2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Sonucum riskli çıktı..
Kendi doktoruma götürdüm riskli gebelik uzmanına görünmen lazım dedi..
Doktorumda canımı sıktı

Çapa'yı tavsiye etti, buradan bir arkadas Çapa'ya test için gidiyordu diye biliyorum, bana ulaşabilir mi?

Açık Spina Bıfıda: Negatif
Trısomı 18: Negatif
Down Sendromu : Pozitif

Down Sendromu : 1:130
Sadece Yaş: 1:740

1:250 sınır zaten..

Konuşamıyorum, konuşsam ağlamaya başlarım susamam diye korkuyorum..

hanımlar çatlak kremi kullanan var mı aranızda ? benim göbüşüm bu bir iki günde atağa kalktı şiştim resmen zaten çok zayıfım çatlarım diye korkuyorum.. önereceğiniz bir krem var mı ? unnado da lierac diye bir krem var indirim de alayım mı ? yoksa daha erken mi ? bilemedim..

Doktoruna Danış istersen
Ben sordum bebe yağını tavsiye etti onu kullanıyorum
Yok CANIM ne erkeni 4. Ayımız bitti nerdeyse

hanımlar çatlak kremi kullanan var mı aranızda ? benim göbüşüm bu bir iki günde atağa kalktı şiştim resmen zaten çok zayıfım çatlarım diye korkuyorum.. önereceğiniz bir krem var mı ? unnado da lierac diye bir krem var indirim de alayım mı ? yoksa daha erken mi ? bilemedim..

Genelde 4.aydan sonra lierac öneriyor doktorlar.

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

Çapa'yı tavsiye etti, buradan bir arkadas Çapa'ya test için gidiyordu diye biliyorum, bana ulaşabilir mi?

Canım benim üzülme herşey Allah'tan.. Hayır da şerde ondan bizlere... DAha çok erken dur bakalım bir doktora git daha detaylı baksınlar.. Ben çok gördüm testte olumsuz sonuç çıkıp maşallah hiçbir problem olmadan dünyaya gelen bebişleri.. üzülme sakın Rabbim bebişini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder inşallah..

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

Hiç üzülme canım, bu sadece bir test. Ben test yaptırmadım. Çünkü daha önce bir kaç tanıdığım senin gibi üzüntü çekti hamileliği boyunca ve gayet sağlıklı evlatları oldu. Hatta benim yiğenime doktor bir ayağı kısa demişti. Hiç de öyle olmadı. Sülün gibi bir kız oldu. Bak göreceksin, üzüldüğüne değmeyecek. Sağlıkla, sıhhatle dünyaya getireceksin bebeğini.

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

canım sıkma canını ya ikili testin güzel çıkmamışmıydı ikili test daha kesin diyorlar

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

CANIM kıyamam sana kuzum dur hemen umutsuzluğa kapılma
Bence bi sıkıntı yok Allah'ın izniyle bebeğin saglikli
Başka doktora da muhakkak göster
Aman ben hiçbirini yaptırmadım bu testlerin :31:

Bana doktorum tavsiye etti hem kullanmamı.Önerdiklerinin arasında bu krem de var. Zaten en etkili ve en bilineni Lieracmış. BEn kullanmaya başladım. Fiyatı gayet uygun sitede. Alabilirsin
Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

Canım öncelikle sakin olmaya çalış. Bu tür durumlar malesef yaşanıyor. İstatiksel bir veri olduğu için kayda almak ama çok önemsememek lazımmış. İnsanın tüm sinirleri alt üst oluyor, o binlerce hayal kurduğun minicik bebeğinin sorunlu olma ihtimali bile çok çok kötü. Ama dediğim gibi testin pozitif olması illa ki öyle olacak demek değil. Mutlaka konunun uzmanına gidip pozitifliğin kökenini araştır. Ayrıntılı ultrasonla baktır.

Benim ikili testim iyi ama üçlüde AFP çok yüksek. Henüz doktorumla görüşemedim. Hafif panik halindeyim ama soğukkanlı olmaya, tevekkül etmeye çalışıyorum. Şu an çok iyi anlıyorum seni bu yüzden.

Lütfen aşırı üzülerek kendini yiyip bitirme, bebeğine sıkıntı verme

doktorum 18. haftada krem yazacağını söyledi bana, benim verdiğimin dışında bilmeden birşey kullanma dedi.doktoruna danış bence

arkadaşım burda herkez bişi diyo ama benim tercihim doğal yağlar.. mesela bu konuda doğal yaşam diyince en güendiğim isim ibrahim saraçoğlu o da gebelikte badem yağı dışında bişi önermiyo.. bilgin olsun

Sonucum riskli çıktı..
Doktorumda canımı sıktı

arkadaşım çıkan sonuçların bi tarafında kesin tanı amaçlı değil sadece değerlere dayalı bi araştırmadır.. diyo görmüyor musun!!?? bu sonuçları alıp moralini bozmanı anlıyorum ama Allaha güven ve ona sığın.. benim kaçtane tanıdığım bu sonuçlar yzüünden aminosentez yaptırdı hep sonuçları temiz çıktı ve sağlıklı bebekleri oldu.. lütfen kendini ve bebeğini üzme elini karnına koy ve onu sana verene sığınıp dua et.. burdaki bi çok arkadaş gibi bende yaptırmayı bile düşünmekten vaz geçmiştim eşim ısrar etti diye yaptırdım.. bi de benim yaşım biraz sınırda olduğu için... lütfen bol bol dua et Allahın izniyle hiç bişiicik olmaz..

Minikkusa bende genetik bozukluk var
Kac tane doktor gezdim hepsi saglikli cocuk
Olma ihtimalimin % 20 olduğunu söylediler
Bazıları % 10 bile dedi
Ben tevekkül ettim Allah'a sığındım tup bebek denedik
Çok şükür tuttu inşallah bebeğim sagliklidir
Çok zor bununla yasamak ama Allah'a güvenmek ona sığınmak
O kadar guzel ki simdi soğukkanlı ol ve elini karnına koyup ya musavvir cek bol bol
Ayetel kursu oku zaten 3 hafta sonra renkli ayrıntılı ultrasona gireceğiz
İnsallah onmasa sıkıntı çıkmayacak yavrularını saglikli inşallah

Son düzenleme:
gonlunu ferah tutmalisin.. yasin ac bilmiyorum ama 33'ü gecmisse zaten hp riskli cikiyor ben cevremdekilerden boyle gordum, daha yeni 2 arkadasim cok uzulmustu riskli cikti diye, ama maasallah ikisin de gayet saglikli evlatlari dogdu, o sira bikac farkki doktora gittiler ayrintili ultrason falan sonra bi sorun olmadigi ortaya cikti, rahat ol..

canım sıkma canını ya ikili testin güzel çıkmamışmıydı ikili test daha kesin diyorlar

Hiç üzülme canım, bu sadece bir test. Ben test yaptırmadım. Çünkü daha önce bir kaç tanıdığım senin gibi üzüntü çekti hamileliği boyunca ve gayet sağlıklı evlatları oldu. Hatta benim yiğenime doktor bir ayağı kısa demişti. Hiç de öyle olmadı. Sülün gibi bir kız oldu. Bak göreceksin, üzüldüğüne değmeyecek. Sağlıkla, sıhhatle dünyaya getireceksin bebeğini.

Canım benim üzülme herşey Allah'tan.. Hayır da şerde ondan bizlere... DAha çok erken dur bakalım bir doktora git daha detaylı baksınlar.. Ben çok gördüm testte olumsuz sonuç çıkıp maşallah hiçbir problem olmadan dünyaya gelen bebişleri.. üzülme sakın Rabbim bebişini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder inşallah..

CANIM kıyamam sana kuzum dur hemen umutsuzluğa kapılma
Bence bi sıkıntı yok Allah'ın izniyle bebeğin saglikli
Başka doktora da muhakkak göster
Aman ben hiçbirini yaptırmadım bu testlerin :31:

Bana doktorum tavsiye etti hem kullanmamı.Önerdiklerinin arasında bu krem de var. Zaten en etkili ve en bilineni Lieracmış. BEn kullanmaya başladım. Fiyatı gayet uygun sitede. Alabilirsin

Canım öncelikle sakin olmaya çalış. Bu tür durumlar malesef yaşanıyor. İstatiksel bir veri olduğu için kayda almak ama çok önemsememek lazımmış. İnsanın tüm sinirleri alt üst oluyor, o binlerce hayal kurduğun minicik bebeğinin sorunlu olma ihtimali bile çok çok kötü. Ama dediğim gibi testin pozitif olması illa ki öyle olacak demek değil. Mutlaka konunun uzmanına gidip pozitifliğin kökenini araştır. Ayrıntılı ultrasonla baktır.

Benim ikili testim iyi ama üçlüde AFP çok yüksek. Henüz doktorumla görüşemedim. Hafif panik halindeyim ama soğukkanlı olmaya, tevekkül etmeye çalışıyorum. Şu an çok iyi anlıyorum seni bu yüzden.

Lütfen aşırı üzülerek kendini yiyip bitirme, bebeğine sıkıntı verme

Kızlar sağolun desteğiniz için;
Ben de normalde evhamlı biri değilimdir ama bu başka birşey ayrıca doktorum da sinirimi çok bozdu.
Kendisi ilgisizliğini benim aşırı evhamlı olmamla örtpas etmeye çalıştı izin vermedim. Gerildik.
Zaten değiştirmeyi düşünüyordum, doğum yapabileceğim doktor ve hastane bulmak farz oldu.

Kızlar sağolun desteğiniz için;
Ben de normalde evhamlı biri değilimdir ama bu başka birşey ayrıca doktorum da sinirimi çok bozdu.
Kendisi ilgisizliğini benim aşırı evhamlı olmamla örtpas etmeye çalıştı izin vermedim. Gerildik.
Zaten değiştirmeyi düşünüyordum, doğum yapabileceğim doktor ve hastane bulmak farz oldu.

canım ne için varız birtanem ikili yaptırmıştın demi yaşın kaç inan bana herşey güzel olucak Allah'ın izniyle Rabbim sağlık versin evlatlarımıza AMİN

cnm ben hamile kalmadan önce 1,5 günde 1 paket sigara içen biriydim :53: gebeligimi ögrendikten sonra 1 tane içtim ve daha da içmedim. üstelik bu performansı kimse beklemiyordu benden :27: hatta hamilelikte stres iyi bir şey degil hemen bırakma günde 3 taneye kadar iç bişi olmaz diyen de çok oldu çevremde :19: ben buna ragmen içmedim. canım çok istiyor hatta sigara içmeyi bile özlüyorum ama başka seçenek yok diye dayatıyorum kendime. biraz psikolojik olarak motive etmelisin kendini.. şu an sigara içemedigine adapte oldugun için zorlanabilirsin. şu an için sadece bebege odaklan kendiliginden içmek istemiceksin belkide :34:

birde geçmişte okumuştum sigarayla ilgili bazı yorumlar. ben mutfakta yada balkonda içilen sigaranın bebege çok zararlı olacagını düşünmüyorum.. ben mutfakta camı açarak içiyordum ama ev sigara dumanı olmuyordu. çok az nüfuz etse bile aldıgımız havada çok temiz degil sonuçta. artı bebegi çok fazla ( yani aşırı) hijyenik koşullardada tutmamak gerekir diye düşünüyorum sonuçta mikroba karşı da bagışıklık saglamalı. bir uzman söyle demişti makalesinde. evde çocuk uyurken ses yapmaktan korkmamalısınız. normal hayat işlemeli. eger bebegi sessiz bir ortamda uyutmaya alışırsan o bebek hep sessizlikte uyumaya alışacak ve en küçük sesde uyanacaktır. hijyende bu şekilde olmalı sürekli korumaya çalışırsan o kadar zarar verirsin diye.

tabi benim gibi düşünmeyenlerde olacaktır aranızda ki saygı duyuyorum herkesin görüşüne ayrı ayrıı... fakat sigarayla ilgili eleştiri yapılacaksa eger içenlerin hayatı iğrençmiş gibi davranılmamalı.

Ben sigaranin mutfakta vs icilmesiyle ilgil problemi olan kisiyim sanirim :) dolayisiyla buna yazmak ihtiyaci hissettim, yalniz tabii ki bi atak seklinde cevap degil bu sakin boyle yazinca yanlis anlasilma olmasin.

Simdik bana kalirsa icen kisiler bunu farkedemiyor, alamiyor bu dumani kokuyu... Orada icince aynen senin gibi diger odalarda hicbirsey olmadigini dusunuyorlar... Belki dumanalti olmuyoruz tabiki ama sonucta sigaranin pis kokusu heryere siniyor. Ben hijyen konusunda zerre kadar takintisi olmayan biriyim. Bizim de cocuklugumuz daglarda taslarda toprakla gecmistir. Ailemden gordugum yasam bu sekilde, her haftasonu piknikte, en ufacik bir kisitlama olmadan buyuduk. Ama bu cooooook farkli birsey. Verdigin ornekler de yine bundan cok cok uzak. Bir de benim evmde icilmiyor. Ben icmiyorum, esim icmiyor, arkadaslarim cmiyor. Tek tuk icen biri geldiginde de rica ediyorum, bizde icilmedigini soyleyip izin vermiyorum. Neden bir baskasi, bebu kadar dikkat ederken gelip bebgimi zehirlesin ki. İlerde allah korusun bir problem, en ugacik bir problem olsa, ve cocugum bana dese ki neden izin verdin soyleyebilirdin, ne diyecegim diye dusunuyorum ve cok dokunuyor acikcasi... En azindan benim acimdan boyle, benim de hassasiyetm bu konuda...

Uzmanlardan bahsetmissiniz ama sigara icilen ortamda ne kadar radyasyon oldugu konulu arastirmalardan bahsetmemisiz. Bnu da ben soylemis olaym. Halde. Simdi ben kayinvalideme gidicem mesela ama surekli sigara icilen yer ve full radyasyon diyorlar. Ne olacak yani...gidiyoruz mecburen bir sekilde, onlar da animda icmeyerek baayardimci oluyorlar kendilerince. Ama herkesin duzeni kendine, elden birsey gelmez bu konuda... Benm derdim karsmdakinin de bana ayni saygiyi gostermesi...

Bir de canimcm ben aska asla sigara icenlerin tm hayatini yargilamiyorum, oyle anlasilmissa smdiden ozur dilerim cunku hic oye grencsiniz gibi birsey solemedim. Yalniz hayatinizin sigarali olan kisminin da igrenc olma olmama konusunda cok olmlu oldugunu bana kalirsa kimse iddia edemez, etmesin de bence. Ama herkesin hayai tercihleri kendine. Beni balamaz, beni de ilgilendirmez. Yalniz benm hayatm da bana ait olsun, gasp edilmesin ozgur irademle yaptigim bu secim. Benim derdim bu...

Zeyyyno cugum dedigm gibi sana boyle agresifce yazilmis bir cevap degil bu... Tekrar belirtmek istedm cunku bazen istemesek de alinan akadaslarimiz olor. Malum donemimizden oturu:) yeniden belirteyim istedim. Bunlar benim sigaraya, sigara icen ama ocmeyenleri onemsemeen kimselere karsi bakisim... Kusura bakilmasin lutfen

Hiç aklıma gelmemişti.:54: Evet sanırım bu siyatik ağrısı. Şimdi okudum da alt bacak ve ayak ağrısı diyor. Bu benim ağrım işte.:17: Şu an sağıma dönük yattım ve bacaklarmıı karnıma doğru çektim ve cidden ağrı geçiyor. Uzatınca yine başlıyor.:14:

Dün gece merdiven çıkmaya çabalarken ağrıyan ayağıma bastıkça belimde sinir sıkışıyor gibi oldu. Belimdeki sinir sıkışması hamilelik öncesinde de sık olurdu zaten.

Ben akşama kadar bu pozisyonda yaşayayım bari.:14: Canım çok tatlı değildir ama bu ağrıyı Rabbim düşmanıma çektirmesin çok kötü.:14:

canım gece uykumdan uyandırıyordu beni bacağımn ağrısı doktorum kardiyolojiye yönlendirdi iki bacağımdanda ultrasonla baktılar damarlarıma doktor varis çorabı verdi belki bi yararı olur sende istersen bi git kardiyolojiye

gonlunu ferah tutmalisin.. yasin ac bilmiyorum ama 33'ü gecmisse zaten hp riskli cikiyor ben cevremdekilerden boyle gordum, daha yeni 2 arkadasim cok uzulmustu riskli cikti diye, ama maasallah ikisin de gayet saglikli evlatlari dogdu, o sira bikac farkki doktora gittiler ayrintili ultrason falan sonra bi sorun olmadigi ortaya cikti, rahat ol..

Minikkusa bende genetik bozukluk var
Kac tane doktor gezdim hepsi saglikli cocuk
Olma ihtimalimin % 20 olduğunu söylediler
Bazıları % 10 bile dedi
Ben tevekkül ettim Allah'a sığındım tup bebek denedik
Çok şükür tuttu inşallah bebeğim sagliklidir
Çok zor bununla yasamak ama Allah'a güvenmek ona sığınmak
O kadar guzel ki simdi soğukkanlı ol ve elini karnına koyup ya musavvir cek bol bol
Ayetel kursu oku zaten 3 hafta sonra renkli ayrıntılı ultrasona gireceğiz
İnsallah onmasa sıkıntı çıkmayacak yavrularını saglikli inşallah

arkadaşım çıkan sonuçların bi tarafında kesin tanı amaçlı değil sadece değerlere dayalı bi araştırmadır.. diyo görmüyor musun!!?? bu sonuçları alıp moralini bozmanı anlıyorum ama Allaha güven ve ona sığın.. benim kaçtane tanıdığım bu sonuçlar yzüünden aminosentez yaptırdı hep sonuçları temiz çıktı ve sağlıklı bebekleri oldu.. lütfen kendini ve bebeğini üzme elini karnına koy ve onu sana verene sığınıp dua et.. burdaki bi çok arkadaş gibi bende yaptırmayı bile düşünmekten vaz geçmiştim eşim ısrar etti diye yaptırdım.. bi de benim yaşım biraz sınırda olduğu için... lütfen bol bol dua et Allahın izniyle hiç bişiicik olmaz..

canım ne için varız birtanem ikili yaptırmıştın demi yaşın kaç inan bana herşey güzel olucak Allah'ın izniyle Rabbim sağlık versin evlatlarımıza AMİN

Şimdi 31 yaşındayım doğumda 32 olacak, ikili testim temiz çıkmıştı.
Arkadaşlar bu şuna benziyor;
Ben bekarken çok şiddetli regl ağrısı çekerdim ağrı kesici vs etki etmezdi, doktorda da birşey çıkmamıştı.
Annem yazık sabahlara kadar elinde sıcak havlu başımda beklerdi, ben ağlardım annem ağlardı.
Geçeceğini bile bile benimle o acıyı çekerdi. Ki şimdi kendi annemi çok çok iyi anlıyorum.
Kendi anneme göre ben soğukkanlıyım ama benim de sınırlarım var..
Benimde içime doğan sağlıklı olduğu zaten ama bir tarafım anne olmaya başlamış, o tarafım mızıklanıyor işte..
Öğrendiğimden beri dua ediyorum, kendi bebeğim ve sizlerin bebekleri için..
Allah'ım kimseye riskini bile göstermesin, teste giren ya da girmeyen herkes bebeklerini sağlıkla kucağına alır inşallah..

Teşekkür ederim kızlar...

Minikuss canım. İkili testin riskli mi çıkmıştı doktorun 3lüyü istedi?
Benim doktorum üçlü çok yanıltıcıdır istemiyorum dedi. Çok kişi boşa stres oldu amniyosenteze gitti hiçbir şey çıkmadı dedi. Sıkma boşuna canını.

Bu arada bende doktora gittim. Çektiğim ağrı siyatik ağrısı. Krem veriririm ama kullanmaman daha iyi dayanabiliyorsan dedi. Günde 3 tane minoset alabilirsin dedi. Dinlen bol bol bu haftalarda çok normal dedi.

Ondan çıkıp kadın doğuma gittim. Hiç bilmediğim bir doktora. Ama çok memnun kaldım. Bakırköy Acıbadem'e işi düşenler olursa Alihan Özcan kendisi. Çok sempatik bir doktordu. :17:Cinsiyetimiz 3. bir doktor tarafından onaylandı. Evet erkek. :1:

Aç gittim bağdaş kurmuş uyuyordu. Öksürttü doktor uyandırdı. Pek sinirlendi rahatsız edilince. :1:
Hareketlerini hissediyor musun dedi. Evet ama sürekli değil gün içinde 2-3 kez dedim. Çok normal şu an en kuvvetli hareketlerini hissediyorsun annesi dedi. :17:

15 cm 200 gr olmuş bebişim.:17:

$IMG_0712.webp

az önce tam bıtırdım elektrıkler kesıldı
ya oncelıkle bu testlerde kesın dıe bısı yok bılıosn ıhtımal uzerıne sadece
bu ıhtımal hepımızde var kımımız de az kımımızde fazla
kendını ve bebegını uzme bence benım bı arkadasımın degerlerıde sana yakın cıkmıstı karnından sıvı falan aldılar ama bebegı masallah cok saglıklı bol bol dua et

Back
X