Kızlar selam,
yukarıda yazılanlardan alakasız olacak ama dün gece belimin iki tarafında da kırmızı çiziklerlerin oluştuğunu gördüm!
Her banyodan sonra Johnson's bebe yağı ayrıca aktardan edindiğim badem-jojoba-kayısı-susam-havuç-buğday-yasemin-zambak yağı karışımından sürmeme rağmen vücudumun pul pul olması, kaşıntı ve sonucunda karşılaştığım manzara sonucu ne yapacağımı şaşırdım! daha önce kilo alıp vermelerime rağmen hiç çatlağım olmadı ve de vücudum kuru sayılmaz. (Hamilelikten bu yana 3 kg aldım.) Sonuç olarak kendimi hemen nöbetçi eczanede buldum ve oradaki Mustela strech marks double action kreminden aldım. Umarım sonuç alırım.Sizin bildiğiniz yeni oluşmuş çatlakları yok eden bir krem/yağ/karışım/tavsiyeniz var mı?
Bir de çatlak sizde de şimdiden oluştu mu yoksa ben anormal bir örnek miyim?
Bende her banyodan sonra bebe yağı kullanıyorum..Çizikler yok ama karnım pul pul dökülüyor..Yağ kalıntısı olabilir dedi arkadaşlar ama..Yok değil..Ben tüm vücuduma yağ sürüyorum.Diğer yerlerde yok
4 5 gündür sol kasığımda karnımın altında yanii böle sürtülme sızma gibi değişik bişey hissediyorum bugünde oluyor her zaman olmuyor ara ara oluyor ve aynı yerde bugünde ağrı olmaya başladı buda sürekli bir ağrı değil vurup geçiyor noluyo kızlar ben bişey anlamadım o sürtünme gibi olan şey ne size oluyomu sanki böle su sızıyomuş gibi nasıl tarif edicem bende bilemiyorum bugünde ağrı eklendi doktora gidiyim mi
kızlar bi arkadaşla yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum..şimdi bu arkadaşın bebeği oldu. Ben konuşurken oğlum olacağını söyledim. Bana dedi ki "yine de bağlanma, bana hamile iken anlatmışlardı 6.-7. aylarda enfeksiyon vs. yüzünden çocuğu kaybedebiliyorsun"ben bu yaz bir kayıp yaşadım zaten ve onun üstesinden gelebilmek için, belki hatırlarsınız, her hafta doktora taşındık ultrasonla bakmaya vs. Hormonlardan mıdır bilmem, o kadar canımı sıktı ki bu laf, iyi niyetle uyarmak için de olsa bir anne diğerine bunu yapmamalı bence diye düşündüm..haksız mıyım, fazla mı duygusal davranıyorum acaba
gene şükret benimkiler alt katta oturuyor : ayy hiç gülceem yoktu bi an kendimi gördüm yani
bu kocaları Allah bildiği gibi yapsınbizim köyde bi laf var koca iyi bişey olsa adını güzel bişey koyarlardı diye adı üstünde koca kocatır benim kaygana kendi kızını yeri göğe sığdıramaz bana geldi mi nankörsün der Allah görüyor ne diyim kocam yaşlanınca anası gelip bakacak sanıyor akılları başına gelecek ama dur bakalım o zamana kadar patlamayız inşallah sinirden :
Senin arkadasın yapmıs benim kendi annem diyor simdiden bu kadar alısveris yapma daha ne olacagı belli olmaz kaybedersin falancok uzuluorum moralim bozuluyor haliyle. biz de bilioruz bugunden yarına biz bile yasamayabiliriz ama umudumuz saglıklı kucgımıza alacagımız seklinde olmalı.
Ay senin bide görümcen mi var allah kolaylık versin
ee o karışıyormu peki.sorma benden kilometrelerce uzaktalar ama
bi telefon ediyo evimin ve benim huzurumu fazlasıyla kaçırmayı beceriyor
bebek kıyafeti gördüğünde bana ne derdi biliyomusun
ahanda bunlar doğuramadığın şeyine girsin derdii
ne terbiyesiz ya.bende sessiz kalırdım salak gibi
şimdi yine eleştirebiliyorum hamile olduğum için seslenmiyor
Oh ohh iyi yapmışsın kız nasıl verdi kayınbaban
bizimki günahını bile vermez valla
maalesef canım görümce görene kadar demişlerbilmiş bilmiş konuşur benimkisi herşeyi bilir ben pek dikkate almıyorum. ana kız tam tencere kapaklar birbirlerinin kopyası ikisi kafa kafaya verip kendilerince konuşup dururlar. kocam laf ettirmeyince tabi bende muhatap olmuyorum ama konuşmaları bile yetiyor :s
napcan yavrum hepimiz aynı yuvanın huzuru sırf onlardan sebep bozluyor ama kocaların gözü görmüyor onlar hep haklı onlar hep doğru sen idare ediceksin modundalarHerşeyin sırası var diyorum Allaha havale ediyorum. hele ki bu hamilelik döneminde onlardan sebep ettiğim kavganın haddi hesabı yok ama noluyor ben ağlıyorum sabahlara kadar kendimi mahvediyorum kimseye bişey olduğu yok o yüzden bende edepsizliğe vurdum artık yani nolcaksa olsun hepten sinir minir kalmadı :S
canım benim kayınvalide ve kayınpeder eşime çok geç ve zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşlar... kayınvalidem 11 yıl sonra eşimi kucagına alabilmiş.. 11 yıl içerisinde de sayısız düşük yapmış, dogmuş olanlarıda 1 yıl içerisinde kaybetmişleronun için benim eşim onlar için çok kıymetliii, sağolsunlar bu kıymeti bana da gösteriyorlar. şu an bu bebek içinde çok heyecan dolular...
dedim ki babacım torununa ne alacaksın bakimmmm, oda herşeyini ben alıcam dedi.. bende ver o zaman kartını annesi alır ona dedimmmgüldü ve verdiii... zaten durumları iyi, iyi olmasa bende istemezdimmm... biz malum ev kredisi ödedigimiz için onlarda desteklerini eksik etmiyorlar
bazı insanlar nedense öle. benimde bi arkadaş bana bu tarz olumsuz yaklaşıo canımı sıkıo. bi rüya görmüş benle ilgili. kötü rüya. ben gene iyiye yordum ii olsun die. o ısrarla yok ne iyisi rüya kötüydü dio. sorularında ısrarla sorun var mı dio.
ben kötü durumlarda bile iyi yanını göstermek gerektiğini düşünüorum. zaten uzun süre bekledik bebeklerimizi. böle diyerek can acıtmanın alemi yok bence. zaten bi olumsuzluk olcaksa insan kendini hazırlasa da üzülür hazırlamasa da. hiç bu zamnların keyfini yaşayalım. öle demesi hoş değil bence. öle düşünebilir ama dememeli.
Maşallah diyorum nazarım değmesincanım benim kayınvalide ve kayınpeder eşime çok geç ve zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşlar... kayınvalidem 11 yıl sonra eşimi kucagına alabilmiş.. 11 yıl içerisinde de sayısız düşük yapmış, dogmuş olanlarıda 1 yıl içerisinde kaybetmişleronun için benim eşim onlar için çok kıymetliii, sağolsunlar bu kıymeti bana da gösteriyorlar. şu an bu bebek içinde çok heyecan dolular...
dedim ki babacım torununa ne alacaksın bakimmmm, oda herşeyini ben alıcam dedi.. bende ver o zaman kartını annesi alır ona dedimmmgüldü ve verdiii... zaten durumları iyi, iyi olmasa bende istemezdimmm... biz malum ev kredisi ödedigimiz için onlarda desteklerini eksik etmiyorlar
Maşallah diyorum nazarım değmesinBizimki alıcam ya da ne istersinden ziyade "arayıp sormuyosunuz paramız var mı" derdinde
Ay canımm kıyamamm bi tane çocukları var o zaman değilmi üzüldüm k.validene
bende 2 kere düşük yaptım şimdi buda zorla oldu allah tamamına erdirsin inşallah hepimizinkini
çok iyi anlarım onu.öyle bi kıymetli oluyorki
ama olsun genede iyiymiş k.validen k.baban bizimkilerinde durumu çok iyidir
bak yurt dışındalar restorantları var.ama ben yazın fotoğraf makinası istemiştim
onu bile getirmediler bana.yani hayırlı anne babaymış senin kvalide k.baba
eee sen neler alacaksın peki kuşumm
Canım İncirli Ethicaya evimden yürüyerek gidebildiğim için çok gitmişliğim var.Hamile olduğumu orda yaptırdığım kan tahliliyle öğrendim. Grip ve faranjit için çok gittim. Şansıma mı bilmiyorum ama hep çok iyi doktorlara denk geldim.
Hastane çok güzel ve temiz. Ama doğum fiyatları ve odaları hakkında fikir sahibi değilim ne yazık ki.
saol canım,ateşim az biraz düştü sanki.bende çok korkuyorum eğer zehirlendiysem bebeğime zarar gelmiş midir diye:18:
Aklım onda. Kaçta gidecekti Çapa'ya söylemiş miydi. Kaçırdım mı ben? Çok dua ediyorum güzel haberlerle gel bize.
kızlar dayanamadım ben randevu aldım
aksama dogru bebegın cınsıyetını ogrenmeye gıdıcem
canım ben çok iyi anlıyorum sizi... gerçekten çok zor bir durum allahım kimseyi evladıyla doğmuş olsun yada olmasın sınamasın
ben durumu iyi olupta hiç bir konuda yardımcı olmayan anne babaları pek anlayamıyorum. sonuçta elde imkan varsa yardımcı olmalılar diye düşünüyorum. sonuçta ne yapacaklarsa yine kendi evlatlarını mutlu edecekler..
sadece maddi anlamda da söylemiyorum bunu.. mesela kayınvalidemler ataşehirde oturuyorlar, ben çekmeköy... güzel bişi pişirsin hemen yolluyor akşam kayınpederimle. bu da beni manevi anlamda çok mutlu ediyor.. düşünmesi bile yetiyor...
gelelim ne alcagıma, canım ben yarın ikeaya ugramayı düşünüyorum, karyola, şifonyer ve gardırop bakıcam... sonra ordan yataşa geçer bebek yatagı alırım. birde halı ve ana kucagı bakıcam. sonrada biberonu emzigi, süt saklama kapları falan ...
yogun bir gün olacak benim için
sende çekmeköydeydin galiba gel beraber takılalım
allahtan benim görümcem yok hee.sen bide altlı üstlü oturuyormuşsun
allah yardımcın olsun zor ya bazen insan yüzlerini bile görmek istemiyor
o kadar kırdılarki beni çok üzdüler çok gözyaşı döktüm salak gibi
ama onlardan ziyade beni en çok ne üzüyo biliyormusun
eşimin hal ve hareketleri yani onlar bana hakaret ederler
eşimde ordadır ağzını açıp karıma neden böyle diyosunuz demez
işte bu beni kahrediyor
senin eşinde mi böyle :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?