kabızlık hiç iyi değil.süt kabızlık yapmaz mı yaaa bende de kabızlık problemi oluyooo
günaydın kızlar şimdi doktordan geldim, neler oldu anlatayım.
kan verdim toxoplazma, rubella vs için sonuçları yarın alacam.
onun dışında 10 gün önce kanamam olmuştu, sorun yokmuş şu an bebeğimiz gayet sağlıklı, gelişimi iyi dedi doktor.
buarada bizim doktorda, ağzından cımbızla laf alınanlardan,
o yüzden adamı sürekli soru yağmuruna soktum.
yükses sesi sordum, zararı olmamıştır dedi, düğüne gitmiştimde, sanırım o sürekli maruz kalanlara.
sonra ikili testin tarihini sordum,özel hastaneye gidiorum ben, hastane ücretini karşılamıor pahalı dedi,
o yüzden 1 ay sonra 3 lü test yapalım dedi.
bende ücret önemli deil, gerekliyse yaptıralım dedim, yok önemli deil, zaten 3 lü testle aynı kapıya çıkacak dedi.
bilemiorum siz ne düşünüorsunuz?
buarada demir hapı verdi, içinde folik asitte varmış o yüzden folbiolu bırak gerek yok dedi.
hastaneden çıkınca yolun üstünde sağlık ocağı vardı, akıllılık yapıp gidip kayıt oldum, çok ilgilendiler,
ebeyle falan tanıştırdı aile hekimimiz, kilomu tansiyonumu ordada ölçtüler.
tetanoz aşısı için falan biz sizi ararız dediler.
işte olanlar bu şimdilik
ha bu arada ultrasonda bana kız gibi geldi, nub teorisi aklıma geldi,çıkıntı paraleldi, eşim erkek istior ama bakalım hayırlısı.
bide dün akşam baya çikolata yedim, sonra karnıma sancı girdi, sanırım bebişim enerjiden hopur hopur hopladı
ayy yeter ne çok konuştum, dolmuşum hehe
yorumlarınızı bekliorum.
cnm şu 8 kilo kaybeden arkadaş sendin sanırım dimi allah en kısa zamanda acil şifalar versin inşallah.kanaman da kahveye dönmüş yavaş yavaş yok olacak sanırım bu iyi bi haber.allahım meleğini sana bağışlasın inşallahBiz 2 gündür hastahanede yatıyoruz kanamam yok dün yine kahverengi salyA gibi akıntı geldi bugün İyiyiz çok şükür serum. Veriyorlar dua edin olur mu canlar:)))
Kızlar doğal sürme sürmeyi deneyin bence tabi waterprof kalemler kadar rahat olmaz ama en azından bebişe zararı olmaz. Zaten kimyasalların vucuda en kolay geçeceği yer de orasıdır kalem ya da eyeliner sürdüğümüz yerdir herhalde.
selamlar herkese , kızlar işteyim ve midem çok kötü, şimdiye kadar birkaç defa istifra ettim, özellikle acıktıkça bulantı artıyor, krakersiz adım atamaz hale geldim, eşim bir koli almıştı 6. haftadan beri günde 2-3 paket bitiriyorum,süt yumurta sarımsaklı yemekler düşünürken bile beni bitiriyor. Başka bir sıkıntım yok çok şükür, bu arada benimde pantolonlarım sıkmaya başladı, bir düğmesini açıyorum, bugün hamile pantolonu almak istiyorum bakalım bulabilecekmiyim .
geçmiş olsun tatlım hayırlısıyla çıkıcan mrk etme dualarımız seninle kendine iyi bak meleğede :)Biz 2 gündür hastahanede yatıyoruz kanamam yok dün yine kahverengi salyA gibi akıntı geldi bugün İyiyiz çok şükür serum. Veriyorlar dua edin olur mu canlar:)))
walla ben az da olsa yapıyorum , sadece kalem ve allık ... onuda yapmasam kendimi çok çirkin ve kötü hissediyorum, bu ruh halide bebeğime zarar verir bence
Kızlar rüyamda müdürüm koluma kalın bir altın bilezik takıyordu.Rüyanın baya baya etkisinde kaldım şayet altın bilezik acaba kız bebek anlamına mı geliyor.Tabi bu benim yorumum.Yorumlayabilen varsa bekliyorum.
mide bulantılarım iyice arttı naasıl geçiriyosunuz
henüz kimse 2li teste gtmedi mi ya 12. haftanız oldu kızlar ne zaman gideceksiniz biri gidicekti bgn ama unuttum kimdi o :s
biz geldik hanımlar herkese merhaba:)
umarım herkes iyidir miğde bulantılarınız biraz olsun hafiflemiştir.
bizde doktor kontrolümüzden geldik, bizim ufaklığı gördük maşallah hiç yerinde sabit durmadı bir o yana bir bu yana dolanı durdu çok hareketliydi, doğru düzgün fotoğrfnı bile çekemedi doktorumuzbugün 12+0 ız günüyle orantılı gidiyoruz boyumuzda 5 cm olmuş
Eki Görüntüle 550749
slm kızlar
kıyafetlerinize sığmamaya başladınızmı
benim kotlarım artık zor kapanıyor
sorma cnm ya ben de eşime anlattım "aşkım sen çok salatalık yiyosun ya acaba yememen lazım da bu bi msj mıydı" dedi adam yacnm bu salı mı haftaya salı mı?benim de haftaya çarşamba.gün sayıyorum hem çok endişeli hem de çok heycanlıyım duygularım birbirine girdi.
kızlaaar ben geldim, bebişimin hareketlerini gördüm çok şükürilk başta uyuyordu doktor amca şöyle bir salladı karnıma vurdu uyandırdı Sonra da "vay siz misiniz beni uyandıran" der gibi kıpır kıpır kıpırdandı sıpam Bir de poz verdi, resmini aldık ama şimdi yükleyemiyorum:26:. Kollar ayaklar her bişeyi tamam, dolaşımını kontrol etti, normal Bulantılar devam ettiğinden 10 gün daha rapor aldım İkili testi cuma günü yapacağız. İnşallah tertemiz çıkar. Bir de ben geç yumurtlamıştım, biz beş gün geriden geliyorduk her hafta, bu hafta iki günlük arayı kapatmış, 3 gün gerideydi:119:Bir kötü haber (bu da nazar boncuğumuz) bir kg. daha verirsem hastaneye yatacağım ama bebek gayet sağlıklı
Gaz işi çok tehlikeli.
Olur olmadık yerde sıkıştırıyor.
Gazman gibi dolanıyorum bende.
Biz 2 gündür hastahanede yatıyoruz kanamam yok dün yine kahverengi salyA gibi akıntı geldi bugün İyiyiz çok şükür serum. Veriyorlar dua edin olur mu canlar:)))
kızlar bende ayva yedım sımdı yıne ıkı gunde bır mutlaka yıorm su ayvayı
bebek cok guzel uslu ıyı huylu ve ahlaklı oluomus ayva yıınce
kız benım hıc mıdem bulanmıo ya
hayvan gıbı de yemek yıorm
62.5 kılo falan oldum ya 58 dım ben
hersey yıorm yaaaaaaaaaaaaaaaaa
gunaydın bu hafta ıkılı teste gıdecek arkadslar varmı bende haftaya gıdecegım ama telas sardı benı.aslında ıkılı testte saptanabılen sadece down sendromlu bebekler bu ultrason olcumundede ense kalınlıgından ve burun kemıgınde anlasılıyor.ama ögrendım kı spastık ozurlu cocuk olması,otızm,zeka gerılıgı,sagırlık,korluk ultrasonda ve hıc bır testte bılınebılen bırsey degılmıs ne yazıkkı.allahım saglıkla bebeklerımızı kucagımıza almak nasıp etsın ınsallah.hıcbırseyın garantısı yok yanı.bunun ıcın ıkılı testte kararsızım.bu konuda sızler ne dusunuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?