Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Ense kalınlığı, burun kemiği diğer bütün bulgular normal..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.
Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
Direkt gidip amniyosentez mi olsam acaba diye de düşünüyorum..
sevgili anne adayları,
bu konu ara ara açılıyor fakat bence aylık kendimizi ve çevremizi kontrol edebilmek adına her ayın 1-2-3ünde ne kadar kilo aldığımızı belirtmekte yarar var.
benim şu an itibariyle 500 gr görünüyor, zaten kilolu olduğumu önceden belirtmiştim, 1 şubat içinse hedefim max. +1
sizlerde durum nedir???
doktordaaaaaaaaan geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmm. :))))))
şüphem yok kız dedi..
Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.
Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
benim tam adet olmam gereken tarihte hafif kanamam olmuştu. 1-2 gün çok az geldi ve kasıklarımda adet sancısı gibi ağrıda vardı ama yerleşme ağrısıymış oda çok şükür test yaptırınca pozitif çıktı. Seninde hayırlısı olur inşallah.
:)) Canım ben kahve akıntıları çok yaşadım adetime 3 gün varken başladı test yaptım pozitif çıktı lekeler için doktorum düşük tehdidi dedi kabus gibi günlerdi tuvalete gitmeye korkuyordum günde 3 kez progesteron tablet başladım leke günde 1 kez 1 damla geliyordu sonra 5 gün yok tekrar 1 damla 8 gün yok böyle böyle gideken 2 aylıkken peçeteye kan geldi geliş o gelş bitti gitti sanırım o kanda adet döngüsüydü. Korkma Allahın izni ile inşallah hamilesindir elini karnına koy ''YA MÜBDİ'' ve ''EL VAARİS'' tesbihleini çok çek canım hayırlısı olur inşallah. Bak biz 4 aylık olduk çok şükür:))
papatya ispanyol markasi jane var. rider by jane modeli cok guzel bir travel sistem burda 1700 tl civari ama ispanyada belki cok ucuza bulabilirsin uretimi ispanya
bu arada bebişlerin hareketlerini hissetmeye başladınız mı ben sanki artık hafiften bir şeyler hissediyorum ama minnacıccık bi şey :))
kızlar siz magnezyum mu içiosunuz. ben daha 2-3 gün oldu anca decavit e başladım
Kızlar bebekleriniz nasıl? Bir sonuç ilerleme vs var mı?
Ne yaptınız ya da yapacaksınız?
Ben muhtemelen amniyosentez yaptırıcam.
gunaydin canim,Benim yazdiklarimla neden hic kimse ilgilenmiyor anlasilmiyormu acaba
Bazen almancami yaziyorjm diye kontrol ediyorum cokmu kotu yaziyorum acaba?
Arada bazi kisilr begeniyor onlara birsey demiyorum tsk ederim
ama ben araniza katilnaya cabaliyorjm uzun zamandir
Fakat basarili olamiyorum neyse ya bende bundan sonra sadce izlerim yorum yapmam
Artik herkese tsk ederim.
Insallah bebeklerinizi sag salim kucaginiza almayi nasip eder.
Hoscakalin
sevgili anne adayları,
bu konu ara ara açılıyor fakat bence aylık kendimizi ve çevremizi kontrol edebilmek adına her ayın 1-2-3ünde ne kadar kilo aldığımızı belirtmekte yarar var.
benim şu an itibariyle 500 gr görünüyor, zaten kilolu olduğumu önceden belirtmiştim, 1 şubat içinse hedefim max. +1
sizlerde durum nedir???
Isimler konusulmaya baslamis dayanamadim bende soyleyim dusundugum isimleri dedim.
Oglan olursa ömer kagan , emin kagan dusunuyorum birde taha ismi hosuma gitti esimde onayladi
Bu isimleri artik doguma Kirk fikir degisirim ben.
Kiz olursa esimin istedigi olcak sanirim dilruba bu iskm benimde hosuma gidiyor ama buyuk kizima
Uymasi icin sonu ay la bitsin istiyorjm dilay beray gibi isimleri sectim kizimin ismide
Hilay bakalim artik son karar ne olcak.
günaydın kızlar, 17 saatlik yoldan geldim. İş için uçak olmayan bir ile gitme zorunda kaldım ama hallettim. Bulantılarım neredeyse tamamen geçti, meğer bu kalanlar strestenmiş. Bakalım yine olacak mı..Gittiğim yerde herkes bebeğin hareketlerini sordu, maalesef benim sıpada daha tık yok...sizde durumlar nasıl? benim haftalarda olup hissetmeyen var mı?
Taliacığım, ben de Boralise katılacağım,azıcık alınganlık olmuş galiba(ki doğaldır). Sen zaten aramızdasın. Emin ol herkes bazen aynı şeyi hissediyor canım. Topik çok çabuk ilerliyor ve çoğumuz sayfa sayfa geçmişi okuyamıyoruz (en azından ben okuyamıyorum) o yüzden pek çok mesaj gözden kaçıyor. Gruplaşma ben görmedim, belki benim hasta olduğum dönemlerde olmuştur, bilemiyorum. Fark ettim ki öncesinde giren bir çok arkadaş artık girmiyor. Ben de merak ediyordum aslında, neyse konudan taştım..gitme gitme yaz sen de olur muBenim yazdiklarimla neden hic kimse ilgilenmiyor anlasilmiyormu acaba
Bazen almancami yaziyorjm diye kontrol ediyorum cokmu kotu yaziyorum acaba?
Arada bazi kisilr begeniyor onlara birsey demiyorum tsk ederim
ama ben araniza katilnaya cabaliyorjm uzun zamandir
Fakat basarili olamiyorum neyse ya bende bundan sonra sadce izlerim yorum yapmam
Artik herkese tsk ederim.
Insallah bebeklerinizi sag salim kucaginiza almayi nasip eder.
Hoscakalin
20 yada 30 kiloyu gecmemek gerekiyor toplam bagaj miktari acisindan, o yuzden bagaji cok doldurmamak lazim veya onun icinde ekstra ucret odenebilir.
20-22, evet ben de öyle biliyordum. Orada da iki hamile vardı, onlar hissetmiş. Aman, insan pimpirikleniyor işte..Bir an önce şu tepikleri yesem de rahatlasamBenim özellikle tatlı yedikden sonra yerinde duramayan bir kızım var 1 haftadır var hareketler ama erken deniliyor 20 22. haftalarda normalmiş
eşin doğru demiş canım, 4-7 aylar en güvenli aylar ilişki için. 7.aydan sonra bazen erken doğuma neden olabiliyormuşKızlar mahrem bir soru olacak ama merak ediyorum ya eşlerinizle ilişki durumlarınız nasıl eskisi gibi mi devam ediyor yoksa artık daha az mı, ben bebişe bi şey olacak diye korkuyorum ama eşim maşallah hiç korkmuyor normalde çok duyarlı bebişe ben hapşursam bile dikkat et diyo da bu konuda niye böyle anlamıyorum bi şey olmaz ben araştırdım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?