merhaba arkadaşlar bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim 5 yıllık evliyim 2 kez kendiliğinden hamile kaldım falat bebeklerimi birini düşük diğerini ise kürtajla aldırmak zorunda kaldım kan pıhtılaşması hastası olduğum için kaybettim bebeklerimi 2 aşılama ve 1 tüp bebek yaptım ama gebe kalamadım simdi 3. kez kendiliğinden hamile kaldım son adet tarihim 24 eylül doğum tarihi 30 haziran -1 temmuz kısmetse ilk adetimin 29. günü yani adet olmam gereken günde bhcg testim 99.1 cıktı iki gün sonra 184 cıktı 1 hafta 5+1 de 715 cıktı değerim ve keseyi gördük dr karartı seklinde dedi 1 hafta sonra sonra tekrar gel dedi ve ben 6+3 de gittim kese 7 mm di ve dr kese biraz küçük haftana göre dedi ve bhcg istedi 6483 cıktı ve dr kese kan değerine göre orantılı ama haftana göre küçük dedi yani 5 haftalık gibi dedi progestanım 26.45 cıktı sonra 7+3 de dr gittik kese 14 mm olmus fakat bebeği göremedik dr bu cuma tekrar bakalım dedi göremezsek boş gebelik dedi ve 6 haftalık gibi su anda dedi benimde tek ümidim geç döllenme olabbileceğinden bu cuma belki görebbiliriz diyorum benim gibi bir durum yaşayan arkadaşlar varmıdır nolur bana destek olun moralimi yüksek tutmaya calışıyorum her an aklıma geldikce ya mübdi cekiiyorum. rabbime emanet bebeğim inş. bebeğim benimledir 2 evladımı kaybettim bu bebeğimi kaybetmek istemiyorummm
belirti olarak sadece gögüs hassasiyetim var midem bulanmıyor gerçi bu herkese göre değişiyor ama genede bilgi vermek istedim
benim çin takvimi cırt oldu anne yüreği yanılmadıçin takvimi erkek diyodu bana tutumuyo yani kızlar
cnm 12. hafta tamamlanmadan önce burun kemiği oluşumunu tamamlamamış oluyormuş o yüzden 12 haftayı doldurmuş olmak yada en azndan sonlarında olmak gerektiğini biliyorum.:44:
ben de cumartesileri iple çekiyorum
cnm çikolata ye çünkü ben bu gün ultrasona girdiğimde sırtüstü yatmış uyuyodu doktor sadece burun kemiğini görebiliyorum ense ve zincir kemiğini görebilmem için uyanması hareket etmesi lazım çikolata yiyip gel sen annesi uyandıralım dedi
hayırlısı böylemiş korkmaktan pek tatdını çıkartamıyorum kendi adıma bu arada eğer kızım olrsa adını masal düşünüyordum çok güzel geliyor kulağıma çok seviyorum o ismi :) hayırlısı erkek kız farketmez araları yakın olacak bebeklerinin senin için zor olsada emin ol kızın için çok iyi olacak arkadaşı olacak abimle aramda 2 bucuk yaş var arkadaş gibiyiz :) çocuk için çok güzel birşey :) iyiki aldırmamışsın allah vermiş sana vardır bir hayrı :)merhaba ..belkı de bu topıge ılk yazısım bı de son yazısım olucak
supriz bı sekılde hamıle oldugumu ogrendım ..ve 1 yasında masal adında bı kızım var
aldırmak ıcın gıttım ama aglayarak cıktım odadan aldıramadım da..
ılk bebegımdekı gıbı heyecn yok gun saymak yok su an kacıncı haftamdayım bılmıyorum bıle
20 eyluldu en son adetım ..sımdı baktım 8 hafta 4 olmusuz
kıızmla cok zor gecıyor hamılelıgım kı aklıma bıle gelmıyor hamıle oldugum ..
ılk hamılelıgım oyle guzeldı kı oyle rahattım kı
demem o kı ılk hamılılıgınız ıse tadını cıkartım vunku ıkıncı hamıllııkte hıc bısey anlamıyormussun
bı daha gırerem belkı ınsallah kolay dogumlarınız olur
amin canım ınsaalah. gidiyor kılolar.ya bende 58 kg la başladım ama şuan 62 yimm( ve daha 8 +6 yım kullandığım hormon ilaçlarının etkisinden.allah sonumu hayretsinn.9 ay sonunda ne hale gelirim bilmiyorum.ama ben tam 8 yıldır bu duyguyu tatmak için bekliyorum.3 aşılama 2 tüp bebek .(( allahım kucağıma almamaı nasip etsin gerisi hiççç önemli değil..
amin canım ınsaalah. gidiyor kılolar.
Günaydın kızçeler.
Herkes için çok güzel bir hafta olsun inşallah.
mehsel_eray ı merak ettim yalnız ben. Cuma günü misafirim gelecek dedi gitti sesi çıkmadı o günden sonra. Var mı haberi olan.:44:
Günaydın Canlaaaar :)
Bende merak ettim mehseli ama haber yok :44:
mehselin telefonu vs. olan yok mu, inşallah iyidir
bende merak ettim valla Mehseli:44:
ay kıyamam ben size merak da etmişlervalla cnm bende merak etmedim diil bende facede ekli ama msj falanmı atsam :)
şükür sonuçların iyi çıkmış cnm.cinsiyet bazen son aylarda bile değişebiliyomuşHanımlar merhaba umarım herkes bebişleriyle çok çok iyidir
Bizde 2li testimiz için doktordan geliyoruz herşeyine bakıldı çok şükür Allahımıza birşey çıkmadı, akşam üstüde kan tahlilini vericem
Ve gelelim en önemli noktaya doktorumuz cinsiyet için KIZ dedi, eşim çok aşırı istediği için hala ayakları yere değmiyor havalarda uçuyorhayırlısı olsun sağlık sıhaati önmli olan.
Geçen hafta söylemiştim erkeğe benzetildi diye bu haftada kız denildi neye inancağımı şaşırdım artık 1 ay daha kesinlik için beklicem bizim ufaklığa daha erken birşeyler almak için
ben kurtuldum şükür o kaygıdan temiz çıktı darısı başınıza canım Allah'ın izniyle tertemiz çıkar testleriniz inşallah
kızlar bugün doktora gittik bebişimi görmeye kocaman olmuş..doktor 11+3 dedi.normalde 10+5 falan olmalıydı..ya bir görseniz nasıl yüzüyodu düşüp düşüp kalkıyordu sanki ellerini ayaklarını oynatarak...yaa gözümün önünden gitmiyo..kalbi de nasıl güzel atıyodu yavruşumun...doktor net 16.haftada belli olur dedi cinsiyetiultrason çıktısı veremedi ama biz çektik:) birinde yüzünü dönmüş sanki nubu görünmüyo ama sizce ne cinsiyeti
Eki Görüntüle 556832
kulaklarım çınlamıştı zaten hemen dedim kesin minikkuştur bu hainMehselcim 2 dk dedikodunu yaptırmıyorsun şekerim
Önce geçmiş olsun canım kanaman olmuş
Sonra da bu minnak neAmanın maşallah Nasıl serilmiş yatıyor gerçekten prenses olmuş yatışa bakar mısın
Allah nazarlardan saklasın sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah
ya canı çok sevindim herşeyin güzel olmasında darısı başımıza ya ben çok endişelnmeye heycanlanmaya bşladım bu normal mi
iyi olmana çokk sevindimm. şükür bir sorun olmamış.. maşallah minik kızına
Canım, çok merak etmiştim seni. Çok şükür güzel haberler getirmişsin bize. Yoksa bu ka gün ses vermedin diye seni na na yapacaktım.
Sen o sevimli kızçene dua et.
Ben 54 kiloyla hamile kaldım şimdi 56 yım.
ay kıyamam ben size merak da etmişlerkanamam içinize doğdu heralde canlar.
şükür sonuçların iyi çıkmış cnm.cinsiyet bazen son aylarda bile değişebiliyomuşşu an daha hazrlıklara başlamamak lazım sanırım.bide minşin boyunu yazmamışsın cnm
Sosyiiiimmmm Maşallah yaaaa onun o tontiş göbeğini yerim ben çok sevindim canımm sağlığı daim olsun inşallahhhhhoğlun olcak senin
kulaklarım çınlamıştı zaten hemen dedim kesin minikkuştur bu hainevet işte biz öyle aheste aheste yatar süzülürüz kızız biz kız!!!!
kızlar hepinize teşekkür edrim.geçmişi yine bitiremedim bu arada.yarın görüşürüz artık hoşçakalın.
merhaba ..belkı de bu topıge ılk yazısım bı de son yazısım olucak
supriz bı sekılde hamıle oldugumu ogrendım ..ve 1 yasında masal adında bı kızım var
aldırmak ıcın gıttım ama aglayarak cıktım odadan aldıramadım da..
ılk bebegımdekı gıbı heyecn yok gun saymak yok su an kacıncı haftamdayım bılmıyorum bıle
20 eyluldu en son adetım ..sımdı baktım 8 hafta 4 olmusuz
kıızmla cok zor gecıyor hamılelıgım kı aklıma bıle gelmıyor hamıle oldugum ..
ılk hamılelıgım oyle guzeldı kı oyle rahattım kı
demem o kı ılk hamılılıgınız ıse tadını cıkartım vunku ıkıncı hamıllııkte hıc bısey anlamıyormussun
bı daha gırerem belkı ınsallah kolay dogumlarınız olur
Canım hem geçmiş olsun hemde gözün aydın diyeyim:)
Bugün hully arkadaşıma alkolün zararları hakkında yeterli bilgi veremedim gibi gelirken posta ve hürriyet gazetelerinde bir habere denk geldim onu sizle paylaşayım dedim.
"İngiliz bilim insanlarının 4 bin çocuk üzerinde yaptığı araştırma, hamileyken alınan az miktarda alkolün bile bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya koydu.
Oxford ve Bristol Üniversitelerinde yürütülen araştırmaya göre, annenin alkol almasıyla bebeğin kanındaki alkol seviyesi aynı oranda yükseliyor.
Ancak bebeğin karaciğeri, anneninki gibi gelişmiş olmadığından, bebeğin vücudundaki alkol aynı ölçüde parçalanamıyor.
Bebeğin vücudundan atılamayan alkol, organların ve beyindeki sinir hücrelerinin gelişimini olumsuz etkiliyor ve IQ seviyesinin bir iki puan düşmesine yol açıyor.
Dr. Ron Gray, fark az olsa da, düşük IQ’nun sosyal dezavantaj, kötü sağlık ve hatta erken ölüm riskiyle bağlantılı olduğunu belirterek, kadınlara, risk almamak için, hamileyken alkollü içki içmemelerini önerdi.
Bu nedenle uzmanlar, hamilelere veya gebe kalmaya çalışan kadınlara alkolden tamamen uzak durmalarını tavsiye ediyor."
Aman kimsenin şöyle yedim böyle içtim gazına gelmeyelim banada biri ben hiç folik asit içmedim hiç bişey olmaz diyordu ama herkesin bünyesi farklı. Rabbim bizim bebişlerimizi korusun..
seni seni..sana oğlun olacak dedim diye diosun değil miiiiiiiiiiiii
alkol sigara konusunda katılıyorum canım. fakat benim gibi günde en az bir öğününü dışarda yiyen anne adayları için durum oldukça zor. mesela ben pizza yiyorum, sosis, salam vs. koydurmuyorum ama. çünkü dışarda yenebilecek en masum şeylerden biri pizza gibi geliyor bana. döner gibi şeyleri de canım istemiyor, ete karşı kurban bayramından beri mesafeliyim, çok iştahla et yiyemiyorum. pizza sizce de çok sakıncalı mı? ya da şöyle sorayım alternatifleriniz pizza, çiğ köfte (etsiz), hamburger ve kumpirse hangisini tercih ederdiniz? şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?