- 21 Haziran 2009
- 386
- 522
- 648
- 38
bir kez daha söylese eşin güzelce annesine biz evde kullanmıyoruz bebeğe çok zararı var televizyonlarda ki sigarayla ilgili şeyleri örnek versin anlatsın pasif içici olmanın zararından bahsetsin istenmemekle ilgi olmadığını her zamn evinizde yeri olduğunu ama kendi evinizinde bir kuralı olduğunu söyleyip kararlı davransın ssonuç sende kaynvalidenin evinde düzeni neyse ona göre hareket ediyorsundur bunda alınacak gücenecek birşey yok ki o bahane arıyordur bence sonuçta benim çocuğum herşeyden değerli varsın alınsın benim annemde artık hiçbirşey diyemiyor alıştı bu duruma gideceğim zaman diyorum anne sigaranı balkonunda iç ben mutfağa giremiyorum 2 gün iidare et diye fazla kalmıyorum onuda rahatsız etmiyim diye ama içimden çok üzülüyorum nasıl o pisliği bize tercih ediyor diye allah kendiliğinden bir tiksinme versede bıraksa ne yapmışım ben dese zaten sağlığınıda mahfediyor bacak ağrılarından duramıyor doktoru bırak dedi ama o çoğaltıyor allah sonunu hayır etsin diye dua edip duruyorum ne baskılar yaptım günlerce ama her seferinde terslendim nasıl melet şu zıkkım anlamadım
İste esim de soyledi birkac defa. Hatta daha hamile degilken cocuk olunca artik birakirsin falan gibi konusuyorduk hep, sonra hamile kalinca da yine boyle bak artik bebk de gelecek senin de birakman icin sebep olsun gibi soyluyorduk... İste yok bakayim bir n yapabilir miyim, ama soz vermiyorum deneyeyim gibi seyler soyluyordu hep. Ama hicbir azaltma ve ya deneme yok simdiye dek ve olmayacagindan da adim gibi eminim. Gorumcemi one suruyor, o icmese belki ben de birakirim gibi... Bir ara da boyle soylerken iste, cocuga zararli, cocuk olunca icemezsin gibi; hee beni almayacak misiniz evinize, istemeyecek kisiniz falan gibi seyler soyledi...esim de ne alakasi var anne, seni niye istemeyelim olur mu oyle sey falan araya girdi... Ama iste sonucta boyle de yapip alnganlik gosterince esim de birakti haliyle, soyleyince kusuyor goruyorsun diye... Halbuki beni evinize stemiyorsunuz diene kadar kendi dusunse... Ben kendi annem olsa derim; biz istemiyor degiliz ama demek sen sigarayi torununa tercih edeceksin, sigara icebileyim diye gelmemeyi tercih edeceksin diye. Yalniz bu tarafa diyemiyorum :)
benim kayınvalidemde içiyor ama çok az çünki kayınpederimin ağır kalp hastalığı var o da sigara yüzünden kalp damarı kalmamış neredeyse tıkalı olmayan doktor yasaklamış yanında bile içilmesini alışkın kayınvalidem alınmazda çıkar dışarda içer allah biliyor hamile olduğumu duyduğundan beri balkonumda bile içmiyor rahatsız olmıyım diye çünki ağzı yanmış eşinden dolayı %20 yaşama payıylar kurtulmuş kayınpederim ahhh birde annem anlasa hayatın değerini sen hiç sıkma canını eşin güselce anlatıp halletsin olmadı sen kırmadan konuş anlat derdini daha olmadı alınıyorsa alınsın sırf bir sigara yüzünden küsecekse küsssün evladımdan başka hiç birşey önemli değil merak etme bir küser iki küser sonra alışır şimdiden kafana tafana bunaltma kendini.....
Benim kayinpederim cok agir hastaydi biz evlenmeden evvel. Yani her tarafi bitmis gibi birseydi. Ntekim kina gecesine bir gun kala vefat etti. Bizim dugunler falan da ertelendi tabii... Ama cok sigara falan icerdi. Yani bazen diyorum onlerinde boyle ibtlik birsey var, o adam o kadar cekmis falan nasil olur da bir insan yapar bunu kendne, cocuklarina, torunlarina... Aklim almiyor gercekten... Benim evimde balkon yok, bir yandan diyorum ki eger cocuk olunca hani ben soylemek acikca konusmak zorunda kalirsam, kacislari olmayacak balkonda icelim falan gibi birsey one suremeyecekler. Cunku dedigim gibi balkonda da icilse uzerlerinde ellerinde saclarinda dislerinde kalanlar herseye yetiyormus... Bir yandan da acaba balkonum olaydi evimde kokmazdi bir nebze daha iyi mi olurdu diyorum, hani olur da soyleme durumuna gecemezsek...
Bazen cidden o kada bunaliyorum ki dedigin gibi, sirf bu yuzden dusunup dusnup cok agladigimi bilirim

canım benim teyzelerim annem fosur fosur içerler anlatamam sana eşimin tarafındada erkekler içer bizde kadınlar orda erkekler:)
amaaaaaaaaa ben şöle çözüm buldum eşimde bende kullanmıorum hatta benim eşim trafiğin yoğun oldugu bi yerde dışarda çalışıo onun bile banyo yapmadan o benzin atıkları sinmiş saçlarıyla bebeğimize yaklaşmasını istemem işten gelsin alsın duşunu sonradan gitsin bebeğimizin yanına...
annemlere gelince senede 10 gün görüşebilioruz 10 günde edebildiğim kadar dikkat ederim teyzemler içerde içiola sigarayı onlarada ayda yılda bi giderim bebeğimizde çocukların odasından çıkarmam bana geldiklerinde balkonda içerler aynı şekilde eşimin kardeşleri vae babasıda zaten yanımda el dezenfektanı taşırım sevmek isterlerse bi zahmet ellerini temizlesinler o dezenfektanla kim kırılıosada üzülüosada üzülsün ben içmiorum eşim içmio kimsenin bebeğime zarar vermesine izin vermem!!!!!!!
direk sölerimde zaten ellerinizi şununla temizleyin yada balkonda için diye kimse kusura bakmasın....
Ben de dezenfektan sivilar jeller kullaniyordum hamile kalmadan once, hani su bulamadigm vakitlerde yine de hijyeni saglamak acisindan. Ama acaba sigaradan sonra yalnizca ellerini onunla temizlettirmek faydali olur mu kii :S aklimda birkac cozum olsun diye soruyorum en azindan simdiden. Hos ben bebek odasi girisine de, bebis gormesine gelenler icin koymayi dusunuyorum zaten birseyler :)