Ben evlenene kadar sigara nedir bilmezdim. Bizim cok genis bir ailemiz var ve kimse sigara ve alkol kullanmaz. Yakin Arkadaslarim da ( belki sansimdan, belki secimlerden) hic sigara kullananlardan olmadi... Yani ben evlenince boyle bir ortamla taismis oldum.... Boylede olunca cok rahatsiz oluyorum... Ben istiyorum ki cocugum da benm gibi buyusun, hic bilmesin bu zehiri, kimsenin elinde gormesin ailesinde. Ama bu mumkun olmayacak gibi... Bazen diyorum ki kendi ailemde olsaydi hic degilse mudahale edebilirdim rahatca. Kayinvalidemler olunca kendi aileme soylendigim gibi rahat degilim, yani kendi annem kendi ablam olsa boyle olmazdi, kirilsa da kusse de nazim gecerdi. Burada is esime dusuyor ama o da abartiyorsun, ne yapayim annem kusuyor goruyorsun diyor, yanlis anliyor, beni istemiyorsuz diyor diye karsi cikiyor. Esimi de arada birakmak istemiyorum ama kayinvalidemin yaptigi da yanlis geliyor, isn kolayinibulmus... Yani neye kusuyorsun ki, kimse mecburdegil sonucta... Sonuctadisarda bile icse gidip elin yuzn yikamasi, dislerini fircalamadi, ustunu degisirmesi gerekirmis ki cocugun yanna gelebilsin. Yine desalarina falan bulasanlar kaliyor tanii ki. Kucucuk yeni gelisecek cigerlere yazik gnah yani. Nikotin heryee yapisirmis gorunmese de... Simdi kend annne, olsa diyeyim git bunlar bnlari yap once diye ama simdi nasil soleyeyim, olacak is mi(( valla o kada cok dusunuyorum ki nanamazsiiz, surekli bu mesele kafamda. Bakalim sonnda ne olacak
![]()
benim kayınvalidemde içiyor ama çok az çünki kayınpederimin ağır kalp hastalığı var o da sigara yüzünden kalp damarı kalmamış neredeyse tıkalı olmayan doktor yasaklamış yanında bile içilmesini alışkın kayınvalidem alınmazda çıkar dışarda içer allah biliyor hamile olduğumu duyduğundan beri balkonumda bile içmiyor rahatsız olmıyım diye çünki ağzı yanmış eşinden dolayı %20 yaşama payıylar kurtulmuş kayınpederim ahhh birde annem anlasa hayatın değerini sen hiç sıkma canını eşin güselce anlatıp halletsin olmadı sen kırmadan konuş anlat derdini daha olmadı alınıyorsa alınsın sırf bir sigara yüzünden küsecekse küsssün evladımdan başka hiç birşey önemli değil merak etme bir küser iki küser sonra alışır şimdiden kafana tafana bunaltma kendini.....