2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bu arada kızlar bu sabah bi numara aradı beni bi baktım sağlık ocağından hemşire :) gebelik varmıydı sizde dedi alla alla dedim nerden bildiler hiç gitmemiştimde bende var dedim beni çağırdı görüşelim dedi. öğleden sonra gittim önce aile hekimiyle konuştuk baya muhabbet ettik sonra hemşiresi geldi gebe takip odasına götürdü sorular falan sordu baya bilgilendirdi kilomu tansiyonumu ölçtü yani baya ilgilendiler şaşırdımm doktorumun vermediği bilgileri verdi nerdeyse :) yarın hatta kanla idrar tahlili için çağırdı doktor benden hiç idrar tahlili istememişti kansızlık varmı idrarda enfeksiyon varmı onlara bakıcaklarmış. 20. haftada bi tetanoz aşısı yapıcaklarmış 24. haftada ikincisi yapılıcakmış. hoşuma gitti yani baya ilgileri bu arada hamile olduğumuda şöle öğrenmişler hastanelerden onlara bilgi geliyomuş bilgisayardan hiçte kaçmıyoo :)

canım benim ALLAH yardımcın olsun..bu sefer inşallah bebişin seninle kalır..dediğiin gibi gec döllenme olabilir....bak burda boş gebelik denilipte bebişi olan arkadaşlarda çıktı...umudunu yitirme..inşallah cuma göreceksin bebeğini..ben inanıyorumm o seninle

canım doktor yapacaktı bugün 11+3 çıktı..ama biz dedik daha sonra gelelim..10 gün sonraya cagırdı..herbişeyi oluşmuş bebişiminnn

bir gün iyiyim 3 gün kötüyüm.. artık hep kötüyüm. mide bulantısı cıkarmalar. açım ama yiyemıyorum hamileliğin zorlugunu unutmuşum ...
yavrularım saglıklıdır insaalah içerde . yarın kontrolümüz var.
kontrolü olan herkese saglıklı haberler dılıyorum

hayırlısı böylemiş korkmaktan pek tatdını çıkartamıyorum kendi adıma bu arada eğer kızım olrsa adını masal düşünüyordum çok güzel geliyor kulağıma çok seviyorum o ismi :) hayırlısı erkek kız farketmez araları yakın olacak bebeklerinin senin için zor olsada emin ol kızın için çok iyi olacak arkadaşı olacak abimle aramda 2 bucuk yaş var arkadaş gibiyiz :) çocuk için çok güzel birşey :) iyiki aldırmamışsın allah vermiş sana vardır bir hayrı :)

ya bende 58 kg la başladım ama şuan 62 yimm ( ve daha 8 +6 yım kullandığım hormon ilaçlarının etkisinden.allah sonumu hayretsinn.9 ay sonunda ne hale gelirim bilmiyorum.ama ben tam 8 yıldır bu duyguyu tatmak için bekliyorum.3 aşılama 2 tüp bebek .(( allahım kucağıma almamaı nasip etsin gerisi hiççç önemli değil..

Son düzenleme:
amin canım ınsaalah. gidiyor kılolar.

Günaydın Canlaaaar :)

Bende merak ettim mehseli ama haber yok :44:

mehselin telefonu vs. olan yok mu, inşallah iyidir

bende merak ettim valla Mehseli:44:

valla cnm bende merak etmedim diil bende facede ekli ama msj falanmı atsam :)
ay kıyamam ben size merak da etmişler kanamam içinize doğdu heralde canlar.
şükür sonuçların iyi çıkmış cnm.cinsiyet bazen son aylarda bile değişebiliyomuşşu an daha hazrlıklara başlamamak lazım sanırım.bide minşin boyunu yazmamışsın cnm

ben kurtuldum şükür o kaygıdan temiz çıktı darısı başınıza canım Allah'ın izniyle tertemiz çıkar testleriniz inşallah

kulaklarım çınlamıştı zaten hemen dedim kesin minikkuştur bu hainevet işte biz öyle aheste aheste yatar süzülürüz kızız biz kız!!!!
ya canı çok sevindim herşeyin güzel olmasında darısı başımıza ya ben çok endişelnmeye heycanlanmaya bşladım bu normal mi

iyi olmana çokk sevindimm. şükür bir sorun olmamış.. maşallah minik kızına

kızlar hepinize teşekkür edrim.geçmişi yine bitiremedim bu arada.yarın görüşürüz artık hoşçakalın.

topiğin şekerparesi çok geçmiş olsun canım bukadar zaman sesin çıkmayınca korkmadım dğeil ama Allaha şükür Allah beterinden saklasın mehselcim

off gene kayiplar yasamisiz. cok uzuldum. Allah en kisa zamanda tekrar saglikli yavrular versin insallah. Allaha siginmaktan baska yol yok. bende 4-5 gunde bir bebegin kalbini kontrol ediyorum. yoksa endiseden kafayi yerim. kalbinin attigini duyunca Allaha sukredip rahatliyorum.
guzel haberlerde gordum masallah cinsiyetler ogrenilmis. hayirli ugurlu olsun herkese ne guzel darisi bizim basimiza.

Canım hem geçmiş olsun hemde gözün aydın diyeyim:)

Bugün hully arkadaşıma alkolün zararları hakkında yeterli bilgi veremedim gibi gelirken posta ve hürriyet gazetelerinde bir habere denk geldim onu sizle paylaşayım dedim.

"İngiliz bilim insanlarının 4 bin çocuk üzerinde yaptığı araştırma, hamileyken alınan az miktarda alkolün bile bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Oxford ve Bristol Üniversitelerinde yürütülen araştırmaya göre, annenin alkol almasıyla bebeğin kanındaki alkol seviyesi aynı oranda yükseliyor.

Ancak bebeğin karaciğeri, anneninki gibi gelişmiş olmadığından, bebeğin vücudundaki alkol aynı ölçüde parçalanamıyor.

Bebeğin vücudundan atılamayan alkol, organların ve beyindeki sinir hücrelerinin gelişimini olumsuz etkiliyor ve IQ seviyesinin bir iki puan düşmesine yol açıyor.
Dr. Ron Gray, fark az olsa da, düşük IQ’nun sosyal dezavantaj, kötü sağlık ve hatta erken ölüm riskiyle bağlantılı olduğunu belirterek, kadınlara, risk almamak için, hamileyken alkollü içki içmemelerini önerdi.
Bu nedenle uzmanlar, hamilelere veya gebe kalmaya çalışan kadınlara alkolden tamamen uzak durmalarını tavsiye ediyor."

Aman kimsenin şöyle yedim böyle içtim gazına gelmeyelim banada biri ben hiç folik asit içmedim hiç bişey olmaz diyordu ama herkesin bünyesi farklı. Rabbim bizim bebişlerimizi korusun..

Sumak merhaba, Aralik 2011 annesisin, degil mi? Forumdan hatirlarsin belki beni. Bebegin hayirli olsun canim. Ben de ilk ogrendigimde kizima cok buyuk haksizlik ediyormusum gibi geldi, daha cok kucuk diye uzuldum. Simdi de bulantilar, kusma, halsizlik... Hergun onun yemeklerini hazirlayip yedirdikten sonra defalarca kusuyorum vs vs. Ama Allah bir sekilde yardim ediyor canim yaa. İnsallah saglikla kucagimiza alip ikiz gibi beraber buyutup cocuk defterimizi kapatiriz. İcini ferah tut, bebegin huzurlu, uslu, mutlu gelsin dunyaya, seni cok yormasin. Opuyorum seni v e bebegini.

alkol sigara konusunda katılıyorum canım. fakat benim gibi günde en az bir öğününü dışarda yiyen anne adayları için durum oldukça zor. mesela ben pizza yiyorum, sosis, salam vs. koydurmuyorum ama. çünkü dışarda yenebilecek en masum şeylerden biri pizza gibi geliyor bana. döner gibi şeyleri de canım istemiyor, ete karşı kurban bayramından beri mesafeliyim, çok iştahla et yiyemiyorum. pizza sizce de çok sakıncalı mı? ya da şöyle sorayım alternatifleriniz pizza, çiğ köfte (etsiz), hamburger ve kumpirse hangisini tercih ederdiniz? şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler...

canım ben de seninle aynı durumdayım. varsa ilk tercihim kumpir oluyor. biraz yağ, ketçap mayonez yok, mısır zeytin gibi masum malzemelerle... amerikan salatası falan yok mayonez var diye :) o olmazsa pizza yerim ama vejeteryan pizza. onların içinde salam sosis yok peynir ve sebze var. ya da peynirli sandviç yaptırıyorum. çorba bulursam çorba içiyorum mutlaka. cacık yogurt varsa alıyorum 2 kaşık alsam bile kardır diye. çiğ köfte yeme bence. etli etsiz farketmez. hamburger de güvendiğin bi yerdeyse belki. yani ben böyle yapıyorum en azından :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…