2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar selam,
yukarıda yazılanlardan alakasız olacak ama dün gece belimin iki tarafında da kırmızı çiziklerlerin oluştuğunu gördüm!
Her banyodan sonra Johnson's bebe yağı ayrıca aktardan edindiğim badem-jojoba-kayısı-susam-havuç-buğday-yasemin-zambak yağı karışımından sürmeme rağmen vücudumun pul pul olması, kaşıntı ve sonucunda karşılaştığım manzara sonucu ne yapacağımı şaşırdım! daha önce kilo alıp vermelerime rağmen hiç çatlağım olmadı ve de vücudum kuru sayılmaz. (Hamilelikten bu yana 3 kg aldım.) Sonuç olarak kendimi hemen nöbetçi eczanede buldum ve oradaki Mustela strech marks double action kreminden aldım. Umarım sonuç alırım.Sizin bildiğiniz yeni oluşmuş çatlakları yok eden bir krem/yağ/karışım/tavsiyeniz var mı?
Bir de çatlak sizde de şimdiden oluştu mu yoksa ben anormal bir örnek miyim?:50:

Strivection olusmus catlak tedavisinde kullanılıor diye biliorum ama bir arastır once

Bende her banyodan sonra bebe yağı kullanıyorum..Çizikler yok ama karnım pul pul dökülüyor..Yağ kalıntısı olabilir dedi arkadaşlar ama..Yok değil..Ben tüm vücuduma yağ sürüyorum.Diğer yerlerde yok :(

Belki de yagı dogru surmuyorsundur, ıslak tenine iyice yedirip 10-15dakika kıyafet degdirmeden beklersen eger tam emiyor yoksa kuru teninde kıyafetle zaten nufus etmior.

Bol su icmek ve panyoda karın ve kalcaya peeling yapmak da ise yarıyor diyorlar.

4 5 gündür sol kasığımda karnımın altında yanii böle sürtülme sızma gibi değişik bişey hissediyorum bugünde oluyor her zaman olmuyor ara ara oluyor ve aynı yerde bugünde ağrı olmaya başladı buda sürekli bir ağrı değil vurup geçiyor noluyo kızlar ben bişey anlamadım o sürtünme gibi olan şey ne size oluyomu sanki böle su sızıyomuş gibi nasıl tarif edicem bende bilemiyorum bugünde ağrı eklendi doktora gidiyim mi :43::43:

Canım bence bu ağrılar çok normal bendede fazlasıyla oluyor ama bence bu güzel bişey rahim büyüyor
genişlimeye çalışıyor.bendede şöyle oluyor sanki karnımı içerden birileri ip gibi gerdiriyo bide iğne batıyo gibi oluyo
eğerki için rahat etmeyecekse doktorunu ara sor gelmem gereken bir durum var mı diye gel derse gidersin

kızlar bi arkadaşla yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum..şimdi bu arkadaşın bebeği oldu. Ben konuşurken oğlum olacağını söyledim. Bana dedi ki "yine de bağlanma, bana hamile iken anlatmışlardı 6.-7. aylarda enfeksiyon vs. yüzünden çocuğu kaybedebiliyorsun":53: ben bu yaz bir kayıp yaşadım zaten ve onun üstesinden gelebilmek için, belki hatırlarsınız, her hafta doktora taşındık ultrasonla bakmaya vs. Hormonlardan mıdır bilmem, o kadar canımı sıktı ki bu laf, iyi niyetle uyarmak için de olsa bir anne diğerine bunu yapmamalı bence diye düşündüm..haksız mıyım, fazla mı duygusal davranıyorum acaba

Senin arkadasın yapmıs benim kendi annem diyor simdiden bu kadar alısveris yapma daha ne olacagı belli olmaz kaybedersin falan :( cok uzuluorum moralim bozuluyor haliyle. biz de bilioruz bugunden yarına biz bile yasamayabiliriz ama umudumuz saglıklı kucgımıza alacagımız seklinde olmalı.

:D:D:D:D gene şükret benimkiler alt katta oturuyor :D::D:D:D ayy hiç gülceem yoktu bi an kendimi gördüm yani :D
bu kocaları Allah bildiği gibi yapsın :D bizim köyde bi laf var koca iyi bişey olsa adını güzel bişey koyarlardı diye adı üstünde koca kocatır :D benim kaygana kendi kızını yeri göğe sığdıramaz bana geldi mi nankörsün der :D:D:D Allah görüyor ne diyim kocam yaşlanınca anası gelip bakacak sanıyor akılları başına gelecek ama dur bakalım o zamana kadar patlamayız inşallah sinirden :D:D:D::D:D

Ay senin bide görümcen mi var allah kolaylık versin :P
ee o karışıyormu peki.sorma benden kilometrelerce uzaktalar ama
bi telefon ediyo evimin ve benim huzurumu fazlasıyla kaçırmayı beceriyor
bebek kıyafeti gördüğünde bana ne derdi biliyomusun
ahanda bunlar doğuramadığın şeyine girsin derdii:52::52:
ne terbiyesiz ya.bende sessiz kalırdım salak gibi
şimdi yine eleştirebiliyorum hamile olduğum için seslenmiyor:27:

Senin arkadasın yapmıs benim kendi annem diyor simdiden bu kadar alısveris yapma daha ne olacagı belli olmaz kaybedersin falan :( cok uzuluorum moralim bozuluyor haliyle. biz de bilioruz bugunden yarına biz bile yasamayabiliriz ama umudumuz saglıklı kucgımıza alacagımız seklinde olmalı.

Annemin dediğini asla aslaaa kötü niyetle söylüyor diye algılamam
büyüktür derim tecrübelidir derim ammavelakinnn arkadaşmış komşuymuş
asla müsade etmem böyle bir şeyi dillendirmelerini ve kendimden uzak tutarım o kişileri

Ay senin bide görümcen mi var allah kolaylık versin :P
ee o karışıyormu peki.sorma benden kilometrelerce uzaktalar ama
bi telefon ediyo evimin ve benim huzurumu fazlasıyla kaçırmayı beceriyor
bebek kıyafeti gördüğünde bana ne derdi biliyomusun
ahanda bunlar doğuramadığın şeyine girsin derdii:52::52:
ne terbiyesiz ya.bende sessiz kalırdım salak gibi
şimdi yine eleştirebiliyorum hamile olduğum için seslenmiyor:27:

maalesef canım görümce görene kadar demişler :D bilmiş bilmiş konuşur benimkisi herşeyi bilir ben pek dikkate almıyorum. ana kız tam tencere kapaklar birbirlerinin kopyası ikisi kafa kafaya verip kendilerince konuşup dururlar. kocam laf ettirmeyince tabi bende muhatap olmuyorum ama konuşmaları bile yetiyor :s
napcan yavrum hepimiz aynı yuvanın huzuru sırf onlardan sebep bozluyor ama kocaların gözü görmüyor onlar hep haklı onlar hep doğru sen idare ediceksin modundalar :( Herşeyin sırası var diyorum Allaha havale ediyorum. hele ki bu hamilelik döneminde onlardan sebep ettiğim kavganın haddi hesabı yok ama noluyor ben ağlıyorum sabahlara kadar kendimi mahvediyorum kimseye bişey olduğu yok o yüzden bende edepsizliğe vurdum artık yani nolcaksa olsun hepten sinir minir kalmadı :S

Oh ohh iyi yapmışsın kız nasıl verdi kayınbaban
bizimki günahını bile vermez valla:27:

canım benim kayınvalide ve kayınpeder eşime çok geç ve zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşlar... kayınvalidem 11 yıl sonra eşimi kucagına alabilmiş.. 11 yıl içerisinde de sayısız düşük yapmış, dogmuş olanlarıda 1 yıl içerisinde kaybetmişler :43: onun için benim eşim onlar için çok kıymetliii, sağolsunlar bu kıymeti bana da gösteriyorlar. şu an bu bebek içinde çok heyecan dolular...

dedim ki babacım torununa ne alacaksın bakimmmm, oda herşeyini ben alıcam dedi.. bende ver o zaman kartını annesi alır ona dedimmm :52: güldü ve verdiii... zaten durumları iyi, iyi olmasa bende istemezdimmm... biz malum ev kredisi ödedigimiz için onlarda desteklerini eksik etmiyorlar

maalesef canım görümce görene kadar demişler :D bilmiş bilmiş konuşur benimkisi herşeyi bilir ben pek dikkate almıyorum. ana kız tam tencere kapaklar birbirlerinin kopyası ikisi kafa kafaya verip kendilerince konuşup dururlar. kocam laf ettirmeyince tabi bende muhatap olmuyorum ama konuşmaları bile yetiyor :s
napcan yavrum hepimiz aynı yuvanın huzuru sırf onlardan sebep bozluyor ama kocaların gözü görmüyor onlar hep haklı onlar hep doğru sen idare ediceksin modundalar :( Herşeyin sırası var diyorum Allaha havale ediyorum. hele ki bu hamilelik döneminde onlardan sebep ettiğim kavganın haddi hesabı yok ama noluyor ben ağlıyorum sabahlara kadar kendimi mahvediyorum kimseye bişey olduğu yok o yüzden bende edepsizliğe vurdum artık yani nolcaksa olsun hepten sinir minir kalmadı :S

allahtan benim görümcem yok hee.sen bide altlı üstlü oturuyormuşsun
allah yardımcın olsun zor ya bazen insan yüzlerini bile görmek istemiyor
o kadar kırdılarki beni çok üzdüler çok gözyaşı döktüm salak gibi
ama onlardan ziyade beni en çok ne üzüyo biliyormusun
eşimin hal ve hareketleri yani onlar bana hakaret ederler
eşimde ordadır ağzını açıp karıma neden böyle diyosunuz demez
işte bu beni kahrediyor
senin eşinde mi böyle :S

canım benim kayınvalide ve kayınpeder eşime çok geç ve zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşlar... kayınvalidem 11 yıl sonra eşimi kucagına alabilmiş.. 11 yıl içerisinde de sayısız düşük yapmış, dogmuş olanlarıda 1 yıl içerisinde kaybetmişler :43: onun için benim eşim onlar için çok kıymetliii, sağolsunlar bu kıymeti bana da gösteriyorlar. şu an bu bebek içinde çok heyecan dolular...

dedim ki babacım torununa ne alacaksın bakimmmm, oda herşeyini ben alıcam dedi.. bende ver o zaman kartını annesi alır ona dedimmm :52: güldü ve verdiii... zaten durumları iyi, iyi olmasa bende istemezdimmm... biz malum ev kredisi ödedigimiz için onlarda desteklerini eksik etmiyorlar

Ay canımm kıyamamm bi tane çocukları var o zaman değilmi üzüldüm k.validene:5:
bende 2 kere düşük yaptım şimdi buda zorla oldu allah tamamına erdirsin inşallah hepimizinkini
çok iyi anlarım onu.öyle bi kıymetli oluyorki
ama olsun genede iyiymiş k.validen k.baban bizimkilerinde durumu çok iyidir
bak yurt dışındalar restorantları var.ama ben yazın fotoğraf makinası istemiştim
onu bile getirmediler bana.yani hayırlı anne babaymış senin kvalide k.baba
eee sen neler alacaksın peki kuşumm:52:

bazı insanlar nedense öle. benimde bi arkadaş bana bu tarz olumsuz yaklaşıo canımı sıkıo. bi rüya görmüş benle ilgili. kötü rüya. ben gene iyiye yordum ii olsun die. o ısrarla yok ne iyisi rüya kötüydü dio. sorularında ısrarla sorun var mı dio.

ben kötü durumlarda bile iyi yanını göstermek gerektiğini düşünüorum. zaten uzun süre bekledik bebeklerimizi. böle diyerek can acıtmanın alemi yok bence. zaten bi olumsuzluk olcaksa insan kendini hazırlasa da üzülür hazırlamasa da. hiç bu zamnların keyfini yaşayalım. öle demesi hoş değil bence. öle düşünebilir ama dememeli.

bir sacma sapan arkadas yorumu da benden gelsin. is yerinde soruyorlar kiz mi erkek mi olacak, diyorum erkege benzetti doktor umarım erkektir cok alistirdim kendimi. Densiz biri diyor ki "yaaa aslinda keske kiz olsaydi, kesinlikle kiz daha iyi anneye yakin" bunu diyen 22 yasinda bekar biri. Ben de sinirlendim "abin kardesin var da hayirsiz mi cikti niye boyle diyorsun", evet diyor bi de. erkekler cok hayirsiz olurmus dua etseymisim bol bol kizim olsaymis. Ya ne densiz insanlar var.

Maşallah diyorum nazarım değmesin :nazar: Bizimki alıcam ya da ne istersinden ziyade "arayıp sormuyosunuz paramız var mı" derdinde :37::36::36::36:

Ay canımm kıyamamm bi tane çocukları var o zaman değilmi üzüldüm k.validene:5:
bende 2 kere düşük yaptım şimdi buda zorla oldu allah tamamına erdirsin inşallah hepimizinkini
çok iyi anlarım onu.öyle bi kıymetli oluyorki
ama olsun genede iyiymiş k.validen k.baban bizimkilerinde durumu çok iyidir
bak yurt dışındalar restorantları var.ama ben yazın fotoğraf makinası istemiştim
onu bile getirmediler bana.yani hayırlı anne babaymış senin kvalide k.baba
eee sen neler alacaksın peki kuşumm:52:

canım ben çok iyi anlıyorum sizi... gerçekten çok zor bir durum allahım kimseyi evladıyla doğmuş olsun yada olmasın sınamasın :43:
ben durumu iyi olupta hiç bir konuda yardımcı olmayan anne babaları pek anlayamıyorum. sonuçta elde imkan varsa yardımcı olmalılar diye düşünüyorum. sonuçta ne yapacaklarsa yine kendi evlatlarını mutlu edecekler..
sadece maddi anlamda da söylemiyorum bunu.. mesela kayınvalidemler ataşehirde oturuyorlar, ben çekmeköy... güzel bişi pişirsin hemen yolluyor akşam kayınpederimle. bu da beni manevi anlamda çok mutlu ediyor.. düşünmesi bile yetiyor...

gelelim ne alcagıma :52: , canım ben yarın ikeaya ugramayı düşünüyorum, karyola, şifonyer ve gardırop bakıcam... sonra ordan yataşa geçer bebek yatagı alırım. birde halı ve ana kucagı bakıcam. sonrada biberonu emzigi, süt saklama kapları falan ...
yogun bir gün olacak benim için :16:

sende çekmeköydeydin galiba gel beraber takılalım :52:

Canım İncirli Ethicaya evimden yürüyerek gidebildiğim için çok gitmişliğim var. :1: Hamile olduğumu orda yaptırdığım kan tahliliyle öğrendim. Grip ve faranjit için çok gittim. Şansıma mı bilmiyorum ama hep çok iyi doktorlara denk geldim.:17:

Hastane çok güzel ve temiz. Ama doğum fiyatları ve odaları hakkında fikir sahibi değilim ne yazık ki.:17:

Teşekkür ederim canım...bakalım doğuma yakın hepsini tek tek gezicem galiba:)))

saol canım,ateşim az biraz düştü sanki.bende çok korkuyorum eğer zehirlendiysem bebeğime zarar gelmiş midir diye:18:

Endişelenme canım bişey olmamıştı bebişine...ama sen kendine dikkat et...
Nasıl oldun şimdi????

Aklım onda. Kaçta gidecekti Çapa'ya söylemiş miydi. Kaçırdım mı ben? Çok dua ediyorum güzel haberlerle gel bize. :16:

Saat 2 gibi gidecekti diye hatırlıyorum ben ama...benim de aklım Minikussta...

kızlar dayanamadım ben randevu aldım
aksama dogru bebegın cınsıyetını ogrenmeye gıdıcem

Hadi bakalım inşallah senin ufaklık gösterir sende öğrenirsin
öğrenirsen yaz muhakkak benim içimden erkek geçiyo valla:30:

Bende yağ olarak üzüm çekirdeği yağı ve buğday yağı kullanıyordum. Damarları beslermiş ve c vitamini varmış içinde. Ama geçen hafta karnımda felaket kaşınma başladı. Alerji olmuş gibi benek benek kızardı. Pullanma oldu birde. Yağdanmı oldu acaba diye yağı bıraktım hemen duş falan aldım. Bir haftadır hiç bir şey kullanmıyorum ama hala çok kaşınıyor ve pullanma var. Kızarıklık çok olmuyor ama kaşıyınca benek benek yine belirgin oluyor. Doktora gitmeyi bekliyorum.

B arada yeni avatarım nası? Bol bol bakayım kızımın gözleri de böyle olsun diye koydum :)) Annesine çekerse renkli gözlü olur miniğim. Gerçi baba da ela gözlü.

canım ben çok iyi anlıyorum sizi... gerçekten çok zor bir durum allahım kimseyi evladıyla doğmuş olsun yada olmasın sınamasın :43:
ben durumu iyi olupta hiç bir konuda yardımcı olmayan anne babaları pek anlayamıyorum. sonuçta elde imkan varsa yardımcı olmalılar diye düşünüyorum. sonuçta ne yapacaklarsa yine kendi evlatlarını mutlu edecekler..
sadece maddi anlamda da söylemiyorum bunu.. mesela kayınvalidemler ataşehirde oturuyorlar, ben çekmeköy... güzel bişi pişirsin hemen yolluyor akşam kayınpederimle. bu da beni manevi anlamda çok mutlu ediyor.. düşünmesi bile yetiyor...

gelelim ne alcagıma :52: , canım ben yarın ikeaya ugramayı düşünüyorum, karyola, şifonyer ve gardırop bakıcam... sonra ordan yataşa geçer bebek yatagı alırım. birde halı ve ana kucagı bakıcam. sonrada biberonu emzigi, süt saklama kapları falan ...
yogun bir gün olacak benim için :16:

sende çekmeköydeydin galiba gel beraber takılalım :52:

ay canım maşallah diyorum ya nasıl hoşuma gitti
benim k.valide o kadar cimriki:( gelir bi iğne almaz bize
almasında istemem ama diğer evlatlarına milyarlar harcarken
sanki bizi enayi yerine koyuyor.bize gelir mesela giderkende
dolabıma bakar işine yarayan ne var ne yok alır benden habersiz
güyaa oralarda yokmuş anneciğimin kendi elleriyle yaptığı salçamı aldı bigünde ben şok oldum
asla minnet etmem habersiz birinin bişeysini almam:20:
hiiii canımmmm bende gelmek istiyorummm:52:
dün optımuma gittik anam bir katı zor gezdim inanırmısın
nasıl yoruldum eve geldim saatlerce uyudum bide millet leş gibi sıkınmış parfümleri:27:
kokudan mahvoldum.evet çekmeköydeyiz:1:
canım buraya gelince yaz lütfenn neler aldığını merak ediyorum bakalım beğenecekmisin ıkeadaki bebek mobilyalarını

allahtan benim görümcem yok hee.sen bide altlı üstlü oturuyormuşsun
allah yardımcın olsun zor ya bazen insan yüzlerini bile görmek istemiyor
o kadar kırdılarki beni çok üzdüler çok gözyaşı döktüm salak gibi
ama onlardan ziyade beni en çok ne üzüyo biliyormusun
eşimin hal ve hareketleri yani onlar bana hakaret ederler
eşimde ordadır ağzını açıp karıma neden böyle diyosunuz demez
işte bu beni kahrediyor
senin eşinde mi böyle :S

zaten insanı kahreden o canım. yoksa kaynana oyle demiş görümce boyle demş ciddiye bile almıyorum ama kocan gelipte boşver canım duymamazlktan gel idare ediceksin napalım dese koymaz o kadar. avukatları gibi konuşunca daha da bir nefret ediyorum :s maalesef benim kocamda o tiplerden :s Evlenmeden once kendi bile anlaşamazdı ailesi ile sonradan çok kıymetli oldular :s

Back
X