yaaaa kötü şeyler düşünmeyelim İnşallah yaşamayız söylediklerini.. yaşarsakta Rabbim sabrını verecektir elbet... Umarım sorunsuzca bebişlerimizi kucağımıza alırız... fatih hst'de muayene ücreti ne kadar..? bide sen hangi semttesin..?
kızlar bugün doktora gittik bebişimi görmeye kocaman olmuş..doktor 11+3 dedi.normalde 10+5 falan olmalıydı..ya bir görseniz nasıl yüzüyodu düşüp düşüp kalkıyordu sanki ellerini ayaklarını oynatarak...yaa gözümün önünden gitmiyo..kalbi de nasıl güzel atıyodu yavruşumun...doktor net 16.haftada belli olur dedi cinsiyetiultrason çıktısı veremedi ama biz çektik:) birinde yüzünü dönmüş sanki nubu görünmüyo ama sizce ne cinsiyeti
Eki Görüntüle 556832 Eki Görüntüle 556833
kızlar bugün doktora gittik bebişimi görmeye kocaman olmuş..doktor 11+3 dedi.normalde 10+5 falan olmalıydı..ya bir görseniz nasıl yüzüyodu düşüp düşüp kalkıyordu sanki ellerini ayaklarını oynatarak...yaa gözümün önünden gitmiyo..kalbi de nasıl güzel atıyodu yavruşumun...doktor net 16.haftada belli olur dedi cinsiyetiultrason çıktısı veremedi ama biz çektik:) birinde yüzünü dönmüş sanki nubu görünmüyo ama sizce ne cinsiyeti
Eki Görüntüle 556832 Eki Görüntüle 556833
yeniahalledeyim işyerim çankayada muayene ücreti 50 tl
selam canlar.umarım hepiniz iyisinizdir.benim cumartesi misafirim vardı çok ayakta kaldığım için gece ağrım başladı sabah da kanamayla uyandım.yeni doktorumuzu şifa hastanesini aradım.doktor hafta sonu yok dedi.özel numarasını da vermiyomuş.bide biz akşam 5 ten sonra ve hafta sonları hasta bakmıyoruz dedi.hemen eski doktorumu karataşdan ahmet beyi aradım durumu anlattım proluton muydu neydi bi ğine söyledi onu yaptır dedi pazartesi de gel 2 li testi yapalım korkma bşy olmaz dedi.2 gün yattım.bu sabah da doktora gittik.ben tepecikten randevu almıştım orada ücretsiz yaptırayım 2 liyi sonra doktoruma gösteririm diye.önce tepeciğe gittik.içeriye giren 9. kişiydi, benim sıram 53eşim hiç sevmedi zaten orayı.karataşa gittik bizde.doktor amaca baktı ama şu an burun kemiği ve enseyi göremiyorum çünkü bebek uyuyo kantine gidin güzel bi çikolata ye öyle gel pozisyonu değişsin dedi. uyuyomuş minişim ya.şükür kalp atışını gördük sonra yukarıya çıktık, uyanmış kıpraşıyo miniğim doktor amcası kafasını, gözlerini, ayaklarını, ellerini,parmaklarını, küçük kutusunu gösterdi bizeeeee bak burası cinsel organınn olduğu yer çıkıntı yok kız gibi gözüküyo dedi.6.15 cm olmuşuz.ense kalınlığı incecik anomali yok, bakın burun kemiği de oluşmuş özürü olmuş olsa burun kemiğini göremezdik dedi.1 kilo almışım normal iyi gidiyosun dedi.şeker tuz yağlı ve hamurişi tüketme dedi.meyve çok yeme içinde bol miktarda şeker var kilo alırsın dedi.ELEVİT ve Gynoferon(demir+ folik asit) verdi.rahim artık yukarı çıkmış göbeğin de fark ediliyor artık büyüyosunuz dedi. kanaman eğer olursa hiç panik yapma gece gündüz beni her zaman arayabilirsin ben gerekirse hastaneye de gelirim, şu an düşük tehliken yok kese düzgün etrafında kanama gözükmüyo dedi.ben geçmişi daha okumadım maşallah 100 sayfa olmuş ben geçmişe bakarken siz de benim minik kızıma bakın bakalım teyzoşları işte benim güzeller güzeli prensesim Eki Görüntüle 556614 Eki Görüntüle 556615 Eki Görüntüle 556616
kızlar kilolalrınız nasıl ? kaç kiloyla hamile kalıp şuan kaç kilo oldunuz?
aramıza hoşgeldin cnm inşallah sen de sağlıklı bir hamilelik geçirirsinburada benimle aynı duyguyu paylaşan annelerle buluşmak ne güzel. ben de 9 haftalık hamileyim. forumun geçmiş bölümlerini okudum. bebeğini kaybeden arkadaşlar için çok üzüldüm ve ağladım. biraz da kendi bebeğim için endişelendim. ben hep kız bebeklerini çok sevdim ve kızlar annelerine daha yakın oluyorlar diye :) yani bencilce duygularımla kızım olmasını istedim. şimdi ise tek duam sağlıklı olsun. gözü kulağı hepsi sağlıklı olsun ve ben ona iyi anne olayım. umarım hepimiz sağlıklı hamilelik geçirir ve daha sonra bebeklerimizle ilgili paylaşımlarda bulunuruz. ben 16 haziranda doğdum bebeğimde benim gb haziran bebeği olacak. çok heycanlı ve mutluyum.
kızlar bu arada karnımın alt tarafında pıt pıt bişi atıyo arada
sizlere de oluyo mu??
kızlar o dediğinizi son 3 gündür ben de duyuyordum, bu gün doktoruma söyledim acaba gerçekten bşy mi hissediyorum bana mı öyle geliyor dedim.evet hissediyosun ama o bebek hareketi değil daha kasları oluşmadı bu ayın sonunda anca başlarsın hissetmeye dedi.o hissettiğim de rahim hem eskisinden daha hızlı esnemeye başladığı hem de karın boşluğuna çıktığı için damarların atışını hissediyormuşum.seyrime gibi değil mi dedi evet dedim rahimdeki genişleyen damarların atşını duyuyorsun dedi.öyle bastırınca acı falan olmuyo da böyle karnımın alt tarafında pıt pıt kalp atışı gibi bişi oluyo
acaba başka hissedenler var mı onu merak ettim :)
cnm bebişine maşallahbunlar tam yemelik oldular artık .nubusunu çok anlamıyorum ama dikkat ettiysen kız olanların göbişleri hep kocaman sanki.bide içine doğan da önemli bence çünkü anneler hissediyolar benim de hissettiğim gibi
iyi günler güzel anneler ve bebişleri sut kanunu ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlar vardı isimlerini hatırlayamadım şimdi benim bulduklarım bu bir tane daha var onuda paylaşıcam . ben bahçelievle medical parka gidiyorum ve orda bu kanundan yararlanıyorum . ssk lılardan alınan muayene ücreti sut dışında 100 tl sgk olmayanlardan 120 tl alıyorlar ben sut kanunlarına göre 42 tl ödüyorum sadece ... çoğu tahlillerimide ücretsiz olarak yaptırdım .
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNİN (SUT) İLAVE ÜCRET ALINMASI MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ DUYURU
22/06/2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik
Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile SUTun 3.3.3
numaralı maddesinde yer alan (öğretim üyesi tarafından SUTun 4.1.1 numaralı maddesi
kapsamında verilen sağlık hizmetleri hariç), SUTun 3.3.4 numaralı maddesinde sayılan
hizmetler dahil olmak herhangi bir ilave ücret alınamaz. Ancak (1) numaralı bentte sayılan
işlemlerden ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
Bazı basın organlarında yer alan Özel'de ücretsiz yatak dönemi bitti benzeri
haberlerde; bu değişiklik ile özel hastanelerde ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri
kapsamında da yatak ücretlerinden ilave ücret alınabilmesinin yolunun açıldığı iddia
edilmektedir.
Adı geçen değişiklikle; öğretim üyesi muayene ücretlerine ilişkin olan ve tam gün
yasasının yürürlüğe girmesi nedeniyle güncel uygulamada fiilen yerine getirilemeyen bir
hüküm madde metninden çıkarılmıştır. Otelcilik hizmetleri (Yatak ücreti) için ilave ücret
alınabilmesi yönünde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Bilindiği gibi;
 Sağlık hizmetleri bedeline ek olarak Bakanlar Kurulunun belirlediği tavan
çerçevesinde Kurumca belirlenen ve halen %30-90 arasında uygulanan ilave ücret,
 Otelcilik hizmetlerinde ilave ücret,
 İstisnai sağlık hizmetlerinde ilave ücret,
İlave ücret olarak tanımlanmaktadır.
Dikkat edilecek olursa aynı maddenin son hali;
1) Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-8 Listesinde yer alan 520.021 kodlu Yeşil
alan muayenesi adı altında Kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak
üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
2) Yoğun bakım hizmetleri,
3) Yanık tedavisi hizmetleri,
4) Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
5) Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
6) Organ, doku ve kök hücre nakilleri,
7) Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
8) Diyaliz tedavileri, Kardiyovasküler cerrahi işlemleri,
için hiçbir şekilde ilave ücret alınamaz.
şeklinde olup, sayılan sağlık hizmetleri için hiçbir şekilde ilave ücret alınmayacaktır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Eki Görüntüle 556832
selam canlar.umarım hepiniz iyisinizdir.benim cumartesi misafirim vardı çok ayakta kaldığım için gece ağrım başladı sabah da kanamayla uyandım.yeni doktorumuzu şifa hastanesini aradım.doktor hafta sonu yok dedi.özel numarasını da vermiyomuş.bide biz akşam 5 ten sonra ve hafta sonları hasta bakmıyoruz dedi.hemen eski doktorumu karataşdan ahmet beyi aradım durumu anlattım proluton muydu neydi bi ğine söyledi onu yaptır dedi pazartesi de gel 2 li testi yapalım korkma bşy olmaz dedi.2 gün yattım.bu sabah da doktora gittik.ben tepecikten randevu almıştım orada ücretsiz yaptırayım 2 liyi sonra doktoruma gösteririm diye.önce tepeciğe gittik.içeriye giren 9. kişiydi, benim sıram 53eşim hiç sevmedi zaten orayı.karataşa gittik bizde.doktor amaca baktı ama şu an burun kemiği ve enseyi göremiyorum çünkü bebek uyuyo kantine gidin güzel bi çikolata ye öyle gel pozisyonu değişsin dedi. uyuyomuş minişim ya.şükür kalp atışını gördük sonra yukarıya çıktık, uyanmış kıpraşıyo miniğim doktor amcası kafasını, gözlerini, ayaklarını, ellerini,parmaklarını, küçük kutusunu gösterdi bizeeeee bak burası cinsel organınn olduğu yer çıkıntı yok kız gibi gözüküyo dedi.6.15 cm olmuşuz.ense kalınlığı incecik anomali yok, bakın burun kemiği de oluşmuş özürü olmuş olsa burun kemiğini göremezdik dedi.1 kilo almışım normal iyi gidiyosun dedi.şeker tuz yağlı ve hamurişi tüketme dedi.meyve çok yeme içinde bol miktarda şeker var kilo alırsın dedi.ELEVİT ve Gynoferon(demir+ folik asit) verdi.rahim artık yukarı çıkmış göbeğin de fark ediliyor artık büyüyosunuz dedi. kanaman eğer olursa hiç panik yapma gece gündüz beni her zaman arayabilirsin ben gerekirse hastaneye de gelirim, şu an düşük tehliken yok kese düzgün etrafında kanama gözükmüyo dedi.ben geçmişi daha okumadım maşallah 100 sayfa olmuş ben geçmişe bakarken siz de benim minik kızıma bakın bakalım teyzoşları işte benim güzeller güzeli prensesim Eki Görüntüle 556614 Eki Görüntüle 556615 Eki Görüntüle 556616
günaydın kızlar 2 gündür kendimi kötü hisediyorum . resmen bütün enerjim uçup gitti kendimi çok halsiz hisediyorum dün çok kötüydüm bu şekilde halsizlik çeken varmı sabah eşimin gömleğini zar zor ütüledim . eşim sıkıldı artık evde oturmaktan dün bişeyler planlamıştı bende kötü olunca çıkamadı bende üzüldüm oturdum ağladım lütfen sen git ben yatarım evde dedim . saçmalama hayatım nasıl giderim çocuk sadece senin değil benimde dedi seni nasıl yanlız bırakırım dedi
Eki Görüntüle 556832
Aman da aman teyzeleri yer onun totosunu.
Ben nubdan anlamam ama nedense ilk bakışımda kız diye geçti içimden.
Rabbim eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar nasip etsin.
Ben çocukumu özledim ya 4 gün oldu göreli ama özledim.
Gel 28 kasım gel gel gel gellllll.
Kızlar iyigeceler.. Bende rüyamda kız bebek gördüm. Çin takvimi erkek diyor.. Çok merak ediyorum cinsiyetini...
benim çin takvimi cırt oldu anne yüreği yanılmadıçine göre benimki de erkek
cnm 12. hafta tamamlanmadan önce burun kemiği oluşumunu tamamlamamış oluyormuş o yüzden 12 haftayı doldurmuş olmak yada en azndan sonlarında olmak gerektiğini biliyorum.:44:kızlar şimdi ben pazartesi tam 1o.haftayı bitirip 11.haftaa giriyorum..sizce ikili test yapılır mı o zman..
ben de cumartesileri iple çekiyorumKızlar demek sizde öylesiniz benimde günüm perşembe o günü iple çekiyorum
cnm çikolata ye çünkü ben bu gün ultrasona girdiğimde sırtüstü yatmış uyuyodu doktor sadece burun kemiğini görebiliyorum ense ve zincir kemiğini görebilmem için uyanması hareket etmesi lazım çikolata yiyip gel sen annesi uyandıralım dedihanımlar dünden itibaren okuduğum kötü haberlerden psikolojim alt üst oldu her an birşey yaşıyacakmışım gibi geliyor veya hafif sızlama olduğunda panikliyorum, yarın 2li test randevumuz var heycanla bekliyorum ama bir o kadarda stres oldum ki hiç kafaya takmazken.
hayırlı haberlerle geliriz inşallah vede bebişimin kıpraşık hareketlerini görürüz bu sfer küçücük bile olsa çikolata yemicem bizimki yerinde duramamıştı en son
hayy ağzın bal yesin ..aslında bana ultrasonda sanki erkek gibi geldii.bi de maaşallah anası da fazla besleyiyici bişey yemiyo ama tombiş gibi geldi gözümehayırlı olsun cnm şu 1 hafta geçsede bende görsem artık daha cuma günü gördüm ama yetmedi o bana daha hala hareketlerini göremedim benne güzel seninki maşallah yerinde durmamış benimki anca uyuyo heralde nub olarak tam anlayamadım cnm net gözükmüyo ama sanki senin kızın olucakmış gibi geliyor bana
cnm kayıplarına çok üzüldüm inşallah bu sefer bebeğin bırakmaz seni inşallah ordadır ama daha küçük olduğundan göstermiyodur kendinibelirtiler boş gebeliktede oluyo sanırım cnm ordan anlaşılmayabilir. hakkında hayırlısı olsun cnm güzel haberlerini bekliyoruz en kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?