canım özelde de mesainin bir sınırı yok zart zurt toplantı etkinlik yok bilmem nectsi yarım gün kesin çalışıyorsun uzamazsa eğer çok sıkıldım anlayacağım yoruldum artık
kızlar ya eşinizin doğuma girmesini ister misiniz imkanınız olsa?ben çok isterim eşim de istiyor ama izin veren hastane ve bu hastanenin doğum fiyatları önemli
kız allah ıyılıgını versın ben alkol almıorm kı yeme konusunda da cok dıkkatlıyımdır ole hersey yıyıp ıcmemCanım hem geçmiş olsun hemde gözün aydın diyeyim:)
Bugün hully arkadaşıma alkolün zararları hakkında yeterli bilgi veremedim gibi gelirken posta ve hürriyet gazetelerinde bir habere denk geldim onu sizle paylaşayım dedim.
"İngiliz bilim insanlarının 4 bin çocuk üzerinde yaptığı araştırma, hamileyken alınan az miktarda alkolün bile bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya koydu.
Oxford ve Bristol Üniversitelerinde yürütülen araştırmaya göre, annenin alkol almasıyla bebeğin kanındaki alkol seviyesi aynı oranda yükseliyor.
Ancak bebeğin karaciğeri, anneninki gibi gelişmiş olmadığından, bebeğin vücudundaki alkol aynı ölçüde parçalanamıyor.
Bebeğin vücudundan atılamayan alkol, organların ve beyindeki sinir hücrelerinin gelişimini olumsuz etkiliyor ve IQ seviyesinin bir iki puan düşmesine yol açıyor.
Dr. Ron Gray, fark az olsa da, düşük IQnun sosyal dezavantaj, kötü sağlık ve hatta erken ölüm riskiyle bağlantılı olduğunu belirterek, kadınlara, risk almamak için, hamileyken alkollü içki içmemelerini önerdi.
Bu nedenle uzmanlar, hamilelere veya gebe kalmaya çalışan kadınlara alkolden tamamen uzak durmalarını tavsiye ediyor."
Aman kimsenin şöyle yedim böyle içtim gazına gelmeyelim banada biri ben hiç folik asit içmedim hiç bişey olmaz diyordu ama herkesin bünyesi farklı. Rabbim bizim bebişlerimizi korusun..
benim bir cok dogum yapan arkadasımın esi girdi, ama bazı hastaneler ve bazı doktorlar izin vermior die duydum. Cok keyecanlanan babalar dogum surecini zorlastiriyor bi de sizinle ugrasmayalim diyorlar herhalde. benim esim girecek, kismetse Gayrettepe Florance Nightangale veya Amerikan Hastanesinde olacak dogumum, izin verilmediğini duymadım. Dogum fiyatları biraz pahalı bu hastanalerin normal 5 ile 9bin arasında.
tüm hamişLere günaydıınnnnnn.. bugün rüyamda bebeğimi gördümm .. ne güzel bi gün bugün .. =)))))))))))
Günaydın kızlarr bende erkenci sayılırım bugün diğer günlere göre kadın gelicek diye uyandım ama hala gelmedi inş bu haftada sorun çıkarmaz ev kokucak artık :) uyandım ama yataktan kalkamıyorum biri beni kaldırsınnn :)) kpss derdine girmişsiniz aynı dert bendede var hiç çalışmadan girdim düğünümden bi gün önceydi bu senede girme hakkımız yokmuş halbuki şuan tam dersaneye gitme zamanımızdı bebeklerimizide yanımızda götürebilirdik seneye bebîşlerimizi bırakıp nasıl gidicezki
kızlar ya eşinizin doğuma girmesini ister misiniz imkanınız olsa?ben çok isterim eşim de istiyor ama izin veren hastane ve bu hastanenin doğum fiyatları önemli
ben çok isityorum ama eşim pek sıcak bakmıyor nedense.. nası kandırcam bilmiyorum.. ama orda olması şart bence.. her anını görmesi lazım.. beraber yaptık beraber doğurcaz büyütcez .. öyle deilmi.. ,??
kızlaar,hamişleer biz bugün dayanamayıp kontrole gittikama napiim 2 haftadır gitmiyorduk ve daha 2 hafta sonrayaydı kontorlümüz..ama ben pimpirikli anne olarak dayanamadım bugün başka bi hastaneye gidiip bebişimizi gördüük :)) amaaan annnesii yer onu yaa..bizee el salladı,ayaklarını oynatıyor,ellerini yukarı aşağıya indiriyor...annesi kurban olsun onaaaa İçimiz rahatladı artık 2 hafta daha bekleyebilirz
ben çok isityorum ama eşim pek sıcak bakmıyor nedense.. nası kandırcam bilmiyorum.. ama orda olması şart bence.. her anını görmesi lazım.. beraber yaptık beraber doğurcaz büyütcez .. öyle deilmi.. ,??
1 yasinda cocuk, beklenemeyen bir gebelik, belki sorunlu bir aile yasami ya da maddi olanaksizliklar var.bunlari bilemediğimiz için birşey diyemiyorum. hep derler ya Allah isteyene versin diye.
günaydın fıstıklarrrr
ayy rüyada bile görünce çok mutlu oluyoruz gerçeğini görsek napıcaz acabaavatarındaki bebişe bayıldımmmm
günaydın canım kadın akşam yemeğe gelcek herhalde saat kaç oldusen de kalk artık bakiim
ayy ben istiyorum ama dayanamaz gibi geliyordu giremem diyodu hamile kalmadan önce:18: kaldıktan sonra girerim demeye başladıbenim doğum yapacağım hastene izin veriyor şanslıyım
amerikan hastanesini biliyorum fiyatı bayaa yüksek. güzel bir deneyim olur yaa bence de
kesinlikle haklısın ama şuda var hiçbirimiz cahil insanlar değiliz artık herkes herşeyi biliyo madem istemiyodun onun önlemini baştan alıcaktın şimdi o yavruya kıyılırmı burdaki herkes özürlü bile olsa aldıramam kıyamama çocuğuma herşekilde kabulum derken ama tabi herkes kendi yaşadığını biliyo
canım anlıyorum seni bendede panik atak var doktora gidince tansiyonum tavan yapıyor hep bişeyler kuruyorum kafamda dün bile tansiyonum 16 11 e fırlamış doktor bile şarşırdı neden heyecan yapıyorsun diye elimde değil işte ama bi yandanda allaha emanetler bol bol oku bu biraz kaygılarını alır ayetel kürsü biliyorsan onu oku canım gör bak bebişlerin sağlıkla gelicek annesi
kesinlikle haklısın ama şuda var hiçbirimiz cahil insanlar değiliz artık herkes herşeyi biliyo madem istemiyodun onun önlemini baştan alıcaktın şimdi o yavruya kıyılırmı burdaki herkes özürlü bile olsa aldıramam kıyamama çocuğuma herşekilde kabulum derken ama tabi herkes kendi yaşadığını biliyo
nerde oturuyorsun canım hangi hastane? ben istanbuldayım da
benim kendimin ve esimden özel saglık sigortam var yıllardır primlerini oduyoruz dogum teminatını sonuna kdr kullanmayı planlıorum:)
canım bende 12de yatıp 4 d euyanıyorum ayaktayım dincim ama bu bulantılar beni mahfedıyor..günaydın kızlar,
gece uykularım çok anlamsız olmaya başladı hiç huzurlu uyuyamıyorum, uyanıp 1-2 saat yatakta dönüyorum, gündüz uyuyayım bari diyorum erkenden uyanıyorumyarın kontrolümüz var çok heycanlıyım. hamileliğe dair hiç bi belirtim kalmadı bu da bende korkuya neden oluyor. ya gittiğimde kötü bi haber alırsam diye endişeliyim. şu bebişler bi hareketlenselerdi kendilerini bi hissettirselerdi bilirdik en azından nolduğunu ( doktora gidicem zaman hep böyle oluyor, geçen yıl güle oynaya gidip kötü haber almıştım sanırım bu endişeler ondan kaynaklanıyor.
size kaygısız, sağlıklı, mutlu bir gün diliyorum:)
maaşaalah darısı bizim basımızaparfüm müü .. iki haftada bi şişe bitirirdim rahat .. şimdi şişeleri bazanın altına kaldırdım .. ama ben 4 gündür bulantı ilacı kullanmıyorum.. bi hayli hafifledi bulantılarm.. tamamen bitmedi ama öncekine göre cok cok rahatm..
allah korusun rabbim..ben de kıyamazdım. simdi kurtaj 10 haftaya kadar yasal ya yani istege baglı aldırılabiliyor yani 10 haftada hareketli eli kolu olusmus bebegi gorup nasıl aldırılabilir ki, cok ici acir insanin herhalde.
günaydın fıstıklarrrr
ayy rüyada bile görünce çok mutlu oluyoruz gerçeğini görsek napıcaz acabaavatarındaki bebişe bayıldımmmm
günaydın canım kadın akşam yemeğe gelcek herhalde saat kaç oldusen de kalk artık bakiim
ayy ben istiyorum ama dayanamaz gibi geliyordu giremem diyodu hamile kalmadan önce:18: kaldıktan sonra girerim demeye başladıbenim doğum yapacağım hastene izin veriyor şanslıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?