2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Aaaa o senin gerçek ismin mi ben öyle nickname yaptım sanmıştımmmm Benim eşin Cezayirli de ondan bu kadar değişik isim var ailede, ben bi de size türklere de uygun olanlarını söyledim. Yoksa daha neler neler var Benim de kuzenimin adı Muaz korunan sığınan falan demek. Hani maazalah diyoruz ya aynı kökten geliyo biz türkçede biraz değiştiriyoruz. Allah'a sığınma anlamında kullanılıyo. Ama Muaz bin Cebel var sahabeden asıl ona nisbeten konuluyo.

Sahabe isimleri zaten manalarından çok o şahsiyetlere ithafen konuluyo. yoksa Hatice erken doğan kız çocuğu demek bildiğin premature yani. (Gerçi ben ismime çekmişim herhalde 8,5 aylıkken doğmuşum ) Fatıma sütten kesen demek. Bu örnekler çoğartılabilir...

Cuheyne çok meşhur bi arap kadın işin doğrusunu hep o bilirmiş. gidin Cuheyne'ye sorun en doğru haberi ondan alırsınız derlermiş. Hatta böyle böyle ata sözü bile olmuş. Mana olarak da gecenin son kısmı demek hani şu duaların kabul olduğu vakit var ya sanırım o kısmı.
Bak bi de Cumane ya da Cümane var (artık nasıl kolayına giderse) İnci tanesi demek. Bence güzel işim ama bunu da eşime beğendiremedim

canım sen ara ara yazar mısın arapça isimleri ve anlamlarını? nuha'nın anlamı çok hoşmuş telafuz testinden de geçtiğine göre tamamdır asel bal demiştin ya hoşuma gitti ama bizim burda bi kafenin adı eşim pek hoşlaşmadı daha cinsiyetimiz belli değil karışık söylersen sevinirim

mutfak toplamaya gidiyorum tıs tıs.. Bir bakınayım dedim burayada herşey yolunda galiba.. Hadi kaçalım fındığım, istikamet mutf:ak marş marş!

biraz önce bi öğretmen arkadaşa söylemek zorunda kaldım direk solgun görünüyorsunuz rahatsız mısınız diyince yoo iyiyim dedim bebek mi var o zaman dedi bişey diyemedim ahanda yayıldı şimdi okula

yayılır ondan sonra da başlarlar cinsiyet tahminlerine...çok gıcık gidiyorm is yerinde biri diyor kesin oğlun olacak,diğeri diyor kesin kızz..rahatsız ediyor bu durum beni yaa.neden acaba???

ya bana tuahf geliyo arap ismi sevmiyorum sanırım ama asel demişsin herhalde alttaki yazıda gördüm o güzel bak arkadaşımın da kızın adı onu beğeniyroum sanırım uzatılıyo gibi okunan isimleri sevmiyorum ben

Yapamadım telefondan giriyorum ayarlayamadım.10+4 deyim canım

kullanıcı kontrol panelinden profilimi düzenleye bas bebeğinizin tahmini doğum tarihi bölümü var oraya beklenen doğum tarihini (gün-ay-yıl aralarında çizgi olacak) gir en alttan da değişiklikleri kaydet tamamdır

Evet canim o bnm gercek ismim..babam yazdirirken baya ugrasmis ama yazdirmis sonunda ismimi.muaz in sahabe ismi oldugunu biliyorum da iste verdigin orneklerdeki gibi anlami da onemli ama bak anlami da guzelmis esimi kandirabilir miyim acab? ayy zor valla iki tarafinda begendigi isim bulmak..bir de biri boyle farkli isimleri sevmiyorsa..

yayılır ondan sonra da başlarlar cinsiyet tahminlerine...çok gıcık gidiyorm is yerinde biri diyor kesin oğlun olacak,diğeri diyor kesin kızz..rahatsız ediyor bu durum beni yaa.neden acaba???

kız ya da erkek diyince ne yorum yapsan diğerini gücendirirsin gibi oluyo sanırım ondan bi de farazi konuşmalar ya bunlar boş boş ondan canın sıkılıyordur senin

benim eşim kadar gıcıklık hiçkimse yapmıyodur kızım olursa annemin adını koyucam diyo olduuuu dedim kaynananın adınımı koycam yaa bi eve bitane yeter dedim erkek olursada dedesinin ismini koycakmış sırf beni uyuz etsin diye söylüyo bunları

ay merak ettim ismin ne

ben de geçen gün trt çocukta bi yarışmada gördüm kızın adı sareydi anlamına bakayım dedim bir sürü tartışmalar olmuş kişiler arasında iyidir kötüdür diye. bi fikriniz var mı

arkadaşım, çok memnun oldum isimlerin anlamlarını paylaştığına, şahsen hatice ve fatmanın anlamını bilmiyordum ben, teşekkürler. arapça bilen biri her eve lazım aslında :)) farsça biliyor musun? ceyla çok duyduğum ve sevdiğim bi isim, "insanlığa adanmış" demekmiş, ne kadar doğru bilgin var mı? "ceyl" insanlık demek sanırım, â eki böyle bir anlam katıyor mu? bir de beril'in arapçada bir anlamı var mı? son bir soru daha: nil nehri için araplar da mı nil diyor?

çok saolasın :))

Allah nazarlardan korusun , tebrik ediyorum kocani .Hep mutlu olun ailecek.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…