2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bir kez daha söylese eşin güzelce annesine biz evde kullanmıyoruz bebeğe çok zararı var televizyonlarda ki sigarayla ilgili şeyleri örnek versin anlatsın pasif içici olmanın zararından bahsetsin istenmemekle ilgi olmadığını her zamn evinizde yeri olduğunu ama kendi evinizinde bir kuralı olduğunu söyleyip kararlı davransın ssonuç sende kaynvalidenin evinde düzeni neyse ona göre hareket ediyorsundur bunda alınacak gücenecek birşey yok ki o bahane arıyordur bence sonuçta benim çocuğum herşeyden değerli varsın alınsın benim annemde artık hiçbirşey diyemiyor alıştı bu duruma gideceğim zaman diyorum anne sigaranı balkonunda iç ben mutfağa giremiyorum 2 gün iidare et diye fazla kalmıyorum onuda rahatsız etmiyim diye ama içimden çok üzülüyorum nasıl o pisliği bize tercih ediyor diye allah kendiliğinden bir tiksinme versede bıraksa ne yapmışım ben dese zaten sağlığınıda mahfediyor bacak ağrılarından duramıyor doktoru bırak dedi ama o çoğaltıyor allah sonunu hayır etsin diye dua edip duruyorum ne baskılar yaptım günlerce ama her seferinde terslendim nasıl melet şu zıkkım anlamadım

İste esim de soyledi birkac defa. Hatta daha hamile degilken cocuk olunca artik birakirsin falan gibi konusuyorduk hep, sonra hamile kalinca da yine boyle bak artik bebk de gelecek senin de birakman icin sebep olsun gibi soyluyorduk... İste yok bakayim bir n yapabilir miyim, ama soz vermiyorum deneyeyim gibi seyler soyluyordu hep. Ama hicbir azaltma ve ya deneme yok simdiye dek ve olmayacagindan da adim gibi eminim. Gorumcemi one suruyor, o icmese belki ben de birakirim gibi... Bir ara da boyle soylerken iste, cocuga zararli, cocuk olunca icemezsin gibi; hee beni almayacak misiniz evinize, istemeyecek kisiniz falan gibi seyler soyledi...esim de ne alakasi var anne, seni niye istemeyelim olur mu oyle sey falan araya girdi... Ama iste sonucta boyle de yapip alnganlik gosterince esim de birakti haliyle, soyleyince kusuyor goruyorsun diye... Halbuki beni evinize stemiyorsunuz diene kadar kendi dusunse... Ben kendi annem olsa derim; biz istemiyor degiliz ama demek sen sigarayi torununa tercih edeceksin, sigara icebileyim diye gelmemeyi tercih edeceksin diye. Yalniz bu tarafa diyemiyorum :)

benim kayınvalidemde içiyor ama çok az çünki kayınpederimin ağır kalp hastalığı var o da sigara yüzünden kalp damarı kalmamış neredeyse tıkalı olmayan doktor yasaklamış yanında bile içilmesini alışkın kayınvalidem alınmazda çıkar dışarda içer allah biliyor hamile olduğumu duyduğundan beri balkonumda bile içmiyor rahatsız olmıyım diye çünki ağzı yanmış eşinden dolayı %20 yaşama payıylar kurtulmuş kayınpederim ahhh birde annem anlasa hayatın değerini sen hiç sıkma canını eşin güselce anlatıp halletsin olmadı sen kırmadan konuş anlat derdini daha olmadı alınıyorsa alınsın sırf bir sigara yüzünden küsecekse küsssün evladımdan başka hiç birşey önemli değil merak etme bir küser iki küser sonra alışır şimdiden kafana tafana bunaltma kendini.....

Benim kayinpederim cok agir hastaydi biz evlenmeden evvel. Yani her tarafi bitmis gibi birseydi. Ntekim kina gecesine bir gun kala vefat etti. Bizim dugunler falan da ertelendi tabii... Ama cok sigara falan icerdi. Yani bazen diyorum onlerinde boyle ibtlik birsey var, o adam o kadar cekmis falan nasil olur da bir insan yapar bunu kendne, cocuklarina, torunlarina... Aklim almiyor gercekten... Benim evimde balkon yok, bir yandan diyorum ki eger cocuk olunca hani ben soylemek acikca konusmak zorunda kalirsam, kacislari olmayacak balkonda icelim falan gibi birsey one suremeyecekler. Cunku dedigim gibi balkonda da icilse uzerlerinde ellerinde saclarinda dislerinde kalanlar herseye yetiyormus... Bir yandan da acaba balkonum olaydi evimde kokmazdi bir nebze daha iyi mi olurdu diyorum, hani olur da soyleme durumuna gecemezsek...

Bazen cidden o kada bunaliyorum ki dedigin gibi, sirf bu yuzden dusunup dusnup cok agladigimi bilirim :( ama sonra ne uzecem kendimi bebisimi, aman soylerim hakliyim nasilsa diyorum. Sonra da yine cesaretim kirliyor falan filan iste... Oyle bir dongu benimki...

canım benim teyzelerim annem fosur fosur içerler anlatamam sana eşimin tarafındada erkekler içer bizde kadınlar orda erkekler:)
amaaaaaaaaa ben şöle çözüm buldum eşimde bende kullanmıorum hatta benim eşim trafiğin yoğun oldugu bi yerde dışarda çalışıo onun bile banyo yapmadan o benzin atıkları sinmiş saçlarıyla bebeğimize yaklaşmasını istemem işten gelsin alsın duşunu sonradan gitsin bebeğimizin yanına...
annemlere gelince senede 10 gün görüşebilioruz 10 günde edebildiğim kadar dikkat ederim teyzemler içerde içiola sigarayı onlarada ayda yılda bi giderim bebeğimizde çocukların odasından çıkarmam bana geldiklerinde balkonda içerler aynı şekilde eşimin kardeşleri vae babasıda zaten yanımda el dezenfektanı taşırım sevmek isterlerse bi zahmet ellerini temizlesinler o dezenfektanla kim kırılıosada üzülüosada üzülsün ben içmiorum eşim içmio kimsenin bebeğime zarar vermesine izin vermem!!!!!!!
direk sölerimde zaten ellerinizi şununla temizleyin yada balkonda için diye kimse kusura bakmasın....

Ben de dezenfektan sivilar jeller kullaniyordum hamile kalmadan once, hani su bulamadigm vakitlerde yine de hijyeni saglamak acisindan. Ama acaba sigaradan sonra yalnizca ellerini onunla temizlettirmek faydali olur mu kii :S aklimda birkac cozum olsun diye soruyorum en azindan simdiden. Hos ben bebek odasi girisine de, bebis gormesine gelenler icin koymayi dusunuyorum zaten birseyler :)

Benim doktorum yurt dışında o yüzden bugün bizim orda ucuz bir poliklinik var cinsiyetine bakıcaz tekrar, çünkü 14. haftada kız demişti ama yinede emin olamıyorum,bugün gidip bebeğimi görücem :16: ..Hiç korkma gidiceksin ve ne kadar büyüdüğünü görünce herşeyi unutacaksın birden bire keseyi doldurğunu gördüğümde şok olmuştum senin bebeğin şuan çok daha büyüdü mutlaka tok karnına git hatta giderken biraz kuru üzüm falan ye şöyle kıpır kıpır gör annesi senide bizide merakda bırakmasın acaba cinsiyeti ne hemen yaz olur mu...:16:

tamam canım yazmaz olurmuyum hiç,hayırlı haberlerle gelirim inşallah:16:
sen ne zaman gidiceksin polikliniğe?iş çıkışı mı?hadi bakalım,seninde güzel haberlerini dört gözle bekliyorum canım:34:

burada ultrason resmimi koyduğumda cinsiyet tahmini istediğimde kız diyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum annesinin içine yanlış doğmuş yanlış hissetmiş sizler ve çevrem anne babasından daha iyi tahmin etti :1:
doktorumuz cinsiyetimize kız dedi ve %99 oranı verdi 13. haftamda öğrendim o yüzden tam da emin olamıyorum :)
ama ben çevreme söylerken yüksek ihtimal şeklinde konuşmayı tercih ediyorum alışverişi bile bekletiyorum

canım benim teyzelerim annem fosur fosur içerler anlatamam sana eşimin tarafındada erkekler içer bizde kadınlar orda erkekler:)
amaaaaaaaaa ben şöle çözüm buldum eşimde bende kullanmıorum hatta benim eşim trafiğin yoğun oldugu bi yerde dışarda çalışıo onun bile banyo yapmadan o benzin atıkları sinmiş saçlarıyla bebeğimize yaklaşmasını istemem işten gelsin alsın duşunu sonradan gitsin bebeğimizin yanına...
annemlere gelince senede 10 gün görüşebilioruz 10 günde edebildiğim kadar dikkat ederim teyzemler içerde içiola sigarayı onlarada ayda yılda bi giderim bebeğimizde çocukların odasından çıkarmam bana geldiklerinde balkonda içerler aynı şekilde eşimin kardeşleri vae babasıda zaten yanımda el dezenfektanı taşırım sevmek isterlerse bi zahmet ellerini temizlesinler o dezenfektanla kim kırılıosada üzülüosada üzülsün ben içmiorum eşim içmio kimsenin bebeğime zarar vermesine izin vermem!!!!!!!
direk sölerimde zaten ellerinizi şununla temizleyin yada balkonda için diye kimse kusura bakmasın....

BRAVO VALLA! bn de olsam aynısını yaparım.ama bnm ailede içen yok eşimin ailesinde bi teyzeleri içiyor onlarda sene de bir görür zaten

amin canım inşallah...:16:

ah canım ya,çok geçmiş olsun.inşallah vücudundan atarsın ama en azından durumun farkındasın ve ona göre önlemini alıyorsun.
bende yaklaşık 1,5 sene önce iki göğsümdende ameliyat oldum.en büyüğü yaklaşık 4 cm olan kistler çıkarıldı.ama çoğu içerde hala:14:Allaha şükür patoloji sonuçlarım temiz çıktı ama risk altındayım ve her 6 ayda bir meme ultrasonu çektiriyorum.okadar canım acıyorki,gözlerimden yaş geliyor çekilirken:43:doktor ultrasonda her resim çekip işaretleme yaptığında doktorumun yüzüne bakıyorum korkudan ne dicek diye:18:şuan tekrar test zamanım geldi ama hamile olduğumdan ALLAH korusun bişey çıksa bile müdahale edemezler.onun için doktorumla çektirmeme kararı aldık.Allah beterinden korusun herkesi,ameliyat izlerim hala geçmedi:14:inşallah bebişim beni emerken izlerimi okşaya okşaya geçirir pamuk elleriyle:85:

Aynen dediğin gibi aslında ben bildiğim için şanslı gruba giriyorum, kontrollerimi yaptırıyorum...Bu arada hamilelik tüm meme dokusunu koruyacak hatta ne kadar çok emzirirsek o kadar fazla göğüs kanserinden korumayı sağlıyor..
Okuduğum bir araştırma yazısında kalp hastası olan bir annenin gebeyken bebekden dolayı koruyucu bir takım salgılamalar oluyormuş ve kalp hastalığı gerileyip iyileşme göstermiş.Yani hiç korkma aksine şuan bebek o dokuları koruyor hatta sonraki süreçte emzirdiğinde daha çok kouryacak..

burada ultrason resmimi koyduğumda cinsiyet tahmini istediğimde kız diyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum annesinin içine yanlış doğmuş yanlış hissetmiş sizler ve çevrem anne babasından daha iyi tahmin etti :1:
doktorumuz cinsiyetimize kız dedi ve %99 oranı verdi 13. haftamda öğrendim o yüzden tam da emin olamıyorum :)
ama ben çevreme söylerken yüksek ihtimal şeklinde konuşmayı tercih ediyorum alışverişi bile bekletiyorum

Hayirli olsun canim kizin... Ben de senin gibi 13. Haftada kiz sonucu almistim, 12+5 te idik o zaman... Ama nedense, belki ben de hep kiz diye dusundgmden, s an fikre cok alismis durumdaym :S hatta anneannesiyle alisveris bile yapiyoruz ufak ufak, ciktikca... Yine de degismeihtmali aklmizda abii ki ama doktor pek yanilacagimi sanmasam da bir sonraki kontrolde bir daha bakariz demisti :) hayirlisiya gelsinler de gerisi boss...:54:

Bu tetenoz gibi birşey değil, hepatit b halen daha her 3 kişiden 1 nde var çoğu insan bilmeden yaşıyor ve bu hastalık karaciğer kanseri ve siroza sebep olabiliyor.Hepatit b yi yok eden hiçbirşeyde yok ilerlediğinde ilaçla kontrol altına almaya çalışılıyor uzun süreli tedavide ilaç bir yerden sonra fayda etmiyor o zaman interferon diye bir tedavi uygulanıyor kemoterapi gibi birşey onunda etki etme ihtimali %50 eğer olmazsa sonuç çok kötü olabiliyor..Ve dünyadaki karaciğer kanseri ve sirozları sebebinin nerdeyse %70 i hepatit b...
Bir test ile vücunuzun hepatit virüsüne karşı koruyu antikor üretip üretmediğine bakılıyor (bu her kan veren ve ameliyat olacak insana bakılır yada bizim gibi gebe insanlara) yani aşı olmadıysanız, yada virüs vücuda gelirde kendi kendine savunma mekanizması yaratırsa bundada doğal yöntemle aşılanmış olursunuz ancak böyle bir durumda yoksa..Vücudunuz henüz bu virüsle hiç tanışmamış demektir bu virüs size manikür yapılırken,dişçi koltuğundayken, yada ameliyat masasındayken bulaşabilir(kan yolu ile bulaşıyor) ve eğer aşın yoksa vücuduna virüs girdiğinde hemen karaciğerine yapışır ve seni hastalandırır.Yani doktorunuzun aşı yanlısı olması ile alakalı bir durum değil bu aşıyı yaptırmak zorundasınız.Keşke benim öyle bir şansım olsa :5:
Ve arkadaşlar hepatit b çok sinsi bir hastalık çünkü karaciğeriniz bitene kadar hiçbir belirti göstermiyor son ana kadar görevini yapmaya çalışıyor farkedildiğinde çok geç kalmış olunabiliyor.
Arkadaşın vücunun antikor üretmediği anlaşıldığı içinde doktoru aşılanmaları gerektiğini söylemiş, herkesde baktırmalı bu teste benden size öneri bu riski göze almayın gibi hep tedirginlikle yaşıyorum her 6 ayda bir gidip testlere dünya para döküp onu geçtim doktor sonuca bakıp nedicek acaba deyip yüreğim ağzımda bekliyorum :50: aşınızı olun..

canım bende hepatit-b taşıyıcısıyım, düğün işlemleri sırasında negatifti bebek haberini alınca kan testinde pozitif çıktı son 15 ay içersinde nerden bulaştı hiçbir fikrim yok, ama hiç farkında bile olmadım doktor söyleyince şaşırdım baya aşıyada gerek kalmadı dedi, bende doktorumn rahatlağını görünce takmamıştım kafaya şimdi takmaya başladım

Evet ben kız demiştim baktım şimdi:nazar::nazar: :) :16: gözünüz aydın

Hayirli olsun canim kizin... Ben de senin gibi 13. Haftada kiz sonucu almistim, 12+5 te idik o zaman... Ama nedense, belki ben de hep kiz diye dusundgmden, s an fikre cok alismis durumdaym :S hatta anneannesiyle alisveris bile yapiyoruz ufak ufak, ciktikca... Yine de degismeihtmali aklmizda abii ki ama doktor pek yanilacagimi sanmasam da bir sonraki kontrolde bir daha bakariz demisti :) hayirlisiya gelsinler de gerisi boss...:54:

teşekkürler seninde hayırlı olsun kızçen :) tabi önce sağlıklı sıhhatli olsun yeter. eşimle tahminlerimiz biraz fos çıktı şaşkınlığımız o oldu. tütü hayalim gerçek olucak :)

canım bende hepatit-b taşıyıcısıyım, düğün işlemleri sırasında negatifti bebek haberini alınca kan testinde pozitif çıktı son 15 ay içersinde nerden bulaştı hiçbir fikrim yok, ama hiç farkında bile olmadım doktor söyleyince şaşırdım baya aşıyada gerek kalmadı dedi, bende doktorumn rahatlağını görünce takmamıştım kafaya şimdi takmaya başladım

Önemini vurgulamak istedim kendim müzdarip olduğum için insanların bilinçlenmesini istediğim için yazdım,senide tedirgin ettim :(..6 ayda birdefa karaciğerde zarar olup olmadığına(alt ve ast testleri) ve hepatit seviyene bakacaklar (hbsa-ag)...Yılda 1 defa ultrason ve hbv-dna testi...Biz bilinçli olup kontrollerimizi düzenli yaptırdığımızda hiç bir sıkıntı yok hatta yıllarca bu virüsü taşıyıp hiç birşey olmayan insan çok fazla eğer olursada bu konuda çok profesyonel doktorlar var onlar takipinde korunuyorsun ben mesela rutin testim dışında yılda bir defa Yılmaz Çakaloğluna gidiyorum bu işin en iyilerinden bir gastroentoloji profesoru...
Bebek için endişelenme çünkü Allah onu nasıl koruyorsa bilmiyorum içimizde olmasına rağmen ona bulaşmıyor ve doğar doğmaz serum aşı yapılıyor..
Hamilelik dışında yapman gerekenleri söylüyorum karaciğerini yormayacaksın mesela çok fazla et ürünü, çok fazla yağlı yemeyeceksin çok yorulmayacaksın alkolü 2 kadehten fazla tüketmeyeceksin, enginar zamanı enginar yiyeceksin, su tüketeceksin, arada çok abartmadan balını ve pekmezini yiyeceksin..Onun dışında alt ve ast değerlerin normalse burda virüsü taşımayan arkadaşlar kadar sağlıklıyız, hastalık dersen karaciğerini korumayan herkes risk altında sen kontrollerini yaptır ve hiç korkma...

kızlar biyerde okumuştum bebegın 7 yada 8 haftalık fln ultrason fotografnda bebek yuvarlaksa kız fasulye gbıyse goruntu erkek oluyomus szce dogruluk payı varmıdır bnm fasulye gbı merak ettm :)

Önemini vurgulamak istedim kendim müzdarip olduğum için insanların bilinçlenmesini istediğim için yazdım,senide tedirgin ettim :(..6 ayda birdefa karaciğerde zarar olup olmadığına(alt ve ast testleri) ve hepatit seviyene bakacaklar (hbsa-ag)...Yılda 1 defa ultrason ve hbv-dna testi...Biz bilinçli olup kontrollerimizi düzenli yaptırdığımızda hiç bir sıkıntı yok hatta yıllarca bu virüsü taşıyıp hiç birşey olmayan insan çok fazla eğer olursada bu konuda çok profesyonel doktorlar var onlar takipinde korunuyorsun ben mesela rutin testim dışında yılda bir defa Yılmaz Çakaloğluna gidiyorum bu işin en iyilerinden bir gastroentoloji profesoru...
Bebek için endişelenme çünkü Allah onu nasıl koruyorsa bilmiyorum içimizde olmasına rağmen ona bulaşmıyor ve doğar doğmaz serum aşı yapılıyor..
Hamilelik dışında yapman gerekenleri söylüyorum karaciğerini yormayacaksın mesela çok fazla et ürünü, çok fazla yağlı yemeyeceksin çok yorulmayacaksın alkolü 2 kadehten fazla tüketmeyeceksin, enginar zamanı enginar yiyeceksin, su tüketeceksin, arada çok abartmadan balını ve pekmezini yiyeceksin..Onun dışında alt ve ast değerlerin normalse burda virüsü taşımayan arkadaşlar kadar sağlıklıyız, hastalık dersen karaciğerini korumayan herkes risk altında sen kontrollerini yaptır ve hiç korkma...

çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için bir kenara not aldım, tedirgin olmamın sebebide doktorumun yüzünden bana hiç bir açıklama yapmadan geçti anlaymadım bende cahil kaldığımdan açıkçası takmadım kafaya en kısa zamanda bunu doktorumla konuşucam
en kısa zmanda o zman eşiminde test olması gerekiyor :44:

ben pek bilgiye sahip değilim ama peki eşin aşı oldu mu baktırdınız mı? başka bir doktora sorsan daha iyi olmaz mı? internetten bunu buldum

Gebelikte ya
da lohusalıkta ne gibi riskler sözkonusudur?

Gebelik döneminde geçirilen hepatit
B enfeksiyonlarında tedavi farklı değildir ve istirahat ve destekleyici önlemler
alınır. Hepatit B'ye tam olarak etkili bir ilaç henüz bulunmamıştır.

Yaklaşık %90 hasta bu enfeksiyonu
daha ileri bir komplikasyon geçirmeden atlatarak bağışıklık kazanır. Nadir
durumlarda enfeksiyona bağlı aşırı karaciğer harabiyeti hastanın ölümüyle
sonuçlanabilmektedir.

Gebelikte
geçirilen
enfeksiyonun doğmamış bebek üzerine bir olumsuz
etkisi beklenmez.
Bebeğe anneden enfeksiyonun plasenta yoluyla
bulaşması çok ender görülen bir durumdur.
Annedeki virüs bebeğe daha çok doğum esnasında annenin
vücut salgılarıyla direkt temastan ya da emzirme esnasında sütten geçer.
Bebeklerdeki enfeksiyon belirtisiz
seyredebileceği gibi ölüme de yol açabilir. Dahası enfeksiyonu geçiren
yenidoğanlarda hastalık %80 oranında kronikleşmektedir!

kızlar biyerde okumuştum bebegın 7 yada 8 haftalık fln ultrason fotografnda bebek yuvarlaksa kız fasulye gbıyse goruntu erkek oluyomus szce dogruluk payı varmıdır bnm fasulye gbı merak ettm :)

canım benmde fasülye gibiydi kesem hatta sağdan yumurtlamıştım, Allah nasip ederse tontiş Kızım olucak:16:

ben pek bilgiye sahip değilim ama peki eşin aşı oldu mu baktırdınız mı? başka bir doktora sorsan daha iyi olmaz mı? internetten bunu buldum

Gebelikte ya

B enfeksiyonlarında tedavi farklı değildir ve istirahat ve destekleyici önlemler

sonuçlanabilmektedir.

Gebelikte
geçirilen
etkisi beklenmez.

şu anda sinirlenmemin sebebi doktorumun bu durumu çok önemsiz bir şekilde atlaması, eşiminde yeniden test olması gerekiyor o zman geçmediyse aşı olması gerek nasıl böyle birşeyi atlar inanamıyorum.
bana tek dediği şy iyi aşı olmana gerek kalmadı, bunu söyledi

Gebelikte ya

sonuçlanabilmektedir.

Gebelikte
geçirilen
etkisi beklenmez.

okumanı istediğim yer
Gebelikte
geçirilen
etkisi beklenmez. Bebeğe anneden enfeksiyonun plasenta yoluyla
vücut salgılarıyla direkt temastan ya da emzirme esnasında sütten geçer

burasıydı aslında ama fazla kopyalamışım neler yazıyomuş orda tüh ya
kusura bakma canım endişelendirdiydiysem :( o son kısım değildi yani

kızlar herkes bebişini hissediyor mu? ben ne zaman hissedicem ya :((( 17. haftamdayım tık yok:31: imreniyom hissedenlere:17:

Canım benim ben 18.haftamın içerisindeyim hatta bebeğim 1 hafta önde yani 19.haftanın içerisinde ben daha yeni yeni bir kaç hareket gördüm :)
Belki de tecrübesizlikten bilmem ama yeni yeni hissediyorum, hissettiklerim de en şiddetli olanlar.. Artık yavaş yavaş bariz birşeyler hissetmeye başlarız.

Maşallah:nazar::nazar::nazar: yavrum benim ne tatlı durmuş öyle eller yumuk yumuk yüzünde :) pek narin pek cici kızımız allah bağışlasın :))

Maşallah kızına canım, nazlı kızlar coğalıyor, sağlıkla kucağına alırsın inşallah :nazar::nazar::nazar:

Back
X