2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
henüz kimse 2li teste gtmedi mi ya 12. haftanız oldu kızlar ne zaman gideceksiniz biri gidicekti bgn ama unuttum kimdi o :s

O biri bendim canım, gittim ama yaptıramadım haftaya tekrar randevu aldım.
Bugün gittiğim hastane artık ikili test yapmıyormus.
Bu arada devlet hastanesinde 2'li test yaptıracaklar, mutlaka hastaneyi arayıp sorsun her hastane yapmıyor genelde eğitim ve araştırma hastaneleri yapıyor.
Benim doktorum yönlendirmişti ama maalesef yaptıramadım.

ben geldimmm kontrolüm vardı bugün daha doğrusu ilk defa kendi doktoruma gittim kalp atışını duydum tekrar şimdilik her şey yolunda dedi ama korkuttu beni kimilerine göre 35 kimilerine göre 37'ymiş özürlü çocuk doğurma riskinin yüksek olduğu yaş sınırı. İkili üçlü test sadece olasılık testidir dedi. Bunları yaptırmayıp direk aminiyosentez yaptırabilirsiniz karar verin bir dahaki gelişinize kadar dedi( Yani hiç uğraşma ikiliyle falan direk amniyosentez yaptır diyo adam

aman cnm gidin mutlaka bazen gitmycem diyenleri duyuyorum kızıyorum ama biri bana ne dedi biliomusun 3 lü test zamanın gelince göbekten bi sıvı alıolar dedi amniyon sıvısı onu yaptırma dediler düşük riski oluyomuş bebeğin içinde olduğu sıvı ya :s bnde ona taktım brz kafayı 3lü testi gerçi herkese yaptırtmıolar ama bakalım

slm kızlar, pazar günkü kanamamdan sonra sadece yatıyorum dün kendi doktorum ısrarla aradı beni bende gittim bebişleri iki gün üstüste görmüş oldum:)) sağlıkları çok iyi gözüküyor dedi rahim içinde herhangi bi problem yok dedi. kanama plesantanın rahim ağzına yakın olmasından kaynaklanıyo olabilir, kesinlikle düşük riski yok dedi. bir de kanaman olduğunda panik yapma bebek düşürmek o kadar kolay değil, onu zaten anlarsın dedi. çok şiddetli ağrı oluyomuş ve bir de parça gelmeye başlıyomuş. o yüzden panik yapma ama yine de beni bilgilendşr dedi. kanamam olmadı zaten bi daha. progesteron jel alıyodum onu kestirdi tekrardan iğneye başladık, yine kevgire döncek yani popom:)))
kızlar bişi daha ben 5 gündür kabızdım ve bugün çok acı çektim normalde hep kabızımdır ama hamilelikteki kabızlık bambaşkaymış. kabız olmamaya çalışın ona göre beslenin bu durumu yaşarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. ben bugünden itibaren bağırsak çalıştıracak yiyeceklere ağırlık vermeyi düşünüyorum aynı şeyi bir daha yaşamamak için:)) ayrıntıya girmiorum:))

ay kusura bakma cnm valla bilemedim nickini bian okuduklarımdan biri gitcek die biliodum ben şu şekilde yaptırıcam doktorum bana aralığım ilk haftası gel dedi ben sonuna doğru gtcem ilk haftanın kanı devlette vericem muayenemi ultrasonu yani doktorumda baktırıcam kızlarçok pahalıya gelio valla 2li testi tamamen özelde yaptırınca bende düşündüm gerek görmedim bebek doğana kdr tek masrafı bu değil sonuçta herkes maaşla geçiniyor devlette kanı verip ultrasona kendi doktorunda grmek mantıklı geldi bana bakalım istanbulda isen kağıthane devlet ve sait çiftçide devlette hemen sonuç alabiliosun cnm

arkadaşım deli olma ya doktorunu değiştir ya da sölediklerine çok kulak asma.. ne demek canım direk aminosentz böle bi saçmalık ola bilir mi!!!!! ne kadar riskli biliyosundur umarım..

cnm öncelikle pıtpıtların hayırlı olsun :) yaşın kaç ki bu arada valla 40ında çocuk doğurdu bi yakınım nur topu gibi kızı oldu içini ferah tut neden buradakiler böyle karamsar anlamıyorum illa bşyleri kafamıza takıyoruz ama iyi şeyler düşün cnm

Bebişlerin ve senin iyi olmanız çok güzel, aklına kötü şeyler getirme zaten, maşallah diyelim Allah nazarlardan saklasın

henüz kimse 2li teste gtmedi mi ya 12. haftanız oldu kızlar ne zaman gideceksiniz biri gidicekti bgn ama unuttum kimdi o :s

evet canım minikkuss tu o bende onu bekliyordum şimdi gelmiş
en erkenlerden biri benim sanım haftaya pazartesi randevumu aldım kızlar şöyle özetlediler aşamaları ilk olarak organ gelişimi incelencekmiş ki sanırım bu 3 veya 4 boyutluda olucak sonrasında 2 li test adı verilen ölçümler yapılıcak burun boyun ölçümleri en son olarakta kan testi vericekmişim, aç tok fark etmiyormuş vede bunların ücreti 270 tl imiş böyle bilgi verdi gidiceğimiz doktorun asistanı, kendi doktorum yönlendirdi peritonoloji uzmanıymış.

bende bugünler bunu fark ediyordum bu geceden itibaren 1 kere ye düşürdüm yani normal standrtlara dün doktorumda ay ay rahmin nerey geliceğini gösterdi üst kaburgaya kadar 8. ayda dayancakmış orda çok korktum sonrasında doğum aşamasına gelipp 9. ayda biraz aşağı inicekmiş, ben birde olabildiğince gündüz bol su tüketiyorum gece rahatsızlık vermesin diye.

Minnak çok tatlı, kocaman olmuş maşallah Allah nazarlardan saklasın

çok saol teyzesi Allah razı olsun hepimizinkini
bende bakınıyordum haber varmı sende diye doğru hatırlamışım 2li test tarihini olmamış bugün olsun canım sıkma canını nasılsa önümüzde daha zamanı var hem minnoşu görmüş olmuşsun daha güzel stres yapıp hem kendini hem bebişi üzme
bekliyorum senin miniğin fotolarını büyümüş mü bakalım

açıkçası niye böyle birşey demiş anlayamadım hani amiyosentez bana göre o kadar da kolay birşey değil, uzman bir peritonolojiye gidersen en düşük riske kadar inceleyip hesaplayabiliyor canım hemde için daha rahat etmiş olur.

oh maşallah miniklerede sanada bak korkucak bişi yokmuş allaha şükür doğurucan güller gibi koyucan buraya teyzelerine fotolarını sevicez bizde uzaktan uzağa :) yatmana bak dinlen bolca baksınlar sana brz

yok canım 3lü teste svı almıyorlar 3lüde riskli çıkara as yapıyorlar
senin yaş kaç canım ilk bebişmi genelde 35 ten sonra risk daha fazlaymış ya belki ondan demiştir bence sen 2liyide 3lüyüde yaptır bi sorun çıkarsa yaptırırsın yada başka bi doktorun önerisinide alabilirsin

2'li test, 3'lü testden çok daha önemli 2'li testde kan ve ultrason tahlillerine bakılıyor.3'lü testde sadece kan tahlili ve amniyo sıvısı alınmıyor.Senin bahsettdiğin amino sentez karından iğne ile sıvı çekiliyor aynen düşük riski mevcut ancak diğer testlerde yüksek bir risk çıkmışsa yaptırılıyor ve bunuda çok doğru yapan iyi profesorler var.Ama 2'li test mutlaka yaptırılmalı bence.Mesela benim 40 yaşında bir arkadaşım 2'li test yaptırdı cihaz yaştan dolayı riski yüksek gösterdi o da böyle bir riski göze alamam dedi ve 3'lü testi yaptırmadan direk aminosentez yaptırdı ve sonuç tertemiz.

Ben de sonuçalrı aldıktan sonra özeldeki doktoruma başlamayı düşünüyorum ama 2'li testti parça parça yaparlar mı? Kanı başka hastanede ultrason başka? Devlette mutlaka ölçümde yaparlar gibi geliyor.
Ben Anadolu yakasındayım ama artık farketmez Eğer Sait çiftçi hemen hallediyorsa oraya da gidebilirim.

tatlım demin söyledim yine yazık günah cebinizdeki paraya kan vericez ya o kan vermenin parası en çok o ücretin içinde kanınızı devlette verin alın sonucu ultrason muayenenizede kendi doktorunuz baksın ah bu paralarla btse keşke daha ne masrafları olucak odası cicileri doğumu vs .

cnm bak bnm yengem oğlunu dünyaya getirdi 3 aylık şmdi kağıthane devlet hastanesinde zeki bey var randevu al git ölçümde yapar kanda verirsin 5 kuruş ödemeden gerek yok yani oda doktor sonuçta devlet birçok özelden daha güzel kapsamlı araştırıyor valla

merhaba kızlar ALLAH kısmet ederse bende haziran annesi adayıyım . kızlar sut kanunları diye bişey var duydunuzmu hiç bilmiyorum . bu sgk ile anlaşma yapan özel hastahanelerde oluyor aslında bizlerden 12 tl katkı payı ve 30 tl muayene ücreti dışında alınan ücretlerin çoğu yasal değil . hamilelikte bir nevi 18 yaşına gelmemiş çocuklarda nasıl ücretsiz işlem yapılıyorsa buda aynı şekilde .. bende özel hastahaneye gidiyorum ilk gittiğimde benden 100 tl muayene ücreti alıp sadece 35 tl fatura kesip verdiler daha sonrasında araştırıp sut kanunlarını öğrendim .ikinci gitmemde ben sut kanunlarına göre muayene olmak istiyorum geçen geldiğimde benden 100 tl alıp 35 tl fatura kestiniz dedim ya tam 100 tl faturamı kesip verirsiniz yada sizi şikayet ederim dedim . hepsinin yüz ifadesi değişti sonrasında 30 tl muayene ücteti 12 tl katkı payı olmak üzere 42 tl ödedim . doktorun istediği tahliller içinde 863 tl istediler bende listeyi alıp bir kısmını devlet hastahanesinde yaptırdım. devlet hastanesinde yapılmayan tahlilleride gittiğim özel hastahanede önce 300 tl dediler sonra sut kanunları dediğimde ücretsiz yaptılar . sizde özel hastahaneye gidiyorsanız bunu bir sorun ve araştırın derim .

tatlım testlerin yapılmasına kesinlikle karşı değilim onu söylim bende yaptırıcam zaten.Sadece 3lü testte sıvı alma olayını iyi duymadım o kdr ama doktor yapılması gerekli dersede mecbur yaptırıcam bebeğimin sağlığı herşeyden önemli

şöyle birşey var canım ztn kendi doktorumda yapıyor bunu eşide k.doğumcu oda yapıyor ikisinede gidiyorum ama bu ücret birazda doktorunayrıca bu dal üzerine uzmanlığına verilen bir para hakkını verdikten sonra benim içimi rahatlatıcaksa oraya gitmek isterim bebeğimin sağlığı içinsede bu kıyafetini az alırım diğer şeylerimden eksiltirim ama sağlığına veririm o parayı , he şöyle birşey de var hangi devlet hastanesine gittiysem hiç birinden memnun kalmadım hepsi bana denk geldi sanırım sevemiyorum nedense yanlış anlaşılmakta istemem.

Son düzenleme:
2 li ya da 3 lü test yaptırmayı düşünmüyorum bir çok arkadaşım bu yüzden hayal kırıklığı moral bozukluğu yaşadı ama sonunda bebekleri çok sağlıkjlı dünyaya geldi sonuçta hasta da olsa onları biz istedik bizim çocuklarımız onlar kendileri gelmeyecekler hayata.onun için böyle yanıltıcı durumlara sebebiyet verecek testlerden uzak durma düşüncesindeyim kendi adıma.rabbime güveniyorum ondan gelen her şeye de razıyım allah bizlere sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

Son düzenleme:

valla tatlım süt kanunlarını duymadım açıkçası ben avicenna gültepe ye gidiyorum özel orası yarıda karşılıo masrafı muayene 30 lira başka ödenmiyor kalp atışlarını duymaya gttiğimde para ödemedim kontrol süreleri var 15 gün o sürede gelince ödeme yapılmıo 15 gün sonunda gidince yeniden 30 lira ama sadece muayene testlerimi valla ben gttm kağıthane devlette yaptırdım 7. haftada yapılanlar troid hormon toxoplazma vs. çok güzel şekildede sonuçlarımı verdiler snra gttm özeldeki doktoruma gösterdim hiç sorun çıkmadı her değerin normal dedi özelde yaptırsaydım 250 liraydı özelde şahsen çok önemli şeylerimi yaptırırım doğum mesela ufak tefek muayeneler ama kan tahlili vs için 5 kuruş ödemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…