2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
keepmeinformed; Gözün aydın canım sağlıklı olması en güzeli :) Minik adamına da maşallah:nazar::nazar::nazar: Dün markafoni de Gap kids indirimi vardı, bir bak istersen minik minik büyük adam kıyafetleri :))
gap baby de gözüme uzun zaman önce kestirdiğim şeyler var ama bir türlü yakalayamıyorum ilk günün ilk saatlerinde tükeniyor, baktım onlardan koymamışlar bu sefer de, sağol canım

kan değerlerini bilemiyorum ama ben bulantılarım olduğu için 14.hafta başladım ama esasen 12.haftadan itibaren vitamin kompleksi, demir hapı ve balık yağı veriyor dr. Bunları illa dr. yazması gerekmiyor, eczaneden alabilirsin. İnşallah bebişlerimiz gelişir, benim de kan değerlerim en son ölçtürdüğümde acınası haldeydi. Bebeğin gelişimi iyi çıktı ama. Minikler herşeye rağmen alıyor bir şekilde galiba

Son düzenleme:
Sağlık ocağı kontrol için çağırıp, kan almıştı benden sonuçları çıkmış değerlerimde farklılıklar var;

Vitamin B12 referans: 189-883 sonuç:175 düşük
HDL Kolestrol referans: 35-70 sonuç:79.2 yüksek
Total Bilirubin referans: 0.2-1.2 sonuç:0.14 düşük
Albumin referans: 3.5-5.2 sonuç:3.3 düşük
Sodyum referans: 136-145 sonuç:134 düşük

Doktorum bana folik asitten başka bişey verrmedi şimdiye kadar sağlık ocağı demir ilacını mutlaka kullanmalısın dedi bir de vitamin varmış, bu değerleri kontrol ettim internetten tek tek ama anlamlı bir sonuc cıkartamadım.

Canım sanırım vitamin kullanma vaktin gelmiş. :17:

Bu arada evet ağrım hala devam ne yazık ki. Doktora gidicem inşallah öğlende. Akşamda annemle kayınvalidem geliceklermiş bana mama getirceklermiş. Onlara da fırsat doğdu. :1: 2 gündür birlikte kalıyorlar fıldır fıldır gezdiler son durak benim.:1:

Buna benzer bir şey yaşarsanız bilin ki siyatik. ysmc sağolsun. Araştırdım ayaktayken ağrı yoktur diyor ki gerçekten de öyle. Ayakta mı dursam ki hep.

Ben ağrıyı çekiyorum ama benim oğluşun keyif yerinde. Kıpır kıpır kendileri.:emir_bebek:

Sağlık ocağı kontrol için çağırıp, kan almıştı benden sonuçları çıkmış değerlerimde farklılıklar var;

Vitamin B12 referans: 189-883 sonuç:175 düşük
HDL Kolestrol referans: 35-70 sonuç:79.2 yüksek
Total Bilirubin referans: 0.2-1.2 sonuç:0.14 düşük
Albumin referans: 3.5-5.2 sonuç:3.3 düşük
Sodyum referans: 136-145 sonuç:134 düşük

Doktorum bana folik asitten başka bişey verrmedi şimdiye kadar sağlık ocağı demir ilacını mutlaka kullanmalısın dedi bir de vitamin varmış, bu değerleri kontrol ettim internetten tek tek ama anlamlı bir sonuc cıkartamadım.

B12 vitaminini biliyorsundur hayvan ürünü tüketmen lazım ve kan ilacı veya vitamin gibi birşeyler vermeliler.
Hd kolestrol yüksekliğinin çok kötü olduğunu sanmıyorum
Bilirubinin düşük olmasıda çok önemli değil aslında kansızlıkda yükselir senin düşük bile, yüksek olsaması önemli
B12 eksik olduğu için albuminde düşük olması normal protein alman gerekiyor
Sodyum da vücudundaki tuz oranı tuz alırken dikkat etmene gerek yok düşük çıkmış çünkü çok ekstra tuzlu yemenede gerek yok çünkü değerlerin sınırlara çok yakın ve hamilelikde bu değerlerin oynaması çok çok normal..
Birde sen troid vardı değil mi eğer hipertroidse biraz onunda etkisi olmuş olabilir..Ama b12 ve kan ilacı gibi sanırım takviye alman gerekebilir.
Bence doktorunla paylaş o seni yönlendirecektir.Ama bu değerlerden korkma çok normal

kızlaaaaaar ben geldimmmmmm:52::52::52::52::52::52::52::52:

oğlum geliyorrrrrrrr:16::16::16::16::16::16::16::16::16:

dr.%100 dedi ve alttan fotosunu çekti, üstüne de kocaman ERKEK yazdı:1:

çok mutluyuz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
bu arada gelişimi gayet iyi ve dr. dedi ki senin yiyememe olayından bu bebek hiç etkilenmiyor:nazar:

tebrikler canım yazdığın başka bir başlık altından da kutlamışım nası yaptıysam:1: çok sevindim bizim büyük gün 7 ocak:49:

mutlu günler hanımlar, dün dr gittik biliyorsunuz ama bebişim rahatsız edilmek istemiyordu yine oralı olmadı bize cinsiyetini göstermedi :14:

canım ben 7. haftam da ve 12. haftamda gittim.ilk gittiğimde gonca hanıma gittim tüm testlerim yapıldı :9: ikinci gittiğimde ikili test zamanı geldiği için banu hanıma gittim (yani doç olan doktor) ikili testi o yapıyor :34: çoook tatlı bir kadın tatlı dilli :16: ben doç diye yaşlı olacağını düşünmüştüm baya genç fit bir hatun çıktı beklediğimden :46: ne muayeneye ne de testlere para vermedim.ikili teste bile :46: normal doğum ücretsiz sezeryan 350 :34: isteğe bağlı sezeryan yapmıyorlar diye biliyorum :32:

şimdi ben 2li testi yaptırmadım, ama 4 lü test vaktim geldi doç. de gidiyorum o zaman ama testimi yapar herhalde,acaba detaylı ultrasonda yapılarlar mı ? doğum için bilmiyorum cesaret edemem ama cumartesi taşınıyorum yeni oturduğum yerde de doktor bulamadım gittim bir kaç yere ama içime sinmedi, üniversite hastanesi ya en azından bu testleri iyi yaparlar..

Ne yazık ki ilaç sadece 2 saat uyuyabilmemi sağladı. Saat 4 ten beri ayaktayım. Ben böyle bir ağrı çekmedim. Bu nedir ya kopartıp atıcam bacağımı az kaldı.

:14:

geçmiş olsun cnm bazen benimde olur böyle ağrım ama benim dizimden yukarsı ağrır dayanamam uyuyamam ama 1-2 günde geçer umarım seninde uzun sürmez cnm

kızlaaaaaar ben geldimmmmmm:52::52::52::52::52::52::52::52:

oğlum geliyorrrrrrrr:16::16::16::16::16::16::16::16::16:

dr.%100 dedi ve alttan fotosunu çekti, üstüne de kocaman ERKEK yazdı:1:

çok mutluyuz:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
bu arada gelişimi gayet iyi ve dr. dedi ki senin yiyememe olayından bu bebek hiç etkilenmiyor:nazar:

tebrik ederim cnm hayırlısı olsun.. :nazar:

B12 vitaminini biliyorsundur hayvan ürünü tüketmen lazım ve kan ilacı veya vitamin gibi birşeyler vermeliler.
Hd kolestrol yüksekliğinin çok kötü olduğunu sanmıyorum
Bilirubinin düşük olmasıda çok önemli değil aslında kansızlıkda yükselir senin düşük bile, yüksek olsaması önemli
B12 eksik olduğu için albuminde düşük olması normal protein alman gerekiyor
Sodyum da vücudundaki tuz oranı tuz alırken dikkat etmene gerek yok düşük çıkmış çünkü çok ekstra tuzlu yemenede gerek yok çünkü değerlerin sınırlara çok yakın ve hamilelikde bu değerlerin oynaması çok çok normal..
Birde sen troid vardı değil mi eğer hipertroidse biraz onunda etkisi olmuş olabilir..Ama b12 ve kan ilacı gibi sanırım takviye alman gerekebilir.
Bence doktorunla paylaş o seni yönlendirecektir.Ama bu değerlerden korkma çok normal

Teşekkür ederim böyle komplike bir yoruma ihtiyacım vardı.

Biz evde tuzlu yemiyoruz zaten ben arada sadece kendi yemeğime atarım o da azıcık hamileyim diye, eşimin tansiyonu yükseliyor, bense tuz ve şekeri direkt olarak almamaya özen gösteririm.
B12 eşimde de düşük çıkmıştı sanırım beslenme düzenimizde oynama yapmak gerekecek, hayvansal ürünleri de aksine fazla tükettiğimizi düşünürdüm çünkü hiç eksik etmeyiz.
HDL kolestrol için iyi kolestrol diyorlar sanırım yüksek olması kötü birşey değil.
Ben de troid yok canım hatta bu son ölçümde 2.94 çıkmış.
Bugün 3'lü testimin sonucunu alarak doktoruma gidicem bu sonucları da göstericem. Beni sağlık ocağındakiler de tedirgin etti aslında, arada bebekte zeka geriliği felan lafları geçti gerildim.

ysmc seni topiğin fahri doktoru ilan ediyorum :)) sürekli online olmak gibi bir misyonun olacak yakında ;)

mutlu günler hanımlar, dün dr gittik biliyorsunuz ama bebişim rahatsız edilmek istemiyordu yine oralı olmadı bize cinsiyetini göstermedi :14:

şimdi ben 2li testi yaptırmadım, ama 4 lü test vaktim geldi doç. de gidiyorum o zaman ama testimi yapar herhalde,acaba detaylı ultrasonda yapılarlar mı ? doğum için bilmiyorum cesaret edemem ama cumartesi taşınıyorum yeni oturduğum yerde de doktor bulamadım gittim bir kaç yere ama içime sinmedi, üniversite hastanesi ya en azından bu testleri iyi yaparlar..

geçmiş olsun cnm bazen benimde olur böyle ağrım ama benim dizimden yukarsı ağrır dayanamam uyuyamam ama 1-2 günde geçer umarım seninde uzun sürmez cnm

tebrik ederim cnm hayırlısı olsun.. :nazar:

valla canım haftam senden geri o yüzden bilemiyorum ama yapılıyordur tahminimce :44:

Teşekkür ederim böyle komplike bir yoruma ihtiyacım vardı.

Biz evde tuzlu yemiyoruz zaten ben arada sadece kendi yemeğime atarım o da azıcık hamileyim diye, eşimin tansiyonu yükseliyor, bense tuz ve şekeri direkt olarak almamaya özen gösteririm.
B12 eşimde de düşük çıkmıştı sanırım beslenme düzenimizde oynama yapmak gerekecek, hayvansal ürünleri de aksine fazla tükettiğimizi düşünürdüm çünkü hiç eksik etmeyiz.
HDL kolestrol için iyi kolestrol diyorlar sanırım yüksek olması kötü birşey değil.
Ben de troid yok canım hatta bu son ölçümde 2.94 çıkmış.
Bugün 3'lü testimin sonucunu alarak doktoruma gidicem bu sonucları da göstericem. Beni sağlık ocağındakiler de tedirgin etti aslında, arada bebekte zeka geriliği felan lafları geçti gerildim.

ysmc seni topiğin fahri doktoru ilan ediyorum :)) sürekli online olmak gibi bir misyonun olacak yakında ;)

B12 sinir sistemi için önemli ama yani önlemini alacaksın senin biraz takviye alman gerekiyor yemenle geçebilecek bir durum değil, tabi yinede dalak ciger bunları yiyebilirsen ben kan yapan şeyler olduğunu biliyorum ama temiz evde yapılsın dışardan yeme.
Benim kendi doktorum halen folik asite devam etmemi söylemişti yarın 16. haftamıza giriyoruz ama dün gittiğim doktor (benim doktorum yurt dışında cinsiyet konusunda emin olman için gittim) kan depoların dolu olsa bile hergün kan ilacını alman gerekiyor ki gerçekten benim kan oranım gayet iyidir, folikasit aslında gebelik öncesi önemli ve maksimum 12. haftaya kadar veriyoruz senin 12. haftadan sonra içtiğin folik asitin bir anlamı yok dedi.Birde vitamin ve balık hapı verdi iyi beslendiğini düşünüyorsan 2 yada 3 günde bir alabilirsin dedi..Kafam çok karıştı ve birçok kişinin doktoru folik asiti 12. haftada kesti benimki sadece folik asite devam ediyor anlayamıyor sizde durumlar nasıl?

valla canım haftam senden geri o yüzden bilemiyorum ama yapılıyordur tahminimce :44:

11. - 14. hafta ikili test
16. - 20. hafta üçlü-dörtlü test
16-20 haftasında Afp-Mom
20-24 haftasında 2.düzeyn doppler usg-4 boyutlu ultrason
20-24 haftası tetanoz aşısı
24-28 haftalarında 50 gr. şeker yükleme testi
28. hafta kan uyuşmazlık testi

8. aya kadar ayda 1 kontrollere gidiyorsunuz 8-9 aylarda 2 haftada...9. aydan sonrada haftada 1 defa kontrole gidiyorsunuz

dün yada önceki gün yamıştım moralim bozuktu biraz ama kimse ilgilenmedi :50: neyse önemli degil :30: hamileligimi ögrendigimde bırakırsam hayttan zevk alamam artık dedigim sigarayı bırakmıştım daha dogrusu Rabbim bana bıraktırdı çok şükür yoksa benim öyle bi iradem yok ama bugun i tane içtim ve cok cok cok mutsuzum bebegime bunu yapmaya hiç hakkım yok:20: acaba bi taneden bi şey olur mu ssinirden stresten içtim off off:18::43:

B12 sinir sistemi için önemli ama yani önlemini alacaksın senin biraz takviye alman gerekiyor yemenle geçebilecek bir durum değil, tabi yinede dalak ciger bunları yiyebilirsen ben kan yapan şeyler olduğunu biliyorum ama temiz evde yapılsın dışardan yeme.
Benim kendi doktorum halen folik asite devam etmemi söylemişti yarın 16. haftamıza giriyoruz ama dün gittiğim doktor (benim doktorum yurt dışında cinsiyet konusunda emin olman için gittim) kan depoların dolu olsa bile hergün kan ilacını alman gerekiyor ki gerçekten benim kan oranım gayet iyidir, folikasit aslında gebelik öncesi önemli ve maksimum 12. haftaya kadar veriyoruz senin 12. haftadan sonra içtiğin folik asitin bir anlamı yok dedi.Birde vitamin ve balık hapı verdi iyi beslendiğini düşünüyorsan 2 yada 3 günde bir alabilirsin dedi..Kafam çok karıştı ve birçok kişinin doktoru folik asiti 12. haftada kesti benimki sadece folik asite devam ediyor anlayamıyor sizde durumlar nasıl?

Sakatat tüketemiyorum ben maalesef :) sanırım takviye almam gerekecek.
Bu ilaç ve takviye, tahlil gibi detaylar doktoruna göre değişiyor, her doktor başka şekilde yönlendiriyor.
Benim de doktorum hamileliğimin başından beri sadece folik asit kullandırıyor, gerekmedikçe vitamin bile almayacaksın dedi.
Bol sebze ve meyve tüket dedi. Şimdi gidip 3'lü test sonucumu almam lazım bu sonucları da göstericem bakalım bu sefer birşeyler verecek mi?
Aslında ben de ilaç kullanmayı pek seven biri değilim işime gelmişti ama bebek için lazımsa kullanıcaz.
Dönüşte gelişmeleri paylaşırım..

dün yada önceki gün yamıştım moralim bozuktu biraz ama kimse ilgilenmedi :50: neyse önemli degil :30: hamileligimi ögrendigimde bırakırsam hayttan zevk alamam artık dedigim sigarayı bırakmıştım daha dogrusu Rabbim bana bıraktırdı çok şükür yoksa benim öyle bi iradem yok ama bugun i tane içtim ve cok cok cok mutsuzum bebegime bunu yapmaya hiç hakkım yok:20: acaba bi taneden bi şey olur mu ssinirden stresten içtim off off:18::43:

elacım uzulme tabı kı ıyı olmamıs sıgara ıcmen ama bende bı sıgara kullanıcısı olarak anlıyorum senı
bende hamıle oldugumu ogrendım ve bıraktım
ne yazık kı bı anlık sınırıme yenık dusup ıctıgım bır gun oldu
oda son oldu zaten
unut bu gunu bu son olsun ama bırdaha sınırlensen bıle ıcme

11. - 14. hafta ikili test
16. - 20. hafta üçlü-dörtlü test
16-20 haftasında Afp-Mom
20-24 haftasında 2.düzeyn doppler usg-4 boyutlu ultrason
20-24 haftası tetanoz aşısı
24-28 haftalarında 50 gr. şeker yükleme testi
28. hafta kan uyuşmazlık testi

8. aya kadar ayda 1 kontrollere gidiyorsunuz 8-9 aylarda 2 haftada...9. aydan sonrada haftada 1 defa kontrole gidiyorsunuz

Aile hekimi beni 18. haftada çağırdı sanırım şeker yüklemesi yapılacak..Neden erken çağırdıki:26:

Bunu bebeğine yapmamın haksızlık olduğunu söylemişsin ama içmişsiin:20: o zaman şöyle düşün hayata gelip doğmuş bebeğinin suratına suratına sigaranın dumanını üflermiydin? 1 dal sigarayı içmen aynı etkiyi yapıyor...ve çook inanılmaz zararlı...canını sıkmak istemem ama bizim çok yakın bi akrabamız hamileyken sigara içerdi ara ara...şu an bebeği ayak topuğunun üzerine basamıyor...baş parmaklarının üzerinde durabiliyor sadece yani nörolojik problemi var ve tek nedeni sigara...bence hiçbirşey bebeğinin sağlığından önemli değil,ne kadar sinirlensende stres olsanda onun sağlığından önemli olmamalı!:50:

Eşim saat 3 buçuğa randevu almış. Gidiyorum bacağım için. Şu an ağrısı biraz daha hafifledi çok şükür ama ne olur ne olmaz ben gideyim. Gitmişken hastanede bulduğum bir kadın doğumcuya da girip bebeğimi göreyim, özledim.:17: 2 haftada bir görmeye alışmışım minnoşumu 1 ay çok uzun geliyor şimdi. :17:

Bakalım 2 hafta önceye göre ne kadar büyümüşüz.:17:

dün yada önceki gün yamıştım moralim bozuktu biraz ama kimse ilgilenmedi :50: Neyse önemli degil :30: Hamileligimi ögrendigimde bırakırsam hayttan zevk alamam artık dedigim sigarayı bırakmıştım daha dogrusu rabbim bana bıraktırdı çok şükür yoksa benim öyle bi iradem yok ama bugun i tane içtim ve cok cok cok mutsuzum bebegime bunu yapmaya hiç hakkım yok:20: Acaba bi taneden bi şey olur mu ssinirden stresten içtim off off:18::43:

haklısın canım bebeğine bunu yapmaya hakkın yok daha doğrusu hakkımız yok ama inşallah o güzel iradenle bunu birdaha yapmıycaksın bebeğinle konuş ve ona bi sözver anneciğim sana bunu bidaha yapmıycam de ve birde özür dilemen gerek tabi :54:

Topik herkese açık bi gruplaşmada yok canım o yüzden bazı yorumlar gözden kaçabiliyor banada oluyor bazen takma öle şeyleri :6:

yogurt ye ben emzırırken hatta bebegım buyuyunce bıle ıcmıcem bu meretı
ya bıraktıgımdan berı temız kokuorm resmen sabah uyandıgımda agzımda cıkın tatlar olmuo en onemlısıde bebegım bole cok mutlu:52::52::52::52::52:
once kendını affet sonrada soz ver bebeısıne ona bıdaha zarar vermıcegıne daır soz ver:52::52::52:

inş içmem bi daha evet bazen bi tek sigara sorun yaratıyodu bazende 2 paket sigarada sorun olmuyo sanırım çünkü etrafımda çok içen var sigara tek olsa yine hiç umurlrında degil içme o kadar ilaç diyorum diger gebeliklerimdede içtim bi şey olmaz diyolar kafalarına göre ne biliyim ben çok pinpirikliyim sanırım. doktormda aynen bi tane bile içemezsin demişti:26: çok şükürki bıraktım yarın kontrole gdicem cinsiyet belli olurmu acaba? gerçi daha öncesinde doktorum kemik yapısı erkege benzyo felan demişti ama bilmiyorum degişirmi:emir_bebek:

Kan testleri yapılabilir, şeker yüklemesi olayına senin kendi doktorun bakmıyor mu?Ben öyle biliyorum

ilk gittiğimde 5 tüp kan alıp tüm testleri yapmışlardı..Gebelikte yapılması gereken testleri yapıyorlarmış..Özelde tahlil yaptırmayı düşünmüyorum.Devlet hastanesinde sürüneceğime..Sağlık ocağına giderim diye düşünüyorum

Back
X