2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Off bu son 4 gündür neler olmuş neler..Kimi arkadaşıma çok üzüldüm, kimi arkadaşıma çok sevindim bebeklerinin sağlıklı olduğunu duydum..Allah'ım hepimizi güzel haberlerle mutlu etsin inşallah..Bende 24 Kasım'da gidicem doktora..İster istemez endişelendim...Herşey yolunda gider bende bebeğimin fotoğraflarını paylaşırım burda...

yeniahalledeyim işyerim çankayada muayene ücreti 50 tl

kızlar bugün doktora gittik bebişimi görmeye kocaman olmuş..doktor 11+3 dedi.normalde 10+5 falan olmalıydı..ya bir görseniz nasıl yüzüyodu düşüp düşüp kalkıyordu sanki ellerini ayaklarını oynatarak...yaa gözümün önünden gitmiyo..kalbi de nasıl güzel atıyodu yavruşumun...doktor net 16.haftada belli olur dedi cinsiyeti ultrason çıktısı veremedi ama biz çektik:) birinde yüzünü dönmüş sanki nubu görünmüyo ama sizce ne cinsiyeti

Eklentiler

• $Fotoğraf-0917.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:

cnm bebişine maşallah bunlar tam yemelik oldular artık.nubusunu çok anlamıyorum ama dikkat ettiysen kız olanların göbişleri hep kocaman sanki.bide içine doğan da önemli bence çünkü anneler hissediyolarbenim de hissettiğim gibi

canım ya maşallah...ama fotolar benimkine de benziyo valla...demek kız dedi ne güzel yaaaa

aramıza hoşgeldin cnm inşallah sen de sağlıklı bir hamilelik geçirirsin
kızlar bu arada karnımın alt tarafında pıt pıt bişi atıyo arada
sizlere de oluyo mu??

öyle bastırınca acı falan olmuyo da böyle karnımın alt tarafında pıt pıt kalp atışı gibi bişi oluyo
acaba başka hissedenler var mı onu merak ettim :)
kızlar o dediğinizi son 3 gündür ben de duyuyordum, bu gün doktoruma söyledim acaba gerçekten bşy mi hissediyorum bana mı öyle geliyor dedim.evet hissediyosun ama o bebek hareketi değil daha kasları oluşmadı bu ayın sonunda anca başlarsın hissetmeye dedi.o hissettiğim de rahim hem eskisinden daha hızlı esnemeye başladığı hem de karın boşluğuna çıktığı için damarların atışını hissediyormuşum.seyrime gibi değil mi dedi evet dedim rahimdeki genişleyen damarların atşını duyuyorsun dedi.

canım benimkininde göbişi kocamandı bak hatta ikinci fotoda yüzünü dönmüş sanki anlamış foto çekilecegini

Teşekkür ederiz canım bilgilendirdiğin için. Ben de bunu buldum internette çok net anlamadım ama belki benim gibi merak eden arkadaşlara yardımcı olur:

Soru: Ahmet Bey merhaba. Eşimin hamileliği dolayısıyla özel hastanede kontrol olmakta ve ücret ödemekteyiz. Doğum için 2 bin lira ücret istiyorlar. Bu ücretin devlet tarafından karşılanan kısmı var mı? Yoksa tamamını ödeyecek miyiz? Hastaneden fatura alıp SGK'dan tahsil edebilir miyiz?

Cevap: Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) uyarınca SGK ile sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları; SUT ve eklerinde yer alan sağlık hizmetleri işlem bedellerinin tamamı üzerinden SGK tarafından belirlenen oranı geçmemek kaydıyla SGK'ya fatura edilebilen tutarlar esas alınarak kişilerden ilave ücret alabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastaneleri Hizmet Kalite Standardı, Hasta Hakları, Hasta ve Çalışan Güvenliği, Hastane Hizmet Dilim Endeksi, Kapasite, Çalışan Hakları ve Hukuki Sorumluluklar gibi kriterleri dikkate alarak her yıl sınıflandırıyor. Bu sınıflandırma sonucunda özel hastaneler, aldıkları puanlara göre hastalardan yüzde 30 ile yüzde 70 arasında ilave ücret alabilir.

Sağlık Uygulama Tebliği uyarınca normal doğum, müdahaleli doğum ve sezaryen doğum masrafları Kurum tarafından karşılanıyordu. 2012 yılı Ocak ayında yapılan düzenleme ile epidural anestezi ile doğum ve suda doğumu da Kurum ödeme kapsamına aldı. Kurum normal doğum, müdahaleli doğum ve suda doğum için 674,54 TL'yi, epidural anestezi ile doğum için 716,69 TL'yi ve sezaryen için ise 758,85 TL'yi baz fiyat olarak belirlemiştir. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, bu tutarlar kişilerden ilave ücret alınabilecek işlem bedelleri değildir. Bu tutarlar SUT'ta belirtildiği üzere işlem puanlarıdır.

SUT gereği Kurum'ca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri için Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenen Kurum'ca ödenecek bedeller SUT ve eki listelerde yer alır. Ancak Komisyon'ca SUT eki EK-7, EK-8 ve EK-9 listelerinde yer alan işlemler için ödemeye esas puanlar ile katsayı (0,593) belirlenmiş olup işlem bedeli, ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutardır.

Yani söz konusu tutarların (0,593) katsayısı ile çarpımı kişilerden ilave ücret alınabilecek işlem bedellerini vermektedir.

Doğum türleri itibarı ile işlem bedellerinin tutarı ve hastane bazında ne kadar ilave alınabileceği aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Hastaneler ayrıca SUT uyarınca otelcilik hizmetleri adı altında da ücret alabilirler. Buna göre sözleşmeli sağlık kurumları, asgari banyo, TV ve telefon bulunan; 2 yataklı odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için "Standart yatak tarifesi" işlem bedelinin bir buçuk (50,59 TL x 1,5 = 75,89 TL), tek yataklı odalarda ise üç katını (50,59 TL x 3 = 151,77 TL) geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabilir. Günübirlik tedavi kapsamındaki işlemler sırasında verilen otelcilik hizmeti için ise en fazla "Gündüz yatak tarifesi" işlem bedelinin 3 katına (10,12 TL x 3 = 30,36) kadar ilave ücret alınabilir.

Sizin gittiğiniz hastane hangi gruba giriyorsa doğum türüne göre belirtilen tutar ile günlük otelcilik hizmeti kapsamındaki oda ücretini alabilir. Bunun dışında ilave ücret almaması gerekir. Şayet bu tutarlardan fazla ödeme yaparsanız daha sonra hakkınızı aramanız açısından fatura ile yapılan işlemleri gösteren bir belge alın. Hastane söz konusu belgeyi SUT'un 3.3.1. maddesinin altıncı fıkrası uyarınca vermek zorundadır.

Mehsel walla öyle alıştırmışsın ki bizi kendinize 2 gün gelmedin hep gözlerimiz seni aradı. Bi sıkıntı mı var diye endişendik. Neyse biraz stresli bir süreç atlatsan da güzel haberlerle dönmüşsün. Gözün aydın. Prensesine de maşallah

merhaba arkadaşlar bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim 5 yıllık evliyim 2 kez kendiliğinden hamile kaldım falat bebeklerimi birini düşük diğerini ise kürtajla aldırmak zorunda kaldım kan pıhtılaşması hastası olduğum için kaybettim bebeklerimi 2 aşılama ve 1 tüp bebek yaptım ama gebe kalamadım simdi 3. kez kendiliğinden hamile kaldım son adet tarihim 24 eylül doğum tarihi 30 haziran -1 temmuz kısmetse ilk adetimin 29. günü yani adet olmam gereken günde bhcg testim 99.1 cıktı iki gün sonra 184 cıktı 1 hafta 5+1 de 715 cıktı değerim ve keseyi gördük dr karartı seklinde dedi 1 hafta sonra sonra tekrar gel dedi ve ben 6+3 de gittim kese 7 mm di ve dr kese biraz küçük haftana göre dedi ve bhcg istedi 6483 cıktı ve dr kese kan değerine göre orantılı ama haftana göre küçük dedi yani 5 haftalık gibi dedi progestanım 26.45 cıktı sonra 7+3 de dr gittik kese 14 mm olmus fakat bebeği göremedik dr bu cuma tekrar bakalım dedi göremezsek boş gebelik dedi ve 6 haftalık gibi su anda dedi benimde tek ümidim geç döllenme olabbileceğinden bu cuma belki görebbiliriz diyorum benim gibi bir durum yaşayan arkadaşlar varmıdır nolur bana destek olun moralimi yüksek tutmaya calışıyorum her an aklıma geldikce ya mübdi cekiiyorum. rabbime emanet bebeğim inş. bebeğim benimledir 2 evladımı kaybettim bu bebeğimi kaybetmek istemiyorummm
belirti olarak sadece gögüs hassasiyetim var midem bulanmıyor gerçi bu herkese göre değişiyor ama genede bilgi vermek istedim

cnm geçmiş olsun, hepimizin böyle günleri oluyo zaman zaman ama napıcaz katlanıcaz ben de düngece baş ağrısından bir dakika uyuyamadım sabahı sabah ettim ve 6buçukta kalktım hazırlandım işe gitmek için yola koyuldum beynim zonk zonk etti yol boyunca ve gün boyunca çok kötü bir gün geçiriyorum geçecek inşallah hepimizde atlatıcaz bu zorlukları

sağol canım benimm..ben şimdiden özledim valla:) haftaya ikli testi yaptırmaya gidecegim orda videoya alırım artık..kocişkom kızmasa ne fotolar cekerim de uyuzzz işte

Kızlar iyigeceler.. Bende rüyamda kız bebek gördüm. Çin takvimi erkek diyor.. Çok merak ediyorum cinsiyetini...

çine göre benimki de erkek
benim çin takvimi cırt oldu anne yüreği yanılmadıçin takvimi erkek diyodu bana tutumuyo yani kızlar
kızlar şimdi ben pazartesi tam 1o.haftayı bitirip 11.haftaa giriyorum..sizce ikili test yapılır mı o zman..
cnm 12. hafta tamamlanmadan önce burun kemiği oluşumunu tamamlamamış oluyormuş o yüzden 12 haftayı doldurmuş olmak yada en azndan sonlarında olmak gerektiğini biliyorum.:44:
Kızlar demek sizde öylesiniz benimde günüm perşembe o günü iple çekiyorum
ben de cumartesileri iple çekiyorum
cnm çikolata ye çünkü ben bu gün ultrasona girdiğimde sırtüstü yatmış uyuyodu doktor sadece burun kemiğini görebiliyorum ense ve zincir kemiğini görebilmem için uyanması hareket etmesi lazım çikolata yiyip gel sen annesi uyandıralım dedi

hayy ağzın bal yesin ..aslında bana ultrasonda sanki erkek gibi geldii.bi de maaşallah anası da fazla besleyiyici bişey yemiyo ama tombiş gibi geldi gözüme hayırlsıı artık ama valla ne uyuması yüzüyodu valla kayıyodu düşüyodu ellerini ayaklarını çırpıyodu sanki..çok etkilendim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…