2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ben yanlış anlamışım,kilo aldım deyince 71 ile hamile kaldın sandım:1:şimdi baktımda fotolara,seni gidi seni :9:hem uzaktan çekmişsin hemde üzerinde koyu bir tşört var:52:göbüşün belli olmasın diye dimi, iyi taktik:1::1::1:
şaka şaka,gördüğüm kadarıyla iyisin canım,ama takma bu kadar tamam mı?üzülecek okadar çok şey varki?hamileliğinin tadını çıkar kendine işkence etme canım:34:
hafızan süper:46:doğru hatırladın,ozamanda çok korkmuştum:18:sabaha karar vericem canım doktora gidip gitmeyeceğimi.inşallah geçer ozamana kadar:31:buarada doktorum bana magnezyum hapı vermedi ya:50:verseydi keşke çoğunuz kullanıyosunuz sanki:26:

Ayy ne güldüm yaa:9: yok valla yemin ederim hiç o niyetle çekmedim fotoğrafları:17::26:
Hiçte aklıma gelmedi ama iyi taktikmiş eyvallah sayende onuda öğrendim:42:
Yok hani benim durumu biliyorsunuz henüz sağlıklı olup olmadığını bile tam bilmiyoruzki
O yüzden takıyorum yoksa öyle aman aman evhamlı biri değilimdir Allah'a şükür.
Aaa mutlaka söyle ya ben bu kemik kasık ağrılarım yüzünden hayattan soğumuştum yemin ederim o derece:/
Çok şükür 10 gündür kullanıyorum ağrım felan kalmadı bağırsaklarımıda çalıştırda valla ayıptır söylemesi:9:

Herkese teşekkür ederim..

Valla canım nazar mı var ne var anlamadım, kafayı yemek üzereyim ben hayatımda sağlık sorunu yaşamış insan değilim.. Hamileliğimin ilk zamanlarında 5. aya kadar hiçbir sorunum olmadı ne mide bulantısı ne de kusma.. Neyin acısı çıkıyor benden anlamadım..

Canım benim belli bir doktorum yok, kuruldaki doktorlarım ayrı onlar bu tür şeylerle ilgilenmiyorlar zaten, genetik doktorumuz da öyle.. Çapa'da gebelik takip bölümünde hangi doktora denk gelirsen o ay ki kontrolünü o yapıyor ama seninle ilgili tüm bilgilerin olduğu kendilerinin tuttukları dosyan var.. O yüzden direkt muhatabım yok ama en son kan değerlerim düşüktü zaten takviye alıyorum.. Ama şöyle bir durum var eğer eğitim ve araştırma hastanesi olmasaydı hiç öğrenemeyebilirdim de.. Çünkü ben yıllar önceki kan grubu tayini mi o dönemin iyi bir labaratuarında yaptırmıştım buna rağmen çıkmamış.. Alt kan grubuma bakmamışlar ve sonuç yanıltıcı.. Allah'tan şimdiye kadar kan almamı gerektirecek bir durum olmadı ya da kimseye kan vermedim..
Tabii bu durum hamileliğimi daha da riskli bir duruma getiriyor.. Bu sefer sadece bebek için değil benim için de risk yüksek..

Yarın sabahtan çağırdılar akşam Fransa'ya uçak kalkacakmış ekip gidecekmiş.. Yetişmesi için acele etmek gerekiyormuş akşam tekrar arayıp bilgi verdiler..

Ayy kuzum ya valla nedir anacım bu yok yok genede öyle düşünme kendini strese sokma
İyiki çıkmış ortaya durum nasılda yakalamışar valla.bunlardanda hiçbir şey kaçmıyor.
Evet biliyorum hangi dr. denk gelirse o sabit bi dr yok orda kötü yönüde bu işte bu arşt. hastanelerinin:15:
Zaten doğumlardada diyorlarmış ya herkese mutlaka 1ünite kan lazım olur tedbiri alınsın diye:26:
Allahtan eşimle aynı kan grubundayızda lazım olursa o verir zağar:31:
Allahhh senin kan taa French'e gidecek desene.

Son düzenleme:
Sadakamızı vermiş eşim dün canım. Benden önce o düşünmüş. :38:

Ben kaza anında sadece gümbürtüyü hatırlıyorum. Sonrasında eşimin kendine gel bir şey yok bir şey olmadı sanada bebeğimize de diye beni sarsmasını. Sonrasında eşim arabadan inip adama ne yapıyorsun sen ne yapıyorsun karım hamile ne yaptın sen dediğini duydum :14: İşte ben orda kendime geldim. O zamana kadar donmuş şekilde oturuyordum. :14: Ağlama krizine girdim. Beni kendi tarafımdan çıkaramadılar. Eşimin tarafından çekip çıkardılar ve ben bebeğimi düşünmekten dizlerimin acısını anlamamışım. :14: Hastaneye girerken ayağa kalkmak isteyince farkettim. :14:

Benim bebeğimin canına kasteden o pis sarhoşu Allah'a havale ediyorum. Kaçmadı, kaçamadı ama kendi sarhoş diye ifadeye oğlunu göndermiş. Allahından bulsun inşallah. Benim ve eşimin ömründen ömür götürdü.:14:

çook geçmiş olsun tatlım. Allah beterinden korusun. bebişin iyi ya üzme artık kendini

minikuş canım bak sen çok özel bi insansın.kanından belli... bu çektiğin sıkıntıların mutlaka bi anlamı var. yakışıklı oğluşuna da ancak senin gibi güçlü özel bi anne bakabilir. sen bu yüzden iyi olmalısın ve dayanmalısın. sağlam dur tatlım sağsağlim alacaksın mis kokulunu kucağına inşallah :71:

çook geçmiş olsun tatlım. Allah beterinden korusun. bebişin iyi ya üzme artık kendini

minikuş canım bak sen çok özel bi insansın.kanından belli... bu çektiğin sıkıntıların mutlaka bi anlamı var. yakışıklı oğluşuna da ancak senin gibi güçlü özel bi anne bakabilir. sen bu yüzden iyi olmalısın ve dayanmalısın. sağlam dur tatlım sağsağlim alacaksın mis kokulunu kucağına inşallah :71:

Öyle mi diyorsun.. Keşke ben de kendimi azıcık özel hissedebilsem.. Umarım bir anlamı vardır..
Artık bitsin istiyorum.. Doğumdan sonra bebeğim de eziyet çekmesin birşey olmasında ben sıkıntısına katlanmaya çalışıyorum bir şekilde.. Bu kadar üzüntü ve stresle erken doğururum korkusu sardı beni ya da bebek sıkıntıya girecek diye korkuyorum..
üstelik şu an da tek başıma sayılırım..

Öyle mi diyorsun.. Keşke ben de kendimi azıcık özel hissedebilsem.. Umarım bir anlamı vardır..
Artık bitsin istiyorum.. Doğumdan sonra bebeğim de eziyet çekmesin birşey olmasında ben sıkıntısına katlanmaya çalışıyorum bir şekilde.. Bu kadar üzüntü ve stresle erken doğururum korkusu sardı beni ya da bebek sıkıntıya girecek diye korkuyorum..

Nasıl teksin canım yanlış hatırlamıyorsam annenle aynı şehirdeydiniz?
Eşin yurtdışına felan mı gitti iş gezisi için:26:

canım açıkçası son durumu okuyunca şimdiye kadarki süreçte yaşadıklarının açıklamasının bu kan grubu meselesi olabileceğini düşündüm ve büyük ihtimalle şimdiye kadarki yaşadığın stres boşuna olmuş olacak inşallah...

kan meselesine gelince, hamilelik ve doğumda inşallah kan verilmesi gerekmez zaten, o yüzden bunu düşünüp üzme kendini ve güzel bebişini...

ayrıca hiçbirimiz yalnız değiliz, Allah hep bizimle beraber ve unutma ki her sıkıntıdan sonra bir ferahlık vardır. imkanın varsa inşirah suresini dinlemeni tavsiye ederim...

Benim ablam daha cok yeni 2. Cocugunu dogurdu emzirirken soyle dedi bunu hic bu kadar sevecegimi tahmin etmemistim sanki ilk kizim kadar benimseyemem diye dusunuyordum ama baksana cok tatli deyip optu.Saniyorumki bu ruh hali normal hepimizde biraz oluyormus onu anladim.3 bucuk ay cabuk gecsede o yorgun yogunlukla dusunmeye vaktimiz olmadan duruma adepte olmayi bekliyorum.Ben ilk ayda 3 kilo aldim simdi nerdeyse bi 7 kilo aldim senin 2 bucuk kilo benim icin mucize.
Ysmc; cevabin icin cok tesekkur ederim. Benim icin cok onemli. Cunku kizim da daha bebek ve simdi 2. bebek gelince onunla gecirecegim zamanin azalacak olmasi falan cok canimi yakiyor. Bir de insan o kadar cok seviyor ki cocugunu, 2.'si de benim olsa da sanki ilki kadar sevemeyecekmis gibi geliyor insana, garip bir his, anlatmasi zor. Neyse, tekrar tesekkur ederim. Yegenini de Allah bagislasin, uzun, mutlu bir hayati olsun insallah.
iki kilodan mı bahsediyosun arkadaşım sen şaka mı yapıyosun bana kalırsa oldukça sağlıksız aldığın kilo sen daha iyi bilirsin ama çokta abartmamak lazım bir sağlık problemin yoksa bence.. kilo vermek çokta zor birşey değil bu kadar azimliysen bebeğini sağlıkla doğurduktan sonra da verebilirsin bence biraz daha rahat olabilirsin.
Bunu daha once de anlatmistim ben, bu konu polemige sebep olabilecek bir konu. Cok kisaca soyle ozetleyeyim: Ebru Salli bile 7 kg aldi ornegi verilir hep. Ama Ebru Salli 40'li kilolarda falan. Ben 72 ile hamile kaldigim icin ilk hamileligimde cok cok dikkat ettim. Tamamen doktorlar kontrolunde ve bilincli olarak 1,5 kiloyla kapadim hamileligimi. Sezeryanla dogum yaptim, dogumdan bir gun once yeni tasindigim evimde kalan son eksigimi tamamlamak icin 5 saat kadar carsida dolasmistim esimle. Cok rahat bir hamilelik gecirdim, agirlasma, hareket edememe, egilip kalkamama gibi bir problem yasamadim. Doktorlarima da minnettar kaldim dolayisiyla. Bu araa dogurduktan sonra kilo konusu ben ve cogu arkadasim icin hic de kolay olmadi. Kilo vermek hic de o kadar kolay olmuyor. Dogumdan sonra basta cok guzel kilo kaybettim, hamile kaldigim kilonun cok cok altina indim. Ama emzirme telasesi butun gercekleri degistiriyor, insanin gozunu karartiyor. Sut yetmeyecek diye sadece yesillik ve su yetmiyor iste diyerek esas o zaman bebegin icin yiyorsun ve esas kiloyu o zaman aliyorsun.
Kızlar moralim bozuk biraz bir şey soracağım sizlere
Benim bebeğin hareketleri çok az ya bugün mesela bir öğlen hissettim
Bide akşam duş alırken hissettim tekme desen hak getire nerdee...
Ve eşim hala hareketlerini hissetmedi ben zor hissediyorum o nasıl hissetsin
Öyle yer değiştirdiğini felan daha göremedim çıplak gözle..
Düşünüyorum sağlıksız felan mı acaba?Neden böyle
Benim haftalarda olupta böyle olan varmı?biliyorum her bebek aynı değil
Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...
Canim karin bolgende yaglanma varsa bebegin biraz daha buyuyup guclenene kadar hareketlerini az hissedersin.

Seyzen; senden de alinti yapmisim ama niye yapmisim simdi bir anlam veremedim. :)

Nasıl teksin canım yanlış hatırlamıyorsam annenle aynı şehirdeydiniz?
Eşin yurtdışına felan mı gitti iş gezisi için:26:

Annem çok şükür yakınımda sayılır.. Hafta sonu gelecek bana zaten..
Eşim uyumaya gitti, çok derin uyuyor ve ne var ne de yok.. öyle işte..

Ysmc; cevabin icin cok tesekkur ederim. Benim icin cok onemli. Cunku kizim da daha bebek ve simdi 2. bebek gelince onunla gecirecegim zamanin azalacak olmasi falan cok canimi yakiyor. Bir de insan o kadar cok seviyor ki cocugunu, 2.'si de benim olsa da sanki ilki kadar sevemeyecekmis gibi geliyor insana, garip bir his, anlatmasi zor. Neyse, tekrar tesekkur ederim. Yegenini de Allah bagislasin, uzun, mutlu bir hayati olsun insallah.

Bunu daha once de anlatmistim ben, bu konu polemige sebep olabilecek bir konu. Cok kisaca soyle ozetleyeyim: Ebru Salli bile 7 kg aldi ornegi verilir hep. Ama Ebru Salli 40'li kilolarda falan. Ben 72 ile hamile kaldigim icin ilk hamileligimde cok cok dikkat ettim. Tamamen doktorlar kontrolunde ve bilincli olarak 1,5 kiloyla kapadim hamileligimi. Sezeryanla dogum yaptim, dogumdan bir gun once yeni tasindigim evimde kalan son eksigimi tamamlamak icin 5 saat kadar carsida dolasmistim esimle. Cok rahat bir hamilelik gecirdim, agirlasma, hareket edememe, egilip kalkamama gibi bir problem yasamadim. Doktorlarima da minnettar kaldim dolayisiyla. Bu araa dogurduktan sonra kilo konusu ben ve cogu arkadasim icin hic de kolay olmadi. Kilo vermek hic de o kadar kolay olmuyor. Dogumdan sonra basta cok guzel kilo kaybettim, hamile kaldigim kilonun cok cok altina indim. Ama emzirme telasesi butun gercekleri degistiriyor, insanin gozunu karartiyor. Sut yetmeyecek diye sadece yesillik ve su yetmiyor iste diyerek esas o zaman bebegin icin yiyorsun ve esas kiloyu o zaman aliyorsun.

Canim karin bolgende yaglanma varsa bebegin biraz daha buyuyup guclenene kadar hareketlerini az hissedersin.

Seyzen; senden de alinti yapmisim ama niye yapmisim simdi bir anlam veremedim. :)

Canım kızma ama Şu Ebru Şallıya deli oluyorum O nedir pilateste pilates tutturmuş günde 3 saat plates yapıyormuş:37:
Zayıf olmak sağlıklı olmak değilki yada tam tersi sağlıklı olmanın yolu iğne ipliğe dönüp kemik yığını gibi görünmek değilki
Valla kötü örnek oluyor bence millete.O da 10 yıl sonra felan bu platesin zaten sıkıntısını yaşarmış
Bir prof anlatıyordu kemiklere yaptığı baskıyı vs..
Kilondada abartılacak bişey yok bence kendini bu kadarda kasma:34:
Bu arada teşekkür ederim soruma cevap verdiğin için:16:

Bu arada Ysmc; her ne kadar heyecan ve hevesle beklesen de hersey kucagina aldigin an basliyor. Bebeginle beraber sen de buyuyorsun, anne olmayi ogreniyorsun. Benim simdi kizimi opup koklarken basim donuyor, oyle anlatayim sana. :) Ama disari cikana kadar boyle bir cilginlik falan yoktu bende. :)

Canım kızma ama Şu Ebru Şallıya deli oluyorum O nedir pilateste pilates tutturmuş günde 3 saat plates yapıyormuş:37:
Zayıf olmak sağlıklı olmak değilki yada tam tersi sağlıklı olmanın yolu iğne ipliğe dönüp kemik yığını gibi görünmek değilki
Valla kötü örnek oluyor bence millete.O da 10 yıl sonra felan bu platesin zaten sıkıntısını yaşarmış
Bir prof anlatıyordu kemiklere yaptığı baskıyı vs..
Kilondada abartılacak bişey yok bence kendini bu kadarda kasma:34:
Bu arada teşekkür ederim soruma cevap verdiğin için:16:

Yok Merve'cim; niye kizayim ki? Ben kendisini yakindan da gordum, alakasiz bir sekilde kitapcida karsilasmistik, bir cift mavi gozden baska birseyi yok. Anneannemin deyimiyle 2 karga gelse, 1'i bos doner. (Zayif arkadaslar alinmasin, kedi - ciger hikayesi ) Ben ornek olarak verdim onu, hani zaten 45 kg degilim ki 20 kg alayim anlaminda.

Bugun kontrolumuz vardi. Hersey yolunda cok sukur. Yalniz toplam kilo alimim 2,4 olmus. Gecen hamileligimde 1,5 kg almistim doguma kadar. Su anda da cok dikkat ediyorum. Boregin, pogacanin, tatlilarin tadini unuttum, yagli-balli hicbirsey yemiyorum. Devamli bir bahane icat edip 14 aylik kizimla soguk, yagmur demeden yollara dusup gunde yaklasik 1 saat yuruyus yapiyorum ama yine de almisim. Cok moralim bozuldu. Bir de o kadar oruluyorum ki bazen elim-ayagim cekiliyor, oldugum yere cokesim geliyor. Kendimi fiziksel olarak bitmis hissediyorum. Kilo da ustune gelince o kadar dolmusum ki doktorda bir aglama tuttu beni. Adamcagiz bir de psikologluk yapti bana yazik 1 saat.
Yorgunluguma bir sebep bulunamadi. Kn degerlerim iyi. O kadar ki demir takviyesi vermiyorlar. Tiroid ilaci zaten kullaniyorum, Tsh ilacla kontrol altinda. Dolasim bozuklugu olabilir dedi doktorum ma pihtilasma problemi icin zaten igne kullaniyorum. Biri disarida, biri iceride 2 bebek ar seni somuren diyor doktorumc :)

Benim 3. cocugunub ekleyen arkadaslara bir sorum olacak: 2. cocugunuz dogacagi zaman onu da 1. kadar sevebilecek miyim acaba diye endise etmis miydiniz?

cnm ben 3 . cocguma hamilayim suan rabbim izin verirse. 2. de ayni dedigin gibi bir endise yasamistim bende ilk kizim cok kucuktu seninki gibiydi ayni oglum dogdugunda kizim 2 yasina girmisti ogluma istemeden hamile kalmistim baslardaa oldu naip demistim ama hamileligim ilerledikce kendimi suclamaya baslamistim kizimin sevgisini caldigimi düsünmüstüm ona yetemiyecegimi acikcasi kizima haksizlik yaptigimi düsünüyordum benim ozaman baska sorunlarimda vardi esimle tmm bir depresyon icindeydim kilo fln hic almamistim alsamda kafama onu takacak durumda bile degildim birde sorunlu hamilelik yasiyprdum bebegim özürlü dogma ihtimalide vardi. bunlarda üst üste gelince ister istemez kendini sucluyorsun. ve onu ilk bebegim gibi sevemiyecem asla diyorsun ama hicte oyle olmuyor kizim bebege birsey yapcak zarar vercek diye aklim gidiyordu :)
zamanla bunlarinda üstesinden gelebiliyorsun merak etme bunlar gecici hersey gecip gidecek ve belki sende benim gibi 3. ye hamile kalacaksin:34: yanlis hatirlamiyorsam sen ilk hamile oldugunu ögrenince bebegi istememistin nasil yapcam ikisiyle kizim daha cok kucuk demismiydin öyle birsii vardi ama senmiydin hatirlamiyorum tmm olarak -)

cnm ben 3 . cocguma hamilayim suan rabbim izin verirse. 2. de ayni dedigin gibi bir endise yasamistim bende ilk kizim cok kucuktu seninki gibiydi ayni oglum dogdugunda kizim 2 yasina girmisti ogluma istemeden hamile kalmistim baslardaa oldu naip demistim ama hamileligim ilerledikce kendimi suclamaya baslamistim kizimin sevgisini caldigimi düsünmüstüm ona yetemiyecegimi acikcasi kizima haksizlik yaptigimi düsünüyordum benim ozaman baska sorunlarimda vardi esimle tmm bir depresyon icindeydim kilo fln hic almamistim alsamda kafama onu takacak durumda bile degildim birde sorunlu hamilelik yasiyprdum bebegim özürlü dogma ihtimalide vardi. bunlarda üst üste gelince ister istemez kendini sucluyorsun. ve onu ilk bebegim gibi sevemiyecem asla diyorsun ama hicte oyle olmuyor kizim bebege birsey yapcak zarar vercek diye aklim gidiyordu :)
zamanla bunlarinda üstesinden gelebiliyorsun merak etme bunlar gecici hersey gecip gidecek ve belki sende benim gibi 3. ye hamile kalacaksin:34: yanlis hatirlamiyorsam sen ilk hamile oldugunu ögrenince bebegi istememistin nasil yapcam ikisiyle kizim daha cok kucuk demismiydin öyle birsii vardi ama senmiydin hatirlamiyorum tmm olarak -)

Yok talıacığım o başka bir arkadaştı sen ne yaptın şeker işini?
Bide sana bişey göstereceğim bayılacaksın:1::16:

Hatta buradan duydum arkadaşları Gidiyorum mutfağa blendırı çalıştıryorum dakikalarca kımıldayıp korkacakmı felan diye tık yok
Elektrikli süpürgeyi açıyorum tepki verecekmi diye gene tık yok:20:
Valla sinirleniyorum heee:33:

Yok talıacığım o başka bir arkadaştı sen ne yaptın şeker işini?
Bide sana bişey göstereceğim bayılacaksın:1::16:

ya hafiza durumu cok zayifladi bende buara, özür dilerim o halde balmondan :) birisi vardi ama kimdi hatirlamiyorum cok üzülmüstüm onun o zamanki haline bebegi aldirmayi fln düsünüyordu sanirim . neyse insallah hamileligi devam ediyordur saglikli bir sekilde.

bende napim cnm hergün 4 kez sekerimi ölcüyorum simdiye kadar en yüksek 152 cikti tokluk sekeri hergun düsünüyorum nasi batiracam bu igneyi diye :50: ilk basta esime yaptiyordum ama o daha cok acitiyormus kendi kendime yapinca fark ettim:52:
doguma kadar nasil cekilecek bu durum bilmiyorum ..
sen ne göstereceksin bana hello kittyle ilgili birseymi acaba:52:

balmond'cum, ben daha da beterim çünkü 80le hamile kaldım. +2 kg ile devam ederken son hafta birden +4ü gördüm ve resmen depresyondayım :ssz::5: ilk hamileliğinde +1,5 ile doğuma girmeyi nasıl başardın? nasıl beslendiğini bizimle de paylaş lütfeeeeeen...:46:

ya hafiza durumu cok zayifladi bende buara, özür dilerim o halde balmondan :) birisi vardi ama kimdi hatirlamiyorum cok üzülmüstüm onun o zamanki haline bebegi aldirmayi fln düsünüyordu sanirim . neyse insallah hamileligi devam ediyordur saglikli bir sekilde.

bende napim cnm hergün 4 kez sekerimi ölcüyorum simdiye kadar en yüksek 152 cikti tokluk sekeri hergun düsünüyorum nasi batiracam bu igneyi diye :50: ilk basta esime yaptiyordum ama o daha cok acitiyormus kendi kendime yapinca fark ettim:52:
doguma kadar nasil cekilecek bu durum bilmiyorum ..
sen ne göstereceksin bana hello kittyle ilgili birseymi acaba:52:

Evet o arkadaş başkaydı şimdi ismini vermeyeyim canım hakkına girmeyeyim o arkadaşın
Yanlış anlaşılır.evet devam ediyor gebeliği

Nasılda bildinnnnnn:52::52::52:
Canım ya bende her gün iğne vurunuyorum ah ne zor anlarım seni:5:

Back
X